مقایسه دنا پلاس و سمند سورن پلاس

3.8
(360)

در این مقاله از کیان باتری به مقایسه دنا پلاس و سورن پلاس و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم.  سمند سورن پلاس بهتره یا دنا پلاس توربو کدام را بخریم؟

مقایسه دنا پلاس و سمند سورن پلاس
مقایسه دنا پلاس و سمند سورن پلاس

مقایسه کلی دنا پلاس و سورن پلاس

مقایسه سورن پلاس صفر کیلومتر با دنا پلاس کارکرده
مقایسه سورن پلاس صفر کیلومتر با دنا پلاس کارکرده

دو سدان سورن پلاس و دنا پلاس از خانواده سمند که در واقع تفاوت ساختاری با یکدیگر ندارند و صرفا از لحاظ برخی ویژگی‌های ظاهری با هم اختلاف پیدا کرده‌اند، حالا از نظر قیمتی بین نمونه‌های صفر کیلومتر و کارکرده‌شان تلاقی به وجود آمده است؛

به نحوی که شما در حال حاضر قادر خواهید بود مبلغی معادل یک سورن پلاس صفر کیلومتر را جهت خرید دنا پلاس ساده کارکرده نیز هزینه کنید. با این حساب به نظر شما خرید کدام خودرو عاقلانه‌تر خواهد بود؟

اگر هنوز جوابی برای این سوال پیدا نکرده‌اید، بهتر است با ما در مقاله مقایسه سورن پلاس صفر کیلومتر با دنا پلاس کارکرده همراه شوید تا درنهایت ببینیم خرید دنا پلاس منطقی‌تر است یا سورن پلاس.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی دنا پلاس اتوماتیک و دنده ای (توربو + معمولی)

 فیلم مقایسه سورن پلاس با دنا پلاس

ویدئوی زیر از کانال پدال خودرو های دنا پلاس و سمند سورن را باهم مقایسه کرده و مشخص می کند ارزش خرید کدام بیشتر است. که به خریداران این خودروها کمک زیادی می کند.

مقایسه فنی دنا پلاس با سورن پلاس

اما سورن پلاس و دنا پلاس از لحاظ فنی چه تفاوت‌هایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی سمند سورن و دنا پلاس مشابه همدیگر است.

به طور کلی باید به این موضوع اشاره کنیم که با توجه به پیشرانه مشترک این دو خودرو نباید انتظار تفاوت‌های چندانی بین ویژگی‌های فنی آن‌ها داشت.

سمند سورن پلاس حدود ۱۲۵۷ کیلوگرم وزن دارد و قادر است ظرف مدت ۱۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. این خودرو از یک باک سوخت ۶۶ لیتری بهره می‌برد و به طور میانگین به ازای پیمودن هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت حدود ۷.۴۹ لیتر سوخت مصرف خواهد کرد.

در حال حاضر نسخه توربوشارژ این مدل از سوی ایران خودرو به فروش نرسیده اما می‌شود وقوع چنین امری را در آینده نزدیک انتظار داشت.

تفاوت مشخات فنی موتور دنا پلاس و سمند سورن اتومات

دنا پلاس

نا پلاس و سورن توربو هر دو از پیشرانه‌ای یکسان استفاده می‌کنند. البته همه‌چیز به این پیشرانه مشترک استفاده شده محدود نمی‌شود. مهندسان طراح خودرو تغییراتی جزئی بر روی پیشرانه دنا پلاس به وجود آورده‌اند که تأثیری بسیار عالی بر روی عملکرد آن گذاشته است. این تغییرات کوچک اما مؤثر باعث شده است که راندمان و عملکرد بلند مدت این خودرو در مقایسه با سورن بهتر باشد.

حجم طبیعی پیشرانه ۴ سیلندری در سورن، ۱۶۵۰ سی‌سی است. این پیشرانه توانایی تولید نیرویی معادل ۱۱۴ اسب بخار و گشتاوری ۱۵۵ نیوتنی را داراست. تغییرات کوچک ولی موثر انجام شده بر روی همین پیشرانه باعث شده قدرت خروجی آن در دنا پلاس به ۱۵۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن ارتقاء پیدا کند. جعبه دنده استفاده شده در سورن پلاس توربو و دنا پلاس ۵ سرعته دستی است که از لحاظ عملکرد تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی دنا پلاس  و سورن پلاس جدول زیر را مطالعه کنید.

جدول مشخصات فنی دنا پلاس و سورن پلاس

مشخصات فنی

دنا پلاس

سورن پلاس

نوع موتور

EF7

EF7

حجم موتور (cc)

1646

1650

حداکثر توان موتور (hp)

115  اسب بخار در 6000 دور در دقيقه

 115 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه

حداكثر گشتاور (Nm)

 157 نيوتن متر در 4500 دور در دقيقه

 159 نيوتن متر در (4500-3500) دور در دقيقه

تعداد سوپاپ

16

16

نوع سوخت سازگار

بنزين بدون سرب اكتان 95

بنزين بدون سرب اكتان 95

حداکثر سرعت (km/h)

189

190

شتاب صفر تا 100 (ثانیه)

13.5

12

سيستم انتقال قدرت

 5 دنده دستي

5  دنده دستي

طول خودرو (mm)

4559

4534

عرض خودرو(mm)

1944

1720

ارتفاع خودرو (mm)

1460

1460

فاصله بين دو محور چرخهاي عقب و جلو (mm)

2671

2671

وزن خودرو بدون سرنشين با مخزن سوخت پر و بدون تجهيزات اضافي (kg)

1258

1257

گنجايش مخزن سوخت (Lit)

60

66

حجم فضاي صندوق عقب (Lit)

500

500

باتری دنا پلاس توربو و باتری سمند سورن توربو در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

مقایسه امکانات و آپشن های سورن پلاس با دنا پلاس اتومات

DENAPLUS3

این دو سدان ikco از نظر امکانات رفاهی اختلاف بنیادین با یکدیگر ندارند؛ اما وجود آپشن‌هایی نظیر سانروف، سیستم مالتی‌مدیا با نمایش‌گر لمسی و هم‌چنین آینه‌های تاشونده برقی، دنا پلاس را به‌عنوان خودروی برتر از نظر آپشن‌های رفاهی معرفی می‌کند. مطالعه جدول زیر، اطلاعات دقیق‌تری پیرامون امکانات رفاهی موجود در هر دو خودرو را به اطلاع شما خواهد رساند:

جدول تجهیزات رفاهی دنا پلاس و سورن پلاس

تجهیزات و آپشن ها

دنا پلاس

سورن پلاس

ترمز

سيستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك شونده، ترمز عقب ديسكي

سيستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD)، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك شونده، ترمز عقب كاسه اي

کیسه هوای ایمنی

كيسه هواي راننده و سرنشين جلو

راننده و سرنشين جلو(2عدد)

فرمان

هیدرولیکي، كليدهاي كنترلي روي فرمان (MFC)

هیدرولیک، كليدهاي كنترلي روي فرمان (MFC )

سیستم تهویه

اتوماتيك، كانال تهويه براي سرنشينان عقب

تنظيم اتوماتيك، كانال تهويه براي سرنشينان عقب

سیستم صوتی

سيستم مالتي مديا با صفحه نمايش 7 اينچي لمسي، رهياب، پورتUSB، داراي 4 عدد بلندگو، بلوتوث، تيوتر

راديو پخش

چراغها

چراغ مه شكن جلو و عقب، قابليت تنظيم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو، چراغ جلو و عقب جديد(چراغ جلو داراي لامپ LED و طرح نئون)، چراغ جلو مجهز به چراغ‌ روز، چراغ روشنايي فضاي پايين پا در هنگام سوار و پياده شدن، چراغ نقشه خوان

چراغ مه شكن جلو و عقب، قابليت تنظيم ارتفاع نور چراغ‌ جلو از داخل خودرو، چراغ جلو وعقب جديد، چراغ جلو مجهز به چراغ روز، چراغ عقب جديد با لنزهای شفاف، چراغ نقشه خوان

آينه‌ها

آينه ‏هاي جانبي برقي تاشونده راهنمادارهم رنگ بدنه، طرح جديد

آينه ‏هاي جانبي برقي تاشونده راهنمادار، مجهز به گرمكن

شیشه ها

شيشه بالابر برقي درهاي جلو و عقب

جلو و عقب برقي، مجهز به آنتي‌ترپ و پاور ويندوز

تزئینات

قطعات دكوراتيو طرح چوب، دستگيره هاي در ها به رنگ كروم، نوار كرومي دور شيشه در ها، تودوزي مخمل، كف پوش موكتي، تریم مشکی و دو رنگ

تريم مشكي، قطعات دکوراتیو داخلی جديد، زه و دستگيره همرنگ بدنه، روکش صندلي طرح و رنگ جديد

تجهیزات ایمنی

ايموبيلايزر، قفل مركزي با ريموت، كمربندهاي ايمني سرنشينان جلو 3 نقطه‌اي با قابليت تنظيم ارتفاع، صندلي عقب مجهز به ايزوفيكس، سنسور دنده عقب، دوربين ديد عقب

ايموبيلايزر، قفل مركزي با ريموت، كمربندهاي ايمني سرنشينان جلو 3 نقطه‌اي با قابليت تنظيم ارتفاع، سنسور دنده عقب

رینگ و لاستیک

15 اينچ آلومينيومي

15 اينچ آلومينيومي

صندلی

صندلي‏ راننده و سرنشين جلو 8 حركته برقي، پشت سري صندلي هاي جلوقابل تنظيم

تنظيم پشتي صندلي‏ راننده و سرنشين جلوبرقي، پشت سري صندلي هاي جلو قابل تنظيم

سایر تجهیزات

سان روف، آنتن سقفي جديد(Shark)وجا عينكي دارد، كروز كنترل، ستون فرمان تلسكوپي(جمع شونده)، سيستم روشنايي موقت در محيط هاي تاريك، نمايشگر دماي محيط، تغيير استايل جانبي خودرو(در‌ها به همراه شيشه لچكي عقب، دستگيره‌ها، گلگيرها)، بازكن قفل در صندوق عقب از داخل، سيستم قطع سوخت خودكار، دسترسي به صندوق عقب از داخل

کروز کنترل، ستون فرمان تلسكوپي(جمع شونده)، بازکن در صندوق عقب از داخل اتاق و روي سوييچ، جمع كردن برقي آينه‏هاي جانبي از داخل اتاق و روي سوييچ، سيستم روشنايي موقت در محيط‌هاي تاريك، اسپویلر برروی درب صندوق عقب، دستگیره‌های درب جديد، استفاده از طرح كروم روي نوار شيشه‌هاي جانبي، تغییر رنگ جلوپنجره به رنگ مشکی براق، موکت سقف طرح جدید، اضافه شدن MFD نمايشگر روي داشبورد به همراه Trip Computer بر روی پوسته بالایی داشبورد، افکت های جدید برروی درب ها و داشبورد، دسترسي به صندوق از داخل اتاق

بیشتر بخوانید: مقایسه کامل دنا و دنا پلاس از همه لحاظ

مقایسه طراحی ظاهری سورن پلاس و دنا پلاس

IKCO DENA vs SOREN ELX 1200x675 1

در ادامه مقایسه دنا پلاس با سورن پلاس نوبت به بررسی طراحی داخلی و خارجی این دو می‌رسد. دنا پلاس یک سدان است که پلتفرمی مشابه سمند دارد. همین مسئله باعث شده است که در تا حدودی از نظر کابین و بدنه شباهت به سمند داشته باشد. هر چند که در طراحی بدنه و چراغ‌ها دنا پلاس کمی فرم اسپرت به خود گرفته است؛ اما واقعیت این است که این خودرو از نظر ظاهری خیلی موفق نبوده است. وقتی به داخل دنا پلاس می‌رویم، با داشبورد زیبایی مواجه می‌شویم که می‌توانید بسیاری از ضعف‌های احتمالی کابین آن را مخفی کند.

سورن پلاس از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سمند سورن ندارد. در مقایسه با سمند نیز شاید جلو پنجره خودرو ملموس‌ترین تفاوت بین آن‌ها به شمار برود.

از لحاظ طراحی داخلی:

article 637363741608266260 thumb 960 542

اما در کابین خودرو به خصوص در بخش داشبورد و فرمان تغییرات رو به جلویی در سورن پلاس مشاهده می‌شود. غربیلک فرمان این خودرو با تعبیه دکمه‌های کنترلی از عملکرد و ظاهر به مراتب بهتری در مقایسه با سمند برخوردار است. هر چند که طراحی داشبورد آن به هیچ وجه به زیبایی دنا پلاس نیز. از نظر فضای سرنشینان عقب و جلو نیز بین دنا پلاس و سورن پلاس تفاوت قابل عرضی وجود ندارد.

    ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

تجربه رانندگی در سورن پلاس بهتر است یا دنا پلاس؟

نا پلاس یک سدان خانوادگی است که عملکرد نسبتا مطلوبی در ترددهای شهری دارد. پدال‌های دنا پلاس از خلاصی کمتری نسبت به محصولات قبلی ایران خودرو برخوردار است و به همین دلیل کار کردن با آن‌ها راحت‌تر است.

هر چند که دنا پلاس روی پلتفرم سمند ساخته شده است اما به نظر می‌رسد عملکرد نرم و مناسبی به ویژه در محدوده سرعت‌های معمول معابر شهری دارد. فرمان پذیری دنا پلاس نیز در شرایط نسبتا خوبی قرار دارد. همچنین صدای موتور حتی در دور موتورهای بالا نیز در داخل کابین خودرو خیلی کم به گوش می‌رسد که این مسئله نقطه قوت دنا پلاس است.

کسانی که تجربه نشستن در سمند را دارند، با سوار شدن به سورن پلاس احساس راحتی بیشتری را تجربه می‌کنند؛ چرا که اصول ارگونومیک در طراحی این خودرو بیشتر رعایت شده است. نقطه ضعف آشکار سورن پلاس نیز صدای زیاد موتور درون کابین خودرو است که در نسخه‌های سمند نیز کم و بیش به چشم می‌خورد. رانندگی با سورن پلاس در سرعت‌های پایین و بالا تجربه متفاوتی با سمند را ایجاد نمی‌کند. هر چند که به سبب داشتن پیشرانه EF7 شتاب‌گیری بهتری دارد.

مقایسه ایمنی در دنا پلاس و سورن پلاس

پلاس 4

هیچ یک از دو خودرو دنا پلاس و سورن پلاس تا کنون در آزمون‌های تصادف و ایمنی مؤسسات معتبر فعال در این زمینه شرکت نکرده‌اند. بنابراین تنها ابزاری که برای ارزیابی ایمنی آن‌ ها در اختیار ماست، بررسی امکانات و تجهیزاتی ایمنی آن‌ ها است. با نگاهی به مشخصات ایمنی دو خودرو هم مشخص می‌ شود که در شرایط نسبتا یکسانی قرار دارند.

مقایسه وضعیت بازار سمند سورن با دنا پلاس

SORENPLUS1

برای صحبت از شرایط بازار دنا پلاس و سمند سورن از لحاظ قیمتی می‌توان گفت که تفاوت چندانی ندارند و در یک محدوده قیمتی هستند و کمی دنا پلاس قیمت بالاتری دارد؛ اما به لحاظ بازار و مشتری‌ پسندی سمند سورن، سبک قدیمی سمند را دارد اما دنا پلاس از طراحی ظاهری به‌ روزتری برخوردار است که باعث شده بیشتر مورد استقبال قرار بگیرد.

سورن پلاس نو بخریم یا دنا پلاس کارکرده؟

1

انتخاب یکی از این دو خودرو کار چندان دشواری به نظر نمی‌رسد و به احتمال قوی از همان ابتدا نظر بسیاری از مشتریان به سمت دنا پلاس گرایش داشته باشد؛ به ویژه که سورن پلاس نسبت به مدل معمولی خود چندان تغییرات ماهوی را تجربه نکرده و به‌جز به‌روز شدن گرافیک داخلی چراغ‌های آن، نمی‌توان تحول جالب‌توجه دیگری را برایش متصور بود.

در سمت دیگر دنا پلاس به دلیل بهره‌مندی از مزایایی همچون طراحی ظاهری هیجان‌انگیزتر، کابین بسیار زیباتر، امکانات بیشتر به ویژه سیستم مالتی مدیا لمسی و نویگیشن و سانروف، انتخابی بسیار معقول‌تر از سورن پلاس به نظر می‌رسد. البته مسلم است که کابینش بوی نو بودن را نمی‌دهد و مدت زمان گارانتی آن نیز احتمالا یا به پایان رسیده و یا قطعا نسبت به حریف صفر کیلومترش، کمتر خواهد بود.
درمجموع باید گفت که اگر صرفا می‌خواهید یک خودرو صفر کیلومتر با اندکی چابکی بیشتر خریداری کنید، انتخاب شما سورن ‌پلاس خواهد بود در غیر اینصورت دنا پلاس معمولی از بسیاری جهات بر حریف خود برتری دارد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

عضو شوید
آگاه شوید
17 نظرات
فید بک نظرسنجی داخل متن
مشاهده تمام نظرات
مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش