آمپلی فایر چیست و چه نقشی در ماشین دارد؟

4.3
(134)

در سيستم هاي صوتي، از وسايل مختلفي استفاده مي شود و هر کدام از آن ها وظيفه اي را بر عهده دارد. يکي از اين وسايل آمپلي فاير (AMPLIFIER) است (آمپلی فایر گاهی آمپ هم نامیده می شود). بطور کلی آمپلی فایر به دستگاهی گفته می شود که کیفیت صدای خروجی دستگاه شما را افزایش می دهد.

ميزان يا درجه تقويت آمپلي فايرها با هم متفاوت هست و معمولا براي تفکيک آنها از دسته بندي براساس توان تقويت کنندگي آنها استفاده مي شود. آمپلی فایر کاربردهاي متفاوتي داشته و در جاهاي مختلف با اندازه هاي متفاوت و توانهاي متفاوت مورد استفاده قرار مي گيرند.

 در اين مقاله از کیان باتری قصد داريم شما را به آمپلی فایر ها و انواع آن آشنا کنیم و سپس راهنماي خريد آمپلي فاير ها را به شما ارائه کنيم. چنانچه قصد خريد يک آمپلي فاير را داريد ، تا پايان اين مقاله با ما همراه باشيد.

کاربرد آمپلی فایر چیست؟

کاربرد آمپلی فایر چیست؟
کاربرد آمپلی فایر چیست؟

شاید در برخی از مراکز عمومی دیده اید که صدای بلندگو‌ها بسیار کم کیفیت یا قطع و وصل می شود که نشان از کیفیت کم صدا می باشد، ولی با استفاده از آمپلی فایرها این مشکل حل می شود. و صدای مورد نظر قبل از اینکه به بلندگو فرستاده و پخش شود، توسط این وسیله صدا تقویت شده و سپس به بلندگوی مورد نظر ارسال می شود که باعث می شود کیفیت صدا در حد بالا و بدون نویز و قطع و وصلی باشد.

همچنین از آمپلی فایر ها در سیستم های قدرتمند خودرو نیز استفاده می شود که هر فردی بر روی ماشین خود، سیستم صدایی نصب می کند، این آمپلی فایر ها هم در کنار آن باید تهیه و نصب شوند که صدا بدون افت کیفیت و بدون هیچگونه نویزی باشد.

قیمت باتری ماشین در کیان باتری با خرید باتری قبلی شما قطعا به صرفه تر خواهد بود!

منظور از آمپ چیست؟

منظور از آمپلی فایر چیست؟
منظور از آمپلی فایر چیست؟

آمپلی فایر یا به طور خلاصه شده  آمپ، دستگاهی هست که برای تقویت کردن سیگنالهای ضعیف استفاده می شود. میزان یا درجه تقویت آمپلی فایرها با هم متفاوت هست و معمولآ برای تفکیک آنها از دسته بندی براساس توان تقویت کنندگی آنها استفاده می شود. آمپ کاربردهای متفاوتی داشته و در جاهای مختلف با اندازه های متفاوت و توانهای متفاوت بکار گرفته می شود .

نقش آمپی فایر ماشین چیست؟

آمپلی فایر خودرو چه نقشی دارد؟
آمپلی فایر خودرو چه نقشی دارد؟

وظیفه اصلی آمپلی فایر ها تقویت صدا می باشد. به عنوان مثال شما یک فلشی دارید که آهنگ های مورد نظر شما داخل آن است و می خواهید آن را در سیستم ماشین خود پخش کنید در ابتدا این اطلاعات و آهنگ ها از روی حافظه فلش خوانده می شوند، و بعد از آن این اطلاعات و دیتا ها از حالت دیجیتال به حالت آنالوگ تغییر می یابند، و به کمک ابزار ها و فیلتر هایی مانند آکولایزر ها تقویت و بهینه شده و در نتیجه آماده پخش بر روی سیستم می شود.

ولی مشکل اساسی و مهم این است که با وجود این کار هایی که توسط سیستم انجام می شود باز دیتای مورد نظر برای پخش شدن صدا به صورت عالی، ضعیف می باشد و می تواند با مقداری زیاد کردن صدای آهنگ شاهد نویز و افت کیفیت صدا باشیم، در اینجا می باشد که تقویت کننده های صدا وارد عمل می شوند تا این مشکل را حل کنند. پس بطور کلی و خلاصه وظیفه و کاربرد اصلی آمپلی فایر ها تقویت سیگنال های صوتی بلندگو ها به خصوص سیستم های صدای ماشین می باشد.

نکته: در صورتی که سیستم صوتی حرفه ای به خودرو خود نصب کنید، شما احتمالا نیاز به نصب باتری دوم روی ماشین خود هستید!

آمپلی فایر چگونه کار می کند؟

توجه داشته باشيد که صداي توليدي توسط هر دستگاه صوتي به تنهايي قابل شنيدن نيست. بنابراين صدا ابتدا به آمپلي فاير فرستاده شود و آمپلي فاير آن صدا را طي چند مرحله تقويت و تفکيک سازي مي کند. سپس صداي تفکيک شده به بلندگو ها در هر کانال ارسال شود. خروجي آمپلي فاير با بلندگو ها بايد يکسان باشد. آمپلي فاير در واقع دستگاهي هست که براي تقويت کردن سيگنالهاي ضعيف استفاده مي شود.

انواع آمپلی فایر ماشین

 انواع آمپلی فایر ماشین
انواع آمپلی فایر ماشین

1- تعداد کانال آمپلی فایر

آمپلی فایرهای مختلف دارای تعداد ورودی و خروجی هستند. با توجه به این تفاوت می توان آن ها را به انواع مختلفی تقسیم کرد: مونو، استریو، سه کانال، چهار کانال، پنج کانال و شش کانال.

آمپلی فایر مونو

این مدل آمپلی فایر بر اساس تکنولوژی قدیمی است و معمولا برای ضبط صداهای طبیعی به جز صدای موسیقی و استودیویی کاربرد دارد. در آمپلی فایر مونو صدا فقط از یک کانال تولید و پخش می شود. همه ی سیگنال های مختلف صوتی با هم ترکیب شده و تبدیل به یک کانال صوتی منفرد تبدیل می شوند.

برای ضبط صدا می شود از یک عدد میکروفن استفاده کرد ولی می شود برای پخش صدا از چند اسپیکر استفاده کرد. تمامی اسپیکرها صدایی کاملا یکسان و مشابه تولید می کنند. مدل مونو برای گفتگوهای رادیویی و موبایل که در آن ها لازم است صدای شخص واضح به گوش برسد بسیار مناسب است. همچنین در ساخت ساب ووفر سیستم صوتی از مدل آمپلی فایر مونو استفاده می شود.

آمپلی فایر استریو

این مدل آمپلی فایرها دارای 2 کانال خروجی های هستند.

آمپلی فایر استریو 2.1 کانال یا پلاس +

این مدل آمپلی فایرها 3 کانال خروجی دارند. که از ترکیب یک آمپلی فایر مونو و یک استریو ساخته شده است. کانال سوم این مدل از آمپلی فایرها مربوط است به یک ساب ووفر و دو کانال استریو مربوط به بلندگوهای فول رنج یا میدرنج و توییتر.

آمپلی فایر 4 کاناله

این مدل آمپلی فایر خروجی جداگانه ای برای ساب ووفر دارند. از ترکیب دو آمپلی فایر استریو ساخته شده است.

آمپلی فایر پنج کاناله

که از ترکیب دو آمپلی فایر استریو و یک آمپلی فایر مونو ساخته شده است. که از ترکیب دو آمپلی فایر استریو و یک آمپلی فایر مونو ساخته می شود.

آمپلی فایر 6 کانال

که از ترکیب سه امپلی فایر استریو ساخته می شود.

2- انواع كلاس آمپلي فاير ها

كلاس A: نسبت به ساير آمپلي فاير ها كلاس ساده و با كارايي محدودي  دارند.

كلاس B : اين تقويت كننده ها براي حل مشكلات كارايي  و مشكلات گرمايش مربوط به آمپلي فاير كلاس A به كار برده مي شوند.

كلاس  AB: در حال حاضر استفاده از آمپلي فاير هاي با كلاس AB از مرسوم ترين نوع تقويت كننده هاي قدرت صوتي مي باشد.

كلاس C: اين نوع تقويت كننده بالاترين كارايي را دارا مي باشد. اما از خطي بودن تقويت كننده در اين نوع كلاس خبري نيست. برخلاف كلاس هاي A ، B  و AB كه داراي تقويت كننده خطي مي باشند به اين علت كه دامنه و فاز سيگنال خروجي به شكل خطي به سيگنال و فاز خروجي مربوط مي شود.

كلاس D : اين نوع تقويت كننده ها اصولا اتصال غير خطي يا تقويت كننده PWM مي باشند.

كلاس F: تقويت كننده هاي سري F داراي دو بهره وري خروجي با استفاده از رزوناتورهاي هارمونيك در شبكه خروجي را افزايش مي دهند تا شكل موج به صورت مربعي ايجاد شود.

كلاس G: كلاس G نوع پيشرفته جهت تقويت كننده هاي كلاس AB را ارائه مي دهدو از رله هاي مختلفي از ولتاژ ها متفاوت استفاده مي كند و به صورت اتومات تغيير مي كند.

كلاس T : تقويت كننده هاي كلاس T نوع ديگري از تقويت كننده هاي ديجيتال مي باشند.

كلاس S: تقويت كننده هاي كلاس S يك آمپلي فاير سوئيچينگ غير خطي مانند كلاسD  مي باشد.

3- انواع آمپلي فاير براساس توان خروجي

انواع آمپلي فاير براساس توان خروجي
انواع آمپلي فاير براساس توان خروجي

اين وسيله تقويت صوت داراي انواع متنوعي مي باشدكه مي توان به گروههاي مختلف تقسيم بندي كرد: اولترا ميكرو، آمپ ميكرو، سيگنال ضعيف، آمپ قدرت، آمپ پر قدرت و براي هدفون ها از موارد ۳ يا۴ استفاده مي شود.

  1. آمپلي فاير اولترا: اين گروه از تقويت كننده هاي صدا را آمپ اولترا ميكرو مي نامند و مي توانند سيگنال هاي صداهاي ضعيف را تقويت كنند توان اي تقويت كننده ها در حد چند نانو ولت مي باشد.
  2. آمپلي فاير ميكرو: اين دسته نيز شامل تقويت كننده براي سيگنال هاي بسيار ضعيف مي باشد و آمپ ميكرو ناميده مي شود. اين سيگنال مي تواند در اندازه چند ميكرو ولت باشد.
  3. آمپ سيگنال ضعيف : اين دسته شامل سيگنال هاي بزرگتر از ميكرو ولت و كوچكتر از سيگنال هاي ضعيف هستند كه مي توانند در حدود چند ميلي ولت باشند.
  4. آمپ قدرت: از اين دسته جهت تقويت سيگنال هاي متوسط استفاده مي شود كه شامل چند ولت يا  حتي كمي كمتر مي باشد.
  5. آمپ پر قدرت: قدرت تقويت صوتي سيگنال هاي بالا تر از ميانه را دارند و مي توانند به كوچكي چند ولت نيز برسند.

مشخصات آمپلی فایر

مشخصات آمپلی فایر
مشخصات آمپلی فایر

بسته به نوع آمپلی فایری که شما در اختیار دارید و چگونگی استفاده از آن، ویژگی هایی وجود دارد، که برای بیشتر آمپلی فایرها مشترک هستند و شما باید موقع خرید یک آمپلی فایر به آن ها توجه فرمائید.

برخي امكانات شامل ورودي و خروجي هاي بلند گو، كيفيت باس صدا و فيلترهايي كه درآن  ها قرار مي گيرند، بسيار قابل تامل و با اهميت مي باشند. بنابراين با توجه به موارد استفاده اي كه از فيلتر ها داريد بايد آن ها را انتخاب كنيد.

معمولا فيلتر هايي كه در آمپلي فاير قرار دارد، شامل فيلتر هاي بالاگذر و پايين گذر مي باشند كه داراي ويژگي خاصي مي باشد.

فيلتر هاي بالا گذر: اغلب از فيلتر هاي بالاگذر جهت نصب به بلند گوهاي كوچك مناسب مي باشند و نقش آن ها عبورسيگنال هاي بالايي به بلندگو ها مي باشد. از اين بلندگو ها جهت درب خودرو استفاده مي شود.

فيلتر هاي پايين گذر: اين فيلتر ها جهت عبور فركانس هاي پاييني به كار مي روند و كاملا برعكس فيلترهاي بالا گذر مي باشند.

خروجي باس صدا: يكي از ويژگي هاي مهم آمپلي فاير مي باشد كه در هنگام خريد شما بايد به آن توجه داشته باشيد. معمولا با كمك اين خروجي فركانس پايين آمپلي فاير را تقويت مي كنند و از نكات حائز  اهميت در انتخاب آمپلي فاير مي باشند.

در هنگام انتخاب آمپلي فاير كم بودن مقدار نويز يا صداي خش خش صوت بسيار اهميت دارد و بايد به اين مورد توجه داشته باشيد.

پاور آمپلی فایر چیست ؟

پاور آمپلی فایر چیست ؟
پاور آمپلی فایر چیست ؟

شاید بتوان آمپلی فایر و پاور را در کل دو دستگاه با کارکردی مشابه دانست اما میتوان تفاوت هایی بین آنها قائل شد پاور منبع تغذیه باند پسیو میباشد. پاور سیگنال را از باندهای پسیو دریافت کرده اما از آنجا که فاقد میکسر بوده سیگنالها را پس از تقویت جهت تنظیمات لازم به میکسر ارسال میکند.

در اصل باند پسیو به پاور متصل شده و پاور به میکسر. پاور نوعی آمپلی فایر کتابی است که فقط شامل کلیدهای تنظیم قدرت صدا می شود، و به خودی خود عملکردی بر سایر تنظیمات مربط به صدا نداشته و امکان اتصال به میکروفن نیز ندارد. همچنین قدرت پاور باید بر قدرت باند منطبق باشد.

به طور کلی پاور امپ سیگنالهای ضعیفی را که از میکسر می آیند افزایش داده و آنها را به سطح مورد نیاز بلندگوها می رساند. پاور امپ از ورودی سطح سیگنال پائین و خروجی با سطح بالا و احتمالاً یک پاور سوئیچ (Power Switch) و کنترل ولوم و نمایشگرهایی تشکیل شده است.

پاور امپ استریو دو کانال فراهم می کند که هر کدام قادر به راندن بار بلندگوی خودش است. بسیاری از بلندگوها بر اثر دریافت قدرت بیش از حد پائین، صدمه می بینند چرا که شکل موج های مقطع به بلندگوها آسیب وارد می کند. پس باید آمپلی فایری انتخاب شود که حتی تا ۲ برابر توان بلندگوها را تأمین کند تا مطمئن باشید که قدرت مناسبی به آنها خواهد رسید.

پری آمپ چیست؟

پری آمپ چیست؟
پری آمپ چیست؟

این دستگاه‌ها یک وظیفه اصلی به عهده دارند و آن هم بالا بردن میزان gain می‌باشد. به معنای دیگر یک سیگنال ضعیف را دریافت می‌کنند و به اندازه یک سیگنال لاین آن را تقویت می‌کنند. در اینجا نشان می‌دهیم که این فرایند چگونه شکل می‌گیرد:

سیگنال ورودی میکروفون یا ساز -< پری آمپ = سیگنال لاین -< پاور آمپ

هر زمان که از یک آمپلی فایر روی مسیر سیگنال‌ها استفاده می‌شود، یک gain stage درگیر می‌شود. هر یک از این gain stage‌ها ولوم سیگنال‌ را افزایش می‌دهد و به این ترتیب سیگنال آماده می‌شود تا در دستگاه بعدی وارد شود.

به عنوان مثال سیگنال ضعیفی که از حرکات هسته معلقی که در میدان مغناطیسی یک میکروفون داینامیک تولید می‌شود، برای آنکه وارد نرم افزار DAW شود بسیار پایین می‌باشد. حال برای آنکه ولتاژ آن را افزایش دهید (یا به عبارتی آن را به اندازه کافی بلند کنید) باید قبل از ورود سیگنال به نرم افزار DAW آن را به یک پری آمپ مخصوص میکروفون بفرستید.

توان RMS در آمپلی فایر چیست؟

توان RMS در آمپلی فایر چیست؟
توان RMS در آمپلی فایر چیست؟

قدرت یک آمپر به واتی اطلاق می شود که می تواند برای بلندگوها ارسال کند. از آنجایی که کل نکته تقویت کننده افزایش قدرت سیگنال صوتی است ، قدرت آمپ یکی از مهمترین آمارهای آن است. مقدار اصلی در اینجا RMS است ، اما شماره خاصی برای جستجو وجود ندارد. RMS یک آمپر باید با قدرت انتقال اسپیکرها مطابقت داشته باشد ، که در هر سیستم صوتی اتومبیل متفاوت است.

نسبت بهینه برای پخش یک RMS است که در جایی بین 75 تا 150 درصد نیرویی است که بلندگوها می توانند از آن استفاده کنند ، و قدرت بیش از حد بلندگوها بهتر از فشار بیش از حد آنها است.

حروف RMS مخفف اصطلاح ریاضی Root Mean Square است، که به مقدار موثر نیز شناخته می شود. در واقع RMS نشان دهنده ی قدرت اصلی مدار آمپلی فایر است که با واحد اندازه گیری وات نشان داده می شود؛ هرچه مقدار RMS بیشتر باشد صدایی که از آمپلی فایر خارج می شود بلندتر و باکیفیت تر است. به بالاترین مقدار توانی که یک اسپیکر می تواند تحمل کند پیک پاور Peak Power می گویند.

راهنمای خرید آمپلی فایر ماشین

راهنمای خرید آمپلی فایر ماشین
راهنمای خرید آمپلی فایر ماشین

در انتخاب آمپلي فاير چه نكاتي بايد مورد توجه قرار بگيرد؟

  • پهناي باند: دامنه فركانس كه تقويت كننده مي تواند كار انجام دهد.
  • سرعت چرخش: حداكثر ونهايت سرعت تغيير خروجي.
  • كارايي: يكي از ويژگي هاي مهم در انتخاب آمپلي فاير محسوب مي شود. در واقع نسبت بين قدرت خروجي و مصرف انرژي به شمار مي رود.
  • Stability: توانايي نمايش و ارائه خروجي ثابت مي باشد.
  • Linearity: مقدار تناسب ما بين سيگنال هاي ورودي و خروجي ناميده مي شود.
  • محدوده ديناميكي خروجي: تناسب بين بزرگترين و كوچكترين سطوح خروجي مي باشد.

آموزش نصب آمپلی فایر ماشین

جهت نصب سیستم صوتی خودرو و تنظیم دقیق آمپلی فایر می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید.

آموزش روش نصب سیستم صوتی خودرو

سخن پایانی

بطور کلی برای اینکه صدای سیستم های صوتی خانگی و یا سیستم ماشین را تقویت و با کیفیت تر کرد، باید از آمپلی فایر ها استفاده شود، استفاده از این دستگاه ها باعث می شود که صدای خروجی بلندگو قبل از پخش تا میزان مناسبی تقویت شده و باعث می شود که خش و نویز صدا به کلی از بین برود.

همچنین باید در انتخاب نوع تقویت کننده دقت کافی را داشته باشید زیرا اگر آمپلی فایر مناسب سیستم مورد نظر خود را تهیه نکنید، باعث می شود که شما آن کارایی کامل و مناسب از دستگاه تقویت کننده صدای خود را نبینید و حتی در طولانی مدت باعث می شود که بلندگو های شما در اثر انتخاب نامناسب نوع تقویت کننده و فشار زیاد، بلندگو های شما پاره شود.

امروزه نیز از تقویت کننده های صدا، در اکثریت مکان های عمومی مانند بانک ها، فرودگاه ها، مترو ها و… استفاده می شود و می توان گفت بدون وجود این دستگاه ها نمی توانیم شاهد کیفیت مطلوب صدا ها باشیم.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

12 دیدگاه دربارهٔ «آمپلی فایر چیست و چه نقشی در ماشین دارد؟»

  1. تیمور رحیمی

    چه تفاوت‌های فنی و عملکردی بین آمپلی‌فایرهای کلاس A، B، AB و D وجود دارد، و چگونه انتخاب نوع آمپلی‌فایر مناسب می‌تواند بر کیفیت صدا، بازده انرژی، دمای کاری و توان خروجی سیستم صوتی تأثیر بگذارد؟

    1. کیان باتری

      با سلام
      آمپلی‌فایرها ابزارهایی هستند که سیگنال صوتی را تقویت می‌کنند تا بتوانند صدای بلندتر و با کیفیت‌تری تولید کنند. انواع مختلف آمپلی‌فایرها شامل کلاس A، B، AB، و D هستند که هرکدام ویژگی‌ها و عملکرد خاص خود را دارند. تفاوت‌های فنی و عملکردی بین این آمپلی‌فایرها می‌تواند تاثیر زیادی بر کیفیت صدا، بازده انرژی، دمای کاری و توان خروجی سیستم صوتی داشته باشد. در اینجا به بررسی تفاوت‌ها و ویژگی‌های فنی هر کدام پرداخته‌ایم:
      1. آمپلی‌فایر کلاس A

      عملکرد: آمپلی‌فایرهای کلاس A به‌طور دائم جریان عبوری از ترانزیستورها را به‌طور مداوم در حالت فعال نگه می‌دارند، یعنی هیچ‌گاه ترانزیستور به‌طور کامل خاموش نمی‌شود.
      ویژگی‌ها:
      کیفیت صدا: آمپلی‌فایر کلاس A به‌طور کلی بهترین کیفیت صدا را تولید می‌کند زیرا سیگنال‌ها به‌طور خطی تقویت می‌شوند و هیچگونه اعوجاج یا نویز (distortion) ایجاد نمی‌شود.
      بازده انرژی: بازده انرژی این آمپلی‌فایرها بسیار پایین است و معمولاً در حدود 20% تا 30% است. دلیل این بازده پایین این است که ترانزیستورها همیشه فعال هستند و انرژی زیادی به شکل حرارت تلف می‌شود.
      دمای کاری: به دلیل مصرف زیاد انرژی و تبدیل آن به حرارت، آمپلی‌فایرهای کلاس A دمای بالاتری دارند و نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده دارند.
      توان خروجی: این نوع آمپلی‌فایرها برای کاربردهای خاص با نیاز به کیفیت صدای بسیار بالا مناسب هستند اما برای توان خروجی بالا مناسب نیستند.

      2. آمپلی‌فایر کلاس B

      عملکرد: در آمپلی‌فایرهای کلاس B، ترانزیستورها فقط در نیمی از سیکل سیگنال کار می‌کنند. یعنی هر ترانزیستور تنها در نیمه مثبت یا منفی سیگنال فعال است و در نیمه دیگر خاموش می‌شود.
      ویژگی‌ها:
      کیفیت صدا: آمپلی‌فایرهای کلاس B به دلیل خاموش شدن ترانزیستورها در نیمه‌های سیگنال، ممکن است اعوجاج تقاطعی (cross-over distortion) ایجاد کنند که بر کیفیت صدا تاثیر می‌گذارد.
      بازده انرژی: این آمپلی‌فایرها نسبت به کلاس A بسیار کارآمدتر هستند و بازدهی نزدیک به 70% دارند، زیرا ترانزیستورها فقط در زمانی که لازم است فعال می‌شوند.
      دمای کاری: بازده بالاتر به این معنی است که حرارت کمتری تولید می‌شود و دمای کاری پایین‌تر است.
      توان خروجی: توان خروجی معمولاً بالاتر از کلاس A است اما به دلیل اعوجاج تقاطعی، ممکن است کیفیت صدا تحت تأثیر قرار گیرد.

      3. آمپلی‌فایر کلاس AB

      عملکرد: آمپلی‌فایرهای کلاس AB ترکیبی از کلاس A و B هستند. در این نوع آمپلی‌فایرها، ترانزیستورها برای یک بخش از سیگنال به‌طور مشابه با کلاس A کار می‌کنند و در بخش دیگر مشابه کلاس B عمل می‌کنند.
      ویژگی‌ها:
      کیفیت صدا: آمپلی‌فایر کلاس AB کیفیت صدای خوبی دارد، زیرا اعوجاج تقاطعی نسبت به کلاس B کاهش یافته است. این نوع آمپلی‌فایرها معمولاً تعادل خوبی بین کیفیت صدا و کارایی انرژی دارند.
      بازده انرژی: بازده انرژی آمپلی‌فایرهای کلاس AB معمولاً بین 50% تا 70% است که به مراتب بهتر از کلاس A است.
      دمای کاری: آمپلی‌فایرهای کلاس AB دمای کمتری نسبت به کلاس A دارند و نیازی به سیستم‌های خنک‌کننده پیچیده ندارند.
      توان خروجی: این آمپلی‌فایرها توان خروجی خوبی دارند و معمولاً برای استفاده در سیستم‌های صوتی خانگی و خودرو مناسب هستند.

      4. آمپلی‌فایر کلاس D

      عملکرد: آمپلی‌فایرهای کلاس D به‌طور دیجیتال سیگنال ورودی را به سیگنال‌های پالسی (PWM) تبدیل می‌کنند و سپس از طریق یک فیلتر پایین‌گذر، سیگنال نهایی را به آمپلی‌فایر منتقل می‌کنند. این نوع آمپلی‌فایرها از روش‌های سوئیچینگ برای تقویت سیگنال استفاده می‌کنند.
      ویژگی‌ها:
      کیفیت صدا: آمپلی‌فایرهای کلاس D می‌توانند کیفیت صدای خوبی تولید کنند، اما در صورتی که طراحی آن‌ها به‌درستی انجام نشده باشد، ممکن است به دلیل سوئیچینگ سریع، مقداری اعوجاج ایجاد کنند.
      بازده انرژی: آمپلی‌فایرهای کلاس D دارای بازده انرژی بسیار بالا (حدود 90% یا بیشتر) هستند، زیرا انرژی کمتری به حرارت تبدیل می‌شود و تقریباً تمام توان ورودی تبدیل به توان خروجی می‌شود.
      دمای کاری: به دلیل بازده بالای انرژی، این آمپلی‌فایرها حرارت کمتری تولید کرده و نیاز به خنک‌کننده کمتری دارند.
      توان خروجی: آمپلی‌فایرهای کلاس D توان خروجی بالایی دارند و برای استفاده در سیستم‌های صوتی با توان بالا و کاربردهای حرفه‌ای بسیار مناسب هستند.

      نتیجه‌گیری:

      کلاس A برای افرادی که به کیفیت صدای بسیار بالا نیاز دارند و توان مصرفی و دمای بالا برایشان اهمیتی ندارد، مناسب است.
      کلاس B برای کسانی که به بازده انرژی و توان خروجی بالا اهمیت می‌دهند، اما از اعوجاج تقاطعی کم‌تری رنج می‌برند، مناسب است.
      کلاس AB تعادل مناسبی بین کیفیت صدا و بازده انرژی ارائه می‌دهد و برای کاربردهای معمولی و سیستم‌های صوتی خانگی و خودرو بسیار مناسب است.
      کلاس D برای کسانی که به توان خروجی بالا و بازده انرژی بسیار بالا نیاز دارند و دمای پایین نیز برایشان اهمیت دارد، بهترین گزینه است.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

    1. کیان باتری

      با سلام
      شرکت سونی، محصولات، سیستم ها و تجهیزات به روز و پیشرفته ای دارد که با اندکی جستجو به راحتی برای عموم در دسترس هستند.
      برای این موضوع حتما با یک متخصص سیستم صوتی مشاوره نمایئد.

    1. با سلام
      بهتر است که برای میدرنج آمپلی فایری داشته باشید که از منبع 12 ولتی استفاده می‌کند.
      خروجی آمپلی فایر را به بلندگوهای خود متصل کنید و سپس ورودی سیگنال را به منبع متصل کنید.

  2. سلام خسته نباشید ، من یه آمپلی ام بی مدل ۶۵۵۰ FX ۲۷۰۰ وات دارم ، می‌خوام با یه جفت ۶۹۷۵ و یه جفت s20 ببندم. می‌خوام بدونم جواب گوی من هستش یا نه واگر نیست چه امپلی تهیه کنم ؟؟؟

    1. کیان باتری

      با سلام
      با توضیح هر یک از انها تفاوت انها را خواهید دانست :
      ساب ووفر
      ساب ووفرها (اکوچنگ)برای پخش صدای Bass و بم موزیک (دوبس دوبس) به کار می رود، البته بلندگوها تا حدی این عمل را انجام می دهند، اما کسانی که به دنبال سیستم حرفه ای و تولید صدای Bass بسیار بالا و قوی هستند باید ساب ووفر را نیز به سیستم پخش خود اضافه کنند. این بلندگوها معمولا بزرگ هستند و بین 20 تا 60 سانتی‌متر قطر دارند. در واقع ساب یک دستگاه مستقل نیست و صرفا برای تقویت و بم کردنِ صداهای زیر که از بلندگوی معمولی خارج می شوند. البته مشخص است که استفاده از ساب اصلا ضروری نیست، اما چون ساب ها می‌توانند صداهای بم و قوی تولید کنند، به شدت مورد پسند علاقه‌مندان به موسیقی واقع شده‌اند.
      البته این موضوع نیز مهم است که ساب ووفر برای راه اندازی به آمپلی فایر نیاز دارد. بنابراین این نکته که اضافه کردن ساب ووفر به سیستم پخش نیازمند اضافه شدن یک آمپلی فایر 4 کانال (حدود 300 هزار تومان) است، مهم می باشد.

      آمپلی فایر
      وظیفه اصلی آمپلی فایرها بهبود کیفیت صدای در حال پخش است. آنها می توانند قدرت خروجی از سیستم پخش شما را، 50 وات افزایش دهند؛ همچنین برای گرفتن صدا از ساب ووفر آمپلی فایر مناسب نیز لازم می باشد.
      آمپلی فایرها به چهار صورت مونو، دو کانال، 4 کانال و یا 6 کانال طراحی می شوند.
      2 کانال: برای ساپورت کردن از یک جفت باند آمپ خور
      4 کانال: برای ساپورت کردن از یک جفت باند و یک ساب ووفر ( البته می توان از 2 آمپِ 2 کانال هم استفاده کرد)
      6 کانال: برای ساپورت کردن از 2 جفت باند آمپ خور و یک عدد ساب ووفر یا 1 جفت باند آمپ خور و دو عدد ساب ووفر
      شایان ذکر است سیستم پخش با آمپلی فایر به سیم کشی RC نیاز دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش