چرا گیربکس زوزه میکشد؟ رفع زوزه گیربکس

3.8
(349)

در بسیاری از موارد خریداران خودروها چه با گیربکس دستی و چه اتوماتیک با صداهای ناهنجاری که به زوزه معروف است مواجه می‌شوند. چرا گیربکس زوزه میکشد ؟

سر و صدا اولین علامت هشدار دهنده مشکل در گیربکس اتوماتیک است. هر چه زودتر مشکل برطرف و اصلاح شود، قطعات کمتری تحت تأثیر قرار می گیرد و تعمیرات گیربکس هزینه کمتری را شامل میشود.

سایش دنده ها و شفت شایعترین علت ایجاد صدا است. این موارد در ابتدا فقط کوچک هستند. اما به تدریج بزرگتر می شوند و هرچه رشد می کنند، نقص ها باعث ایجاد سر و صدای بیشتری می شوند.

تا زمانی که آن را تجربه نکرده باشید، درک اینکه چقدر یک چرخ دنده خراب می تواند صدا ایجاد کند دشوار است. نحوه شنیدن صدا توسط یک شخص بسیار متفاوت از شنیدن صدای مشابه توسط یک متخصص تعمیر گیربکس اتوماتیک است.

زوزه کشیدن گیربکس در مدت زمان کوتاهی میتواند بسیار بلند شود. و می تواند نشان دهنده آسیب به دنده ها باشد.

چرا گیربکس زوزه می کشد؟

 علت زوزه کشیدن گیربکس ماشین
علت زوزه کشیدن گیربکس ماشین

شاید بدانید که زوزه کشیدن گیربکس، یکی از شایع ترین مشکلات گیربکس های اتوماتیک می باشد. همان طور که می دانید گیربکس اتوماتیک یکی از مهم ترین قسمت های خودرو است. گیربکس از تعدادی چرخ دنده مختلف تشکیل شده است.

هر یک از این چرخ دنده ها نیز نیرو و گشتاور مخصوصی را انتقال می دهند. در واقع گیربکس ها به طور مداوم می چرخند و فعالیت می کنند. همین چرخش های طولانی و فعالیت مداوم سبب ایجاد شدن اصطکاک بین دنده های گیربکس می شود.

برای از بین بردن این اصطکاکی که ایجاد می شود و هم چنین جهت افزایش عمر گیربکس، باید گیربکس و چرخ دنده هایش را توسط یک روغن گیربکس استاندارد و با کیفیت به صورت کامل روغن کاری کنید. فراموش نکنید که روغن کاری کامل گیربکس نه تنها سبب افزایش عمر این قطعه از خودرو می شود، بلکه عملکرد آن را نیز بهبود می بخشد.

دراین مطلب دلایلی که منجر به زوزه کشیدن گیربکس اتوماتیک را شرح می‌دهیم:

  • کم بودن روغن گیربکس
  • خرابی کلاچ
  • خرابی بلبرینگ
  • خرابی شافت ورودی بلبرینگ
  • خرابی بلبرینگ چرخ

دلایل زوزه کشیدن گیربکس اتوماتیک

 علت زوزه کشیدن گیربکس در سرعت بالا
علت زوزه کشیدن گیربکس در سرعت بالا

ایجاد صدای زوزه از گیربکس می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و یکی از آن‌ها تیز شدن دنده‌ها به خاطر کارکرد بالا است. زوزه کشیدن گیربکس در خودروهای نو معمولا شنیده می‌شود و این مورد عمدتا به سه دلیل می‌تواند باشد. یکی از آن‌ها کیفیت ذاتی گیربکس است که به دلیل کیفیت پایین باعث زوزه کشیدن می‌شود. دیگری کیفیت بد مونتاژ و در نهایت عدم درگیری صحیح سطوح چرخ‌دنده‌ها با یکدیگر است.

کم بودن روغن گیربکس

برای هر دو گیربکس دستی و اتوماتیک، دلیل اصلی زوزه کشیدن گیربکس اتوماتیک کم بودن روغن گیربکس است. اگر مایع روغن خیلی کم باشد، اجزای داخلی گیربکس به درستی روغن کاری نمی شود. آنچه شما می شنوید در واقع اصطکاک بین آن قسمت ها است و می تواند منجر به آسیب قابل توجهی شود. اگر مایع روغن گیربکس کم است، توصیه می شود نشتی آن را نیز بررسی کنید.

معرفی انواع روغن گیربکس اتوماتیک و دستی (واسکازین)

خرابی کلاچ

اگر  گیربکس دستی باشد احتمال اینکه کلاچ شما فرسوده شده باشد، وجود دارد. هنگامی که کلاچ را فشار می دهید می توان صدای ناله، سنگ زنی و صداهای غیر طبیعی را شنید.

خرابی بلبرینگ

در حالی که کلاچ درگیر نیست و صدای زوزه کشیدن گیربکس اتوماتیک را نمی شنوید. این احتمال وجود دارد مشکل از بلبرینگ باشد. با این حال شنیدن سر و صدا از بلبرینگ هنگام فشار بر روی پدال کلاچ  شایع تر است تا رانندگی در دنده بدون هیچ گونه فشار بر روی پدال کلاچ.

علت زوزه گیربکس خودرو
علت زوزه گیربکس خودرو

خرابی شافت ورودی بلبرینگ

یاتاقان داخلی در داخل محفظه گیربکس است و می تواند هنگام شروع خرابی صدای ناله و زوزه کشیدن ایجاد کند.

خرابی بلبرینگ چرخ

یاطاقان چرخ در مرکز قرار دارد. اما صدا می تواند حرکت کند و به نظر می رسد که از گیربکس شنیده می شود. معمول است که یک بلبرینگ چرخ نتواند صدای غوغایی ایجاد کند، اما ممکن است در حین رانندگی  صدای ناله مانندی شنیده شود.

علت زوزه کشیدن گیربکس دستی چیست؟

گیربکس دستی مجموعه ای از شفت ها دنده ها و هماهنگ کننده ها ( دنده برنجی ها)  است. در حالت ایده آل نباید میان دنده ها سایش وجود داشته باشد بلکه انتقال نیرو باید توسط روغن گیربکس (واسکازین) صورت پذیرد. در واقع میان دنده ها هموره باید لایه ای بسیار نازک از روغن گیربکس باشد.

اما در عمل به دلایل مختلف زیر ممکن است گیربکس  دستی به زوزه بیافتد، سوت بکشد و یا صدا بدهد:

1- عدم تطابق و هم محوری شفت ها

در صورت بروز این مشکل تنها با تعویض گیربکس  خودروتان می توانید از صدای گیربکس خود راحت شوید

2- کیفیت پایین قطعات

در این صورت می توان با افزودن مواد نانو سرامیک زادو به روغن گیربکس تا ۱۰۰۰۰۰ کیلومتر از شر این مشکل خلاص شد. زیرا این مواد با ایجاد یک لایه سرامیکی بر روی تمامی قطعات فلزی درون گیربکس بسیاری از معایب کیفی قطعات را بر طرف می کنند.

3- عدم رعایت سطح کیفی لازم برای روغن گیربکس و یا عدم تعویض به موقع آن

 رفع زوزه گیربکس پراید
رفع زوزه گیربکس پراید

توجه به برند سازنده روغن و کیفیت اعلام شده توسط سازنده خودرو یکی از عوامل مهم بهبود عملکرد گیربکس و افزایش عمر مفید آن است.

4- برخورد دندانه های دو چرخ دنده به هم

در این صورت می توان از محصول نانو سرامیک زادو استفاده کرد تا میزان صدا کاهش یابد.

5- کمبود روغن گیربکس (نشتی و یا تبخیر)

مشاهده ی نشت واسکازین از گیربکس یکی از آسان ترین راه های تشخیص عیب در گیربکس می باشد. واسکازین نقشی جدی را در گیربکس ایفا می کند برای همین باید مرتب چک شود و اگر رنگ آن تیره و یا بوی روغن سوخته بدهد باید آن را تعویض کرد.

یکی از راه های تشخیص نشت روغن روشن شدن چراغ چک می باشد. در خودرو های امروزی با توجه به سنسور های نصب شده روی گیربکس می توان با استفاده از دستگاه های عیب یاب و کد مورد نمایش از ایراد در گیربکس باخبر شد

6- سائیدگی یا شکستن فنر و ساچمه ماهک و یا خلاصی و سائیدگی بیش از حد میل ماهک

تنها باید آنها را تعویض نمود

7- ساییده شدن و افزایش لقی بیرینگ های داخل گیربکس

می توان با استفاده از ترمیم کننده های نانو سرامیک زادو بدون تعمیر و باز کردن گیربکس این مشکل را بر طرف کرد.

رفع مشکل صدای زوزه گیربکس ماشین

رفع زوزه گیربکس ماشین
رفع زوزه گیربکس ماشین

در شرایطی که با زوزه گیربکس مواجه می‌شویم ابتدا باید کیفیت و مقدار واسکازین را بررسی کنیم و در صورت نیاز آن را تعویض یا سرریز کنیم. در برخی موارد زوزه گیربکس خودروهای نو پس از مدتی که خودرو و گیربکس آب‌بندی شود برطرف خواهد شد بنابراین اگر خودروی شما نو است کمی صبر کنید.

در نهایت اگر صدای زوزه گیربکس برطرف نشد می‌توان از مکمل یا احیاگر گیربکس استفاده کرد که باعث کاهش صدا می‌شود. هر چند که این نوع مکمل‌ها صدای زوزه گیربکس را به صورت کامل برطرف نمی‌کنند اما یک درمان مقطعی محسوب می‌شود و نسبتا موثر است. لازم به ذکر است، هرچه بیشتر از صدای زوزه گیربکس بگذرد اوضاع وخیم‌تر خواهد شد و در نتیجه دفورمه شدن دندانه‌ها ایجاد می‌شود.

قیمت مکمل زوزه گیربکس

مکمل زوزه گیربکس
مکمل زوزه گیربکس

مکمل‌های روغن گیربکس در بازار به وفور یافت می‌شوند و در برندها و قیمت‌های مختلفی در حال عرضه هستند. پیشنهاد می‌شود در صورت زوزه گیربکس ابتدا واسکازین و کیفیت آن را بررسی کنید و در نهایت به سراغ مکمل‌ها بروید.

در هنگام خرید مکمل‌ها حتما دقت کنید که مکمل مورد نظر مخصوص گیربکس اتوماتیک است یا دستی؟ مکمل روغن گیربکس اتوماتیک در بازار از حدود ۱۰۰ هزار تومان بسته به نوع و برند آن قیمت می‌خودرو و این مورد برای روغن گیربکس‌های دستی از حدود ۶۰ هزار تومان شروع می‌شود.

تفاوت زوزه کشیدن گیربگس و دیفرانسل

توجه داشته باشید که ممکن است زوزه ای که از خودرو شنیده می شود از دیفرانسیل باشد نه گیربکس. اگر می خواهید تفاوت این دو را متوجه شوید باید به نکات زیر دقت کنید.

زمانی که شما در جاده ای طولانی، خشک و صاف رانندگی می کنید. (برای انجام این تست، باید تمام شیشه ها بالا باشد و کولر یا بخاری نیز خاموش باشد تا هیچ صدای اضافی وجود نداشته باشد. ) حالا دنده را عوض کنید تا صدای زوزه مانندی از خودرو به گوش شما برسد.

در این صورت باید به یاد داشته باشید که اگر با گرفتن کلاچ هنوز صدای زوزه به گوش می رسد، این زوزه به دیفرانسیل خودرو تعلق دارد. اما اگر بعد از فشار دادن کلاچ و یا در حالت خلاص، صدای زوزه مانند از خودرو قطع شد، صدا متعلق به گیربکس بوده است.

اگر هنگام تعویض دنده صدای خاصی را می شنوید به احتمال زیاد مشکل از گیربکس خودرو شما است.

صداهای مختلفی که از گیربکس شنیده می شود:

معمولا گیربکس زوزه می‌کشد از صدای فشار روغن گیربکس می باشد. در مواردی از گیربکس صداهای مختلف شنیده می‌شود که دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. موارد دیگری نظیر خرابی دنده ها، مجموعه دنده سیاره ای و دنده های دیفرانسیل نیز می‌تواند در صدای زوزه گیربکس دخیل باشد.

  • چرا اگزوز زوزه می کشد؟ 

علت های مختلفی ممکن است که سبب زوزه کشیدن گیربکس شوند. برای مثال برخی از این علت ها عبارتند از: ساییدگی چرخ دنده های گیربکس، شکستگی یا پریدگی چرخ دنده ها، ناهمواره و هر نوع آسیب دیگر به چرخ دنده ها. هم راستا نبودن موتور و گیربکس ( که در صورت وجود این مشکل، هنگام خلاص بودن گیربکس صدای زوزه شنیده می شود).

نکته ای که باید مورد توجه قرار دهید این است که در خودروهایی که دیفرانسیل جلو هستند، از گیربکس صدای زوزه دیفرانسیل نیز شنیده می شود. زیرا که در این خودروها گیربکس و دیفرانسیل به صورت یکپارچه هستند.

  • علت سوت کشیدن و جرینگ جرینگ کردن گیربکس چیست؟ 

گاهی متوجه صدای جرینگ جرینگ از گیربکس می شوید. علت این صدا لقی محورها و یا هزارخاری دنده های می باشد. هم چنین گاهی اوقات متوجه صدای سوت مداومی از گیربکس می شوید. علت این سوت ممتد، خرابی و یا خشک شدن هر یک از بلبرینگ ها می باشد.

  • منظور از آب هویچ گرفتن گیربکس چیست؟

این اصطلاحی است که برای صدای درگیری دنده ها به کار می برند. اگر سرعت دنده ها در هنگام درگیری یکسان نباشد این صدا به گوش می رسد. عوامل دیگری که باعث ایجاد این صدا می شوند عبارتند از: تنظیم نبودن کلاچ، انتخاب دنده نامناسب با شرایط، تنظیم نبودن اهرم دسته دنده، تعویض بی موقع دنده، خرابی غلاف کشویی، برنجی ها و ماهک.

به طور کلی هنگام شنیدن صدای زوزه گیربکس بهتر است هر چه سریع تر از یک تعمیرکار متخصص و حاذق در این زمینه کمک بگیرید.

10 مشكل گیربکس كه نبايد ناديده گرفته شود

گیربکس اتوماتیک انواع مختلفی دارد اما مشکل شایع در این گیربکس ها خرابی و افزایش لقی بیرینگ ها و همنچنین افت فشار روغن گیربکس می باشد و ایجاد ضربه هنگام تعویض دنده می باشد.

1- روشن شدن چراغ چك موتور

روشن شدن چراغ چك موتور نشانه ى اوليه اى است كه چيزى درست كار نمى كند و مى تواند چند مشكل متعدد باشد كه يكى از آنها مشكل در سيستم انتقال قدرت است. سنسور هايى در خودرو وجود دارند كه اگر مشكلي در خودرو به وجود بيايد به كامپيوتر خودرو اطلاع مى دهند.

يك سرى از اين سنسورها در سيستم انتقال قدرت وجود دارند. اين سنسورها مى توانند كوچك ترين و كم ترين لرزش را كه حتى ممكن است شما متوجه آن نشويد را شناسايى كنند. هرگز فرض نكنيد كه چراغ چك موتور بى دليل روشن شده است.

2- صدای مانند ناله يا زوزه

ممكن است تشخيص صداى گیر بکس سخت باشد، اما در بيشتر اوقات صداى ناله، زوزه و يا وز وز مى دهد. اگر صدايى مى شنويد كه برايتان ناآشنا است و قبلاً نشنيده ايد، بهتر است هرچه زودتر به يك تعميرگاه مراجعه كنيد.

3- تکان هاى خودرو

خودروى شما نبايد بلرزد و تكان هاى شديد داشته باشد. تمام اين ها نشانه هاى اوليه ى وجود مشكل در سيستم انتقال قدرت است. در گيربكس هاى دستى، اگر تعويض دنده به سختى انجام شود مهم ترين نشانه ى وجود مشكل در سيستم انتقال قدرت است.

همچنين مى تواند نشان دهنده ى خرابى كلاچ نيز باشد. در گيربكس هاى اتوماتيك، زمانى كه شتاب مى گيريد تعويض دنده به سختى انجام مى شود.

4- سر و صدا زمانى كه خودرو خلاص است

اگر زمانى كه دنده در حالت خلاص است صداهاى عجيبى مى شنويد، مشكل مى تواند فقط كم بودن يا كثيفى واسكازين سيستم انتقال قدرت باشد. و يا اينكه قسمتى از سيستم انتقال قدرت فرسوده شده است، مانند : بلبرينگ، زنجير دنده ى عقب و يا دندانه ها.

5- مكث

اگر خودرو در زمان تعويض دنده دچار مكث مى شود، اين مشكل معمولاً به كلاچ ربط دارد. اما اگر حس كرديد كه تعويض دنده در خودرو به نرمى انجام نمى شود اين مسئله مى تواند نشانه ى وجود مشكل در سيستم انتقال قدرت باشد.

6- نشت واسكازين

نشتى واسكازين، يكى از نشانه هاى وجود مشكل در سيستم انتقال قدرت است و هرگز نبايد ناديده گرفته شود. اگر اين نشتى ادامه پيدا كند، ممكن است آسيب جبران ناپذيرى به سيستم انتقال قدرت وارد كند.

تشخيص نشتى واسكازين بسيار راحت است. اين مايع قرمز رنگ و شفاف است و اگر در خودرو همه چيز به درستى كار كند بوى شيرينى دارد. اگر اين مايع رنگ تيره اى دارد يا بوى سوخته مى دهد، يك مكانيك بايد آن را تعويض كند و از واسكازين نو استفاده كند.

7- تعويض دنده انجام نشود

اين مشكل نيز مى تواند به واسكازين ربط داشته باشد، بنابراين واسكازين را چك كنيد و مطمئن شويد كه اندازه ى آن به ميزان كافى است. اين مشكل مى تواند به كلاچ، كابل شيفت و يا سيستم كامپيوتر ربط داشته باشد.

8- بوی سوختگى

بديهى است كه اگر در خودرو متوجه بوى سوختگى شديد بايد هرچه زودتر اقدام كنيد و مشكل را تشخيص دهيد. ممكن است خودرو آتش گرفته باشد و يا اينكه عامل ديگرى باعث اين بو شده باشد. يكى از شايع ترين عوامل بوى سوختگى در خودرو بيش از اندازه گرم شدن واسكازين است.

واسكازين كثيف قسمت هاى مختلف سيستم انتقال قدرت را روغن كارى شده نمى كند و باعث مى شود بخش هاى مختلف سيستم انتقال قدرت آسيب ببينند. اگر شما با خودرويى كه اين مشكل را دارد به رانندگى كردن ادامه دهيد در نهايت آسيب هاى جبران ناپذيرى به سيستم انتقال قدرت خودرو وارد مى كنيد.

9- کلاچ بكسواد مى كند

اگر خودروى شما داراى سيستم انتقال قدرت دستى و متوجه مى شويد كه كلاچ بكسواد مى كند اين اتفاق به اين دليل مى افتد كه زمانى كه شما پدال كلاچ را فشار مى دهيد، صفحه كلاچ و فلاويل درگير هستند. كلاچ همچنان در حال چرخش است و تعويض دنده سخت و يا حتى غير ممكن خواهد بود.

10- تعویض ناخودآگاه دنده ها

دنده ى خودرو بايد تا زمانى كه آن را تغيير نداده ايد در يك دنده ثابت بماند ( در گيربكس دستى ) و يا اينكه كامپيوتر اين كار را انجام دهد ( در گيربكس اتوماتيك ). اگر سيستم انتقال قدرت در گيربكس دستى بدون دخالت شما دنده را عوض مى كند و يا در گيربكس اتوماتيك به طور ناگهانى دنده به حالت خلاص مى رود،  هرچه زودتر به يك تعميرگاه مراجعه كنيد.

اين مشكل بسيار خطرناك است، زيرا مى تواند باعث بروز تصادف شود. اين نشانه ى وجود مشكل در قطعه اى است كه بين دنده ها ارتباط برقرار مى كند. بنابراين اگر خودروى شما اين مشكل را دارد هرچه زودتر مشكل را بر طرف كنيد.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

28 دیدگاه دربارهٔ «چرا گیربکس زوزه میکشد؟ رفع زوزه گیربکس»

  1. سلام ماشین من تارا صفر شیش دنده هست داخل سرعت 60یا هفتاد موقعی پام از رو گاز بر میدارم یا خلاص باشه زوزه میکشه دلیلش چیه

  2. سلام من دیسک وصفحه عوض کردم برای وانت پراید ..بعد دو روز کریبکس که داغ میشه تو دنده یک ودو صدای شبیه زوزه میده تو سرعت پایین .تعمیرکار میگه مال بلبرینگ پینیون هست …و قبل تعویض دیسک و صفحه اصلا صدا نداشت..ممنون .راهنمایی لطفا

    1. کیان باتری

      با سلام
      این موضوع که بعد از تعویض دیسک و صفحه، صدای زوزه در دنده 1 و 2 و هنگام گرم شدن گیربکس ایجاد شده، کاملاً قابل بررسی است و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اینکه تعمیرکار می گوید مشکل از بلبرینگ پینیون است و قبل از تعویض دیسک و صفحه صدا وجود نداشته، تا حدودی قابل قبول است، اما نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد.

      دلایل احتمالی ایجاد صدای زوزه پس از تعویض دیسک و صفحه:

      1. بلبرینگ پینیون:
      * همانطور که تعمیرکار گفته، بلبرینگ پینیون یکی از محتمل‌ترین دلایل ایجاد این صدا است. بلبرینگ پینیون در انتهای محور ورودی گیربکس قرار دارد و وظیفه نگهداری محور پینیون را بر عهده دارد.
      * اگر این بلبرینگ فرسوده یا آسیب دیده باشد، در هنگام چرخش صدای زوزه ایجاد می کند. این صدا معمولاً با افزایش سرعت و گرم شدن گیربکس بیشتر می شود.
      * اینکه قبل از تعویض دیسک و صفحه صدا نداشته، می تواند به این دلیل باشد که:
      * هنگام تعویض دیسک و صفحه، گیربکس کمی جابجا شده و باعث شده فشار بیشتری به بلبرینگ وارد شود و صدای آن ظاهر شود.
      * لرزش ها و ارتعاشات ایجاد شده در هنگام تعویض دیسک و صفحه، باعث نمایان شدن مشکل بلبرینگ شده است.
      * به طور اتفاقی، بلبرینگ در این زمان به پایان عمر خود رسیده باشد و صدای آن ظاهر شود.

      2. تنظیم نبودن دیسک و صفحه جدید:
      * گاهی اوقات، دیسک و صفحه جدید کاملاً با مشخصات دیسک و صفحه قبلی مطابقت ندارند. این عدم تطابق می تواند باعث ایجاد لرزش هایی در گیربکس شود که منجر به ایجاد صدا می شوند.
      * همچنین، اگر دیسک و صفحه به درستی نصب نشده باشند و یا بلبرینگ کلاچ به درستی تنظیم نشده باشد، می تواند صداهایی مشابه زوزه ایجاد شود.
      * به خصوص اگر برند دیسک و صفحه قبلی و جدید متفاوت بوده و از نظر کیفیت و طراحی تفاوت داشته باشند.

      3. مشکلات دنده ها:
      * اگر دنده های گیربکس دچار ساییدگی یا شکستگی شده باشند، می توانند صدای زوزه ایجاد کنند.
      * اگر هنگام نصب مجدد گیربکس، دنده ها به درستی درگیر نشده باشند، ممکن است صداهای اضافی ایجاد شود.
      * این مورد احتمال کمتری دارد، چون شما گفتید قبل از تعویض دیسک و صفحه صدا نبوده، اما به هرحال باید در بررسی ها مد نظر قرار گیرد.

      4. کمبود یا آلودگی روغن گیربکس:
      * سطح کم روغن گیربکس یا استفاده از روغن نامناسب و یا آلودگی روغن می تواند باعث ایجاد صدا در گیربکس شود.
      * روغن گیربکس وظیفه روانکاری قطعات گیربکس را بر عهده دارد و اگر کم باشد یا خاصیت روانکاری خود را از دست داده باشد، می تواند باعث ایجاد اصطکاک و صدا شود.
      * به خصوص اگر قبل تعویض دیسک و صفحه روغن گیربکس چک یا تعویض نشده باشد.

      5. سایر عوامل:
      * گاهی اوقات صداهایی مشابه زوزه ممکن است از بلبرینگ چرخ ها یا سایر اجزای متحرک خودرو هم شنیده شود که در سرعت پایین به اشتباه به گیربکس نسبت داده شوند.

      اقدامات پیشنهادی برای رفع مشکل:

      1. بررسی دقیق گیربکس توسط یک متخصص:
      * به یک تعمیرکار ماهر و آشنا به گیربکس پراید مراجعه کنید. از او بخواهید که گیربکس را به دقت بررسی کند و بلبرینگ پینیون و سایر اجزای گیربکس را بازرسی نماید.
      * مطمئن شوید که تعمیرکار از ابزار و تجهیزات مناسب برای بررسی گیربکس استفاده می کند.
      2. بررسی تنظیم دیسک و صفحه جدید:
      * از تعمیرکار بخواهید که تنظیم بودن دیسک و صفحه جدید، بلبرینگ کلاچ و نصب صحیح آنها را بررسی کند.
      * بررسی کنید که دیسک و صفحه جدید از برند معتبر و با کیفیت تهیه شده باشند.
      3. بررسی روغن گیربکس:
      * سطح روغن گیربکس را چک کنید و مطمئن شوید که در سطح مناسب قرار دارد.
      * در صورت نیاز، روغن گیربکس را با روغن مناسب تعویض کنید.
      4. تست خودرو در شرایط مختلف:
      * پس از هر تعمیر، خودرو را در شرایط مختلف (سرعت کم و زیاد، دنده های مختلف، گرم و سرد) تست کنید تا مطمئن شوید مشکل به طور کامل برطرف شده است.
      5. اهمیت دادن به صدای زوزه:
      * صدای زوزه را جدی بگیرید و در اسرع وقت نسبت به رفع آن اقدام کنید. نادیده گرفتن این صدا می تواند منجر به آسیب جدی به گیربکس و سایر قطعات شود.

      در نتیجه با توجه به اینکه مشکل بعد از تعویض دیسک و صفحه به وجود آمده، احتمالاً مشکل از بلبرینگ پینیون یا تنظیم نبودن دیسک و صفحه جدید یا عوامل دیگری که ذکر شد، است. به هیچ عنوان با وجود این صدا به رانندگی ادامه ندهید و حتماً در اسرع وقت به یک متخصص مراجعه کنید تا مشکل شما بررسی و رفع شود.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
      ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

  3. سلام.خسته نباشید
    ی ۴۰۵ مدل ۹۳ تازه خریدم. تو دنده یک و دو بعضی وقتا زوزه بلندی میکشه
    و تو هر دنده ای وقتی پامو از رو گاز برمیدارم ی صدای زوزه ضعیفی میاد که دنده رو خلاص میکنم صدا قطع میشه
    مشکل از چیه؟هنوز وقت نکردم واسکازینو چک کنم

    1. با سلام
      صدای زوزه‌ای که از خودروی شما می‌آید، می‌تواند نشانه‌ای از چندین مشکل باشد که نیاز به بررسی دقیق و کافی توسط متخصص دارد. در زیر به برخی از دلایل رایج و راه‌حل‌های ممکن اشاره می‌شود:
      1. طبیعت گیربکس

      توضیح مسئله: صدای زوزه می‌تواند ناشی از مشکلات در گیربکس یا میل‌گاردان باشد. این مشکل معمولاً در دنده‌های اول و دوم بیشتر خود را نشان می‌دهد.
      راه‌حل: بررسی وضعیت روغن گیربکس ضروری است. اطمینان حاصل کنید که روغن به اندازه کافی و در وضعیت خوبی در گیربکس وجود دارد. در صورت نیاز، روغن را تعویض کنید.

      2. بلبرینگ و یاتاقان‌ها

      توضیح مسئله: زوزه می‌تواند ناشی از فرسودگی بلبرینگ‌ها یا یاتاقان‌های گیربکس باشد. این مشکل معمولاً در دنده‌های پایین قابل شنیدن است و هنگامی که فشار بر روی سیستم افزایش می‌یابد، واضح‌تر می‌شود.
      راه‌حل: یاتاقان‌ها و بلبرینگ‌های گیربکس را بررسی و در صورت لزوم تعویض کنید.

      3. مشکلات کلاچ

      توضیح مسئله: کلاچ ممکن است به درستی عمل نکند و تنظیمات یا قطعات آن دچار مشکل شده باشند. این مشکل می‌تواند باعث زوزه در دنده‌های پایین شود.
      راه‌حل: تنظیمات کلاچ و وضعیت دیسک کلاچ را بررسی کنید.

      4. وضعیت میل‌گاردان

      توضیح مسئله: اگر میل‌گاردان دچار مشکل باشد، این می‌تواند باعث ایجاد صدا در هنگام تعویض دنده نیز شود.
      راه‌حل: میل‌گاردان و اتصالات آن را بررسی کنید.

      5. مشکلات سر و صدای عمومی

      توضیح مسئله: گاهی اوقات، صدای زوزه می‌تواند ناشی از مشکلات دیگر مانند وضعیت لاستیک‌ها، چرخ‌ها یا تعلیق باشد.
      راه‌حل: وضعیت لاستیک‌ها و تعلیق را نیز بررسی کنید.

      در نتیجه بهترین کار در این شرایط مراجعه به یک تعمیرکار متخصص است که بتواند خودرو را در یک تست رانندگی امتحان کند و مشکل را به‌طور دقیق تشخیص دهد. این کار می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر در آینده جلوگیری کند.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

  4. محمد ناظری

    زوزه گیربکس خودرو معمولاً به دلیل مشکلات در سیستم دنده‌ها، بلبرینگ‌ها یا یاتاقان‌ها ایجاد می‌شود. از نظر فنی، چه عواملی مانند عدم روانکاری مناسب، سایش دنده‌ها، یا تنظیمات نادرست می‌توانند باعث ایجاد زوزه در گیربکس شوند؟ همچنین، چه آزمایشات یا روش‌های تشخیصی می‌توانند برای شناسایی دقیق منبع این صداها و پیشگیری از خرابی‌های جدی‌تر در سیستم گیربکس مورد استفاده قرار گیرند؟

    1. کیان باتری

      با سلام
      زوزه گیربکس خودرو یکی از مشکلات رایج در سیستم انتقال قدرت است و می‌تواند به دلیل عوامل مختلفی مانند مشکلات در دنده‌ها، بلبرینگ‌ها یا یاتاقان‌ها ایجاد شود. این صداها می‌توانند نشان‌دهنده وجود ایرادات فنی در سیستم گیربکس باشند. در ادامه به تحلیل عوامل ایجاد زوزه در گیربکس و روش‌های تشخیصی و آزمایشات مرتبط با آن می‌پردازیم.

      عوامل ایجاد زوزه در گیربکس

      1. عدم روانکاری مناسب:
      – روانکارها (روغن گیربکس) نقش اساسی در کاهش اصطکاک و سایش دنده‌ها و بلبرینگ‌ها دارند. اگر روغن به اندازه کافی وجود نداشته باشد یا کیفیت آن پایین باشد، می‌تواند منجر به افزایش دما و سایش نامناسب شود و در نتیجه زوزه ایجاد کند.
      – روغن گیربکس باید به‌طور منظم تعویض شود و از نوع مناسب با مشخصات تجهیزات خودرو استفاده گردد.

      2. سایش دنده‌ها:
      – دنده‌ها تحت بارهای سنگین در هنگام کارکرد خودرو قرار دارند. اگر دنده‌ها به دلیل استفاده نامناسب، کیفیت پایین، یا عدم تنظیم صحیح، دچار سایش شوند، می‌توانند موجب تولید زوزه شوند.
      – سایش معمولاً ناشی از استفاده نادرست از دنده‌ها، نقص در طراحی و ساخت یا کیفیت پایین مواد اولیه است.

      3. تنظیمات نادرست:
      – تنظیمات نامناسب دنده‌ها یا بلبرینگ‌ها می‌تواند باعث تداخل در حرکت آنها شود و در نتیجه زوزه ایجاد کند. این تنظیمات ممکن است در طول تعمیرات قبلی نادرست انجام شده باشند.
      – در برخی خودروها، تنظیم دقیق گیربکس و دنده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نادیده گرفتن این تنظیمات، می‌تواند به زوزه و خرابی‌های جدی‌تری منجر شود.

      4. بلبرینگ‌ها و یاتاقان‌ها:
      – بلبرینگ‌های آسیب‌دیده یا یاتاقان‌های نامناسب می‌توانند منبع اصلی ایجاد صداهای زوزه‌ مانند باشند. این بلبرینگ‌ها باید به‌درستی روغن‌کاری شوند و در صورت وجود سایش یا آسیب باید تعویض گردند.

      روش‌های تشخیصی و آزمایشات

      1. شنیداری و مشاهده‌ای:
      – مطالعه صدای زوزه در زمان‌های مختلف (هنگام شتاب یا ترمز) و در دورهای مختلف موتور می‌تواند به شناسایی منبع صدا کمک کند. صدای زوزه در دورهای خاص ممکن است به مشکل خاصی اشاره کند.

      2. بررسی روغن گیربکس:
      – بررسی سطح روغن و کیفیت آن می‌تواند نشان‌دهنده وجود مشکلات باشد. اگر روغن تغییر رنگ داده یا ذراتی در آن وجود داشته باشد، این می‌تواند نشانه‌ای از سایش دنده‌ها یا بلبرینگ‌ها باشد.
      – نمونه‌برداری از روغن و آزمایش آن در آزمایشگاه می‌تواند اطلاعات دقیقی درباره وجود ذرات سایشی و وضعیت کلی گیربکس بدهد.

      3. آزمایش لرزش:
      – استفاده از دستگاه‌های شناسایی لرزش می‌تواند به شناسایی ناهنجاری‌ها در بلبرینگ‌ها یا اجزای متحرک کمک کند. این آزمایش‌ها می‌توانند فرکانس‌های خاصی را که ناشی از مشکلات مکانیکی هستند، شناسایی کنند.

      4. تست رانندگی:
      – تست رانندگی در شرایط مختلف (سرعت، شتاب، ترمز) به تکنسین‌ها کمک می‌کند تا صداها و نشانه‌های دیگری که ممکن است مرتبط با زوزه گیربکس باشند، شناسایی کنند.

      5. بررسی فنی:
      – گاهی اوقات نیاز به این است که گیربکس باز شده و اجزای آن بررسی شوند. بررسی دنده‌ها، بلبرینگ‌ها، یاتاقان‌ها و دیگر اجزای مکانیکی می‌تواند مشکلات پنهان را نمایان کند.

      در نتیجه بایستی گفت زوزه گیربکس معمولاً ناشی از مشکلات در سیستم دنده‌ها، بلبرینگ‌ها، یا یاتاقان‌ها است و عوامل مختلفی چون عدم روانکاری مناسب، سایش دنده‌ها و تنظیمات نادرست می‌توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند. تشخیص دقیق این مشکل نیازمند استفاده از روش‌های چندگانه مانند بررسی شنوایی، آزمایشات لرزش، بررسی روغن، و انجام تست‌های فنی است که به شناسایی منبع صدا و پیشگیری از خرابی‌های جدی‌تر کمک می‌کند.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

  5. با سلام،،ماشینم لیفان 620 1800،، صدای زیادی تو حالت اولیه حرکت ماشین داره حالت صدای یاتاق،،، وقتی سرعت بالا بگیر صدای نمیمونه،، اگه تو سرعت گیربکس رو از دنده هم خلاص کنیم صدای نداره،، فقط صدا زمان حرکت اولیه ماشین،،، ممنونم اگه راهنمایی بفرمایید، با تشکر

  6. سلام راهنمایی خوبی در جهت شناسایی مشکلات گیربکس و زوزه کشیدن ارائه گردیده است. باتشکر

    1. با سلام
      درود بر شما، سپاسگذاریم،
      بسیار خوشحالیم از اینکه مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.

  7. درودبرشماخودروپرایدحرکت بادنده دو.چهارزوزه گیربکس مشهوداست واسکازین هم فول پس ایرادازچیست؟آیابرطرف میشود؟

  8. سلام
    ماشینم تاز تعمیر اساس شده ولی گیربکس گاهی اوقات یه صدای تق تق می ده و زوزه می کشه
    لطفا راهنمایی کنید

  9. ماشینم پیکان وانت دنده 3 بد جا میره وقتی در دندهد3 هستم پامو از گاز بر میدارم زوزه میکشه کاز میدم یا کلاج میگیرم قطع میشه

  10. سلام
    ماشینم سمند موتور ۱۸۰۰ مدل ۸۹
    وقتی دنده یک رو میکشم برای دو و دو رو برای سه یه صدای هووو هووو میاد که وقتی کلاج میگیرم برای تعویض دنده قطع میشه علتش چی میتونه باشه

  11. سلام ماشینم پراید.ی چنتا سوال هست خدمتتون ارز کنم.موقعی ک درجا داره کار میکنه ی صدا زوزه کم میاد،کلاج میگیری قطع میشه،دلیلش؟تو دنده دو فقط دنده دو صدا زوزه خیلی زیاد عین دف پیکان،دلیلش؟معکوس ازسه ب دو با این که هنوز کلاج گرفته شده باز ی زوزه دیگ میاد بصورت بریده بریده وسپس ممتد،دلیل؟یکی دیگم هم تو ترافیک دنده یک کلاج ک ول میکنی ی حالت تکون و انگار بسکواد میکنه؟خیلی میخشید سوالام زیاد بود.در ضمن ی دوماهی هست ک دیسک صفحه کامل عوض کردم ‌(عزام).بجزصدا دنده دو بقیه صدا ها مال بعداز تعویض صفح کلاج.تشکر

  12. سلام ماشین من سایناست 25 هزار کیلومتر کار کرده ،زمانی که در سر بالایی یا از پارک و ترافیک اروم حرکت میکنم در دنده یک و ماشین احساس میکنه به کلاژ فشار میاد زوزه میکشه و راه افتاد این صدا قطع میشه صرفا فشار افتادنی کلاژ این صدا میاد هیچکس هم

    دردش رو نفهمیده .چند جا بردم یکی میگه میل لنگ لقه مشکل از چی می تونه باشه .

  13. سلام ماشینم رانا ۶ دنده صفر کیلومتره .فقط تو دنده ۴ صدای اب هویج گرفتن میده و لرزش دنده و کمی اتاق خودرو . وقتی با دستم دسته دنده رو ب ارومی تکون میدم(فقط دنده ۴) صدا کم و زیاد میشه .ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. کیان باتری

      با سلام
      این مشکل بایستی حتما توسط کارشناس بررسی و عیب یابی گردد، اما دلایلی همچون فرسودگی دنده برنجی، خرابی ماهک دنده و ضعیف شدن صفحه کلاچ یا تنظیم نبودن سیم کلاچ می توانند دلایلی باشند برای عملکرد بد خودروی شما.

    1. کیان باتری

      با سلام
      درود بر شما، سپاسگذاریم، بسیار خوشحالیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.

  14. یه سوال دارم 
    ماشینم وقتی داغ میشه یعنی بعد از حدود 30 کیلومتر تو دنده یک و دنده دو یه صدایی شبیه زوزه یا ناله میاد که با گرفتن کلاچ (یا گاز دادن و دور گرفتن) صدا قطع می شود، این صدا رو در هیچ دنده دیگه یا در حالت خلاص ندارم یعنی زمانی که دور موتور پایین هست و مخصوصا دنده دو میشه صداشو حس کرد
    ممنون میشم جواب بدین
    ماشین فقط 10 هزارتا کار کرده 
    کارشناس نمایندگی میگه از بلبرینگ کلاچ هست مکانیک میگه ممکنه از بلبرینگ ورودی شفت باشه ولی شاید با تعویض روغن گیربکس برطرف بشه
    من موندم چه کنم؟

    1. با سلام
      اگر خودروی شما گارانتی دارد به خدمات پس از فروش آن مراجعه نمائید و در غیر اینصورت به یک متخصص یا کارشناس مراجعه نمائید تا خودروی شما را بررسی و عیب یابی نمائید.
      احتمال خرابی بلبرینگ کلاچ بسیار زیاد است و با تعویض روغن برطرف نخواهد شد.

  15. سلام میخاستم بدونم مشکل ماشینم چیه یدفعه پاموازروگازبرمیدارم دفم زوزه میکشه ماشینم پیکان وانته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش