در باتری های یو پی اس سیلد اسید و کلا باتری هایی که از تکنولوژی ساخت باتری های سرب اسید استفاده می کنند عمق تخلیه شارژ (دشارژ) رابطه مستقیمی با طول عمر باتری دارد.
شکل زیر سیکل دشارژ یک باتری 100 آمپر را نشان می دهد. این نمودار نشان می دهد این باتری 100 آمپر 240 تا 250 دفعه می تواند سیکل تخلیه شارژ 100 درصد را انجام دهد و بعد از آن باتری خراب خواهد شد.
یعنی اگر شما طوری از باتری استفاده کنید که شارژ آن صد درصد تخلیه شود، شما این سیکل و این تخلیه را به تعداد 240 بار می توانید انجام دهید.
حال اگر تخلیه شارژ 50 درصد را داشته باشیم، تعداد دفعات با تخلیه شارژ 50 درصد به عدد 580 افزایش می یابد.
و در نهایت اگر تخلیه شارژ 30 درصد را داشته باشیم تعداد سیکل به 1200 دوره خواهد رسید.
این اطلاعات به شما کمک می کند تا در استفاده از باتری های یو پی اس دقت لازم را داشته باشید تا باتری شما تخلیه شارژ عمیق را نداشته باشد و هر چقدر تخلیه شارژ عمیق تر باشد طول عمر باتری شما نیز کمتر خواهد بود.
این امر در مورد باتری های خودرویی نیز صادق است.
سلام وقت بخیر. طول عمر باتری یو پی اس چقدره؟
با سلام
طول عمر باتریهای UPS به عوامل متعددی بستگی دارد، اما به طور کلی میتوان گفت:
نوع باتری: باتریهای یو پی اس معمولاً از نوع سیلد لید اسید (SLA) هستند. عمر متوسط این باتریها بین ۳ تا ۵ سال است. البته باتریهای لیتیوم یونی نیز برای UPSها وجود دارند که طول عمر بیشتری دارند و میتوانند تا ۱۰ سال هم کار کنند.
دما: دمای محیطی که باتری در آن کار میکند تأثیر زیادی بر طول عمر آن دارد. بهترین دما برای باتریهای یو پی اس معمولاً در محدوده ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است. دماهای بالاتر یا پایینتر میتوانند عمر باتری را کاهش دهند.
چرخههای شارژ و دشارژ: هر باتری تعداد محدودی چرخه شارژ و دشارژ دارد. استفاده زیاد و تخلیه کامل به طور مکرر میتواند عمر باتری را کاهش دهد.
نگهداری: باتریهایی که در شرایط نامناسب نگهداری میشوند، یا به طور منظم بررسی و سرویس نمیشوند، ممکن است زودتر خراب شوند.
برای به حداکثر رساندن عمر باتری یو پی اس، بهتر است به شرایط نگهداری، جلوگیری از تخلیه کامل و دمای مناسب توجه داشته باشید. همچنین، بررسی دورهای وضعیت باتری و جایگزینی آن در صورت نیاز میتواند از مشکلات در زمان قطع برق جلوگیری کند.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
تفاوت یو پی اس آنلاین با یو پی اس لاین اینتراکتیو چیست؟
با سلام
یو پی اس های offline که در استاندارد با علامت اختصاری (VFD) از آنها یاد می شود دستگاه هایی هستند که در حالت نرمال برق شهری اینورترشان خاموش و یا به صورت روشن ولی بی بار و آماده بکار است و تغذیه مصرف کننده متصل به دستگاه از طریق مسیر Bypass تامین می شود. کاهش قیمت مبدل، سبکی و افزایش راندمان دستگاه در زمان حضور برق شهری جزو مهمترین مزایای سیستم offline است ولی انتقال مشکلات کیفی برق شهر از طریق Bypass به مصرف کننده و محدودیت حرارتی اینورتر این نوع سیستم ها است. به همین دلیل این سیستم ها عمدتا برای توان های پایین (کمتر از 10 کیلو ولت آمپر) تولید می شوند. در محیط های صنعتی و در شبکه هایی که از کیفیت توان پایینی برخوردار هستند امکان استفاده از یو پی اس های offline وجود ندارد.
* یو پی اس های online که در استاندارد با علامت اختصاری (VFI) از آنها یاد می شود دستگاه هایی هستند که در حالت نرمال برق شهری هم مصرف کننده آنها صرفا از طریق اینورتر تامین و تغذیه می شود و تنها در شرایط خرابی و خطا در هر یک از مبدل های دستگاه، مسیر Bypass برای مدت محدودی (رفع عیب و برگشت دستگاه به سرویس) عهده دار تامین تغذیه بار می شود. به علت تبدیل ولتاژ AC به DC و تبدیل مجدد آن از DC به AC از این دستگاه به عنوان مبدل دوبل Double Conversion نام برده می شود. در واقع با این نوع تبدیل عملا امکان تغییر فرکانس خروجی نسبت به ورودی و همچنین ایجاد ولتاژی متفاوت با ورودی و مستقل از آن وجود دارد (VFI). این قابلیت می تواند برای تولید تغذیه با کیفیت بهتر و بالاتر از برق شهر را برای مصرف کننده فراهم کند.