نقد و بررسی کامل نیسان قشقایی 2009 -2013

4.4
(126)

در این مقاله به نقد و بررسی نیسان قشقایی می پردازیم. خودرو نیسان قشقایی یک کراس اوور کوچک است که در سال 1388 توسط پارس خودرو وارد بازار ایران شد و به علت داشتن مشکلاتی همچون موتور ضعیف، طراحی ساده، گیربکس ناهماهنگ در بازار داخلی نتوانست به فروش بالایی دست یابد و به سرعت از خط مونتاژ خارج شد.

نقد و بررسی کامل نیسان قشقایی 2009 -2013
نقد و بررسی کامل نیسان قشقایی 2009 -2013

بررسی خودرو نیسان قشقایی

nissan qashqai ir comparisons

نیسان قشقایی یک کراس اوور جمع و جور است که توسط شرکت خودروسازی ژاپنی نیسان در سال 2006 به بازار عرضه شد. این محصول که نام خود را از ایل قشقایی در ایران گرفته است، دو نسل است که وارد بازار جهانی شده است.

نسل دوم این خودرو در بازار آمریکا با نام نیسان روگ اسپرت شناخته می شود و اولین نسل آن در قالب مدل های سال های 2009 و 2011 تا 2013 تعداد نسبتاً محدودی به صورت وارداتی در جاده های کشور مهمان بودند.

از نظر پلتفرم، نیسان قشقایی شباهت های زیادی با محصولات خانواده رنو-نیسان مانند رنو مگان نسل سوم، فلوئنس مدل 2009 و نیسان ایکس تریل مدل 2008 دارد.

پارس خودرو نیز در مدت کوتاهی در سال های 2009 تا 2010 نیسان قشقایی را مونتاژ کرد. کیفیت مناسب و دوام فنی مطلوب از جمله ویژگی هایی است که باعث شده نیسان قشقایی با وجود حضور نه چندان گسترده در کشورمان با استقبال نسبی مشتریان مواجه شود.

نیسان قشقایی در ایران، در دو تیپ تک‌دیفرانسیل و دو دیفرانسیل موجود است که تیپ دو دیفرانسیل، علاوه بر قابلیت آفرود، امکانات بیشتری را نیز ارائه می‌دهد.

در ادامه قصد داریم این محصول را از جنبه های مختلف از جمله طراحی بدنه، مشخصات کابین، مشخصات فنی، تجهیزات، مزایا و معایب و وضعیت فروش در بازار ایران بررسی کنیم.

مقاله پیشنهادی: نقد و بررسی کامل خودرو نیسان رونیز + دفترچه راهنما

فیلم بررسی خودروی نیسان قشقایی

ویدئوی زیر از سایت خودرو سریع به معرفی و بررسی مشخات نیسان قشقایی پرداخته است. که کمک زیادی به کسانی که قصد خرید این خودرو را دارند میکند.

بررسی مشخصات فنی نیسان قشقایی

مشخصات فنی موتور قشقایی

article 636817108743904137 thumb 960 542

نیسان قشقایی نیروی لازم را از طریق یک موتور چهار سیلندری با حجم 2 لیتر تامین می کند. حداکثر قدرت این موتور 139 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن 196 نیوتن متر اعلام شده است. این میزان نیرو را می توان از طریق گیربکس CVT و دو دیفرانسیل دو حالته با قفل الکترونیکی به تمام چرخ ها فرستاد.

در مدل SE نیروی موتور فقط به محور جلو قابل ارسال است. شتاب 0 تا 100 کیلومتر در ساعت با این خودروی 1477 کیلوگرمی معادل 11. 3 ثانیه و حداکثر سرعت آن 180 کیلومتر در ساعت است. میانگین مصرف سوخت این خودرو 9. 6 لیتر در 100 کیلومتر است که کمی زیاد به نظر می رسد.

جدول مشخصات فنی نیسان قشقایی

نام خودرونیسان قشقایی
کشور سازنده
ژاپن
سال (طراحی)2007
موتور4 سیلندر 16 سوپاپه
حجم موتور2000 سی سی
تنفس موتورتنفس طبیعی
انتقال نیرودو دیفرانسیل
حداکثر قدرت140 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور196 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه
جعبه دنده6 دنده خودکار
شتاب 0 تا 10011 ثانیه
حداکثر سرعت178 کیلومتر در ساعت
وزن1490 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)4321 طول – 1781 عرض – 1621 ارتفاع
فاصله بین دو محور2629 میلیمتر
مصرف سوخت داخل شهر10. 8 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت خارج از شهر6. 8 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی8. 2 لیتر در هر صد کیلومتر
حجم باک65 لیتر
استاندارد آلایندگییورو 4
میزان تولید CO2199 گرم در هر کیلومتر
ترمز و پایداریABS – EBD
کیسه هواکیسه هوای سرنشینان جلو – جانبی – پرده ای – 2 عدد کیسه هوا در تبپ Mid و 6 عدد کیسه هوا در تیپ High
سیستم صوتیقابلیت پخش MP3 – چنجر 6 تایی – 7 عدد بلندگو – ساب ووفر
دیگر تجهیزاتگرمکن صندلی های جلو در تیپ High – سیستم کنترل دینامیکی خودرو – سنسور باران – کامپیوتر سفری – سیستم کنترل هوشمند سرعت – پشت سری فعال شونده صندلی

باتری نیسان قشقایی در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

بررسی کامل امکانات و آپشن های نیسان قشقایی

Nissan Qashqai 2007 1280 16

نیسان قشقایی در بازار ایران در قالب دو مدل SE و LE به دست مشتریان ایرانی رسیده است. مدل LE به عنوان نمونه دو دیفرانسیل از تجهیزات زیر بهره می‌برد:

کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری، حسگر پارک عقب، حسگر باران، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، ترمز کمکی، اتولایت، ارتفاع نور اتوماتیک، چراغ مه شکن جلو، چراغ شوی، فرمان برقی چهار حالته حساس به سرعت با روکش چرم و دکمه‌های کنترل، سیستم صوتی با شش اسپیکر، چنجر شش تایی، هندزفری، مانیتور ردیف جلو و عقب به صورت سفارشی، دوربین عقب، بلوتوث، شش عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و ایربگ پرده‌ای و جانبی، پشت سری فعال، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید، تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی‌ راننده شش حالته با تنظیم دستی گودی کمر، صندلی سرنشین جلو چهار حالته دستی، صندلی عقب تاشونده دو تکه، گرمکن صندلی جلو، روکش صندلی چرمی، ایزوفیکس صندلی، خروجی برق ۱۲ ولت، سوئیچ هوشمند، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن، شیشه بالابر آنتی ترپ.

جدول تجهیزات و آپشن های نیسان قشقایی 2010

سیستم تهویه مطبوعکنترل اتوماتیک دوگانه برای جلو و عقب
سیستم صوتی، تصویری و مالتی مدیاراديو-۶ سي دي – ۴ بلندگو
غربیلک فرمانكنترل سيستم صوتي، كنترل سرعت و هندزفري بر روي فرمان- تقويت شده الكتريكي – حساس به سرعت خودرو
سیستم صندلی های جلوروكش صندلي چرمی-گرمكن صندلي جلو- پشت سري فعال شونده(رديف جلو)
سیستم صندلی های عقبروكش صندلي چرمی
سیستم روشنایی جلوچراغ های جلو زنون همراه با Auto light- شیشه شور چراغ های جلو- چراغ مه‌شكن جلو- روشن و خاموش شدن خودكار چراغ جلو
سیستم روشنایی عقبچراغ های عقب LED
سنسورهای پیش فعالسنسور باران- سنسور پارك عقب
سیستمهای کمکی رانندهکروز کنترل
سیستم آینه هاآینه های برقی با گرمکن
سیستم شیشه هاشیشه بالا بر جلو و عقب برقی
سیستهای سقفريل سقفي- سانروف
سایر مواردسيستم هوشمند كنترل سرعت- كامپيوتر سفري

    دانلود دفترچه راهنمای نیسان قشقایی

    بررسی کامل طراحی ظاهری نیسان قشقایی

    Nissan Qashqai

    طراحی بدنه نیسان قشقایی نسل اول مربوط به حدود ۱۴ سال پیش می‌شود؛ بنابراین نباید انتظار یک طرح مدرن و امروزی را از آن داشت. با این حال پس از نگاه به بدنه این خودرو می‌توان فهمید که طراحی ظاهری نیسان قشقایی نسل اول همچنان حرف‌هایی برای گفتن داشته و حتی در قیاس با کراس اوورهای امروزی نیز تا حدودی زیبا و جذاب جلوه می‌کند.

    طراحی بیرون ماشین قشقایی

    article 636817108344293877 thumb 960 542

    در نمای روبرو از چراغ‌های بزرگ با طراحی نسبتا ساده استفاده شده که گرچه چندان زشت به نظر نمی‌رسد اما حس و حالی نسبتا گُنگ و نه چندان اسپرت به قسمت روبرو قشقایی بخشیده است. طرح جلوپنجره در عین سادگی زیبا و جذاب به نظر می‌رسد اما ظاهر سپر خلاقیت خاصی را در برنداشته و چراغ‌های مه شکن دایره‌ای به همراه یک دریچه هواکش ذوزنقه‌ای عمده جزئیات آن را تشکیل می‌دهند.

    استفاده از خطوط حجمی روی درب کاپوت و همچنین یک خط شانه‌ای در پروفیل جانبی به همراه برخی حجم پردازی‌های دیگر سبب خوش‌فرم‌تر جلوه کردن این کراس اوور خانوادگی شده است. همچنین استفاده از فلاپ‌های مشکی رنگ در بخش تحتانی بدنه نیز موجب زیباتر به نظر رسیدن نیسان قشقایی شده و نمای چشم نوازتری برای آن پدید آورده است.

    در بخش عقب از چراغ‌های دوتکه و هماهنگ با انواع جلو استفاده شده که نمایی تقریبا زیبا و مناسب برای بخش پشت این خودرو پدید آورده است. طراحی سپر نیز همچون نمونه موجود در قسمت جلو به صورت ساده اما هماهنگ با المان‌های بصری بدنه طراحی شده است.

    در مجموع باید عنوان داشت نمای ظاهری نیسان قشقایی نسل اول گرچه نسبت به تولیدات جدید نسبتا قدیمی به نظر می‌رسد اما همچنان می‌تواند نظر مثبت مشتریان به ویژه در بازار کم تنوع خودروهای دست‌دوم ایران را به سوی خود جلب سازد.

    بررسی طراحی داخل قشقایی

    research 636814149831863243 thumb 620 350

    نمای داخلی نیسان قشقایی به ویژه داشبورد این خودرو جلوه‌ای آشنا برای ما ایرانی‌ها دارد و به خوبی ارتباط این محصول ژاپنی را با کمپانی خودروسازی رنو را برای ما یادآوری خواهد کرد؛ چرا که طرح داشبورد نیسان قشقایی نسل اول به طور کلی فرمی شبیه به داشبورد امثال تندر ۹۰، ساندرو و یا رنو داستر را خاطرنشان می‌سازد که چندان جذاب و خواستنی جلوه نمی‌کند.

    با این حال سادگی موجود در این بخش می‌تواند موجب رضایت برخی از مشتریان شده و طرحی تقریبا قابل قبول را در اختیار ایشان قرار دهد.

    سبک طراحی غربیلک فرمان سه شاخه این خودرو نیز قدیمی به نظر رسیده و هیجان زیادی در آن یافت نمی‌شود. متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین از نوع نسبتا باکیفیت بوده و می‌تواند موجب خرسندی مالک خودرو شود.

    همچنین نیسان قشقایی فضای نسبتا مناسبی جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال با قد متوسط را درون کابین خود فراهم آورده و محدودیت چندانی را متوجه ایشان نخواهد ساخت.

    مزایا و معایب نیسان قشقایی 2009 تا 2010

    Nissan QASHQAI Power Circuit

    در زمینه نقاط قوت Nissan Qashqai می‌توان به توانایی آفرود مناسب مدل دو دیفرانسیل، کیفیت ساخت بالا، عملکرد فنی قابل قبول، طراحی ظاهری دلنشین و دوام فنی مطلوب اشاره کرد. از سوی دیگر کمبود امکانات رفاهی و مصرف سوخت نسبتا بالای این محصول را می‌توان به عنوان نقطه ضعف آن در نظر گرفت.

    معایب نیسان قشقایی

    xNissan Qashqai 2007 1280 03.jpg.pagespeed.ic .PtJstOM9M

    شناخت معایب قشقایی و سایر خودروهای بازار ایران در مورد کارایی، ایمنی، مشخصات فنی و سایر ویژگی خودرو اطلاعات کافی به مصرف کننده ارائه داده و به او کمک می‌کند با آگاهی بیشتر محصول مورد نظر خود را خریداری کند. در این بخش نقاط ضعف و معایب نیسان قشقایی را بررسی کرده و ایرادات آن را از جنبه‌های مختلف مرور می‌کنیم.

    • کمبود آپشن و تجهیزات رفاهی

    نیسان قشقایی متعلق به یک دهه پیش است  بنابراین بسیاری از امکانات رفاهی معمول در این خودرو دیده نمی شود. این مشکل زمانی تشدید می شود که نیسان قشقایی را با یک دیفرانسیل یا SE با کراس اوورهای جدید چینی مقایسه کنید. بنابراین باید گفت که نبود امکانات یکی از معایب نیسان قشقایی است.

    حتی با خرید LE یا نیسان قشقایی دو دیفرانسیل امکانات رفاهی زیادی در انتظار شما نخواهد بود.

    • خدمات پس از فروش ضعیف

    مونتاژ و عرضه نیسان قشقایی توسط پارس خودرو، در بازه زمانی کوتاهی صورت گرفت و این خودرو برخلاف نیسان رونیز و نیسان ماکسیما، چندان در بازار مشاهده نمی شود. همین مساله سبب شده است تا دسترسی به قطعات یدکی و خدمات فنی این خودرو به سادگی امکان پذیر نباشد و مالکان نیسان قشقایی برای تهیه بسیاری از لوازم یدکی همانند قطعات ظاهری بدنه، به مشکل برخورد کنند.

    بنابراین، باید گفت که کمبود قطعات یدکی نیز یکی دیگر از معایب نیسان قشقایی محسوب می شود.

    متاسفانه در طی این سال ها، پارس خودرو نیز حمایت خوبی را از این محصول نشان نداده است و مالکان نیسان قشقایی مجبور هستند تا برای انجام خدمات اتومبیل خود، به مراکزی غیر از نمایندگی های رسمی مراجعه کنند.

    • بازار دست دوم ضعیف

    همان طورکه در قسمت قبل به آن اشاره شد، نیسان قشقایی خودرویی نیست که به راحتی در هر کوچه و خیابانی مشاهده شود. عرضه این خودرو به بازار در زمان تولید، چندان پرتعداد نبود و به دلیل قیمت بالا در زمان عرضه، افراد زیادی قادر به خرید نیسان قشقایی نبودند. از سوی دیگر، ظاهر ساده و کم آلایش نیسان قشقایی نیز برای جلب توجه مخاطبین چندان جذاب به نظر نمی رسد.

    همین مسائل سبب شده است تا بازار خریدوفروش کم رونق، امروزه به یکی از معایب نیسان قشقایی تبدیل شود.

    لازم به ذکر است اگر واردات این محصول به صورت گسترده‌تر و منظم‌تر صورت می‌پذیرفت امروز نیسان قشقایی می‌توانست یکی از محبوب‌ترین کراس اوورهای بازار ایران باشد.

    ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

        نقاط قوت ماشین نیسان قشقایی

        research 636814149700612486 thumb 620 350

        • کیفیت تولید بالا

        کیفیت ساخت و دوام فنی خودروهای ژاپنی از گذشته های دور تا به امروز یکی از نقاط قوت این خودروها است. دوام بالا و کیفیت ساخت قابل قبول یکی از مزیت های نیسان قشقایی است به همین علت با گذشت این همه سال این خودرو همچنان جزو گزینه های مناسب برای خرید باشد.

        علاوه بر خصلت ژاپنی، لازم به ذکر است که نیسان قشقایی در ایران توسط پارس خودرو مونتاژ شده است. استانداردهای کیفی پارس خودرو بالاتر از سایر خودروسازان است و به همین دلیل مشتریان اعتماد بیشتری به محصولات این شرکت دارند.

        نیسان قشقایی نیز در زمانی تولید شد که هنوز تحریم ها صنعت خودروسازی ایران را نبلعیده بود و همکاری تنگاتنگی بین پارس خودرو و نیسان وجود داشت. بنابراین امروزه نیز می توان این کراس اوور قدیمی ژاپنی را خودرویی کارآمد و بی دردسر دانست.

        • قابلیت آفرود سبک

        نیسان قشقایی یک شاسی بلند شهری کوچک یا کراس اوور است. این خودروها درحقیقت نسخه های بلندقامت هاچ بک ها هستند و از شاسی یک پارچه بهره می برند. به همین دلیل، اکثر خودروهای این سگمنت فاقد توانایی آفرود هستند؛

        برخورداری از دو دیفرانسیل 2 حالته با قفل الکترونیکی، یکی دیگر از مزایای نیسان قشقایی است که البته فقط در تیپ LE به آن دسترسی خواهید داشت. نباید تصور کرد که قابلیت چهارچرخ محرک، نیسان قشقایی را به آفرودرهای شاسی مستقل و قدرت مندی هم چون تویوتا اف جی کروزر تبدیل می کند؛

        با این حال، ارائه چنین قابلیتی در کراس اوور کوچکی هم چون نیسان قشقایی، موجب خواهد شد تا برای عبور از جاده های ناهموار و خیابان های برف گیر به مشکل برنخورد. توجه به این نکته ضروری است که اکثر رقبای نیسان قشقایی در این بازه قیمتی، یعنی کراس اوورهای چینی، فاقد چنین قابلیت مهمی هستند که به نظر می رسد برای مشتریان ایرانی فاکتور مهمی تلقی شود.

        • رانندگی نرم و راحت

        qashqai

        نیسان قشقایی خودرویی است که برای استفاده روزمره و رانندگی ساده طراحی شده است. به همین دلیل بهترین تجربه رانندگی ممکن را در این کلاس با نیسان قشقایی تجربه خواهید کرد. گیربکس های اتوماتیک CVT با پیشرانه دو لیتری با تنفس طبیعی بهترین گزینه برای چنین خودروهایی هستند تا تجربه رانندگی لذت بخشی را به صاحبان خود هدیه دهند.

        نیسان قشقایی خیلی بزرگ نیست. بنابراین، استفاده از آن برای رانندگی در جاده های شهری بسیار آسان خواهد بود. از طرفی به دلیل تنظیم دقیق سیستم تعلیق و استفاده از پدال های نرم، هنگام رانندگی با کراس اوورها در نیسان قشقایی با مشکلات معمول مواجه نخواهید شد. به همین دلیل سهولت در رانندگی نیز یکی از مزیت های نیسان قشقایی است.

        بررسی میزان ایمنی نیسان قشقایی 2009

        نیسان قشقایی عملکرد بسیار مناسبی در تست تصادف EuroNCAP در سال ۲۰۰۷ داشت که باعث کسب بیشترین نمره ممکن در حفاظت سرنشینان بزرگسال شد. این خودرو در بخش محافظت از سرنشینان خردسال نیز نمره بسیار خوبی را کسب کرد هر چند در بخش حفاظت از عابرین پیاده تنها دو ستاره بدست آورد.

        نیسان قشقایی 2009 موفق شده است تا چهار ستاره ایمنی را از موسسه یورو انکپ دریافت کند. دریافت چهار ستاره ایمنی از موسسه معتبر یورو انکپ در کنار تجهیزاتی مانند 6 کیسه هوا، ترمز ABS، سیستم‌های EBD و VDC، قفل مرکزی و ایموبلایزر می‌توانند تا حد زیادی خیال شما را از بابت ایمنی این خودرو راحت کنند.

        فیلم تست تصادف نیسان قشقایی 2007

        آیا نیسان قشقایی بخریم یا نه؟

        qashqai1 e1656395144577

        نیسان قشقایی در سال 1388 به بازار خودروی ایران عرضه شده و چند سال بعد نیز از خط مونتاژ خارج شده است؛ بنابراین در حال حاضر قشقایی در بازار خودرو کشور یک محصول از رده خارج محسوب می‌شود که به دلیل نواقصی همچون عدم دسترسی به قطعات یدکی، قیمت غیر منطقی، طراحی ضعیف و توان پایین پیشرانه از ارزش خرید بالایی برخوردار نیست.

        در حال حاضر نمونه‌های کارکرده این خودرو در بازار اروپا کمتر از 10 هزار دلار قیمت دارند که قیمت بسیار مناسبی برای یک کراس‌اوور ژاپنی پر آپشن محسوب می‌شود، اما متأسفانه قیمت نمونه‌های دست دوم قشقایی در بازار داخلی تا حدی بالاست که به‌راحتی می‌توان نمونه صفرکیلومتر کراس اوورهای جدیدتر و مدرن‌تری همچون پژو 2008 را خریداری نمود.

        در رنج قیمتی نمونه‌های کارکرده نیسان قشقایی اگر به خودروهای سدان علاقه‌مند هستید، می‌توانید به سراغ خرید نمونه صفرکیلومتر خودروهایی همچون کیا سراتو 2 لیتری آپشنال و هیوندای اکسنت رفته تا ضمن قیمت مناسب از رانندگی با یک خودرو صفرکیلومتر لذت ببرید.

        نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

        بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

        عضو شوید
        آگاه شوید
        2 نظرات
        فید بک نظرسنجی داخل متن
        مشاهده تمام نظرات
        مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش