مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3

4.8
(180)

در این مقاله از کیان باتری به مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3 و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. بی ام و X3 بهتره یا ولوو XC60 کدام را بخریم؟

مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60 و بی ام و X3

ولوو XC60 یکی کراس اوور از محصولات لوکس شرکت سوئدی ولوو است و نخستین محصول مدرن ولوو محسوب می شود که پا به بازار ایران گذاشته است. این خودرو ابتدا به عنوان یک خودروی مفهومی در سال 2008 در نمایشگاه خودرو ژنو معرفی شد و نخستین مدل آن یک سال بعد به بازارهای جهانی عرضه شد.

متاسفانه ولوو XC60 خیلی دیر پا به بازار ایران گذاشت، در سال 2013 بود که توسط شرکت افرا موتور وارد بازار کشورمان گردید و اگرچه XC60 خودرویی موفق و محبوب در بازار جهانی محسوب می شود اما نتوانست جایگاهی در خور برند ولوو در ایران به دست آورد.

دلایل اصلی موفق نبودن ولوو XC60 در بازار ایران، ناشناخته بودن خودروهای شاسی بلند ولوو برای مصرف کنندگان، عرضه محدود، عدم ارائه خدمات و از سوی دیگر حضور همزمان با سایر رقبا در بازار مانند لکسوس بود. این عدم استقبال باعث شد XC60 فقط در مدل های 2013 و 2014 در بازار ایران عرضه شود.

مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60 و بی ام و X3

بی ام و (بی ام دبلیو) یک شرکت خودروسازی آلمانی است که در بازارهای جهانی جزو تولیدکنندگان مطرح خودروهای لوکس و موتورسیکلت به شمار می رود. این شرکت به عنوان کارخانه تولید موتور هواپیما تاسیس شد اما تا پایان جنگ جهانی اول بیشتر فعالیت نداشت. این کارخانه تا سال 1923 فقط موتورسیکلت تولید می کرد و در سال 1928 شروع به تولید خودرو نمود.
در سال 1994، BMW گروه Rover بریتانیا را که شامل برندهای Land Rover و MG بود را خریداری کرد، اما پس از 6 سال ضرر و زیان سنگین، در سال 2000 تصمیم به فروش آن گرفت و در همان سال تولید خودروهای Rover به پایان رسید. ام جی به چین و لندرور به فورد واگذار گردید.

اما بی ام و از سوی دیگر، حقوق مینی و رولزرویس را به دست آورد و اکنون مالک رولز رویس و مینی است. بی ام و در حال حاضر کارخانه هایی در آلمان، برزیل، چین، هند، آفریقای جنوبی و ایالات متحده آمریکا دارد.

مقایسه کلی ولوو XC60 و بی ام و X3

مقایسه کلی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60

ولوو XC60 نخستین مرتبه در سال 2008 وارد بازار خودروهای لوکس شاسی بلند شد، این خودرو متعلق به خانواده 60 ولوو است که شامل مدل های S60، S60 Cross Country، V60 و V60 Cross Country است که توسط شرکت سوئدی ولوو طراحی و تولید شده است. نخستین نسل ولوو XC60 در سال 2008 در نمایشگاه خودرو ژنو به نمایش عمومی درآمد. فروش این خودرو در سه ماهه سوم سال 2008 در اروپا و از اوایل سال 2009 در ایالات متحده آمریکا و آمریکای شمالی آغاز شد.

ولوو XC60 در سال 2013 تحت فیس لیفت قرار گرفت و تولید آن تا سال 2017 ادامه داشت. این خودروی مجلل و گران قیمت به لیست بلندبالایی از امکانات رفاهی، سرگرمی، ایمنی و هندلینگ مجهز بود و توانست امتیاز 5 ستاره ممکن را از موسسه ایمنی خودروهای اروپا (Euro NCAP) به دست آورد. نسل اول ولوو XC60 پس از بررسی طراحی بیرونی (فیس لیفت) که در بازار ایران نیز ارائه شد در سال 2017 از خط تولید خارج شد و نسل دوم این خودرو جایگزین آن شد.

پس از ولوو XC90، ولوو XC60 پرفروش ترین محصول ولوو در بازار ایالات متحده است. این خودرو با ظاهر زیبا و مدرن، تجهیزات مجلل و فناوری پیشرفته در کنار موتور و مصرف سوخت خوب، به عنوان یکی از بهترین خودروهای کلاس خود در سال 2018 پذیرفته شده است.

مقایسه کلی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس بی ام و X3

شرکت خودروسازی بی ام و چهار سال پس از عرضه X5 که یک شاسی بلند سایز متوسط بود در سال 2003 به عنوان یک نسخه کوچکتر به سراغ بی ام و X3 رفته و تحت عنوان کراس اوور کامپکت آن را معرفی نمود. این خودرو از زمان عرضه تا کنون سه نسل را شامل می شود.

نسل اول بی ام و X3 با کد E83 در سال 2003 در نمایشگاه خودروی فرانکفورت معرفی شد و تا سال 2010 روی خط تولید بود که بر پایه پلتفرم بی ام و سری 3 تولید شده است. ب ام و X3، سه نسخه پیشرانه ۲.۰، ۲.۵ و ۳.۰ لیتری با ترکیب گیربکس دستی ۶ سرعته و گیربکس اتوماتیک ۵ سرعته عرضه شد.

در سال 2010 و در نمایشگاه پاریس نسل دوم این خودرو با کد F25 معرفی شد که سیستم تعلیق این خودرو به طور کامل تغییر کرد و شاسی خودرو به منظور هندلینگ بهتر ارتقا یافت. این نسل دارای دو نوع تیپ با سیستم ب ام و xDrive بود: xDrive 28i و xDrive 35i که به ترتیب دارای موتورهای ۲.۸ و ۳.۵ لیتری به همراه گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته بودند.

نسل سوم این خودرو به لحاظ فناوری و طراحی، به روزترین نسخه بی ام و X3 است که کمترین شباهت به نسل های قبلی را دارد. این خودرو در سال 2017 و با کد G01 به بازارهای جهانی معرفی گردید. نسخه پایه این خودرو با نام xDrive 30i نیز شناخته می‌شود اما در حال حاضر مجهزترین تیپ موجود این خودرو سری M است و با نام M40i شناخته می شود و هنوز موفق به حضور در بازار کشورمان نشده است.

به طور کلی مدل های M تولید شده توسط محصولات بی ام و همواره از مجهزترین مدل های این خودروها محسوب می شوند. مدل M خودروهای بی ام و عمدتا از پکیج اسپرت استفاده می کنند و امکانات و آپشن های زیادی دارند.

همچنین بخوانید: مقایسه آئودی Q5 و بی ام و X3

فیلم مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3

ویدئوی زیر خودرو های ولوو XC60 و بی ام و X3 را باهم مقایسه کرده و مشخص می کند ارزش خرید کدام بیشتر است که به خریداران این خودروها کمک زیادی می کند.

مقایسه فنی ولوو ایکس سی 60 با بی ام و X3

اما بی ام و X3 و ولوو XC60 از لحاظ فنی چه تفاوت‌هایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی بی ام و X3 و ولوو XC60 مشابه همدیگر است.

تفاوت مشخصات فنی موتور ولوو XC60 و بی ام و ایکس 3

مقایسه فنی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس پیشرانه ولوو XC60

در ابتدای مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3 به بررسی و تفاوت های مشخصات فنی این خودروها می پردازیم. قلب تپنده ولوو XC60 یک پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر توربوشارژ است که با کد T5 شناخته می‌شود. این پیشرانه قدرتمند نسبت به کیفیت بنزین مصرفی از حساسیت نسبتا بالایی برخوردار است، اما تحرک آن در حدی است که می‌توان از آن به‌عنوان یکی از مزایای ولوو XC60 یاد نمود.

حداکثر توان خروجی پیشرانه این خودرو برابر با 240 اسب‌بخار قدرت و 320 نیوتن‌متر گشتاور است. چنین قدرتی از طریق یک گیربکس 6 دنده دوكلاچه به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود تا این کراس‌اوور 1833 کیلوگرمی بتواند طی زمانی در حدود 8.1 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

مقایسه فنی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس پیشرانه بی ام و X3

نسخه مد نظر ما در این مقایسه که بی ام و X3 با کد E83 و تیپ xDrive 28i است که جزو آخرین نسل های وارد شده به کشورمان می باشد، مجهز به موتور چهار سیلندر بنزینی با 16 سوپاپ است. این خودرو دارای پیشرانه توربو شارژ بوده و ظرفیتی معادل 2 لیتر دارد.

بی ام و کد E83 با موتورهای بنزینی ۴ سیلندر ۲ لیتری و ۶ سیلندر ۲.۵ و ۳ لیتری به همراه گیربکس‌های ۶ سرعته‌ی خودکار یا دستی در اختیار مشتریان قرار گرفت اما فقط نسخه 2 لیتری آن موفق به حضور در بازار ایران گردید.

حداکثر توان خروجی موتور به کار رفته در این محصول توان 245 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور خروجی 350 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه را دارد. با توجه به مشخصات فنی ذکر شده، ب ام و X3 می تواند در حدود 6.5 ثانیه از سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد و متوسط مصرف سوخت آن 7.3 لیتر در هر صد کیلومتر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی بی ام و X3 و ولوو XC60 جدول زیر را مطالعه نمایید.

مدل خودروولوو XC60 بی ام و X3
پیشرانه4 سیلندر 16 سوپاپ تنفس طبیعی4 سیلندر 16 سوپاپ توربوشارژ
حجم موتور1999 CC1994 CC
حداکثر قدرت240 اسب بخار در 6400 دور در دقیقه245 اسب بخار نیرو و در 5000 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور320 نیوتن متر در 3200 دور در دقیقه350 نیوتن متر در 4800 دور در دقیقه
گیربکس6 دنده اتوماتیک دوکلاچه8 سرعته خودکار تیپ ترونیک
مصرف سوخت (ترکیبی)8.1 لیتر در هر صد کیلومتر7.3 لیتر در هر صد کیلومتر
شتاب صفر تا 1008.1 ثانیه6.5 ثانیه
حداکثر سرعت235 کیلومتر در ساعت230 کیلومتر در ساعت

باتری بی ام و ایکس 3 و باتری ولوو ایکس سی 60 در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

مقایسه امکانات و آپشن های VOLVO XC60 با بی ام و X3

مقایسه امکانات و آپشن های ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس داشبورد ولوو XC60

مرحله بعدی مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3 به بررسی تفاوت های طراحی این خودروها می رسیم که افرا موتور ولوو XC60 را در سه تیپ R-Design، R-Design plus و SeLux، در دو نسخه 2013 و 2014 به بازار ایران عرضه کرد که نسخه SeLux ساده ترین نمونه، و تیپ R-Design plus مجهز ترین نسخه ولوو XC60 محسوب می شود که دارای امکانات و تجهیزاتی به شرح زیر می باشد:

پیشرانه مجهز به توربوشارژر- استاندارد آلایندگی یورو 5 – سیستم امنیتی City Safety – کروز کنترل – سیستم امنیتی Collision Warning – سیستم DAC – سیستم LDW (سیستم هشدار به راننده در صورتی تغییر ناگهانی و خارج شدن از خطوط خیابان) – سیستم RSI (سیستم ذخیره کننده علامت‌های جاده و هشدار به راننده در صورت تخلف) – سیستم هشدار دهنده نقطه کور BLIS – سنسور پارک عقب و جلو – سیستم نشان‌دهنده باد لاستیک‌ها TPMS.

چراغ‌های زنون به همراه سیستم گردشی سر پیچ‌ها – آینه‌های الکتروکرومیک – سیستم‌های SIPS و ROPS برای کم کردن خسارت هنگام تصادف – کیف کمک‌های اولیه – حافظه تنظیم صندلی – گرمکن صندلی‌های جلو و عقب – روکش چرمی صندلی‌ها – فیلتر هوا – خروجی سیستم تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب.

سقف پانوراما – گرمکن غربالک فرمان – دوربین عقب – ترمز دستی برقی – صفحه نمایش برای سرنشینان عقب – رینگ‌های 17، 18، 19 و یا 20 اینچی – تکنولوژی Start/Stop – 85 درصد این خودرو قابل بازیافت است (!) – چراغ LED در روز – سنسور باران – چراغ‌های مخصوص روز – سیستم استارت دکمه‌ای

سیستم صوتی Volvo On Call – بلوتوث – GPS – صفحه نمایش 5 اینچی (و یا 7 اینچی) – نویگیشن – قابلیت پخش DVD – تلویزیون – 6 بلند گو (و یا 8 بلندگو)، سیستم های ترمز و پایداری DSTC – ASC – CTC – EDC – RSC – HBA – RAB – ABS – ED به همراه کیسه هوای سرنشینان جلو – کیسه هوای جانبی – کیسه هوای پرده‌ای.

مقایسه امکانات و آپشن های ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس داشبورد بی ام و X3

بی ام و X3 xDrive 28i دارای امکانات و تجهیزاتی به شرح زیر است:

کیسه هوای سرنشینان جلو، کیسه هوای پرده‌ای و جانبی، مجموعاً 9 کیسه هوا، سیستم صوتی Harmon Kardon، بلوتوث، سیستم WiFi، مجهز به 8 بلندگو و یک ساب‌ووفر، صفحه نمایش 8.8 اینچی، سیستم های ترمز و پایداری EDC، CBC، DSC، DTC، ABS – BA، پیشرانه TwinPower توربو.

رینگ 20 و 19 و یا 18 اینچی، (هدآپ) HUD، رادار، سیستم هشدار نقطه کور، رادار هشدار عابر پیاده، سیستم هشدار انحراف از بین خطوط، چراغ‌های زنون و LED جلو به همراه سیستم شستشو، قابلیت تنظیم صندلی در 14 جهت، گرمکن برای 4 صندلی، دوربین 360 درجه به کمک 4 دوربین در اطراف خودرو.
سیستم ورود بدون کلید به همراه دکمه استارت، صندوق عقب برقی، سقف پانوراما، چراغ خوش آمدگویی زیر دستگیره، تزئینات چوبی، سیستم ذخیره تنظیمات صندلی، سنسور پارک در جلو و عقب، ترمز پارک برقی، سنسور نور، سنسور باران.

سیستم تهویه مطبوع دوگانه، پرده‌های شیشه‌های سرنشینان عقب، سیستم خودکار Srart/Stop، روکش چرمی موکا صندلی‌ها و غربالک فرمان، شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، دوربین عقب، چراغ‌های مخصوص روز، آینه‌های جانبی تاشو برقی، آینه میانی الکتروکرومیک، خروجی سیستم تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب، شیب سنج.

آینه‌های برقی مجهز به گرم‌کن، چراغ‌های LED عقب، سیستم کروز کنترل، سیستم ناوبری یا GPS، سیستم تعلیق طبق دوبل یا دو جناغی جلو و چند طبق یا مولتی لینک عقب، مخزن سوخت 67 لیتری و وزن 1820 کیلوگرمی.

 

بیشتر بخوانید: نقد و بررسی کامل خودرو ولوو XC60

مقایسه طراحی ظاهری BMW X3 و ولوو XC60

مقایسه طراحی ظاهری ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60 و بی ام و X3

اگرچه طراحان شرکت ولوو از سال 2018 تمامی قسمت های بدنه و نمای بیرونی ولوو XC60 را تغییر داده اند، اما فلسفه و شخصیت این خودرو ثابت مانده است. از نکات برجسته طراحی بدنه این خودرو می توان به طراحی چکشی شکل چراغ های روشنایی روز (DRL) مجهز به لامپ های ال ای دی، جلوپنجره قدرتمند مزین به باله های عمودی و چراغ های عقب بلند و کشیده اشاره نمود.

در نمای جلو، جلوپنجره ای با خطوط افقی و عمودی به چشم می خورد که لوگوی ولوو در مرکز و خطی مورب اطراف آن قرار دارد. چراغ ها سایز متوسطی دارند و سپر نقره ای متالیک ظاهری کمی تهاجمی به خودرو بخشیده است.

اطراف سپر جلو در دو طرف ولوو XC60 چراغ های مه شکن وجود دارد. خطوط به کار رفته در کابین و نمای جلو ظاهری عضلانی به این خودرو بخشیده است. در نمای جانبی در این قسمت شیب سقف ردیف دوم که به شیشه عقب می رسد به خوبی نمایان است.

در نمای عقب، چراغ‌های عقب باریکی که در پایین پهن‌تر هستند، به‌صورت عمودی در اطراف شیشه‌ عقب قرار گرفته‌اند، با گرافیک داخلی مارپیچ. سپرهای عقب و جلو در یک خط قرار دارند و دو خروجی اگزوز در دو طرف آن قابل مشاهده است. دو چراغ مه شکن، یک چراغ ترمز سوم و یک اسپویلر از دیگر اجزای این بخش هستند.

مقایسه طراحی ظاهری ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60 و بی ام و X3

از نظر طراحی ظاهری، در بی ام و X3 نسل دوم علاوه بر ارتقای وضعیت ظاهری، شاهد نمایی به روزتر عضلانی و جذاب تر هستیم. شکل چراغ های جلو که نسبتاً مربعی هستند، ممکن است در مقایسه با سایر عناصر بدنه هماهنگ و جذاب به نظر نرسند.

البته نمی توان این مورد را مشکل بزرگی برای طراحی بیرونی بی ام و X3 دانست، اما اتصال این چراغ ها با جلوپنجره خوش ترکیب BMW، ظاهری اسپرت و تا حدودی عصبانی در X3 ایجاد نموده است.

در نمای جلو طراحی سپر و وجود هواکش های روی آن نیز چهره این خودرو را اسپرت، جذاب و هیجان انگیزتر کرده است. استفاده هنرمندانه از خطوط حجم دهنده روی کاپوت و نمای جانبی باعث شد که فرم بدنه این خودرو بیش از آنکه ساده باشد، عضلانی به نظر برسد.

در نمای عقب اما شکل دو قسمتی چراغ ها و حالت اخم آلود آن چهره ای هماهنگ با نمای جلو ایجاد کرده و در مجموع زیبا به نظر می رسد. طراحی سپر و درب صندوق عقب نیز در نوع خود و مطابق با الگوهای طراحی سایر قسمت ها بسیار جذاب است.

به طور کلی، طراحی بیرونی بی ام و X3 بسیار جذاب، اسپرت و اصیل است و از ظاهر این خودرو هیچ ایرادی نمی توان گرفت. پس از ورود کراس اوورهای جدید کره ای و چینی به بازار همچنان اصالت، اعتبار و سبک طراحی دلنشین این خودرو همچنان طرفداران بسیاری را به خود جلب می نماید.

از لحاظ طراحی داخلی:

مقایسه طراحی داخلی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس کابین ولوو XC60

طراحی داخلی ولوو XC60 با وجود گذشت زمانی نسبتا طولانی از طراحی، همچنان زیبایی خود را حفظ نموده و همچنان دلچسب و مدرن به چشم می آید که نشان از دقت و آینده نگری طراحان این مجموعه دارد.

با ورود به کابین ولوو XC60 با تریم قهوه ای مایل به کرمی مواجه می شویم که حس لذت بخشی را به سرنشینان القا می کند. فضای کابین جادار است و برای خانواده ها بسیار مناسب در نظر گرفته شده است. مواد داخلی از کیفیت بالایی برخوردار هستند و صندلی های چرمی بسیار نرم و راحت هستند.

در مرکز داشبورد یک صفحه نمایش 7 اینچی بالای دریچه های هوا قرار دارد که اطلاعات را ارائه می دهد. دکمه های کنترل صوتی نیز روی فرمان تعبیه شده است تا دسترسی راننده را آسان تر کند. به طور کلی طراحی کابین ولوو XC60 بسیار راحت و با کیفیت است.

کنسول وسط طراحی منحنی دارد که حس خوبی را برای بیننده ایجاد می کند. طراحی قطعات چوبی و فلزی نیز در برخی از قسمت های کابین به چشم می خورد. صندوق عقب نیز بسیار جادار است و 878 لیتر فضای ارائه می دهد که با تا کردن صندلی ها می توان آن را به 1909 لیتر افزایش داد.

مقایسه طراحی داخلی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس کابین بی ام و X3

فضای داخلی بی ام و X3 به اندازه نسخه های جدیدتر مدرن و شیک به نظر نمی رسد، سبک طراحی و کنسول مرکزی تقریباً همان چیزی است که در سال های گذشته این خودروساز دیده ایم. وجود دریچه های هوا در زیر صفحه نمایش و چیدمان بسیار منظم دکمه های مختلف روی کنسول میانی منظره ای دلپذیر را در ذهن ایجاد می کند.

فرمان قطر و ضخامت مناسبی دارد و طراحی زیبایی دارد. با این حال صفحه کیلومتر شمار آنالوگ پشت فرمان چندان زیبا و مدرن به نظر نمی رسد. کیفیت متریال کابین به راحتی می تواند رضایت خریداران را جلب کند. پنج سرنشین بزرگسال به راحتی و با حداقل محدودیت می توانند تجربه حضور دلپذیری را در کابین این خودرو تجربه کنند.

ظرفیت صندوق عقب این خودرو 550 لیتر می باشد که برای یک سفر خانوادگی پنج نفره مناسب است. با این حال، خانواده های کوچکتر می توانند با خواباندن صندلی های عقب، حدود 1600 لیتر فضای بیشتر در اختیار داشته باشند.

به طور خلاصه می توان گفت که اگرچه فضای داخلی بی ام و X3 کمی کلاسیک است، اما کیفیت و طراحی زیبای آن باعث می شود مشتریان با حضور در کابین این خودرو تجربه لذت بخشی را داشته باشند. به طور کلی ویژگی های لوکس این خودرو هم در طراحی داخلی و هم در طراحی ظاهری قابل مشاهده هستند.

    ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

تجربه رانندگی در بی ام و ایکس تری بهتر است یا ولوو XC60؟

مقایسه رانندگی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60

مرحله نیمه نهایی در مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3 مربوط به بررسی رانندگی و تجزیه تحلیل تجربه رانندگی این خودروها است. موتور ولوو XC60 به آرامی و بی صدا روشن می شود. پس از قرار دادن دنده در حالت رانندگی و شروع به حرکت متوجه عملکرد گیربکس اتوماتیک نرم و بدون تنش این خودرو خواهید شد. هنگام فشار دادن پدال گاز کمی تاخیر در سیستم توربو مشاهده خواهید کرد اما پس از فعال شدن، خودرو به خوبی شتاب می گیرد.

وقتی با ولوو XC60 در خیابان ها رانندگی می کنید، متوجه دو چیز خواهید شد. نخستین مورد کیفیت ساخت بالای خودرو است زیرا هیچ صدای اضافی از کابین شنیده نمی شود و دوم عملکرد خوب سیستم تعلیق در دست اندازهاست که ولوو XC60 را به خودرویی نرم و راحت تبدیل کرده است.

از نظر هندلینگ و پایداری، اگرچه ولوو XC60 با بسیاری از سیستم های ایمنی قابل اعتماد است، اما به عنوان یک شاسی بلند دیفرانسیل جلو، نمی توان آن را یکی از بهترین ها در کلاس خود دانست. زیرا به دلیل عدم وجود سیستم دو دیفرانسیل، هندلینگ بهتر از این قابل انتظار است.

مقایسه رانندگی ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس بی ام و X3

هنگام شروع به حرکت خودرو شاید گفتن آن لزومی نداشته باشد که هندلینگ یک محصول از کمپانی بی ام و فوق العاده عالی است و می‌توان یکی از دلایل پیشرو بودن این شاسی‌بلند در این سگمنت را همین هندلینگ و فرمان پذیری خوب آن دانست.

از نکات مهم کابین بی ام و X3 بایستی به عایق بیندی خوب کابین و سیستم تعلیق عالی آن اشاره نمود که در هنگام رانندگی با این خودرو متوجه می‌شوید، سیستم تعلیق نرم و عملکرد خوب آن است که به خوبی ضربات وارد شده به کابین را جذب می‌کند و صدای محیط بیرون به سختی قابل شنیدن خواهد بود..

XDrive در حقیقت به سیستم چهارچرخ محرک متشکل از یک کلاچ چند صفحه‌ای مرطوب واقع در خروجی گیربکس محصولات بی ام و گفته می‌شود که با کمک سیستم‌های ABS و DSC وظیفه تنظیم بهترین حالت کشش و تقسیم صحیح نیرو بین چرخ در شرایط مختلف را بر عهده دارد.

این سیستم در حالت عادی نیرو را به نسبت 60 به 40 بین چرخ عقب و جلو تقسیم می‌کند که در شرایط مختلف همچون سر پیچ‌ها، سطوح لغزنده و … این نسبت بین چرخ‌ها را تغییر می‌دهد. XDrive به طور استاندارد در محصولات شاسی بلند بی ام و از جمله X1، X3، X5 و X6 مورد استفاده قرار می گیرد که به صورت سفارشی می توان بر روی سری 1 الی 7 بی ام و هم استفاده کرد.

برنامه رانندگی برای‌این خودرو از میان چهار حالت ECO (اقتصادی)، COMFORT (راحت)، SPORT (اسپرت) و SPORT+ (اسپرت پلاس) قابل انتخاب است. در حالت نرمال و کامفورت عملکرد سیستم تعلیق و کمک فنرها بسیار نرم و راحت است و خشکی و تکان‌های سابق را ندارد.

در حالت‌های اسپرت نیز همه چیز برای قدرت‌نمایی ب‌ام‌و X۳ فراهم می‌شود. در‌این حالت فرمان و کمک فنرها سفت‌تر می‌شوند و دنده‌ها در دورهای بالاتر تعویض می‌شوند. از X۳ جدید نمی‌توان انتظار قابلیت‌های آفرود و خارج جاده‌ای داشت، اما به عنوان یک شاسی‌بلند جمع و جور، برای تردد در شهرهای شلوغ بسیار مناسب است و مصرف سوخت قابل قبولی دارد.

یکی از سیستم‌هایی که در این خودرو استفاده شده، سیستم Start/Stop است. این سیستم بدین صورت کار می‌کند که در هنگام توقف خودرو و فشردن پدال ترمز، پس از چند ثانیه پیشرانه به صورت خودکار خاموش می‌شود و با فشردن پدال گاز، مجدد و به سرعت روشن می‌شود و می‌توانید بدون هیچ وقفه‌ای به حرکت خود ادامه دهید.

مهمترین مزایای بی ام و X3 را می‌توان شامل کیفیت ساخت بالا، کابین جادار، فرمان‌پذیری مناسب، عملکرد فنی بسیار مطلوب، امکانات رفاهی ایمنی متعدد و ایمنی بالا دانست. از طرف دیگر سیستم تعلیق اسپرت و نسبتا خشک به علاوه حساسیت پیشرانه به بنزین کم کیفیت و نیز در مواردی استهلاک نسبتا بالا را می‌توان جزو معایب این خودرو دانست.

مقایسه ایمنی در VOLVO XC60 و BMW X3

همان طور که اشاره شد ولوو XC60 یکی از معدود شاسی بلندهایی است که هر پنج ستاره ایمنی در تست تصادف و همچنین نمره خوب از تست همپوشانی کوچک جلو در آزمون‌های IIHS را دریافت نموده است. اجتناب از برخورد و ایمنی فعال نیز با جدیت در این خودرو مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

در سرعتهای پایین و ترافیک خودرو به صورت خودکار برای جلوگیری از برخورد می‌تواند ترمز کند. این سیستم می‌تواند عابر پیاده و دوچرخه‌سواران را نیز تشخیص دهد. همراه این بسته، سیستم‌هایی نظیر هشدار خروج از خط نیز قرار دارند.

مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3
مقایسه ولوو XC60 و بی ام و X3

بی ام و X3 نسل دوم موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه Euro NCAP شده است. این خودرو برای دستیابی به این سطح از امنیت، به انبوهی از تجهیزات ایمنی فعال و غیرفعال مجهز شده است.

از جمله تجهیزات ایمنی بی ام و X3 می‌توان به ۶ عدد ایربگ، کمربندهای ایمنی پیش کشنده، پشت‌سری‌های فعال، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین دید عقب، سنسورهای جلو و عقب، سیستم هشدار نقطه کور، سیستم ترمز اضطراری، رادار تصادف جلو، رادار تابلو خوان، سنسور فشار باد تایر، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش و سیستم کنترل سرعت در سرازیری اشاره نمود.

ولوو ایکس سی 60 بخریم یا BMW X3 کدام بهتر است؟

مقایسه خرید ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس ولوو XC60

ولوو XC60 یکی از بهترین محصولات ولوو در سال های اخیر به حساب می آید که به لطف مزایایی مانند ایمنی بی نظیر، امکانات متعدد و کیفیت ساخت عالی توانسته فروش خوبی در سراسر جهان داشته باشد و جوایز خودرویی زیادی را دریافت کند. اما شرایط بازار در کشور ما تغییر کرده و به همین دلیل پرفروش ترین محصول ولوو در بازار ما با شکست مواجه شده است.

با توجه به شرایط کنونی بازار، بدون شک می توان گفت که خرید خودرویی مانند ولوو XC60 به هیچ وجه توصیه نمی شود، زیرا اگر خودروی شما مشکلی داشته باشد، به سختی قادر به رفع آن خواهید بود و افراد کمی به دنبال خرید خودروی وارداتی خواهند بود که مشکل ساز باشد.

عدم ارائه خدمات پس از فروش رضایت بخش محصولات ولوو باعث شده تا این خودروهای باکیفیت در بازار گمنام باقی بمانند و مشتریان ایرانی تمایل چندانی به خرید آن نداشته باشند. در نتیجه تعداد کمی از خودروهای ولوو وارد بازار ایران شد که یکی از معایب ولوو XC60 است.

دلیل دیگر اینکه بلافاصله پس از عرضه ولوو XC60، مشتریان ایرانی شاهد عرضه نسخه مجلل تر و مجهزتر ولوو یعنی XC90 بودند. امروزه نیز تعداد محدودی از ولوو XC60 در بازار دیده می شود و به دلیل نبود زیرساخت های خدماتی، افراد کمی حاضر به خرید آن ها هستند.

یکی از بدشانسی‌های ولوو XC60 قرار گرفتن در کلاسی است که رقبای قدرتمندی در آن حضور دارند. ولوو XC60 از سویی ناچار است با حریف قدرتمندی چون بی ام و X3 رقابت کند که در بخش خدمات پس از فروش و بازار دست دوم وضعیتی بهتر دارد.

مقایسه خرید ولوو XC60 و بی ام و X3
عکس بی ام و X3

در پایان مقایسه ولوو XC60  و بی ام و X3 به این نتیجه رسیدیم که بی ام و X3 خودرویی بسیار کامل، زیبا، اسپرت، کاربردی و قدرتمند است. درمجموع بی ام و X3 به‌راحتی می‌تواند تمامی انتظاراتی که از یک خودروی آلمانی دارید را برآورده کند.

در حال حاضر این خودرو از نظر قابلیت‌های حرکتی و مصرف سوخت در وضعیتی بهتر از ولوو XC60 قرار دارد و با توجه به عرضه گسترده و مناسب بودن خدمات پس از فروش شرکت پرشیا خودرو، می‌توان آن را یکی از بهترین شاسی‌بلندهای لوکس بازار در این رنج قیمتی دانست.

گالری تصاویر

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
1 دیدگاه
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش