مقایسه کامل تارا و شاهین سایپا کدام برنده است؟

3.7
(472)

در این مقاله از کیان باتری به مقایسه تارا و شاهین و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. شاهین بهتر است یا تارا کدام را بخریم؟ شاهین سایپا و تارا محصول ایران خودرو دو خودروی تازه نفس به خیابان‌های کشورمان که از دو شرکت خودروسازی رقیب به بازار عرضه شده‌اند، موضوعی جذاب است که اگر علاقمند به خرید خودروهای صفر ایرانیزه باشید خواندن آن را از دست نخواهید داد.

مقایسه کامل تارا و شاهین سایپا کدام برنده است؟
مقایسه کامل تارا و شاهین سایپا کدام برنده است؟

مقایسه کلی تارا و شاهین

11

 

مقایسه خودروی تارا و شاهین یکی از داغ‌ترین و حساس‌ترین مقایسه‌ها بین خودرو‌های ایرانی به حساب می‌آید. در حال حاضر بین این دو سدان ملی که به تازگی وارد بازار شده‌اند، رقابت سختی وجود دارد. علاقه‌مندان به خودرو‌های ایرانی می‌توانند یکی از این دو را، به واسطه مزایا و معایبی که دارند انتخاب و خریداری کنند.

با توجه به این که سایپا شاهین و تارا ایران خودرو از نظر قیمت در یک رده قرار دارند و دو رقیب اصلی به حساب می‌آیند، تصمیم گرفتیم به بررسی کامل نقاط ضعف و قوت هر کدام از این دو خودرو بپردازیم. بنابراین اگر می‌خواهید با خصوصیات هر یک از این دو سدان داخلی آشنا شوید با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی مزایا و معایب خودرو شاهین سایپا

فیلم مقایسه شاهین سایپا و تارا ایران خودرو

ویدئوی زیر خودروهای شاهین و تارا را مقایسه کرده و برنده این رقابت را اعلام می کند. که به خریداران این خودرو ها کمک زیادی می کند.

مقایسه فنی شاهین و تارا

برای مقایسه فنی تارا و شاهین باید قسمت های مختلف خودرو از جمله موتور، گیربکس و مصرف سوخت را در نظر بگیریم. تارا دارای موتور ارتقا یافته ای است که می تواند 110 تا 115 اسب بخار قدرت تولید کند. به علاوه قدرت تولید گشتاور در موتور تارا 145 تا 150 نیوتن متر است. سازندگان تارا یک سیستم برنامه ریزی برای کاهش مصرف سوخت طراحی کردند. این سیستم زمان بندی برای شیرآلات طراحی شده است.

ماشین تارا دارای گیربکس 5 سرعته است که به صورت دستی کار می کند. انتقال نیرو در موتور تارا با این گیربکس انجام می شود. یک گیربکس 6 سرعته نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده است. به گفته شرکت ایران خودرو، خودروی تارا با این گیربکس می تواند در مدت زمان 9 و 5 دهم ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. خودروی تارا در هر 100 کیلومتر حدود 7 لیتر سوخت مصرف می کند. در ابتدا قرار بود سازندگان شاهین با برلیناس برای تولید موتور خودرو همکاری کنند. اما این همکاری به دلیل تحریم ها میسر نشد و سایپایی ها از موتور 1.5 لیتری توربوشارژ استفاده کردند.

این موتور هشت سوپاپ دارد و 110 اسب بخار قدرت تولید می کند. گشتاور خروجی موتور فالکون 160 نیوتن متر است. گیربکس شاهین نیز 5 سرعته است.در نهایت اگر بخواهیم تارا و شاهین را از نظر تجهیزات فنی و نیروی محرکه مقایسه کنیم، باید خودروی تارا را انتخاب کنیم. چون تارا موتور TU5 داره. موتور شاهین هر چند 1 و 5 دهم لیتری و توربوشارژر دارد اما بازده آن کم است و از تکنولوژی قدیمی استفاده می کند. به طور خلاصه جدول زیر به مقایسه مشخصات و تجهیزات فنی این دو خودرو پرداخته است.

تفاوت مشخات فنی موتور این دو خودرو

SAIPA QUIK engine

قوای محرکه تارا موتور ۵TU است، طی سالیان متمادی امتحان خود را پس داده و یکی از موتورهای داخلی نسبتاً بی‌دردسر به حساب می‌آید. پیشرانه ۱ و ۵ دهم لیتری شاهین علیرغم برخورداری از توربو شارژر، به دلیل تکنولوژی قدیمی و سیستم ۸ سوپاپ، بازدهی بسیار پایینی دارد.

مصرف سوخت تارا و شاهین

1

در نهایت به موضوع چالش برانگیز مصرف سوخت می‌رسیم که براساس آخرین آپدیت نرم‌افزاری سایپا بر روی شاهین، دست‌یابی به عددی در حدود 8 لیتر در 100 کیلومتر برای سیکل ترکیبی ممکن شده است و تارا نیز به لطف سامانه زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها (cvvt) عملکردی اقتصادی‌تر را نسبت به TU5های معمولی ارائه می‌دهد و مصرفی در حدود 7 الی 8 لیتر را در شرایط رانندگی سیکل ترکیبی ارائه می‌دهد.

از این رو هر دو خودرو همچنان با استانداردهای روز صنعت خودرو فاصله دارند اما درکل عملکردی نسبتاً مناسبی را از خود ارائه می‌دهند، هرچند که شاهین بیش از تارا به بنزین با کیفیت و سوپر نیازمند است.

جدول مقایسه مشخصات فنی تارا و شاهین

امکانات و مشخصاتتارا ایران خودروشاهین سایپا
نام پیشرانهEC۵M۱۵T
نوع پیشرانه۱.۶ لیتری ۴ سیلندر۱.۵ لیتری ۴ سیلندر
تنفسطبیعیتوربوشارژ
سوپاپ۱۶۸
قدرت۱۱۵ اسب بخار۱۱۰ اسب بخار
گشتاور۱۵۰ نیوتن بر متر۱۶۵ نیوتن بر متر
گیربکس۵ سرعته دستی۵ سرعته دستی
محور محرکجلوجلو
فاصله محوری۲.۶۵۲ میلی متر۲.۶۵۰ میلی متر
طول۴.۵۰۵ میلی متر۴.۴۴۶ میلی متر
عرض۱.۷۴۸ میلی متر۱.۷۷۱ میلی متر
ارتفاع۱.۴۶۶ میلی متر۱.۴۹۰ میلی متر
وزن۱۱۵۰ کیلوگرم۱۲۶۰ کیلوگرم
مصرف سوخت۶.۷ لیترحدود ۱۰ لیتر
ظرفیت باک۵۰ لیتر۴۷ لیتر
حجم صندوق بار۶۴۰ لیتر۴۲۰ لیتر
سایز رینگ۱۵ اینچ۱۵ اینچ
ترمزهادیسکی جلو و عقبدیسکی جلو و عقب
فرمانبرقیهیدرولیک

 

باتری تارا در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

مقایسه موتور تارا TU5 و شاهین

ایران خودرو از مدل ارتقا یافته موتور ۲۰۶ برای تارا استفاده کرد. TU5 Plus! این موتور ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی قادر به تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور است.

موتور سایپا M15 توربو و نسخه اصلاح شده موتور سایپا تیبا نیز نامیده می شود. این موتور همچنین ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۶۵ نیوتن متر گشتاور تولید می کند.

جدول مقایسه فنی تارا TU5 و شاهین

مدل خودروتاراشاهین
پیشرانهTU5M15T
حجم موتور۱.۶  لیتری۱.۵ لیتری
حداکثر قدرت۱۱۵ اسب بخار۱۱۰ اسب بخار
حداکثر گشتاور۱۵۰ نیوتن بر متر۱۶۵ نیوتن بر متر
گیربگس۵ سرعتِ دستی۵ سرعتِ دستی
مصرف سوخت (ترکیبی)۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
شتاب صفر تا صد۱۲.۵۱۲
حداکثر سرعت۱۸۰۱۷۰

مقایسه امکانات و آپشن های شاهین و تارا

1215663 308

تارا امکانات و تجهیزات متنوعی دارد. فرمان برقی، نمایشگر هفت اینچی لمسی، دو ایربگ، سیستم بلوتوث، آینه‌های جانبی برقی، کروز کنترل، دی‌لایت، پنجره‌های برقی، سیستم پایش باد تایرها و تهویه اتوماتیک از امکانات رفاهی تارا هستند.

سایپایی‌ها برای تارا گرم‌کن آینه‌های جانبی، سنسور نور و باران، سانروف، ایربگ‌های جانبی جلو، دوربین دید عقب، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای هم طراحی کردند. همچنین رینگ‌های این ماشین 16 اینچی و آلومینیومی است و صندلی راننده هم برقی تنظیم می‌شود.

ماشین شاهین دو تیپ متفاوت به اسم S و G دارد که هر کدام قابلیت‌های خودشان را دارند. تیپ اس 2 ایربگ، سیستم ورود بدون کلید، چراغ‌های اتوماتیک، استارت دکمه‌ای و دی‌لایت دارد. تیپ G شاهین مدرن‌تر و مجهزتر است. مثلا روی فرمان ماشین دکمه‌های کنترلی طراحی شده است. خودرو سانروف و نمایشگر 7 اینچی دارد و به تهویه مطبوع اتوماتیک مجهز است. همچنین یک دوربین دید عقب هم در شاهین G وجود دارد. به‌طور کلی تجهیزات و امکانات رفاهی تارا بهتر از شاهین است.

    مقایسه طراحی ظاهری تارا و شاهین

    Compare Tara Automatic and Shahin Automat e1671885376463

    حال نوبت به مقایسه سایپا شاهین و تارا ایران خودرو از نظر ظاهر و طراحی ظاهری و داخلی رسیده است. بدیهی است که شرکت سایپا روند تغییر بصری محصول خود را به شکلی زیباتر انجام داده است. چرا که چهره شاهین به خصوص طراحی چراغ های جلو، جلو پنجره و سپر با دیگر ویژگی های ظاهری بدنه این خودرو همخوانی بیشتری دارد.

    با این حال، چهره تارا با عناصر چند ضلعی تزئین شده است و طراحان سعی در ایجاد ظاهری تهاجمی از این سدان جمع و جور داشتند که متأسفانه آنطور که باید دلچسب نشد و تناسب بین چهره این خودرو و سایر خودروها خیلی مطلوب به نظر نمی‌رسد.

    از لحاظ طراحی بیرونی:

    3.Ikco Tara

    نمای بیرونی تارا و شاهین چندان به یکدیگر شباهت ندارد اما هر دو در تقلیدشان از خودروهای خارجی مشابه‌اند. تارا در ایفای نقش فیس لیفت پژو 301 ضعیف عمل کرده است؛ با این وجود، نمای پشت و جلوی این دو خودرو شباهتی به خودروهای مرجع ندارد و تنها نمای بغل آن‌ها یادآور خودروهای اروپایی است.

    شاهین، بدنه ورزیده‌تری نسبت به تارا دارد اما تکه مثلثی اضافه شده به چراغ‌های عقب آن کمی ناهماهنگ به نظر می‌رسد. در مقابل اشکال هندسی چند ضلعی در جلوپنجره تارا هم ماهرانه نیست. چراغ‌های عقب این خودرو هم گرچه تعییرات زیادی داشته است اما باز هم نتوانسته با بدنه هماهنگ شود.

    از لحاظ طراحی داخلی:

    comparing tara with shahin 1 e1671885429390

    از نظر طراحی داخلی هر دو خودرو طراحی چندان مدرن و نوینی بر روی داشبورد خود ندارند و طراحان صرفا با ارائه یک طراحی محافظه کارانه و نه چندان خلاقانه مشکل را حل کردند. البته احتمالا کاهش هزینه های تولید نیز در این زمینه بی تاثیر نبوده است.

    طراحی داشبورد تارا و کنسول مرکزی خلاقانه تر به نظر می رسد و ممکن است بتواند با طعم های بیشتری نسبت به شاهین سازگار باشد. از نظر کیفیت مواد، این دو خودرو تقریباً در یک سطح ظاهر شدند و کیفیت آنها چندان خوب نیست. با این حال، می تواند رضایت نسبی را برای مالکان در محدوده قیمتی خود به ارمغان بیاورد.

    به دلیل فاصله بین دو محور تقریباً یکسان، فضای کابین هر دو حریف در یک سطح است و ۴ تا ۵ سرنشین بزرگسال می توانند از این فضا استفاده کنند. البته تارا از نظر ظرفیت صندوق عقب بسیار بهتر از شاهین سایپا است و ارائه محفظه ۶۴۰ لیتری مشکلات سفر خانواده را به حداقل می رساند. از سوی دیگر شاهین تنها حدود ۴۲۰ لیتر در صندوق عقب دارد.

        ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

     مقایسه ایمنی شاهین و تارا

    240

    گویا شرکت سایپا موفق شده استاندارد ECE اروپا را در تست تصادف از جلو و بغل برای شاهین به دست آورد و بنابراین واضح است که این شرکت نسبت به ایمنی محصول جدید خود اطمینان بالایی در قیاس با سایر رقبا دارد. در سمت دیگر تارا ایران خودرو در تست تصادف بین‌المللی حاضر نشده، اما با توجه به یکسان بودن پلتفرم آن با پژو 301 که موفق به کسب سه ستاره ایمنی از موسسه معتبر یورو انکپ شده‌است، می‌توان نسبت به امنیت این محصول ایران خودرو نیز تا حدی دلگرم ماند.

    با این حال به طور دقیق نمی‌توان گفت کدام‌یک از این دو خودرو ایمن‌تر است و صرفا باید امیدوار بود که هر دو سدان جدید ایرانی، حداقل‌ استانداردهای امنیتی لازم را جهت حفظ سلامت سرنشینان خود رعایت کرده باشند.

    در جدول زیر مقایسه سایپا شاهین و تارا ایران خودرو را از نظر تجهیزات ایمنی ذکر کرده‌ایم:

    جدول مقایسه امکانات ایمنی تارا و شاهین

    مدل خودرو تاراشاهین
    تجهیزات ایمنی و حفاظتايموبيلايزر، قفل مركزی با ريموت، كمربندهای ايمنی سرنشينان جلو 3 نقطه‌ای با قابليت تنظيم ارتفاع، ستون فرمان تلسكوپی، ايزوفيكس، سنسور دنده عقب، سيستم قطع سوخت خودكار سنسور TPMSقفل مرکزی، ایموبیلایزر و ایزوفیکس
    کیسه هوا دو کیسه هوا (راننده و سرنشين جلو)دو کیسه هوا SRS (راننده و سرنشين جلو)
    سیستم ترمز سيستم ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمز جلو ديسكی با سيستم خنك شونده، ترمز عقب ديسكی، HSA، ESC، TCS، HBAترمز EBD، ABS، BAS، ترمز جلو و عقب دیسکی

    مقایسه تجربه رانندگی در شاهین و تارا

    1682913

    کیفیت سواری کوییک دلنشین‌تر از پراید 111 به نظر می‌رسد و کوبش‌های کمتری در کابین آن احساس

    با توجه به نزدیک بودن توان فنی هر دو خودرو، کیفیت رانندگی که هر دو ماشین از خود ارائه میکند خیلی شبیه به همدیگر هستند، شاهین با وجود موتور نسبتا ضعیف تر ولی استفاده از توربو شارژ در قیاس با تارا شتاب‌گیری و عملکرد نسبتا قابل قبولی از خود ارائه می‌دهد.

    یکی از بزرگترین ایراداتی که میتوان به شاهین گرفت لگ توربو شارژ آن است که تا حدی کندی در شروع حرکت را به  دنبال خواهد داشت و نکته منفی دیگر در مورد شاهین ایزولیشن ضعیف اتاق آن است که صدای زیادی به داخل کابین درز می‌کند.

    از نظر کیفیت سواری و فنر بندی هر دو خودرو عملکرد قابل قبولی از خودشان ارائه می دهند و نمره قبولی می‌گیرند و میتوان گفت یک سر و گردن از سایر محصولات تولیدی این خودر سازان بالاتر هستند.

    اگر بخواهیم عملکرد ترمز گیری تارا و شاهین را با هم مقایسه کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که خوشبختانه با توجه به اینکه هر هر چهار چرخ شاهین و تارا مجهز به دیسک هستند عملکرد قابل قبولی بابت ترمزگیزی  از خودشان نشان می‌دهند.

    شاهین بخریم یا تارا کدام بهتر است؟

    tara vs shahin

    بهترین انتخاب بین شاهین و تارا، هیچ کدام است! چرا که به راستی انتخاب یک خودرو دنده‌ای در این رنج قیمت با مشکلاتی که در بالا به آن اشاره کردیم، نمی‌تواند لبخند رضایت را به همراه داشته باشد.

    اما از آنجا که متاسفانه حتی در میان گزینه‌های دست دوم نیز انتخاب چندانی در این کلاس قیمتی در بازار وجود ندارد، چاره‌ای نداریم جز آنکه از میان معدود گزینه‌های موجود انتخاب خود را انجام دهیم و واقعیت این است که در شرایط فعلی و با توجه به مشخصات فنی دو خودرو، انتخاب تارا احتمالا می‌تواند کم‌دردسرتر از شاهین سایپا باشد.

    هرچند لازم به ذکر است که بسیاری از ایرادات شاهین سایپا نیز طی چندماه گذشته رفع شده‌اند و حتی کیفیت مونتاژ این خودرو نیز بهتر از تاراست، اما آنچه می‌تواند مشتریان را نگران کند، عملکرد نامناسب شاهین در مورد پیشرانه است و تا قبل از عرضه نسخه 16 سوپاپ از سوی سایپا، کارت برنده اصلی کماکان در دستان تارا است.

    از این رو احتمالاً تارا را می‌توان با اختلافی کم، برنده این مقایسه از حیث کم دردسر بودن قلمداد کرد. هرچند شاهین نیز هنوز قافیه را کاملاً به رقیب نباخته و با کمی دلسوزی و بهبود کیفیت، می‌تواند به عنوان یک سدان خانوادگی مدرن، با آپشن‌های خود، سهمی از بازار را بدست آورد، البته به شرطی که سایپا در زمینه کیفیت و طراحی داشبورد و عیوب فنی تجدید نظر کند و رضایت خریداران خود را بیش از پیش تامین نماید.

    نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

    بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

    عضو شوید
    آگاه شوید
    43 نظرات
    فید بک نظرسنجی داخل متن
    مشاهده تمام نظرات
    مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش