کامپوننت چیست و چه تفاوتی با بلندگو دارد؟

3.4
(78)

کامپوننت چیست و چه تفاوتی با بلندگو دارد؟از جمله اجزای سیستم‌های صوتی خودرو که به صورت حرفه‌ای بسته می‌شوند، کامپوننت است که ویژگی‌های خاصی دارند و آنها را نزد علاقمندان به سیستم‌های صوتی محبوب کرده است. احتمالا جمله‌ای عام را شنیده‌اید که نصاب‌های سیستم صوتی می‌گویند، کامپوننت از بلندگو بهتر است یا (اگر صدای خوب می خواهید باید کامپوننت ببندید) و لابد تابحال از خود پرسیده اید که اصلا کامپوننت چیست وچه فرقی با بلندگو دارد؟

اگر می‌خواهید با جزئیات بیشتری با سیستم Component آشنا شوید و تفاوت کامپوننت با بلندگو را در سیستم صوتی ماشین بدانید، پیشنهاد می‌کنم این مطلب وب‌سایت کیان باتری را از دست ندهید.

اگر بخواهیم خیلی ساده به معرفی کامپوننت بپردازیم باید بگوییم این دستگاه نوعی بلندگو با ویژگی‌های خاص است. ویژگی‌هایی که کیفیت صوتی آن را به نسبت بلندگو در سطحی بالاتر قرار داده و امکان تنظیمات صوتی بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

کامپوننت چیست؟

منظور از سیستم کامپوننت چیست؟
منظور از سیستم کامپوننت چیست؟

بصورت کلی می توان گفت کامپوننت همان بلندگو می باشد که اجزاءآن تفکیک شده است. در یک بلندگو (کواکسیال گرد و یا بیضی تمام اجزاء بلندگو (تیوتر، مید – ووفر ) در یک مجموعه قرار دارند. ولی در کامپوننتها این قسمتها از همدیگر بصورت جداگانه می باشند در واقع اکثر کامپوننت ها از یک جفت ووفر، یک جفت تیوتر،و یک جفت کراس اوور تشکیل شده اند.  کراس اور کار تفکیک صدا را بر عهده دارد.

بدین ترتیب که فرکانسهای پایین ورنج وسط برای ووفر، و فرکانسهای وسط به بالا برای تیوتر آماه وارسال می گردد.

ولی این کار برای چیست ؟ و چه فوایدی می تواند داشته باشد؟

ما در ادامه مطلب سعی می کنیم بطور اختصار و ساده به تفاوتهای بین کامپوننت و بلندگو بپردازیم…

مفهوم کامپوننت Component چیست؟

همان‌طور که از نام این دستگاه مشخص است؛ کامپوننت از اجزای جدا از هم تشکیل شده است (همان ووفرها و توییترها)، و به همین دلیل به راحتی می‌توان محل نصب آنها را بر مبنای جهت حرکت صدا انتخاب کرد؛ تا صدایی سه بعدی و فراگیر را تجربه کنید.

توجه کنید که این ویژگی به‌خصوص در خودروها که فضای کابین محدود و بسته‌ای دارند؛ بسیار مهم و موثر است. به همین دلیل هم کامپوننت‌ها را در سیستم صوتی خودرو بیشتر مشاهده خواهید کرد.

تفاوت کلی کامپوننت ها با بلندگو

 تفاوت کامپوننت و بلندگو
تفاوت کامپوننت و بلندگو
  1. به علت وجود کراس اوور، کامپوننت صدای بهتری نسبت به بلندگو دارد وهرچه دقت کراس اوور بیشتر باشد صدای نهایی بهتر خواهد بود، و قیمت کامپوننت گرانتر (بطور معمول 12db/octبرای تیوتر و6db/oct برای ووفر در نظر می گیرند)
  2. با توجه به اینکه کراس اوور صدا را آنالیز کرده وفرکانس تفکیک شده را برای تیوتر، وفوور آماده می کند. پس براحتی می توان گفت بعلت حذف فرکانسهای مزاحم وغیر ضروری، کامپوننت از لحاظ توان خروجی صدا نیز از بلندگوی هم ترازخود قوی تر بوده ومی تواند وات خروجی بیشتری داشته باشد.
  3. توجه به جدا بودن اجزاء کامپوننت شما قادر خواهید بودکه بهترین حالت وبهترین موقعیت را برای تیوتر و وفوور در نظر بگیرید که این مساله می تواند در بهبود صدای نهایی بسیار موثر باشد.
  4. منفک بودن بودن اجزاء کامپوننت می تواند این موقعیت را پیش آورد که برای تیوتر از هد سینگ (موادی مشبک از جنس آلومنیوم برای خنک کردن ) استفاده شود وامکان سریعتر خنک شدن آنرا فراهم آورد.
  5. در کامپوننتها با توجه به جدا بودن محل قرار گیری وفوور و تیوتر می توان از داس کپ برای جلوگیری از ورود آشغال وبراده به درون کویل استفاده کرد.
  6. در اکثر کراس اوور ها شما قادر به تنظیم شدت و تغییر فرکانس خواهید بود که شما را در رسیدن به صدای مطلوب کمک بسیار می کند
  7. درساختمان کراس اوور ها معمولا از خازنهای عدسی یا لامپها و یا سایر موارد استفاده می شود که وظیفه حفاظت از تیوتر را در شدت صدای بالا و مخصوصا هنگام دیستروشن (بهم ریختگی صوتی در اثر فشار زیاد )دارد و این مساله می تواند سلامتی تیوتر را تضمین کند.
  8. در کامپوننتهای 3way امکان طراحی وساخت میدرنجهای بزرگتر وکاراتری نسبت به بلندگوها میسر می باشد.
  9. و در نهایت شما در کامپوننت ها با توجه به ابزار آلاتی که در داخل پک است می توانید تیوتر را در زوایای مختلف وحالتهای دلخواه نصب کنید.

کاربرد سیستم کامپوننت ماشین چیست؟

بلندگوی کامپوننت ماشین چیست
کامپوننت ماشین چیست؟

کامپوننت ها یک نوع از بلندگوهای گرد قوی (معمولا باند ۱۶) هستند، که می توانند به آمپلی فایر ها متصل شوند. به چند دلیل از کامپ ها استفاده می شود. به عنوان مثال برای افزایش شفافیت و کیفیت صدا، گرد بودن آنها که باعث شده است در قسمت هایی که برای خودرو به صورت فابریک طراحی شده؛ مناسب باشد (راننده هایی که علاقه ندارند در ظاهر ماشین خود تغییر ایجاد کنند، می توانند از کاپموننت ها استفاده کنند تا صدای واقعی DVD و فضای دالبی آنها را بشنوند)

در آخر 2 نکته تکمیلی : اول اینکه کامپننتها غالبا گرد هستند ولی کامپوننتهای بیضی هم گه گاه دیده می شود. و دوم اینکه کامپوننت ها عموما 2way هستند ولی کامپوننتهای 3way هم کم نیست.

مزایای اسپیکر کامپوننت نسبت به بلندگو

مزایای اسپیکر کامپوننت نسبت به بلندگو
مزایای اسپیکر کامپوننت نسبت به بلندگو

1 – وضوح و دقت بهتر صدا

در کامپوننت ها بعلت وجود کراس اوور و تفکیک صدا از یکدیگر، صدای بهتری نسبت به بلندگوها شنیده می شود.

میزان کیفیت و شفافی صدا به دقت کراس اوور بستگی دارد به گونه ای که هرچه دقت کراس اوور بیشتر باشد صدای نهایی نیز با کیفیت تر و مطلوب تر می باشد.

2 – توان خروجی بیشتر

کامپوننت  از لحاظ توان خروجی صدا از بلندگوهای هم سطح خود قوی تر بوده ومی تواند توان خروجی بیشتری داشته باشد به همین دلیل است که  معمولا در یک سری از محصولات شرکت زمانی که به قیمت بلندگوهای گرد و کامپوننت ها نگاه می کنیم متوجه قیمت بالاتر کامپوننت ها نبست به بلند گو های هم سطح آن می شویم.

 3 – نصب به صورت دلخواه

درهنگام نصب کامپوونت ها با توجه به موقعیت راننده و سرنیشنان ماشین می توان محل تیوتر را تغییر داد تا بهترین و باکیفیت ترین حالت صدا داخل ماشین به سلیقه شخص ایجاد شود و صدای خروجی شفاف و بهتری داشته باشیم.

4 – طول عمر بیشتر

با توجه به وجود خازن های مخصوص در کراس اور  کامپوننت ها، شدت جریان در کراس اوورها کنترل می شود و در نتیجه قطعات کامپوننت ها از لحاظ ایمنی در درجه بالاتری نسبت به بلندگوهای گرد قرار میگیرند و طول عمر بیشتری دارند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد خازن صوتی خودرو، مقاله زیر را مطالعه نمایید:

خازن خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

5 – قابلیت نصب بر روی تمام اتومبیل ها

کامپوننتهای 6/5 اینچ یا همان 16 سانتی متری داخل درب انواع ماشین فرانسوی، ژاپنی، کره ای و چینی نصب می شوند.

کامپوننتهای 5 اینچ یا همان 13  سانتی متری معمولا در دربهای عقب ماشینهای پژو 206 و 207 و یا بصورت فابریک طاقچه عقب تیبا، پراید و ساینا نصب می شوند.

البته نصب Comonent پنج اینچ در جلو سمند نیز با اندکی تغییر امکانپذیر می باشد.

کامپوننت های 4 اینچ یا 10 سانتی متری نیز برای فضاهای کوچکتر مانند جلو پراید و سمند استفاده می شوند.

معایب کامپوننت خودرو

با وجود مزایای زیادی که کامپوننتها نسبت به بلندگو دارن، اما در مقابل کامپوننتها نسبت به بلندگوها دارای معایبی نیز می باشند:

1- با توجه به قدرت بالای کامپوننتها شما در اکثر مواقع برای درایو کردن آنها نیازمند آمپلی فایر هستید.

2-قیمت کامپوننتها از بلندگوها های هم سطح خود بیشتر است.

3-با توجه به چند تیکه بودن کامپوننتها نصب وراه اندازی آنها مشکلتر از یک بلندگو خواهد بود، همواره نصب بلندگوها نسبت به کامپها راحت تر میباشد .

فرق بین کامپوننت و بلندگو چیست؟

فرق بین کامپوننت و بلندگو چیست؟
فرق بین کامپوننت و بلندگو چیست؟
  • در کامپوننت ها بعلت وجود کراس اوور، صدای بهتری نسبت به بلندگو ایجاد می شود (وضوح و دقت بهتر) همچنین هرچه دقت کراس اوور بیشتر باشد صدای نهایی نیز بهتر خواهد بود و البته قیمت component گرانتر. (بطور معمول شرکتها 12db/oct برای تیوتر و6db/oct  برای ووفر در نظر می گیرند)
  • در کامپوننت ها کراس اور نقش آنالیز کننده صدا را دارد و تفکیک صدا را برای تیوتر و ووفر انجام می دهد و فرکانسهای زائد را حذف می کند. در نتیجه کامپوننت  از لحاظ توان خروجی صدا از بلندگوی هم سطح خود قوی تر بوده ومی تواند وات خروجی بیشتری داشته باشد برای همین معمولا وقتی در یک سری از محصولات یک شرکت به قیمت بلندگوهای گرد و کامپوننت ها نگاه می کنیم متوجه قیمت بالاتر کامپوننت ها می شویم.
  • درهنگام نصب کامپوونت ها با توجه به موقعیت راننده و سرنیشنان ماشین میتوان محل تیوتر را تغییر داد تا بهترین حالت صدا داخل ماشین ایجاد شود و صدای خروجی شفافیت بهتری داشته باشد.
  • با توجه به وجود خازنهای مخصوص در کراس اور  کامپوننت ها، شدت جریان در کراس اورها کنترل می شود و در نتیجه قطعات کامپوننت ها از لحاظ ایمنی در درجه بالاتری نسبت به بلندگوهای گرد قرار میگیرند.
  •  دراکثر کامپوننت ها با توجه به قابهایی که داخل بسته بندی وجود دارد،  می توانید تیوتر را بنا به نیاز خود در زوایای مختلف و حتی حالتهای مختلف نصب نمایید. و این باعث گرفتن صدای بهتری می شود.
  • البته باید توجه داشت که برای راه انداختن اکثر کامپوننت ها به امپلی فایر نیاز است در حالیکه شما بلندگوهای گرد را می توانید بدون آمپلی فایر نیز راه اندازی نمایید. همچنین همواره نصب بلندگوها نسبت به کامپها راحت تر میباشد و معمولا برای نصب کاکپون بعلت وجود گراس اور احتیاج به نصاب کار بلد می باشد.

آموزش نصب کامپوننت ماشین

در فیلم زیر اصول اولیه نصب اسپیکرهای مؤلفه و مواردی را که هنگام انجام کار باید در نظر بگیرید، به شما نشان می دهد.  روش های مختلفی برای نصب بلندگوهای کامپوننت و موقعیت مکانی که به آنجا منتقل می شود وجود دارد. این ویدیو ساده ترین راه را برای این وسیله نقلیه خاص (شورلت سیلورادو 2008) را نشان می دهد زیرا در حال حاضر مکان های کارخانه ای برای صدای جیر جیر در توییتر دارد.

نکات نصب اسپیکر کامپوننت

  • درهنگام نصب کامپوونت ها با توجه به موقعیت راننده و سرنیشنان ماشین میتوان محل تیوتر را تغییر داد تا بهترین حالت صدا داخل ماشین ایجاد شود و صدای خروجی شفافیت بهتری داشته باشد.
  • توجه داشته باشید که کامپوننتهای 6 اینچ یا همان 16 سانتیمتری داخل درب انواع ماشین فرانسوی، ژاپنی، کره ای و چینی نصب می شوند.
  • کامپوننتهای 5 اینچ معمولا در دربهای عقب ماشینهای پژو 206 و 207 و یا بصورت فابریک طاقچه عقب تیبا ، پراید و ساینا نصب می شوند.
  • کامپوننت های چهار اینچ نیز برای فضاهای کوچکتر مانند جلو پراید و سمند استفاده می شوند. البته نصب کامپونت پنج اینچ در جلو سمند نیز با اندکی تغییر امکانپذیر می باشد.
  • در نهایت نصب درست کامپوننت کار هرکسی نیست؛ پس باید این کار را به یک نصاب حرفه‌ای سیستم صوتی خودرو بسپارید.

چرا کامپونت بهتر از بلندگو است؟

 کامپوننت سیستم صوتی
کامپوننت سیستم صوتی

این ویژگی مخصوصا در خودروهایی که فضای محدود و بسته‌ای دارند؛ بسیار مهم و موثر است. کراس اوور هرچقدر که باکیفیت‌تر باشد از دقت بیشتری برخوردار است. در واقع اگر می‌گویند صدای کامپوننت از بلندگو بهتر است؛ تنها به دلیل وجود یک کراس اوور با کیفیت است. یک کراس اوور خوب حتی می‌تواند صدا را آنالیز کرده و حتی فرکانس‌های اضافی و مزاحم را حذف نمایید. در حالی که اگر این قطعه کیفیت لازم را نداشته باشد؛ از کامپوننت نیز بیشتر از یک بلندگو (در توان یکسان) نباید انتظار داشته باشید.

همچنین جدا بودن بخش‌ها این اجازه را می‌دهد که برای تیوتر، هد سینک و برای کل مجموعه از داس کپ (جلوگیری از ورود آشغال به کویل) استفاده شود.

کامپوننت حرفه ای

کامپوننت های حرفه ای تر بصورت 3 Way ساخته می شوند که از یک جز بیشتر برای تفکیک بیشتر و حجم صدای بالاتر بهره میگیرند. در کامپهای 3-way در کنار تیوتر دو جزئ میدرنج و میدبیس وجود دارند و این کامپها از کراسهای حرفه ای تر نسبت به کامپوننتهای 2 way بهره میگیرند.

راهنمای خرید کامپوننت حرفه ای خودرو

 بلندگوی کامپوننت ماشین چیست
راهنمای خرید بلندگوی کامپوننت ماشین
  • کامپوننتها به طور معمول دایره‌ای هستند؛ اما در مواردی نسخه‌های بیضی آنها نیز یافت می‌شود. هنگام خرید کامپوننت، اگرچه کیفیت و توان خروجی ووفر و توییتر بسیار مهم است؛ اما مهم‌تر از آن کیفیت کراس اوور است.
  • ووفر کامپوننت ها در بیشتر حالتها بصورت گرد ساخته می شوند ولی بعضا کامپوننت هایی با ووفرهای بیضی نیز وجود دارند. کامپوننت های حرفه ای تر بصورت 3-Way ساخته می شوند که از یک جز بیشتر برای تفکیک بیشتر و حجم صدای بالاتر بهره میگیرند. در کامپهای 3-way در کنار تیوتر دو جزئ میدرنج و میدبیس وجود دارند و این کامپها از کراسهای حرفه ای تر نسبت به کامپوننتهای 2-way بهره میگیرند.
  • این ابزار هرچقدر که باکیفیت‌تر باشد از دقت بیشتری برخوردار است؛ و بهتر از پس وظیفه حساس خود بر می‌آید. در واقع اگر می‌گویند صدای کامپوننت از بلندگو بهتر است؛ تنها به دلیل وجود یک کراس اوور با کیفیت است.
  • یک کراس اوور خوب حتی می‌تواند صدا را آنالیز کرده و حتی فرکانس‌های اضافی و مزاحم را حذف نمایید. در حالی که اگر این قطعه کیفیت لازم را نداشته باشد؛ از کامپوننت نیز بیشتر از یک بلندگو (در توان یکسان) نباید انتظار داشته باشید.
  • همچنین جدا بودن بخش‌ها این اجازه را می‌دهد که برای توییتر هد سینک (خنک‌کننده) و برای کل مجموعه از داس کپ (جلوگیری از ورود آشغال به کویل) استفاده کنید.
  • اما اگر قصد خرید کامپوننت دارید؛ بهتر است چند نکته مهم دیگر را نیز در نظر بگیرید. در درجه اول فراموش نکنید که کامپوننت‌ها به نسبت بلندگوها گران‌تر هستند.
  • پس شما باید متحمل هزینه بیشتری شوید. همچنین به دلایل فنی ممکن است خرید کامپوننت باعث شود مجبور به خرید آمپلی‌فایر نیز شوید. پس باز هم هزینه بالاتر خواهد رفت.
  • حالا که با ویژگی‌ها و عملکردش آشنا شدید؛ می‌توانید با توجه به شرایط موجود تصمیم بگیرید که از این دستگاه و امکانات آن در سیستم صوتی خودروی خود بهره بگیرید یا خیر.
  • در حال حاضر برندهای اروپایی در تولید کامپوننتهای کیفیتی در دنیا پیشتاز می باشند و نمونه موفق این شرکتها را می توان فوکال، هلیکس، گلیدن و هرتز معرفی نمود که در رنجهای مختلف کامپوننت به بازار عرضه می کنند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

15 دیدگاه دربارهٔ «کامپوننت چیست و چه تفاوتی با بلندگو دارد؟»

  1. محمدحسن ابراهیمی

    چه تفاوت‌هایی بین سیستم‌های کامپوننت و سیستم‌های یکپارچه (Coaxial) در سیستم‌های صوتی خودرو وجود دارد، و چگونه می‌توان با انتخاب صحیح اجزای کامپوننت، مانند توییتر، مید رنج و ساب‌ووفر، کیفیت صدای دقیق‌تر و تفکیک‌پذیری بهتری را در داخل خودرو فراهم کرد؟

    1. با سلام
      تفاوت‌های اصلی بین سیستم‌های کامپوننت و یکپارچه (Coaxial) در سیستم‌های صوتی خودرو به نحوه چیدمان و طراحی اجزای آن‌ها، کیفیت صدای حاصل، و میزان کنترل بر تنظیمات سیستم صوتی مربوط می‌شود. در پاسخ به سوال شما به بررسی این تفاوت‌ها و روش‌های بهبود کیفیت صدا با انتخاب صحیح اجزای کامپوننت پرداخته‌ایم:

      1. سیستم‌های کامپوننت (Component Systems):

      سیستم‌های کامپوننت به‌طور کلی از اجزای جداگانه برای تولید صدا در فرکانس‌های مختلف تشکیل شده‌اند. این اجزا معمولاً شامل توییتر (Tweeter) برای تولید فرکانس‌های بالا، مید رنج (Midrange) برای فرکانس‌های میانه، و ساب‌ووفر (Subwoofer) برای فرکانس‌های پایین می‌باشند. در برخی موارد ممکن است از کراس‌اُور (Crossover) برای تقسیم فرکانس‌ها میان این اجزا استفاده شود.

      ویژگی‌ها و مزایا:
      – تفکیک‌پذیری بهتر: با استفاده از بلندگوهای جداگانه برای هر فرکانس، هر جزء می‌تواند تمرکز بیشتری بر تولید فرکانس‌های خاص داشته باشد، که منجر به تفکیک‌پذیری بالا و وضوح بیشتر می‌شود. برای مثال، توییتر قادر است تنها فرکانس‌های بالا را تولید کند بدون اینکه تحت تأثیر فرکانس‌های پایین قرار بگیرد.
      – کیفیت صدای دقیق‌تر: اجزای جداگانه به شما این امکان را می‌دهند که توییترها را در مکان‌هایی نصب کنید که بهترین تجربه صوتی را فراهم می‌آورد (مثلاً در ارتفاع بالاتر یا به سمت جلوتر در خودرو)، در حالی که مید رنج‌ها و ساب‌ووفرها در مکان‌های بهینه‌ای قرار می‌گیرند تا صدای دقیق‌تری داشته باشید.
      – تنظیم دقیق‌تر: چون هر بخش از سیستم برای تولید یک بازه فرکانسی خاص طراحی شده است، این امکان وجود دارد که تنظیمات دقیق‌تری را در سطح هر اجزاء انجام دهید. این تنظیمات می‌تواند شامل تنظیم اکولایزر، تاخیر زمانی و تراز کردن صدا باشد.

      نقاط ضعف:
      – پیچیدگی نصب بیشتر: نصب سیستم‌های کامپوننت ممکن است به زمان و دقت بیشتری نیاز داشته باشد، زیرا باید هر جزء در مکان مناسب خود نصب شود و از کراس‌اُور به‌طور صحیح استفاده شود.
      – هزینه بالاتر: به‌طور کلی، سیستم‌های کامپوننت به دلیل استفاده از اجزای جداگانه و دقیق‌تر، هزینه بیشتری دارند.

      2. سیستم‌های یکپارچه (Coaxial Systems):

      در سیستم‌های یکپارچه یا کواکسیال (Coaxial)، بلندگوها معمولاً ترکیبی از توییتر، مید رنج و ووفر در یک محفظه مشترک هستند. این سیستم‌ها اغلب به‌صورت دوگانه (2-way) یا سه‌گانه (3-way) در دسترس هستند، به این معنی که توییتر و مید رنج یا ووفر به‌طور یکپارچه در یک واحد قرار دارند.

      ویژگی‌ها و مزایا:
      – نصب آسان‌تر: سیستم‌های یکپارچه به دلیل داشتن طراحی ساده‌تر، نصب راحت‌تری دارند و نیاز به زمان کمتری برای راه‌اندازی دارند.
      – هزینه پایین‌تر: به‌طور کلی، این سیستم‌ها از لحاظ قیمت ارزان‌تر از سیستم‌های کامپوننت هستند زیرا به اجزای کمتری نیاز دارند.
      – فضای کمتر: از آنجایی که اجزای مختلف در یک واحد قرار دارند، فضای کمتری را اشغال می‌کنند و برای خودروهایی که فضای نصب محدود دارند، مناسب هستند.

      نقاط ضعف:
      – کیفیت صدا کمتر: به دلیل یکپارچه بودن اجزا، ممکن است تفکیک صدا و دقت تولید فرکانس‌ها نسبت به سیستم‌های کامپوننت کمتر باشد. در سیستم‌های کواکسیال، توییتر و مید رنج در یک مکان نزدیک به هم قرار دارند، که می‌تواند باعث تداخل صوتی یا پوشش نادرست برخی از فرکانس‌ها شود.
      – کمتر بودن امکان تنظیم دقیق: چون اجزا در یک محفظه قرار دارند، تنظیمات دقیق برای هر فرکانس به سختی امکان‌پذیر است. همچنین، این سیستم‌ها معمولاً قابلیت تنظیمات و تفکیک دقیق مانند سیستم‌های کامپوننت را ندارند.

      3. چگونه با انتخاب صحیح اجزای کامپوننت کیفیت صدای دقیق‌تر و تفکیک‌پذیری بهتری فراهم کنیم؟

      برای بهینه‌سازی کیفیت صدا با استفاده از سیستم‌های کامپوننت، چندین عامل کلیدی وجود دارد که می‌توانند تأثیرگذار باشند:

      1. انتخاب مناسب توییتر:
      – جنس توییتر: توییترها از مواد مختلفی ساخته می‌شوند که بر کیفیت صدای فرکانس‌های بالا تأثیر می‌گذارند. جنس‌های نرم مانند سوتین یا ابریشم صدای ملایم‌تری تولید می‌کنند، در حالی که جنس‌های سخت مانند فلزات (مانند آلومینیوم یا تیتانیوم) صدای تیزتر و دقیق‌تری دارند.
      – اندازه توییتر: انتخاب اندازه توییتر به ترجیح شما بستگی دارد. توییترهای کوچک‌تر معمولاً به دقت بیشتری در تولید فرکانس‌های بالا کمک می‌کنند، در حالی که توییترهای بزرگ‌تر می‌توانند صدای قوی‌تری تولید کنند.
      – نصب بهینه: نصب توییترها در ارتفاع بالا یا در جایگاه‌هایی که به گوش شما نزدیک‌تر هستند می‌تواند به کاهش اعوجاج و افزایش وضوح کمک کند.

      2. انتخاب مناسب مید رنج:
      – نوع مخروط: مخروط‌های مید رنج معمولاً از مواد کاغذی، پلی‌پروپیلن یا فیبر کربن ساخته می‌شوند. استفاده از مواد سبک و مقاوم باعث تولید صدای میانه‌ای واضح و دقیق‌تر می‌شود.
      – گنجایش قدرت: مید رنج‌ها باید بتوانند قدرت مناسب را به‌طور مؤثر تحمل کنند تا از اعوجاج و کاهش کیفیت در حجم‌های بالا جلوگیری شود.

      3. انتخاب ساب‌ووفر مناسب:
      – اندازه ساب‌ووفر: ساب‌ووفرهای بزرگ‌تر معمولاً صدای بیس عمیق‌تر و بیشتری تولید می‌کنند، اما باید به‌دقت انتخاب شوند تا از دفرمه شدن در حجم‌های بالا جلوگیری شود.
      – محفظه مناسب: محفظه‌ای که برای ساب‌ووفر انتخاب می‌کنید تأثیر زیادی بر کیفیت بیس دارد. محفظه‌های بسته به‌طور معمول صدای بیس دقیق‌تری دارند، در حالی که محفظه‌های باندپورت می‌توانند بیس پرقدرت‌تری تولید کنند.

      4. کراس‌اُور (Crossover):
      – کراس‌اُور بهینه: استفاده از کراس‌اُورهای با کیفیت می‌تواند کمک کند که فرکانس‌ها به‌درستی بین توییتر، مید رنج و ساب‌ووفر تقسیم شوند. این کار باعث جلوگیری از تداخل فرکانسی و بهبود تفکیک صدا می‌شود.

      در نتیجه انتخاب سیستم‌های کامپوننت به‌ویژه در صورتی که کیفیت صدای دقیق و تفکیک‌پذیری بالا برای شما اهمیت داشته باشد، می‌تواند گزینه بهتری باشد. با انتخاب صحیح اجزای مانند توییتر، مید رنج و ساب‌ووفر و توجه به عوامل مانند جنس مواد، نصب بهینه و کراس‌اُور مناسب، می‌توانید تجربه صوتی دقیق‌تر و واضح‌تری را در خودرو فراهم کنید. سیستم‌های یکپارچه (کواکسیال) ممکن است از لحاظ قیمت و نصب راحت‌تر باشند، اما به دلیل طراحی یکپارچه، ممکن است از لحاظ تفکیک‌پذیری و کیفیت صدا نسبت به سیستم‌های کامپوننت محدودیت‌هایی داشته باشند.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد. ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

  2. سلام دوست عزیز خسته نباشید یک ضبط شش خروجی پایونیر حرفه ای اصل دارم و روی طاقچه عقب یه باند 6977انداختم بدون آمپ هستش میخواستم بدونم میتونم روی در جلو کامپوننت بزارم و کیفیت خوبی بهم میده یا نه

  3. سلام کامپوننت من بغیر از خروجی ووفر برای تیوتر 4 تا خروجی داره یک جفت از خروجیش منفی 3 دی بی هست و یک جفت دیگش مثبت 3 دی بی هست تیوتر رو بهتر هست به کدومش وصل کنیم و تفاوتشون تو چی هستش؟
    کامپوننت پایونیر 172 پی آر اس

  4. سلام
    اگر برای خودروی که چهار عدد بلندگو دارد فقط دو عدد نصب کنیم مشکلی در کیفیت صدا بوجود نمی آید .
    مثلا برای خودروی پارس که هم روی طاقچه عقب بلندگو موجود است و هم در دربها فقط روی درب جلو نصب بشود چه اتفاقی می اقتد؟

    1. کیان باتری

      با سلام
      با این کار قطعا شما صدایی با کیفیت کمتر در اختیار خواهید داشت، توصیه می شود در صورتی که کیفیت صدا برایتان مهم است از بلندگوی روی طاقچه ها استفاده نمائید.

    1. کیان باتری

      با سلام
      کامپوننت ها قابلیت نصب بر همه ی خودرو هارا دارند .لذا با توجه به کیفیت و تنوع بالاتری که به نسبت بلندگو ها دارند استفاده از انها در هر خودروی نکته ی مثبتی ست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش