مقایسه کوییک و اطلس سایپا

4.8
(191)

در این مقاله از کیان باتری به مقایسه کوییک و اطلس و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. اطلس بهتره یا کوییک کدام را بخریم؟

سایپا طی چند دهه اخیر، سرگروه بازار خودروهای اقتصادی در ایران بوده است. این شرکت در ابتدا محصولات خانواده پراید را با تنوع گسترده به بازار عرضه نمود و پس از آن تیبا و تیبا 2 را جایگزین آنها کرد.

پس از مدتی نیز کوییک و ساینا به عنوان نسخه‌های فیس‌لیفت تیبا و تیبا 2، جایگزین نسل اول خود شدند. اکنون نیز این شرکت قصد دارد با معرفی خودروهایی همچون سایپا اطلس و سایپا سهند، روند تولید خودروهای اقتصادی را ادامه دهد.

نخستین تصاویر سایپا اطلس در آذرماه 1401 منتشر شده و انتظار می‌رود این خودرو طی سال 1402 به بازار عرضه شود. سایپا اطلس در واقع نمونه فیس‌لیفت کوییک است که همراه با امکانات بیشتر و پیشرانه بازنگری شده به بازار می‌آید.

البته هر چند این خودرو عنوان اقتصادی را یدک می کشد اما همان‌طور که انتظار داریم، این خودرو از کوییک گران‌تر خواهد بود!

مقایسه کوییک اطلس
مقایسه کوییک اطلس

سایپا کوییک چه به عنوان فیس لیفت تیبا و چه به عنوان نسخه هاچ‌بک ساینا شناخته شود در هر صورت یکی از هاچ‌بک‌کراس‌های موفق بازار داخل لقب گرفته که علیرغم پلتفرم قدیمی و پیشرانه پا به سن گذاشته 8 سوپاپ M15 (مشترک با تیبا) توانسته به فروش مناسبی دست یابد.

برگ برنده اصلی کوییک حضور در بازار بسته کشور آن هم در یک رده قیمتی مناسب است. به نوعی می توان گفت سایپا کوییک در چنین شرایطی رقیب قدری پیش روی خود نمی بیند و با توجه به طراحی نسبتاً قابل قبول بدنه، آپشن‌های مناسب و هزینه‌های نگهداری پایین توانسته با وجود تمامی انتقادها، به فروش مناسبی دست یابد.

هرچند باید گفت کوییک به علت عدم پیشرفت محسوس در مشخصات فنی و کیفی و ایمنی، همچنان یک گزینه ایده‌آل و برازنده خودروسازان پرسابقه کشور محسوب نمی شود و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد پیشرفت بیشتر مشخصات فنی، امکانات و طراحی این محصول نیز باشیم.

تا به امروز، تیپ‌ها و انواع مختلفی از کوییک به بازار عرضه شده است که شامل کوییک معمولی، کوییک S، کوییک S پلاس، کوییک فول اتوماتیک، کوییک اتوماتیک، کوییک دنده R، کوییک R، کوییک GX و… هستند.

کوییک  GX فیس لیفت جدیدی از کوییک  S است که اکنون گزینه های راحتی بیشتری دارد. این خودرو نیز در رده خودروهای هاچ بک کراس قرار می گیرد.

مقایسه کوییک اطلس
مقایسه کوییک اطلس

خودروی اطلس سایپا نمونه فیس لیفت کوییک است که البته با امکانات و مشخصات فنی متفاوتی تولید می شود. جدیدترین محصول مجموعه خودروسازی سایپا، اطلس نام دارد که در رده خودروهای هاچ بک کراس قرار می گیرد.

اطلس هنوز راهی جاده های کشور نشده است اما به زودی شاهد عرضه و فروش انبوه آن خواهیم بود. گروه خودروسازی سایپا علاوه بر این هاچ بک کراس اوور زیبا، خودرویی دیگر از خانواده کوئیک با پسوند GX تولید کرده و به زودی روانه بازار خواهند نمود.

در پایان سال 1399، سایپا رسما از آغاز پروژه توسعه و ساخت خودرو اطلس به عنوان نسخه جدید خانواده پلت فرم X200 خبر داد. کوییک GX نسخه جدیدی از خودروی محبوب کوییک است که نسبت به نسخه های قبلی کوییک تفاوت هایی در برخی قسمت ها به خصوص امکانات رفاهی پیدا کرده است.

مثل همیشه، خودروهای داخلی اساساً فیس لیفت خودروهای قدیمی هستند و ظاهر خودروها فقط هنر خودروسازان داخلی است، تغییراتی که برای ایجاد جذابیت و اصلاح عیوب خودرو ایجاد شده است که می‌خواهم برای برخی خودروها ساخته نشود.

برخی می گویند که خودروهای سایپا در مقایسه با محصولات تولیدی و عرضه شده توسط ایران خودرو از کیفیت پایین تری برخوردار هستند اما به دلیل قیمت مقرون به صرفه تر، با استقبال بیشتری از سوی خریداران مواجه می شوند.

سایپا در نیم دهه اخیر تلاش زیادی برای تنوع بخشیدن به سبد محصولات خود کرده و تقریباً موفق بوده است. اطلس که از نظر ظاهری به خصوص نمای عقب و جلو تفاوت های زیادی دارد اما مانند تمامی مدل های خانواده سایپا X200 با همان موتور و حجم 1.5 لیتر به بازار راه یافته اند.

به گزارش سایپا، اطلس در چهار تیپ مختلف تولید می شود که فول آپشن آن با گیربکس اتوماتیک و امکاناتی مانند صفحه نمایش هفت اینچی، دوربین عقب، دکمه های کنترل فرمان و سانروف به فروش خواهد رسید.

سایپا قصد دارد تا اطلس را در دو تیپ و چهار نسخه S، L، G و E عرضه کند. تفاوت تیپ‌ها در امکانات رفاهی و ایمنی آنها است و مهم‌ترین وجه تمایز ظاهری آنها، در متفاوت یا همرنگ بودن رنگ سقف با بدنه و ملحقات رنگی است.

دو تیپ S و G به گیربکس 5 سرعته دستی مجهز شده‌اند و تیپ‌های L و E به گیربکس CVT مجهز هستند.

مقایسه کلی کوییک و اطلس

 

مقایسه کلی کوییک اطلس
مقایسه کلی کوییک اطلس

سایپا کوییک به عنوان محصولی با ظاهر جدید اما از یک پلتفرم قدیمی در سال 1396 توسط گروه خودروسازی سایپا به بازار معرفی شد و به دلیل قیمت مناسب و طراحی قابل قبول به سرعت توانست جایگاه خود را در بازار پیدا کند.

البته متاسفانه بیشتر تغییرات این محصول نسبت به نسل قبلی آن تیبا به پارامترهای ظاهر محدود می شود و در خصوص بسیاری از ویژگی‌های فنی نظیر ایمنی، شتاب و پیشرانه تغییر محسوسی بوجود نیامده است.

مدتی پس از عرضه موفق کوییک، سایپا نسبت به ارائه نسخه‌های دیگر نظیر مدل R یا همان دو رنگ، نمونه اتوماتیک مجهز به گیربکس CVT و همچنین نسخه‌های فول با پسوند پلاس اقدام نمود تا طیف گسترده تری از مشتریان را به خود اختصاص دهد.

سایپا به مدت بسیار کمی پس از عرضه کوییک، اقدام به معرفی دو خودروی کوییک R و کوییک R پلاس کرد. در واقع کوییک با قیمتی بین تیبا 2 و پژو 206 تیپ 2 در یکی از پر رونق ترین رده‌های قیمتی بازار کشور قرار گرفته و با توجه به ظاهر و تجهیزات بهتر از تیبا و قیمت مناسب تر از 206 به گزینه اول بسیاری از جوانان بدل شده است.

مقایسه کلی کوییک اطلس
مقایسه کلی کوییک اطلس

برای بررسی سابقه اطلس، بایستی از نخستین نسل آن یعنی تیبا 2 آغاز کنیم. چند سال پس از معرفی نسخه صندوقدار تیبا، سایپا در سال 1393 نسخه هاچ‌بک آن را با نام تیبا 2 و قیمت بیشتر نسبت به نسخه هاچ‌بک روانه بازار کرد.

اصلاحات ظاهری تیبا 2 سبب شد تا از این خودرو در بازار به شدت استقبال شود. چهار سال بعد یعنی در سال 1397، سایپا نسخه فیس لیفت تیبا 2 را با نام کوییک به بازار عرضه کرد که در واقع نمونه هاچ‌بک ساینا محسوب می‌شد.

تیبا 2 و کوییک تا سال 1398 موفقیت‌های نسبی را به دست آوردند اما رشد گسترده فروش این خودرو پس از توقف تولید پراید رخ داد. در نهایت سایپا نیز تولید تیبا 2 را به مرور کاهش داد تا به جای آن بر عرضه نسخه های متنوع کوییک تمرکز کند.

این شرکت با معرفی سایپا اطلس در پاییز 1401، نسل جدید خودروهای اقتصادی را به تصویر کشید و انتظار می‌رود از این پس شاهد یک جابجایی در سبد محصولات سایپا باشیم. کوییک اکنون محصول ارزان‌قیمت و جایگزین تیبا 2 است، در حالی که سایپا اطلس با امکانات و تجهیزات بهتر یک رده بالاتر را به خود اختصاص خواهد داد.

 

همچنین بخوانید: نقد و بررسی خودرو کوییک سایپا + دفترچه راهنما

فیلم بررسی کوییک GX

ویدئوی زیر به بررسی خودروی کوییک GX پرداخته و مشخص می کند ارزش خرید این خودرو چقدر است که به خریداران این خودرو کمک زیادی می کند.

 

مقایسه فنی Quick با اطلس

اما اطلس و کوییک از لحاظ فنی چه تفاوت‌هایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی اطلس و کوییک مشابه همدیگر است.

تفاوت مشخصات فنی موتور کوییک و Atlas

 

مقایسه فنی کوییک اطلس
مقایسه فنی کوییک اطلس

در اطلس و کوییک، سیستم تعلیق جلو و عقب از نوع مک فرسون و پرتو پیچشی یکپارچه است. رینگ های 14 اینچی فولادی یا آلیاژی با سایز لاستیک مشابه در دسترس خواهند بود. ترمزهای دیسکی جلو و ترمزهای فنجانی عقب هنوز جلوتر از ما هستند. بسته به نسخه انتخابی، فرمان هیدرولیک یا برقی است. ظرفیت مخزن سوخت بین 42 تا 41 لیتر متغیر است.

همانطور که در سال های اخیر شاهد عرضه محصولاتی با نام های مختلف و با تغییراتی در رنگ سقف و آپشن های خودرو بوده ایم، در اطلس که جدیدترین عضو خانواده X200 سایپاست است، نباید به دنبال تغییرات فنی شگرف باشیم.

اطلس با همان موتور M15 به لطف دریچه گاز برقی، راندمان موتور 1.5 لیتری چهار سیلندر 8 سوپاپ با دریچه گاز الکترونیکی و حجم 1500 سی سی است آن نسبت به موتور 1.5 لیتری کوئیک تا حدودی بهبود یافته است. اما این موتور در اطلس یک پسوند i دارد. یعنی اطلس به جای 87 اسب بخار قدرت و گشتاور 128 یا 130 نیوتن متری می تواند حداکثر گشتاور خروجی 137 نیوتن متر و قدرتی معادل 90 اسب بخار داشته باشد.

مقایسه فنی کوییک اطلس
مقایسه فنی کوییک اطلس

همچنین کوییک جی ایکس به پیشرانه M15GSI مجهز هستند. پیشرانه M15GSI می تواند ۹۰ تا ۹۲ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۳۲ تا ۱۳۷ نیوتن متر تولید کند و مصرف سوخت کمتری را نسبت به نمونه معمولی داشته باشد.

این پیشرانه به خاطر داشتن ساختار VVT-i در کنار اینکه گشتاور و قدرت بیشتری را نسبت به M15 تولید می کند، می تواند نمودار گشتاور کوییک GX و کوییک آر GX را بهبود ببخشد و گشتاور بیشتری را در دورهای پایین در اختیار راننده بگذارد. با توجه به تغییرات موتور، انتظار داریم شتاب صفر تا ۱۰۰ کوییک GX نسبت به گذشته کمی سریع‌تر شده باشد و احتمالا بهبود ۰.۳ تا ۰.۵ ثانیه‌ای را شاهد خواهیم بود.

طبق ادعای شرکت سایپا، میانگین مصرف سوخت موتور کوییک GX برابر ۰.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر کمتر شده و به ۶.۹۳ لیتر رسیده و گرچه رقم خیلی زیادی نیست، اما باز هم در مسافت‌های طولانی می‌تواند تا حدودی دلگرم‌کننده باشد.

این ارقام و اختلاف بین آنها با توجه به استاندارد یورو 5 و عدم رسیدن به اعدادی شگفت انگیز چندان جلب توجه نمی‌کنند. به همین خاطر مصرف کننده ایرانی اساساً تفاوت کوییک و اطلس را مرتبط به پیشرانه و قوای آن نخواهد دید.

ابعاد کوچک بدنه و ارتفاع مناسب خودروی کوییک و اطلس باعث می شود رانندگی با این محصول، حتی در معابر شلوغ شهری هم ساده باشد. ضمناً صندوق عقب 225 لیتری کوییک نیز به نسبت انتظاری که از یک خودرو هاچ‌بک می‌رود راضی‌کننده است.

مقایسه فنی کوییک اطلس
مقایسه فنی کوییک اطلس

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی اطلس و کوییک جدول زیر را مطالعه کنید.

جدول مقایسه مشخصات فنی کوییک و اطلس
مشخصات فنیکوییکاطلس
پیشرانهM15M15 با دریچه گاز برقی
حجم موتور1.5 لیتر1.5 لیتر
حداکثر گشتاور خروجی128 نیو‌تن‌متر137 نیو‌تن‌متر
حداکثر قدرت87 اسب‌بخار90 اسب‌بخار
حداکثر سرعت160 کیلومتر بر ساعت
شتاب13 ثانیه
مصرف سوخت7.1 لیتر به ازای 100 کیلومتر6.9 لیتر لیتر به ازای 100 کیلومتر
ظرفیت باک41 لیتر41 لیتر
ظرفیت صندوق عقب225 لیتر225 لیتر

 

باتری کوییک اتومات و باتری کوییک در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

مقایسه امکانات و آپشن های Quick و اطلس

مقایسه امکانات کوییک اطلس
مقایسه امکانات کوییک اطلس

نسخه دستی کوییک در تیپ پایه از امکانات بسیار ابتدایی و ساده استفاده می کند که البته برای این رده قیمتی (حداقل در کشور ما) طبیعی است. اما نسخه اتوماتیک فول به انبوهی از آپشن‌های تکمیلی تجهیز شده که برای این رده انصافاً مورد قبول است.

البته شاید بگوئید امکانات کوییک اتوماتیک از نظر سطح کیفی با شرایط ایده‌آل فاصله دارند اما همین که داخل خودروی در سطح قیمتی پژو 206، شاهد گزینه‌هایی نظیر: سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم مالتی مدیا شامل نمایشگر 7 اینچی، نویگیشن و دوربین دنده عقب، کروز کنترل، فرمان برقی، ترمز کمکی BAS، جعبه دنده خودکار، چراغهای روشنایی در روز و کامپیوتر سفری و.. هستیم واقعاً جای امیدواری دارد.

در واقع بسیاری از خودروهای گرانتر از کوییک اتوماتیک هم از این امکانات بی بهره هستند. سایر امکانات این خودرو به شرح زیر هستند:

  • کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
  • نمایشگر 7 اینچی لمسی
  • رهیاب
  • بلوتوث
  • کنترل سیستم صوتی از روی فرمان
  • ترمز جلو دیسکی عقب کاسه ای
  • سیستم ترمز و پایداری ABS – EBD – BA – ESC
  • فرمان برقی یا هیدرولیک
  • رینگ های 14 اینچی آلومینیومی
  • سیستم کنترل باد لاستیک ها TPMS
  • سیستم هشدار سرقت با بوق VAS
  • چراغ های مخصوص روز
  • استارت دکمه ای
  • سیستم ورود بدون کلید
  • دوربین عقب
  • سنسور پارک عقب
  • کروز کنترل خودرو در سه مدل

 

مقایسه امکانات کوییک اطلس
مقایسه امکانات کوییک اطلس

از جمله امکانات قابل توجهی که به سایپا اطلس در مقایسه با سایپا کوییک اضافه شده‌اند، می‌توان به سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم کنترل پایداری و کروز کنترل اشاره کرد. همچنین رادار نقطه کور، سیستم کمک به حرکت در سربالایی، دوربین 360 درجه و سانروف نیز از دیگر امکانات آپشنال این خودرو خواهند بود که احتمالا در نسخه اتوماتیک قابل دسترسی هستند.

سایر امکانات اطلس نیز شامل این موارد می‌شوند: سنسور نور و سنسور باران، سنسور پارک عقب، فرمان برقی به همراه دکمه‌های کنترلی، سیستم نمایشگر فشار باد تایرها، سیستم تهویه دیجیتال، سیستم چندرسانه‌ای به همراه نمایشگر و دوربین عقب.

جدول امکانات و تجهیزات رفاهی اطلس سایپا
تيپتیپ ۲تیپ ۲تیپ ۱تیپ ۱
نوعEGLS
تجهيزات ايمنی
ترمز ESC+TCS+HSA+ABS+EBD+BAS
چراغ ترمز اضطراری (ESS Function)
کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
سیستم ضدسرقت (Immobilizer)
هشدار دهنده امنیتی
هشدار نبستن کمربند راننده
کمربند ایمنی با مکانیزم کاهنده نیرو
امکانات رفاهی
سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک
نشانگر تعویض دنده G
نگهدارنده صندلی کودک در صندلی عقب (ISO FIX)
سنسور پارک دنده عقب
قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو (دستی)
سیستم محاسبه سفر
مه‌شکن جلو و عقب
چراغ‌های همراهی تا درب منزل
چراغ روشنایی روز (DAY LIGHT)
صندلی سرنشین جلو ۴ حالت دستی
صندلی راننده ۶ حالت دستی
رادیو پخش بلوتوث + AUX + USB
صندلی عقب تا شو
تجهیزات اختصاصی
غربیلک فرمان D-TYPE
سیستم نمایش کنترل باد تایرها (TPMS)
چراغ روشنایی اتوماتیک (Auto Light)
باربند اسپرت
دستگیره آسان بازشو
نشانگر سرویس دورهای EPS
سیستم ناوبری – نقشه آفلاین
MIRROR LINK
قابلیت شارژ موبایل USB
مولتی مدیا با نمایشگر ۷ اینچ
دوربین دید عقب
کنترل صدا از روی فرمان
صندلی با روکش چرم
آینه جانبی با قابلیت تاشو برقی
آنتن سقفی کوسه‌ای
تریم داخلی دو رنگ
کروز کنترل و محدودکننده سرعت
سیستم استارت دکمه‌ای و ورود بدون کلید PEPS
سانروف
GLOBAL CLOSING
بدنه با سقف رنگی متمایز همراه با ملحقات رنگی
صندلی راننده ۲حالت برقی با گرمکن
شیشه دودی عقب
سنسور باران
تویتر ۲ عدد
تشخیص نقطه کور BSD

 

بیشتر بخوانید: باتری مناسب خودروهای سایپا

مقایسه طراحی ظاهری ATLAS با کوییک

 

مقایسه طراحی ظاهری کوییک اطلس
مقایسه طراحی ظاهری کوییک اطلس

از نظر طراحی می توان گفت که تفاوت های زیادی بین این دو خودرو وجود دارد، چون در این خانواده دو خودرو از یکدیگر جدا می شوند. از آنجایی که قدمت حضور خودروهای کویک در بازار داخلی کشورمان طولانی تر است، طراحی بیرونی آنها قدیمی تر به حساب می آید. با این حال، اطلس زیباتر و مدرن تر است و عناصر جدیدتری دارد.

طراحی جلوی اطلس بسیار زیبا و چراغ های اصلی آن بلند و باریک است. جلوپنجره شش ضلعی با خطوط عمودی کرومی زیبایی بیشتری به این خودرو بخشیده است. چراغ های مه شکن گرد روی سپر جلو نصب شده و در یک قاب کرومی قرار گرفته اند.

بین این دو چراغ یک ورودی هوا قرار دارد. نمای عقب اطلس زیبایی نمای جلو را دارد و حتی می توان گفت المان های چشم نوازتری نسبت به کوییک GX دارد. طراحی چراغ های عقب خودرو به شکل C است.

مقایسه طراحی ظاهری کوییک اطلس
مقایسه طراحی ظاهری کوییک اطلس

در مقابل از نظر ظاهری، تفاوت چندانی بین کوییک GX و کوییک S وجود ندارد و همچنان همان ظاهر ساده را دارد. نمای جلوی این هاچبک با آن خط‌ های مشکی رنگ که نشانگر حمایت سایپا از یوز ایرانی است، شاخصه اصلی چهره کوییک GX خواهد بود.

در نمای جانبی نیز شاهد استفاده از رینگ‌های ۱۴ اینچی آلومینیومی هستیم که می‌تواند جلوه جذاب‌تری نسبت به کوییک S برای این خودرو به وجود بیاورد.

مقایسه طراحی ظاهری کوییک اطلس
مقایسه طراحی ظاهری کوییک اطلس

در مقایسه تفاوت ظاهری دو خودروی کوییک و اطلس را می توان استفاده بیشتر از تزئینات رنگی روی سپر، آینه های بغل و …  در اطلس دانست. این مشکل عمدتاً به دلیل هدف قرار دادن جوانان و بانوان ایرانی توسط اطلس و جلب نظر طیف مذکور در بین کاربران ایرانی است.

سقف اطلس نیز در رنگ های مختلف مانند کوییک R موجود است. تفاوت این است که این بار شاهد اضافه شدن سانروف در اطلس تیپ 2 هستیم. نکته جالب دیگر کپی برداری طراحان اطلس از سپر بایک X22 برای طراحی سپر اطلس است!

در مجموع، اگرچه کوئیک در زمان عرضه از طراحی قابل قبولی برای یک خودروی ارزان قیمت ایرانی برخوردار بود، اما سایپا در اطلس توانست ظاهر این خودرو را چندین پله ارتقا دهد و آن را مدرن، لوکس و زیباتر کند. بنابراین اطلس را باید یکی از معدود فیس لیفت های موفق داخلی دانست، هرچند همانطور که گفتیم کپی برداری از خودروهای خارجی در آن مشهود است.

از لحاظ طراحی داخلی:

 

مقایسه طراحی داخلی کوییک اطلس
مقایسه طراحی داخلی کوییک اطلس

در داخل کابین پیشرفت‌ها به اندازه قسمت بیرونی پررنگ نبوده و در قیاس با تیبا، فقط اندکی برتری دارد. البته در اینجا هم طراحی بسیاری از قطعات مثل رودری‌ها، کنسول میانی، نشانگرها و.. مورد بازنگری و اصلاحات قرار گرفته‌اند اما در نهایت کابین کوییک به خوبی قسمت بیرونی دستخوش تغییر نشده است.

یکی از مشکلات اصلی بحث کیفیت است چرا که حتی قطعات زیبا هم با متریال بی کیفیت، جذابیت شان را از دست می دهند.

هرچند در نسخه فول اتوماتیک اوضاع تا حدی بهتر میشود؛ در این نسخه اضافه شدن آپشن‌هایی نظیر نمایشگر مرکزی، استارتر دکمه‌ای، سردنده زیباتر و در برخی نسخه‌ها نظیر کوییک R پلاس فرمان D کات و تودوزی چرمی دو رنگ، باعث شده تا کابین مقداری مدرن‌تر به چشم آید و برتری‌های کوییک در قیاس با تیبا، محسوس‌تر شود.

در خصوص فضاسازی هم با توجه به انتظاری که از یک ماشین هاچ‌بک می رود، شرایط قابل قبول است و روی صندلی‌های عقبی با مشکل فضای پا و سر نظیر آنچه در پژو 206 شاهد بودیم، روبرو نمی شویم. البته محفظه صندوق جای محدودی دارد ولی آن هم برای این کلاس بدنه کاملاً طبیعی و در سطح سایر رقبا می‌باشد.

مقایسه طراحی داخلی کوییک اطلس
مقایسه طراحی داخلی کوییک اطلس

نخستین تصاویری که از سایپا اطلس منتشر شدند، تنها به ظاهر خارجی خودرو می‌پرداختند و تصوری از نمای داخلی برای ما فراهم نیست. با این حال اگر تصاویر رونمایی اطلس در نمایشگاه‌های خودرو را مشاهده کنیم، می‌توانیم تصویری از فضای داخلی این خودرو را در ذهن خود مجسم کنیم.

همانند فضای خارجی سایپا اطلس، فضای داخلی آن نیز نسخه تغییر یافته کوییک محسوب می‌شود. بخش بالایی داشبورد با رنگ کرم مزین شده است و به جای نمایشگر دیجیتال ساده، یک نمایشگر لمسی بزرگ قرار گرفته است که پیش از این در کوییک اتوماتیک نیز مورد استفاده قرار گرفته بود.

فرمان خودرو نیز از همان نوعی است که در کوییک S یا ساینا S مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی دریچه‌های تهویه نیز تا حدی تغییر کرده است اما قسمت میانی داشبورد که محل قرارگیری سیستم صوتی و سیستم تهویه است، همچنان با سایر محصولات خانواده کوییک و ساینا مشابهت دارد.

از آن جایی که پلتفرم سایپا اطلس با کوییک یا تیبا 2 تفاوتی ندارد، بنابراین انتظار داریم که فاصله بین دو محور این خودرو نیز همچنان 2412 میلیمتر باشد که برای یک هاچ‌بک کوچک قابل قبول خواهد بود. در واقع سایپا اطلس و کوییک به عنوان رقبای اصلی پژو 206 تیپ 2، فضای پای بیشتری را در کابین ارائه می‌دهند در حالی که فضای صندوق بار آنها نسبت به پژو 206 اندکی کمتر است.

 

    ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

تجربه رانندگی در Atlas بهتر است یا Quick؟

 

مقایسه تجربه رانندگی کوییک اطلس
مقایسه تجربه رانندگی کوییک اطلس

از آنجا که تست رانندگی اطلس هنوز انجام نشده و همانطور که در بخش مقایسه فنی هر دو خودرو موتور یکسانی دارند در اینجا به بررسی هندلینگ کوییک GX می پردازیم.

تجربه سواری و رانندگی با کوییک GX پیشرفت چندانی نکرده است اما شاید وقتی پدال گاز را فشار می دهید احساس کنید که موتور سریعتر از قبل جواب می دهد و شتاب خودرو نیز کمی بهتر شده است. همچنین سواری این خودرو چندان خشک نیست و می تواند حداقل رضایت مشتری را جلب کند.

مقایسه تجربه رانندگی کوییک اطلس
مقایسه تجربه رانندگی کوییک اطلس

با این حال، در جاده های ناهموار، دست انداز زیاد در کابین و همچنین شنیدن صداهای محیطی مانند باد و صدای لاستیک در کابین اجتناب ناپذیر خواهد بود. البته به نظر می رسد سایپا عایق بندی بهتری نسبت به قبل برای کابین خودروی کوییک GX انجام داده تا از نفوذ صدا در داخل آن بکاهد. می توان گفت به دلیل فضای داخلی مدرن تر اطلس حس بهتری را به راننده منتقل خواهد کرد.

مقایسه ایمنی در کوییک و اطلس

مقایسه ایمنی کوییک اطلس
مقایسه ایمنی کوییک اطلس

کیسه هوای سرنشین جلو به همراه سیستم ترمز ABS، EBD و BAS، ایموبلایزر و هشدار کمربند ایمنی راننده در مدل های کوئیک وجود دارد. اما در اطلس علاوه بر موارد ذکر شده، شاهد استفاده از کمربندهای ایمنی با مکانیسم های کاهنده نیرو، چراغ های ترمز اضطراری ESS، سیستم های ESC (کنترل پایداری الکترونیکی)، TCS (کنترل کشش) و HSA (دستیار شروع به حرکت در سربالایی) هستیم. بنابراین در تمامی نسخه ها اطلس از نظر ایمنی جایگاه بهتری نسبت به کوئیک دارد.

کوییک بخریم یا اطلس کدام بهتر است؟

مقایسه خرید کوییک اطلس
مقایسه خرید کوییک اطلس

تا امروز هنوز مشخص نیست که سایپا اطلس با چه تیپی قرار است به سامانه یکپارچه بیاید و همچنین قیمت سایپا اطلس و کوییک GX هنوز مشخص نیست.

کوییک GX بهمن ماه ۱۴۰۱ با تحویل هفت و هشت ماهه به مشتریان پیش فروش شد و بنابراین اولین سری از این تیپ کوئیک را مردادماه 1402 در بازار خواهیم دید.

تیپ GX در واقع تیپ فول تیپ S با تغییراتی جزئی است. اما با توجه به سیاست های نامشخص شورای رقابت در قیمت‌گذاری، احتمالاً در قیمت کارخانه تیپ GX، پنج تا ده درصد گران‌تر نسبت به تیپ S قیمت‌گذاری شود. البته در بازار این اختلاف قیمت احتمالاً بیش از 10 درصد نخواهد بود.

مقایسه خرید کوییک اطلس
مقایسه خرید کوییک اطلس

همانطور که گفتیم این دو خودرو از لحاظ فنی با هم یکسان هستند و در این زمینه نکته قابل توجهی در هیچ کدام از این دو وجود ندارد تا از یکدیگر متفاوت ظاهر بشوند.

به نظر ما اگر به دنبال خودرویی هستید که طراحی و استایل مدرن تری ارائه دهد، از اعتبار اجتماعی بالاتری برخوردار باشد و امکانات ایمنی بهتری داشته باشد خودروی اطلس را باید انتخاب کرد اما کوییک GX خودروی مقرون به صرفه تر و گزینه بهتری برای افرادی با بودجه مالی کمتر خواهد بود.

 

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش