در این مقاله از کیان باتری به مقایسه نیسان جوک و تیوولی و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. تیوولی بهتره یا نیسان جوک کدام را بخریم؟
نیسان جوک پرفروش ترین خودروی نیسان است که در سال 2011 به بازارهای جهانی معرفی شد و پس از مدت ها تاخیر وارد ایران شد. این خودرو با وجود چهره عجیبی که داشت، توانست فروش قابل توجهی را تجربه کند و یکی از پرفروش ترین محصولات تاریخ نیسان است.
نیسان جوک در ژاپن، انگلیس و اندونزی تولید می شود و هم سطح سانگ یانگ تیوولی یا رنو کپچر قرار می گیرد. نیسان جوک در لغت به معنای رقص است و روی پلتفرم رنو داستر و رنو کپچر تولید می شود. نخستین نسل این خودرو در سال 2016 و در سه تیپ مختلف به کشورمان وارد شده است: جوک اسکای پک، جوک پلاتینیوم، جوک اسپرت
تیوولی یک خودروی تقریباً جذاب و زیبا از خودروسازی سانگ یانگ کره است، اما شاید شما نیز این حس را داشته باشید که سانگ یانگ تیوولی تقریباً مانند تمام خودروهای این کلاس، خودرویی هیجانانگیز نیست، اما برای افرادی که خودرویی بیشتر از یک خودروی کوچک برای ترافیک و ترددهای شهری میخواهند، انتخابی ایدهآل است.
تیوولی در ابتدای حرکت خودروی سریع و قدرتمندی نیست، اما عملکرد پیشرانه آن در شهر رضایت بخش است. با توجه به کلاس خودرو از نظر سواری و راحتی سرنشین عملکرد خوبی دارد، زیرا چنین خودروهایی به دلیل سیستم تعلیق ساده، سواری خشک و هندلینگ معمولی دارند، اما تیوولی معقول است و کیفیت سواری خوبی ارائه می دهد.
فهرست محتوا
مقایسه کلی نیسان جوک و تیوولی
خودروی جوک از سال 2010 به سبد محصولات شرکت خودروسازی نیسان اضافه گردید. خودرویی جنجالی که با گذشت سالها از تولید آن، هنوز هم حرف و حدیث های فراوانی با خود به دنبال دارد. تمام جنجال های پیرامون نیسان جوک در طراحی ظاهری آن خلاصه شده است.
البته نیسان در نسل دوم این خودرو که معرفی شد توانست تا حد زیادی از این جنجال ها بکاهد. اما نسخه موجود در کشورمان، فیس لیفت نسل اول جوک است که در سال 2014 معرفی شده بود. در نمای جلو، چراغ ها بر خلاف روال رایج در سایر خودروها، به شکل دو تکه طراحی شده اند. در واقع دی لایت و چراغ راهنما به صورت کشیده در بالاترین قسمت قرار دارند.
چراغ های اصلی به شکل دو دایره بزرگ در وسط سپر جای گرفته اند که ممکن است در نگاه اول با مه شکن های جلو اشتباه گرفته شوند. اما مه شکن ها نیز به طور مستقل در پایین سپر نصب شده اند. طراحی جلو پنجره از دیگر المان های عجیب ظاهر بیرونی جوک است که البته از سبک همیشگی نیسان پیروی می کند.
تیوولی یک کراس اوور کامپکت ساخت شرکت سانگ یانگ کره جنوبی است که در سال 2015 به بازار های جهانی عرضه شد. این خودرو در سال 2016 و توسط شرکت رامک خودرو وارد بازار ایران شد. رامک خودرو از ابتدا با تاکید بر طراحی جدید، امکانات خوب و تبلیغات گسترده موفق شد تیوولی را به موفقیت بزرگی برساند به طوری که شکست تمامی خودروهای قبلی سانگ یانگ با ورود تیوولی به بازار جبران شد.
تیوولی برای نخستین مرتبه بین سال های 2016 تا 2017 عرضه شد و سپس در سال 2018 شاهد عرضه یک نسخه فیس لیفت به نام Tivoli Armor بودیم که تغییرات جزئی نسبت به نسخه های قبلی داشت.
سانگ یانگ تیوولی یک خودروی کراس اوور به حساب می آید و نمی توان آن را یک شاسی بلند دانست و مانند رنو ساندرو، تنها ظاهر یک خودروی شاسی بلند و ابعاد هاچ بک را دارد. سانگ یانگ تیوولی نیز در سال 2015 به عنوان خودروی سال کره جنوبی شناخته شد و این یک افتخار برای این خودرو است.
همچنین بخوانید: مقایسه نیسان جوک و تویوتا C-HR
فیلم مقایسه NISSAN جوک و تیوولی
ویدئوی زیر خودرو های نیسان جوک و تیوولی را باهم مقایسه کرده و مشخص می کند ارزش خرید کدام بیشتر است که به خریداران این خودروها کمک زیادی می کند.
مقایسه فنی نیسان جوک با تیوولی
اما تیوولی و نیسان جوک از لحاظ فنی چه تفاوتهایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی تیوولی و نیسان جوک مشابه همدیگر است.
تفاوت مشخصات فنی موتور نیسان JUKE و تیوولی
زیر کاپوت نیسان جوک اسکای پک، یک موتور ۱.۶ لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی دیده میشود که ۱۱۷ اسب بخار قدرت و ۱۵۸ نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیرو در این کراس اوور کامپکت به چرخهای جلو با کمک یک گیربکس خودکار CVT انجام میشود. شتاب صفر تا صد کیلومتر نیسان جوک اسکای پک ۱۱.۵ ثانیه است و در هر صد کیلومتر نیز ۶ لیتر بنزین مصرف میکند.
نیسان جوک اسپرت که قرار است بعدا وارد ایران شود یک پیشرانه 1.6 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ است که توسط سیستم توربو شارژر تغذیه میگردد و مجهز به سیستم تزریق مستقیم سوخت DIG جهت راندمان بالاتر ، قدرت بیشتر و مصرف سوخت کمتر میباشد . نیسان جوک با اتکاء به این پیشرانه پیشرفته ، پر بازده و راندمان بالا قابلیت تولید 188 اسب بخار قدرت در 5600 دور و 177 پوند فوت گشتاور در 5200 دور در دقیقه را دارا می باشد.
مصرف سوخت ترکیبی نیسان جوک، 6 تا 7 لیتر در 100 کیلومتر عنوان شده است که با گیربکس ایکس ترونیک و پیشرانه کم حجم، دستیابی به چنین مصرفی دور از ذهن نیست. نسخه جوک پلاتینیوم یا اسکای پک، در کمتر از 12 ثانیه می توانند مسافت صفر تا صد کیلومتر را طی کنند.
در زیر کاپوت سانگ یانگ تیوولی از یک موتور 1.6 لیتری چهار سیلندر استفاده شده که 128 اسب بخار قدرت و 160 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. نیروی موتور از طریق گیربکس 6 سرعته اتوماتیک ساخت Aisen ژاپن به محور جلو منتقل می شود.
این کراس اوور جمع و جور می تواند در 12.5 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت سانگ یانگ تیوولی 175 کیلومتر بر ساعت است. موتور تیوولی مصرف سوخت پایینی دارد به طوری که در سیکل ترکیبی در هر 100 کیلومتر تنها 7.5 لیتر بنزین مصرف می کند.
به جرات می توان گفت که موتور تنفس طبیعی سانگ یانگ نسبت به برخی از رقبای توربوشارژ اروپایی و چینی خود هزینه های نگهداری کمتری دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی تیوولی و نیسان جوک جدول زیر را مطالعه کنید.
نوع خودرو | نیسان جوک | سانگ یانگ تیوولی |
کلاس | کراس اوور کامپکت | کراس اوور کامپکت |
گیربکس | اتوماتیک XTronic | شش سرعته اتوماتیک – تیپ ترونیک |
محور متحرک | دیفرانسیل جلو | دیفرانسیل جلو (FWD) |
تعداد و آرایش سیلندر/سوپاپ | 4سیلندر/16سوپاپ | 4سیلندر/16سوپاپ |
حجم موتور CC | 1598 CC | 1600 CC |
قدرت (اسب بخار/دور در دقیقه) | 117/5500 | 6000/128 |
گشتاور(نیوتن متر/دور در دقیقه) | 158/1500-4500 | 4600/160 |
حداکثر سرعت | 178 کیلومتر | 170 کیلومتر |
شتاب 0 تا 100 کیلومتر (ثانیه) | 11.5 | 10.7 |
مصرف ترکیبی سوخت (لیتر) | 6 لیتر | 5.7 لیتر |
باتری نیسان جوک و باتری سانگ یانگ تیوولی در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.
مقایسه امکانات و آپشن های نیسان جوک با Tivoli
نیسان جوک نسخه اسکای پک دارای امکانات و آپشن هایی به شرح زیر است:
- سیستم هشدار فشار باد تایرها (TPMS)
- سامانه ضد سرقت ایموبلایزر
- سیستم کنترل دینامیکی نیسان (NDCS)
- مانیتور و دوربین دنده عقب
- صفحه نمایش چندمنظوره با قابلیت نمایش مرکز ثقل لحظهای خودرو
- سیستم تعلیق جلو (مک فرسون) و عقب (مولتی لینک)
- فرمان برقی حساس به سرعت با قابلیت تنظیم ارتفاع
- کامپیوتر سفری
- سیستم تهویه هوای اتوماتیک
- کروز کنترل و محدودکننده سرعت
- قابلیت نصب صندلی کودک (ISO Fix)
- صندلیهای عقب با قابلیت تاشوندگی و پیکربندی ۶۰:۴۰
- چراغهای روشن در روز LED
- چراغهای LED عقب
- آینههای جانبی دارای چراغ راهنما با قابلیت تنظیم برقی
- سیستم تنظیم ارتفاع چراغهای جلو
- رینگ آلومینیومی ۱۷ اینچ اسپورت
- سیستم های ترمز و پایداری ABS – EBD – ESP
- سیستم ترمز کمکی (BAS)
- کروز کنترل
- کنترل کشش و پایداری
- سه حالت رانندگی (نرمال – اکو و اسپرت)
- کنترل دینامیکی نیسان
- سنسور باران
- حسگر فشار باد تایر
- رادار نقطه کور
- رادار تغییر لاین
- رادار تشخیص اشیا متحرک
- دیلایت
- اتولایت
- ارتفاع نور اتومات
- چراغهای مه شکن جلو و عقب
- چراغ شوی
- چراغ بدرقه
- فرمان برقی دو حالته حساس به سرعت
- نمایشگر لمسی ۵.۸ اینچی
- سیستم صوتی با ۶ اسپیکر و هندزفری
- هندزفری بلوتوث، پخش موسیقی با بلوتوث و USB و AUX
- دوربینهای عقب جانبی و ۳۶۰ درجه
- شوینده اتومات دوربین عقب
- ۶ عدد کیسه هوای جلو – جانبی و پردهای
- ورود بدون کلید
- استارت دکمهای
- تهویه مطبوع اتوماتیک
- تنظیم دستی صندلیهای جلو
- گرمکن صندلی جلو
- روکش چرمی صندلی
- ایزوفیکس
- آینههای جانبی تاشونده برقی با گرمکن
- سقف پانوراما
- سانروف
تیوولی جزو مجهزترین خودروهای کراس اوور کامپکت در بازار داخلی است و از نظر امکانات و آپشن های رفاهی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- فرمان سه حالته (با سه حالت اکو، وینتر و پاور)
- تودوزی چرمی
- فرمان چرمی با کلیدهای کنترلی
- کروز کنترل
- سنسورهای پارک جلو و عقب
- سنسور فشار باد تایر
- گرمکن صندلیهای جلو
- سنسور باران
- فرمان برقی
- سنسور نور
- نمایشگر ۷ اینچی لمسی
- سیستم صوتی DVD و MP3 به همراه 6 بلندگو و 2 آمپلی فایر
- سیستم ورود و استارت بدون کلید
- سیستم تهویه دیجیتال با خروجی برای سرنشینان عقب
- تنظیم دستی برای صندلیهای جلو
- ایزوفیکس
- آینه وسط الکتروکرومیک
- آینههای جانبی برقی گرمکن دار با قابلیت تاشوندگی برقی
- ایربگ راننده و سرنشین جلو، ایربگ های پرده ای و جانبی – مجموعاً 6 کیسه هوا در 10 نقطه مختلف
- سیستم فعال شونده پشت سری ها در هنگام تصادف
- سیستم های ترمز و پایداری EBD – ABS
- ترمز های دیسکی در محورهای عقب و جلو
- سیستم فعال ضد واژگونی ARP
- سیستم پایداری الکترونیکی ESP
- کمک ترمز الکترونیکی HBA
- سیستم کمک حرکت در سربالایی HSA
- سیستم ضد لغزش خودرو در شتاب گیری ASR
- سیستم ضد هرزگردی TCS
- رینگ های 18 اینچی
- سنسور عقب
- دوربین دید عقب
- شیشه های دودی ردیف عقب
- شیشه های جلو ضد اشعه
- شیشه ها برقی و مجهز به سیستم ایمنی تشخیص مانع (سمت راننده)
- فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم ارتفاع
- دی لایت چراغ های جلو و چراغ های عقب LED
- تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو
- مدیریت برق باطری
- آینه جلو حساس به نور ECM
- سیستم تهویه مطبوع دستی
- برف پاکن های مجهز به سنسور باران و برف
- بال عقب
تیوولی از سوی رامک خودرو در دو تیپ Elite و Sport عرضه می شود: تیپ Elite سانروف و ریل سقفی دارد و تیپ Sport سانروف ندارد ولی سقف دو رنگ دارد و شیشه های دودی و بال عقب نیز دارد.
بیشتر بخوانید: مقایسه سانگ یانگ تیوولی و سوزوکی ویتارا
مقایسه طراحی ظاهری سانگ یانگ تیوولی و نیسان جوک
ظاهر متفاوت، عجیب و تا حدودی زشت نیسان جوک یکی از بارزترین ویژگی های این خودرو است. البته عنوان ظاهر زشت به معنای جذاب نبودن آن نیست، هر چند بسیاری از مشتریان با زشتی طراحی ظاهری نیسان جوک موافق هستند به همین دلیل می توان گفت این سبک طراحی مناسب آنهاست.
به هر حال نیسان جوک در قسمت های مختلف بدنه خود حجم های کروی شکل متفاوتی دارد که چهره بسیار خاصی به آن بخشیده است. چراغ های جلوی دو قسمتی (دیلایت در بالا و چراغ اصلی در وسط) با جلوپنجره بسیار عریض که تمام صورت و فضای بین چراغ ها را می پوشاند و ظاهری کاملاً عجیب به خودرو می دهد. هرچند که زیبایی زیادی در آن نیست، اما تقریباً زیبا به نظر می رسد.
در نمای عقب نیسان جوک می توان طراحی متفاوت چراغ های اصلی را به شکل بومرنگ و سایز نسبتاً کوچک شیشه عقب که توسط سپر حجیم و درب عقب نه چندان بزرگ ایجاد شده است، مشاهده نمود و می توان گفت طراحی نمای عقب این خودرو بسیار جذاب تر از نمای جلوی آن است.
در مجموع اگرچه بدنه نسبتاً پف کرده نیسان جوک طراحی زیبا و هیجان انگیزی را به نمایش نمی گذارد، اما طراحی آن به گونه ای است که کمی زیبا و دلپذیر به نظر می رسد. این موضوع باعث می شود بسیاری از مشتریان مشکل خاصی با ظاهر متفاوت این کراس اوور کامپکت نداشته باشند.
تیوولی زبان طراحی کاملاً متفاوتی نسبت به سایر محصولات سانگ یانگ دارد. طراحی این خودرو جعبه ای مانند و بیشتر بر اساس خطوط صاف و زوایای تند است و انحناهای کمتری در این خودرو به چشم می خورد.
نمای ظاهری این خودرو یکی از قسمت هایی است که کمترین انتقاد را می توان به آن وارد کرد و بی شک یکی از جذابیت های تیوولی برای خریداران همین طراحی خودرو است. چراغ های روشنایی روز نیز در چراغ های اصلی ادغام شده اند که به خوبی انجام شده است. رینگ های این خودرو نیز در هر دو نسخه پایه و فول، طراحی زیبایی دارند.
سقف خودرو نیز به دو صورت قابل انتخاب است، در نسخه هایی که سانروف دارند سقف خودرو همرنگ بدنه است اما در نسخه های اسپرت که سانروف ندارند می توانید سقف مشکی سفارش دهید.
در نمای عقب، استایل خودرو با چراغهای عمودی بزرگ و حروف تیوولی روی صندوق عقب، حالتی شبیه به یک شاسی بلند ایجاد میکند. طراحی تیوولی به گونه ای است که خودرو را بزرگتر از آنچه هست نشان می دهد، اما در واقع ابعاد خودرو کاملا جمع و جور و برای استفاده شهری مناسب است. طول، عرض و ارتفاع تیوولی به ترتیب 4.2، 1.8 و 1.6 متر است.
از لحاظ طراحی داخلی:
اگرچه فضای داخلی نیسان جوک تفاوت چندانی با طراحی ظاهری آن ندارد، اما طراحان سعی کرده اند جلوه هایی را در کابین ایجاد کنند تا با نمای بیرونی خودرو هماهنگ باشد. طراحی صفحه ابزار و کنسول وسط شکلی نسبتاً بیضی دارد و در نوع خود متمایز و خاص به نظر می رسد.
محل قرارگیری دسته دنده بسیار مناسب بوده و رضایت و آسایش راننده را به همراه خواهد داشت. فرمان سه شاخه نیز بسیار خوش فرم به نظر می رسد و طراحی استوانه ای کیلومتر شمار پشت آن تا حدودی شبیه به نیسان مورانو است.
سطح کیفی متریال به کار رفته در قسمت های مختلف کابین تقریباً قابل قبول است و می تواند رضایت نسبی مشتری را به دنبال داشته باشد. علاوه بر این طراحی خاص بدنه، فضای داخلی سرنشینان به خصوص در ردیف عقب کمتر محدود شده و حدود 4 تا 5 سرنشین بزرگسال می توانند در کابین نیسان جوک حضور داشته باشند. در مجموع طراحی داخلی این کراس اوور شهری از نظر جلوه های بصری و کاربردی امتیاز نسبتاً قابل قبولی را دریافت می کند.
طراحی خوب و قابل قبول تیوولی در داخل آن نیز ادامه دارد و با ورود به کابین تیوولی متوجه خواهید شد که این خودرو یک سطح بالاتر از رقبایی مانند رنو کپچر قرار دارد. داشبورد کشیده خودرو یادآور سبک خودروهای هیوندای است و وجود صفحه نمایش ال سی دی در قسمت فوقانی جلوه ای مدرن به داشبورد بخشیده است.
طراحی سایر قسمت ها مانند فرمان، پشتی آمپر و صندلی ها نیز خوب است. وقتی صحبت از فضای داخلی به میان می آید، سانگ یانگ تیوولی خودروی جاداری است که فضای داخلی بیشتری نسبت به نیسان جوک ارائه می دهد و سرنشینان این خودرو از نظر فضای سر و پا مشکلی ندارند. راحتی صندلی نیز قابل قبول و بهتر از برخی رقبا است.
از طرفی صندوق عقب تیوولی زیاد جادار و بزرگ نیست و این را می توان به عنوان یک نقطه ضعف در نظر گرفت. کیفیت متریال به کار رفته در کابین مانند سایر خودروهای این کلاس متوسط است اما وجود روکش چرمی و فرمان با روکش چرم تأثیر خوبی در انتقال حس لوکس بودن دارد که در برخی خودروها دیده نمی شود.
ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!
تجربه رانندگی در Tivoli بهتر است یا نیسان Juke؟
در هنگام نشستن داخل کابین نیسان جوک تسلط کافی به گوشه و کنار قسمت جلو خودرو دارید. به لطف سامانه ورود و استارت بدون کلید، درصورتی که سوییچ در یک متری خودرو باشد، تنها با فشردن دکمه استارت پیشرانه ۱۶۱۸ سیسی توربو ۱۹۰ اسب بخاری آن آغاز بکار میکند.
سیستم توربوشارژر نیسان جوک تا پیش از رسیدن دور موتور به حوالی ۱۵۰۰ غیرفعال است و پس از آن وارد مدار میشود تا زمان رسیدن به سرعت صد کیلومتر در ساعت را کاهش دهد. از همه این موارد که بگذریم شتابگیری نیسان جوک وضعیت مناسبی دارد و در موارد معمول نیازتان را برطرف خواهد کرد.
گیربکس اتوماتیک Xtronic این خودرو گشتاور ورودی را با نرمی تحویل چرخها میدهد و کندی یا تعلل خاصی در رفتارش مشاهده نمی شود. از آنجا که این واحد از نوع Xtronic بوده و با نسخههای معمولی CVT متفاوت است، امکان تعویض دستی دندهها را نیز فراهم کرده و راننده میتواند با قرار دادن دستهدنده در وضعیت تیپترونیک کنترل دندهها را به دست گرفته و به صورت دستی آن را تعویض نماید.
پدال گاز بسیار دقیق است و در رانندگی طولانی مدت با آن مشکلی نخواهید داشت. چسبندگی خودرو حتی در جاده های شیب دار با پنج سرنشین عالی است و جایی برای انتقاد باقی نمی گذارد. از کم آوردن یشرانه 1.6 لیتری و فشاردادن پدال گاز نترسید زیرا به شما نشان خواهد داد فرزند کوچک نیسان چقدر بزرگ و قوی است!
سواری جوک نه خیلی خشک است و نه خیلی نرم. سیستم تعلیق تعادل عمودی خوبی را برای اتاق و سرنشینان فراهم می کند، البته کیفیت آن در شرایط استرس زا و فشار جانبی بالا کاهش می یابد. شاید بهترین ویژگی رانندگی جوک، سیستم چهار چرخ محرک دائمی (AWD) آن باشد که با افزودن فناوریهایی مانند کنترل دینامیکی نیسان (NDCS) و برنامه پایداری الکترونیکی (ESP) به خوبی تکمیل شده است.
هنگام نشستن پشت فرمان تیوولی با فضایی جدید و مدرن مواجه خواهید بود به این دلیل که کره ای ها در طراحی خودروها و کابین ها کوتاهی نمی کنند. اگرچه به اندازه خودروهای معروف هیوندای و کیا پر زرق و برق نیست، اما یک سطح بالاتر از خودروهای چینی است.
رانندگی با تیوولی دارای یک حس خاص است نه حس رانندگی با خودروهای سدان و نه حس رانندگی با خودروهای شاسی بلند را به شما می دهد و این حس خاص، حال و هوای رانندگی جدیدی به شما خواهد داد.
متاسفانه سیستم تعلیق خودرو ضعیف است و در صورت رانندگی در خیابان هایی که دست انداز زیاد دارند متوجه این مشکل خواهید شد و این می تواند منجر به آشفتگی و ناراحتی سرنشینان شود.
کوبیدن چرخ ها و خشک بودن فرمان خودرو بسیار ابتدایی است و این یکی از مشکلاتی است که برخی مشتریان نمی توانند از آن چشم پوشی کنند، البته برخی از مشتریان نیز هستند که فقط به ظاهر بسنده می کنند. در واقع خودرو به دستورالعمل شما گوش نمی دهد و در بخش ترمز عملکرد بسیار ضعیفی دارد.
مقایسه ایمنی در Nissan Juke و تیوولی
نسل دوم نیسان جوک توانسته است تمام 5 ستاره ایمنی از سوی موسسه ایمنی ANCAP که بخش استرالیایی NCAP است را دریافت کند. نیسان جوک با کسب هر 5 ستاره ایمنی توانست در بخش ایمنی سرنشینان بزرگ سال تا 94 درصد امتیاز کسب کند.
همچنین در بخش سرنشینان خردسال تا 87 درصد امتیاز کسب کرده است و در بخش ایمنی عابرین پیاده نیز 81 درصد و در بخش سیستم های کمک ایمنی نیز تا 71 درصد امتیاز کسب کرد.
موسسه ایمنی Euro NCAP سانگ یانگ تیوولی مدل 2016 را آزمایش نمود و نتایج آن را برای عموم منتشر کرد. طبق گزارش این موسسه، سانگ یانگ تیوولی در نسخه استاندارد تنها 3 ستاره از 5 را دریافت کرد.
این خودرو با کسب 28.3 امتیاز، 74 درصد از کل امتیاز را برای ایمنی سرنشینان بزرگسال به دست آورد. علاوه بر این، تیوولی توانسته 30.4 امتیاز و 62 درصد از مجموع امتیاز را برای ایمنی سرنشینان خردسال به دست آورد.
همچنین در قسمت حفاظت از عابر پیاده نیز این خودرو با کسب 23.2 امتیاز توانست 55 درصد از مجموع امتیازات را به خود اختصاص دهد. در نهایت، در بخش دستیاران ایمنی، تیوولی با کسب 3 امتیاز، تنها 25 درصد از کل امتیازات را به دست آورد.
نیسان جوک بخریم یا تیوولی کدام بهتر است؟
با توجه به سابقه و نام نیکی که برند ژاپنی نیسان در بازار ایران از خود به جای گذاشته است، مدل جوک خیلی سریع توانست نظرها را به خود جلب کند. نقاط قوتی مانند کیفیت ساخت بالا، مشخصات فنی مطلوب نسخه توربوشارژ و محبوبیت این خودرو در بازارهای جهانی و همچنین مناطق آزاد کشورمان، نیسان جوک را مورد توجه مشتریان ایرانی قرار داد.
در مقایسه نیسان جوک و تیوولی می توان گفت که قابلیت های هندلینگ این دو خودرو تقریباً در یک سطح است و هیچ کدام موتور بسیار قدرتمند و هیجان انگیزی ندارند. سانگ یانگ دارای موتور قدرتمندتر و گیربکس با حس و حال بهتری دارد، اما نیسان جوک مصرف بنزین کمتری دارد. از نظر راحتی سواری، هر دو خودرو در یک سطح هستند، اما تیوولی صندلی های راحتتری دارد.
از نظر خدمات پس از فروش، نمایندگان هر دو خودرو در وضعیت ایده آلی قرار ندارند و دسترسی به کارگاه ها و قطعات هر دو خودرو به راحتی امکان پذیر نخواهد بود، به خصوص اگر ساکن شهرهای بزرگ کشورمان نباشید. اما به صورت کلی نیسان جوک از نظر شرایط خدمات کمی بهتر است.
همانطور که در این مقایسه متوجه شدید تیوولی یک رقیب جدی و جدید به نام نیسان جوک دارد که تیپ مدلهای تنفس طبیعی آن از نظر قیمتی میتوانند با سانگ یانگ مقایسه شوند. جوک هم از یک موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی استفاده میکند که به یک گیربکس CVT کوپل شده است.
نیسان جوک هم فضای داخلی مشابهی دارد ولی لذت رانندگی چندانی ندارد. سواری آن نیز کاملاً معمولی است. ظاهر نیسان جوک گرچه برای برخی کاربران جذابیت زیادی دارد ولی باید اعتراف کرد که طراحی تیوولی جذابیت بیشتری دارد.
به طور کلی یکی از مزایای نیسان جوک را باید مصرف سوخت کم، ظاهر خاص و ارتفاع مناسب آن دانست؛ از معایب این خودرو می توان به شتاب آهسته، طراحی خسته کننده کابین و امکانات محدود آن اشاره کرد.
تیوولی در مقایسه با نیسان جوک دارای مزیت هایی مانند ظاهر مدرن و محبوب، سن و عملکرد جوان تر و تجهیزات متفاوت است و از معایب آن می توان به عرضه محدود، شتاب ضعیف، دسترسی سخت به خدمات پس از فروش و مصرف سوخت بیشتر آن اشاره کرد.