کامیون ترانزیت چیست؟

4.8
(84)

شما می توانید حمل و نقل کالا را با استفاده از روش های مختلفی انجام دهید، روش هایی مثل جاده ای، دریایی و هوایی. از طریق تمامی آن ها می توانید کالای مورد نظر خود را به مقصد انتخابی ارسال کنید. در این میان یکی از متداول ترین روش هایی که انتخاب می شود حمل و نقل زمینی یا همان جاده ای می باشد که برای انجام این کار از کامیون ترانزیت استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با کامیون های ترانزیت تا انتها این مطلب همراه کیان باتری باشید.

حمل و نقل کالا به روش جاده ای چگونه است؟

همان طور که گفتیم حمل و نقل کالا به روش جاده ای رایج ترین روشی است که اکثر افراد آن را انتخاب می کنند و در کشور ما نیز به صورت گشترده ای استفاده می شود، مزایا استفاده از این روش در این است که به راحتی با داشتن سند گمرکی می توان اجازه حمل و نقل در مناطق داخلی و کشور های دیگر را ایجاد کرد.

علاوه بر با استفاده این روش می توان به راحتی کالای مورد نظر خود را در ساعت قرر و با ایمنی کامل و هزینه ای مقرون به صرفه به مقصد برسانید.

مفهوم ترانزیت چیست؟

مفهوم ترانزیت
مفهوم ترانزیت

واژه ترانزیت یک اصطلاح لاتین می باشد که به معنی انتقال افراد یا اشیا از یک مکان به مکان دیگر می باشد، اما در زبان فارسی از این اصطلاح در کار های حقوقی و مرتبط با گمرک استفاده می شود، در حقیقت مفهوم کلی این کلمه بسیار گسترده می باشد تا جایی همه ما حداقل یکبار آن را شنیده ایم.

این واژه بیشتر در کنار کلمات دیگر شنیده می شود مثل: راننده ترانزیت، ترانزیت کالا، ماشین ترانزیت و موارد این چنینی دیگر. برخی از افراد هستند که ترانزیت را به معنی صادرات و واردات کالا می دانند در حالی که این گونه نیست.

در حقیقت یعنی یک کالا از کشور A به کشور B حرکت می کند و در طول مسیر در برخی از مناطق ترانزیت می شود.

بنابراین جابجایی کالا با استفاده از خطوط جاده ای به عنوان ترانزیت جاده ای یا زمینی شناخته می شود و در این میان به ماشینی که کالا را حمل می کنید کامیون ترانزیت گفته می شود.

مزایا حمل و نقل جاده ای و استفاده از کامیون ترانزیت

همان طور که گفتیم در استفاده از این روش مزایا بسیاری وجود دارد که سبب می شوند نسبت به سایر روش های دیگر گسترده تر شود. این مزایا به شرح زیر است:

  • استفاده از کامیون های ترانزیت مقرون به صرفه می باشد
  • تحویل سریع و برنامه ریزی شده
  • تحویل محلی، داخلی، مرزی، طولانی یا کوتاه مدت
  • خدمات انعطاف پذیر
  • صرفه جویی در هزینه بسته بندی نسبت به سایر روش‌ها
  • پیگیری و ردیابی بار و کامیون ترانزیت

البته در نظر داشته باشید استفاده از هیچ روشی بدون معایب نمی باشد و در این میان معایب استفاده از این روش مربوط به محدودیت هایی است که ایجاد می شود که شامل اندازه و وزن قابل تحمل می باشد.

پیشنهاد می شود مطلب اطلاعات کامل در مورد باطری کامیون را مطالعه نمایید!

کامیون ترانزیت و تجهیزات مورد نیاز

تجهیزات ترانزیت کالا
تجهیزات ترانزیت کالا

برای حمل بار با کامیون بسته به کالایی که درون آن قرار داده می شود به تجهیزات مختلفی احتیاج است، در ادامه به معرفی مرسوم ترین تجهیزات می پردازیم.

تخت مسطح

در صورتی که بخواهید بار های بزرگ و حجیم را از این طریق حمل کنید لازم است که از تخت مسطح استفاده شود، این بار ها شامل: ماشین آلات و الورها می باشد. اما در صورتی که کالای شما شکننده می باشد و یا حساس است احتیاجی به این تجهیزات نمی باشد.

همچنین بخوانید: روش های حمل خودرو

کنترل دما

در حمل و نقل کالاهایی که حساس به شرایط آب و هوایی می باشند بهتر است به کنترل دما دقت شود، به صورت مثال حمل کالا هایی مثل: مواد فاسد شدنی، بهداشتی، دارویی و خوراکی احتیاج به قابلیت کنترل دما دارند.

محفظه سربسته

در مواردی به آن ها وانت‌ های خشک (Dry Van) نیز می ‌گویند. این کامیون‌ ها معمولاً ۱۴ تا ۱۶ متر طول دارند و می‌ توان گفت این روش از رایج‌ ترین روش ‌های حمل و نقل کالا های خشک است.

هزینه حمل و نقل جاده ای با کامیون های ترانزیت چگونه محاسبه می شود؟

اگر قصد این را داشته باشید که از این روش و کامیون های ترانزیت استفاده کنید احتمالا این سوال برایتان ایجاد می شود که هزینه های به آن چه صورت است، در این خصوص باید بگوییم که عوامل مختلف زیادی بر روی میزان قیمت تاثیرگذار هستند، در ادامه شما را با این عوامل آشنا می کنیم.

روش حمل و نقل

گاهی ممکن است شما به دنبال این باشید که کالای مورد نظر شما با سرعت بیشتری به مقصد برسد، در این صورت باید از خدماتی استفاده نمایید که مطابق با سرعت مد نظر شما می باشد و قطعا باید هزینه بیشتری برای آن پرداخت کنید.

مبدا و مقصد

یکی دیگر از عواملی که بر روی میزان هزینه استفاده از کامیون ترانزیت تاثیرگذار است فاصله میان مبدا و مقصد می باشد، هرچه قدر میزان فاصله میان این دو بیشتر باشد در نتیجه باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید.

اندازه و وزن کالا

مهم ترین عاملی که بر روی قیمت تاثیرگذار است اندازه و وزن بار شما می باشد.

خدمات ویژه

برخی از کالا هستند که احتیاج به مراقبت بیشتری دارند و به نوعی حساست بالاتری دارند، به طور مثال ممکن است کالای شما فاسدشدنی، شکننده و یا خطرناک باشید، در این صورت شما باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید.

همچنین در ویدیو زیر می توانید با روش های مختلف برای ترانزیت کالا آشنا شوید.

حالت های مختلف حمل و نقل بار با کامیون ترانزیت

روش های مختلف حمل و نقل کامیون
روش های مختلف حمل و نقل کامیون

کامیون های ترانزیت می توانند انواع مختلفی از روش های حمل و نقل کالا را انجام دهند، به این نوع از سیستم طبقه بندی حمل و نقل گفته می شود که در آن ساختار قیمت گذاری مطابق با نیاز فروشندگان می باشد. جهت آشنایی شما با این موضوع چند مورد را برایتان مثال می زنیم.

بار کمتر از کامیون یا LTL

زمانی از این اصطلاح استفاده می شود که باری شما قصد فرستادن آن را دارید کم است و تمامی فضا کامیون پر نمی شود. از این حالت معمولا برای کالاهای بین 28 تا 6000 کیلوگرم استفاده می شود.

بار کامل کامیون FTL

این حالت به زمان هایی گفته می شود که بار شما به اندازه ای بزرگ می باشد که تمامی حجم کامیون پر شود. در این شرایط معمولا بارها تا 6تن وزن دارند.

بار جزئی کامیون  PTL

مقرون به صرفه ترین روشی که فرستنده ها می توانند از آن استفاده کنند همین روش می باشد، زیرا در این روش هزینه ارسال کالا بین چندین فروشنده تقسیم می شود و در نهایت در کامیون بار چندین نفر قرار می گیرد به همین جهت بسیار مقرون به صرفه می باشد، اگر شما جزو کسانی هستید که بار زیادی ندازید بهترین کار این است که از این روش استفاده نمایید.

حمل و نقل بین وجهی

این روش به این صورت می باشد که علاوه بر حمل و نقل با کامیون از روش های دیگر حمل و نقل نیز استفاده می شود، به طور مثال به صورت ترکیبی از راه آهن و کامیون استفاده می شود، از این رو میزان مصرف سوخت کمتر می شود و در نهایت هزینه های شما کم می شود.

حمل و نقل سرعتی

زمانی این روش انجام می شود که فرستنده نیاز دارد در زمان بسیار کمی تحلیل داده شود، به همین جهت استفاده از این روش پیشنهاد می شود.

نقش کامیون ترانزیت در اقتصاد

اقتصاد و کامیون ترانزیت
اقتصاد و کامیون ترانزیت

همان طور که می دانید اقتصاد به عنوان قلب جامعه به حساب می آید و وضعیت اقتصاد در یک جامعه نشان دهنده این است که شرایط جامعه به چه شکل است، بنابراین بسیار مهم است که اقتصاد جامعه در شرایط مناسبی باشد، از این رو هر کشور یا منطقه ای در تلاش است که بنابر شرایطی که دارد و بر اساس ظرفیت هایی که در اختیار است اقتصاد خوبی را ایجاد کند.

بنابراین هرکس روش خاصی را انتخاب می کند که این روش بر اساس ویژگی و فاکتور های مختلفی می باشد که اقتصاد را به گردش در می آورد.

اما در میان تمامی روش های ممکن چندین موضوع به صورت ثابت و مشترک وجود دارد، یعنی هر اقتصادی به خرید و فروش وابسته می باشد و برای انجام خرید و فروش به کالا احتیاج است. در نهایت تمامی آن ها به حمل و نقل احتیاج دارند که میان فروشنده و خریدار در چرخه باشد. بنابراین نتیجه می گیریم که اقتصاد به صورت عمده و کلی به حمل و نقل یا همان کامیون ترانزیت وابسته است.

همچنین بخوانید: معرفی انواع کامیون ها

شرایط کامیون ترانزیت

شاید اکنون این سوال برایتان ایجاد شده باشد که کامیون ترانزیت دارای چه شرایطی می باشد، برای بررسی این موضوع باید از قانون کمک بگیریم.

به صورت کلی تمامی این موضوع و حمل و نقل های مربوط به یک کشور وابسته به قوانین آن کشور می باشد و در مورد کامیون ترانزیت کمتر مواقعی پیش می آید که پای قوانین بین المللی وسط باشد.

اگر یک کالای ایرانی از طریق کامیون ترازنیت از کشور خارج شود، بخشی از آن مربوط به قوانین ایران می باشد و بخشی دیگر مربوط به قوانین کشور مقصد، در این میان مقدار بسیار کمی از قوانین بین المللی نیز باید رعایت شود. به طور ساده تر کامیون ترانزیت باید دارای سه شرط زیر باشد:

  • شرایط قانون کشور مبدا
  • شرایط بین المللی
  • شرایط کشور مقصد

در صورتی که کامیون ترانزیت یکی از شرایط های بالا را نداشته باشد در نتیجه از تردد آن جلوگیری می شود و یا این که مجبور به بازگشت به کشور مبدا می شود.

برخی از این شرایط عبارت است از:

داشتن گواهی نامه بین المللی، داشتن بارنامه رسمی و معتبر، داشتن پلاک خودرو بین المللی، بیمه نامه رسمی معتبر و بین المللی.

شرایط کار تزانزیت

ترانزیت ماشین
ترانزیت ماشین

داشتن کامیون ترانزیت و سفر به کشور های مختلف موضوعی است که بسیاری از افراد علاقه مند به آن هستند، اما در هرشغلی علاوه بر زیبایی هایی که وجود دارد سختی هایی نیز دیده می شود.

به صورت مثال کار کامیون ترانزیت به این شکل است که شما باید برای مدت زمان بسیاری در جاده باشید تا بتوانید مسافت مورد نیاز از مبدا به مقصد را طی کنید. بنابراین ممکن است این مسافت بین چند هفته و یا حتی چند ماه طول بکشد. بنابراین رانندگان باید بتوانند خود را برای این شرایط آماده کنند و به نوعی خود را با شرایط موجود وفق بدهند، بنابراین تنهایی سخت ترین بخش این کار می باشد.

اما جدا از این موضوعات در قانون نیز قوانینی وجود دارد که کامیون ترانزیت حتما باید آن را رعایت کند، این قوانین کاملا الزامی می باشد و شما نمی توانید آن ها را نقض نمایید.

قوانین کار ترانزیت

  • داشتن معرفی رسمی و تایید شده توسط مدیرعامل شرکتی که در آن فعالیت می کنید.
  • ارائه تعهدنانه رسمی راننده و یا کمک راننده.
  • اصل و کپی گواهی نامه پایه یک برای راننده.
  • اصل و کپی گواهی نامه پایه دو برای کمک راننده.
  • اصل و کپی شناسنامه عکس دار
  • ارائه گذرنامه معتبر
  • دادن آزمایش اعتماد و ارائه برگه عدم اعتیاد از آزمایشگاه‌ های مجاز وزارت بهداشت در تهران و برای مدیریت گذرنامه شهرستان ها آزمایشگاه مورد قبول شهرستان مربوطه
  • اصل و فتوکپی کارت پایان خدمت ( اصل و کپی کارت معافیت از خدمت برای مشمولان وظیفه عمومی.)
  • تهیه و تنظیم فرم و پوشه گذرنامه (قابل تهیه در کلیه دفاتر پستی سراسر کشور)
  • پنج قطعه عکس ۴×۶ جدید زمینه سفید تمام رخ بدون عینک و کلاه و کراوات و از یک نگاتیو.

کلام آخر

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به خوبی با کامیون ترانزیت، قوانین و روش کار آشنا نماییم، در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه در قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
3 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش