در این مقاله از کیان باتری به نقد و بررسی جیلی GC6 و مزایا و معایب آن می پردازیم. جيلي gc6 درواقع نسخهای از جيلی MK است که جيلی MK جزو محصولات قديمی اين خودروساز چينی محسوب میشود و از سال 2006 تاکنون با فيسليفتهای متعدد روی خط توليد دوام آورده است.
اين سدان اقتصادی که در بازارهای مختلف با نامهای متفاوتی شناخته میشود، نخستين بار در سال 1396 و با چهره مدل 2014 روي خط مونتاژ شرکت خودروسازان بم آمد. اين نسخه اوليه که با نام تيپ اليت شناخته میشود، مدت زیادی روی خط مونتاژ خودروسازان بم نماند و در اواخر همان سال، جای خود را به نسخه فيسليفت 2016 داد.
فهرست محتوا
معرفی و بررسی جیلی GC6
در سال 96 میزان داخلیسازی GC6 حدود 25% درصد بود چراکه این داخلیسازی تنها صرف بخشهایی مانند رینگ و لاستیک، باتری و برخی قسمتهای الکترونیکی خودرو شده بود. برای سال 97 نیز هم میزان داخلیسازی GC6 به عدد 30% رسید و هم نسخه جدیدی از آن به بازار آمد. خوشبختانه «خودروسازان بم» خیلی زود متوجه کمبودهای GC6 تیپ الیت شد و سرانجام در اسفندماه 96 نسخه فیسلیفت شده آنرا با نام تیپ «اکسلنت» معرفی کرد.
GC6 نیوفیس نسبت به الیت، یک سروگردن مدرنتر شده؛ هم در ظاهر، هم در تجهیزات و هم در بهبود جعبهدنده. GC6 نیوفیس در مدل 97 به بازار آمد و مهمترین ویژگی فنیاش، داشتن جعبهدنده جدیدی است که «جتکو» ژاپن آن را ساخته. به لحاظ امکانات نیز اضافهشدن سانروف، دوربین عقب، دو رنگشدن تریم داخلی و بزرگترشدن مانیتور کنسول، مهمترین تفاوت تیپ اکسلنت با تیپ الیت است.
فیلم تست و بررسی جیلی GC6
در ویدیو زیر خودرو جیلی GC6 معرفی و بررسی شده است. و مشخصات و عملکرد فنی آن پرداخته است که به خریداران این خودرو کمک زیادی می کند.
بررسی مشخصات فنی جیلی GC6
کیفیت سواری خودروهای جیلی همواره یکی از مزیتهای قابلتوجه محصولات این شرکت محسوب میشوند و جیلی GC6 نیز میتواند نسبت به رقبای ایرانی خود یک سواری نرمتر و بیدردسرتر را به سرنشینان عرضه کند. عایقبندی نسبتا خوب صورت گرفته باعث میشود تا در دورهای پایین، ورود صدای اضافی موتور به داخل کابین به حداقل برسد و سرنشینان آرامش بیشتری داشته باشند.
تعویض دندهها در جیلی GC6 به نرمی انجام میگیرد، اما برخی ناهماهنگیها میان گیربکس و موتور در این خودرو نیز قابلتوجه هستند؛ مخصوصا زمانی که بخواهید در سفرهای طولانی از این خودرو استفاده کنید جای خالی دنده 5 بهخوبی در گیربکس چهار سرعته آن حس میشود.
از لحاظ شتابگیری و چالاکی نباید حساب چندانی روی GC6 باز کنید و درواقع این خودرو از محصولی مانند تندر 90 اتومات نیز کندتر است. یکی از مزیتهای جیلی GC6 ارتفاع مناسب آن از سطح زمین است که باعث میشود در صورت عبور از سرعتگیرها و ناهمواریها، کمترین احتمال برخورد با سطح زمین وجود داشته باشد. ناگفته نماند که ترمزهای دیسکی این سدان اقتصادی نیز از عملکرد خوبی برخوردار هستند و کنترل خودرو در سرعتهای بالا را راحت کردهاند.
مشخصات فنی موتور جیلی GC6
جیلی GC6 در زیر کاپوت خود یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر دارد که توان آن ۱۰۵ اسب بخار بوده و حداکثر گشتاور به ۱۴۱ نیوتن متر میرسد. شتاب صفر تا صد جیلی GC6 اکسلنت که نیروی حاصل از پیشرانه آن توسط جعبهدنده اتوماتیک ۴ سرعته ساخت جتکو ژاپن به سوی چرخهای جلو ارسال میشود، برابر با ۱۳.۵ ثانیه بوده و حداکثر سرعت این خودرو ۱۱۳۲ کیلوگرمی به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. مصرف سوخت جیلی GC6 اکسلنت حدود ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشود.
نام خودرو | جیلی GC6 |
نوع موتور | چهار سیلندر |
حجم موتور | 1.5 لیتر |
قدرت | 105 اسببخار |
گشتاور | 141 نیوتنمتر |
جعبه دنده | 4 دنده اتومات JATCO |
انتقال قدرت | دیفرانسیل جلو |
شتاب 0-100 | 13.5 ثانیه |
بیشترین سرعت | 160 Km/h |
مصرف ترکیبی | 6 L/100km |
ظرفیت باک | 45 لیتر |
باتری جیلی GC6 در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.
معرفی امکانات و آپشن های رفاهی جیلی GC6
جيلي gc6 از آپشنهايی مثل سانروف، سيستم مالتی مديا با مانيتور 8 اينچی لمسی و 6 بلندگو، روکش چرمی صندلیها، دوربين ديد عقب، دیلايت، تهويه مطبوع الکتريکی، سنسور پارک عقب، 2 ايربگ و… بهره میبرد که اصلاً ليست بلندبالا و عجيبوغريبي نيست، اما نسبت به قیمت جیلی GC6 و با درنظرگرفتن شرايط ساير رقبا، وضعيت خوبی دارد و تا حدود زیادی با سليقه خريداران ايرانی هماهنگ است.
دانلود دفترچه راهنمای جیلی GC6 اکسلنت
بررسی طراحی ظاهری جیلی GC6
طراحی ظاهری جیلی GC6 به گونهای است که در همان نگاه اول میتوان فهمید با یک محصول اقتصادی و ارزانقیمت طرف هستیم که البته با توجه به قیمت بالای خودرو در کشورمان دیگر نمیتوان به این محصول لقب خودرو اقتصادی را داد. به هر حال جیلی GC6 یک سدان اقتصادی است که جهت حضور در بازار کشورهای در حال توسعه طراحی شده است.
بررسی طراحی بیرونی جیلی GC6
نمای جلوی جیلی GC6
از آن جا که جیلی تویوتا ویوس را به عنوان الهام دهنده اصلی خود در طراحی GC6 قرار داده است. فرم کلی سقف، درب ها، کاپوت و سپر شباهت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. GC6 از آن جا که در کلاس سدان های سایز کوچک موسوم به ساب کامپکت قرار دارد نیاز به طراحی گیرا و جذابی دارد تا بتواند مخاطب را جذب خود کند.
فیسلیفت مدل اکسلنت سبب شده تا طرح چهره این سدان بسیار مدرنتر و جذابتر از مدل الیت به نظر برسد. فرم هندسی چراغهای جلو با گوشههای تیز و حالت مناسب جلوپنجره شمایلی اسپرت و تهاجمی به این سدان چینی داده است. طراحی زیبا و متمایز سپر جلو و تعبیه چراغهای دیلایت در دو طرف سپر و دریچههای تهویه آن ظاهری مدرن به این بخش از چهره جیلی GC6 اکسلنت بخشیده که در مقایسه با مدل الیت چهرهای به مراتب بهروزتر و چشمنوازتر را از این سدان جمعوجور به نمایش گذاشته است. حالت برآمده قسمت میانی درب کاپوت نیز باعث عضلانیتر جلوه کردن نمای جلوی جیلی GC6 شده است.
نمای پشت جیلی GC6
نمای پشت جیلی GC6 اکسلنت دستخوش تغییر و تحولات آنچنانی نشده است. چراغهای عقب به صورت یک تکه طراحی شده و در دو طرف درب صندوق حضور یافتهاند. گرافیک داخلی آنها به صورت دو رنگ بوده و ناحیه سفید رنگ با فرمی U مانند توسط چراغ های LED به اِشغال در آمده است.
یک نوار کرومی بر روی درب صندوق، ارتباط این دو چراغ را با یکدیگر تحکیم بخشیده است. در بخش زیرین سپر عقب یک قطعه پلاستیکی مشکی رنگ مشاهده می شود که در دو طرف آن چراغهای مه شکن قرمز رنگ جایگذاری شدهاند.
طراحی داخل کابین جیلی GC6
با ورود به اتاق اولین چیزی که توجه شما را جلب می کند تریم دو رنگ آن است که بر روی تمامی بخش ها از جمله رودری ها، صندلی و داشبورد خودرو کار شده است.
به طور کلی طراحی داشبورد نیز وام دار محصولات دهه گذشته ژاپنی و کره ای است. فرمان خودرو با سطح صاف بخش زیرین امکان ورود و خروج راحت تر راننده را فراهم می کند و از نظر مونتاژ قطعات نیز خودرو در وضعیت مناسبی قرار دارد.
در بخش مرکزی کنسول نیز خروجی سیستم تهویه مطبوع به صورت ایستاده قرار گرفته است و سیستم صوتی خودرو نیز در همین بخش قرار دارد.
مزایا و معایب جیلی GC6
جیلی gc6 خودروی مناسبی است و مزیتهای رقابتی خوبی دارد، اما افسوس که دوران عرضه آن در بازار ایران بسیار کوتاه بود و البته شرکت خودروسازان بم در همان دوران کوتاه نیز تبلیغات و بازاریابی چندان خوبی برای این خودرو نداشت.
مزایا جيلی gc6
مصرف سوخت اقتصادی
جيلی gc6 با مصرف سوخت ترکيبی 6.3 ليتر در صد کيلومتر در رده خودروهای کممصرف بازار کشور ما قرار میگيرد. البته اين عدد 6.3 ليتر، رسمی و برای شرايط کاملاً ايدهآل است و مصرف سوخت واقعی اين خودرو در شهرهای پرترافيک و با ارتفاع بالا از سطح دريا، به حدود 9 ليتر در صد کيلومتر و حتی اندکی بالاتر نيز خواهد رسيد.
اما همين ميزان از مصرف سوخت نيز در قياس با رقبای همقيمت، عددی قابلقبول است. بنابراين جيلی gc6 حتی در شرايط پرفشار نيز چندان خوشاشتها ظاهر نمیشود و هوای جيب مالک خود را دارد.
کابين جذاب
کابين جيلی gc6 اکسلنت بهلطف مواردی مثل تريم دورنگ، تزئينات طرح آلومينيوم، غربيلک فرمان D-Cut و نحوه جانمايی مانيتور و دکمههای کنترلی سيستم صوتی، نمايی جذاب و فراتر از سطح يک سدان کوچک اقتصادی دارد. از اينرو، طرح کابين را میتوانيم يکی از مزايای جيلی gc6 محسوب کنيم که اين خودرو را از رقبايی مثل رنو تندر90 پلاس اتوماتيک، جک J4 و برليانس H330 متمايز میکند.
آپشنهای قابلقبول
جيلي gc6 اکسلنت از آپشنهايی مثل سانروف، سيستم مالتی مديا با مانيتور 8 اينچی لمسی و 6 بلندگو، روکش چرمی صندلیها، دوربين ديد عقب، دیلايت، تهويه مطبوع الکتريکی، سنسور پارک عقب، 2 ايربگ و… بهره میبرد که اصلاً ليست بلندبالا و عجيبوغريبي نيست، اما نسبت به قیمت جیلی gc و با درنظرگرفتن شرايط ساير رقبا، وضعيت خوبی دارد و تا حدود زیادی با سليقه خريداران ايرانی هماهنگ است.
قیمت منطقی
جیلی gc6 بهدلیل عرضه نسبتاً محدود فرصت نکرد تا خود را به دلالها بشناسد و تقریباً تمامی فروشندگان آن، مصرفکنندههای واقعی هستند. این مصرفکنندههای واقعی نیز قیمت خیلی منطقی و مناسبی را برای خودروی خود اعلام میکنند. بهگونهای که میتوانید با پول یک خودرو صفر کیلومتر داخلی (با گیربکس دندهای و آپشنهای خیلی کمتر از جیلی gc6) یک نسخه سالم و کم کارکرد جیلی gc6 را خریداری کنید.
معایب جيلی gc6
طراحی ظاهری ناهماهنگ
وقتی به نمای جلوی جیلی gc6 اکسلنت نگاه میکنید، طراحی اجزایی مثل گرافیک چراغها، نحوه جاگیری دیلایتها درون سپر، جلوپنجره تک خط باابهت و حتی شکل آینههای جانبی واقعاً تحسین شما را برمیانگیزد و حس مواجهه با خودرویی در چند کلاس قیمتی بالاتر را القا میکند.
اما افسوس که تمامی این دست و هوراها در همین نما به پایان میرسد؛ چراکه نمای جانبی این خودرو خیلی ساده و بیروح طراحی شده و یادآور خودروهای 3 دهه پیش است. ضمن اینکه رینگهای بسیار کوچک (که طرح آنها مشابه برخی نسخههای سایپا کوئیک است)، به ناهماهنگی این نما دامن میزند.
نمای عقب جیلی gc6 نیز با ترکیب چراغهایی که خیلی بالا و دور از هم نصب شدهاند و همچنین سپر کوتاه و مستطیلشکل، وضعیت بهتری ندارد و علیرغم تلاش طراحان، اصلاً دلچسب ازآب درنیامده است.
فضای نهچندان جادار کابین
سدانهای اقتصادی عمدتاً توسط افراد میانسال و بهمنظور استفادههای خانوادگی خریداری میشوند؛ بنابراین فضای جادار کابین یکی از واجبات این سگمنت است. اما جیلی gc6 بهدلیل قرارگیری در رده سدانهای سابکامپکت، فضای کابین چندان بزرگی را در اختیار سرنشینان خود قرار نمیدهد و در مسافرتهای طولانی با حداکثر ظرفیت، سرنشینان خود را بیشازحد خسته خواهد کرد.
عرضه محدود
به آخرین و البته مهمترین مورد در لیست معایب جیلی gc6 رسیدیم. عرضه محدود جیلی gc6 باعث شدهاست تا وضعیت خدمات پس از فروش و تأمین قطعات این خودرو اصلاً مناسب نباشد و مالک برای انجام خدمات و تعمیرات، مجبور به صرف وقت و هزینه زیاد شود که این مورد برای یک خودروی اقتصادی، عیب بزرگی محسوب میشود.
از طرف دیگر، این مشکلات باعث شده است تا علیرغم قیمت منطقی جیلی gc6 در بازار کارکرده، کمتر خریداری ریسک کند و بهسراغ آن برود. از اینرو، جیلی gc6 جزو خودروهای سختفروش بازار کشور ما محسوب میشود.
ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!
وضعیت ایمنی جيلی gc6
ارزش خرید جیلی GC6
جیلی GC6 محصولی است که اگر با قیمتی مناسبتر روانه بازار میشد و پشتیبانی بهتری از سوی شرکت مونتاژ کننده دریافت میکرد، قطعا میتوانست در بازار موفقیتهای بیشتری کسب کند. این خودرو نسبت به برخی رقبای خود دارای مزیتهایی است که از جمله آنها میتوانیم به مصرف سوخت اقتصادی، سواری نرم و آپشنهای نسبتا مناسب اشاره کنیم.
از سوی دیگر نباید فراموش کرد که GC6 یک محصول چینی با عرضه محدود در بازار است و مشکلاتی مانند کمبود قطعات یدکی، کیفیت پایینتر مونتاژ، افت قیمت در نمونههای کارکرده و بازار دست دوم نامناسب را با خود به همراه دارد. به همین دلیل علیرغم مزیتهایی که جیلی GC6 از آنها برخوردار است، به دلیل بهرهمندی از چنین مشکلاتی خرید آن برای مشتریان ایرانی یک ریسک محسوب میشود.