هوا گرفتن باک بنزین

3.8
(391)

حتما شما هم با مشکل هوا گرفتن باک بنزین روبرو شده اید، اما علت این موضوع چیست و چگونه می توان از این موضوع جلوگیری کرد؟ اگر به دنبال پاسخ سوال های خود هستید تا انتها این مقاله همراه کیان باتری باشید.

هوا گرفتن باک بنزین
هوا گرفتن باک بنزین

جهت اطلاع از به روز ترین قیمت باتری خودرو کلیک کنید!

علت هوا گرفتن باک بنزین چیست؟

در زمان هایی که گاز زیادی درون باک بنزین تجمع می شود، رسوبات در انتها آن ته نشین می شود و در نهایت شرایطی ایجاد می شود که بنزین نیاز به هوا گیری دارد.

برای این که از ورود رسوبات موجود به بنزین یا موتور خودرو وارد نشود و با مشکل سوخت رسانی مواجه نشوید، لوله خروجی را کمی بالا تر از قسمت انتهایی باک قرار می دهند؛ یعنی این لوله از از یک سمت از موتور خارج می شود و از طرفی دیگر بالا تر از کف پاک قرار دارد.

یکی دیگر از موضوعاتی که سبب هوا گرفتن باک بنزین می شود بسته شدن منافذ و سوراخ های ریز درون باک خودرو است. به طور در خودرو این مشکل به صورت عمده دیده می شود، اکثر رانندگان این خودرو برایشان پیش آمده است که در زمان زدن بنزین در انتها بنزین از باک خارج شده و بر روی زمین می ریزد.

این موضوع و ریختن بنزین بر روی زمین نشان از این دارد باک بنزین هوا گرفته است.

مورد دیگری که وجود دارد خراب شدن حباب گیر است، اگر حباب گیر مشکلی داشته باشد نمی تواند عملکرد مناسبی از خود نشان دهد و در نتیجه بخار بنزین در باک باقی می ماند و دچار هوا گرفتن می شود.

موارد دیگری که نشان از هوا گرفتن باک خودرو دارد:

  • بو گرفتن داخل ماشین و صندلی های عقب خودرو.
  • نا خالص بودن بنزین سبب بسته شدن راه خروجی گاز می شود و تمامی گاز ها درون باک تجمع می کنند.
  • سرازیر شدن بنزین به خارج از باک
  • به طور کلی هر زمان که احساس کردید باک بنزین خالی است اما بنزین به داخل نمی رود و خارج می شود نشان از هوا گرفتن باک می باشد.

همچنین بخوانید: عیب یابی و رفع انواع بوی بد خودرو

چرا لازم است که خودرو ها هوا گیری باک بنزین را انجام دهند؟

اگر به هر دلیلی باک بنزین شما هوا گرفته باشد شما قادر نخواهید بود به میزان لازم سوخت گیری کنید و بنزین به خارج و بر روی زمین می ریزید.

این موضوع اگر به صورت مکرر اتفاق بیفتد سبب خراب شدن منافذ موجود درون باک می شود و همواره شما با مشکل سوخت گیری روبرو هستید.

اما این تمام موضوع نیست، اگر میزان تجمع گاز ها درون باک بنزین شدت پیدا کند، خطر آتش سوزی خودرو وجود دارد! بنابراین لازم است که به این موضوع رسیدگی کنید.

روش هوا گیری باک بنزین

هوا گیری باک بنزین
هوا گیری باک بنزین

اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که خودرو را به پیش بک فرد متخصص و کار بلد ببرید تا باک بنزین را بررسی کند. اگر مشکل باک مربوط به گرفتگی لوله سوخت گیری و یا بسته شدن منافذ خروجی گاز باشد، کار شما راحت تر است زیرا بر طرف کردن آن امکان پذیر است.

اما یک راه حل ساده تر دیگر وجود دارد که می توانید خودتان آن را انجام دهید اما بستگی به میزان صبرتان دارد. اگر در پمپ بنزین بودید و با مشکل خارج شدن بنزین از درون باک مواجه شدید، می توانید مطابق با روش زیر پیش بروید:

همان طور که گفتیم این کار کمی حوصله می خواهد و اگر عجله دارید احتمالا نتوانید آن را انجام دهید، روش کار به این صورت است که شما بنزین را وارد باک کنید و هر زمان که احساس کردید به بیرون می ریزد دست نگه دارید و پس از چند ثانیه دوباره مقداری بنزین وارد باک کنید.

این روند را باید تا جایی تکرار کنید که باک بنزین به طور کامل پر شود؛ طبق تجربیات ما استفاده از این روش ده برابر بیشتر از حالت عادی از شما زمان می برد…

دلیل استفاده از این روش این است که احتمالا شما برای بار اول نمی توانید تمامی مخزن باک را پر کنید، اما با تکرار این مراحل تقریبا هوا گرفتن باک بنزین را رد می کنید و رفته رفته این امکان را پیدا می کنید که باک را به صورت کامل پر کنید.

محلول رفع هوا گرفتن باک بنزین وجود ندارد!

محلول هواگیری باک بنزین
محلول هواگیری باک بنزین

توجه داشته باشید که ترکیب یا محلولی به عنوان هوا گیر باک بنزین وجود ندارد!

حواستان باشد تا مشکلی که برای یکی از کارکنان کیان باتری پیش آمد برای شما اتفاق نیفتد، چندی پیش یکی ازکارکنان ما به پمپ بنزین مراجعه کرد تا باک خود را پر کند، در حالی که از مسئول پمپ بنزنین درخواست کرد تا باک را خودش پر کند بیان کرد که باک خودرو به سختی پر می شود و دارای مشکل هوا گرفتن است.

متصدی پمپ بنزین که شخص زرنگی بود گفت که ایرادی ندارد زیرا محلولی را دارد که با ریختن در باک بنزین مشکل هوا گرفتن را رفع می کند و به راحتی می تواند بنزین بزند. کارمند از همه جا بی خبر ما هم قبول کرد و هزینه ای بابت محلول پرداخت کرد تا مشکل هوا گرفتن باک رفع شود.

طبق چیزی که برای ما تعریف شد ظاهرا متصدی از هیچ ترکیبی استفاده نکرده است و تنها به روشی که ما در بالا به آن اشاره کردیم عمل کرده است!

این موضوع را تعریف کردیم تا حواستان باشد سرتان کلاه نرود و به یاد داشته باشید هیچ نوع ترکیبی وجود ندارد که بتواند هوا گرفتن باک بزنین را رفع کند.

اگر برای شما هم این اتفاق در پمپ بنزین پیش آمد حتما به دفتر پمپ بنزین مراجعه کنید تا هزینه پرداخت شده پس بگیرید.

همواره دقت کنید که برای رفع مشکل هوا گرفتن باک بنزین شما یا باید به صورت گفته شده بنزین بزنید و یا مشکل باک خود را حل کند، غیر از این دو روش هر کسی پیشنهاد دیگری داد توجه نکیند.

باک بنزین را نباید به صورت کامل پر کنید

زمان زدن بنزین، نازل پمپ بنزین پس از پر شدن باک ،موجب قطع جریان بنزین می شود. نازل ، زمان کافی بودن مقدار بنزین را تشخیص می دهد و سبب توقف جریان بنزین بدلایل ایمنی و فایده برای فیلتر جذب بخار سوخت (کنیستر) می شود. کنیستر نقش بسیار مهمی در سیستم سوخت خودرو دارد.

چرا نباید بنزین را کاملا پر کرد؟

پر کردن باک خودرو
پر کردن باک خودرو

بنزین دارای بخاری است که سمی و زیان آور می باشد و در صورت تجمع مقدار زیادی از آن در یک مکان خطر آتش سوزی وجود دارد.

در خودرو های قدیمی برای این که گاز های بنزین جمع نشوند باک ها را به نحوی می ساختند که بخار میتوانست از آن خارج شود، خروج این گاز ها موجب آلودگی شهر ها و برجا گذاشتن اثرات زیان آوری بسیاری بر روی محیط زیست بود.

اما در خودرو های امروزی برای جلوگیری از این مشکل از فیلتر بخار بنزین یا کنیستر استفاده می شود، کنیستر به صورت پییوسته بخار را بررسی می کند و با کربن پر می شود.

در صورتی که در بنزین بخار وجود داشته باشد این بخار به طور مجدد به سامانه سوخت رسانی وارد می شود و به داخل موتور می رود تا سوزانده شود.

به مرور زمان و با استفاده های مکرر بنزین اثرات مخربی بر روی کنیستر می گذارد، به طوری که بعد از مدت ها قابل استفاده نمی شود و باید آن را تعمیر و تعویض کنید.

اما مشکلی که وجود دارد هزینه بالای کنیستر است که مسلما برای شما صرف نمی کند، به همین جهت باید حواستان باشد که از خرابی آن جلوگیری کنید.

تنها کاری که از خراب شدن کنیستر جلوگیری می کند این است که در هنگام بنزین زدن باک را کاملا پر نکنید و اجازه دهید مقدار بسیار کمی از آن خالی باشد.

خراب شدن کنیستر با پر کردن کامل باک بنزین

کنیستر خودرو
کنیستر خودرو

همان طور که گفتیم در زمان پر شدن باک نازل به صورت اتوماتیک قطع می شود و جریان ورود بنزین متوقف می شود اما برخی از مردم از روش هایی استفاده می کنند که مانع از این اتفاق شوند، به طور مثال:

  • برخی از افراد نازل را تا گردنه از باک خودرو خارج می کنند تا این امکان را نداشته باشد جریان بنزین را متوقف کند.
  • برخی دیگر به صورت مجدد دستگیره نازل را فشار می دهند تا دوباره بنزین وارد باک شود و این کار را تا زمانی که باک پر شود ادامه می دهند.

فرقی ندارد که شما جزو کدام دسته از این افراد باشید، به هر حال در هر دو  روش بنزین وارد کنیستر می شود و یا بر روی زمین می ریزد.

هر دوی این اتفاق ها خطرات بسیاری دارد، به همین جهت همیشه تلاش کنید که از پر شدن باک خودرو به صورت کامل جلوگیری کنید.

توصیه های لازم در زمان بنزین زدن:

  1. حتما دقت داشته باشد موقع بنزین زدن خودرو خاموش باشد.
  2. در زمان سوخت گیری داخل ماشین نشوید.
  3. حواستان باشد که بنزین بر روی لباس یا وسایل شما نریزد.
  4. در آخر دقت کنید که درب باک را محکم ببندید.

جمع بندی

در این مطلب به صورت کامل درباره هوا گرفتن باک بنزین و روش های جلوگیری از این اتفاق صحبت کردیم، توجه داشته باشید که این مشکل ممکن است برای همه پیش بیاید اما اگر نکات گفته شده در این مقاله را رعایت کنید مطمئنا تا حد بسیار زیادی می توانید از این اتفاق جلوگیری کنید.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد، اگر تجربه ای در این زمنیه دارید خوشحال می شویم نظر خود را در اختیار ما در دیگر کاربران سایت قرار دهید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
13 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش