عوامل کاهش شتاب خودرو و رفع آن

2.9
(617)

در این مقاله قصد داریم به دلایل کاهش شتاب خودرو بپردازیم. و به سوال های متداول در این زمینه پاسخ خواهیم داد. چه عواملی در افت شتاب ماشین موثر هستند؟ علت کم آوردن ماشین در سربالایی چیست؟ علت گاز نخوردن ماشین در سر بالایی؟ چرا ماشین گاز میخوره ولی شتاب نداره؟علت تنبل شدن ماشین چیست؟

و خبر خوب کیان باتری این است که راه های افزایش شتاب خودرو را نیز به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

 عوامل موثر در شتاب خودرو

 عوامل موثر در شتاب خودرو
عوامل موثر در شتاب خودرو

خودرویی که تنظیم موتور شده است و پمپ بنزین آن نیز درست عمل می‌کند، می‌بایست بلافاصله بعد از فشردن پدال گاز با افزایش شتاب رو به رو شود. اخلال در انجام این پروسه نشان دهنده آن است که وسیله نقلیه کند است. یا به کندی افزایش سرعت می دهد که این مسئله می تواند به خصوص در تقاطعات و روی رمپ ها خطرناک باشد.

ماشین‌های مدرن، امروزه دارای یک سیستم بسیار پیچیده هستند که سوخت را تحویل موتور ماشین می دهند. سپس گازهای خروجی را از اگزوز خارج می کنند که نقص در هر کدام از بخش های این سیستم می تواند منجر به کاهش سرعت خودرو شود.

در اکثر موارد، مشکل را می توان در سیستم سوخت رسانی عیب یابی کرد. توجه داشته باشید وسیله نقلیه ای که در افزایش سرعت با مشکل روربه رو است، باید فورا به تعمیرگاه برده شده و تعمیر شود زیرا ممکن است برای سرنشینان خودرو حادثه آفرین باشد.

تاثیر عملکرد موتور بر روی شتاب ماشین

تاثیر عملکرد موتور بر روی شتاب ماشین
تاثیر عملکرد موتور بر روی شتاب ماشین

خودرو ها برای حرکت و افزایش سرعت نیازمند سوزاندن بیشتر سوخت توسط موتور می باشند. موتورهای درونسوز در حالت کلی به دو دسته دو زمانه و چهار زمانه تقسیم‌بندی می‌شوند. هر سیکل یا چرخه در موتور چهار زمانه دارای 4 مرحله است:

  • مکش: در این مرحله ابتدا سوپاپ ورودی باز شده و مخلوط سوخت و هوا وارد سیلندر می‌گردد. ترکیب مناسب سوخت و هوا یکی از مهم‌ترین عوامل در بهبود عمکرد موتور بوده و در صورت عدم رعایت این نسبت، راندمان موتور کاهش خواهد یافت.
  • تراکم: در این مرحله پیستون از نقطه انتهایی (Bottom Dead Center) به سمت بالا حرکت کرده و باعث تراکم مخلوط سوخت و هوا می‌گردد.
  • انفجار: جرقه شمع چون کبریتی در خرمن باعث احتراق و انفجار مخلوط سوخت و هوا شده و در نتیجه پیستون دوباره به سمت نقطه انتهایی برگردانده می‌شود.
  • تخلیه: در نهایت گاز و دود حاصل از احتراق باید تخلیه گردد که در این مرحله، سوپاپ تخلیه دود باز شده و دود و گازهای تولیدی خارج می‌شوند.

مراحل چهارگانه فوق از آن جهت در این مقاله گنجانده شده است که اختلال در هر یک از این مراحل بی‌شک باعث اختلال در عملکرد موتور و کاهش راندمان آن خواهد شد و یکی از جاهایی که این کاهش اثر خود را نشان می‌دهد شتاب خودرو می‌باشد. حال در ادامه به بررسی جزیی دلایل کاهش شتاب خودرو می‌پردازیم.

علت کم شدن شتاب خودرو

دلایل کاهش شتاب خودرو

یکی از دلایلی که می تواند در هنگام رانندگی تجربه خوبی را به راننده القا کند، شتاب بالای خودرو است. در نقطه مقابل، هنگامی که شتاب خودرو کاهش بیابد، تجربه رانندگی می تواند برای راننده بسیار زجرآور و خسته کننده شود.

اصلی ترین دلیلی که باعث کاهش تدریجی شتاب خودرو می شود، مستهلک و فرسوده شدن قطعات موتور در قسمت های مختلف است. اما اینکه مستهلک شدن چه قطعاتی از خودرو باعث این کاهش شتاب شده اند، بحثی است که در ادامه به صورت یک به یک به آن خواهیم پرداخت.

۱- کثیف شدن فیلتر هوا

فیلتر کثیف علت کم شدن شتاب خودرو
فیلتر کثیف علت کم شدن شتاب خودرو

فیلتر هوا، یکی از قطعاتی است که در مسیر ورودی هوا به داخل موتور قرار می گیرد و وظیفه اش، پاک کردن هوای ورودی به موتور از ذرات گرد و غبار است. این فیلتر اگر به نوعی کثیف شود و یا مجرای تنفسی آن مسدود شود، باعث کاهش شتاب خودرو خواهد شد، چراکه میزان هوای ورودی به موتور کاهش یافته و موتور به راحتی نمی تواند برای انجام عمل احتراق اکسیژن را با سوخت ترکیب کند.

۲- وجود ناهنجاری در مسیر اگزوز

اگزوز خراب دلیل کم شدن شتاب ماشین
اگزوز خراب دلیل کم شدن شتاب ماشین

همانطور که هوای ورودی به خودرو نقش موثری در میزان شتاب خودرو دارد، هوای خروجی از آن نیز نقش بسزایی در این عامل دارد. اگر به هر دلیل مسیر خروجی هوای خودرو که همان اگزوز می باشد، دچار مشکل شده باشد، شتاب خودرو کاهش یافته و در نتیجه خودرو نمی تواند عملکرد کافی را داشته باشد.

برای رفع این مشکل باید مسیر لوله های اگزوز را به خوبی چک نمود و کاتالیست اگزوز را نیز از لحاظ کثیفی، مورد بازدید قرار داد. ایجاد شکستگی، زنگ زدگی و سایر موارد نیز در مخزن یا لوله های اگزوز نیز می تواند دلیلی بر کاهش شتاب خودرو باشد.

(لازم به ذکر است که برخی از رانندگان برای افزایش شتاب خودروی خود، کاتالیست خودرو را به طور کلی از مسیر اگزوز خارج می کنند که باعث می شود تا دود خروجی از اتومبیل با غلظت آلایندگی بیشتری به هوای بیرون بپیوندد.)

۳- کثیفی سوزن انژکتور و سیستم پاشش سوخت

کثیفی سوزن انژکتور و سیستم پاشش سوخت
کثیفی سوزن انژکتور و سیستم پاشش سوخت

از دیگر عواملی که می تواند باعث تنبلی خودرو شود، عدم عملکرد صحیح سیستم پاشش سوخت خودرو یا انژکتور می باشد. در صورتی که سوزن های انژکتور خودرو کثیف شده باشند، دیگر توانایی پاشش سوخت با شدت را نداشته و در نتیجه در عمل احتراق خودرو، مشکلاتی به وجود می آورند که باعث ریپ زدن خودرو و کارکردن نامنظم آن می شود.

این موضوع هنگامی محسوس تر می شود که ما بخواهیم با فشردن پدال گاز، سوخت بیشتری به سیلندرها وارد کنیم و شتاب بیشتری به خودرو بدهیم.

۴- شمع و وایر معیوب

دلایل کم آوردن ماشین
دلایل کم آوردن ماشین

شمع و وایر خودرو از دیگر قطعاتی هستند که مستقیما به احتراق خودرو مربوط می شوند و در صورتی که در آن ها مشکلی بوجود آید، خودرو از تنظیم خارج و به درستی کار نخواهد کرد. شمع ها عامل جرقه زنی و ایجاد احتراق هستند. در صورتی که یکی از شمع ها به علت کثیفی و یا خوردگی، دیگر جرقه زنی قبل را نداشته باشد، باعث کاهش شتاب خودرو خواهد شد.

۵- شل شدن سیم گاز

علت تنبل شدن ماشین
علت تنبل شدن ماشین

سیم گاز خودرو به طور مستقیم به دریچه ورود هوا موتور متصل است. در نتیجه هر بیشتر گاز دهید طبیعتا هوای بیشتری هم وارد سیلندرها خواهد شد. اما شل شدن سیم گاز موجب می شود تا دریچه هوا به اندازه مناسب باز نشود و هوای کافی نیز به داخل سیلندرها راه نیابد. پس در نبود هوای کافی طبیعی است که احتراق موتور نیز قدرت قبل را نداشته باشد.

۶- استپر معیوب خودرو

استپر معیوب علت کم شدن شتاب مااشین
استپر معیوب علت کم شدن شتاب مااشین

یکی از وظایف استپر خودرو، تنظیم هوای مصرفی سیلندرهاست. اگر این قطعه به هر دلیلی دچار اشکال شده باشد، قطعا در شتاب گیری خودرو مشکلاتی را خواهیم داشت. چرا که هوای مورد نیاز سیلندرها تامین نشده و عملیات احتراق به خوبی صورت نخواهد گرفت.

۷- ایجاد اشکال در سنسور اکسیژن

سنسور اکسیژن معیوب علت افت شتاب ماشین
سنسور اکسیژن معیوب علت افت شتاب ماشین

سنسور اکسیژن یکی دیگر از قطعات خودرو محسوب می شود که روی تنظیم مصرف سوخت نقش بسزایی دارد. اگر به هر دلیلی این سنسور دچار اشکال شود، در تنظیم میزان اکسیژن و مصرف سوخت خودرو مشکل پیش آمده و در نتیجه شتاب اولیه خودرو از دست می رود.

۸- عدم تنظیم صحیح تسمه تایم

نامیزان بودن تسمه تایم علت افت شتاب خودرو
نامیزان بودن تسمه تایم علت افت شتاب خودرو

اگر تسمه تایم خودرو به درستی تنظیم نشود و یا از تنظیم اصلی خود خارج شود، در نتیجه در تنظیم بالا و پایین رفتن سوپاپ ها مشکل ایجاد شده و خودرو احتراق مناسبی نخواهد داشت. در نتیجه اگر به تازگی با تنظیم مجدد این قطعه، متوجه شده اید که خودروی شما به درستی کار نمی کند، حتما به یک متخصص مراجعه و از او بخواهید که یک بار دیگر تسمه تایم خودروی شما را تنظیم نماید.

مقاله پیشنهادی: تشخیص زمان تعویض تسمه تایم

۹- استفاده از روغن موتور نامناسب

وظیفه اصلی روغن موتور در خودرو، خنک نگاه داشتن قطعات خودرو و روان شدن حرکت آن هاست. اگر روغن موتور مصرفی خودروی شما دارای کیفیت لازم نباشد، در نتیجه هنگام عمل احتراق، قبل از این که شمع ها اقدام به جرقه زنی کنند، گرمای زیاد سیلندر، باعث ایجاد احتراق خواهد شد و در نتیجه کارکرد خودرو با اشکال مواجه خواهد گردید.

۱۰- استفاده از لاستیک ها و رینگ های غیر استاندارد

لاستیک و رینگ غیر استاندارد دلیل کاهش شتاب ماشین
لاستیک و رینگ غیر استاندارد دلیل کاهش شتاب ماشین

استفاده از لاستیک های بزرگتر از میزان استاندارد خودرو، خود می تواند یکی از عوامل کاهش شتاب خودرو باشد. اصولا هر خودرو برای سایز لاستیک مناسب خودش طراحی شده است و تغییر این سایز یا نوع لاستیک و رینگ سبب ایجاد اشکال در عملکرد خودرو می شود که ممکن است باعث کاهش شتاب خودرو نیز گردد. اصولا لاستیک بزرگتر و پهن تر، اصطکاک بیشتری را با زمین ایجاد می کند.

۱۱- فرسودگی رینگ و پیستون

رینگ و پیستون فرسوده باعث می شود تا محفظه احتراق خودرو کثیف شود و در نتیجه عمل احتراق که عامل اصلی شتابگیری و افزایش سرعت خودرو است، با مشکل مواجه شود. اگر مدت های مدیدی است که رینگ و پیستون خودروی خود را چک نکرده اید، پس از اطمینان از درستی تمامی عوامل بالا، اگر همچنان از مشکل کاهش شتاب خودرو رنج می برید پیشنهاد می کنیم حتما رینگ و پیستون خودرو را مورد بررسی قرار دهید.

۱۲- پمپ بنزین خراب

پمپ بنزین خراب علت کم آوردن ماشین در سر بالایی
پمپ بنزین خراب علت کم آوردن ماشین در سر بالایی

اگر خودری شما پمپ بنزین فرسوده و یا خراب داشته باشد، در نتیجه در عمل سوخت رسانی به خودرو با مشکل مواجه می شود که این موضوع سبب می شود در هنگامی که سیلندر به سوخت بیشتر جهت بالا بردن شتاب خودرو نیاز دارد، نتواند به خوبی تامین شود و در نتیجه خودرو شتاب لازمه را نداشته باشد.

علت گاز نخوردن ماشین در سر بالایی چیست؟

 علت کاهش شتاب خودرو در سر بالایی
علت کاهش شتاب خودرو در سر بالایی

ضعیف یا خراب بودن پمپ‌بنزین

یکی از عواملی که باعث می‌شود ماشین به خصوص در سربالایی گاز نخورد، ضعیف یا خراب بودن پمپ ماشین است. همچنین کثیف بودن صافی بنزین نیز یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین به حساب می‌آید. در این حالت بهتر است صافی بنزین خود را چک کنید و از سالم بودن و یا تمیز بودن آن مطمئن شوید.

خراب شدن فیلتر هوا

 علت گاز نخوردن ماشین در سر بالایی
علت گاز نخوردن ماشین در سر بالایی

یکی از قطعات تأثیرگذار در عملکرد خودرو بدون شک فیلتر هوا است. فیلتر هوا در واقع به نوعی بر روی جریان ورودی به موتور ماشین تأثیرگذار است. اگر با مشکل گاز نخوردن ماشین مواجه شدید حتماً فیلتر هوای موتور خودرو را بررسی کنید.

نامرغوب بودن و یا تمام شدن روغن موتور

روغن موتور یکی از مواد مورد نیاز در خودرو است که تأثیر زیادی بر روی عملکرد خودرو دارد. روغن موتور مورد استفاده در هر خودرو از نوع خاصی است به همین دلیل باید در انتخاب نوع روغن موتور برای خودرو دقت کرد.

این نکته را هم در نظر بگیرید که روغن موتور پس از طی مسافت مشخص باید تعویض شود و این مسافت به نوع روغن و نیز خودرو شما بستگی دارد. عدم تعویض به موقع روغن خودرو و همچنین استفاده از روغن موتور نامناسب برای خودرو باعث گاز نخوردن ماشین و به خصوص در سربالایی‌ها می‌شود.

کثیف شدن انژکتور خودرو

کثیف شدن انژکتور خودرو علت گاز نخوردن خودرو
کثیف شدن انژکتور خودرو علت گاز نخوردن خودرو

تمیز بودن انژکتور یکی از عوامل مؤثر در عملکرد خودرو است که شست و شوی آن بر عهده تعمیرکار متخصص است. در صورت افت عملکرد خودرو، این مورد را با تعمیرکار معتمد خود مطرح کنید. هرچه انژکتور خودرو تمیزتر باشد گاز خوردن ماشین متعادل‌تر و دقیق‌تر خواهد بود.

خرابی سنسور گاز

خرابی سنسور گاز دلیل گاز نخوردن خودرو در سر بالایی
خرابی سنسور گاز دلیل گاز نخوردن خودرو در سر بالایی

یکی از عواملی که باعث گاز نخوردن ماشین می‌شود، خرابی سنسور گاز خودرو است. اگر با مشکل گاز نخوردن ماشین مواجه شدید بهتر است حتماً سنسور گاز خودرو را نیز بررسی کنید.

معیوب بودن دیسک و صفحه

دیسک صفحه عیوب علت تنبل شدن خودرو در سر بالایی
دیسک صفحه عیوب علت تنبل شدن خودرو در سر بالایی

دیسک و صفحه خودرو نیز مانند تمامی قطعات و لوازم خودرو دارای طول عمر مشخصی است. تمام شدن دیسک و صفحه خودرو می‌تواند یکی از عوامل مهم در گاز نخوردن خودرو باشد. هنگامی که ما مشکلی مثل گاز نخوردن خودرو در سربالای مواجه شدید، حتماً دیسک و صفحه خودرو را بررسی کنید و از اگر تمام شده است، آن را تعویض کنید.

مقاله پیشنهادی:  عوامل و نشانه های خرابی صفحه کلاچ خودرو

میزان کمپرس سیلندر

 علت گاز نخوردن ماشین در سر بالایی
علت گاز نخوردن ماشین در سر بالایی

اگر خودرو شما در سربالایی با مشکل گاز نخوردن مواجه است بهتر است کمپرس سیلندر خودرو خود را بررسی کنید. در واقع کمپرس سیلندر یکی از عوامل تأثیرگذار در عملکرد سوپاپ‌ها و رینگ‌ها است.

خرابی استپر موتور

خراب بودن استپر موتور خودرو نیز یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین است. اگر استپر موتور خراب دچار نقص باشد و یا شمع‌ها و کوئل وایر شمع هم خراب باشد، گاز خوردن ماشین دچار مشکل خواهد شد.

نقص در ECU

نقص در ECU موتور می‌تواند یکی از علل گاز نخوردن ماشین محسوب شود ، خرابی سنسورهای پدال کلاچ، نقص در هیدرولیک فرمان، ایراد در سنسور موقعیت میل سوپاپ و کیلومتر در ماشین‌هایی با  ECU زیمنس اشاره کرد.

استفاده از بنزین سوپر در بسیاری از خودروها موجب بهبود عملکرد می‌شود هرچند که اکتان بنزین پیشنهادی کارخانه را هم باید مدنظر قرار دهید. در خودروهای گران قیمت، استفاده از بنزین سوپر اهمیت بالایی دارد چراکه مرغوبیت بنزین موجود در ایران مورد بحث است.

به علاوه برای بالا بردن کیفیت بنزین، می‌توانید از اکتان‌ بوستر استفاده کنید. البته استفاده از اکتان بوستر هم دقت خاصی را می‌طلبد چراکه نمونه‌های نامرغوب در ایران با قیمت پایین در دسترس است.

چرا ماشین گاز میخوره ولی شتاب نداره؟

 ماشین گاز میخوره ولی شتاب نداره

هرگاه که پدال گاز را فشار می دهید، سرعت موتور کم می شود. برای زیاد کردن سرعت باید خیلی کم پدال گاز را فشرد. قدرت کلی خودرو کم شده است. این مشکل به مرور زمان بدتر میشود. مشکلات احتمالی عبارتند از:

  1. فیلتر هوا ممکن است کثیف شده باشد.
  2. فیلتر بنزین ممکن است که گل گرفته باشد.
  3. پمپ بنزین ممکن است که فرسوده باشد.
  4. زمان بندی احتراق ممکن است اشتباه باشد.
  5. آب ممکن است در بنزین مخلوط شده باشد.
  6. مبدل کاتالیتیک ممکن است وصل شده باشد.

راه های افزایش شتاب خودرو

ویدئوی زیر 10 روش ساده و ارزان قیمت افزایش شتاب خودرو را نشان می دهد، تماشای آن را به شما پیشنهاد می کنیم.

توان خودرو و به دنبال آن میزان شتاب خودرو از جمله مهمترین ویژگی ها و پارامترهای یک شخص برای خرید خودرو است. قبل از خرید خودرو می توان با خواندن کاتالوگ خودرو، مشخصات فنی و ظاهری خودرو را بررسی نمود که به دنبال آن می توان شتاب خودرو را هم فهمید. اما خیلی از افراد به خصوص جوانان در پی فهمیدن عوامل افزایش شتاب خودرو خود هستند تا با انجام آنها شتاب خودرو خود را افزایش دهند. دلایل زیادی هم دارند مثلا شرکت در مسابقات خودرو که به درگ معروفند و خیلی ها هم بدون دلیل در پی افزایش شتاب خودرو خود می باشند. در ادامه قصد داریم تا ساده ترین عوامل افزایش شتاب خودرو را بررسی نماییم.

عوامل افزایش شتاب خودرو

راه های افزایش شتاب خودرو
راه های افزایش شتاب خودرو

پس از استفاده از خودرو برای مدتی متوجه کم شدن توان و شتاب خودرو خود خواهید شد. یکی از دلایل این مشکل فرسوده شدن وسایل و قطعات خودرو می باشد. خودروسازان، خودروها را برای استفاده روزمره و طولانی مدت می شازند و پس از استفاده از خودرو برای مدت زیادی، توان خودرو کاهش می یابد و به دنبال آن شتاب ماشین هم کم می شود. اما با آشنایی با عوامل افزایش شتاب خودرو و با چند ترفند ساده می توان شتاب خودرو را تقویت نمود.

تقویت ECU

عوامل موثر در شتاب ماشین
عوامل موثر در شتاب ماشین

EUC موجود در خودروهای صفر به دلیل حداکثر بهره وری در میزان مصرف سوخت و کمترین تولید آلایندگی، معمولی هستند. اما EUC خودرو را می توان طوری تنظیم نمود که بیشترین عملکرد را داشته باشد. برای این کار باید تراشه ECU خودرو را بروز کرد.

با استفاده از دیاگ و یا یک ماژول تعویضی می توان این کار را انجام داد. از دستگاهی به نام دیاگ پرتابل هم در بعضی اوقات می توان استفاده نمود. استفاده از این دیاگ پرتابل بیشتر در موتورهای مدرن امکان پذیر می باشد.

کنترل کننده دریچه گاز

تغییر در کارایی و عملکرد خودروها به این دلیل است که در وسایل نقلیه پیشرفت ثابتی در حال انجام می باشد. کامپیوترهای خودروهای مدرن دریچه های گاز یک خودرو را کنترل می کنند و این در حالی است که در قدیم این کار به شکل سنتی و مکانیکی انجام می شد. در خودروهای جدید و مدرن با فشردن پدال گاز، موقعیت پدال گاز به کامپیوتر خودرو فرستاده می شود.

به همین دلیل زمان ارسال این دستور به موتور خودرو کاهش یافته و شتاب خودروها بیشتر شده است. این فرایند باعث می شود تا برخی از فرایندهای کنند کننده حذف شوند. در عین حال این سیستم کاملا ایمن طراحی شده و در پی بروز مشکل، به سرعت تشخیص داده می شود. این فرایند به میزان زیادی شتاب، سرعت و زمان پاسخ دهی را کنترل می کند.

افزایش شتاب خودرو با تعویض چرخ دنده ها

افزایش شتاب خودرو با تعویض چرخ دنده ها
افزایش شتاب خودرو با تعویض چرخ دنده ها

چرخ دنده های موجود در موتور خودروها به دو شکل کوتاه و بلند می باشند. اگر کمی با مسائل مکانیک آشنایی داشته باشید متوجه می شوید که خودروهایی که دارای چرخ دنده بزرگ هستند سرعت بیشتر و شتاب کمتری دارند و مصرف سوخت پایینی دارند. و خودروهای دارای چرخ دنده های کوچکتر، دارای شتاب بسیار بیشتری می باشند و مصرف بیشتری هم دارند.

به همین دلیل برای افزایش شتاب خودرو خود می توانید چرخ دنده های بزرگ خودرو را با چرخ دنده های کوچک تعویض نمایید. این کار البته باعث افزایش مصرف سوخت خودرو شده و این کار را نمی توان در خانه انجام داد و برای ان باید به یک مکانیک ماهر مراجعه نمایید. پس یکی دیگر از عوامل افزایش شتاب خودرو ، تعویض چرخ دنده ها می باشد.

تغییر آج و اصطکاک لاستیک ها

برخی از کارشناسان و متخصصین خودرو قادرند با تغییر ( افزایش ) آج و اصطکاک لاستیک خودرو، شتاب خودرو را افزایش دهند. زیرا شتاب خودرو همواره با میزان اصطکاک و چسبندگی تایرها رابطه مستقیم دارد. پس زمانی که تایر خودرو فرسوده می شود، قطعا شتاب خودرو هم کاهش می یابد.

البته میزان افزایش آج و اصطکاک خودرو با توجه به محاسبه ی نیروی لازم جهت به حرکت در آوردن خودرو محاسبه می شود. که با تقسیم نیرو بر وزن تایر و برخی محاسبات دیگر انجام می شود. در ادامه پارامترهایی مانند سرعت و حرارت بر عملکرد تایرها تاثیر می گذارد. پس همواره تعویض تایر های قدیمی و فرسوده بر افزایش شتاب خودرو تاثیر مستقیم می گذارد.

 تاثیر وزن به شتاب خودرو

 تاثیر وزن به شتاب خودرو
تاثیر وزن به شتاب خودرو

خوب مشخص است که اجسام سبک سریعتر از اجسام سنگین به حرکت در می آیند به مانند آدم ها که چاق ها کند تر از لاغرها می باشند. پس یکی از عوامل افزایش شتاب خودرو کاهش وزن خودرو می باشد. مثلا برخی از افراد برای این منظور، ترمز های فابریک خودرو را با ترمزهای روتور دوتایی تعویض می نمایند که جدا از وزن کمتر، عملکرد خودرو را بهبود می بخشد. البته برای کاهش وزن خودرو باید از یک متخصص کمک گرفت که متناسب با مدل و توان خودرو، وزن را کاهش دهید.

بهبود وضعیت آیرودینامیک

تاثیر طراحی خودرو در میزان شتاب آن
تاثیر طراحی خودرو در میزان شتاب آن

نحوه طراحی بدنه یک خودرو قطعا یکی از مهمترین عوامل افزایش شتاب خودرو می باشد. به همین دلیل اگر خودروهای اسپرت و سوپر اسپرت را نگاه کنید می بینید طراحی عجیبی دارند. این طراحی صرفا برای زیبایی خودرو نیست بلکه یک خودرو اسپرت که شتاب و سرعتش شاید مهم ترین پارامتر هایش باشد، به این شکل طراحی می شود.

طراحی آیرودینامیک خودرو هم به همین دلیل است که شتاب خودرو بالا برود. این بخش از طراحی خودرو آنقدر مهم است که به عنوان یک رشته تحصیلی در مقاطع تکمیلی تدریس می شود.

از این رو می دانیم که ما نمی توانیم طراحی و شکل ظاهری خودرو را تغییر دهیم اما با حذف کردن برخی موارد مانند باربندها می توان شتاب خودرو را افزایش داد. یکی دیگر از این عوامل هم کم کردن ارتفاع خودرو می باشد که در این صورت به دلیل عبور مقدار بسیار کمتری هوا از زیر خودرو، سرعت و شتاب خودرو افزایش می یابد. با تغییر در فنرهای خودرو می توانید ارتفاع خودروتان را کم کنید و شتاب خودرو را افزایش دهید.

سخن پایانی

 علل کاهش شتاب خودرو
علل کاهش شتاب خودرو

هر کدام از مشکلات بالا، به خودی خود می تواند باعث کاهش شتاب خودرو و در نتیجه تنبل شدن ماشین شود. همان طور که در موارد بالا خوانده‌اید، عمل احتراق و هوارسانی تأثیر مستقیمی بر میزان شتاب خودرو دارد؛ بنابراین بروز مشکل در تمام قطعاتی که مربوط به عمل احتراق، سوخت‌رسانی و هوارسانی به خودرو می‌شوند، موجب کاهش شتاب خودرو می‌شود.

پیشنهاد ما این است که در صورت کاهش یافتن شتاب خودرو حتماً به یک متخصص مراجعه کنید و در صورت نداشتن دانش در این زمینه به قطعات خودرو دست نزنید. معاینه فنی مداوم می‌تواند از بروز مشکلات در این زمینه جلوگیری کند. لطفا اگر در این زمینه تجربه ای دارید برای خوانندگان کیان باتری بنویسید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
91 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش