مقایسه دنا پلاس و رانا پلاس کدام بهتره؟

4.5
(326)

در این مقاله از کیان باتری به مقایسه دنا پلاس و رانا پلاس و تفاوت این دو خودرو از نظر فنی و ظاهری می پردازیم.  رانا پلاس نو بهتره یا دنا پلاس توربو کارکرده کدام را بخریم؟

مقایسه دنا پلاس و رانا پلاس کدام بهتره؟
مقایسه دنا پلاس و رانا پلاس کدام بهتره؟

مقایسه کلی دنا پلاس و رانا پلاس

4721534

رانا به عنوان سومین خودرو ملی تولید شده توسط ایران خودرو است. این خودرو در کلاس B و C خودروهای صندوق‌دار قرار دارد. پلتفرم استفاده شده در این خودرو همان پلتفرم پژو ۲۰۶ است. در سال ۱۳۹۹ تولید خودرو رانا پلاس، نسخه فیس لیفت شده شروع شد.

اولین عرضه رانا پلاس در مهر ۱۴۰۰ با سقفی شیشه‌ای و موتوری به نام تیوفایو توسط کارخانه ایران خودرو انجام شد. رانا پلاس با دریافت یک سری تغییرات در داخل و خارج از کابین و همچنین گنجاندن امکانات بیشتری به عنوان محصولی جدید در سبد محصولات قابل عرضه گروه صنعتی ایران خودرو قرار گرفت.

اما در سوی دیگر میدان، لازم است بدانید که دنا پلاس یکی دیگر از محصولات شرکت ایران خودرو به حساب می‌آید. نسخه معمولی آن به عنوان محصولی مستقل در سال ۱۳۹۳ به بازار ارائه شد و نسخه پلاس آن به عنوان مدل تغییر شکل یافته و پر آپشن‌تر از دنا معمولی تولید و به بازار عرضه شد. این خودرو از نظر ظاهری کمی به روزتر شده و چهره متفاوت‌تری نیز دارد.  این خودرو در سال ۱۳۹۵ به بازار معرفی شد.

همچنین بخوانید: نقد و بررسی دنا پلاس توربو و دنده ای (توربو + معمولی)

فیلم مقایسه دنا پلاس و رانا پلاس

ویدئوی زیر از خودروبانک خودرو های دنا پلاس و رانا پلاس را باهم مقایسه کرده و مشخص می کند ارزش خرید کدام بیشتر است. که به خریداران این خودروها کمک زیادی می کند.

مقایسه فنی دنا پلاس با رانا پلاس

اما رانا پلاس و دنا پلاس از لحاظ فنی چه تفاوت‌هایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی رانا پلاس و دنا پلاس مشابه همدیگر است.

موتور رانا و دنا از نظرِ عملکرد تفاوت‌های قابل‌توجهی با یکدیگر دارند. البته هر دو خودرو در مدل “پلاس” خود کمی بهبود پیدا کردند و می‌توان عملکرد بهتری را در آن‌ها مشاهده کرد.

تفاوت مشخات فنی موتور دنا پلاس و رانا پلاس اتومات

woZcwAa0W73E

در بحث فنی شاهد ارتقای استاندارد آلایندگی موتور ۱.۶ لیتری در رانا‌پلاس به یورو ۵ هستیم که آلودگی کمتری را وارد محیط می­کند. پیشرانه تیوفایو به خدمت گرفته شده در این خودرو معادل ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و آن را در اختیار گیربکس پنج سرعته دستی جهت انتقال به سوی چرخ‌های جلو قرار می‌دهد. شتاب صفر تا صد رانا پلاس برابر ۱۲ ثانیه بوده که از این حیث نسبت به دنا پلاس برتری محسوسی دارد و میانگین مصرف سوخت آن ۶.۹ لیتر برآورد شده است.

دنا پلاس از موتور نام‌آشنایEF7 به قدرت ۱۱۵ اسب بخار و گشتاور ۱۵۷ نیوتن متر نیرو دریافت می‌کند و آن را از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی به سمت محور جلو انتقال می‌دهد. دنا پلاس ظرف مدت ۱۳.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا می‌کند؛ میانگین مصرف سوخت این خودرو نیز معادل ۷.۹۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی رانا پلاس و دنا پلاس جدول زیر را مطالعه کنید.

جدول مشخصات فنی رانا پلاس و دنا پلاس

مدل خودرورانا پلاسدنا پلاس
پیشرانه۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ
حجم موتور۱۵۸۷ سی سی۱۶۴۶ سی سی
حداکثر قدرت۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه۱۱۳ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه۱۵۵ نیوتن متر در ۴۰۰۰ و ۵۰۰ دور در دقیقه
گیربکسشش سرعته دستی۵ دنده دستی
مصرف سوخت (ترکیبی)حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومترحدود ۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر
شتاب صفر تا ۱۰۰۱۲ ثانیه۱۳.۵ ثانیه
حداکثر سرعت۱۸۹ کیلومتر بر ساعت۱۸۹ کیلومتر بر ساعت

باتری دنا پلاس و باتری رانا در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است.

مقایسه امکانات و آپشن های دنا پلاس اتومات با رانا پلاس

UA2LyzuFmZZD

از جمله امکانات رانا‌پلاس می‌توان به کنسول میانی، شیشه‌های برقی، آینه با تنظیم برقی، دسته دنده جدید، چراغ‌ها با گرافیک جدید، صندلی‌های جدید، قالپاق با طرح متفاوت، غربیلک فرمان با طرح کرومی و برف پاکن جدید اشاره کرد.

در مقابل از جمله امکانات دنا پلاس می‌توان به فرمان هیدرولیک مجهز به کروز کنترل، تنظیم اتوماتیک کانال تهویه برای سرنشینان عقب، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، چراغ‌های صفحه جلو و عقب، چراغ روشنایی فضای پایین داخل کابین، آینه‌های برقی راهنمادار و تاشونده اتوماتیک و آینه چراغ‌دار روی آفتابگیر سمت شاگرد اشاره کرد. پس در مقایسه رانا پلاس با دنا پلاس در آپشن‌ها و امکانات رفاهی، دنا پلاس برتری تقریبی را نسبت به رانا پلاس دارد.

جدول امکانات رفاهی رانا پلاس و دنا پلاس

تجهیزاترانا پلاسدنا پلاس
چراغمجموعه چراغ‌های جلو و عقب جدید، مه شکن جلو و عقب، چراغ خطر سوم، تنظیم زاویه نور چراغ‌های جلو از داخل سیستم روشنایی موقت در محیط‌های تاریکچراغ‌های جلو دارای لامپ LED، دی لایت، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم،چراغ داخل داشبورد، چراغ‌های سقفی جلو و عقب، چراغ روشنایی فضای پایین پا، تنظیم زاویه نور چراغ‌های جلو از داخل،
سیستم‌های مولتی مدیاپخشmp3، بلندگوهای جلو تیوتر دار و بلندگوهای عقب رادیو پخش بلوتوث داردارای مانیتور مولتی مدیا تصویری لمسی با رهیاب و بلوتوث موبایل، بلندگوهای جلو و عقب و دارای تیوتر
صفحه‌نمایشسادهمانیتور لمسی
رینگ‌هافولادی ۱۴ اینچآلومینیومی ۱۶ اینچ
آینهآینه های جدید راهنما دار و تنظیم آینه‌های جانبی برقیآینه‌های جانبی طرح جدید، آینه‌های جانبی برقی راهنمادار و تاشونده اتوماتیک
تهویه مطبوعبه صورت دستیتنظیم اتوماتیک کانال تهویه برای سرنشینان عقب
صندلیمجموعه صندلی‌های جدید با روکش جدید، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع پشت سری، صندلی‌های جلو با تنظیم ارتفاع پشت سری، صندلی عقب یک‌پارچه با صندلیجابجایی‌های صندلی راننده و سرنشین جلو به صورت تمام برقی و هشت حرکت پشت سری، صندلی‌های جلو با تنظیم ارتفاع و زاویه دسترسی به صندوق عقب از داخل، زیر آرنجی جلو و عقب
شیشهشیشه بالابر درب جلو و عقب برقیشیشه بالابر درب جلو و عقب برقی
سیستم‌های هشداردهندهایموبیلایزر، سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیرمجاز، هشدار دهنده موانع عقبایموبیلایزر، سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیر مجاز، سیستم هشدار دهنده موانع عقب، سیستم عیب یابی هوشمند مالتی پلکس
سایر امکاناتکروز کنترل، ستون فرمان جمع شونده یا تلسکوپی، نمایشگر دمای محیط، سیستم قطع خودکار سوخت، سیستم کنترل بخار بنزینکروز کنترل، ستون فرمان تلسکوپی، آنتن سقفی جدید، سیستم پشتیبانی رهیاب، سیستم قطع سوخت خودکار، سیستم کنترل بخار بنزین

بیشتر بخوانید: مقایسه کامل دنا و دنا پلاس از همه لحاظ

مقایسه طراحی ظاهری رانا پلاس و دنا پلاس

پلاس پانوراما معرفی

در بخش جلوی رانا چراغ‌های کشیده و زیبایی قرار دارد که داخل آن‌ها از لامپ‌های تلسکوپی استفاده شده و در تاریکی نمای بسیار جذابی را از خود به نمایش می‌گذارند. اما بر خلافِ طراحی جلوی اتومبیل، در نمای جانبی فاصله کمی بین کاپوت، سپر و گلگیر مشاهده می‌شود و کمی ظاهر رانا را از این نما ناخوشایند کرده است.

عقب اتومبیل نیز هماهنگی خوبی با بخش‌های دیگر ماشین داشته و می‌توان چراغ‌هایی اسپورت و کشیده را در این بخش مشاهده کرد که وسط آن‌ها لامپ‌های راهنما و دنده عقب قرار دارد.

4721534

طراحی دنا کاملا زبانی متفاوت نسبت به رانا داشته و با یک خودرو مدرن‌تر رو به رو هستیم. این اتومبیل در سگمنت D قرار می‌گیرد و جزو سدان‌های خانوادگی مناسب برای مسافرت به‌حساب می‌آید.

در بخش جلوی دنا چراغ‌های مکعبی شکل وجود دارد که توانسته ترکیب بسیار مدرنی را با جلوپنجره‌ی بزرگ و اسپورت حجیم این خودرو ایجاد کند. البته برخلافِ نمای رو به روی دنا که کاملا خشن است، در بخش عقب خودرو هماهنگی خوبی با ظاهر اتومبیل ایجاد نشده و شاهد چراغ‌هایی با ظاهری مهربان و آرام هستیم. نمای جانبی نیز تغییر خاصی به‌جز افزایش حجم گلگیر و تغییر دستگیره‌های درب نسبت به سمند نداشته است.

دنا و رانا ظاهری خشن و اسپورت دارند، البته زبان طراحی آن‌ها با یکدیگر تفاوت داشته و به‌راحتی می‌توان متوجه این موضوع شد. در دنا سعی شده تا از ظاهری خشک و خط‌های تیز استفاده شود ولی رانا از زبان طراحی 206 که خطوط منحنی و نرمی دارد بهره برده است. از نظرِ طراحی صنعتی می‌توان خودرو دنا را نسبت به رانا یک سر و گردن بالاتر در نظر گرفت، زیرا از ظاهری مدرن‌تر و سبکی اسپورت‌تر بهره برده است.

از لحاظ طراحی داخلی:

research 637693866386097841 thumb 620 350

در کابین داخلی دنا و رانا می‌توان ته‌چهره‌ی اجدادشان را مشاهده کرد. به‌محض سوار شدن در دنا، متوجه‌ی پلتفرم خودروی سمند در همان نگاه اول خواهید شد. در رانا نیز فضای تنگ و داشبورد آن می‌تواند شما را به یاد پژو 206 بیندازد.

در بخش‌هایی از داشبورد دنا و همچنین قسمت‌هایی از درب‌ها شاهد خطوطی از چوب هستیم که جذابیت کابین را چند برابر می‌کند. همچنین در طراحی و آرگونومی داشبورد این اتومبیل نیز از هیوندای سوناتا YF الهام گرفته شده که نمای بسیار اسپورتی را به کابین داده است.

در رانا نیز طراحی تکراری 206 با متریال‌های بی‌کیفیت را مشاهده خواهیم کرد. کنسول وسط خودرو همانند پژو 206 بوده و دکمه‌های کنترل آینه‌بغل، دسته دنده، ترمزدستی و کلید شیشه‌های جلو در این قسمت قرار دارد. یکی از نقاط ضعف کابین دنا، عدم وجود امکانات ساده‌ای مانند زیر آرنجی است که این موضوع می‌تواند سرنشینان را در مسافرت‌های طولانی خسته کند.

به‌صورت کلی می‌توان کابین خودرو ملی دنا را نسبت به رانا بهتر دانست و همین موضوع تأثیر بسزایی در فروش این خودرو داشته است.

    ماشینت روشن نمیشه؟ خرید باطری ماشین از کیان باتری با ارسال و نصب رایگان در شهر تهران می باشد با تست باتری قبلی و دریافت مبلغ باتری در محل، کارت آسون میشه. حالا با 02188882222 تماس بگیرید!

تجربه رانندگی در رانا پلاس بهتر است یا دنا پلاس؟

dena runna

وقتی به خودروی رانا پلاس سوار می‌شویم، صندلی‌های راحت و سواری نرمی را تجربه می‌کنیم. در مقایسه رانا پلاس با دنا پلاس در تجربه رانندگی در خودروی دنا نیز تقریباً همین حالت موجود است، غربیلک فرمان در هر دو راحت زیر دست می‌چرخد. رانندگی روان و قدرت مانور در این خودرو بسیار پیشرفت کرده است. میزان سر و صدا در کابین در هر دو خودرو کم است.

نکته قابل توجه در رانندگی با رانا پلاس عملکرد بسیار خوب مجموعه گیربکس خودرو است. در مقایسه هندلینگ دو خودرو نیز باید گفت که مرکز ثقل به هر دو خودرو باعث شده تا پایداری این دو در سرعت‌های بالا تحت تاثیر قرار نگیرد و از این حیث در هر دو خودرو قابل تحسین است؛ اما راندن رانا پلاس با سرعت‌های بالا سر پیچ‌ها کمی با معضل روبرو است و در دنا پلاس این موضوع وجود نداشته و استرس کمتری را به راننده وارد می‌کند.

مقایسه ایمنی در دنا پلاس توربو و رانا پلاس

ر مقایسه رانا پلاس با دنا پلاس در بحث ایمنی با توجه به عدم آزمایش آنها توسط شرکت‌های معتبر مانند یورو اِنکپ نکته قابل توجهی دیده نمی‌شود؛ اما شرکت ایران خودرو سعی کرده تا حد ممکن ایمنی این دو خودرو را مثل تغییر نام آنها ارتقا دهد.

از تجهیزات ایمنی رانا‌پلاس می‌توان به سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیر مجاز، سنسور عقب، سیستم عیب‌یابی هوشمند مالتی پلکس و کیسه‌های هوای ایمنی و ترمز مجهز به ABS و EBD اشاره کرد.

در خصوص ایمنی دنا پلاس هم ایران‌خودرو مدعی شده توانسته ۴ ستاره از یکی از موسسات آلمانی به دست آورد که البته از نظر اعتبار نمی‌توان روی این ادعا حساب باز کرد.  در هر صورت به نظر می‌رسد که اوضاع ایمنی این محصول مقداری بهتر از نسخه‌های قدیمی آن یعنی ۴۰۵ و سمند شده است. این خودرو مجهز به ترمزهای جلو و عقب دیسکی و ترمز ضد قفل ABS و EBD و همچنین دارای ۴ کیسه هوا برای راننده و سرنشینان جلو به صورت جانبی است.

جدول تجهیزات ایمنی دنا پلاس و رانا پلاس

تجهیزاترانا پلاسدنا پلاس
تجهیزات ایمنی و حفاظتیایموبلایزر، سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیر مجاز، سیستم عیب یابی هوشمند مالتی پلکس، قفل مرکزی با ریموت کنترل، کمربندهای ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاعایموبیلایزر، سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیر مجاز، هشدار دهنده موانع عقب، سیستم عیب یابی هوشمند مالتی پلکس، قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی، کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع
کیسه هواراننده و سرنشین جلوراننده و سرنشین جلو و جانبی
سیستم ترمزABS – EBDABS – EBD

دنا پلاس بخریم یا رانا پلاس کدام بهتر است؟

اگر دارای خانواده پرجمعیتی هستید و زیاد مسافرت می‌روید، آپشن‌های رفاهی در نظر شما از درجه اهمیت بالاتری برخوردارند، زیبایی و پرستیژ بالا از اولویت‌های شما در خرید خودرو است و برای طراحی زیبای فضایی کابین ارزش زیادی قائل هستید، خرید دنا پلاس می‌تواند خواسته‌های شما را از یک سدان جمع و جور داخلی به نحوی مطلوب برآورده سازد.

در سمت دیگر در مقایسه رانا پلاس با دنا پلاس، خودروی دومی از یک پیشرانه نسبتا کم استهلاک در بهره می‌برد. چابکی آن بیشتر و سوخت کمتری می‌سوزاند. با این حساب اگر خانواده کم جمعیتی دارید و نسبت به پرستیژ ظاهری نمای داخلی و میزان آپشن‌های رفاهی اتومبیل خود چندان وسواس نشان می‌دهید، احتمالاً بتوانید با رانا پلاس کنار بیایید اما در مجموع به نظر می‌رسد دنا پلاس در مقایسه با رانا پلاس گزینه‌ای منطقی و مناسب‌تر به نظر آید!

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

1 دیدگاه دربارهٔ «مقایسه دنا پلاس و رانا پلاس کدام بهتره؟»

  1. سلام با این آشفته بازار سامانه یک پارچه خودرو و قیمت تقریبا یکی کارخانه ای هر دو
    و اختلاف بیش از ۲۰۰ میلیونی دنا نسبت به رانا پلاس معمولی در بازار
    و با توجه به امکانات فنی و رفاهی دنا نسبت به رانا به نظرم ارزش داره که ۶ ماه بیشتر واسه رسیدن به دنا تو سال ۴۰۳ صبر کنیم
    حتی اگه ۵۰ میلیون هم دنا گرونتر باشه
    ولی در کل این حق ملت ایران نیست
    با این پول و این انتظار
    همچین خودرو هایی سوار بشن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش