مقایسه شاهین با سورن پلاس برنده کدام است؟

3.9
(214)

در این مقاله از کیان باتری به مقایسه شاهین و سورن پلاس و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. سورن پلاس بهتر است یا شاهین کدام را بخریم؟ از آنجایی که این دو خودرو در یک رده قیمتی قرار دارند این سوال بسیار پرسیده می شود. ما را دنبال کنید تا در این مقاله به پاسخ‌های شما در مورد خرید شاهین یا سورن پلاس و مزایا و معایب هر کدام نسبت به یکدیگر پاسخ دهیم.

مقایسه شاهین با سورن پلاس برنده کدام است؟
مقایسه شاهین با سورن پلاس برنده کدام است؟

مقایسه کلی شاهین و سورن پلاس

مقایسه سورن پلاس با شاهین سبب می‌شود که شما هر کدام از این خودروها را بهتر بشناسید و در خرید خود دقت عمل بالاتری داشته باشید. این دو خودرو از نظر قیمتی بسیار نزدیک هستند که به همین علت خریداران با مقایسه بین آن‌ها بهترین انتخاب را انجام می‌دهند.

شرکت‌های ایران خودرو و سایپا در این محصولات خود تلاش کرده‌اند که گوی سبقت را از رقیب سنتی خود بربایند. بر همین اساس در این مطلب از سپند خودرو به بررسی کامل این دو خودرو می‌پردازیم پس با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی مزایا و معایب خودرو شاهین سایپا

فیلم مقایسه شاهین سایپا و سورن پلاس

ویدئوی زیر از پدال خودروهای شاهین و سورن پلاس را مقایسه کرده و برنده این رقابت را اعلام می کند. که به خریداران این خودرو ها کمک زیادی می کند.

مقایسه فنی شاهین و سورن پلاس

در بخش مشخصات فنی، این دو خودرو شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند. پیشرانه سورن پلاس و شاهین قرابت جالبی با هم دارند و از نظر قدرت و توان خروجی تفاوتی بین آنها دیده نمی‌شود. سورن پلاس مجهز به یک پیشرانه 1.7 لیتری EF7 است که می‌تواند حداکثر قدرت 113 اسب بخار و گشتاور 153 نیوتن‌متر را تولید کند و این در حالی است که شاهین مجهز به پیشرانه‌ای است که می‌تواند قدرت 110 اسب بخار و گشتاور 178 نیوتن‌متر را تولید نماید.

نوع موتور سورن پلاس تنفس طبیعی ۱۶ سوپاپه است، ولی پیشرانه سایپا شاهین با حجم ۱.۵ لیتری و از نوع ۸ سوپاپه توربوشارژ خواهد بود. موتورهای تنفس طبیعی استهلاک کمتری دارند، در حالی که موتور شاهین به علت مکش توربوشارژ هزینه‌های نگهداری را بالا می‌برد.

تفاوت مشخات فنی موتور شاهین و سورن پلاس

پیشرانه سورن پلاس از نوع چهار سلیندر ۱۶ سوپاپ است. این در حالی است که پیشرانه شاهین از نوع چهار سیلندر توربو ۸ سوپاپ خواهد بود. حجم موتور در سورن پلال برابر با ۱.۷ لیتر خواهد بود. این در حالی است که در شاهین این میزان ۱.۵ لیتر است. حداکثر قدرت سورن پلاس ۱۱۳ اسب بخار و قدرت شاهین برابر با ۱۱۰ اسب بخار است که از این نظر تفاوت چندانی با یگدیگر ندارند.

مصرف سوخت سورن پلاس و شاهین

سایپا شاهین در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷.۲ لیتر سوخت مصرف می‌کند و سمند سورن پلاس ۱.۳۶ لیتر سوخت بیشتر می‌سوزاند. شتاب صفر تا صد شاهین در ۱۳.۵ ثانیه محقق می‌شود و سورن پلاس با ثبت رکورد ۱۲ ثانیه برتری محسوسی در این قسمت دارد. کیفیت سواری سورن پلاس نرم‌تر و چابک‌تر سایپا شاهین است.

جدول مشخصات فنی سورن پلاس و شاهین

مدل خودروسورن پلاسشاهین 
پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی-16سوپاپچهار سیلندر توربو-8سوپاپ
حجم موتور1.7 لیتر1.5 لیتر
حداکثر قدرت113 اسب بخار110 اسب بخار
حداکثر گشتاور153 نیوتن متر178 نیوتن متر
گیربکسپنج سرعته دستیپنج سرعته دستی
مصرف سوخت(ترکیبی)7.36 لیتر7.2 لیتر
شتاب صفر تا 10012 ثانیه13.5 ثانیه
حداکثر سرعت189 کیلومتر بر ساعت190 کیلومتر برساعت
وزن (کیلوگرم)12401260

 

باتری شاهین در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

مقایسه امکانات و آپشن های شاهین و سورن پلاس

گفتیم که سایپا شاهین محصول تازه‌وارد گروه خودروسازی سایپا است و مسلما امکانات جدیدتر و بیشتری نسبت به سورن پلاس قدیمی ایران خودرو خواهد داشت. البته شاهین در مقایسه با سایر محصولات بازار کمبودهای جدی دارد، اما در قیاس با سورن پلاس می‌توان گفت پیروز میدان به حساب می‌آید.

از جمله امکانات محصول نارنجی‌پوشان جاده مخصوص می‌توان به سانروف، روکش صندلی چرمی، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، نمایشگر لمسی مولتی مدیا ۷ اینچی، اتولایت، دوربین عقب، نویگیشن، فرمان برقی و حسگر فشار باد تایرها اشاره کرد که در رقیب وجود ندارد. از طرفی سمند سورن پلاس هم مجهز به آپشن‌هایی نظیر کروز کنترل، تنظیم برقی پشتی صندلی‌های جلو و گرم کن آینه‌های جانبی است که در شاهین دنده‌ای دیده نمی‌شود.

همچنین آپشن‌های مشترک این دو خودروی سدان عبارتند از: دو کیسه هوا، حسگر پارک عقب، دی لایت، چراغ بدرقه، تهویه اتوماتیک و آینه‌های جانبی تاشونده برقی. متاسفانه همچون سایر خودروهای تولید داخل نمی‌توان صحبت چندانی درباره کیفیت و سطح ایمنی این محصولات کرد، زیرا آمار درست و دقیقی وجود ندارد.

البته محصول سایپا در تست‌های تصادف جاده‌ای اروپا حضور یافته و به همین دلیل می‌توان گفت به احتمال زیاد وضعیت این محصول بهتر از سورن پلاس خواهد بود. همچنین محصول ایران خودرو مجهز به پلتفرمی قدیمی است و همین نکته روی کیفیت ایمنی آن اثر می‌گذارد.

    مقایسه طراحی ظاهری شاهین و سورن پلاس

    فاصله سورن پلاس و شاهین از لحاظ طراحی نسبتا زیاد به نظر می‌رسد، به ویژه در بحث طراحی بیرونی به دلیل آنکه شاهین خودرویی مدرن و با طراحی اصولی‌تر به حساب می‌آید، احتمالا بسیاری از مشتریان تمایل بیشتری به شاهین نشان خواهند داد. وجود انحناهای ظریف و هنرمندانه‌تر در ترسیم نمای بیرونی محصول سایپا باعث شده جلوه قدیمی بدنه سورن پلاس بیشتر به چشم بیاید.

    از لحاظ طراحی بیرونی:

    همان‌طور که می‌دانید سورن پلاس در اصل نمونه به‌روز شده سمند سورن است که سال‌ها پیش به‌عنوان نسخه فیس‌لیفت سمند راهی بازار ایران شد و حتی در نمونه پلاس نیز تغییرات آن چندان چشمگیر و جذاب نبوده است.

    صرف تغییر گرافیک چراغ‌ها و افزودن برخی جزئیات نه‌چندان مهم دیگر به بدنه سورن پلاس، باعث نشده که این خودرو نسبت به محصولات جدیدتری همچون شاهین سایپا شمایل دلرباتری ارائه دهد. بنابراین در بحث مقایسه سورن پلاس و شاهین از نظر طراحی بیرونی می‌توان به جرات گفت محصول سایپا خودرویی زیباتر خواهد بود.

    از لحاظ طراحی داخلی:

    اما شاهین در مورد طراحی داخلی به اندازه نمای بیرونی ظرافت به خرج نداده و داشبورد نه‌چندان جذابی را در کابین خود جا داده. هر چند طرح این داشبورد نسبت به سمند سورن جدیدتر است اما شاید برخی افراد همان طرح ساده اما پخته‌تر داشبورد سورن پلاس را ترجیح بدهند.

    از لحاظ کیفیت متریال کابین وضعیت سمند سورن پلاس نسبت به حریف بهتر احساس می‌شود و کاربر پس از لمس متریال داخل این خودرو حس مرغوب‌تر بودن مواد به کار رفته در محصول ایران خودرو را تا حدودی خواهد چشید. با توجه به بازه مشابه قیمت شاهین و سورن پلاس، این برتری محسوسی برای سورن پلاس به حساب می‌آید.

    صندلی‌های ردیف عقب در هر دو خودرو نسبتا جادار و مناسب حضور سرنشینان بزرگسال طراحی شده است با این حال به دلیل فاصله محوری بزرگتر، شاید این فضا در سمند سورن پلاس کمی راحت‌تر به نظر برسد. در مورد صندوق عقب نیز باید گفت با توجه به ظرفیت ۵۰۰ لیتری گنجایش صندوق سمند سورن پلاس نسبت به ظرفیت ۴۲۰ لیتری صندوق شاهین، واضح است که برتری با محصول سدان ایران خودرو خواهد بود.

        ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

     مقایسه ایمنی سورن پلاس و شاهین

    از لحاظ سطح ایمنی نمی‌توان به طور دقیق در مورد برتری یکی از این دو محصول اظهارنظر کرد؛ زیرا نتایج تست‌های تصادف آنها برای ما به طور قطعی مشخص نشده است اما با توجه به حضور محصول سایپا در برخی تست‌های تصادف اروپا و کسب امتیاز خوب از این آزمون، به نظر می‌رسد وضعیت شاهین از لحاظ ایمنی نسبت به محصول ایران خودرو که از پلتفرم قدیمی‌تری استفاده می‌کند، بهتر باشد.

    مقایسه تجربه رانندگی سورن پلاس با شاهین

    در مورد مقایسه رانندگی با این دو خودرو باید بدانید که سورن پلاس سواری کمی نرم و چابک‌تر ارائه می‌دهد. موتور ۱.۷ لیتری این خودرو با سروصدای کمتر می‌تواند چابکی و نشاط بیشتری را به شما عرضه کند، این در حالی است که موتور توربوشارژ شاهین ضمن ایجاد سروصدای زیادتر به دلیل استفاده از سیستم توربو، شتاب و چابکی مورد انتظار را در اختیار شما قرار نمی‌دهد.

    از لحاظ هندلینگ وضعیت هر دو خودرو در شرایط عادی مناسب است اما شاید پایداری سورن پلاس هنگام عبور با سرعت بالا در سر پیچ‌ها نسبت به حریف کمی اطمینان‌بخش‌تر احساس شود. از لحاظ تسلط بر سطح جاده و بدنه خودرو، وضعیت راننده شاهین بهتر به نظر می‌رسد و راننده این خودرو احساس تسلط بیشتری نسبت به ماشین خود خواهد داشت.

    سیستم ترمز شاهین کمی قدرتمندتر به نظر می‌رسد که دلیل آن را می‌توان استفاده از ترمز دیسکی برای چرخ‌های عقب این محصول دانست. متاسفانه سورن پلاس همچنان از ترمز کاسه‌ای برای تایرهای عقب استفاده می‌کند.

    شاهین بخریم یا سورن پلاس کدام بهتر است؟

     هر یک از این دو خودرو مزیت‌های مختص به خود را دارند که می‌توانند دسته‌ای از مشتریان را به سوی هر کدام سوق دهد. بر این اساس می‌توان گفت اگر کابین جادار و باکیفیت‌تر، صندوق عقب بزرگ‌تر، پیشرانه کم‌دردسرتر، چابکی بهتر و برخورداری از امکاناتی مثل کروز کنترل و تنظیم برقی صندلی‌ها جزو معیارهای اصلی مشتری باشد، سورن پلاس می‌تواند گزینه بهتری برای او تلقی شود.

     در غیر این صورت خودرو شاهین به دلیل طراحی ظاهری زیباتر، پلتفرم به‌روزتر، ایمنی بالاتر، پرستیژ بیشتر می‌تواند نظر برخی دیگر از مشتریان را با خود همسو سازد. در مجموع به نظر می‌رسد اگر یک موتور ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی روی شاهین نصب شده بود، حالا این خودرو می‌توانست به‌راحتی بر سورن پلاس غلبه کند اما به دلیل حساسیت‌های بیشتر موتورهای توربوشارژ و همچنین برخی معایب فنی که به طور خاص برای موتور شاهین پیش آمده است، این پیشرانه فعلا نمی‌تواند رقیب مناسبی برای موتور پرفروش و پرطرفدار ۱.۷ لیتری تنفس طبیعی EF7 در ایران باشد.

    نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

    بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

    عضو شوید
    آگاه شوید
    guest
    0 نظرات
    فید بک نظرسنجی داخل متن
    مشاهده تمام نظرات
    سبد خرید
    اسکرول به بالا
    مشاوره رایگان و ثبت سفارش