4.8
(584)

خاموش شدن ناگهانی یو پی اس می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که آشنایی با آن ها به شما می کند تا در زمان هایی که ups خاموش می شود متوجه شوید که علت از کجاست؛ برای آشنایی با این علائم تا انتها همراه ما باشید.

خاموش شدن یو پی اس علت خاموش شدن ناگهانی یو پی اس و راه حل
خاموش شدن ناگهانی یو پی اس

 دلایل خاموش شدن یو پی اس

یکی از مشکلات رایجی که در انواع یو پی اس ها وجود دارد این است که به صورت ناگهانی خاموش می شوند و در نتیجه تمام دستگاه هایی که به آن ها متصل هستند نیز خاموش می شوند.

اما علت این موضوع چیست؟ آیا این خاموشی های ناگهانی به این معنا است که دستگاه خراب شده است؟

خالی بودن یو پی اس برای زمان طولانی

توجه کنید که شما نباید باتری دستگاه یو پی اس شما طی مدت زمان بالایی بدون شارژ باشد، این موضوع سبب می شود تا در زمانی که شما باتری را بعد از مدت ها شارژ می کنید بلافاصله بعد از آن دستگاه یو پی اس خاموش شود.

برای جلوگیری از این اتفاق و پیشگیری از فرسوده شدن باتری، باید باتری دستگاه خود را هر 3 ماه یک بار به مدت 5 ساعت شارژ نمایید.

انجام این کار جزو کارهایی لازمی است که برای باتری های UPS باید انجام داد.

روشن نگه داشتن تجهیزات غیر ضروری

اگر شما در زمانی که می خواهید تجیهزات مختلف را به دستگاه وصل کنید در اتصالات موجود دقت نداشته باشید، باعث می شود که تجهیزاتی که خیلی ضروری نیستند هم به صورت مستقیم به دستگاه وصل شوند.

اما این کار بسیار اشتباه است، شما باید حتما توجه داشته باشید که تنها تجهیزاتی را به صورت مستقیم به یو پی اس وصل کنید که روشن ماندن آن ها ضروری است؛ و برای تجهیزات غیر ضروری از رسانه های افزایشی کمک بگیرید.

انجام این کار باعث می شود یو پی اس برای دستگاه های غیر ضروری هدر نرود.

خاموش شدن ناگهانی یو پی اس در زمان جدا شدن از منبع

اگر این موضوع برای شما پیش آمد که در حین جدا کردن یو پی اس از منبع اصلی آن خاموش شده است، اولین کاری که باید انجام دهید این است که ظرفیت دستگاه را چک نمایید و بررسی نمایید آیا تمام دستگاه های وصل شده مطابق با ظرفیت یو پی اس می باشند.

اگر از عمر دستگاه شما زیاد گذشته باشد احتمال این موضوع وجود دارد که به دلیل فرسوده شده باتری، یو پی اس قادر به انجام شارژ متناسب با ظرفیت خود نباشد؛ در چنین مواقعی تا زمانی که بخواهید از یک باتری سالم استفاده کنید بهتر است تمامی دستگاه های غیر ضرروی را جدا کنید و تنها تجهیزاتی که روشن ماندن آن ها ضروری است را وصل نمایید.

خراب شدن باتری یو پی اس

این که یک باتری یو پی اس تا چه اندازه می تواند برای شما کارایی داشته باشد کاملا به خود شما بستگی دارد؛ اگر شما به صورت مکرر از یک وسیله استفاده نمایید مطمئنا طول عمر آن کم تر خواهد شد.

برای تست کردن باتری های یو پی اس ابزار های مخصوصی وجود دارد که به کمک آن ها می توان میزان ولتاژ باتری را به دست آورد.

با تمام این توضیحات بهتر است که باتری های یو پی اس را هر 3 سال یک بار تعویض نمایید تا با خاموش شدن ناگهانی یو پی اس مواجه نشوید.

اگر تمامی موارد بالا را شما به صورت مرتب چک می کنید اما باز هم شاهد این موضوع هستید که دستگاه یو پی اس خاموش می شود، احتمال این موضوع وجود دارد که خود دستگاه UPS خراب شده باشد.

بیشتر بدانید: علائم خرابی باتری یو پی اس

اما دلایل خرابی یو پی اس چیست؟ در ادامه برخی از این دلایل را با یکدگیر بررسی می کنیم.

دلایل خراب شدن یو پی اس

خراب شدن یو پی اس علت خاموش شدن ناگهانی یو پی اس و راه حل
دلایل خراب شدن دستگاه ups

در ابتدا به شما بگوییم که اگر می خواهید دستگاه یو پی اس شما دچار خرابی نشود بهترین کاری که می توانید انجام بدهیم این است که هر 3 سال یک بار تمامی قطعات آن را بررسی نمایید و سلامت هر یک مطمئن شوید.

عملکرد باتری ها در یو پی اس به اندازه ای مهم است که می توان آن را قلب UPS نام برد، بنابراین اگر این بخش مهم خراب شود مطمئنا عملکرد دستگاه نیز دچار مشکل خواهد شد؛ بنابراین هر 2 یا 3 سال یک بار باتری را بررسی نمایید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.

  • خازن یو پی اس

وظیفه این قطعه در این است که انرژی مورد نیاز را ذخیره و در صورت لزوم آن را آزاد نماید، طول عمر خازن ها بین 5 تا 7 سال است و لازم است که پس از گذشت این زمان برای تعویض کردن آن ها اقدام کنید.

  • فن یو پی اس

حتما می دانید که در صورتی که عملکرد فن ها در دستگاه دچار مشکل شود خود یو پی اس نیز خراب خواهد شد، بنابراین این موضوع یکی از دلایل مهم در خراب شدن UPS است.

فن ها با توجه به مدل های مختلفی که دارند دارای طول عمر مختلفی نیز هستند و حتی این امکان را دارند که تا 10 سال به صورت مرتب کار کنند.

از جمله دلایلی که باعث خراب شدن فن یو پی اس می شود محدودیت های مکانیکی و خشک شدن بلبرینگ ها است.

  • فیلتر یو پی اس

در صورتی که فیلتر های موجود در یو پی اس کثیف باشند سبب داغ شدن دستگاه و در نتیجه خاموش شدن ناگهانی یو پی اس می شوند.

با توجه به هزینه پایینی که تعویض فیلتر ها دارند بهتر است که هر ماه برای تعویض آن ها اقدام کنید تا از سلامت دستگاه خود مطمئن شوید.

  • اتصالات یو پی اس

گاهی نیز دلیل خراب شدن و خاموش شدن یو پس اس بسیار ساده است و مربوط به قطعات داخلی آن نمی باشد، یکی از این دلیل های ساده که ممکن است اتفاق بیفتد شل شدن اتصالات موجود است.

بنابراین در صورت بروز مشکل بهتر است در ابتدا اتصالات موجود را بررسی نمایید و در صورتی که مطمئن شدید مشکلی در این قسمت وجود ندارد، پس از آن به سراغ سایر بخش ها بروید.

  • پاور یا منبع تغذیه

یکی از مشکلات دیگری که باید حواستان به آن باشد مربوط به پاور است، در صورتی که پاور ها نتوانند متناسب با جریان ورودی لازم کار کنند، باعث می شوند شوک زیادی به سیستم وارد شود و دما نیز افزایش پیدا می کند.

به همین جهت لازم است که به صورت منظم این قطعه بررسی شود و از وضعیت آن اطلاع داشته باشید.

  • کلید خودکار قطع و وصل

تنها عاملی که ممکن است باعث خرابی این بخش بشود گرد و غبار است، پس هر چند وقت یک بار این کلید را چک کنید تا دچار مشکل نشود.

چراغ های وضعیت یو پی اس و خطا های آن

چراغ ها وخطا علت خاموش شدن ناگهانی یو پی اس و راه حل
علت خطا ها و خاموش شدن ناگهانی ups

در تمامی دستگاه های یو پی اس شما شاهد سه رنگ ال ای دی هستید که به کمک آن ها می توانید از وضعیت سلامت دستگاه خود اطلاع پیدا کنید.

این سه رنگ عبارت است از: سبز، نارنجی و قرمز که در ادامه توضیح می دهیم هر یک از آن ها به چه چیزی اشاره دارند.

چراغ سبز: در تمامی دستگاه ها چراغ سبز نشان از سلامت آن دستگاه دارد و در دستگاه های یو پی اس نیز به همین شکل است، زمانی که شما رنگ سبز را مشاهده کردید می توانید به این اطمینان برسید که دستگاه شما در وضعیت مناسبی قرار دارد و تمامی قطعات به درستی عمل می کنند.

اگر می خواهید همیشه با این رنگ مواجه شوید باید دستگاه یو پی اس خود را به صورت مرتب سرویس کنید تا از خطاهای احتمالی جلوگیری کنید.

چراغ نارنجی: این رنگ نیز معمولا برای اکثرا اتفاق می افتد، اگر چراغ نارنجی را مشاهده کردید می تواند به این دلیل باشد که سیستم یو پی اس شما در حالت باتری است و یا در حالت بای پس می باشد.

دلیل دیگری که باعث می شود رنگ نارنجی نشان داده شود خراب شدن یو پی اس است.

با توجه به موارد بالا پیشنهاد می کنیم که تمامی قطعات را بررسی کنید تا از بروز مشکل های جدی تر جلوگیری شود.

چراغ قرمز: امیدواریم که این هرگز با این چراغ روبرو نشوید چون نشان دهنده این می باشد که وضعیت سیستم شما بسیار خراب است و مشکل حادی رخ داده است.

در صورت مشاهده چراف قرمز سریعا برای رسیدگی به آن اقدام کنید و هرگز پشت گوش نیندازید.

چراغ خاموش: علاوه بر تمامی موارد بالا یک اتفاق دیگر که امکان مواجه شدن با آن را دارید این است که هیچ چراغی روشن نشود، معمولا این موضوع به این دلیل است که سیستم لود نشده است.

برای حل این مشکل می توانید از تکنسین ها در این زمینه کمک بخواهید و یا با پشتیبان فروش دستگاه تماس بگیرید تا راه حلی ارائه بدهد.

از کجا بفهمیم که مشکل دستگاه از کجاست؟

پس از صحبت های بالا حتما این سوال برایتان ایجاد شده است که اگر رنگ های نارنجی یا قرمز را مشاهده کردیم از کجا باید بفهمیم که کدام قطعه ایراد دارد؟

بیشتر دستگاه های یو پی اس دارای صفحه نمایشی می باشند که در صورت بروز خطا، بر روی صفحه نشان می دهند که خطا مربوط به کدام بخش است؛ به همین جهت کار شما بسیار راحت خواهد شد.

اگر دستگاه شما این صفحه نمایش را نداشت هم جای نگرانی نیست، اگر از متخصص در این زمینه کمک بخواهید مطمئنا به سرعت متوجه می شود که ایراد از کجاست.

علت بوق زدن یو پی اس

بوق UPS نشانگر چیست؟ علت خاموش شدن ناگهانی یو پی اس و راه حل
علت بوق زدن یو پی اس

در دستگاه های یو پی اس علاوه بر چراغ هایی که بالا به آن ها اشاره کردیم، یک سیستم صوتی نیز وجود دارد. این آلارم به شما این امکان را می دهد که بدون نگاه کردن دستگاه نیز متوجه مشکل آن بشوید.

اما در چه زمان های صدای بلند یا بیب می شنوید؟

  • شارژ باتری یو پی اس تمام شده باشد.
  • بار های زیادی به دستگاه وصل شده باشد و بیشتر از ظرفیت یو پی اس باشند.
  • زمان هایی که برق شهری قطع می شود و باتری آن فعال می شود.
  • وصل شدن برق شهری و قطع شدن باتری یو پی اس.
  • بروز خطا در قسمت های مختلف ups

بیشتر بدانید: آموزش عیب یابی یو پی اس و رفع خطاهای ups

انواع مختلف صدای بوق ups

در زمانی که سیستم صوتی یو پی اس به صدا در می آید شما صدا های مختلفی را می شنوید که هر یک از آن ها نشان دهنده حالت متفاوتی است.

  • شنیدن صدای بوق ممتد: این صدا نشان از این دارد که خطایی در یو پس اس به وجود آمده است.
  • شنیدن صدای بوق در هر ثانیه: در صورتی که صدای بوق را به این صورت شنینید به این معنا است که شارژ باتری بسیار کم است.
  • شنیدن صدای دو بوق در هر ثانیه: نشان از این است که اضافه بار زیادی در دستگاه وجود دارد.
  • شنیدن صدای بوق هر 4 ثانیه: این ضدا مربوط به حالت های باتری است.
  • صدای بودق در هر 10 ثانیه: به این معنا است که دستگاه در حالت بای پس قرار گرفته است.

علت شارژ نشدن باتری یو پی اس

باتری یو پی اس علت خاموش شدن ناگهانی یو پی اس و راه حل
علت شارژ نشدن باتری یو پی اس

شارژ نشدن باتری ups می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، برخی از این دلایل را زیر برای شما آورده ایم:

  • خراب شدن شارژر باتری
  • استفاده نکردن طولانی از باتری
  • به پایان رسیدن طول عمر باتری
  • استفاده از تجیهزات اضافی و استفاده پیش از حد باتری
  • نگهداری نامناسب از باتری
  • تخلیه شدن باتری به صورت کامل (زمانی که باتری به سی درصد برسد باید آن را شارژ کرد و تخلیه کامل رخ ندهد)

علت روشن نشدن یو پی اس

  1. اولین احتمالی که وجود دارد این است که دستگاه را به خوبی روشن نکرده باشید، بنابراین یک بار به درستی کلید on را بزنید.
  2. دومین احتمالی که باید چک کنید وصل بودن دستگاه به برق و منبع اصلی است.
  3. سومین احتمال در این است که جریان برق متوقف شده باشد.
  4. چهارمین احتمال مربوط به ولتاژ دستگاه می باشد، برای چک کردن این موضوع یک لامپ را به منبع تغدیه وصل کنید اگر نور آن بسیار کم بود نشان از این است که ولتاژ دستگاه کم شده است.
  5. پنجمین احتمال که باید بررسی کنید دو شاخه اتصال باتری است.
  6. و آخرین احتمالی که وجود دارد این است که یک خطای داخلی در یو پی اس ایجاد شده باشد.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد توانسته باشیم شما را به خوبی نسبت به خاموش شدن ناگهانی یو پی اس آگاه کنیم.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
guest
0 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره رایگان و ثبت سفارش