سنسور مپ یا فشار هوای منیفولد یکی از قطعات داخلی خودرو است که اطلاعات خود را به طور مستقیم به کامپیوتر خودرو ارسال میکند. این سنسور در مجرای ورودی هوای موتور قرار دارد و باید میزان هوای مکش شده را به کامپیوتر خودرو گزارش دهد.
سنسورها نقش بسیار مهمی در خودرو دارند و هر لحظه اطلاعات لازم را به کامیپوتر خودرو مخابره میکنند و در صورت معیوب بودن هر سنسور، اطلاعات لازم به کامپیوتر خودرو نمیرسد و در نتیجه کنترل خودرو به درستی صورت نمیگیرد و خودرو به درستی کار نمیکند.
بیشتر بدانید: معرفی انواع سنسور های خودرو و عملگر ها
مپ سنسور چیست؟
مپ سنسور(MAP) یا سنسور فشار مطلق منیفولد یکی از سنسورهایی است که در سیستم کنترل الکترونیکی موتور مورد استفاده قرار میگیرد. این سنسور به طور مستقیم به ECU متصل میشود. مپ سنسور وظیفه دارد میزان هوای مکش شده را به کامپیوتر خودرو گزارش دهد. این قطعه که در مجرای ورودی هوا به موتور خودرو نصب میشود با یک شلنگ به دریچه ورودی هوا در منیفولد متصل میشود.
کامپیوتر خودرو با استفاده از اطلاعات دریافتی از مپ سنسور، دریچه هوا را کنترل میکند. اگر این سنسور وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، خودرو از کار میافتد زیرا کامپیوتر خودرو قادر به اندازهگیری فشار وارد شده به داخل موتور نیست.
کاربرد سنسور مپ در خودرو
زمانی که پدال گاز را فشار میدهید، هوای بیشتری وارد موتور خودرو میشود و در اینجا است که سنسور فشار مطلق منیفولد شروع به کار کردن میکند. البته عملکرد این سنسور در خودروهای توربوشارژر و سوپر شارژر کمی متفاوت و پیچیدهتر است.
بهتر است وظیفه مپ سنسور را این گونه شرح دهیم که این سنسور اطلاعات لازم درباره هوای وارد شده به موتور خودرو را به ای سی یو ارسال میکند و در نتیجه ای سی یو تصمیم میگیرد که دریچه هوا را به نحوی کنترل کند.
سنسور مپ ماشین کجاست؟
محل قرارگیری سنسور فشار مطلق منیفولد هوا در خودروهای مختلف متفاوت است اما بهطور کلی، سنسور مپ در اغلب خودروها بعد از دریچه گاز نصب میشود تا کامپیوتر خودرو بتواند میزان هوای ورودی به هر سیلندر را تخمین زده و میزان سوخت لازم برای پاشش در هر سیلندر و زمان دقیق احتراق را مشخص کند؛
از اینرو وجود یک سنسور مپ خودرو سالم برای کاهش مصرف سوخت، کاهش میزان آلایندگی و سلامت موتور امری ضروری بهحساب میآید و در صورت خرابی باید سریعا به رفع مشکل اقدام کرد.
عوارض خرابی سنسور مپ
سنسور مپ معیوب میتواند این پیامدها را داشته باشد:
- گزارشهای یک سنسور معیوب، عملا با خطا همراه است. بهطور مثال، اگر سنسور فشار واقعی منیفولد را کمتر از میزان واقعی گزارش کند، ECU بر پایه این اطلاعات غلط، کمتر از نیاز واقعی به موتور سوخت میرساند. از سوی دیگر، به تعویق افتادن جرقهزدن شمعها نیز باعث کاهش مصرف سوخت موتور میشود که در نتیجه، نسبت هوا به سوخت در داخل موتور افزایش مییابد. مجموع این مشکلات بر شتاب خودرو اثر میگذارد و سبب کوبش یا (Knock) در خودرو میشود.
- برخلاف حالت قبلی، اگر سنسور مپ فشار واقعی منیفولد را بیشتر از میزان واقعی گزارش کند، باز هم مشکلاتی برای خودرو پیش خواهد آمد. در این وضعیت، سوخت بیشتری به موتور تزریق میشود و عمل جرقهزدن شمعها نیز سریعتر صورت می گیرد. تمامی این اتفاقات در کل، منجر به افزایش میزان مصرف سوخت خودرو میشود. وجود سوخت مازاد در موتور، سبب آسیبهای چون ازکارافتادن شمعها، مسدودشدن مشهای کاتالیزور یا تشکیل لایه کربنی میشود.
- یکی از وظایف سنسور مپ، کنترل وضعیت سوخت خودرو به منظور احتراق بهتر است. در موتورهای احتراقی، در صورت عدم تناسب درست میان میزان هوا و سوخت، عمل احتراق به درستی صورت نمیگیرد و میزان آلایندگی موتور نیز بالا میرود. بر اثر کمبود هوا و احتراق ناقص، هیدروکربن نمیسوزد و گاز کربن مونواکسید (CO) تولید میشود که یکی از مشکلات عمده یک سنسور MAP معیوب است.
- همچنین لازم به ذکر است که احتراق مخلوط رقیق سبب افزایش دمای موتور میشود که واکنش نیتروژن و اکسیژن را در پی دارد و به موجب آن، مشتقات NOx تولید و منتشر میشود. درکل دقت داشته باشید که هر دو مخلوط رقیق یا غلیظ، باعث میشود موتور بهسختی روشن شود و برای خودرو آسیبزا است. اگر روشنکردن خودروی شما به فشردن پدال گاز وابسته است، شک نکنید که سنسور مپ آسیب دیده است.
علائم خرابی سنسور مپ خودرو
مشکلات فراوانی در اثر خرابی یا معیوب بودن مپ سنسور ممکن است برای خودرو پیش بیاید که در ذیل به برخی از آن ها اشاره خواهیم نمود.
- ریپ زدن و سه کار کردن خودرو
- لرزش خودرو در حالت های نرمال
- دوده گرفتن سر شمع ها
- کاهش قدرت موتور به صورت ناگهانی
- افزایش مصرف سوخت
همانطور که در بخش قبلی گفتیم، در صورت عدم دریافت اطلاعات از سوی سنسور مپ، کامپیوتر خودرو نمیتواند وضعیت دقیق دریچههای ورودی هوای موتور را تنظیم کند. در ادامه، برخی از علائم خرابی سنسور مپ را با هم مرور میکنیم:
1- روشنشدن چراغ چک خودرو
یکی از سادهترین نشانههای خرابی سنسور مپ، روشنشدن چراغ چک در پشت آمپر خودرو است. ناگفته نماند که روشنشدن چراغ چک میتواند دلایل بسیاری داشته باشد که با مراجعه به مراکز ارائه خدمات تخصصی سیستم برق خودرو و استفاده از دستگاه دیاگ، میتوان دلیل اصلی را کشف کرد.
2- ریپزدن خودرو
ریپ زدن خودرو یکی از علائم خرابی سنسور مپ است. در چنین حالتی، دقیقا زمانی که موتور به هوای بیشتری نیاز دارد، اگر کامپیوتر خودرو بهاشتباه دریچههای ورود هوا را ببندد، موتور شروع به لرزیدن میکند و اصطلاحا ریپ میزند.
3- افزایش مصرف سوخت
در صورت بروز مشکل در سنسور مپ، مصرف سوخت خودرو به میزان قابل توجهی بیشتر میشود.
4- افزایش میزان آلایندگی
این موضوع بهراحتی توسط خود شخص قابل مشاهده نیست و با انجام تستهای آلایندگی توسط متخصصین معاینه فنی، میتوان از سلامت سنسور اکسیژن مطلع شد. یکی از دلایل ردشدن بسیاری از خودروها در تستهای مربوط به معاینه فنی، همین خرابی سنسور مپ است.
علت خرابی حسگر مپ خودرو
در ادامه، به برخی از دلایل خرابی سنسور مپ اشاره کردهایم:
1- سوخت بیکیفیت
سنسورمپ مستقیما با سوخت خودرو سروکار دارد؛ در نتیجه، سوخت بیکیفیت باعث کاهش عمر سنسور اکسیژن میشود.
2- خرابی شمعها
شمعهای معیوب، عمل احتراق را با مشکل روبرو میکنند و باعث میشوند که عمل احتراق بهدرستی انجام نشود. دود حاصل از احتراق ناقص، میتواند عملکرد سنسور مپ را مختل کند که نهایتا منجر به خرابی آن میشود.
اگر قصد خرید خودرو بدون اتلاف وقت و به قیمت واقعی دارید اینجا را کلیک کنید. خرید سفارشی از همراه مکانیک، برای شما لذتبخش خواهد بود.
3- تصادفات و ضربههای شدید
سنسور اکسیژن قطعهای الکترونیکی است که بر اثر ضربه بهآسانی دچار مشکل میشود و چنین ضرباتی میتواند عملکرد این سنسور حساس را دچار اختلال کند.
زمان تعویض مپ سنسور
زمان دقیق تعویض مپ سنسور در دفترچه راهنمای خودرو ذکر شده است. به طور دقیق بعد از هر ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار کیلومتر، سنسور مپ باید تعویض شود که این زمان میتواند به دلایلی که گفته شد زودتر از موعد مقرر باشد.
روش های عیب یابی قطعه مپ سنسور
تست با دستگاه دیاگ
دستگاه دیاگ را به خودرو وصل کرده خودرو را روشن می کنیم. وارد منوی پارامترها قسمت هوای ورودی شده مقدار فشار هوای داخل مانیفولد را مشاهده می کنیم. این عدد برای هر خودرو در مکان های مختلف متفاوت است و بستگی به تجربه تعمیرکار دارد.
برای به دست آوردن مقدار تجربی این پارامتر از روی خودروهایی که در شرایط خوب و استانداردی هستند، این مقدار عددی را یادداشت کرده و با خودروهای از همان نوع مقایسه و عیب یابی می کنیم.
روش اندازه گیری مقایسه ای فوق باید بین خودروهایی که در یک مکان و همان ارتفاع از سطح دریا هستند صورت گیرد. بعد از انجام مقایسه گفته شده، وارد منوی دیدن کد خطاها شده آنرا بررسی می کنیم که آیا خطایی در رابطه با این سنسور در حافظه ECU ثبت شده است یا نه.
در صورت وجود خطا، اگر از نوع لحظه ای بود آنرا پاک کرده دوباره کد خطاها را بررسی می کنیم. و اگر از نوع دائمی بود ابتدا اتصالات قطعه را از نظر تمیزی و محکم بودن بررسی می کنیم سپس کد خطا را پاک می کنیم. اگر کد خطا باز هم به صورت دائمی دیده شد بعد از انجام تست های ولتاژی و یررسی قسمت مدار آن، در صورت خرابی، قطعه را تعویض می کنیم.
تست ولتاژی مپ سنسور
سوکت قطعه را وصل کرده و خودرو را روشن می کنیم با استفاده از ولت متر و دو عدد سوزن، ولتاژ بین پایه های 2 و 3 سوکت ورودی قطعه را بررسی می کنیم. باید 5V+ باشد و با گازدادن خودرو تغییر نکند.
سپس به همان روش ولتاژ بین پایه های 1 و 2 را بررسی می کنیم. باید بین 0. 2 تا 4. 8 ولت باشد و با گاز دادن ناگهانی ولتاژ آن زیاد شده به سمت 4. 8 متمایل شود.
تغییرات ولتاژ خروجی بر حسب میلیولت | تغییرات فشار هوا بر حسب میلیبار |
۸۰۰ | ۲۰۰ |
۱۲۰۰ | ۳۰۰ |
۱۶۰۰ | ۴۰۰ |
۲۰۰۰ | ۵۰۰ |
۲۴۰۰ | ۶۰۰ |
۲۸۰۰ | ۷۰۰ |
۳۲۰۰ | ۸۰۰ |
۳۶۰۰ | ۹۰۰ |
۴۰۰۰ | ۱۰۰۰ |
توصیه میشود سنسورهایی که تست ولتاژی دارند و به خصوص ولتاژ مورد نیاز برای تست سنسور ۵ ولت میباشد. روی خودرو با استفاده از دستگاه مخصوص و یا با استفاده از دو عدد سوزن ته گرد و دستگاه مولتی متر (قسمت ولت متر) طبق نقشه مربوطه ولتاژ خروجی را در فشارهای مختلف تست کنید.
بیشتر بخوانید: کاربرد مولتی متر چیست؟ نحوه استفاده از آن
آموزش تعمیر و تعویض مپ سنسور خودرو
در تمامی مراحلی که به شما آموزش داده میشود باید خودرو خاموش و بست باطری ماشین برداشته باشد. برای این کار ابتدا سوکت روی سنسور را به آرامی جدا کنید، سپس دو عدد پیچ روی سنسور فشار مینیفولد را باز نمایید.
سنسور را به آرامی خارج کرده و بدون تماس دست با نوک سنسور آن را رو به پایین بگیرید و با اسپری انژکتور شوی شستشو دهید. سپس آن را سر جای خود پیچ کرده و با گذاشتن بست باطری خودرو را روشن کنید. اگر مشکل شما حل نشد باید آن را با یک نمونه جدید تعویض نمایید.
سرویس و شستشوی مپ سنسور
آن دسته از سنسورها که مستقیما روی مانیفولد هوای ورودی قرار دارند را از جای خود باز کرده و به کمک اسپری مخصوص تمیز کردن کاربراتور (کانتاکت شور خشک)، نوک سنسور و داخل آن را تمیز می کنیم.
سپس به وسیله هوای فشرده به آرامی آن را خشک می کنیم. برای آن دسته از سنسورها که به وسیله شلنگ به مانیفولد مرتبط هستند، باید شلنگ ارتباط را از نظر عدم پاره گی و نشتی هوا بررسی کنیم.
ورودی هوای موتور، منیفولد و تمام قطعات مربوطه از جمله این سنسور ها همیشه در معرض جریان هوای چرب به دلیل وجود لوله برگشت بخارات روغن در سر هواکش هستند و به این دلیل چرب میشوند، این چربی به مرور میتواند روی قطعات داخلی سنسور ها نشسته و مانع کاراییی دقیق آنها شود، به همین دلیل باید سرویس و شستشو شوند. شستشوی سنسور برای رفع کپ و مکث موتور و همچنین عدم افت شتاب مناسب مفید است و همچنین به افزایش عمر این قطعه هم کمک میکند.
نکات :
- اورینگ درو سنسور مپ را از نظر عدم پاره گی بررسی کنید.
- در خودروهای جدیدتر مثل پژو 206، زانتیا و پراید مدل بالا، سنسور دمای هوای ورودی و فشار هوای ورودی در یک قطعه طراحی شده اند که مستقیما بر روی مانیفولد هوای ورودی قرار دارد.
- سنسور کمکی این قطعه سنسور دمای هوای ورودی و پتانسیومتر دریچه گاز و اکسیژن سنسور است.
- ممکن است در اثر خرابی این قطعه خودرو هنگام گاز دادن ناگهانی دود سیاه تولید کند.
نکات مهم هنگام خرید سنسور فشار خودرو
- قیمت مپ سنسور: قبل از شروع کار میزان بودجه برای خرید سنسور مپ را مشخص کنید. با مشخص کردن مقدار بودجه خود به خود مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما حذف شده در نتیجه کار انتخاب برای شما آسان میشود.
- نوع مپ سنسور: این سنسور انواع مختلفی دارد و در خودروهای مختلف متفاوت است. در کل از نظر نوع سوکت از دو حالت خارج نیست یا سوکت آنها سه پین است و یا چهار تایی که سوکت سه پین معمولا قدیمی و منسوخ شده است. مشخص کنید سنسور را برای چه خودرویی میخواهید، سنسور پژو ۴۰۵ با پژو ۲۰۶ متفاوت بوده در نتیجه برای هر خودرو فقط مجاز به استفاده از نمونه آن خودرو هستید.
- جنس مپ سنسور: بهترین نمونه مپ سنسور همان نمونههای ساخت کشور آلمان مانند بوش میباشد. اما اگر قیمت این محصولات بالا است و نمی خواهید این مقدار بابت سنسور بپردازید پیشنهاد میکنم، برندهای کرهای و ایرانی را انتخاب نمایید. هرگز به خاطر پرداخت هزینه کمتر نمونه چینی و بیکیفیت را خریداری نکنید. زیرا از کیفیت لازم برخوردار نیستند. در اکثر موارد سنسور اکسیژن خراب شما از نمونههای چینی بهتر عمل میکند.
- برند مپ سنسور: همیشه برندهای معروف موجود در بازار را خریداری کنید. زیرا این محصولات امتحان خود را پس دادهاند و از نظر کیفیت حرف اول را میزنند. تجربه هم ثابت کرده تا زمانی که یک جنس تست شده در بازار وجود دارد، نباید به سراغ سایر برندهای ناشناخته رفت. زیرا معمولا از کیفیت لازم برخودار نیستند و تست کردن آنها کاری بیخوده است و وقت و هزینه خود را هدر میدهید.
- نوع بسنهبندی: شکل جعبه و بستهبندی نشان از کیفیت محصول دارد. معمولا اجناس اصلی و باکیفیت در بسته بندی شکیل و زیبا وارد بازار میشوند. البته این هم تصور درستی نیست زیرا شرکتهای تولید کننده قطعات تقلبی محصولات خود را در جعبه جنس اصلی قرار داده و وارد بازار میکنند. بنابراین به درب جعبه توجه کنید، میبایست به وسیله لیبل شرکت تولید کننده پلمپ شده باشد. در غیر این صورت قطعه تقلبی است.
- از فروشگاه معتبر بخرید: متاسفانه روزانه حجم زیادی قطعه تقلبی وارد بازار می شود که از نظر ظاهری شباهت زیادی به قطعه اصلی دارند تنها راه تشخیص این دو از یکدیگر داشتن تجربه و مهارت بالا است. بنابراین اگر شما در زمینه شناخت قطعه مهارت و تجربه لازم را ندارید بهتر است از فروشگاه معتبر خرید کنید. در غیر این صورت کلاه سرتان میرود و جنس تقلبی را با قیمت اصلی به شما میفروشند.
نام های دیگر سنسور فشار هوا
اگر شما یک سرچ ساده در مورد این سنسور انجام دهید متوجه می شوید که در هر مطلب از یک نام برای توضیح آن استفاده شده، البته تمامی آن اسم ها به یک چیز اشاره دارد با این حال نام ها مختلف آن را آورده ایم تا شما دچار اشتباه نشوید.
مپ سنسور، حسشگر فشار، سنسور هوا؛ سنسور فشار مطلق بر منیفولد هوا و سنسور خلا منیفولد هوا
خلاصه مطلب
در این مطلب سعی کردیم، به معرفی مپ سنسور خودرو و علائم خرابی آن بپردازیم تا در صورت بروز مشکلاتی از قبیل ریپ زدن و سه کار کردن خودرو، افزایش سوخت و کاهش قدرت اتومبیل، متوجه شوید که گزارش دقیق و صحیحی از سنسور مپ به ECU یا کامپیوتر خودرو ارسال نمیشود و در واقع این قطعه با خرابی مواجه شده است.
بهطور کلی کامپیوتر خودرو میزان باز یا بسته بودن دریچه هوا و سوخت مورد نیاز برای احتراق مطلوب و کامل را بر اساس اطلاعات دریافتی از سنسور مپ خودرو تنظیم میکند و هرگونه اختلال در این روند سبب از کار افتادن موتور خودرو خواهد شد.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم شما را به سنسور هوا آشنا نماییم.
سلام عالی بود
ببخشید یک سوال داشتم ماشین پرتون ویرا دارم خطا دریچه گاز میداد دریچه گاز رو نو انداختم بعد دو روز کار کردن وقتی ماشین سرد هست روشن می کنم خودبخود گاز می خوره و بعد ۵ دقیقه که ماشین کار می کنه و گاز رو یکم نگه میدارم خوب میشه و رفتم دوباره دستگاه زدم خطایی نداد این می تونه به علت خرابی سنسور مپ باشه یا کوئل
با سلام و عرض ادب سئوال مهمی داشتم 👇
ببخشید خودرو بنده ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۸۳ می باشد . زمانی که خودرو گرم میشود یعنی نزدیک به ۹۰ درجه میرسد وقتی ماشین ثابت است مثلا در ترافیک میخواهم در دنده یک حرکت کنم وقتی دور موتور به ۲ رسید و خودرو حرکت کرد دیگر پدال گاز عمل نکرده و بعضا اواخر نیز خودرو خاموش میشود . چراغ چک بعضا روشن میشود بعضا خاموش توی دیاگ خرابی یکی از سوزن ها مشخص شد که تعویض گردید. بعضا خطای سیستم جرقه زنی نیز مشاهده میشود . لوازمی که عوض کردیم از جمله منیفولد هوا – لوله منیفولد سوپاپ دار- استپ موتور – سنسور دور موتور – صافی بنزین – سیم اتصال بدنه – طی بررسی تعمیرکاران شمع و وایر نیز سالم می باشد.
نرم افزار ecu نیز بروزرسانی گردید چندین مرتبه
متاسفانه تعمیرکاران و باطریسازیها علت را پیدا نکرده و شدیدا خسته شده ام. این اتفاق منجر میشود بعضا در ترافیک خودرو خاموش شود و مشکلات جدی ایجاد شود.
وقتی خودرو سرد است به ۹۰ درجه نرسیده چنین مشکلی وجود ندارد و بالعکس بصورت متوالی این مشکل پیش میاد و جهت فرار از این مشکل بایستی گاز را بیشتر فشار داده و کلاچ را ول کنم تا چنین اتفاقی نیافتد.
اینم عرض کنم وقتی ماشین در حالت ثابت است خیلی خیلی جزئی و ریز دور موتور نوسان دارد فقط در حالت ایستاده. این همه توضیح بخاطر این است که تشخیص مورد برای کارشناس و دوستان راحت تر باشد.
ممنون و قدردانم راهنمایی فرمایید 🙏
لطف میکنید راهنمایی نمایید؟
سلام من مزدادوکابین ۲۰۰۰مدل ۸۵دارم حدود۲سال گازسوزدستی انجام دادم چندروزی ماشین روی گازعطسه زدوسنسورمپ راسوزاندچکارکنم که دیگه این اتفاق برآمدیم نیوفته ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید
شمع و وایر جنس خوب بنداز این اتفاق وقتی که ماشین برق دزدی داره رخ میده که ۸۰درصد از وایر و ۲۰درصد از خرابی شمع
باسلام من کل مطلب را خواندم بسیار عالی از وقتی که برای آشنایی ما به مپ سنسور وطرز کار و موقعیت و نقش آن در خودرو اطلاعات دقیق نگارش کردید سپاسگزارم موفق و پاینده باشید
درود بر شما عالی بود از هر نظر بالخصوص اونجایی که برای خرید جنس بهتر راهنمایی کردید.پایدار باشید
سلام ماشين ال 90 هنگام حركت هيچ مشكلي نداره و حتي با كولر گيري هم مشكلي نداره. فقط وقتي ماشين گرم ميشه و خاموش ميكنم و مجددا ميخوام استارت بزنم دور موتور كمي افت ميكنه و برميگرده به محدوده نرمال. به نظر شما مشكل از چيه؟ استپر – اورينگ هاي مسيرهوا رو كامل عوض كردم
من تجربه تعویض باتری خودرو با کیان باتری را داشته ام ، بسیار منظم ، شفاف و با کیفیت ، مقاله ها هم خیلی مفیده لطفا مطالب فنی بیشتری منتشر کنید . مننون
سلام یه پژو ۴۰۵ تیوفایو دارم ماشین گازش دیر میاد پایین ولی وقتی کولر میزنم اوکی میشه و مشکلش برطرف میشه بردم مکانیکی سرویس انژکتور و دریچه گاز انجام داد برام واستپر موتور وسنسور دریچه گاز عوض کرد ولی تغییر نکرد لطف میکنید راهنمایی کنید که مشکل ماشین من چیه ممنون میشم از شما🙏.
سلام، وقت شما بخیر.
تیبا 2 مدل 98 دارم که از اول دست خودم بوده و هست. از همون اوایل تحویل ماشین، بعضی وقت ها استارت زیاد میخورد تا روشن بشه. این مشکل بیشتر در زمان گرم بودن موتور بوده و البته گاهی هم در زمان سرد بودن موتور. بعضی مواقع هم با تک استارت روشن میشه. هرجا بردم نتونستن درست کنن و فقط هزینه الکی کردم. سرویس شمع و وایر و انژکتور هم انجام دادم ولی فایده ایی نداشت. ممنون میشم راهنمایی کنین.
سلام وقت بخیر ماشین من ef7 هستش رسر سیلند عوض کردم حالا هرچقدر استارت میزنیم روشن نمیشه دستگاه هم وصل کردیم به خاطر خطا .خطای ورود هوای زیاد به موتور رو میده سنسور مپ رو عوض کردیم بازم همون خطا رو داد امکانش هست راهنماییم کنید
اتصال کوتاه در مسیر سیم کشی سنسور مپ به ایسیو اتفاق افتاده
سلام، وقت بخیر
من یه 206 مدل 90 دارم، حتما باید بعد از روشن کردن چند دیقه درجا کار کنه، وگرنه ماشین به شدت کم جونه و گاز هم بدم دور موتور میاد پایین و ماشین ریپ میزنه،. مشکل میتونه از سنسورمپ باشه؟
سلام
منم دقیقا همین مشکلو دارم
و اینکه در حالت درجا دور موتورم یکم بازی میکنه و باعث میشه ماشین بلرزه یکم
هرکاری هم بگی کردم بجز تعویض همین سنسور مپ
ایشالا تو این هفته اینم تعویض میکنم ببینم چی میشه
,ضمنا موقعی که سرده مشکلی نداره و درجا هم اوکی هست
با سلام من ایکس ۳۳اس دارم ..چند روز مشکل داره و حالت درجا بد کار میکنه و ریپ میشه و به اصطلاح سه کار میکنه …درجا گاز مبدم عطسه کوچیک داره …ولی راه که میافتم مشکلی نداره..ضمنا پارسال سنسور مپ رو عوض کردم که تقریبا همین مشکل رو داشت و خوب شده بود …..ایا بازم خراب شده یا مشکل جایی دیگه است .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، شما سنسور دور موتور رو حتما باز کن و براده ها و بقیه خاک روغن نوک و دورش رو تمیز کن، 100درصد راه میافته. منم1ماهه صد جا بردم فقط قطعه عوض کردن ولی ریپ و کوپ خوب نشد.. دیشب سنسور دور موتور رو تمیز کردم مثل ساعت کار میکنه. ضمنا حتما کامپیوتر ماشین رو بعدش ری استارت کن.
امیدوارم بقیه دوستان هم که اکثرا همین مشکلو دارن مشکلشون حل بشه.
سلام من ی پراید ای اس زیمنس دارم
این ۶ ماه اول سال ماشین ریپ میزنه وقتی که با سرعت بالا میرم یا سرعت پایین یهو ماشین خفه میکنه و گاز نمیخوره باید پامو از پدال گاز بردارم و دوباره گاز بدم و اگه توی تقاطع اینا که سرعت پایین این اتفاق بیفته خاموش میشه ایا این از همین سنسور منیفولد ایرادش؟ مکانیکم میبرم سوار ماشین میشه این اتفاق نمیفته براش ایته ساعت کار میکنه
دیاگ زد همین مشکل منیفولد نشون داد
سلام
من یه اس ال ایکس مدل نود تیوفایو دارم . ماشین وقتی داغ میکنه و یه مسیریو میرم چراغ چکش روشن میشه و کد خطای p2191میده.
یه مشکلی که ایجاد کرده مصرف سوخت زیاد شده و بعضی وقت ها با یه کپ گاز میخوره .
کوئل و کاتالیز و شمع عوض کردم حل نشد و هر کس یه بخش رو میگه عوض کنم . لطفا راهنمایی کنید.
سلام علی آقا….من هم همین مشکلو داشتم .. شک نکن که مشکل یا از سنسور ناک هست یا سنسور مپ..ضمنا ماشین هم 3 کار میکنه
بنده یه ساینا ۱۴۰۰ معمولی دارم مصرفش خیلی بالاست صدی ۱۲ لیتر میسوزونه شمع هارو عوض کردم علاوه بر مصرف بالا شتاب ماشین کم شده و ماشین کپ کرده ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام
برای کاهش مصرف سوخت خودرو راههای بسیار زیادی وجود دارد که برخی عوامل به طور کامل به نوع رانندگی و طرز نگهداری راننده از ماشین بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
۱. حرکت با سرعت استاندارد
۲. کارکرد موتور هنگام توقف
۳. استفاده از روغن موتور مناسب
۴. قرار ندادن پا روی ترمز در زمان توقف
۵. تنظیم موتور
۶. تنظیم فرمان
۷. فشار باد تایرها
۸. ترمز و شتابگیری سریع
۹. بررسی درب باک بنزین
۱۰. وزن خودرو
علاوه بر موارد فوق دلایل افزایش مصرف سوخت در زمستان نیز عبارتند از:
غلظت هوای سرد از هوای گرم بیشتر است و خودرو برای حرکت به انرژی بیشتری نیاز دارد.
هوای سرد باد لاستیکها را کم میکند و اصطکاک بیشتر بین جاده و لاستیک خودرو انرژی بیشتری از خودرو میگیرد.
رانندگان برای جلوگیری از سر خوردن خودرو آن را سنگین میکنند. سنگین بودن خودرو مصرف سوخت را افزایش میدهد.
ترفندهایی نیز برای کاهش مصرف سوخت خودرو وجود دارد که به اختصار برایتان بیان می کنیم:
کروز کنترل مصرف سوخت را در بزرگراهها کمتر میکند.
از سالم بودن سنسورها مخصوصا سنسور اکسیژن مطمئن شوید.
سیستم سوخت رسانی خودرو را بررسی کنید. کثیف بودن انژکتورها مصرف سوخت را افزایش میدهد.
به صورت ناگهانی شتاب نگیرید و پدال گاز را تا انتها فشار ندهید. آرام فشار دادن پدال گاز سبب کاهش مصرف سوخت خودرو میشود.
خودرو را در محیطهای سرپوشیده پارک کنید.
از روغن موتور و ویسکوزیته مناسب برای خودرو استفاده کنید.
خودرو را سنگین نکنید و از گذاشتن بار اضافی در خودرو خوداری کنید.
بهتر است تنظیمات موتور خودرو در فصل زمستان بررسی شود.
چرخهای خودرو باید بالانس باشد. میزان باد آن را در صورت نیاز کم و زیاد کنید.
نحوه رانندگی بر مصرف سوخت خودرو تاثیر گذار است.
گرم کردن خودرو به صورت اصولی اهمیت بسیاری دارد.
شمع معیوب خودرو باید تعویض شود.
استفاده از عایق کاپوت گرمای بیشتری را برای موتور خودرو حفظ میکند.
از پیمودن مسیرهای کوتاه و خاموش روشن کردن خودرو در مدت زمان کم خودداری کنید.
فیلتر هوا نباید کثیف باشد.
سلام و تشکر از مقاله خوبتون .من یه پژو دارم ک سوکت مپ چهار سوکته میخوره و ترتیب جازدن یا بستن فیش های سیگنال و مثبت یا منفی رو نمیدونم ممنون میشم اگه راهنمایی کنید مدل برق ساژم s2000
سلام خسته نباشید ماشینم پراید دوگانه مدل۸۷ صباس
بعضی وقتا دورگازم از سه اونورتر نمیره برا همه دنده ها
چراغ چکمم روشن میشه دورگاز که برسه رو سه ماشین ضربه میزنه یجورایی ریپ میزنه تقه میزنه بیشتر نمیره ممنون میشم جواب بدین سپاسگزارم
با سلام
روشن شدن چراغ چک خودرو چند دلیل عمده می تواند داشته باشد از جمله:
سنسور اکسیژن، ایراد در مبدل کاتالیستی، سنسور جریان هوا، شمع و وایرها، کوئل، باتری، سیستم چرخش گاز از اگزوز ERP، ترموستات انژکتور سوخت، نصب دزدگیر، نشتی خلأ
اما برای اطمینان، بررسی و عیب یابی این موضوع حتما بایستی به یک متخصص برق خودرو مراجعه نمائید.
سنسور کیلومتر ماشینت خرابه عوض کن درست میشه
اگه ماشین دود سیاه بده میتونه خراب بودن این قطعه باشه
سلام و خسته نباشید بابت مطالب مفید و جامع ای کامل فهمیدم نقش سنسور مپ چیه و باید چطور باشه ، ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۹۶ دارم چراغ چک روشنه و دور گاز تا ۳۰۰۰ بیشتر نمیره بردم پیش استادکار میگه خطای فشار هوای منیفولد نشون میده مپ سنسور باید عوض بشه تعویض کرد بعد از دو روز باز مثل قبل شد بردم گفت سنسورمپ تقلبی برو اصل بخر رفتم اصل خریدم انداخت باز همون روال قبل تکرار شد بردم میگه احتمالا از تسمه تایم باشه
کسی متوجه عیبش نمیشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید 🙏
ماشین من پراید ۸۳ انژکتور این مشکل رو داشتم ، سنسور دور موتور خراب بود عوض کردم درست شد
سلام مصرف پراید من صدی ده می باشد ولی با دستگاه دیاگ میگن ۶.۵ مصرف داره چند بار هم شستشو انژکتر انجام دادم ولی تغییری نکرده
با سلام
با توجه به توضیحات مختصری که بیان نمودید، احتمال می رود شما مصرف درون شهری خودروی خود را 10 درصد بیان می کنید اما سیستم دیاگ مصرف کلی و برون شهری خودروی شما را 6/5 درصد نمایش می دهد.
با سلام .من ماشین تیبا دارم با ۳۰۰۰ تا کارکرد .
ماشینم اکثرا بعد از گرم شدن گاهی اوقات کشش ماشین پایین میومد و همچنین موقعی که دور موتور پایین میومد ماشین خاموش میشد.چراغ چک روشن میشد و خطای استپر و سنسور اکسیژن میداد .ولی با کلی زمان و آزمون وخطا باتشخیص کارشناس مشخص شد که سنسور منیفولد خرابی داره و با تعویض سنسور این مشکل حل شد .
خواستم کمکی کرده باشم برای اونایی که همین مشکل رو دارن 🙏
سلام واقعا مقاله خوبی بود من نتونستم مشکلم رو پیدا کنم مشکل من این است که ماشین رو حالت بنزین دور موتور از ۵ هزار تا بالا نمیره نوعی کاتاف میزنه و بعد به ۴ هزار برمیگرده و باز ۵ هزار متغیر هست وقتی پام تخته گازه و این مشکل تو حالت بنزین هست رو گاز تا ۷ هزار میره و نوعی بوی خام سوزی میده
سلام ۲۰۶ تیپ ۵ دارم وقتی تو دنده ۱ و۲ پامو از رو گاز برمیدارم ماشین کله میکنه دلیل چی میتونه باشه
سلام 100 درصد سنسور مپ خرابه شک نکن موقع انداختن هم جنس خوب بنداز
سلام عالی بود
سوالم اینکه ماشین ۴۰۵ من صبح استارت زیادی برای روشن شدن میخوره ک میکانیک گفت سنسور مپ خرابه خواستم بدونم درست هست یا ن
ممنون
با سلام
استارت خوردن و روشن نشدن خودروی شما دلایل بسیار زیادی می تواند داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:
1. سادهترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین، میتواند نبود سوخت کافی در باک خودرو باشد. اگر باک خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد؛ پس خودرو هم روشن نخواهد شد.
2. اگر پمپ بنزین خودرو به هر دلیلی درست کار نکند، بنزین به موتور نرسیده و خودرو روشن نخواهد شد.
3. خرابی استارت و لوازم داخلی آن میتواند برای باعث این موضوع شود. اگر مجموعه استارتر خودروی شما درست کار نکند، خودرو روشن نخواهد شد.
4. سومین مرحله از استارت خوردن، مربوط به اشتعال است که مستقیماً به کویل و شمعها مربوط میشود. شمع و کویل خراب، زمانبندی و ولتاژ احتراق را خراب میکنند و نتیجه آن، روشن نشدن خودرو است.
۵ .اگر فیلتر بنزین خودرو مسدود باشد یا به هر دلیل دیگری مجاری سوخترسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی شده باشد، نباید انتظار داشته باشید که خودرو با زدن تک استارت به سرعت روشن شود.
6. در طی سالهای گذشته، کاربراتور جای خود را به انژکتور داده است. نام دیگر انژکتور، سیستم پاشش سوخت است که وظایفی در حیطه سوخترسانی دارد؛ بنابراین، وجود مشکل در انژکتور و سیستم سوخترسانی هم میتواند از دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین تلقی شود.
7. فراموش نکنید که مشکل روشن نشدن خودرو پس از استارت، در فصول سرد سال بیشتر اتفاق میافتد که یکی از دلایل آن، میتواند استفاده از روغن موتورهای بیکیفیت و غیراصل باشد. این روغن موتورها نمیتوانند روانسازی لازم برای حرکت قطعات متحرک داخل موتور را فراهم کنند.
و دلایل بسیار دیگر…
برای بررسی و چکاپ خودروی شما توصیه می شود حتما به یک متخصص برق خودرو مراجعه نمائید تا بتواند با استفاده از دستگاه دیاگ خودرو را بررسی نموده و مشکل آن را مرتفع نماید.
سلام.کامل ومفید وکاربردی بود.متشکرم
با سلام
درود بر شما، بسیار خرسندیم از اینکه مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام ماشین من سمند موتور پژو هست درحالت درجا لرزش داره تودنده دو ماشین گازنمی خوره توسربالایی گاز نمی خوره دوموتور میاد پایین لطفا میشه کمکم کنید
با سلام
مشکلی گاز نخوردن خودرو به خصوص در سربالایی ها دلایل بسیار زیادی می تواند داشته باشد که مهمترین آنها را مختصرا برای شما بیان می کنیم.
1. یکی از عواملی که باعث میشود ماشین به خصوص در سربالایی گاز نخورد، ضعیف یا خراب بودن پمپ ماشین است. همچنین کثیف بودن صافی بنزین نیز یکی از دلایل گاز نخوردن خودرو به حساب میآید. در این حالت بهتر است صافی بنزین خود را چک کنید و از سالم بودن و یا تمیز بودن آن مطمئن شوید.
2. یکی از قطعات تأثیرگذار در عملکرد خودرو بدون شک فیلتر هوا است. فیلتر هوا در واقع به نوعی بر روی جریان ورودی به موتور ماشین تأثیرگذار است. اگر با مشکل گاز نخوردن ماشین مواجه شدید حتماً فیلتر هوای موتور خودرو را بررسی کنید.
3. روغن موتور یکی از مواد مورد نیاز در خودرو است که تأثیر زیادی بر روی عملکرد خودرو دارد. روغن موتور مورد استفاده در هر خودرو از نوع خاصی است به همین دلیل باید در انتخاب نوع روغن موتور برای خودرو دقت کرد. این نکته را هم در نظر بگیرید که روغن موتور پس از طی مسافت مشخص باید تعویض شود و این مسافت به نوع روغن و نیز خودرو شما بستگی دارد. عدم تعویض به موقع روغن خودرو و همچنین استفاده از روغن موتور نامناسب برای خودرو باعث گاز نخوردن ماشین و به خصوص در سربالاییها میشود.
4. تمیز بودن انژکتور یکی از عوامل مؤثر در عملکرد خودرو است که شست و شوی آن بر عهده تعمیرکار متخصص است. در صورت افت عملکرد خودرو، این مورد را با تعمیرکار معتمد خود مطرح کنید. هرچه انژکتور خودرو تمیزتر باشد گاز خوردن ماشین متعادلتر و دقیقتر خواهد بود.
5. یکی از عواملی که باعث گاز نخوردن ماشین میشود، خرابی سنسور گاز خودرو است. اگر با مشکل گاز نخوردن ماشین مواجه شدید بهتر است حتماً سنسور گاز خودرو را نیز بررسی کنید.
6. دیسک و صفحه خودرو نیز مانند تمامی قطعات و لوازم خودرو دارای طول عمر مشخصی است. تمام شدن دیسک و صفحه خودرو میتواند یکی از عوامل مهم در گاز نخوردن خودرو باشد. هنگامی که ما مشکلی مثل گاز نخوردن خودرو در سربالای مواجه شدید، حتماً دیسک و صفحه خودرو را بررسی کنید و از اگر تمام شده است، آن را تعویض کنید.
7. اگر خودرو شما در سربالایی با مشکل گاز نخوردن مواجه است بهتر است کمپرس سیلندر خودرو خود را بررسی کنید. در واقع کمپرس سیلندر یکی از عوامل تأثیرگذار در عملکرد سوپاپها و رینگها است.
8. خراب بودن استپر موتور خودرو نیز یکی از دلایل گاز نخوردن ماشین است. اگر استپر موتور خراب دچار نقص باشد و یا شمعها و کوئل وایر شمع هم خراب باشد، گاز خوردن ماشین دچار مشکل خواهد شد.
9. نقص در ECU موتور میتواند یکی از علل گاز نخوردن خودرو محسوب شود ، خرابی سنسورهای پدال کلاچ، نقص در هیدرولیک فرمان، ایراد در سنسور موقعیت میل سوپاپ و کیلومتر در ماشینهایی با ECU زیمنس اشاره کرد.
برای رفع این مشکل توصیه می شود حتما به یک متخصص مراجعه نمائید تا خودروی شما را بررسی و عیب یابی نماید.
تایم نیست ماشین
ممنون بابت مطالب جامع تون
با سلام
درود بر شما، بسیار خرسندیم که مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون
ماشین اچ سی کراس دارم.گاها در هنگام رانندگی پدال گاز غیر فعال میشه ماشین روشنه دور موتور پایین ولی هر چه گاز میدم زیر پام خالی میکنه و گاز نمیخوره .سنسور اکسیژن عوض کردم استپ ترمز عوض کردم دریچه گاز سرویس کردم درست نشد.میشه راهنمایی بفرمایید.
بنده هم چنین مشکلی داشت با این موارد رفع عیب نخواهد شد یه تعمیرکار اصفهان هست فقط ایشون توانست عیب یابی و رفع اشکال کند
سلام. ریست دریچه گاز انجام بدین، آموزشش داخل گوگل هست. از افت آمپر باطری هم میتونه باشه
درود بر شما، بسیار مفید و کارآمد بود.
با سلام
درود بر شما، سپاسگذاریم، بسیار خوشحالیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام ممنون بابت پست های خوبتان ماشین سمند وقتی گرمه و خاموش میکنم بعد از ۳۰ ثانیه دوباره بخواهم استارت بزنم دوتا استارت میبره یا باید استارت رو نگه دارم مشکل از چی میتونه باشه؟ پمپ بنزین شمع وایر استپر باتری نو
با سلام
این مشکل دلایل متعددی میتواند داشته باشد که برخی از آنها را به اختصار برایتان بیان می کنیم:
1. سادهترین دلیل ممکن برای روشن نشدن ماشین، میتواند نبود سوخت کافی در باک خودرو باشد. اگر باک خودروی شما خالی از بنزین باشد سوختی برای ترکیب، تراکم و در نهایت اشتعال وجود ندارد؛ پس خودرو هم روشن نخواهد شد.
2. اگر پمپ بنزین خودرو به هر دلیلی درست کار نکند، بنزین به موتور نرسیده و خودرو روشن نخواهد شد.
3. خرابی استارت و لوازم داخلی آن میتواند برای باعث این موضوع شود. اگر مجموعه استارتر خودروی شما درست کار نکند، خودرو روشن نخواهد شد.
4. سومین مرحله از استارت خوردن، مربوط به اشتعال است که مستقیماً به کویل و شمعها مربوط میشود. شمع و کویل خراب، زمانبندی و ولتاژ احتراق را خراب میکنند و نتیجه آن، روشن نشدن خودرو است.
۵ .اگر فیلتر بنزین خودرو مسدود باشد یا به هر دلیل دیگری مجاری سوخترسانی به موتور دچار رسوبات و گرفتگی شده باشد، نباید انتظار داشته باشید که خودرو با زدن تک استارت به سرعت روشن شود.
6. در طی سالهای گذشته، کاربراتور جای خود را به انژکتور داده است. نام دیگر انژکتور، سیستم پاشش سوخت است که وظایفی در حیطه سوخترسانی دارد؛ بنابراین، وجود مشکل در انژکتور و سیستم سوخترسانی هم میتواند از دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین تلقی شود.
7. فراموش نکنید که مشکل روشن نشدن خودرو پس از استارت، در فصول سرد سال بیشتر اتفاق میافتد که یکی از دلایل آن، میتواند استفاده از روغن موتورهای بیکیفیت و غیراصل باشد. این روغن موتورها نمیتوانند روانسازی لازم برای حرکت قطعات متحرک داخل موتور را فراهم کنند.
واقعا مقاله مفید وکاربردی بود!!!! ۳ روزه دربدر تعمیرکاهها و تنظیم موتوری ها هستم ولی عیب ماشین رو با حدس وگمان، اشتباه تشخیص میدن!!! نظرات متفاوته!!! ولی با خوندن مقاله وکاربرد سنسور مپ و علایم خرابی، خودم ب این نتیجه رسیدم که سنسور مپ داره خطا میزنه وکزارش اشتباه ب ای سی یو ارسال میکنه و باعث ریپ زدن ماشین میشه!!!!
با سلام
درود بر شما، بسیار خرسندیم که مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.