اولین سوالی که در مورد باتری خودرو های سنگین به ذهن هر شخصی می رسد، این است که باطری ماشین سنگین چند آمپر است؟ بنابراین در این مقاله با پاسخ این پرسش شروع می کنیم و در ادامه فاکتورهای مهم دیگری که باید در خرید بهترین باتری ماشین سنگین رعایت کنید، نیز گفته می شود.
برای پاسخ به سوال باید بدانیم نقش باتری در خودروهای سنگین چیست؟
به طور کلی باتری خودرو دو نقش اصلی دارد، اولین نقش آن در زمانی صورت می گیرد که استارت نیروی اولیه را باید به میل لنگ بدهند و آن را بگرداند و در آن هنگام است که آمپر زیادی از باتری خودرو گرفته می شود. دومین وظیفه اصلی باتری خودرو این است که هنگامی که موتور خاموش می شود باید روشنایی و لوازم صوتی و سیستم جرقه خودرو را به کار اندازد.
در واقع هنگامی که خودرو روشن می شود کلیه کارهای باتری بر عهده دینام خودرو می باشد. توجه داشته باشید در واقع بیشتر زمان کار باتری هنگامی است که موتور روشن می شود.
برای خرید باتری خودرو های سنگین کلیک کنید!
آمپر باطری ماشین سنگین
حداقل آمپر لازم برای روشن شدن و عملکرد مطلوب هر خودرو را شرکت سازندۀ آن مشخص کرده است. اگر به باطری فابریک ماشین خود نگاه کنید و یا به دفترچۀ راهنمای خودرو خود رجوع کنید، متوجه این عدد میشوید. باطریسازهای باتجربه و باسابقه نیز حتماً آمپراژ مناسب خودرو شما را میدانند. اگر از باتریای با آمپراژی پایینتر از آمپراژ مورد نیاز ماشین خود استفاده کنید، ماشین شما روشن نخواهد شد و یا به درستی کار نخواهد کرد.
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر از لوازم جانبی و تجهیزاتی اضافی مانند چراغهای مهشکن، مانیتورهای بزرگ و کولر بیرونی استفاده میکنید باید سراغ باطریهایی با آمپراژ بالاتر بروید.
چند نمونه از آمپر مناسب وسایل نقلیه سنگین
به طور مثال باتری مناسب تراکتور، مینی بوس و فوتون، 90 آمپر ساعت، باتری ولوو کمپرسی، 150 آمپر ساعت و باتری اتوبوس اسکانیا، 250 آمپر ساعت است. البته میزان استفاده از خودرو در تعیین میزان آمپراژ باتری مورد نیاز، مهم است، مثلا اگر در مسیرهای پر تردد رانندگی می کنید یا از کولر و بخاری استفاده می کنید، باید باتری با آمپراژ بالاتری را تهیه کنید. باتری مناسب تراکتور، مینی بوس و فوتون، 90 آمپر ساعت، باتری ولوو کمپرسی، 150 آمپر ساعت و باتری اتوبوس اسکانیا، 250 آمپر ساعت است.
البته میزان استفاده از خودرو در تعیین میزان آمپراژ باتری مورد نیاز، مهم است، مثلا اگر در مسیرهای پر تردد رانندگی می کنید یا از کولر و بخاری استفاده می کنید، باید باتری با آمپراژ بالاتری را تهیه کنید.
باطری ماشین سنگین چند ولت است؟
توان باتری خودروهای سواری 12 ولت است و خودروهای سنگین نیز به باتری ماشین با برق 24 ولت نیاز دارند اما بسته به تنوع ماشین های سنگین و جدید یا قدیم بودن آنها، باتری ماشین و ولتاژ برق آنها متفاوت است. در واقع سیستم برق 24 ولت در خودروهای سنگین قدیم و جدید متفاوت است.
در ماشین های سنگین امروزی مثل انواع ماشین های جاده ساز، ماشین آلات کشاورزی و کامیون ها کلیه قطعات و اقلام الکتریکی از جمله دینام، چراغ ها و استارت با برق 24 ولت کار می کنند در حالیکه در ماشین های سنگین قدیمی تنها استارت آن ها 24 ولت بوده است!
خودرو های سنگین در گذشته به این صورت بودند که در زمان استارت زدن قدرت بیشتری می خواستند که یک رله ی تبدیل، دو باتری را به صورت سری به هم وصل می کرد در اینصورت ولتاژ 24 ولت برای استارت زدن فراهم می شدو باتری 24 ولتی بود. اما پس از آن سایر قسمت ها با همان 12 ولت کار می کردند.
در این حالت، در طراحی و جا نمایی ماشین های سنگین از دو باتری استفاده می شد که با استارت زدن به هم متصل شده و 24 ولت را فراهم می کردند ولی سایر قطعات الکتریکی از ولتاژ 12 ولت استفاده می کردند. و در زمان روشن بودن موتور، دینام 12 ولتی، هر دو باتری را شارژ می کرد. در حالی که در حال حاضر دستگاه های تولید شده تنها 24 ولتی هستند، حتی چراغ ها، با این مدار ولتاژ کار می کنند.
انواع باطری ماشین سنگین از نظر تکنولوژی
هنگام خرید باتری خودرو متوجه می شوید که انواع برندهای متفاوت باتری در بازار موجود می باشد که ممکن هست شما را در خرید دچار سر درگمی نماید و یکی از دغدغه های صاحبان خودرو این می باشد که باتری با کیفیت بالا و گارانتی معتبر را خریداری نمایند، و همچنین یکی از دغدغه های دیگر صاحبان خودرو با توجه به تنوعی که در بازار موجود می باشد این هست، که باتری سیلد ( اتمی ) و یا باتری اسیدی ( آبدار ) کدام مناسب تر می باشد و سوالات دیگری که ممکن هست هر صاحب خودرویی را دچار دغدغه ذهنی نماید.
باتری اسیدی ماشین سنگین
اکثر باتری خودرو های سنگین به صورت اسیدی هستند
باتری های اسیدی دارای شش خانه هستند که روی هر خانه یک درب باتری به شکل پیچ مانندی وجود دارد. که هر ۳ ماه یک بار باید درب آنها باز شده و سطح اسید و الکترولیت آن بررسی شود. در قسمت کناری باتری دو خط موازی وجود دارد که بر قسمت بالایی آن Ma و بر روی قسمت پائینی Min نوشته شده است که باید به این موضوع توجه داشته باشیم که سطح اسید آن به طور دقیق در وسط این دو خط قرار بگیرد.
در واقع باتری های اسیدی دارای قیمت ارزان تر و طول عمر کمتری هستند و به نگه داری بیشتری نیز احتیاج دارند و به تدریج ضعیف می شوند.
مایع موجود در باتری چیست؟
در واقع مایع موجود در باتری خودرو محلولی از اسید سولفوریک و آب مقطر است که با نسبت حجمی 73 درصد آب و 27 درصد اسید با یکدیگر مخلوط شده اند که از مخلوط این دو مایع، مایع الکترولیت ( آب + اسید ) حاصل می شود.
نکته: چنانچه باتری خودرو به صورت سری بهم متصل شود کلیه خانه های باتری به صورت سری بهم متصل شده است در نتیجه ولتاژ باتری خودرو بالا می رود و این در حالی است که آمپر باتری خودرو بالا نمی رود. این مساله به این دلیل می باشد که در هنگامی که چند عدد باتری خودرو به صورت سری وصل می شود، تعداد صفحات باتری تغییر نکرده است و خانه های باتری به صورتسری وصل شده است.
ولی چنانچه چند عدد باتری خودرو به صورت موازی بهم وصل شده باشد در آن صورت مقدار آمپر تغییر می کند و این در حالی است که ولتاژ باتری تغییر نمی کند. این حالت به این دلیل است که در حالت موازی، قطب های مثبت باتری خودرو بهم و قطب های منفی باتری خودرو بهم وصل شده است و در این حالت آمپر تغییر می کند.
نحوه تشخیص قطب های باتری ماشین سنگین
- اندازه قطب مثبت + باتری خودرو از قطب منفی – باتری خودرو قطور تر می باشد.
- رنگ واشرهایی است که بر روی قطب مثبت و منفی در نظر گرفته است، معمول واشر قرمز رنگ برای قطب مثبت می باشد و واشر آبی یا واشر مشکی رنگ برای قطب منفی باتری خودرو توسط کارخانجات قرار گرفته است.
- روی قطب مثبت علامت + قرار گرفته شده است و روی قطب منفی علامت – قرار گرفته شده است.
- اگر هیچ کدام از علائم بالا را مشاهده نکردید می توانید، یک تکه سیم به یکی از قطب ها وصل کنیم و سر دیگر را سیم را در خانه دوم نزدیک آن قطب، داخل الکترولیت قرار می دهیم، اگر اطراف سر سیم داخل خانه، حباب هایی ایجاد شد آن قطب منفی و قطب دیگر مثبت می باشد.
- یکی دیگر از روش های تشخیص قطب مثبت و منفی باتری خودرو این می باشد که به دو تکه سیم و یک سیب زمینی انجام می شود. در ابتدا باید سیب زمینی را را نصف کنید و در مرحله بعد یک سیم را به یکی از قطب ها و یک سیم دیگر را به قطب دیگر وصل می کنیم و دو سر دیگر سیم ها را با فاصله حدود 2 سانتی متر از یکدیگر لای سیب زمینی قرار می دهیم بعد از چند دقیقه منتظر می شویم و مشاهده می کنیم که یکی از سیم ها سبز رنگ شد. سیمی که به رنگ سبز شده است، آن سین به قطب مثبت متصل شده است.
باطری اتمی ماشین سنگین
باتری های اتمی قیمت گران تری نسبت به باتری های اسیدی دارند و نگه داری کمتری هم می خواهند ولی بروز این مشکل که به طور ناگهانی از کار بیفتند وجود دارد.
باتری اتمی نسبت به باتری اسیدی آلودگی کمتری دارد و به دلیل اینکه باتری اتمی درب باتری ندارد و سطح آن کاملا بسته است اسید و الکترولیت از درون آن خارج نمی شود و بنابراین باتری تمیز و بدون ریزش اسید باقی می ماند. با مقایسه باتری اتمی فرسوده با باتری اسیدی فرسوده متوجه میشویم که باتری فرسوده اتمی بسیار تمیز تر از باتری اسیدی است و باتری های اتمی دارای طول عمر بیشتر نسبت به باتری های اسیدی هستند.
آب مقطر در این نوع از باتری به کار نرفته است و امکان شارژ دوباره باتری وجود دارد. همچنین نیاز به تعمیرات و بازدید کمتری نسبت به باتری اسیدی دارد و نسبت به باتری های معمولی نیز قدرت استارت زدن بهتر و بالایی دارند. باتری های اتمی دارای مقاومت بالا در برابر شارژ بیش از حد و دشارژ شدن هستند. از تفاوت های عمده بین باتری اتمی و اسیدی، به جنس آلیاژ به کار رفته در آنها میتوان اشاره کرد؛ یعنی کلسیم و سیلور، که باعث افزایش طول عمر و قدرت استارت زدن بالا در این نوع از باتری ها شده است.
باتری های اتمی از فرآیند رادیو اکتیو برای تولید انرژیی الکتریکی استفاده می کنند و به همین دلیل طول عمر زیادی نسبت به باتری اسیدی دارند و دارای طول عمر بین ۵ و ۱۰ سال هستند. اما این میزان طول عمر بستگی به نحوه استفاده از باتری دارد و قطعا در برابر شارژدهی بیش از حد و دشارژ کردن زیاد عمر کمتری پیدا می کند.
کشور سازنده باتری خودرو سنگین
باطری ماشین سنگین ایرانی
باطری ماشین سنگین ایرانی در مقایسه با باطری ماشین سنگین خارجی از کیفیت مطلوبی برخوردار است. معمولاً کیفیت باطری ماشین سنگین کره ای از جمله باتریهای دلکور، بالاتر از نمونههای ایرانی هستند اما باتریهای ایرانی از نمونههای ترکیهای مانند نوبِل و برندهای چینی بهترند. شرکتهای صبا باتری، سپاهان باتری، پاسارگاد باتری و برنا باتری از باسابقهترین کارخانههای تولید باتری ماشین سنگین در ایران هستند. برندهای اوربیتال، واریان، سولیفان و گلوبال از جمله تولیدات این شرکتها هستند. این تولیدکنندگان محصولات مناسبی برای انواع کامیون، کامیونت، اتوبوس، کِشنده، کمپرسی، تراکتور و خودروهای راهسازی دارند.
عمر مفید باتری خودرو های سنگین
باتری جزو مهمترین قطعات خودروهای سنگین است. نگهداری درست و اصولی از آن موجب افزایش طول عمر مفید و بهبود کارکردش میشود. عمر مفید باطری ماشین سنگین به عوامل گوناگونی وابسته است. البته مهمترین عامل آن زمان و میزان کارکرد آن است. هر قدر زمان بیشتری از آن استفاده کنید، زودتر خراب میشود. علاوه بر این، شرایط آبوهوایی تأثیر فراوانی دارند. گرما و سرمای شدید و رطوبت زیاد سبب خرابی زودتر باتریها میشوند.
با وجود همۀ این مسائل، با رعایت اصول نگهداری از باتری خودرو و مراقبت مستمر میتوانید عمر مفید باتری ماشین خود را به طور چشمگیری افزایش دهید. مهمترین نکتهای که باید رعایت کنید تمیز نگه داشتن قطبها و اتصالات باتری است. با یک فرچۀ فلزی و محلول آب و جوششیرین هر دو هفته یک بار قطبهای باتری و اتصالات آن را تمیز کنید. این کار باعث جلوگیری از سولفاته شدن و خوردگی این قسمتها میشود. پس از تمیز کردن و خشک کردن، حتماً از مقداری گریس در این نواحی استفاده کنید تا از زنگزدگی جلوگیری کنید.
البته عمر مفید باطری ماشین محدود است. از آنجایی که باتری ماشین جزو قطعات مصرفی است، پس از حدود دو تا پنج سال ناگزیر به تعویض آن میشوید. با این حال، شارژرهایی در بازار موجود هستند که میتوانند در مواقع ضروری به کمک شما بیایند. شارژر باطری ماشین سنگین وسیلهای است که با آن میتوانید خودرو خود را شارژ کنید. استفاده از این ابزار برای باطری کامیون، باطری لیفتراک، باطری اتوبوس، باطری مینیبوس، باطری تریلی، باطری ایسوزو، باطری اسکانیا، باتری کامیون، باطری خودروهای نظافتی، باطری جرثقیل و دیگر خودروهای سنگین امکانپذیر است. با این دستگاه شما می توانید به صورت موقتی باتری 24 ولت ماشین خود را شارژ کنید و در فرصتی دیگر باطری ماشین سنگین خود را تعویض کنید.
فیلم آموزشی احیاء باتری خودروهای سنگین
مشاهده ی فیلم زیر را از دست ندهید، چرا که در این فیلم نحوه ی بازیابی و تعمیر باتری قدیمی خودرو به صورت تصویری آموزش داده می شود.
خرید باتری ماشین سنگین
خراب شدن ماشینهای سنگین بسیار دردسرساز است و هزینۀ زیادی را به صاحبان خودرو و صاحبان کار وارد میکند. بنابراین اطمینان حاصل کردن از سالم بودن باتری و نصب اصولی آن بسیار حیاتی است. سالم بودن باتری را از روی سه عامل میتوان فهمید. تاریخ تولید جدید، ضمانتنامۀ معتبر و فروشگاهی مطمئن که خدمات پس از فروش باتری را تضمین کند.
«کیان باتری» اصل بودن و نو بودن تمام محصولات خود را تأیید میکند. همۀ باتریهای موجود دارای گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش کامل هستند. این مجموعه همچنین انتخاب باتری مناسب ماشین سنگین شما و نصب اصولی و استاندارد آن را تضمین میکند. همینطور توجه داشته باشید که ابعاد باتریها و اندازۀ محفظۀ آنها با هم متفاوت است و هنگام خرید باطری ماشین سنگین باید به طور جدی به آن توجه کرد.
قیمت باطری خودرو سنگین
توجه داشته باشید که یکی از عوامل مؤثر بر قیمت باتری ماشین آمپراژ آن است. بنابراین هر چقدر آمپراژ باطری خودرو شما بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.
نکتۀ مهم دیگر مربوط به باتری ماشین فرسوده یا به اصطلاح اسقاط است. باطری ماشین سنگین بسیار بزرگتر از باتری خودرو سواری است. بنابراین میزان سُرب به کار رفته در آن نیز بسیار بیشتر است. سُرب موجود در باطری ماشین برای سلامت انسان بسیار مضر است و آسیبی جدی به محیط زیست میزند.
بنابراین رها کردن باتری ماشین سنگین در طبیعت نادرست است. بهترین کاری که میتوان انجام داد، تحویل دادن باتری به مراکز بازیافت استاندارد است. فروشگاههای معتبر نیز هنگام تعویض باطری ماشین موظف هستند باتری کارکردۀ ماشین را از شما بخرند و به مراکز بازیافت تحویل دهند. قیمت باتری فرسوده ماشین سنگین بر اساس قیمت روز سُرب محاسبه میشود و هیچ هزینهای بابت بازیافت آن از شما دریافت نمیشود.
جهت تهیه ی انواع باتری خودروهای سنگین مانند انواع باتری تریلی، کامیون، کمپرسی، کامیونت، باری، تریلر، کشنده با مجموعه کیان باتری تماس بگیرید.
همچنین با مراجعه به لینک زیر می توانید باتری های خودرو سنگین را مشاهده کنید و با توجه به فاکتورهای گفته شده در این مقاله بهترین باتری مناسب ماشین سنگین خود را تهیه کنید.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 180 آمپر سوزوکیOriginal price was: 8,721,248 تومان.8,384,000 تومانCurrent price is: 8,384,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 150 آمپر صبا واریانOriginal price was: 5,306,794 تومان.4,418,000 تومانCurrent price is: 4,418,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 120 آمپر صبا باتریOriginal price was: 4,245,523 تومان.3,653,000 تومانCurrent price is: 3,653,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 170 آمپر صبا باتریOriginal price was: 6,014,323 تومان.5,007,000 تومانCurrent price is: 5,007,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 200 آمپر صبا باتریOriginal price was: 7,015,936 تومان.5,838,000 تومانCurrent price is: 5,838,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 100 آمپر صبا باتریOriginal price was: 3,672,797 تومان.3,267,000 تومانCurrent price is: 3,267,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 90 آمپر صبا باتریOriginal price was: 3,184,525 تومان.2,829,000 تومانCurrent price is: 2,829,000 تومان.
-
باتری 225 آمپر دوپکسبرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
باتری 225 آمپر کومهوبرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
باتری 225 آمپر ریبالبرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
باتری 180 آمپر اوربیتال پاور ایکسبرای استعلام قیمت تماس بگیرید
-
محصول تخفیف خوردهباتری 180 آمپر اوربیتالOriginal price was: 7,791,342 تومان.7,482,000 تومانCurrent price is: 7,482,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 220 آمپر سوزوکیOriginal price was: 10,677,723 تومان.10,265,000 تومانCurrent price is: 10,265,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 200 آمپر صبا واریانOriginal price was: 7,015,936 تومان.5,838,000 تومانCurrent price is: 5,838,000 تومان.
-
محصول تخفیف خوردهباتری 170 آمپر صبا واریانOriginal price was: 6,014,323 تومان.5,007,000 تومانCurrent price is: 5,007,000 تومان.