در این مقاله از کیان باتری به مقایسه کیا سراتو و هیوندای سوناتا و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. هیوندای سوناتا بهتره یا کیا سراتو کدام را بخریم؟
خودروهای کره ای سال هاست که در بین خریداران ایرانی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. یکی از این خودروها کیا سراتو است که علاوه بر نمونه وارداتی، نسخه مونتاژی ساخت سایپا را نیز دارد.
کیا سراتو که در کره جنوبی با نام K3 و در بیشتر بازارهای غربی با نام فورته شناخته می شود، که در سه نمونه هاچ بک، سدان و کوپه تولید می شد اما تنها مدل های کوپه و سدان وارد بازار داخلی ایران شدند. این خودرو با کیفیت بالا و آپشن های فراوان خود به سرعت در سراسر آمریکا و اروپا به شهرت رسید و به لیست خودروهای پرفروش پیوست.
شاید کیا سراتوی وارداتی و مونتاژ تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته باشند به این دلیل که سایپا تصمیم به تولید محصولی مقرون به صرفه برای مصرف کننده داخلی گرفته است. در این مقاله به بررسی کیا سراتو وارداتی می پردازیم. در این مقاله به بررسی و مقایسه کیا سراتو نسل سوم در برابر هیوندای سوناتا خواهیم پرداخت.
سوناتا یکی از معروف ترین محصولات شرکت هیوندای کره جنوبی است که در کلاس سدان های سایز متوسط قرار می گیرد. این خودرو بر اساس یکی دیگر از محصولات هیوندای به نام استلار ساخته شده و در واقع نسخه لوکس تری از هیوندای استلار است.
سوناتا را می توان یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین محصولات هیوندای دانست که در نسل های اخیر به یکی از موثرترین مدل های این خودروساز کره ای در بازار جهانی تبدیل شده است که هرگز در فروش خود شکست نخورده و همچنان خودرویی موفق در بازار خودروهای داخلی کشورمان باقی مانده است.
هیوندای سوناتا سابقه ای طولانی در بازار خودرو دارد و تاکنون سری های مختلف این خودرو در هفت نسل با نام های مختلف وارد بازار جهانی شده است. نخستین نسخه از این خودرو که وارد بازار کشورمان شد سوناتا NF نام داشت که نسل پنجم این خودرو بود و در سال 2006 وارد بازار کشورمان شد.
فهرست محتوا
مقایسه کلی KIA سراتو و هیوندای سوناتا
کیا سراتو یکی از خودروهای تولید شده توسط شرکت خودروسازی کیا است که با ورود به بازارهای جهانی بسیار خوب درخشید. این خودرو از سال 2003 تولید شده و تاکنون 4 نسل از آن به بازار جهانی عرضه شده است.
از بین این 4 نسل، 3 نسل توانستند به جاده های ایران راه پیدا کنند و مشتریان خاص خود را جذب کنند. قطعات این خودرو در ایران توسط شرکت سایپا مونتاژ می شود اما به صورت وارداتی یا آپشنال نیز قابل خرید است.
نسل سوم کیا سراتو (YD) در سال 2013 توسط شرکت اطلس خودرو معرفی شد که با استقبال خوب مشتریان ایرانی نسبت به نسل قبلی آن مواجه شد، واردات و عرضه این نسل از سراتو به بازار کشور از سال 1392 آغاز شد. با توجه به قیمت مناسب و سابقه خوب نسخه های قبلی، سراتو YD نیز توانست جایگاه مطلوبی در ایران به دست آورد.
در سال 2016، نسل 3 فیس لیفت کیا سراتو با تغییرات جزئی مانند چراغ های جلو، چراغ های عقب، سپر جلو و سپر عقب در بازارهای جهانی عرضه شد. سراتو جدید که در بازار با نام نیو فیس شناخته می شود، از سال 2017 در کشورمان حضور داشته است.
نسل پنجم سوناتا NF با طراحی و مشخصات فنی خوب و همچنین تجهیزات نسبتا خوب به فروش بسیار خوبی در بازار کشورمان دست یافت و در سال 2009 مورد فیس لیفت قرار گرفت که می توان به تغییراتی در چراغ های جلو و عقب، جلوپنجره و اضافه شدن نوارهای کروی بر روی سپرهای جلو و عقب و همچنین تغییرات ظاهر داشبورد این خودرو اشاره کرد.
نسل ششم هیوندای سوناتا معروف به سوناتا YF از سال 2011 تا 2014 عرضه شد که چهره این نسل از سوناتا با نسل قبلی سوناتا NF کاملا متفاوت است و سبک طراحی YF تهاجمی و جسورانه به نظر می رسد. خودرویی مدرن و جذاب که در بازار ایران با استقبال بسیار خوبی روبرو شد.
نسل هفتم هیوندای سوناتا با نام سوناتا LF در سال 2015 با طراحی مجلل تری نسبت به قبل به بازار عرضه شد و تغییرات زیادی نسبت به نسل قبل ایجاد کرد که در نگاه اول متوجه جلوپنجره کرومی جدید و چراغ های زنون آن خواهید شد.
در سال 2017 نسخه هیبریدی این خودرو برای نخستین مرتبه وارد ایران شد که علاوه بر تفاوت های ظاهری، موتور قدرتمندتری نسبت به نسخه بنزینی دارد؛ دارای موتور 4 سیلندر بنزینی با سیستم تزریق سوخت مستقیم GDi با حجم 2 لیتر و موتور الکتریکی است.
قدرت ترکیبی این دو موتور 207 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه می باشد. این خودرو نیز در سال 2018 فیس لیفت شد. ما نیز در این مقاله به بررسی هیوندای سوناتا هیبرید خواهیم پرداخت.
همچنین بخوانید: مقایسه کیا سراتو و هیوندای اکسنت
فیلم بررسی کیا سراتو
ویدئوی زیر خودرو کیا سراتو را بررسی کرده و مشخص می کند ارزش خرید این خودرو چقدر است که به خریداران این خودرو کمک زیادی می کند.
مقایسه فنی کیا سراتو با HYUNDAI سوناتا
اما هیوندای سوناتا و کیا سراتو از لحاظ فنی چه تفاوتهایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی هیوندای سوناتا و کیا سراتو مشابه همدیگر است.
تفاوت مشخصات فنی موتور کیا Cerato و هیوندای سوناتا
کیاموتورز برای سراتو یک پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپه در نظر گرفته است که توانایی تولید 161 اسب بخار قدرت در 6500 دور در دقیقه و 209 نیوتن متر گشتاور در 4700 دور در دقیقه را دارد.
نیروی حاصله را از طریق یک جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به چرخ های جلو می فرستد. نسل سوم سراتو می تواند در 10.5 ثانیه از صفر به 100 کیلومتر در ساعت برسد.
مصرف سوخت ترکیبی در این نسخه از سراتو 7.9 لیتر در 100 کیلومتر بوده و حداکثر سرعت در این خودرو 210 کیلومتر در ساعت است.
این نسل هیوندای سوناتا از ۷ موتور و ۴ گیربکس در بازارهای جهانی بهره میبرد. این موتورها عبارتاند از: چهارسیلندر ۱.۶ لیتری T-GDI، چهار سیلندر۲ لیتریMPI، چهارسیلندر ۲.۴ لیتری، چهارسیلندر ۲.۴ GDI، چهارسیلندر ۲ لیتری هیبرید و ۱.۷ لیتری دیزل و ۴ گیربکس عبارتاند از: ۶ سرعته دستی، ۶ سرعته اتوماتیک، ۸ سرعته اتوماتیک و ۷ سرعته دوکلاچه.
شرکت خودروسازی هیوندای برای سوناتا هیبرید علاوه بر موتور الکتریکی یک پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپه در نظر گرفته است که مجموعاً توانایی تولید 193 اسب بخار قدرت در 6000 دور در دقیقه و 205 نیوتن متر گشتاور در 5000 دور در دقیقه را دارد.
نیروی حاصله را از طریق یک جعبه دنده 6 سرعته خودکار تیپ ترونیک به چرخ های جلو می فرستد. این نسل از سوناتا می تواند در 9.3 ثانیه از صفر به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد.
مصرف سوخت ترکیبی در این نسخه از سوناتا 5.6 لیتر در 100 کیلومتر بوده و حداکثر سرعت در این خودرو 192 کیلومتر در ساعت است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی هیوندای سوناتا و کیا سراتو جدول زیر را مطالعه کنید.
مدل خودرو | هیوندای سوناتا هیبرید | سراتو وارداتی |
پیشرانه | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ | ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ |
حجم موتور | 1998 سی سی | 1999 سی سی |
حداکثر قدرت | 193 اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه | 161 اسب بخار در 6500 دور بر دقیقه |
حداکثر گشتاور | 205 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه | 209 نیوتن متر در 4700 دور بر دقیقه |
گیربکس | 6 دنده، اتوماتیک تیپ ترونیک | 6 دنده، اتوماتیک تیپ ترونیک |
مصرف سوخت (ترکیبی) | 5.6 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر | 8.4 لیتر در 100 کیلومتر |
شتاب صفر تا ۱۰۰ | 9.3 ثانیه | ۱۰.۵ ثانیه |
حداکثر سرعت | 192 کیلومتر بر ساعت | 210 کیلومتر بر ساعت |
باتری کیا سراتو و باتری هیوندای سوناتا در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.
مقایسه امکانات و آپشن های کیا سراتو با هیوندای Sonata
کیا سراتو وارداتی، امکانات و تجهیزات بسیاری در اختیار شما قرار خواهد داد که میتوان از آنها به عنوان مزایای سراتو نسبت به خیلی از خودروهای مشابه اشاره کرد.
- دسته دنده با پوشش چرمی
- سیستم کلید هوشمند (Key Less + Smart Key)
- سیستم مولتیمدیا (نمایشگر لمسی ۷ اینچ مجهز به GPS)
- دوربین دید عقب
- کیسه هوا برای سرنشینان جلو – کیسه هوای جانبی – کیسه هوای پردهای – مجموعا 10 کیسه هوا
- سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3 و مجهز به صفحه نمایش 4.2 اینچی لمسی به همراه 6 بلندگو
- ورودی USB و ipod
- دکمههای کنترلی سیستم صوتی روی فرمان
- بلوتوث
- گیربکس 6 سرعته خودکار
- پدال تعویض دنده پشت فرمان
- سیستم Flex Steer (قابلیت تنظیم عملکرد فرمان به سه حالت Comfort، Normal و Sport)
- صفحه نمایش Supervision (نورپردازی قرمزرنگ نشاندهندهها)
- روکش چرمی فرمان
- گرمکن غربالک فرمان
- سیستم تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو
- خروجی سیستم تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب
- گرمکن و سردکن صندلیهای جلو
- قابلیت تنظیم صندلی راننده در 10 جهت
- کروز کنترل
- چراغهای LED برای روز در جلو و چراغهای LED در عقب
- چراغهای هوشمند روی دستگیره و آینههای جانبی هماهنگ با Smart Key
- سنسور پارک در جلو و عقب
- رینگهای 17 اینچی (رینگهای 15 و 16 اینچی نیز قابل نصب است)
- حافظه تنظیمات صندلی راننده برای دو نفر
- سیستم استارت دکمهای
- روکش چرمی صندلیها
- تزئینات کربنی
- سیستم کمکی در سربالایی (HAC)
- سانروف
- بال عقب
- سیستم های ترمز و پایداری ESC – ABS – EBD – VSM
هیوندای سوناتا هیبرید دارای امکانات و آپشن هایی به شرح زیر می باشد:
- کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، جانبی و پرده ای
- سیستم صوتی با مانیتور 8 اینچی لمسی و خروجی USB و iPod
- نویگیشن
- سیستم های ترمز جلو و عقب دیسکی
- سیستم های پایداری ABS – EBD – ESC – VSM
- رینگ 17 اینچی
- روکش چرمی صندلی ها
- سیستم کمک در شیب HAC
- استارت دکمه ای
- آینه الکتروکرومیک
- سانروف
- سقف پانوراما
- آینه های جانبی برقی
- گرمکن صندلی جلو و عقب
- گرمکن فرمان
- سرد کن صندلی جلو
- حافظه برای صندلی راننده
- چراغ های زنون
- چراغ مخصوص روز
- چراغ بدرقه
- نورپردازی داخلی
- کروز کنترل
- دوربین عقب
- سه حالت رانندگی Eco و Sport و Normal
- ترمز برقی
- سنسور پارک جلو و عقب
- هشدار نقطه کور
- سنسور باران
- مدیریت پایداری خودرو
- سنسور فشار باد تایر
بیشتر بخوانید: مقایسه هیوندای سوناتا و کیا اپتیما
مقایسه طراحی ظاهری هیوندای Sonata و کیا Cerato
یکی از مهمترین مزیت های کیا سراتو در مقابل هیوندای سوناتا طراحی بسیار زیبای آن است. طراحی این خودرو محبوب و لوکس و عامه پسند است به گونه ای که برای اکثر افراد از پیر تا جوان جذاب است. سبک طراحی سراتو در طول نسل های مختلف آن به شرح زیر است.
نسل های اول سراتو حس افتادگی در جلو و عقب خودرو را به بیننده القا می کردند. در پنل های کناری خودرو تورفتگی وجود دارد که به شکل گیره بوده و از جلو به عقب کشیده شده است. این خط شبیه خودروی پژو است اما با این تفاوت که در خودروی سراتو این خط در کناره ها باریکتر است و در بدنه ادغام می شود.
در نسل دوم این خودرو خطوط کناری آن به اصطلاح صاف شده و کیا سراتو با یک هویت بصری مشترک که اقتباسی از چهره گربه سانان مانند شیر و ببر در ترکیب نمای جلویی بود وارد بازار گردید و کیا سراتو را از سایر خودروهای موجود در بازار متمایز کرد.
در این میان نسل سوم کیا سراتو جلوه ای از تجربه مشترک سراتو و کیا موتورز بود. در این سبک طراحی، خطوط ملایم تر و حجم خودرو بیشتر شده بود.
آخرین نسل سراتو با شکلی ارگانیکتر در جلو، با چراغهای برجستهتر، جلوپنجره افقیتر و عریضتر وارد بازار گردید. نمای عقب نیز دارای خطوط تیزتر و عناصر گرافیکی مانند جلوی خودرو است و این نسل از سراتو به علت تحریم ها وارد کشورمان نشد.
در تمامی این نسل ها سراتو طرفداران خود را داشت اما پس از تولید نسل چهارم، تعداد طرفداران به حداکثر خود رسید.
خودروی سوناتای هیبرید در رده سدان های نیمه لوکس قرار می گیرد که تقریبا هیچ تفاوتی با خودروی هیوندای آزرا ندارد. در واقع طراحان این خودرو را به گونه ای طراحی کرده اند که می تواند ظاهری آرام در قالب یک گربه وحشی به مخاطب بدهد.
این خودرو در زمینه طراحی حرف های زیادی برای گفتن دارد زیرا که با توجه به جزئیات این خودرو می توان متوجه دقت و حساسیت طراحان تیم طراحی این خودرو شد.
در نمای جلویی این خودرو شاهد جلوپنجره ای با طراحی چند ضلعی هستیم که دارای نوارهای کرومی است. از دیگر نکات این خودرو می توان به قرارگیری منظم چراغ های خودرو در کنار هم اشاره کرد که با ترکیب کاپوت جلو هارمونی زیبایی را برای مخاطب ایجاد کرده است.
در نمای جانبی این خودرو می توان خط صافی را مشاهده کرد که از بالای گلگیر شروع شده و تا چراغ های عقب امتداد دارد و در درب های خودرو نیز حجم به صورت ظریف و زیبایی پردازش شده که نمای جانبی را شکل می دهد.
در نمای عقب این خودرو می توان چراغ های ال ای دی و آنتن های کوسه ای در قسمت عقب خودرو را مشاهده کرد که نمای عقب این خودرو را بسیار زیبا جلوه می دهند.
از لحاظ طراحی داخلی:
در این بخش، طراحان کیا موتورز به خوبی کار کرده اند. اگرچه ظاهر کلی کابین چندان مدرن به نظر نمی رسد، اما ارگونومی آن خوب است و به سختی می توان از آن ایراد گرفت. متاسفانه داخلی سازی این خودرو با مشکلاتی همراه بود و بسیاری از امکانات اولیه و آپشن های این خودرو به لطف شرکت خودروسازی سایپا حذف شد.
یکی از عجیب ترین تفاوت های مدل های به اصطلاح داخلی با نمونه های وارداتی استفاده از پلاستیک بی کیفیت در داشبورد این خودرو است که برای خودرویی در این رنج قیمتی غیرقابل قبول است.
جالب اینجاست که سراتو برخلاف ظاهرش زیاد بزرگ به نظر نمی آید، کابین جادار و قابل قبولی دارد. این محصول به خصوص در ناحیه سر بسیار خوب عمل می کند و حتی برای سرنشینان با قد 185 سانتی متر نیز عالی خواهد بود.
البته این مزیت در مورد فضای جلوی زانوهای سرنشینان عقب صدق نمی کند و پاهای سرنشینان به صندلی جلویی می چسبد. فرم کلی صندلی ها و متریال آنها راضی کننده است و البته در نسخه آپشنال با چرم مصنوعی، راحتی خوبی را فراهم می کند.
ظرفیت صندوق عقب سراتو 415 لیتر است که برای یک سدان سایز متوسط ایده آل به نظر می رسد. صندلی های عقب را نیز می توان به جلو جمع کرد تا فضای بیشتری را فراهم کند و دسترسی به صندوق عقب را تسهیل کند.
در مورد فضای داخلی کابین سایر نسل های هیوندای سوناتا نیز می توان گفت که فضای داخلی هیوندای سوناتا هیبریدی تفاوت چندانی با سایر نسل های خود ندارد و تنها برخی از اجزای آن اندکی تغییر یافته است، به عنوان مثال دکمه ها و کلیدهای کنترلی تغییر و به روز رسانی شده و کیفیت آنها افزایش یافته است.
با توجه به شباهت فضای داخلی این خودرو با نسل های دیگر می توان گفت که از کیفیت و ارگونومی بالاتری برخوردار است که نکته مثبتی برای فضای داخلی این خودرو است و می توان گفت که فضای داخلی این خودرو به گونه ای طراحی شده است که تمامی ادوات کابین به راحتی قابل دسترسی باشد.
از دیگر نکات کابین این خودرو می توان به فضای آن اشاره کرد، طراحان این خودرو فضایی مناسب برای 4 فرد بزرگسال در نظر گرفته اند و همین امر هیوندای سوناتا هیبریدی را به یک سدان خانوادگی تبدیل کرده است.
ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!
تجربه رانندگی در هیوندای سوناتا بهتر است یا Kia Cerato؟
وقتی پشت فرمان می شوید نخستین موردی که توجه شما را به خود جلب می کند حجم صدای کم کابین نسبت به نسل قبلی سراتو است و دیگر صدایی از داخل کابین به گوش نمی رسد.
نکته دیگر سیستم تعلیق این نسل است که نسبت به مدل های قبلی کاملا نرم شده و با عبور از دست اندازهای پر تعداد شهری، ضربات را جذب کرده و به راحتی بر آنها غلبه می کند.
از نظر ابعاد و اندازه، کیا سراتو دارای طول 4560 میلیمتر، عرض 1780 میلیمتر و ارتفاع 1435 میلیمتر، دقیقاً 30 میلیمتر بلندتر، 5 میلیمتر پهنتر و 25 میلیمتر کوتاهتر از نسل قبلی است.
حجم باک این خودرو 50 لیتر و مصرف آن در شهر 10.4 لیتر، خارج از شهر 5.7 لیتر و به صورت ترکیبی 7.9 لیتر در صد کیلومتر است. علاوه بر این یک نوار افقی بین کیلومترشمار و سرعت سنج موتور وجود دارد و میزان مصرف سوخت را نشان می دهد تا راننده همیشه از میانگین مصرف بنزین خودرو آگاه باشد.
علاوه بر دو دسته دنده که پشت فرمان قرار دارند و می توان از آن برای تعویض دنده استفاده کرد، در سمت راست فرمان دکمه ای وجود دارد که می تواند عملکرد کنترل را به سه حالت عادی، راحتی و اسپرت تغییر داد.
اما به نظر می رسد حالت عادی فرمان را بسیار نرم می کند، در حالی که حالت اسپرت فرمان را به میزان قابل توجهی سفت می کند و برای جوانانی که می خواهند کمی شیطنت کنند عالی است! در نهایت یک حالت راحتی وجود دارد که بین این دو حالت قرار دارد و برای استفاده روزمره و شهری مناسب است.
در پایان باید گفت که عملکرد موتور و سیستم تعلیق نسبت به نسل قبل کاملاً بهبود یافته است و نه تنها اثری از خشکی قبلی نیست، بلکه کابین یهتر عایق بندی شده و صدای کمتری دارد.
هنگام روشن شدن هیوندای سوناتا عملا هیچ صدایی شنیده نمی شود، فقط موسیقی ملایمی شنیده می شود. می توان گفت که دور موتور این خودرو در حالت پارک اصلا بالا نخواهد رفت و این خودرو قابلیت کات آف و ایجاد سر و صدای زیادی ندارد.
هندلینگ هیوندای سوناتا نسبت به نسل قبل واقعا بهتر شده است و از ترمزهای بسیار خوبی در این خودرو بهره خواهید برد. سواری این خودرو نسبت به نسل های قبلی بسیار بهتر و راحتتر است.
با اینکه پیشرانه هیوندای سوناتا هیبریدی 2 لیتری است اما صدای زیادی از موتور به گوش نمی رسد. شتاب 0 تا 100 این خودرو در 9.5 ثانیه اندازه گیری می شود که برای خودرویی با این اندازه و قدرت بسیار خوب و رضایت بخش است.
اگر میزان بنزین موجود در باک این خودرو کم باشد، حالت رانندگی این خودرو به طور خودکار به حالت ECO تغییر می کند. در برخی جاده ها، اگر باتری فول شارژ باشد، خودرو می تواند برای چند دقیقه کاملاً با برق کار کند. با هر دفعه سوخت گیری در هیوندای سوناتا می توانید با این خودرو بیش از هزار کیلومتر رانندگی کنید.
مقایسه ایمنی در کیا سراتو و Hyundai Sonata
کیاموتورز اعلام کرد که سدان کیا سراتو 2015 که چندین بازنگری در طراحی داشته است، این خودرو دارای رتبه 5 ستاره ایمنی توسط اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه (NHTSA) و جایزه انتخاب ایمنی برتر از موسسه بیمه ایمنی بزرگراه (IIHS) شده است.
از مهم ترین تغییرات نسخه سدان کیا سراتو می توان به ستون های مستحکم جلو و ارتفاع کمتر لبه پایینی شیشه های جانبی اشاره کرد که باعث بهبود رتبه این خودرو در تست تصادف شد.
رتبه بندی NHTSA برای سدان قبلی سراتو در مجموع سه ستاره در تست تصادف از جلو، پنج ستاره در تست تصادف جانبی و چهار ستاره در تست واژگونی به دست آورد. بهبودهای انجام شده در نسخه جدید کیا سراتو منجر به کسب رتبه چهار ستاره در تست تصادف از جلو شد، در حالی که امتیازات دیگر بدون تغییر باقی ماند. این کافی است تا امتیاز کلی این مدل به پنج ستاره برسد.
تیپ ۱ (GL)، تیپ ۲ (GLS) و تیپ ۳ (GLS پلاس) هیوندای سوناتا هیبرید ۲۰۱۸ در بازار ایران موجود است که از نظر آپشن تفاوتهایی با هم دارند. تیپ ۲ (GLS) نمایشگر لمسی ۸ اینچی دارد و به اندروید اتو، اپل کارپلی، دوربین عقب، AUX، سیستم صوتی اینفینیتی و نویگیشن مجهز است.
هیوندای سوناتای هیبرید مدل ۲۰۱۸ در تست ایمنی NHTSA موفق به دریافت پنج ستاره ایمنی گردید و همچنین IIHS نیز این سدان کممصرف را در فهرست ایمنترین خودروهای جهان قرار دارد.
هیوندای سوناتای هیبرید تیپ 2 دارای ۶ ایربگ راننده، سرنشین جلو، پردهای و جانبی جلو است. از دیگر تجهیزات ایمنی این خودرو میتوان به سنسور جلو و عقب، رادار نقطه کور، ترمز کمکی و اتوهلد اشاره کرد.
کیا سراتو بخریم یا هیوندای سوناتا کدام بهتر است؟
به طور کلی، کیا سراتو یک خودروی عالی است که طیف گسترده ای از ویژگی ها و قابلیت های چشمگیر را ارائه می دهد. طراحی بیرونی زیبا، فضای داخلی راحت و ویژگی های ایمنی پیشرفته آن را به انتخابی عالی برای هر کسی که به دنبال یک خودروی جمع و جور است تبدیل کرده است.
عملکرد خودرو نیز عالی است، با یک سواری نرم و راحت که مناسب برای رانندگی در شهر و بزرگراه است. در نهایت، بهره وری سوخت خودرو یکی از ویژگی های برجسته آن است که آن را به انتخابی عالی برای کسانی که به دنبال خودرویی کارآمد و مقرون به صرفه هستند تبدیل می کند.
خودروهای هیبریدی اغلب استهلاک کمی دارند، اما مشکلات باتری برای این خودرو همیشه یک مسئله بوده است. این باتری دارای یک عدد باتری استارتر و یک عدد باتری هیبرید می باشد که این باتری ها هزینه های تعویض بسیار زیادی دارند.
در مورد عمر باتری باید بگم که اگر با خودروی هیبریدی خود کاری نکنید و اغلب در پارکینگ در حال پارک باشد، عمر باتری کاهش می یابد و البته اگر زیاد هم از خودرو استفاده کنید نیز عمر باتری کاهش می یابد.
در هیوندای سوناتای هیبرید، تا هنگامی که موتور روشن بوده و خودرو در حال حرکت باشد و یا خودرو بدون گاز دادن در حال حرکت باشد، باتری شارژ خواهد شد اما اگر ترمز بگیرید شارژ باتری متوقف می گردد و ترجیحاً سعی کنید باتری را به طور کامل شارژ نکنید زیرا این کار باعث کاهش عمر باتری خواهد شد.
در مورد نوع سوخت نیز می توان گفت که این خودرو حساسیت آنچنانی ندارد. مساله بعدی عدم وجود زاپاس در خودرو است که گاها دردسر ساز می شود. هیوندای با همکاری با شرکت دانلوپ نوعی کیت پنچرگیری را طراحی کرده و آن را جایگزین زاپاس درون صندوق گذاشته است و بایستی نحوه استفاده از آن را به خوبی بیاموزید.