در این مقاله از کیان باتری به مقایسه سیتروئن C3 و مزدا 3 هاچبک و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم. مزدا 3 بهتره یا سیتروئن C3 کدام را بخریم؟
سیتروئن C3 به عنوان یکی از محصولات برجام توانست در مدت زمان کوتاهی به موفقیت چشمگیری دست یابد و تولید این خودرو توسط سایپا با همکاری سیتروئن فرانسه خرید این خودرو را برای مشتریان آسان کرد.
اما به دلیل بازگشت تحریم های بین المللی صنعت خودرو، سیتروئن مانند سایر خودروسازان اروپایی و آسیایی فعالیت خود را در ایران متوقف کرد و سپس سیتروئن C3 برای مدت کوتاهی فعالیت خود را متوقف کرد.
هر از چند گاهی در بازار کشور بسیار محبوب می شود. عرضه و فروش بسیار خوبی داشت، با مشکلاتی در تولید مواجه شد و رسماً فعالیت خود را در بازار ایران متوقف کرد.
با این حال، سیتروئن C3 خودروی لوکس بازار نیست، اما در این مقاله رقابت تنگاتنگی با مزدا 3 دارد که هر کدام مزایا و معایبی دارند. از نظر ظاهری، تنها سلیقه مشتریان می تواند نتیجه نهایی را برای یک خودروی کامپکت سیتروئن C3 و مزدا 3 تعیین کند.
آنچه ما به عنوان نسخه جدید یا به اصطلاح مزدا 3 می شناسیم در واقع نسل دوم این سری است که سال ها پیش تولید آن متوقف شد و نسل سوم و سپس چهارم جایگزین آن شد. البته گروه بهمن با جایگزینی نسل اول مزدا 3 به جای مدل قدیمی 323 و سپس عرضه نسخه جدید، اراده و توانایی خود را در ارائه خودروهای مدرن از قبل ثابت کرده است.
وجود محدودیت های داخلی یک طرف و فشار خارجی از طرف دیگر دست به دست هم می دهند تا این روند ادامه پیدا نکند و در نهایت شاهد حذف این خودروی محبوب از خط تولید خودروساز ملی بودیم.
این نسل از مزدا 3 حدود ده سال (1389 تا 1398) مهمان گروه بهمن بود و در این مدت همواره توانسته به عنوان یکی از محبوب ترین و قابل اعتمادترین سدان ها در رده قیمتی خود متمایز شود و حتی با مدل های جدید رقابت کند.
درست است که محدودیت های بازار خودرو در کشورمان بر حفظ محبوبیت این خودرو تاثیر گذاشته است، اما بی انصافی است که تمام موفقیت های مزدا 3 را به شرایط خاص بازار نسبت دهیم. و نکات مثبت انکار ناپذیر این خودرو را نادیده بگیرید.
بهمن موتور همزمان با معرفی دومین نسل از مزدا 3 در بازارهای جهانی، تولید این مدل را جایگزین نسل اول کرد، اما این مرتبه شاهد عرضه مدل هاچبک در کنار مدل سدان بودیم. گرچه نسخههای هاچبک مزدا 3 جدید از مقبولیت کمتری در بازار برخوردار هستند، اما این خودرو یکی از بهترین هاچبکهای حاضر در بازار کشور محسوب میشود.
فهرست محتوا
مقایسه کلی CITROEN C3 و مزدا 3
سیتروئن C3 در سال 2002 معرفی شد و در بخش B کراس اوورهای کامپکت وارد بازار جهانی شد. این خودرو که همیشه دیفرانسیل جلو بوده، در سه سگمنت به فروش می رسد که تنها سگمنت سوم آن که در سال 2015 معرفی شد توسط سایپا سیتروئن در ایران معرفی شد.
این خودرو بر روی پلت فرم PSA PF1 ساخته شده و جالب است بدانید که خودروهای DS3، پژو 208 و سیتروئن C4 کاکتوس نیز بر روی همین پلت فرم ساخته شده اند. موتورهای استفاده شده در سیتروئن C3 دقیقاً 1.2 و 1.6 بنزینی و 1.5 و 1.6 لیتری دیزلی هستند. سیتروئن C3 نسل سوم فقط در ایران و اسلواکی تولید می شود.
مزدا 3 جذابیت اسپرت فوق العاده ای را در کنار ویژگی های مناسب خانواده ارائه می دهد. البته کمبود فضای پای عقب باعث می شود این خودرو برای خانواده های پرجمعیت نامناسب نباشد.
اما خانواده های جوان از این بابت مشکلی نخواهند داشت و در عوض می توانند از بسیاری از ویژگی های مثبت خودرو مانند: مزدا 3 نیو یک سدان جمع و جور است که جذابیت اسپرت فوق العاده ای را در کنار ویژگی های مناسب خانواده ارائه می دهد.
البته کمبود فضای پای عقب باعث می شود این خودرو برای خانواده های پرجمعیت نامناسب باشد اما خانواده های جوان از این بابت مشکلی نخواهند داشت و در عوض می توانند از بسیاری از ویژگی های مثبت خودرو مانند: طراحی خوب، ارگونومی مطلوب، فرمان نرم، گیربکس هوشمند، قدرت و کشش کافی لذت ببرید.
اما شاید دلیل اصلی محبوبیت مزدا 3 ویژگی های اسپرت این خودرو باشد. البته فکر نکنید از نظر شتاب و سرعت با خودرویی بی بدیل روبرو هستیم اما قدرت بالای موتور و هماهنگی عالی آن با گیربکس در کنار هندلینگ مطلوب مزدا 3 باعث لذت بردن آن می شود.
همچنین بخوانید: مقایسه سیتروئن C3 و تیوولی
فیلم بررسی سیتروئن C3
ویدئوی زیر خودروی سیتروئن C3 را بررسی کرده و مشخص می کند ارزش خرید این خودرو چقدر است که به خریداران این خودرو کمک زیادی می کند.
مقایسه فنی سیتروئن C3 با مزدا تری
اما مزدا 3 و سیتروئن C3 از لحاظ فنی چه تفاوتهایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی مزدا 3 و سیتروئن C3 مشابه همدیگر است.
تفاوت مشخصات فنی موتور سیتروئن سی تری و مزدا 3
قسمت فنی یکی از مهمترین بخش ها در انتخاب مشتریان خواهد بود و اگر تصمیم به خرید سیتروئن C3 داشته باشید، یک موتور 1.6 لیتری توربوشارژ به دست خواهید آورد که می تواند 163 اسب بخار قدرت در 3000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 243 نیوتن متر در محدوده 4000 دور در دقیقه تولید می کنند.
نیروی تولید شده تنها با کمک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به دست می آید و فقط به چرخ های جلو ارسال می شود. با کمک موتور 1.6 لیتری و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک با احتساب حداقل وزن 1250 کیلوگرمی، مصرف سوخت این خودرو در استفاده ترکیبی در شهر و بزرگراه به حداقل 6.7 لیتر در هر 100 کیلومتر می رسد.
این خودرو همچنین با طول کلی 3996 میلیمتر، عرض 1829 میلیمتر، ارتفاع 1474 میلیمتر و فاصله بین دو محور 2540 میلیمتر تولید میشود که در مقایسه با مزدا 3 در بازار داخلی، ابعاد کوچکتر و فضای کمتری دارد.
مزدا 3 دارای یک پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ است که در بهترین حالت می تواند 147 اسب بخار قدرت و 187 نیوتن متر گشتاور تولید کند. این اعداد برای موتورهای تنفس طبیعی قابل قبول به نظر می رسد، به خصوص که موتورهای تنفس طبیعی مشکل توربو را ندارند.
وظیفه انتقال قدرت این خودرو به گیربکس 5 سرعته اتوماتیک سپرده شده است که اگرچه در مقایسه با انواع 6 سرعته یا دوبل کلاچ امروزی کمی قدیمی به نظر می رسد، اما با هوشمندی، سرعت و دقت خود می تواند شما را راضی نگه دارد.
همچنین مزدا 3 با قابلیت ورود به منطقه قرمز در حالت اسپرت درایو، به سرعت رسمی 9.2 ثانیه با این گیربکس نسبتا قدیمی دست می یابد که از بسیاری از رقبای 2 لیتری تنفس طبیعی مانند هیوندای النترا یا هیوندای النترا سریعتر است.
از دیگر مشخصات فنی مزدا 3 می توان به سیستم تعلیق مولتی لینک عقب اشاره کرد که با پیچیدگی فنی بالاتر نسبت به انواع یکپارچه، به پایداری خودرو در پیچ های تند کمک می کند و در بهبود هندلینگ خودرو موثر است. در واقع، مزدا برخی از کیفیت سواری و راحتی اتاق را فدای دستیابی به هندلینگ عالی کرده است.
مزدا 3 جدید همچنین عملکرد متوسطی را با مصرف سوخت رسمی 7.6 لیتر در هر صد کیلومتر در رانندگی ترکیبی ارائه می دهد که در واقع برای خودرویی با فناوری بیش از یک دهه قبل، کمی بیشتر از حد قابل قبول است.
البته بد نیست بدانید که مزدا 3 باهوش ترین خودرو در این بازه قیمتی به حساب نمی آید و از پژو 2008 و سیتروئن C3 (هر چند از سگمنت های مختلف هستند) عقب خواهد ماند. توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی مزدا 3 و سیتروئن C3 جدول زیر را مطالعه کنید.
مشخصات | سیتروئن C3 | مزدا 3 هاچبک |
حجم موتور | 1600 CC | 1999 CC |
موتور | چهار سیلندر توربو شارژ | چهار سیلندر |
حداکثر قدرت | 163 اسب بخار | 145 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 243 نیوتنمتر | 187 نیوتنمتر |
جعبه دنده | 6 سرعته اتوماتیک | 5 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک |
شتاب 0 تا 100 | 8 ثانیه | 9.2 ثانیه |
حداکثر سرعت | 210 کیلومتر بر ساعت | 210 کیلومتر بر ساعت |
مصرف سوخت ترکیبی | 6.7 لیتر در 100 کیلومتر | 8.4 لیتر در 100 کیلومتر |
حجم باک | 45 لیتر | 55 لیتر |
استناندارد آلایندگی | یورو 6 | یورو 5 |
باتری سیتروئن سی 3 و باتری مزدا 3 در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.
مقایسه امکانات و آپشن های Citroen C3 با مزدا 3
از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی موجود در سیتروئن C3 می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سیستم کنترل پایداری
- سامانه شروع حرکت در سربالایی
- 6 عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو – کیسه هوای جانبی و پرده ای
- کروز کنترل
- محدود کننده سرعت
- سیستم ورود بدون کلید
- استارت دکمه ای
- فرمان کمکی برقی
- نمایشگر لمسی با قابلیت اتصال تلفن همراه
- دوربین و سنسور پارک عقب
- سنسور باد لاستیک TPMS
- سیستم تهویه خودکار
- سنسور نور و باران
- چراغ روشنایی مخصوص روز
- کامپیوتر سفر
- بلوتوث
- تریم داخلی پارچه ای
- صندلی شش حالتی دستی راننده
- راهنمای تعویض مسیر
- سیستم هشدار زمان استراحت راننده
- سیستم کنترل فشار باد تایر
- دزدگیر ضد سرقت پیشرفته
- دوربین و سنسور پارک عقب خودرو با قابلیت نمایش فاصله
- چراغ عقب هالوژن و 3 بعدی
- آینه های جانبی با تنظیم برقی به همراه گرمکن
لازم به ذکر است که خودروی سیتروئن C3 با دو تیپ به بازار کشور عرضه شده است و مهم ترین ویژگی تیپ دوم که با قیمت بیشتری هم به مشتریان عرضه می شود، تنها اضافه شدن گرمکن صندلی های جلو خواهد بود که همین یک مورد آپشن بکار رفته در خودرو هزینه چشمگیری به خودرو اضافه کرده است.
