سیستم FCM کاهش برخورد از جلو

0
(0)

کاهش برخورد از جلو Forward Collision Mitigation چیست و چگونه کار می کند؟

کاهش برخورد از جلو برای اولین بار توسط میتسوبیشی موتورز در سال 2012 مورد استفاده قرار گرفت. مدل‌های بیشتری از میتسوبیشی موتورز با سیستم ایمنی پیشرفته سیستم کاهش برخورد از جلو، که با نام FCM نیز شناخته می‌شود، در دسترس هستند.

سیستم FCM از یک رادار رو به جلو استفاده می کند که در پشت پنجره جلو یا جلوی خودرو نصب شده است. واحد رادار هوشمند قادر است اجسام جلوی خودرو را شناسایی و فاصله بین آنها را اندازه گیری کند.

اگر فاصله بین خودرو و جسم شناسایی شده خیلی سریع کاهش یابد، با سیگنال های بصری و صوتی به راننده هشدار داده می شود. اگر راننده به موقع عکس العمل نشان ندهد و برخورد قریب الوقوع باشد، سیستم به طور خودکار برای جلوگیری از برخورد یا محدود کردن ضربه آن، ترمز می کند.

همچنین راننده می‌تواند سرعت واکنش سیستم FCM را با انتخاب موقعیت «دور»، «میانه» یا «نزدیک» که محدوده تشخیص رادار را تنظیم می‌کند، تعیین کند. FCM همچنین می تواند به طور کامل خاموش شود.

همانند سیستم ACC، سیستم FCM مسافت و سرعت نسبی خودروی جلویی را کنترل می‌کند و فوراً هرگونه کاهش فاصله بین خودرو ناشی از ترمز جلو یا توقف خودرو را تشخیص می‌دهد. سیستم FCM با انتشار یک آلارم صوتی و اعمال خودکار ترمز، به جلوگیری از برخورد با خودروی جلویی یا کاهش آسیب ضربه در صورت برخورد کمک می کند.

هنگامی که اختلاف سرعت نسبی کمتر از 30 کیلومتر در ساعت بین وسیله نقلیه جلویی ایجاد می شود (مثلاً هنگام سرعت بالای وسیله نقلیه و هنگامی که وسیله نقلیه جلویی به طور ناگهانی می ایستد، FCM برای جلوگیری از تصادف، با اعمال خودکار ترمزها خودرو را کند یا متوقف می کند تا از تصادف جلوگیری کند. اگر به طور ناگهانی اختلاف سرعت بیش از 30 کیلومتر در ساعت شود (زمانی که ممکن است تصادف رخ دهد) FCM به طور خودکار ترمزها را برای کاهش سرعت خودرو اعمال می کند تا آسیب ناشی از ضربه کاهش یابد.

سیستم کاهش برخورد از جلو (FCM) عمدتاً فاصله و سرعت وسیله نقلیه در حال حرکت را دقیقاً در جلو تشخیص می دهد و به طور خودکار با توجه به آن ترمز می کند. به این ترتیب احتمال برخورد تا حد قابل توجهی کاهش می یابد و در شرایط شدید اثر برخورد کاهش می یابد. FCM با سیستم های هشدار برخورد کاملا متفاوت است و نباید با آن اشتباه گرفته شود. سیستم کاهش برخورد هم هشدار می دهد و هم سرعت خودرو را کاهش می دهد. از سوی دیگر، سیستم هشدار برخورد، تنها به راننده هشدار می دهد که سرعت خود را کم کند و از برخورد جلوگیری کند.

سیستم های کاهش برخورد از جلو (FCM) مسافت و سرعتی را که وسیله نقلیه در حال حرکت به سمت جلو به سمت وسیله نقلیه جلویی است را تشخیص می دهد و اگر راننده به خودی خود پاسخ ندهد، ترمز می گیرد. این سیستم ها به نیاز آشکار رانندگان برای نظارت مداوم بر محیط خود پاسخ می دهند و به سرعت از حوادث غیر منتظره جلوگیری می کنند.

کاهش برخورد از جلو نباید با هشدارهای برخورد از جلو اشتباه گرفته شود. یک سیستم کاهش سرعت به راننده هشدار می دهد و سرعت خودرو را کاهش می دهد، در حالی که یک سیستم هشدار فقط به راننده هشدار می دهد. علاوه بر این، برخی از سیستم‌ها فقط وسایل نقلیه در حال حرکت یا وسایل نقلیه‌ای که با حداقل سرعت حرکت می‌کنند را شناسایی می‌کنند، در حالی که برخی دیگر وسایل نقلیه متحرک و ساکن را شناسایی می‌کنند. کاربردهای این کلاس از فناوری ممکن است شامل هشدار برخورد از جلو (FCW) و فناوری کمک ترمز (BA) باشد که سیستم ترمز را از قبل آماده می کند.

سیستم هشدار برخورد رو به جلو چگونه از سایرین جلوتر است؟

بر اساس برخی پایگاه‌های داده مسیر آزمایشی اخیر، سیستم‌های FCM در مقایسه با سیستم‌های برخورد از عقب قابل اعتمادتر هستند. ضریب قابلیت اطمینان FCM ها از سایر سیستم های همزمان خود حدود 80 درصد بیشتر است. اخیراً FCM با 5 ستاره رتبه گذاری شده است. آمار داده‌های بیمه نشان می‌دهد که خودروهای Volvo با سیستم کاهش تصادف از جلو و بدون سیستم کاهش تصادف از جلو، 23 درصد کاهش تصادف را نشان دادند.

فیلم عملکرد FCM در خودرو

چرا به دنبال این فناوری خودرو در خودروی جدید خود باشید؟

با توجه به وضعیت کنونی، برخوردهای رو به جلو بصورت رایج تری رخ می دهد و حدود یک چهارم کل تصادفات در جاده های هند را تصادفات از جلو تشکیل می دهد. پیاده‌سازی سیستم‌های FCM در خودرو نه تنها از برخورد جلوگیری می‌کند، بلکه استاندارد کلی ایمنی خودروی جدید شما را افزایش می‌دهد. همچنین خودروهایی با گجت های ایمنی خاص از ارزش فروش مجدد بهتری در بازار خودروهای دست دوم برخوردار هستند. هدف اصلی این فناوری خودرو هشدار دادن به رانندگان در مورد خطرات آینده و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تصادف است.

نظر رانندگان در مورد این سیستم چیست؟

اگرچه، مدتی طول می کشد تا سیستم های FCM به بخشی از ارائه استاندارد در خودروهای جدید واقع در هند تبدیل شوند، اما در کشوری مانند کشورهای اروپایی، دامنه وسیعی برای این فناوری خودرو وجود دارد. این سیستم به آرامی محبوبیت پیدا می کند و اکنون افراد بیشتری از آن آگاه می شوند. طبق یک نظرسنجی اخیر در ایالات متحده، حدود 60 درصد از مردم موافق مفید بودن آن بودند و از کاربرد آن راضی بودند. فقط برخی از رانندگانی که طعمه ترمزهای کاذب بودند نسبت به آن بی میلی نشان دادند.

چه کسی با این سیستم ها بیشترین سود را می برد؟

این فناوری خودرو بیشترین سود را برای کسانی خواهد داشت که عجله دارند و در حین رانندگی کمتر مراقب محیط اطراف خود هستند. به طور خلاصه، این یک سیستم حفاظتی مفید برای رانندگان حواس پرت است. مقوله ای که متاسفانه نسل جوان و متخصصان بیشتری را در بر می گیرد.

Lidar

برای اینکه FCM برای محافظت از عابران پیاده نیز بهینه عمل کند، که اکنون بخشی ثابت از ارزیابی ایمنیEuro NCAP است، این سیستم علاوه بر رادار از دوربین و Lidar نیز استفاده می کند.

عملکرد سیستم برخودرو از جلو FCM و عابرین پیاده

Lidar مخفف عبارت (تشخیص نور و محدوده Light Detection And Ranging یا تشخیص و مرتب کردن محدوده تصویربرداری لیزری Laser Imaging Detection And Ranging) می باشد و در واقع یک سیستم راداری با فناوری لیزر است. مهم است که Lidar بافت انسان را تشخیص دهد. بنابراین، آخرین نسل FCM برای جلوگیری یا کاهش برخورد با عابر پیاده یا دوچرخه‌سوار جلوی خودرو در صورت لزوم، ترمز می‌کند.

 Euro NCAP5 ستاره

به لطف FCM با تشخیص عابر پیاده در ترکیب با بسیاری دیگر از سیستم‌های ایمنی فعال و غیرفعال، Mitsubishi Eclipse Cross یکی از ایمن‌ترین خودروهای شاسی‌بلندی است که Euro NCAP تاکنون با امتیاز چشمگیر 97 درصد برای محافظت از سرنشینان بزرگسال و 80 درصد محافظت از عابران پیاده آزمایش کرده است.

خودروی میتسوبیشی Eclipse Cross که به فناوری FCM مجهز شده است.

میتسوبیشی موتورز فناوری ایمنی فعال “e-Assist” را توسعه می دهد

– برای اولین بار در Outlander جدید استفاده شده است –

توکیو، 5 سپتامبر 2012- شرکت میتسوبیشی موتورز (MMC)، “e-Assis” را توسعه داده است، یک سیستم ایمنی فعال جدید که از رادار با طول موج میلی متری و همچنین یک دوربین برای افزایش بیشتر ایمنی رانندگی و آرامش خاطر راننده استفاده می کند. MMC برای اولین بار از سیستم e-Assist در شاسی‌بلند کاملاً جدید و کاملاً بازطراحی شده Outlander استفاده خواهد کرد که قرار است اکتبر امسال در ژاپن عرضه شود.

E-Assist شامل سه عملکرد است که در زیر توضیح داده شده است، از رانندگی ایمن‌تر در مواقعی که احتمال وقوع تصادفات بیشتر است، مانند سفرهای طولانی مدت یا رانندگی با دید ضعیف در شب یا در شرایط آب و هوایی نامساعد پشتیبانی می‌کند.

1. سیستم کنترل کروز تطبیقی (ACC): این سیستم مبتنی بر رادار حتی در ترافیک سنگین با حرکت آهسته فاصله ایمن را با خودروی جلویی حفظ می کند.

2. سیستم کاهش برخورد از جلو (FCM): این سیستم مبتنی بر رادار در صورت کاهش ناگهانی فاصله با خودروی جلویی به طور خودکار ترمزها را اعمال می کند و به جلوگیری از برخورد یا کاهش آسیب ضربه در صورت برخورد کمک می کند.

3. سیستم هشدار خروج از خط (LDW): این سیستم مبتنی بر دوربین به راننده هشدار می دهد که وسیله نقلیه از خط خود خارج شده و به تمرکز راننده کمک می کند.

در حال حاضر MMC مدل‌های تولید شده خود را به مجموعه‌ای از فناوری‌های ایمنی از جمله بدنه ایمنی تکاملی ایمنی ضربه تقویت‌شده، چندین کیسه هوای SRS و سیستم کنترل پایدار فعال (ASC) مبتنی بر سیستم کنترل کشش مجهز کرده است که به جلوگیری از لغزش خودرو کمک می‌کند. با سیستم کاملاً جدید e-Assist، MMC تعهد خود را برای ادامه تحقیقات و توسعه فناوری های ایمنی پیشرفته و گنجاندن آنها در مدل های تولیدی خود تأیید می کند.

FCM در میتسوبیشی

FCM بخشی از مجموعه e-Assist فناوری‌های ایمنی فعال میتسوبیشی است و معمولاً با سیستم کروز کنترل تطبیقی و سیستم هشدار خروج از خط ارائه می‌شود. هنگام کار، به طور مداوم جاده های پیش رو را اسکن می کند و سایر اتومبیل ها و حرکت عابران پیاده را زیر نظر دارد.

این سیستم با صدای اخطار بلند و سیگنال های داشبورد چشمک زن در صورت برخورد احتمالی به راننده هشدار می دهد. اگر راننده واکنشی نشان ندهد، سیستم کنترل ترمزها را به دست می گیرد و خودرو را به صورت کنترل شده متوقف می کند. FCM نمی تواند از همه حوادث جلوگیری کند. مزیت FCM این است که اگر حادثه ای اتفاق بیفتد سعی می کند آسیب را به حداقل برساند.

مشکلات احتمالی سیستم FCM

  • پیام FCM موقتاً در دسترس نیست که روی صفحه نمایش خودرو نشان داده می شود FCM temporarily not available
  • سیستم FCM از کار افتاده (Inoperable FCM system) به این معنی که خودرو به راننده در مورد موانع احتمالی جلو هشدار نمی دهد یا در صورت نیاز ترمز اضطراری انجام نمی دهد.
  • خدمات FCM مورد نیاز است FCM SERVICE REQUIRED
  • خدمات ACC مورد نیاز است ACC SERVICE REQUIRED
  • خدمات سیستم ASC مورد نیاز است

ASC  SYSTEM SERVICE  REQUIRED  (with DTCs C1800, C1777)

هنگامی که FCM، ACC و ASC شتاب غیرعادی را تعیین می کنند، سیستم ممکن است وارد حالت “ایمنی از عدم موفقیت” شود و ACC و FCM غیرفعال شوند.

دلایل احتمالی

  • تداخل رادار در اثر باران یا برف شدید ایجاد می شود. ریزش بیش از حد قطرات باران یا دانه های برف در جلوی وسیله نقلیه منجر به خوانش نادرست راداری می شود. بدون چشم انداز روشنی از جاده پیش رو، سیستم خود را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه خاموش می کند. به محض بهبود شرایط آب و هوایی، FCM دوباره آنلاین خواهد شد و ممکن است نیاز به راه اندازی مجدد خودرو باشد.
  • اجسام خارجی عملکرد صحیح رادار را مسدود می کنند. این می تواند هر چیزی باشد، از لایه ضخیم خاک و گل گرفته تا برگ ها یا اشیاء چسبیده به محفظه محافظ رادار. حذف و شستن کثیفی ها مشکل را حل می کند.
  • آسیب فیزیکی یا ناهماهنگی مجموعه رادار. این اشکال ممکن است به دلیل تصادف قبلی، یک ضربه کوچک در پارکینگ، یا پس از انجام تعمیرات دیگر در قسمت جلویی خودرو (به عنوان مثال، برداشتن سپر) اتفاق بیفتد.
  • مشکلات و اشکالات نرم افزاری در شرایط خاص می توانند باعث بروز مشکلاتی در این سیستم شوند. بررسی به‌روزرسانی‌ها و فراخوان‌های احتمالی باعث اطمینان خاطر از اینکه خودرو دارای آخرین نسخه نرم‌افزار FCM است، می شود. هنگام رانندگی در خطی با جریان ترافیک عادی و خط مجاور مسدود شده است، ممکن است خدمات FCM SERVICE REQUIRED، ACC SERVICE REQUIRED و ASCSYSTEM SERVICE REQUIRED (با کدهای DTC C1802، C1777) نمایش داده شود. حضور مداوم اشیا ورودی های پیوسته ای ایجاد می کند که عملیات FCM را آغاز می کند. سیستم این را به عنوان یک سیگنال غیر طبیعی شناسایی می کند و ممکن است با غیرفعال شدن ACC و FCM وارد “ایمنی با عدم موفقیت روبرو شد” مواجه شود.

مزایای سیستم FCM

  • بسیاری از رانندگان متوجه نمی شوند که چه زمانی وارد یک موقعیت تصادف احتمالی می شوند که ممکن است منجر به واکنش همراه با تاخیر و در نتیجه تصادف شود. این سیستم‌های کاهش‌دهنده برای کاهش احتمال برخورد و کاهش شدت برخورد در هنگام وقوع کار می‌کنند.
  • این هشدار دهنده یک مزیت آشکار برای افراد دارای معلولیت یا افراد مسن است که نمی توانند به سرعت نسبت به حوادث خاص واکنش نشان دهند.
  • بسیاری از رانندگان عادت به مواجهه با موقعیت های ترمز بحرانی برای ایمنی خودرو ندارند و نیروی ترمز به اندازه کافی برای جلوگیری از تصادف اعمال نمی کنند. FCM برای کاهش تعداد و شدت این نوع برخوردها طراحی شده است.

معایب سیستم FCM

  • سیستم های فعلی قادر به جلوگیری از همه اشکال احتمالی خرابی نیستند. راننده باید همیشه کنترل مناسبی بر وسیله نقلیه داشته باشد.
  • در حال حاضر، شرایط آب و هوایی و محیطی (به عنوان مثال، برف، باران شدید و مه) می تواند بر سیستم تأثیر بگذارد. سیستم های مبتنی بر دوربین در شب نسبت به سیستم های مبتنی بر رادار کارایی کمتری دارند. علاوه بر این، سیستم های مبتنی بر دوربین را می توان با نور مستقیم خورشید (مثل اوایل روز و اواخر غروب خورشید) “کور” کرد. هر دو سیستم رادار و دوربین را می توان با تجمع برف و یخ در مقابل حسگرها پنهان کرد.

یک اشکال عمده

از مزایای رادار می توان به قابلیت اطمینان، پاسخ دهی فوق العاده سریع و عملکرد بهینه در هر شرایطی، در روز و شب اشاره کرد.

اما نقطه ضعف رادار در بعضی از خودروها این است که با استفاده از امواج رادیویی کار می کند و فقط مواد “سخت” را شناسایی می کند. به عنوان مثال، بافت انسانی را تشخیص نمی دهد. بنابراین چنین سیستم راداری در خودرو عابران پیاده را شناسایی نمی کند. البته هم اکنون خودروهای تولیدی جدید مجهز به فناوری FCM این ایراد را به طور کلی رفع کرده اند.

یادآوری

میتسوبیشی موتورز آمریکای شمالی (MMNA) برخی خودروهای میتسوبیشی Outlander PHEV، Outlander Sport،  2018-2019 Eclipse Cross و 2017-2018 Outlander مجهز به سیستم کاهش برخورد از جلو (FCM) را فراخوانی کرده است.

سیستم کاهش برخورد از جلو (FCM) عمدتاً فاصله و سرعت وسیله نقلیه در حال حرکت را دقیقاً در جلو تشخیص می دهد و به طور خودکار با توجه به آن ترمز می کند.

مشکل نرم افزاری باعث عملکرد ناردست FCM می شود

بر اساس گزارش فراخوان ایمنی NHTSA، FCM ممکن است به دلیل نرم افزار نادرست، ترمز را برای مدت طولانی تر از زمان مورد نیاز اعمال کند. این خطا ممکن است زمانی رخ دهد که یک عابر پیاده در جلوی وسیله نقلیه ثبت شده باشد، حتی پس از اینکه عابر پیاده دیگر شناسایی نشود.

ترمزگیری زود از موعد

اگر نرم افزار FCM ترمز را بیش از زمان لازم فعال کند، راننده ممکن است با اعمال ترمز اضافی واکنش نشان دهد. در نتیجه کاهش سریع وسیله نقلیه خطر برخورد عقب را افزایش می دهد یا باعث می شود راننده کنترل خودرو را از دست بدهد بنابراین فقط وسایل نقلیه مجهز به سیستم کاهش برخورد (FCM) تحت تأثیر قرار می گیرند.

سیستم ترمز اضطراری پیشرفته (AEBS)

مجمع جهانی هماهنگ سازی، مقررات خودرو AEBS (همچنین ترمز اضطراری خودکار در برخی حوزه های قضایی) را تعریف می کند. مقررات 131 ECE سازمان ملل متحد به سیستمی نیاز دارد که بتواند به طور خودکار برخورد احتمالی از جلو را تشخیص دهد و سیستم ترمز خودرو را برای کاهش سرعت خودرو با هدف جلوگیری یا کاهش برخورد فعال کند. مقررات 152 ECE سازمان ملل می گوید که کاهش سرعت می تواند 5 مترمربع در ثانیه باشد.

سیستم AEBS

هنگامی که یک برخورد قریب الوقوع تشخیص داده می شود، این سیستم ها به راننده هشدار می دهند و آنها می توانند به طور مستقل و بدون هیچ عکس العملی از طرف راننده (با ترمز یا فرمان یا هر دو) اقدام کنند. اجتناب از برخورد با ترمز در سرعت های کم وسیله نقلیه مناسب است (مثلاً کمتر از 50 کیلومتر در ساعت (31 مایل در ساعت))، در حالی که اجتناب از برخورد با فرمان، اگر خطوط صاف باشند، ممکن است در سرعت های بالاتر وسیله نقلیه مناسب تر باشد. خودروهای دارای قابلیت جلوگیری از برخورد نیز ممکن است به کنترل کروز تطبیقی با استفاده از حسگرهای آینده نگر مجهز شوند.

AEB با هشدار برخورد از جلو متفاوت است: FCW با یک هشدار به راننده هشدار می دهد اما به خودی خود خودرو را متوقف نمی کند.

طبق Euro NCAP، AEB دارای سه ویژگی است:

  • خودکار: سیستم مستقل از راننده برای جلوگیری یا کاهش تصادف عمل می کند.
  • اضطراری: سیستم فقط در شرایط بحرانی مداخله خواهد کرد.
  • ترمز: سیستم سعی می کند با اعمال ترمز از تصادف جلوگیری کند.

زمان برخورد می تواند راهی برای انتخاب روش اجتناب (ترمز یا فرمان) باشد.

سیستم جلوگیری از برخورد با فرمان یک مفهوم جدید است که در برخی از پروژه های تحقیقاتی مورد توجه قرار گرفته است. سیستم جلوگیری از برخورد توسط فرمان دارای محدودیت هایی است: وابستگی بیش از حد به خط کشی، محدودیت های حسگر و تعامل بین راننده و سیستم.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
guest
0 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
سبد خرید
اسکرول به بالا
مشاوره رایگان و ثبت سفارش