دلیل بالا رفتن آمپر آب
در این مقاله از کیان باتری به جای بررسی موارد مرتبط با باتری ماشین، به بررسی دلیل بالا رفتن آمپر آب و راه حل داغ کردن موتور ماشین پرداخته ایم.
بالا رفتن آمپر آب اتفاقی که ممکن است برای هر راننده با سابقه ای و بنا به دلایل مختلفی رخ بدهد.
داغ شدن موتور خودرو یا بالا رفتن آمپر آب ماشین که منجر به جوش آمدن موتور می شود، اتفاقی است که هر سال با شروع فصل گرما رانندگان بسیاری را آزار داده و باعث نگرانی آنها می شود.
علت داغ کردن موتور می تواند دلیلی بسیار ساده و یا دلایلی متعدد و دور از انتظار داشته باشد که در اینجا به مهمترین آنها می پردازیم:

علائم بالا رفتن آمپر آب
هرگاه از کاپوت خودرو بخار خارج شد و یا نشانگر آمپر آب بر روی قسمت قرمز قرار گرفت یعنی دمای موتور ماشین بیش از اندازه بالا رفته و خودرو جوش آورده است.
در این صورت باید قبل از هر اتفاقی باید خودرو را متوقف کنید. در غیر این صورت باعث آسیب جدی به موتور می شوید.
رانندگى با خودرويى كه جوش آورده مى تواند باعث آسيب به سر سيلندرها، قطعات داخلى موتور، سوپاپ ها، ميل لنگ و پيستون ها شود.
اگر اجازه دهيد موتور خنک شود، نيمى از مخزن رادياتور را آب و نيم ديگر را با ضد يخ پر كنيد.
دليل نمى شود كه مشكل جوش آوردن خودروى شما حل شود.
دلایل جوش آوردن موتور ماشین را در ادامه این مقاله بررسی می کنیم.

کیان باتری بزرگ ترین استارتاپ تخصصی تعویض باتری ماشین در محل مشتری است که به صورت شبانه روزی فعالیت می کند. تعویض باتری خودرو در کمتر از یک ساعت در محل شما انجام خواهد پذیرفت. همکاران ما در مرکز پیام شبانه روزی کیان باتری با شماره 02188882222 آماده پاسخگویی و رفع مشکل خودروی شما هستند. بهترین برند ما باتری کیان پاور پریمیوم پلاس با 21 ماه گارانتی تعویض میباشد. لیست قیمت این باتری در ادامه آورده شده است:
باتری کیان پاور پریمیوم پلاس Kian Power Premium Plus جدیدترین محصول کیان باتری، مخصوص خودروهای روز دنیا می باشد.
- قیمت با دریافت باتری فرسوده محاسبه شده است.
- ارسال باتری ماشین به صورت رایگان انجام میپذیرد.
- باتری کیان پاور پریمیوم پلاس دارای 21 ماه خدمات گارانتی در محل میباشد.
راه حل داغ کردن موتور ماشین
قبل از مطالعه ی ادامه این مقاله از کیان باتری، پیشنهاد می شود فیلم زیر را جهت آشنایی با این موضوع و این چرا موتور خودروی شما بیش از حد داغ می شود و جوش می آورد؟ و رفع این مشکل مشاهده نمایید!
داغ کردن موتور ماشین یا همان جوش آوردن خودرو چه دلایلی دارد؟
زمانی که عقربه آمپر را در حال بالا رفتن از مرز طبیعی آن میبینید (یعنی عبور از خط میانی)، به این معناست که موتور خودروی شما جوش آورده یا داغ کار میکند.
به همین دلیل است که همیشه توصیه میشود به چراغ های پشت آمپر خودرو توجه و دقت داشته باشید.
دلایل متعددی میتواند موجب بروز چنین وضعیتی گردد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

1- نشتی سیستم تهویه و ورود هوا در آن
یکی از دلایل داغ کردن موتور وجود هوا در سیستم خنککننده است. وظیفهی اصلی سیستم تهویه و رادیاتور خودرو کنترل دمای موتور و جلوگیری از داغ شدن موتور است. حال اگر در مسیر لولههایی که از موتور به مخزن مایع خنککننده موتور و رادیاتور میرسند و برمیگردند نشتی کوچکی وجود داشته باشد و یا حتی اگر نشتی در بدنهی رادیاتور وجود داشته باشد، مجموعهی تهویه بهاصطلاح هوا میگیرد.
هوا گرفتن یعنی هوا از طریق سوراخی که در نقطهای از مجموعه ایجادشده وارد شریان گردش مایع خنککننده میشود و پس از ورود، به شکل حبابی از هوا در قسمتی از شریان جا میگیرد و مانع رسیدن مانع خنککننده به موتور میشود. نتیجه؟ داغ کردن غیر معمولی موتور ماشین
اگرچه این سیستم بهصورت بسته عمل میکند اما با گذشت زمان مقداری هوا به آن وارد میشود. وجود هوای بیشازحد در سیستم خنککننده میتواند موجب مسدود شدن جریان آب رادیاتور به پیشرانه شود. در این شرایط آب رادیاتور در مخزن باقی میماند و مایع خنککننده به میزان کافی در اطراف پیشرانه وجود ندارد. با این وصف بررسی دورهای و هواگیری سیستم خنککننده پیشرانه میتواند از ایجاد خرابی و هزینههای سرسامآور آن جلوگیری کند.
موتور را خاموش کنید و برای جلوگیری از چسبیدن رینگ پیستون ها هر چند ثانیه یکبار یک استارت کوچک (تک استارت) بزنید طوری که ماشین روشن نشود و پیستون ها بالا و پایین شود. این کار سبب می شود که رینگ پیستون به دیواره سیلندرنچسبد . پس از خنک شدن موتورباید عمل هواگیری توسط مکانیک ماهر انجام شود تا مشکل رفع گردد.
2- قفل کردن و خرابی ترموستات

برای تشخیص قفل شدن ترموستات دست خود را به رادیاتور نزدیک کنید و اگر حس کردید دما بالا نیست دستتان را روی رادیاتور بگذارید. اگر رادیاتور سرد بود اما دمای دمای آمپر آب موتوربالا بود ترموستات قفل شده است.
برای رفع این مشکل موتور را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود سپس ترموستات را عوض کنید . از علت های قفل شدن ترموستات دیر عوض کردن مایع سیستم خنک کننده و جرم گرفتن داخل سیستم است.
3- مشکل در فن رادیاتور

در صورت خراب بودن فن رادیاتور که میتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد، عمل خنک سازی صورت نگرفته و به راحتی دمای موتور بالا میرود.
فن رادیاتور یکی از مهمترین قطعات سیستم خنک کننده در اتومبیل است ، در گذشته عبور هوا از بین شبکه های رادیاتور توسط پروانه انجام میشد که بطور دایم همراه موتور اتومبیل در چرخش بود. امروزه در بیشتر اتومبیل ها از فن الکتریکی استفاده می شود. به دلیل روشن شدن فن در دمای بالا و نیاز به خنک کنندگی سریع موتور فن باید دارای دور و قدرت نسبتا بالایی باشد از این رو تنها چرخش فن کافی نیست.
در بعضی از اتومبیل ها که فن رادیاتور دو دور دارد از کار افتادن دور دوم یا تند فن باعث داغ کردن اتومبیل در شرایط سخت می شود . خراب شدن بوش یا زغال موتور فن نیز باعث پایین آمدن دور فن و در نتیجه ذاغ موتور اتومبیل میشود . در بسیاری از اتومبیل ها فرسوده بودن باطری نیز باعث پایین بودن دور فن و در نتیجه داغ کردن موتور اتومبیل میشود.
4- کثیفی و جرم مجاری رادیاتور

اگر می خواهید اطمینان یابید که داخل رادیاتور شما جرم ندارد یا مسدود نشده است به رادیاتور ساز مراجعه نمایید تا سیستم را بررسی کند. اگر رادیاتور مسدود شود آب نمی تواند راحت گردش کند و خنک شدن موتور مختل می شود. این مشکل در مواقع که موتور در فشار است مانند حرکت در سربالایی و روشن بودن کولر و… خود را نشان می دهد.
اگر در میان پره های رادیاتور برگ و گل و لای و حشرات گیر کند از بازدهی آن به شدت می کاهد.
نکته:در صورتی که میزان رسوبات داخل رادیاتور مدت زیادی در آن مانده باشد، ممکن است خوردگیها و پوسیدگیهایی ایجاد شده و مایع خنک کننده نشتی پیدا کند. در این صورت بدیهی ست که سطح مایع خنک کننده پایین آمده و نمیتواند مسئولیت خنک سازی را به انجام برساند.
5- خرابی واتر پمپ

این موضوع یعنی خرابی واترپمپ، یکی از رایجترین دلایل داغ کردن غیرمعمولی موتور است. واترپمپ عضوی حیاتی از سیستم تهویهی خودرو محسوب میشود و خرابی آن میتواند موجب افزایش دمای خودرو شود.
اگر با عوض کردن ترموستات مشکل همچنان باقی ماند واتر پمپ خراب است که در این صورت باید آن را تعویض نمود.
6- مشکل واشر سرسیلندر

اگر سیستم خنک کننده خودرو خود را زمان زیادی می باشد که تعویض نکرده اید و یا در رادیاتور به جای ترکیب آب مقطر و ضد یخ،آب معمولی و یا ضد یخ خالی می ریزید واشر سرسیلندر و یا خود سر سیلندر آسیب می بیند و دی اکسید کربن یا روغن وارد رادیاتور می شود دما بالا می رود و در برخی مواقع شیلنگهای رادیاتور می ترکند.
تشخیص اینکه واشر سر سیلندر مشکل پیدا کرده کار ساده ای نیست و این تشخیص باید توسط افراد متخصص باشد. سفت شدن بیش از حد شیلنگهای رادیاتور هنگام گرم بودن موتور، کم کردن مداوم آب رادیاتور، بد کار کردن موتور هنگام استارت اول صبح و شنیدن صدایی مانند باز کردن در نوشابه هنگام باز کردن در رادیاتور علائم مشکل سر سیلندر و نشان از وجود کمپرس موتور در داخل سیستم خنک کننده دارد.
خراب بودن واشر سرسیلندر موجب وارد شدن آب به محفظه احتراق موتور شده و رادیاتور آب کم خواهد کرد. (این آب به شکل بخار از اگزور خودرو خارج میگردد). در نهایت داغ کردن موتور ماشین طبق این فرآیند ساده اما تخریبی، اتفاق میافتد.
7- پایین بودن سطح و کیفیت روغن موتور
روغن موتور علاوه بر روان کنندگی عهدهدار خنک کردن قطعات داخل موتور است. اگر به هر دلیلی خواه نشتی از واشر یا مشکلات آببندی داخل سیلندرها روغن به نقاط دیگر وارد شود هم موجب روغنسوزی و ایجاد آلودگی زیاد میشود و هم با کاهش سطح روغن موتور سبب داغ کردن موتور میگردد. داغ کردن موتور می تواند موجب تاپ برداشتن پیستونها شود که هزینه زیادی را بر دوش رانندگان خودرو میگذارد.
مایع سیستم خنک کننده موتور مستقیما با محفظه احتراق، سوپاپها و پیستونها تماس ندارد اما روغن با حضور در تمام قسمتهای متحرک موتور حرارت آنها را گرفته و به بدنه موتور انتقال میدهد. بدین ترتیب پایین بودن سطح روغن موتور و یا کثیف بودن بیش از حد آن مانع انتقال صحیح حرارت به بدنه موتور و سیستم خنک کننده میشود. کثیف بودن روغن موتور باعث بالا رفتن اصطکاک و مقاومت در برابر چرخش موتور نیز میگردد که به طور مستقیم باعث فشار مضاعف به موتور و بالا رفتن درجه آب میشود.
8- سفت شدن سوپاپ ها

به خاطر داشته باشید که میزان سفتی یا شلی سوپاپها تنظیم خاصی دارد و در صورتی که سوپاپها بیش از اندازه لازم سفت باشند، موتور در دور بالا فشار زیادی را متحمل شده و میتواند خیلی زود جوش بیاورد. به علاوه داغ کردن موتور ماشین مرتبط با سفت بودن سوپاپها، می تواند به نبودن ویسکوزیته لازم در روغن موتور نیز مربوط باشد.
9- استفاده از مایع خنککننده غلیظ

غلظت بالای مایع خنککننده بهخصوص در فصول سرد سال و به خصوص در مناطقی که دما افت شدیدی دارد، مشکلی عذابآور است. اگر مایع خنککننده کیفیت مطلوبی نداشته باشد، خود به مسدودکنندهی شریان سیستم تهویه و رادیاتور بدل میشود که موجب داغ کردن بیش از حد موتور میشود.
10- انسداد در شریان سیستم تهویه
یک علت داغ کردن موتور ماشین انسداد شریان سیستم تهویه است. این مشکل عواقبی مشابه استفاده از مایع خنککنندهی غلیظ و بیکیفیت به همراه دارد. گاهی اوقات ترموستات خراب، رسوبات یا یک جسم خارجی میتوانند مسیر رسیدن مایع خنککننده به موتور را مسدود کنند و افزایش دمای غیرطبیعی موتور را به همراه داشته باشند.
11- جرم گرفتن بدنه موتور
شیارهای جای داشته روی کارتل و بدنه موتور خودرو، مسئولیت خروج بخشی از حرارت داخل موتور را برعهده دارند. وقتی بدنه موتور جرم زیادی گرفته و حالتی مانند رادیاتور یا خروجی اگزوز پیدا کند، طبیعتا این حرارت به بیرون انتقال پیدا نکرده و دمای داخلی موتور خودرو بالا میرود.
12- مسدود بودن خروجی اگزوز
شاید بسیاری به این مورد توجه نداشته باشند، اما مسدود شدن خروجی اگزوز که مانند جرم گرفتن رادیاتور، بر اثر مرور زمان اتفاق می افتد؛ نیز علت مهم دیگر به شمار میرود. زمانی که هوای به وجود آمده بر اثر احتراق موتور به خوبی خارج نشود، موتور اتومبیل تحت فشار کار کرده و سریع جوش میآورد.
13- خرابی درب رادیاتور
خراب بودن درب رادیاتور باعث میشود که فشار آبی که داخل رادیاتور قرار دارد، تغییر کرده و این موضوع به صورت مستقیم موجب به جوش آمدن مایع خنک کننده میشود.
به طور کلی برای جلوگیری از این صدمات باید سرویسهای دورهای خودروی خود را به طور منظم انجام دهیم.
دیگر دلایل جوش آوردن موتور ماشین

عوامل دیگری هم می توانند منجر به گرم شدن بیش از حد موتور خودرو شوند که عبارتند از:
- وجود ایراد در کانال تنفسی موتور و یا نشتی در مسیر خلاء
راه حل این مشکل برطرف کردن نشتی - ایجاد شدن مشکلات مکانیکی در موتور
برای برطرف کردن این مشکل باید کمپرس موتور چک شود. - به وجود آمدن نشتی در سیستم خنک کاری موتور خودرو
پس از رفع نشتی باید کمبود آب جبران شود تا از گرم شدن بیش از حد موتور خودرو جلوگیری شود. - خرابی واشر سرسیلندر
به طور معمول در صورت خرابی یا سوختن واشر سرسیلندر بهتر است مورد تعویض قرار گیرد. - گرفتگی مسیر جریان آب رادیاتور
برای برطرف کردن گرفتگی باید با فلاشینگ موتور رسوبات را خارج کر

علت بالا رفتن آمپر آب خودرو
بالا رفتن آمپر آب اتومبیل دلایل متعددی دارد که قصد داریم در این مقاله به بررسی علل و راه حل های آن بپردازیم، در اینجا اتومبیل هایی مورد نظر هستند که در شرایط خاص ( علت داغ شدن ماشین در سر بالایی و ترافیک) داغ می کنند. برای آگاهی از علت جوش آوردن موتور خودرو که مربوط به اتومبیل هایی بدون سابقه داغ کردن است به دلایل جوش آوردن موتور اتومبیل مراجعه فرمایید.

چه عواملی باعث بالا رفتن دمای آب ماشین می شوند؟
- اگر احساس میکنید موتور خودرو شما طی چند روز گذشته از حد معمول داغتر میشود، ممکن است ترموستات ایراد داشته باشد. خودرو را نزد مکانیک ببرید تا آن را چک و در صورت لزوم تعویض کند.
- توجه داشته باشید که در موتور وقتی تحت شرایط سخت کار کند، ممکن است داغ بشود:
- هنگام بالا رفتن طولانی مدت از سربالایی در یک روز گرم
- هنگام کاستن از سرعت یا توقف کامل پس از رانندگی با سرعت زیاد
- هنگام درجا کار کردن در ترافیک به همراه کولر روشن
- هنگام یدک کشیدن بار یا خودرویی دیگر
- چنانچه مخزن آب پر است ولی آمپر همچنان روی منطقه قرمز است، بگذارید موتور چند دقیقه درجا کار بکند. اگر بعد از گذشت پنج دقیق همچنان آمپر بالا بود، ممکن است یک مشکل برقی وجود داشته باشد که باعث میشود آمپر درست کار نکند. این مشکل را در اولین فرصت پیدا و برطرف کنید.
در صورت جوش آمدن موتور ماشین چه کنیم؟
با در نظر گرفتن شرایط فوق و نیاز به رفع عیب به وجود آمده، اگر در حین رانندگی متوجه داغ کردن موتور ماشین خود شدید، بهترین واکنش چه خواهد بود؟ فیلم زیر به طور خلاصه شما را راهنمایی خواهد کرد، آن را از دست ندهید!
توصیه می کنیم در هنگام بالا رفتن آمپر ماشین و جوش آوردن آن موارد زیر را به ترتیب انجام دهید:
گام اول: کولر را خاموش کنید و بخاری را روشن کنید!

کولر را خاموشکنید. A/C فشار زیادی به موتور خودرو وارد میکند و هیزم به آتش مهلکه میریزد.
بخاری را روشن کنید. این کار باعث میشود مقدار قابلتوجهی از گرمای موتور وارد اتاق شود. حتی اگر این مشکل در تابستان برایتان اتفاق افتاد بازهم این کار را انجام دهید، شاید تحمل گرمای اضافه در زیر آفتاب سوزان سخت باشد، اما به خنک شدن موتور خودرویتان کمک میکند.
گام دوم: خودرو را به کناری رانده و روشن نگاه دارید!

هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید که با خاموش کردن خودرو، بخواهید موتور را خنک کرده و از داغ شدن بیشتر آن جلوگیری به عمل آورید. این غلط ترین کار ممکن است. بلکه باید اتومبیل را به کناری رانده و ضمن توقف، آن را در حال خلاص بگذارید، همانطور که در حالت خلاص هستید، پای خود را بر روی پدال گاز بفشارید، با این کار به فن و واترپمپ دستور میدهید که بیشتر کار کنند و درنتیجه موتور سریعتر خنک میشود.و خودرو را آنقدر روشن نگاه دارید تا رفته رفته درجه آمپر پایین بیاید.
در خودروهایی که فن آنها مکانیکی و توسط موتور به گردش در می آید برای اینکه دمای موتور کاهش یابد در حالت درجا گاز دهید و دور موتوررا به 2000 برسانید .( به خصوص هنگام ترافیک )
گام سوم: درب کاپوت را بالا بزنید!
کاپوت آن را بالا بزنید تا گردش هوای آزاد دمای موتور را کاهش دهد، به خاطر بسپارید تاکید کردیم “درب موتور”! به هیچ وجه قرار نیست به درب رادیاتور کاری داشته باشیم. تنها کاری که باید انجام دهید، باز کردن درب موتور خواهد بود. با باز کردن درب موتور به خارج شدن حرارت تجمیع شده داخل آن، کمک خواهید کرد.
توجه کنید که به هیچ وجه نباید درب مخزن رادیاتور یا مخزن انبساط را باز کنید. چرا که آب رادیاتور به دلیل دمای بالا فشار زیادی دارد و بلافاصله پس از باز شدن درب ها به بیرون پاشیده و موجب سوختگی شدید می شوند.
گام چهارم: روی رادیاتور آب بریزید!
اگر فن ها کار نمی کنند با روشن کردن کولر آنها را وارد مدار کنید. حتی اگر با روشن کردن کولر نیز فن ها به کار نیوفتادند مقداری آب به روی پره های رادیاتور بپاشید. تاکید می کنیم که هرگز آب را به روی موتور نریزید چرا که کاهش دمای ناگهانی موجب آسیب دیدن سرسلیندرها و قطعات داخلی موتور خواهد شد.
حالا میتوانید با یک بطری آب، روی رادیاتور آب بریزید. (به همین دلیل است که غالبا توصیه میشود داخل خودروی خود همیشه یک بطری آب نگه دارید!)
تذکر: در صورتی که لازم بود دوباره خودرو را به حرکت دربیاورید، حتما بخاری را روشن نگاه داشته و به این شکل به خروج مقداری از حرارت موتور در خلال حرکت، کمک نمایید.
در صورتی که با وجود کار کردن فن ها آمپر ماشین پایین نیاید احتمالا سطح آب رادیاتور خودرو پایین است. به این منظور باید خودرو را خاموش کنید و پس از سرد شدن موتور آب رادیاتور را به آن اضافه کنید. در فن های الکتریکی سنسور دما یا رله فن و در فن های مکانیکی تسمه پروانه در چک کنید و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
گام پنجم: داخل رادیاتور آب بریزید!

در صورتی که با وجود کار کردن فن ها آمپر ماشین پایین نیاید احتمالا سطح آب رادیاتور خودرو پایین است. به این منظور باید خودرو را خاموش کنید و پس از سرد شدن موتور آب رادیاتور را به آن اضافه کنید.
ذکر این نکته حیاتی ست که خاموش کردن خودروی جوش آمده ممکن است باعث چسبیدن رینگ پیستون ها به دیواره سیلندرها شود بنابراین تا زمان خنک شدن موتور در حدی که ماشین روشن نشود باید تک استارت بزنید.
هشدارهای ایمنی هنگام گرم شدن موتور ماشین
- چنانچه از زیر کاپوت بخار یا مایع حنک کننده بیرون میآید، آن را باز نکنید. ممکن است مایع تحت فشار زیادی باشد و به شما صدمه بزند.
- تا زمانی که موتور داغ است، هرگز درب رادیاتور را باز نکنید. مایع یا بخار داغ از رادیاتوری که تحت فشار است بیرون خواهد آمد و به شما آسیب جدی خواهد زد.
- دستها و لباستان را از فن خنک کننده و تسمهها دور نگه دارید در غیر این صورت ممکن است دست یا لباستان بین آنها گیر بکند.
راه های جلوگیری از گرم شدن خودرو

جوش آوردن و داغ کردن غیر معمولی موتور اتفاق عجیب و بعیدی نیست و ممکن است برای هرکس اتفاق بیفتد. شما هم مستثنا از این موضوع نیستید. فرقی نمیکند که پیکانی از دههی 40 داشته باشید و یا سوپر اسپرتی تولید سال، بههرحال خودروی شما نیازمند برخی مراقبتها است تا به چنین حالوروزی نیفتد.
با انجام چند کار نسبتاً ساده، میتوانید از داغ کردن موتور خودروی خود جلوگیری کنید. با انجام مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، از تجربهی چنین مشکل عذابآوری فرار کنید.
- سیستم تهویهی خودروی خودرو را هنگامیکه کثیف است و در زمان پیشنهادی توسط سازنده با فشار بالای آب بشویید، جوری که تمام کثیفیها و رسوبات از طرف دیگر بیرون بریزند.
- ساختار سیستم تهویه را بررسی کنید تا مطمئن شوید که نشتی و یا مشکل دیگری نداشته باشد.
- بهطور منظم مخزن مایع خنککننده را بررسی کنید و همچنین در تاریخ معین روغنموتور را تعویض کنید.
- رادیاتور، واترپمپ و ترموستات را بازرسی کنید و در صورت مشاهدهی ایراد اقدام به تعمیر و تعویض آنها کنید.
- رسیدگی مرتب رادیاتور و بررسی کامل اجزای آن
- عوض کردن به موقع مایع سیستم خنک کننده
- بررسی هفتگی میزان آب موجود در سیستم
- بررسی کارکرد فن ها
- اطمینان حاصل کردن از پر بودن گاز کولر به هنگام استفاده آن
- چک کردن وضعیت در رادیاتور و عوض کردن آن در صورت نیاز
کیان باتری بزرگ ترین استارت اپ تعویض باتری خودرو و امداد باتری در کشور است که با بیش از 100 نفر نیروی تمام وقت در کمتر از یک ساعت باتری خودروی شما را تعویض می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره فنی با ما تماس بگیرید: 02188882222
چه عواملی میتوانند منجر به داغ کردن موتور خودرو شوند و چگونه هر یک از این عوامل بر عملکرد و ایمنی موتور تأثیر میگذارد؟ به طور خاص، چه نقشی در این فرآیند سیستم خنککننده (شامل رادیاتور، ترموستات، و پمپ آب) ایفا میکند و چه نقصهایی در این اجزا میتوانند منجر به افزایش دما شوند؟ همچنین، چگونه مشکلاتی مانند نشت مایع خنککننده، انسداد در مسیرهای جریان مایع، یا نامناسب بودن سطح مایع خنککننده میتوانند بر دما و کارایی موتور تأثیر بگذارند؟ در کنار این موارد، نقش تنظیمات غیرمناسب موتور، مانند اختلال در نسبت سوخت به هوا یا مشکل در سنسورهای دما و فشار، در داغ شدن موتور چگونه است؟ و بهعنوان یک نکته اضافی، چه اقداماتی میتوان برای تشخیص سریعتر و کاهش خطر داغ کردن موتور در خودروها طراحی و پیادهسازی کرد؟
با سلام
داغ کردن موتور خودرو یک مشکل جدی است که میتواند منجر به خرابیهای عمده در موتور و آسیبهای دائمی شود. این مشکل ممکن است به دلیل عوامل مختلفی به وجود آید که عملکرد سیستم خنککننده، تنظیمات موتور، یا مشکلات دیگر در سیستم خودرو را تحت تاثیر قرار دهد. در اینجا، عوامل مختلفی که میتوانند منجر به داغ کردن موتور خودرو شوند، بهویژه نقشی که سیستم خنککننده در این فرآیند ایفا میکند، بررسی میشوند.
1. عوامل منجر به داغ کردن موتور:
الف) مشکلات سیستم خنککننده:
سیستم خنککننده وظیفه دارد تا دمای موتور را در محدودهای ایمن نگه دارد. این سیستم شامل اجزای مختلفی مانند رادیاتور، ترموستات، پمپ آب و مایع خنککننده است که اگر هر یک از آنها دچار نقص شود، میتواند منجر به داغ کردن موتور شود.
رادیاتور: رادیاتور نقش مهمی در خنک کردن مایع خنککننده دارد که به موتور میرود. اگر رادیاتور دچار مشکل شود (مانند انسداد، نشتی، یا کثیفی)، عملکرد آن کاهش مییابد و نمیتواند بهطور مؤثر دمای مایع خنککننده را کاهش دهد، که این به نوبه خود باعث افزایش دمای موتور خواهد شد.
ترموستات: ترموستات مسئول تنظیم دمای مایع خنککننده است. اگر ترموستات گیر کند و نتواند باز یا بسته شود، ممکن است مایع خنککننده نتواند بهطور صحیح جریان یابد. این وضعیت میتواند منجر به داغ شدن موتور، زیرا مایع خنککننده بهدرستی به موتور وارد یا از آن خارج نمیشود.
پمپ آب: پمپ آب وظیفه پمپاژ مایع خنککننده را در سیستم بر عهده دارد. اگر پمپ آب خراب شود یا عملکرد آن کاهش یابد، جریان مایع خنککننده در سیستم مختل خواهد شد و باعث بالا رفتن دمای موتور میشود.
ب) نشت مایع خنککننده:
نشت مایع خنککننده، بهویژه از لولهها، واشرها، یا رادیاتور، باعث کاهش سطح مایع خنککننده در سیستم میشود. این کاهش سطح میتواند به این معنا باشد که مایع خنککننده کافی برای جذب و انتقال گرما از موتور وجود ندارد. در این صورت، موتور به سرعت داغ کرده و ممکن است به آسیبهای جدی دچار شود.
ج) انسداد در مسیرهای جریان مایع:
انسداد در مسیرهای جریان مایع خنککننده میتواند به دلیل کثیفی، زنگزدگی یا رسوبات در رادیاتور، لولهها یا پمپ آب رخ دهد. این انسداد مانع از گردش صحیح مایع خنککننده میشود و باعث افزایش دمای موتور خواهد شد.
د) سطح نامناسب مایع خنککننده:
سطح مایع خنککننده باید همیشه در حد مناسب باشد. کمبود مایع خنککننده یا استفاده از نوع نامناسب مایع میتواند باعث کاهش کارایی سیستم خنککننده و داغ شدن موتور شود. علاوه بر این، استفاده از مایع خنککننده که مناسب شرایط دمایی خودرو نباشد، میتواند اثرات منفی بر سیستم خنککننده بگذارد.
2. تنظیمات غیرمناسب موتور:
الف) اختلال در نسبت سوخت به هوا:
نسبت سوخت به هوا در موتور باید به درستی تنظیم شود. اگر این نسبت نادرست باشد (مثلاً غنی شدن سوخت یا کمبود سوخت)، میتواند منجر به احتراق ناکامل شود. احتراق ناکامل باعث تولید حرارت اضافی در سیلندرها و بالا رفتن دمای موتور میشود. این مشکل همچنین میتواند به مشکلات دیگر مانند کربنگذاری شمعها، گرفتگی فیلتر هوا یا آسیب به سیستم اگزوز منجر شود.
ب) مشکل در سنسورهای دما و فشار:
سنسورهای دما و فشار نقش حیاتی در نظارت بر عملکرد موتور دارند. اگر این سنسورها دچار خرابی یا اختلال شوند، موتور نمیتواند بهدرستی دما و فشار را کنترل کند. در این صورت، ممکن است موتور بهطور غیرعادی گرم شود یا سیستم کنترل پیشرانه نتواند بر روی تنظیمات بهینه عمل کند، که این میتواند به داغ شدن موتور منجر شود.
ج) شمعهای معیوب یا کثیف:
شمعها نقش اساسی در احتراق صحیح سوخت دارند. شمعهای معیوب یا کثیف میتوانند باعث احتراق ناقص سوخت شوند که در نتیجه حرارت اضافی تولید میشود و این باعث داغ شدن موتور میشود.
3. نقش سیستم خنککننده و اجزای آن در جلوگیری از داغ شدن موتور:
سیستم خنککننده بهعنوان سیستم حیاتی در خودرو برای تنظیم دمای موتور عمل میکند. اجزای اصلی این سیستم شامل رادیاتور، ترموستات، پمپ آب و مایع خنککننده هستند که هر کدام وظیفه خاصی دارند:
رادیاتور: باید تمیز و بدون انسداد باشد تا جریان هوا بهدرستی انجام شود و مایع خنککننده در دمای مناسب خنک شود.
ترموستات: باید به درستی کار کند تا مایع خنککننده تنها زمانی وارد موتور شود که دمای آن به محدوده مشخص برسد.
پمپ آب: باید قادر باشد مایع خنککننده را بهطور مداوم و یکنواخت در سیستم پمپ کند.
مایع خنککننده: باید همیشه در سطح مناسب باشد و از نوع مناسب برای شرایط دمایی خودرو انتخاب شود.
4. اقدامات برای تشخیص سریعتر و کاهش خطر داغ کردن موتور:
الف) نصب سیستم هشدار دمای موتور:
یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از داغ شدن موتور، نصب سیستم هشدار دمای موتور است که به راننده هشدار میدهد که دما از حد مجاز فراتر رفته است.
ب) بازرسی و نگهداری منظم سیستم خنککننده:
بازرسی منظم رادیاتور، ترموستات، پمپ آب و مایع خنککننده میتواند به شناسایی مشکلات قبل از تبدیل شدن آنها به مشکلات بزرگتر کمک کند. نظارت بر سطح مایع خنککننده و تعمیر نشتها نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ج) استفاده از سنسورهای دما و فشار دقیق:
استفاده از سنسورهای دما و فشار با دقت بالا بهویژه در خودروهای مدرن میتواند به شناسایی دقیق تغییرات دما و فشار در موتور کمک کند. این سنسورها به سیستم مدیریت موتور (ECU) اطلاعات لازم را ارسال میکنند تا عملکرد موتور در دمای بهینه حفظ شود.
د) آموزش رانندگان:
آموزش رانندگان بهویژه در زمینه نحوه رانندگی با موتور در دماهای بالا و شناسایی علائم داغ کردن موتور (مانند کاهش قدرت موتور یا هشدار دمای بالا) میتواند به کاهش خطر داغ شدن موتور کمک کند.
در نتیجه داغ کردن موتور میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله مشکلات در سیستم خنککننده، تنظیمات غیرمناسب موتور، نشت مایع خنککننده، انسداد در مسیرهای جریان مایع و خرابی سنسورها. با نگهداری منظم سیستم خنککننده، استفاده از قطعات با کیفیت، و نصب سیستمهای هشدار دمای موتور، میتوان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد و عمر مفید موتور را افزایش داد.
کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
سلام من تیگو ۷ چری هستش ..آمپرش در مسیرهای بین شهری بالا میره بعد از ۲ساعت رانندگی ..و همه قطعات رادیات ..شمعها ترموستات ..همه رو عوض کردم ولی هنوز داغ میکنه علتش رو میتونید بگید
خودرو من تیگو ۷ مدل چری قدیمی و اتومات ..یک بار جوش اورد ..بعد بردم مدیران خودرو تمام قطعات رادیاتور ..سرسیلندر و شمع ها همه ترموستات عوض کردن ..ولی یکساعت رانندگی تو مسیر مجدد امپر میکشه میشه کمک کنید ..چه چیز ی علتش ؟
سلام خسته نباشید، ماشین من پژو 405 مدل 95 هست. حدودا یک ماه و نیم پیش بردمش سرویس، کلماشین رو چک کردن و هیچ مشکل فنی ای هم نداشت. همونجا ضد جوش هم ریختن برام کهبخاطر گرمای هوا یه وقت جوش نیاره. اما یه چند روزه ماشینم صداهای عجیبی میده و جوش میاره. مجدد بردم تعمیرگاه باز چک کردن گفتن رادیات مشکلی نداره. ولی هر چند روز یک بار ابین مشکل پیش میاد. میشه شما راهنماییی کنید؟ من یه وقتا مسیر های طولانی تو جاده میرم از این بابت خیلی نگرانم که تو جاده نمونم. ممنون میشک کمکم کنید.
با سلام با توجه به توضیحاتی که بیان نمودید مشکل خودروی شما برای ما قابل شناسایی نیست، در این صورت فقط توصیه می کنیم هر وقت این صدا مجددا شنیدید فورا به یک متخصص مراجعه کنید تا خودروی شما را مورد بررسی و چکاپ کامل قرار دهد.
سلام وقت بخیر
من ماشینم آمپرش تا آخر میرسه اما جوش نمیاره سر رادیات و برق چک کردم مشکلی نداره آب هم کم نمیکنه کلافه شدم لطفا راهنماییم کنید
با سلام
با توجه به توضیحاتی که بیان نمودید این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما توصیه می کنیم برای بررسی و عیب یابی خودروی خود حتما از یک متخصص کمک و راهنمایی بگیرید.
سلام آمپر پراید وانت رو 4 هست شروع به کارکردن فن میکنه در حال حرکت هم فن کار میکنه دور موتور که میره بالا به جای اینکه فن ماشین خنک کنه بدتر موتور ماشین گرمتر میشه دور تند کار میکنه امپر میره بالا ماشین که نگه میدارم حدودا 10 تا 20 دقیقه طول میکشه فن ماشین خاموش شه.
موتور فن، رادیات،فشنگی آب ، ترموستات و کلا در آوردم ، کاتولیز ماشین ریخته بود اونو عوض کردم ، بازم درست نشد روز به روز داره بدتر میشه
باسلام خودرو ساینا مدل ۹۷ موقع روشن کردن کولر حالت ایستاده ماشین مشکلی نداره و امپر اب طبیعی ولی داخلدجاده شهر ک میرم ی مدت ک میگدره امپر میشکه ولی جاده بیرون شهر مشکلی نداره.کابل اتصال بدنه اتصال به موتور _تعویض واتر پمپ_تعویص ترموستات ۷۵ددرجه_فشنگی اب مشکی انداختن واسم.ولی باز مشکل دارم
سلام من لیفان ایکس ۶۰ اتومات دارم چند وقتیه ی مشکلی برام پیش اومده یکی اینکه تو سر بالایی یا ی مسافتی رو با ماشین میرم تو سر بالای یا هوای گرم ماشین راه نمیره و چراغ روغن و باطری روسن میشه و ماسین خاموش میشه دلیلش چیه لطفا
سلام ماشینم پژو 405مدل 82 ماشین روشن میکنم بعداز دو دقیقه امپر میاد بالا رو یه خانه توجاده هرچی تندتر برم امپر میره بالا همچی عوض کردم فن یکسره دور تند موتور فن نو فشنگی نو رادیات نو ژنت ها نو سرسیلندر نو واتر پمپ نو ترموسات نو اتصال بدنه اضاف کردم در آخر نیمه موتور عوص کردم ولی خوب نشد بازم داغ میکنه بدبختم کرد کمکم کنید
سلام فن های شما به احتمال زیاد برعکس دارن میچرخن به خاطر همون.مشکل سیمکشی
فیلر هم زدم
سلام من پژو آردی دارم فشنگی آب و رادیات ماشین و در رادیات ماشینم نو هست
اما تو سربالایی آمپر آب میره بالا چرا
سلام آقای محترم وقت بخیر
من یه 405دارم وقتی فشار میارم آموزش میرا بالا از چیه بین خط اول پسته وقتی فشار که میارم اینطوری میشه
ممنون بسیار جالب بود ممنونم
با عرض سلام و خسته نباشید خودرو من سمنده تو چند روزه آب کم میکنه از در رادیاتور صدای فس میده تو مسیر خیلی کوتاه آمپر آب بالا میاد صدای قل قل آب هم از داخل کامل به گوش میره علت چیه واشر سر سیلندر هم دوماه عوض کردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
با سلام ۲۰۶تیپ ۲ دارم
دو بار ماشینم چراغ stop روشن شد آمپر چسبوند رفتم مکانیکی گفتش ترموستات خراب عوضش کردم ماشین دوباره آمپرش میره بالا!؟ نمیدونم واشر زده یانه؟ اب روغن قاطی نکرده ولی درب رادیاتور که باز میکنم صدای درب نوشابه میده؟ واشر زدم با نه؟
سلام اولاً تشکر میکنم بابت زحماتی ک کشیدین و اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار ما قرار دادین🙏✌️علی آقا اگه آب روغن قاطی نکرده باشه احتمالا واشر نزده ی راه ساده داره بخای بفهمی واشر زده یا ن درب رادیاتور باز میکنی اگه حباب داشت و آب رو پخش میکرد میریخت بیرون واشر زده اگرم ک آب از آب تکون نخوره واشرت سالمه الکی نری سرسیلندر باز کنی منم مشکل داغ کردن دارم دو ساله دستوپنجه نرم میکنم همه کاری ام کردم خدایی من پژو۴۰۵ دارم خیلی مکافات کشیدم بخاطر بالا رفتن آمپر آب همه کار کردم هر دوتا فن ها رو کاملا نو انداختم سنسور نصب کردم رادیاتور سیخ زدم ولی بازم داغ کار میکرد مجبور شدم ترموستات بردارم ک بهتر شد.الان ک زمستان شد ترموستات گذاشتم و سنسور برداشتم عالی بود تا اینک نمیدونم داداشیم رفته کامپیوتر زده۹۱درجه گذاشته درجه آب رو اونم زیادی داغه با این سرما.احیانا شما نمیدونید با بردن ماشین ب تعمیرگاه مجهز و وصل کردن سی پی یو ب کامپیوتر میشه درجه حرارت آب رو از اونجا تنظیم کرد یا ن؟راسی میگن ترموستات استاندارد کارخانه ۴۰۵ ، ۸۳درجه اس ولی من ۷۵درجه انداختم همه چی عالی بود تا اینک دو روز پیش ب کامپیوتر وصلش کردن ک دمای آب رو دقیق بدونن ک۹۱درجه نشون داده خب این برای ۴۰۵ خیلی زیاده ضمناً رادیاتورم کاملاً تمیز هستش سیخ هم زدم تازگی جفت فن ها هم از بیخ نو انداختم قبل اینکه برادرم ب دستگاه بزنه عالی بود عالی بعد از اون خیلی داغ کار میکنه ازتون خواهش میکنم کمکم کنید سپاسگزارم🙏🌹
سلام
چرا وقتی ماشین درجا روشن هستش آمپر بالا میزنه
با سلام
بالا بودن آمپر آب تا حد نرمال، در هنگام روشن بودن خودرو یک امر طبیعی است چون خودرو در حال کار کردن است و نیاز به خنک شدن توسط فن و رادیاتور دارد. اما اگر آمپر آب بیش از حد نرمال بالا برود نیاز است که برای بررسی و چکاپ به یک متخصص برق خودرو مراجعه نمائید.
سلام خوردوتیباصندوق دار دارم چندروزه که آمپرماشین بالامیره وفن چندتامیزنه وبعضی موقع هاهم نمیزنه به نظرشماعلت چیست
با سلام
مشکلی که بیان می کنید نیاز به بازبینی و چکاپ کامل دارد و توصیه می شود حتما به یک متخصص یا کارشناس ماهر مراجعه نمائید تا پس از بررسی مشکل آن را مرتفع نماید.
امکان خرابی رله های فن و یا ایراد فنی در فن خودرو بسیار زیاد است.
با سلام ، من دنا پلاس توربو اتوماتیک 1401 دارم اخیرا که روغن موتور در نمایندگی در 5000 کیلومتر عوض شد فن رادیاتور زود زود باز کرده و آمپر به نقطه درستا برمیگردد.لطفا راهنمایی فرمایید چون تابستان در جلوست
سلام خسته نباشید اولین مورد وقتی کولر روشن بشه دور بالای فن کار میکنه و موتور زودتر خنک میشه مسئله دوم اون پنج مورد آخر ، گاز کولر چه ربطی به سیستم خنک کننده متور خودرو داره ؟
درود. اگه فشار گاز کولر کم باشه دور تند فن به کار نمی افتد
سلام ممنون بابت توضیحات دقیق و مفیدتون بنده ی ال ۹۰ مدل ۸۷ دارم ک بعد از عوض کردن واشر سرسیلندر آمپر آب بعد از مدت کوتاهی از ۴ ب ۶ میره بالا و دور تند شروع میشه و دوباره برمیگرده ک دیدم دور مخزن آب خیسه و مخزن عوض کردم و دوباره این مخزنه هم دورش خیس میشه و دوباره آمپر میاذ رو ۶ و اینک اتصال بدنه هم گذاشتم فایده نداشت ،هواگیزی هم کردم ولی بازم دور مخزن خیس میشه و حس میکنم فشاری چیزی داره ک مخزنا رو داره خراب میکنه، در ضمن کمپرس هم گرفتم اوکی بود نمیدونم مشکل از کجاس ممنون میشم از کمکتون
سلام
ترموستات رو عوض کن
سلام یکی دیگر از علتهای داغ شدن موتور ،کار نکردن فن هاست که احتمال خرابی در شمع آب میباشد
سلام .خسته نباشید. اطلاعاتی که دادید خیلی مفید بود متشکرم
با سلام
درود بر شما، سپاسگذاریم،
بسیار خوشحالیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام ما ام وی ام ۱۱۰ داریم خب یه ۱ کیلومتر که را میره داغ مسکنه و امپر میره بالا ، به فن میوفته و حتی نشتی اب رادیات رو هم داره چه اب بریزیم چه اب رادیات تو ۱ روز خالی میشه مشکلش رو میشه بفرمایید ممنون میشم و اینکه به تعمیر کار گفتم گفتن که باید رادیاتتون رو جوش بزنن
با سلام
اگر رادیاتور خودروی شما نشتی دارد و آب کم می کند دلیل جوش آوردن خودروی شما به همین خاطر است.
توجه داشته باشید که در صورت توجه نکردن به این موضوع، کم شدن آب رادیاتور حتی منجر به سوختن موتور خودرو و گریپاژ کردن پیستون ها شود که در این صورت مخارج هنگفتی خواهد داشت.
برای تعمیر رادیاتور خودروی خود می بایستی به یک متخصص مراجعه نمائید تا پس از شست و شوی کامل رادیاتور، برای رفع نشتی آن نیز اقدام نماید.
باسلام خودرو پیکان وانتم قبل از تعمیر موتور آمپرش میزون بود قبل خط وسط بود تو ترافیک فقط میومد وسط الان ک تعمیر کردم آمپر همش وسطه هم از پروانه ۸پر استفاده کردم هم فن بستم رادیاتور ساز هم گف رادیادتت بازه شبکه هاش واتر پمپم نو بستم ولی هیچ تاثیری نداشت کلا امپر وسطه میشه راهنمایی کنید یعنی ممکنه موتور رو مکانیک خوب جمع نکرده باشه ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام
با توجه به توضیحاتی که بیان نمودید احتمال هر نوع خرابی می رود اما هیچ کدام مستدل نیست.
حتما می بایست این مشکل توسط یه کارشناس بررسی و عیب یابی گردد تا دلیل اصلی آن پیدا شود.
بیشترین ایراد شایع در خودروی های پیکان وانت در زمینه جوش آوردن استفاده از ترموستات نامناسب فصل است، اما تمام تعمیرکاران توصیه می کنند در فصول گرم سال از ترموستات استفاده نکنید.
اقا کمک کنین پراید صبا دارم ۵ کیلومتر میرم امپر میره رو نصف با وجود اینکه کولر هم نمیزنم اگه بزنم دیگه بدتر رادیاتور هم دیروز عوض کردم کار امد نشد و ضرر زدم کلا هم این ۵ کیلو متر که میرم با دنده ۳ الی ۴
با سلام
مهمترین دلایل داغ کردن موتور و بالا رفتن آمپر ماشین
1. عملکرد نادرست رادیاتور
2 . اشکال در ترموستات
3. عملکرد نادرست واتر پمپ
4. فن رادیاتور
5. کم بودن خلاصی سوپاپها (سفت بودن سوپاپها)
6. مسدود بودن خروجی اگزوز
7. کثیف بودن بیش از حد بدنه موتور
8. پایین بودن سطح و کیفیت روغن موتور
9. تنظیم نبودن موتور
اگر موتور داغ کند و سیستم خنک کننده ماشین معیوب باشد گرمای حاصل از احتراق موتور به درستی انتقال نمی یابد واجزای داخلی موتور آسیب می بیند.
اقدامات مناسب در زمان جوش آوردن نیز عبارتند از:
1. ابتدا ماشین را متوقف کنید و کاپوت را بالا دهید تا گرمای آن خارج گردد . هیچ گاه در رادیاتور و مخزن را باز نکنید زیرا فشار سیستم بالاست و ممکن است در اثر پاشیدن آب بسوزید.
2. فن ها را بررسی کنید و از عملکرد درست آن ها اطلاع یابید و اگر فن ها خاموش بودند کولر را روشن نمایید تا دور تند فن ها وارد مدار شوند. اگر هنوز فن ها درست عمل نکردند روی پره های رادیاتورآب بریزید و وقتی دما نرمال شد موتو را خاموش و در پی مشکل عدم کار کرد فن ها بگردید.
ممنون اطلاعات خوب و ارزنده ای بود
با سلام
درود بر شما، سپاسگذاریم، بسیار خوشحالیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام پراید مدل ۸۶ دارم ،در سر بالایی جوش میآورد، ترموستات را تعویض کردم ،رادیاتور را نشان دادم مشکلی نداشت ،ولی باز هم آمپر بالا میرود،لطفا راهنمایی بفرمایید،تشکر
با سلام
با توجه توضیحاتی اندکی که بیان نمودید دو احتمال وجود دارد: ابتدا اینکه خودروی شما دوگانه سوز به صورت دستی است و در صورتی که از گاز استفاده می کنید آمپر خودروی شما بالا می رود. سپس اینکه در سربالایی ها از دنده سبک زیاد استفاده می کنید که خودرو گاز هرز می خورد. البته توصیه می گردد برای بررسی کامل و رفع مشکل خودروی خود حتما به یک کارشناس یا متخصص مراجعه نمائید.
با سلام و درود.رادیات بخاری را شستشو بدین خیلی موثره خیلیییییییییییییی
تشکر
سلام ماشینم پیکان وانت انژکتور هستش تازه تعمیر کلی کردم همه چیزو عوض کردم ،بازم آمپر آب همش خط وسط هستش ،قبل تعمیر هم به همین شکل بودش،میشه یه راهنمایی بکنید
با سلام
در سالهای اخیر تولید خودروهای پیکان از رادیاتور آلومینیومی و پروانه ای با چهار پره استفاده شده است که در سیستم سرد کردن موتور به خصوص در روزهای گرم سال، زیاد موفق نبوده است.
توصیه می شود تحت نظر کارشناس، از رادیاتورهای مسی و پروانه های پنج پره ای استفاده نمائید که در زمینه خنک کردن موتور و پایین آوردن دمای آب بسیار خوب عمل کرده اند و موفق بوده اند.
بسیار مختصر مفید و محتوای ساده و قابل فهم برای همه کاربران
ممنون از شما عزیز.
خیلی عالی بود ، کامل و جامع سپاسگزار
با سلام
درود بر شما، بسیار خرسندیم که مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
حدنرمال درجه آب تاکجاست تافن بازشوددرچنددقیقه آمپربه وسط میرسدبعدفن بازمیشوداماآمپرپایین نمیادخودرومن لیفان ايکس ۶۰است.باتشکر
فن لیفان ايکس ۶۰من ازوسط که میگذردبازمیشودودرچنددقیقه آمپرآب به وسط میرسدموتورهمیشه داغ است آیا مشکلی برای خودرویش میاوردباتشکر
با سلام
مشکلی که بیان نمودید می تواند مربوط به خرابی فشنگی آب خودرو باشد و در حالت طبیعی نباید به این صورت باشد. حتما به یک متخصص یا خدمات پس از فروش خودروی خود امدادخودرو مدیران خودرو مراجعه نموده تا خودروی شما را بررسی و عیب یابی نمایند.
سلام لیفان 620دارم وقتی فن دور کند ماشین روشن میشه کیلومتر از کار میوفته بعد از حدود یک دقیقه فن با دور کند کار کردن فن میره رو دور تند و امپر میره بالا تا زمانیکه ماشین خاموش نکنم فن روشن میمونه
فشنگی کله سبز فن ماشین تعویض کن
عالی و کاربردی،ممنون از راهنمایی شما🙏
درود بر شما
بسیار خرسندیم که مطالب و مقاله ها برای شما مفید واقع شده است.
خیلی عالی و کامل بود ممنون عزیز
بسیارعالی
سلام من کولر میگیرم همیشه تو ماشین باید امپر بالاتر باتری نصب کنم روی ماشینم ؟