کابینت باتری چیست؟
کابینت باتری محفظه ای از جنس فلز است که از باتری های یو پی اس در برابر آسیب های فیزیکی، اتصالات ناخواسته، ضربه و جابجایی محافظت می کند.
باتریها موجود در کابینت باتری در مدت طول عمر کابینت باید تعویض شوند. زمان تعویض باتری و کابینت متناسب با جنس و استفاده خریدار تعیین میشود و در کتابچه راهنما یا توسط کارشناسان شرکت سازنده اعلام میشود.
کابینت باتری یو پی اس
در صورت استفاده از یو پی اس، کابینتهای باتری خارجی منبع تغذیه کوتاه مدت یو پی اس هستند. باتریهای کابینت معمولا دارای تعداد قابل قبولی باتری و یک مدار قطع کننده هستند. مدار میتواند جریان کابینت باتری به یوپی اس را در موارد افزایش یا کاهش جریان قطع کند.
باتریها در داخل کابینت باتری به صورت سری به هم متصل هستند. یک سری از باتری، یک رشته نام دارد. تعداد باتریها در هر رشته بستگی به ولتاژ مورد نیاز دارد که معمولا توسط یو پی اس UPS که باتری کابینت به آن متصل میشود تعیین میشود.
رشته های باتری را می توان به صورت موازی، یا درون یک کابینت باتری و یا چندین کابینت باتری به صورت موازی با یکدیگر متصل کرد. این کار عموما برای افزایش زمان بک آپ انجام میشود. اگر یو پی اس، باتری داخلی داشته باشد، باتری خارجی در کابینت باتری میتواند به صورت موازی به آن رشته متصل شود.
زمان بک آپ متناسب با ظرفیتهای مختلف باتری تعیین میشود و واحد اندازهگیری آن آمپر ساعت یا Ah است.
کابینتهای باتری اغلب با دستگاههای یو پی اس که قدرت متفاوتی دارند، استفاده میشود. به دلیل اینکه ولتاژ یو پی اس در یک محدوده باریکی مثلا 348V تا 480V ، است خروجی باتری کابینت باید افزایش یابد تا بتوان به قدرت بالاتر رسید.
مشخصات باتری کابینت یو پی اس
- جنس کابینت های باطری ها از ورق فلزی بوده که توسط رنگهای روغنی اکثراً بصورت رنگهای سیاه و سفید و شیری رنگ وجود دارند.
- کابینت باتری ها در انواع مختلفی از لحاظ طبقه بندی وجود دارند به عنوان مثال کابینت های یک طبقه، دو طبقه و ۳ طبقه و … وجود دارند.
- تعداد طبقات و اندازه این کابینت ها بستگی به تعداد باتری ها و آمپراژ باتری های متصله به یوپی اس ها می باشند.
- هرچقدر آمپراژ باتری ها بیشتر باشد از لحاظ وزن و سایز باتری نیز افزایش را خواهیم داشت که این عوامل در انتخاب کابنت باتری وجود دارند که دمای محیط و داخل این کابینت می باشد.
- در کابینت های بزرگ که سفارشی بوده و تعداد باتریهای زیاد را در خود جای می دهند و تعداد طبقات انها نیز زیاد می باشد در این نوع کابینت ها فن های خنک کننده یا تهویه هوا در جداره کابینت ها تعبیه شده اند که جهت تنظیم دمای داخل کابینت ها کمک می کنند.
- لازم به ذکر است که هر چقدر وزن باتریها زیاد باشد کابینت های با ضخامت ورق مناسب و ستونهای محکم انتخاب میشوند.
منظور از رک باتری چیست؟
رک باتری به انگلیسی Rack Bateries نام دیگر کابینت باتری است که به سازه ای گفته می شود که باتری از نوع باتری های صنعتی (باتری دریچه دار ) و چه از نوع باتری یو پی اس های اداری (باتری سیلد) در آن قرار می گیرد.
و با توجه به اهمیت باتری در سیستم های DC و لزوم حفاظت از باتری جهت جلو گیری از صدمات فیزیکی از جمله ضربه و فشار و کارایی بهتر باتری، متناسب با نوع باتری و وزن آن و محدودیت های فضایی، طراحی و ساخته می شود.
رک باطری همچنین می تواند محفظه ای باشد که سرور یا تجهیزات شبکه مثل سوییچ،روتر و مودم و …در آن قرار می گیرد و با توجه به نوع رك هم از سرور محافظت می كند. و هم جهت تهویه و جلو گیری از صدمات فیزیكی از جمله ضربه و فشار و كارایی بهتر سرور آن را در خود جای می دهد.
انواع رک ها
رک ها بر دو گونه اند:1- دیواری 2- ایستاده
رک دیواری
قابل نصب بر روی دیوار بوده و بیشتر مناسب برای شبکه های کوچک و یا قسمتی از یک شبکه بزرگ هستند. رک های دیواری معمولا در ارتفاع های ۵، ۶، ۷ و ۹ یونیت عرضه می شوند. یونیت واحد سنجش ارتفاع رک است و برابر با ۵/۴۳ سانتی متر می باشد .
عمق این رک ها نیز متفاوت است و می تواند ۳۵ ، ۴۵ یا 60 سانتی متر باشد. البته به این نکته توجه نمایید که عمق رک های ایستاده کمی بیشتر است. از کید رک برای قرار گیری سوئیچ های کوچک غیر رکمونت برروی دیوار استفاده می شود و عمق آن تنها ۲۹ سانتیمتر است.
رک های با ارتفاع ۹ یونیت از تنوع بیشتری برخوردارند و قابلیت این را دارند که پنل های کناری در برخی از آن ها کاملا باز شده و امکان دسترسی به رک را از بغل فراهم می کند . برخی نیز امکان چرخش تا ۱۰۰ درجه را داشته وامکان دسترسی به پشت رک را برای کاربر فراهم می آورند.
رک های دیواری معمولا دارای ارتفاع های ۵ ، ۶ ، ۷ ، ۹ یونیت هستند و بیشتر برای قرار دادن سوییچ و روتر از آن استفاده می شود.
رک ایستاده
رک های ایستاده استاندارد معمولا جهت قرارگیری در دیتاسنتر ها انتخاب می شوند. در این رکها، انواع پچ پنل، سوییچ، سرور، یو پی اس (UPS) و سایر قطعات رکمونت ۱۹ اینچی را برای مدیریت آسان تر یکجا جمع می نمایند، از بالا و پایین ورودی برای انواع کابل دارند و همچنین از چهار طرف باز می شوند.
ارتفاع این رک ها می تواند ۱۶، ۲۱، ۲۸، ۳۶، ۴۰ و ۴۴ یونیت باشد. و با عمق های ۶۰ ، ۸۰ ، ۱۰۰ سانتیمتر و بیشتر تولید می شوند. دارای درب های شیشه ای یا تلقی فریم دار هستند.
امکان نصب ۱ تا ۴ فن درون این رک ها وجود دارد و بطور پیش فرض دارای فقط یک فن می باشند. پاور ماژول های ۸ پورت و ۹ پورت افقی درون این رک ها نصب می شود و نسبت به ارتفاع رک می توان پاور ماژول های عمودی نیز نصب کرد.
رک باتری یو پی اس
رک باتری ups چنانچه از اسم آن مشخص است یعنی کابینت جهت نگهداری باتری یو پی اس می باشد. منظور از رک یعنی این کابین باتری باید طوری قرار بگیرد که بصورت رکمونت مورد استفاده قرار بگیرد.
شکل ظاهری رک باتری ups آمپر کم
رک باتری در بعضی یو پی اس ها مشابه دستگاه ups می باشد. در این یو پی اس ها اندازه و شکل رک باتری دقیقاً مشابه دستگاه UPS می باشد که در داخل رک بصورت رکمونت یا همان طبقاتی استفاده می شوند.
معمولاً رک باتری هایی که بصورت رکمونت استفاده می شوند باتری هایی با آمپر پایین در خود جای می دهند. مثلاً رک باتری رکمونت یا باتری 4.5 آمپر ساعت یا 7 آمپر و یا 9 آمپر ساعت می تواند در خود جای دهد و ساپورت کند.
چون در داخل کابینت باتری رک مونت قرار می گیرند و نمی توانند باتری با آمپراژ بالا را در خود قرار دهند. برای اینکه در این صورت وزن رک باتری بالا می رود و رک اصلی نمی تواند وزن بالا را تحمل کند.
شکل رک باتری یو پی اس با آمپر زیاد
برای باتری های آمپر بالا، رک های ایستاده در نظر میگیرند که در اصطلاح کابینت باتری گفته می شود. رک باتری باید طوری طراحی و تولید شود که از هر چهار طرف قابلیت باز شدن را داشته باشد تا دسترسی کامل به هر طرف را داشته باشیم که در صورت نیاز باتری ها به راحتی تست و یا تعویض گردند.
فاصله طبقات در رک باتری ایستاده و چند طبقه باید طوری طراحی شود که بتواند باتری هایی با ارتفاع بیشتر را ساپورت کند. همچنین طبقات باید دارای کانال جهت عبور کابلها و ارتباط باتری ها داشته باشد.
فیلم نصب و تعویض باتری های یو پی اس کابینت
اجزای رک یا کابینت باطری
رک ها از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که در زیر به بررسی هر یک می پردازیم:
1- کیس رکمونت
رکومنت به کیس هایی اطلاق می شود با 3 یا 4 یونیت ظرفیت سرور. این کیس ها با پاورهای ۴۰۰ وات عرضه می شوند، دارای درب قفل دار و فیلتر جلوگیری از ورود غبار به درون کیس هستند و به علت نوع طراحی حجم کمی از فضای رک را اشغال می کنند.
2- پچ پنل
پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد. مثلا ۲۴ پورت، ۴۸ پورت و… در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد.
که ممکن است فعلا بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آن ها به شبکه متصل نباشند. اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدارشبکه کرد.
لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرارگیری رک می باشد.
جمع آوری میکنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری میکنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.
3- طبقه ثابت رک
طبقه های ثابت رک به سه نوع یک یونیت،دو یونیت و تخت تقسیم می شوند. طبقه های یک یونیت که فقط در جلو رک پیچ می شوند، برای قرار گیری تجهیزات سبک در رک استفاده می شوند.
و طبقه های ۲ یونیت برای تجهیزات با وزن متوسط. بر روی طبقه های تخت ثابت که در چهار طرف رک پیج می شوند، می توان وزن های سنگینی مثل سرورهای تاور، مونیتور، یو پی اس و… قرار داد.
طبقه های ثابت تخت نسبت به نوع رک دارای عمق های ۶۰،۸۰ و ۱۰۰ سانتی متری هستند.
4- طبقه متحرک رک
جهت قرارگیری کی برد و موس درون رک کاربرد دارد. هنگامی که درب رک را باز میکنید، به صورت کشویی جلو می آید و با قرار گرفتن صندلی در زیر آن سرپرست شبکه می تواند مانند یک میز از آن استفاده کند.
متناسب با نوع رک با کشوهای متفاوت ۶۰،۸۰ و ۱۰۰ سانتی متری ارائه می شود.
5- فریم مانیتور
در جلو مانیتور روی آداپتورهای جلو رک نصب می شودو مونیتور را با سایر تجهیزات درون رک هماهنگ می کند. برای مونیتورهای ۱۴،۱۵،۱۷ اینچ مناسب می باشد.
6- حرارت سنج دیجیتالی
حرارت سنج ها دمای رک را مرتبا اندازه گیری نموده و بر روی نشانگرهای دیجیتالی خود نمایش می دهند. این حرارت سنج ها دارای حافظه بوده و در صورت رسیدن دما به مقداری که سرپرست شبکه تعیین می کند.
فن های رک را روشن می نمایند.در دو نوع ایرانی با اندازه ۲ یونیت و خارجی با اندازه یک یونیت ارائه می شود. به طور معمول در بالاترین قسمت رک نصب می شود.
7- فن رک
فن ۱۲*۱۲ سانتی متر که با ولتاژ ۲۲۰ ولت کار میکند و در قسمت فوقانی رک ها نصب می شود. دو نوع بوشی با کیفیت پایین تر و عمر کوتاهتر و بلبرینگی با دوام بیشتر و قیمت بالاتر در بازار وجود دارد. بدنه این فن ها می تواند پلاستیک و یا فلزی باشد.
اگر فن را با دست بچرخانید چنانچه مدت زیادی بچرخد و بعد از حرکت باز ایستد بلبرینگی و در غیر این صورت بوشی می باشد. همچنین پروانه فن بلبرینگی را چنانچه به داخل فن فشار دهید با حرکت ارتجاعی به عقی باز میگردد.
8- ترمینال پاور یا پاور ماژول
دستگاه های نصب شده درون رک نیاز به الکتریسیته دارند. عمل توزیع برق در رک توسط ترمینال پاور انجام می شود و تنها کابل برقی که از رک حارج می شود، کابل ترمینال پاور است.
این ترمینال پاور ها دارای ارت هستند که بهتر است سیم ارت آن حتما به زمین الکتریکی وصل شود.
انواع ۳ پورت و ۴پورت آن برای رک های دیواری و ۸ پورت و ۹ پورت آن برای رک های ایستاده بکار می رود.
پاورهای ۸ پورتی دارای کلید نئون دار جهت روشن و خاموش کردن فن رک هستند.
انواع ایستاده آن هم با پورت های بیشتر موجود است که به نسبت ارتفاع رک می توان آنرا بکار گرفت.
9- بلانک پنل
صفحه های محافظی می باشند که به جهت جلوگیری از دسترسی به تجهیزات حساس نصب شده در داخل رک جهت ایمنی بیشتر در جلوی آن نصب میگردند. این بلانک پنل ها در انواع ۱،۲،۳ و ۴ یونیت عرضه می شوند.
10- قفل ریتال
بر روی درب رک های ایستاده نصب می شود. شیشه رک برای این منظور باید در محل قفل برش خاصی بخورد. در مجموع قفل های محکم و با کیفیتی است و بسیار بهتر از قفل های شیشه ای معمولی عمل میکند.
11- پیچ و مهره رک
این پیچ و مهره ها و واشرها از نوع آبکاری گالوانیزه می باشند که کیفیت پوشش آن ها با آزمایشات Salt S تست و کنترل میگردد و در هر بسته ۵۰ سری کامل از این پیچ و مهره ها وجود دارد.
مهره های مذکور درون شکاف آداپتور های رک در محل دلخواه قرار میگیرند و نیاز به نگهداشته شدن توسط آچار هنگام بستن پیچ ندارند. واشرهای پلاستیکی سفید که زیر پیچ ها قرار میگیرند زیبایی خاصی به نمای رک می بخشند.
12- چرخ رک
در هر رک ایستاده ۴ چرخ برای جابجایی و حرکت راحتر می توان نصب کرد. چرخ های جلو معمولا دارای استوپ نگه دارنده برای ثابت کردن رک در محل نهایی هستند. این چرخ ها در ۳ سایز کوچک، متوسط و بزرگ عرضه می شوند.
13- لایت پنل
لامپ فلورسنت که در بالای رک جهت روشنایی داخل رک نصب می شود. در هنگام قطع برق توسط UPS درون رک روشن می شود و کمک بزرگی برای سرپرست شبکه محسوب می گردد. این لایت پنل ها یک یونیت فضا اشغال نموده و دارای کلید روشن و خاموش برای خود هستند.
14- LCD پنل
با این پنل بازشو می توان موس،مانیتور و کی برد را فقط با صرف فضای ۲ یونیت درون رک قرار داد. دارای لولای آبکاری شده خارجی و در مجموع ظاهری بسیار شیک به رک می بخشد.
قیمت کابینت باتری ups
قیمت کابینت باتری یو پی اس، با توجه به آمپراژ و ابعاد و سایر مشخصات مانند کشور و شرکت سازنده متفاوت می باشد.
خرید کابینت باتری
برای خرید رک یا کابینت باتری، ضمن در نظر گرفتن دستگاه یو پی اس و نیاز خود باید فاکتور های زیر را برای خرید کابینت باتری مناسب در نظر بگیرید.
- نصب راحت و آسان
- طراحی نوآورانه برای دسترسی آسان به باتری
- اشغال فضای کم (صرفه جویی در فضا)
- جابه جایی راحت (وزن کم)
- دارای سایزهای مختلف برای نگهداری باتری های مختلف
- تعبیه هواکش در چهار طرف آن
- استحکام بالا
- قابلیت نگهداری باتری های سنگین
- قابلیت افزودن پایه برای سهولت در جابه جایی
- پوشش رنگ شده به منظور افزایش مقاوت
- امکان قرار دادن کابینت ها بر روی هم
- ورقه هایی با ضخامت مناسب و استاندارد
قیمت کابینت باطری
لیست قیمت زیر مربوط به قیمت کابینت باتری ups می باشد، جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت رک باتری با توجه به سیستم های برق اضطراری خود، با تماس به متخصصین کیان باتری مشاوره تخصصی دریافت کنید.
-
کابینت باتری 240 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 168 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 144 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 120 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 96 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 72 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 48 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 36 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 24 ولت 100 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 240 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 168 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 144 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 120 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 96 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 72 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
کابینت باتری 48 ولت 65 آمپربرای استعلام قیمت تماس بگیرید