اگر باتری خودروی مجهز به دنده دستی شما از کار افتاده باشد، این روش یکی از راههایی است که میتوانید ماشین خود را روشن کنید. روش باتری به باتری هنوز هم مطمئنترین و آسانترین راه برای روشن کردن موتور ماشین است، اما ممکن است کابلهای باتری به باتری یا وسیله نقلیه دیگری در اطراف شما موجود نباشد. روشن کردن ماشین به وسیله هل دادن فقط نیاز به چند نفر برای هل دادن ماشین دارد. لازم به ذکر است این فرآیند فقط با وسایل نقلیه مجهز به دنده دستی قابل انجام است. تلاش برای هل دادن یک وسیله نقلیه با دنده اتوماتیک می تواند منجر به آسیب جدی به خودرو شود.
همچنین هیچگاه از بکسل کردن برای روشن نمودن خودرو نباید استفاده کنید، زیرا حرکت ناگهانی رو به جلوی خودرو، در هنگام روشن شدن موتور آن، ممکن است باعث برخورد دو خودرو با یکدیگر شود.
با توجه به نکات گفته شده در بالا و توجه به آسیب هایی که در روشن کردن ماشین به وسیله هل دادن به ماشین وارد می شود در ادامه مطلب این روش به صورت گام به گام توضیح داده شده است. شما می توانید برای روشن کردن ماشین از روش اتصال باتری به باتری هم استفاده کنید.
آموزش روش باتری به باتری در ذیل آورده شده است همچنین می توانید از خدمات باتری به باتری کیان باتری نیز استفاده کنید. شماره تماس: 02188882222
هل دادن ماشین با دنده دستی
سوئیچ را در وضعیت روشن قرار دهید و ترمز دستی را رها کنید. کلاچ و ترمز را همزمان فشار دهید، سپس در حالی که چند نفر اقدام به هل دادن ماشین می کنند، ترمز را رها کنید. هنگامی که سرعت ماشین به 8 کیلومتر در ساعت رسید، به سرعت کلاچ را رها کنید تا موتور درگیر شود.
بخش اول
بررسی خودرو و پاکسازی مسیر
1. پیدا کردن علائمی که نشان دهند باتری خودرو از کار افتاده است.
با چرخاندن سوئیچ در استارت و مشاهده واکنش خودرو، مطمئن شوید که باتری خودرو واقعاً از کار افتاده است. نشانههای رایج از کار افتادن باتری عبارتند از صدای کلیک از استارت، چرخش آهسته موتور و روشن نشدن چراغ داشبورد.
- اگر چراغهای داشبورد روشن میشوند اما استارت به آرامی میچرخد یا کلیک میکند، به این دلیل است که انرژی در باتری موجود است، اما برای روشن کردن موتور کافی نیست.
- اگر هنگام چرخاندن سوئیچ هیچ اتفاقی نیفتد، باتری کاملاً از کار افتاده است.
- اگر همه چراغ ها روشن شوند و موتور همچنان روشن نشود، مشکل باتری نیست. به احتمال زیاد مشکل در تحویل سوخت (پمپ بنزین، فیلتر سوخت)، مشکل جریان هوا (ورودی، حسگر جریان جرمی هوا) یا مشکل در سیستم جرقه زنی خودرو است.
2. در نظر داشته باشید در خیابانی که بیش از حد شیبدار است نمیتوانید خودرو را بصورت ایمن روشن کنید.
روشن کردن خودرو در شیب تند خطرناک است زیرا ممکن است در حین استارت زدن کنترل خودرو را از دست بدهید. در عین حال شاید یک شیب جزئی بتواند به روشن کردن ماشین کمک کند، اما اگر شیب تندتر از حد معمول باشد کار بسیار خطرناکی است.
- تا زمانی که موتور روشن نشود، ماشین فرمان برقی یا ترمز برقی نخواهد داشت، بنابراین هرگز سعی نکنید ماشین را به سمت پایین خیابانی شیب دار هل دهید.
3. مسیر جلوی ماشین را پاک سازی کنید.
از آنجایی که هنگام استارت زدن ماشین، ترمز گرفتن دشوار خواهد بود، هر مانعی که ممکن است به آن برخورد کنید را از مسیر خود خارج کنید. اگر در مسیرتان درخت یا سایر اجسام وجود داشته باشد، هل دادن خودرو در این مسیر کار درستی نیست.
- بررسی کنید برای حداقل 300 فوت (91 متر) چیزی جلوی وسیله نقلیه وجود نداشته باشد تا بتوانید در یک مسیر مستقیم حرکت کنید.
4. سوئیچ را بچرخانید و موتور در وضعیت روشن قرار دهید.
چرخاندن سوئیچ به حالت روشن درست مانند استارت زدن ماشین است، اما چون باتری تمام شده است، موتور روشن نمی شود. این کار فرمان را باز می کند و به شما اجازه استفاده از فرمان را می دهد.
- هنگامی که سوئیچ را می چرخانید، باید در موقعیت «روشن» باشد. در غیر این صورت، وقتی کلاچ را رها می کنید، موتور روشن نمی شود.
- سوئیچ قفل فرمان را باز می کند، اما به یاد داشته باشید تا زمانی که موتور روشن نشود، فرمان برقی نخواهید داشت.
درگیر کردن موتور
بخش دوم
1. دنده را به دنده 2 تغییر دهید.
اگرچه دنده 2 ساده ترین دنده بمنظور هل دادن ماشین است، اما اگر دنده 2 ماشین شما مشکل داشت می توانید از دنده 1 یا دنده 3 استفاده کنید. با پای چپ خود کلاچ را فشار دهید و سپس دنده را تا انتها به سمت چپ و عقب بکشید تا در دنده 2 قرار گیرد.
- دنده 1 دارای گشتاور زیادی است، بنابراین اگر به جای دنده 2 از آن استفاده کنید، خودرو ممکن است به طور غیرمنتظرهای تقه بزند یا یا اصطلاحا ریپ بزند.
- برای هل دادن خودرو با دنده 3 باید سرعت بیشتری نسبت به دنده 2 داشته باشید.
2. ترمز دستی را رها کنید و پدال ترمز و کلاچ را به سمت پایین فشار دهید.
بسته به نوع خودروی شما، ترمز دستی یا به صورت پدال در نزدیکی زانوی چپ شما کنار صندلی راننده قرار دارد یا یک دسته در کنسول وسط خواهد بود. پس از رها کردن ترمز دستی، کلاچ را با پای چپ و ترمز را با پای راست فشار دهید.
- اگر در سراشیبی هستید، هنگام رها کردن ترمز دستی حتماً پدال ترمز را پایین نگه دارید تا از لغزش جلوگیری کنید.
3. وقتی شروع به هل دادن ماشین کردید، ترمز را رها کنید.
حواستان باشد هنگام هل دادن ماشین به شیشه عقب خودرو فشار نیاورند و جایی امن تر مانند سپر یا درب صندوق عقب را هل دهند. هنگامی که چند نفر شروع به هل دادن ماشین کردند، پای راست خود را از روی پدال ترمز بردارید.
- چراغ های عقب و پنجره ها مکان های امنی برای هل دادن نیستند.
- یک نفر هم می تواند ماشین را به اندازه کافی هل دهد تا روشن شود، اما اگر چند نفر این کار را انجام دهند زودتر به نتیجه می رسید.
4. وقتی سرعت ماشین به 8 کیلومتر در ساعت رسید، کلاچ را رها کنید.
همانطور که ماشین هل داده می شود، ماشین را روی یک خط مستقیم برانید و سرعت ماشین را نیز درنظر داشته باشید. هنگامی که ماشین به سرعت 8 کیلومتر در ساعت رسید، پای چپ خود را به طور ناگهانی از کلاچ خارج کنید.
- هر چه سرعت بیشتری داشته باشید، احتمال روشن شدن موتور هنگام رها کردن کلاچ بیشتر می شود.
- موتور بعد از روشن شدن ریپ می زند.
- نیازی به گاز دادن نیست، اما شاید بخواهید این کار را انجام دهید. به یاد داشته باشید که انجام این کار باعث می شود موتور و ماشین هر دو شتاب بگیرند.
5. فرمان را محکم نگه دارید، مخصوصاً در خودروهای با دیفرانسیل جلو.
اتومبیل های با دیفرانسیل جلو مستعد هدایت گشتاور هستند، زمانی که گشتاور موتور چرخ ها را می چرخاند، فرمان را نیز به یک سمت می چرخاند. برای جلوگیری از تغییر جهت خودرو، فرمان را محکم نگه دارید.
- فقط برای مدت کوتاهی فرمان گشتاور اتفاق می افتد زیرا موتور سعی می کند چرخ ها را سریعتر از چرخش آنها به حرکت درآورد.
- هنگام روشن شدن موتور، فرمان گشتاور مانند یک تکان کوتاه در چرخ احساس می شود.
6. در صورتی که موتور روشن نشد مراحل گفته شده را دوباره انجام دهید.
اگر موتور روشن نشد اما ماشین همچنان در حال حرکت است، پدال کلاچ را تا انتها فشار دهید تا به کف برسد و سپس دوباره آن را رها کنید. از دوستانتان بخواهید برای کمک به افزایش سرعت به همان اندازه که شما سرعت را زیاد می کنید، بیشتر هل دهند.
- اگر موتور روشن نمیشود، احتمالاً به این دلیل است که شما به اندازه کافی سریع حرکت نمی کنید.
- این مراحل را تکرار کنید تا زمانی که کلاچ را رها کردید، موتور روشن شود.
بخش سوم
توقف و شارژ کردن باتری
1. پس از روشن شدن موتور، کلاچ را فشار دهید.
هنگامی که موتور روشن می شود، دینام بار الکتریکی مورد نیاز خود را برای ادامه کار تولید می کند. با پای چپ خود کلاچ را به زمین فشار دهید تا از شتاب گرفتن ماشین جلوگیری کنید.
- با فشردن کلاچ، دور موتور (دور در دقیقه) به حالت بیکار کاهش پیدا می کند.
- دینام باتری را شارژ می کند و موتور را روشن نگه می دارد.
2. ماشین را در حالت خلاص قرار دهید و ترمز بگیرید.
هنگامی که دنده را به سمت جلو و در حالت خلاص قرار می دهید، پای خود را محکم روی کلاچ فشار دهید. این کار ماشین را از دنده خارج می کند. سپس با استفاده از پای راست، ترمز را فشار دهید و خودرو را متوقف کنید.
- هنگامی که خودرو در حالت خلاص قرار گرفت، می توانید پای چپ خود را از روی کلاچ بردارید.
- پس از توقف ماشین را خاموش نکنید.
3. اجازه دهید خودرو حداقل 15 دقیقه کار کند تا باتری کاملا شارژ شود.
مدتی طول می کشد دینام باتری را به اندازه کافی شارژ کند، بنابراین پس از توقف، موتور را روشن بگذارید. اگر چراغ ها روشن بودند اما استارت ضعیف بود، احتمالاً 15 دقیقه برای شارژ کامل باتری زمان ببرد. با این حال، اگر باتری آنقدر از بین رفته بود که حتی نمیشد چراغها را روشن کرد، 30 دقیقه تا یک ساعت ممکن است زمان مناسبتری باشد.
- می توانید در حین شارژ مجدد باطری، خودرو را به اطراف برانید.
- اگر موتور را قبل از اینکه باتری به اندازه کافی شارژ شود خاموش کنید، باید تمام مراحل را از ابتدا انجام دهید.