گروه بهمن مزدا 3 را در نسخههای متفاوتی از نظر سطح آپشن به بازار عرضه نموده که نسخه هاچبک این خودرو از امکانات خوبی به شرح زیر برخوردار است:
- کیسه هوای سرنشینان جلو، جانبی و پردهای – مجموعا 6 عدد کیسه هوا
- سیستم صوتی حرفهای MP3 با ورودی AUX و با قابلیت کنترل از روی فرمان
- 6 بلندگو
- سیستم کنترل پایداری (DSC) – ABS – EBD
- سیستم کنترل لغزش (TRC)
- ترمز کمکی (BA)
- استاندارد آلایندگی Euro4
- سیستم سوخترسانی انژکتوری
- گیربکس 5 سرعته با کنترل الکترونیکی و قابلیت تعویض دنده به صورت دستی
- فرمان الکتروهیدرولیک با قابلیت تنظیم در 4 جهت
- کروز کنترل
- سیستم تهویه مطبوع کنترل خودکار با قابلیت تنظیم دمای هوای خروجی مجزا برای سرنشینان جلو
- گرمکن صندلی جلو با قابلیت تنظیم در پنج دمای متفاوت
- سیستم تنظیم ارتفاع صندلی راننده در 4 جهت
- شیشه بالابر برقی دربها و قابلیت برگشت اتوماتیک (درب راننده)
- نشانگر دمای داخل و خارج خودرو و ساعت دیجیتال
- مهشکن جلو و عقب
- کیلومتر شمار اسپرت با قابلیت تنظیم نور
- قفل مرکزی و ریموت کنترل
- سیستم قفل دوبله
- چراغهای LED عقب
- مجهز به سیستم ضدسرقت و دزدگیر
- پشت سریهای جلو با قابلیت عکسالعمل در برابر ضربه
- آینه جانبی برقی تاشو همراه با چراغ راهنمای بغل و گرمکن روی آینه
- کامپیور سفری با قابلیت نمایش مدیریت پیمایش
- مصرف سوخت و اطلاعات ضروری خودرو
- کمربند ایمنی با قابلیت پیشکشاننده در هنگام ضربه
- روکش چرمی دسته دنده
- سوئیچ با سیستم هوشمند
- سانروف
- روشن شدن خودکار چراغها (سنسور نور)
- روکش چرمی صندلیها
- سیستم استارت دکمهای
- چراغهای زنون جلو
- تنظیم زاویه چراغهای جلو به صورت خودکار
- برفپاککنهای خودکار (سنسور باران)
- چرخش همزمان چراغهای جلو با فرمان (AFS)
- شیشه شوی چراغهای جلو
- قابلیت تعویض دنده بصورت دستی از روی فرمان
بیشتر بخوانید: مقایسه مزدا 3 با هیوندای اکسنت
مقایسه طراحی ظاهری مزدا 3 هاچبک و سیتروئن C3
اگر به محصولات مدرن سیتروئن در بازار جهانی علاقه دارید، احتمالاً به خوبی می دانید که این شرکت خودروسازی عمدتاً به نوآوری های کاربردی بسیار علاقه دارد. سیتروئن C3 نیز از این قاعده مستثنی نیست و مهم ترین نماد این تفکر را می توان در ساخت ضربه گیر مشکی کاملا بزرگ در نمای جانبی دید که به لطف بالشتک های بادی بیشتر بدنه را در برابر تصادفات جزئی محافظت می کند.
استفاده از چنین قطعه ای در زمانی که بسیاری از خودروسازان اساسا خطوط بدنه را رها کرده اند نشان می دهد که طراحان سیتروئن نه تنها علاقه ای به الگوبرداری از سایر خودروسازان ندارند، بلکه می خواهند تفکر کاربردی و جسورانه خود را حتی با رنگ نیز بیان کنند.
با این حال مشخص است که سیتروئن C3 کاملاً مدرن است و حتی در قسمت جلو نیز چهره ای خشن شبیه کراس اوورها یا هاچ بک های جذاب و در کناره ها به لطف استفاده از ضربه گیرهای مشکی همین رویه تکرار می شود. اما در نمای عقب از خشونت طراحی سیتروئن C3 کاسته شده است و با برداشتن اگزوز و پنهان کردن آنها در زیر بدنه، شاهد یک هاچ بک نسبتا معصوم هستیم.
شاید در ابتدای ورود مزدا 3 جدید به بازار، بسیاری تصور می کردند که طراحی این مدل کاملا عادی و مشابه دیگر محصولات زمان خود است، اما با گذشت زمان و ظهور انواع رقبا، نتیجه این موضوع بر همگان مشخص شد.
آنها متوجه شدند که طراحی این محصول آینده نگر است. البته درست است که نسل دوم مزدا 3 در مقایسه با خودروهای امروزی، خودرویی قدیمی به حساب می آید، اما مین که توانسته جایگاه خود را در کنار خودروهای جدیدتری مانند سیتروئن C3 حفظ نماید پس کار بزرگی انجام داده است.
طراحی این مدل بر اساس خطوط صاف و مواج است، اما رعایت اصل سادگی و هماهنگی بین اجزا، طراحی نهایی را نسبت به برخی از رقبا ماندگارتر کرده است.
جالب اینجاست که مزدا 3 جدید طی ده سالی که از عرضه در کشورمان می گذرد کمترین تغییرات ظاهری را داشته است و جدا از موارد کوچکی مانند تغییر شکل مه شکن های جلو، محل قرارگیری مه شکن های عقب، چرخ های جدید و مواردی از این دست، تفاوت ظاهری چندانی نکرده است.
از لحاظ طراحی داخلی:
سیتروئن C3 دارای کابینی مدرن است که بسیاری از قسمت های آن با تخیل ذهنی مصرف کنندگان مطابقت ندارد. برای مثال ظاهر دستگیره های درب ها در این خودرو به گونه ای طراحی شده است که کمتر در خودروهای امروزی شاهد آن هستیم و بیشتر یادآور نمونه های کلاسیک محصولات این شرکت است.
علاوه بر این، کنسول وسط ساده با تنها یک صفحه نمایش لمسی کامل، کار را برای بسیاری از کاربران دشوار می کند. زیرا تمامی تنظیمات مربوط به سیستم تهویه و سیستم اطلاعات سرگرمی به این کیت منتقل شده و ممکن است مشکل ساز باشد.
از آنجایی که سیتروئن C3 به عنوان یک خودروی مقرون به صرفه در بازار اروپا به فروش می رسد، فاقد مواد با کیفیت است و نباید انتظار کیفیت خودروهای گران قیمت را داشته باشید، اما این به معنای نامرغوب بودن داخل آن نیست. اما در مقایسه با قیمت فعلی این خودرو در بازار ایران، چندان منطقی به نظر نمی رسد.
برخلاف انتظار، فضای داخل کابین C3 چندان بزرگ نیست و با فضای بسیار محدودی در قسمت عقب کابین مواجه هستیم. علاوه بر این، اگر صندلی های جلو برای افراد بلند قد تنظیم شود، محدودیت فضای پا در عقب کابین دو برابر می شود و دیگر برای بزرگسالان قابل استفاده نیست.
با ورود به کابین مزدا 3 جدید، با فضایی شیک و صمیمی مواجه می شویم که پس از گذشت این همه سال همچنان زیبا به نظر می رسد. البته با دست زدن به قطعات احساس می کنید که کیفیت متریال به کار رفته با ایده آل فاصله زیادی دارد، اما به شما اطمینان می دهم که این قطعات بسیار بادوام هستند و صدای اضافی ایجاد نمی کنند.
ارگونومی صندلی ها و ادوات نیز خوب است و به جز فضای محدود پای سرنشینان عقب، مشکل دیگری در داخل اتاق وجود ندارد.
علاوه بر این فضای صندوق عقب در مقایسه با رقبای این رده متوسط یا کمی بالاتر از حد متوسط است اما به دلیل طراحی خوب صندوق عقب، درب و پورت مناسب، می تواند عملکردی ارائه دهد که برای استفاده معمولی کافی به نظر می رسد.
ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!
تجربه رانندگی در mazda تری بهتر است یا citroen سی تری؟
خودروهای شرکت خودروسازی سیتروئن به سواری نرم و راحت معروف هستند، این موضوع در مورد C3 نیز کاملاً به عنوان یک هاچ بک قابل مشاهده است و واقعاً سواری خشک و پرکوبش بسیاری از رقبای خود را ندارد.
جالب اینجاست که این سواری نرم حداقل به لطف سیستم تعلیق خوب و لاستیک های عالی، ثبات و هندلینگ را به خطر نمی اندازد و این خودرو در پیچ ها بسیار چابک به نظر می رسد. البته مانند بسیاری از خودروهای فرانسوی دیگر حس راننده نسبت به فرمان چندان دقیق و درست نیست و به همین دلیل می توان گفت فرمان کمی گنگ و بی حس است.
به طور کلی در مقایسه با رقبای خسته کننده ای مانند مزدا 3 رانندگی دلپذیرتری دارد و سیتروئن C3 را می توان واقعاً هیجانانگیز و بسیار زیرک توصیف کرد، بنابراین اگر کمی بیاحتیاط باشید، میبینید که کیلومتر شمار به اعداد بیش از 180 کیلومتر در ساعت خواهد رسید.
با تمامی این موارد و با وجود رانندگی نسبتاً سریع و خشن مصرف سوخت خودرو مناسب به نظر می رسد و از 7.5 تا 11.5 لیتر در هر 100 کیلومتر متغیر است. بنابراین می توان گفت سیتروئن C3 می تواند خودروی خوب و سریعی برای یک خانواده جوان و یا یک سفر 3-4 نفره باشد و فراتر از انتظار مسافران به نظر می رسد.
با توجه به مشخصات فنی و پلت فرم یکسان مدل هاچبک مزدا 3 با مدل سدان، نباید انتظار خودرویی متفاوت را داشت. صندلی های هاچبک مزدا 3 راحت هستند و راننده پشت فرمان به خوبی اوضاع را کنترل می کند.
در نسخه های فول موتور خودرو با زدن دکمه استارت استارت می خورد و کلیدی وجود ندارد. صدای مزدا 3 هاچبک جدید نیز جذاب و متفاوت است. گیربکس اتوماتیک در حالت رانندگی به نرمی و رضایت بخش کار می کند، اگرچه باید اعتراف کرد که کمتر باید از حالت گیربکس دستی استفاده کنید.
در مزدا 3 هاچبک جدید دو اهرم پشت فرمان وجود دارد که دنده ها را سبک می کند و دو کلید در جلوی فرمان قرار داده شده تا دنده ها را سنگین کند. یکی از مزایای این نوع چیدمان این است که اگر با یک دست رانندگی می کنید می توانید از شیفترهای روی فرمان استفاده کنید.
با رسیدن به پیچها نیز متوجه خواهید شد که سیستم تعلیق مولتی لینک عقب این خودرو تا چه اندازه استادانه این هاچبک ژاپنی را به زمین میچسباند. بهاینترتیب میتوان گفت که مزدا 3 جدید هاچبک بیشتر یک خودرو اسپرت است تا خانوادگی.
از نظر راحتی رانندگی، مزدا 3 هاچبک را نباید خودرویی راحت به حساب آورد، اما هاچبک های دیگر این کلاس مانند آلفارومئو جولیتا را نیز به خودروهای نرم نمی شناسند و نباید این نقص را منحصر به این خودرو دانست. با این حال، افرادی که به ماشین های نرم علاقه دارند، قطعا مزدا 3 هاچبک را دوست نخواهند داشت.
مقایسه ایمنی در Citroen C3 و Mazda 3
از امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی موجود در سیتروئن C3 می توان به مواردی همچون سیستم کنترل پایداری، سامانه شروع حرکت در سربالایی، 6 عدد کیسه هوا، کروز کنترل، محدود کننده سرعت را نام برد.
سیتروئن C3 توانسته است 5 ستاره ایمنی را از موسسه Euro ENCAP دریافت کند. این خودرو در بخش حفاظت از سرنشینان بزرگسال 88 درصد یا 33.5 امتیاز، در بخش حفاظت از کودک و سرنشین 83 درصد یا 41 امتیاز، در بخش حفاظت از عابر پیاده 59 درصد یا 25 امتیاز و در نهایت در بخش سیستم ها برای حمایت از ایمنی، 7 درصد یا 58 امتیاز کسب کرده است.
در بحث ایمنی مزدا 3 وجود سیستمهای ترمز و پایداری شامل ABS,EBD,TRC,DSC,BA، در کنار 6 عدد کیسه هوا و 5 ستاره موسسه Euro-NCAP نشان از امنیت قابل قبول این محصول دارند.
مزدا ۳ در تست های مجموعه یوروانکپ ۳۰.۸ امتیاز مربوط به بخش ایمنی بزرگسالان را کسب کرده و این یعنی ۸۶ درصد امتیازهای این بخش را به دست آورده است. این امتیازها از مجموع تست های ODB، تست برخورد با خودرو و یا ستون از کنار و تست ضربه ناگهانی از پشت می شود.
همچنین توجه داشته باشید که این تست ها در سال ۲۰۰۹ انجام شده و در آن سال تست برخورد تمام سطح با مانع سخت جلو هنوز به تست های استاندارد این مجموعه اضافه نشده بود. مزدا۳ در بحث ایمنی خردسالان امتیاز ۴۱ را به دست آورده، یعنی ۸۴ درصد امتیازهای کل که امتیاز قابل قبولی برای این خودرو در آن سال محسوب می شود.
سیتروئن C3 بخریم یا Mazda تری کدام بهتر است؟
سیتروئن C3 یک خودروی هاچبک متوسط است که طبق اعلام کمپانی سازنده، برای استفاده حداکثر چهار نفر با قد معمولی مناسب است. این خودرو برای استفاده روزمره شهری طراحی شده و اگر اهل مسافرت هستید، انتخاب چندان خوبی نیست.
اگر مشخصات و ویژگی های این مدل را با خودروهایی مانند هیوندای I20 و هیوندای ولستر (رقبای هم کلاس) یا پژو 2008، رنو کپچر و مزدا 3 به عنوان رقبای هم قیمت مقایسه کنید، متوجه می شوید که سیتروئن C3 یک گزینه مناسب است.
حداقل برای کسانی که علاقه مند به یک خودروی هیجان انگیز با قیمت نسبتا رقابتی هستند، اما در این خودروی زیبا و قدرتمند، گزینه هایی مانند امکان انتخاب رنگ یا در دسترس بودن سانروف ممکن نیست به همین دلیل برای برخی از خریداران آسان نباشد.
اما به جرات می توان گفت که سیتروئن C3 با این مشخصات فوق العاده است. به راحتی می توانی نامی برای این خودرو انتخاب کنی و بعد از چند ماه آن را یکی از اعضای خانواده ات می دانی.
مزدا 3 جدید خودرویی محبوب و پرطرفدار در بازار کشورمان است که نمونه های دست دوم آن نیز در بازار پر رونق هستند. البته این محبوبیت در مورد نسخه هاچبک صدق نمی کند و بازار خودرو در سگمنت هاچبک با این قیمت چندان رونق ندارد.
با این حال، اگر به فکر خرید یک هاچبک برای استفاده طولانی مدت هستید، مزدا 3 هاچبک جدید می تواند نخستین انتخاب شما به عنوان یک خودرو ارزان با خدمات خوب و مصرف سوخت پایین باشد.
در پایان باید به معایب مزدا 3 هاچبک جدید اشاره کرد: رونق کم در بازار دست دوم نسبت به نسخه سدان، سواری خشک و لوازم یدکی گران قیمت، از مزایای این خودرو می توان به مصرف سوخت پایین، ایمنی بالا، طراحی زیبا، هندلینگ خوب و خدمات گسترده این خودرو اشاره کرد. امیدواریم با توجه به مطالب ارائه شده و نیازهای شخصی خودتان بتوانید بهترین گزینه را انتخاب نمائید.