در سالهای اخیر در بسیاری از خودروهای تولید شده در کشور، دریچه گاز سیمی قدیمی جای خودش را به دریچه گازهای برقی دادهاند که دارای مزایا و معایبی نسبت به دریچههای گاز سیمی قدیمی هستند. که در این مقاله با بررسی عملکرد هر کدام به سوال “ دریچه گاز برقی بهتر است یا سیمی؟” پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید!
عملکرد انواع دریچه گاز ماشین
انواع دریچه گاز با استفاده از يک شير پروانهاي و تغيير زاويه آن، ميزان جريان هواي ورودي به موتور را تنظيم ميكند و بنابراين ميزان پاشش سوخت نيز متناسب با اين ميزان هوا کاهش يافته و توان و گشتاور خروجي موتور تنظيم ميشود.
همچنين اين وسيله با استفاده از يک مسير جانبي به موتور اجازه ميدهد زماني که موتور تحت بار نيست و فرماني از راننده مبني بر فشار پدال گاز دريافت نشده است موتور به صورت بيبار همچنان روشن بماند.

عموماً كنترل و تغيير زاويه دريچه گاز با دو نوع اصلي صورت ميگيرد: انواع دريچه گاز، دريچه گاز مكانيكي و دريچه گاز الكترونيكي (يا برقي).
دريچه گاز مکانيکي
تا چندي پيش، بيشتر خودروها مجهز به اين نوع دريچه گاز بودند. اين نوع دريچه توسط کابل و به طور مستقيم توسط فشار پدال گاز به حرکت در ميآيد. از مزاياي اين دريچه ساده بودن سيستم و ارزاني آن است.

دريچه گاز برقي
در دريچه گاز الكترونيكي يا برقي، تغيير زاويه شير پروانهاي با ارسال سيگنال از سيستم مديريت موتور صورت ميپذيرد. سيستم مديريت موتور با توجه به فرمان راننده و البته شرايط حرکتي خودرو و عملكرد موتور و استراتژي برنامهريزيشده در واحد کنترل موتور (ECU)، دستور تغيير زاويه دريچه گاز را صادر ميكند. اين نوع دريچه گاز داراي سيستم مستقيم ارتباطي با پدال گاز نيست.
اجزای سازنده دریچه گاز

بر روی دریچه مکانیکی معمولا سه قطعه نصب میشود. این قطعات بر روی دریچه گاز برقی حذف شده اند.
گرمکن کن دریچه گاز throttle body heater
گرم کن دریچه گاز یک المنت است که بر روی دریچه های مکانیکی نصب میشود. با باز شدن سوئیچ خودرو پولکی را گرم میکند تا خودرو راحتر گاز بخورد.
استپر موتور stepper motor
شیر برقی موتوری و یا استپر وظیفه ی کنترل هوای ورودی را دارد. این شیر برقی در شرایط مختلف که نیاز به هوای بیشتری است دور موتور را تنظیم میکند. تنظیم نبودن دور موتور باعث لرزش موتور و یا بهم ریختن تون آپ موتور میشود.
دریچه گاز برقی با کمک فشنگی آب و مپ سنسور دمای آب رادیاتور و دمای هوای محیط را میسنجد. این قطعه با دستور ECU بدون نیاز به استپر پولکی برقی را تنظیم میکند.
سنسور دریچه گاز مقاومت متغییری است که با فشار دادن پدال گاز و باز شدن پولکی دریچه، مقدار باز شدن پولکی را اندازه میگیرد. مقدار باز شدن پولکی توسط TPS به واحد اهم به ECU فرستاده میشود. واحد کنترل موتور با مجموع این اطلاعات میزان پاشش سوخت را تعیین میکند.
دریچه گاز برقی نیاز به این سنسور ندارد چرا که خود سیستم میزان زاویه را از پدال گاز برقی میگیرد. استفاده از این قطعات در دنیا دیگر تقریبا منسوخ شده است و این قطعات جای خود را به دریچه های هوشمند داده اند.
سیم گاز
چند رشته سیم نازک با جنس مفتول که به هم تابیده شده است. یک سر سیم گاز به دریچه و سر دیگر سیم به پدال گاز وصل شده است که با فشردن پدال گاز پولکی باز میشود.
تفاوت دریچه گاز برقی با مکانیکی

در خودروهای امروزی دریچه گاز برقی یا Electronic throttle control به اختصار ETC نسل جدید دریچه گاز های مکانیکی هستند. این قطعه به کمک پدال گاز برقی کنترل میشوند. در حالی که دریچه گاز های مکانیکی دارای پولکی هستند که به واسطه ی یک سیم گاز و یک پدال مکانیکی باز و بسته میشود. باز شدن پولکی مسیر هوا را باز و بسته شدن پولکی مسیر هوا را میبندد.
دریچه گاز برقی و “سنسور زاویه پدال گاز”، در موتورهای مدرنتر، جایگزین “استپ موتور” و “سنسور دریچه گاز” شده اند. در این خودروها، اطلاعات تغییر “زاویه پدال گاز” به ECU منتقل می شود، ECU با توجه به این اطلاعات فرمان لازم را به “دریچه گاز برقی” ارسال می کند تا مقدار هوای ورودی، و در نتیجه دور موتور، متناسب با مقدار گاز دادن افزایش یابد.
دریچه گاز الکتریکی خودرو چگونه کار می کند؟

دریچه هوشمند با فشردن پدال گاز برقی کار میکند. راننده با فشردن پدال به ECU درخواست ورود هوای بیشتر میدهد. کامپیوتر خودرو هم با توجه به پارامترهای مختلف مقدار دقیق نسبت هوا به سوخت را تنظیم میکند و پولکی به مقدار نیاز باز میشود.
مزایای دریچه گاز برقی
- در دریچه های هوشمند دیگر قطعات مکانیکی تا جایی که شده حذف شده اند. قطعات مکانیکی اصطحلاک بیشتری نسبت به قطعات الکترونیکی دارند.
- یکی از مزایای این قطعه تنظیم دقیق هوای ورودی است. اینکار باعث افزایش راندمان و جلوگیری از خام سوزی میشود.
- دریچه گاز مکانیکی همیشه مشکل خراب شدن استپر و سنسور دریچه گاز را دارند.
- خراب شدن استپر و سنسور دریچه گاز باعث گاز هرز خوردن خودرو میشود.
- اما این قطعه با حذف شدن قطعات مکانیکی اضافی خرابی ها را به حداقل رسانده است.
- دریچه گاز برقی نسبت به مکانیکی نیاز به سرویس های کمتری دارد.

معایب دریچه گاز الکترونیکی
بزرگترین مشکلی که در این سیستم است که رانندگان همیشه از آن صحبت میکنند تاخیر در گاز خوردن خودرو است.
دریچه هوشمند با حذف سیم گاز پدال گاز برقی نصب شده است. این پدال با میزان فشرده شدن سیگنال به ECU ارسال میکند.
کامپیوتر خودرو به میزان فشرده شدن پدال دستور گاز خوردن و باز شدن پولکی دریچه گاز را به دریچه ارسال میکند. از آنجایی که دریچه هوشمند است به میزان دستور ECU باز میشود.
این عملیات زمان بر است و از زمان فشردن پدال گاز تا گاز خوردن خودرو یک الی دو ثانیه زمان میبرد. این تاخیر در گاز خوردن بزرگترین مشکل دریچه هوشمند است.
مشکل دیگری که در این نوع سیستم است پیچیدگی در سیستم و کامپیوتری شدن سیستم گاز خوردن خودرو است. این کار عیب یابی خودرو را کمی دشوار تر میکند.
دریچه گاز برقی بهتر است یا سیمی؟
هر کدام از این مدل دریچهها مزایا و معایب خاص خود را دارند. به صورت کلی دریچه گاز مکانیکی به دلیل وجود همین ارتباط مکانیکی عملا هیچ تاخیری ندارند. این موضوع بدیهی است چرا که اصولا در انتقال نیرو، چیزی به نام تاخیر زمانی مفهوم ندارد و اعمال نیرو و دریافت عکسالعمل آن همزمان رخ میدهد.
بنابراین در دریچه گاز مکانیکی ریسپانس آنی خواهیم داشت و این مزیتی بزرگ است. ضمن آنکه هیچ سیستم دیگری در ارتباط دریچه گاز و پدال گاز دخالت ندارد بنابراین دستور ما عینا به دریچه گاز منتقل شده و شاهد پاسخ آنی خواهیم بود.
این مزیتی است که دریچه گاز برقی از آن محروم است چرا که همواره در کارکرد آن سرعت پاسخ ECU به پتانسیومتر پدال و سرعت پاسخ موتور کنترل دریچه گاز مطرح است. ضمن آنکه همواره در تعیین زاویه دریچه گاز محاسبات ECU و پارامترهای جانبیای که در نظر میگیرد دخیل است بنابراین هیچگاه زاویه دلخواه ما به آن اعمال نمیشود.
به همین دلیل هم هست که همچنان در بسیاری از مسابقات نظیر انواع رالی از دریچه گاز سیمی استفاده میشود. اما در مقابل دریچه گاز برقی مزایای خاص خود را دارد. دریچه گاز برقی در کنترل حجم هوای ورودی بسیار دقیقتر از دریچه گاز مکانیکی عمل میکند.
به دلیل نبود اتصال مکانیکی، دست طراح برای قرار دادن مجموعه در هر نقطهای از محفظه پیشرانه کاملا باز است و میتوان طراحیهای بهتری انجام داد. دریچه گاز برقی به دلیل دخالتهای ECU به ما امکان کنترل بهتر مصرف سوخت و آلایندگی را میدهد و همچنین بستری است برای دخالت بدون دردسر سایر سیستمها نظیر کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سیستم برنامه کنترل پایداری (ESP) و گیربکس اتوماتیک.
به علت همین دخالتپذیری بیشتر دریچه گاز برقی نیز امروزه تمایل سازندگان بر دریچه گاز برقی بیشتر بوده تا بتوانند امکانات بیشتری به خودرو اضافه کنند. اما اگر صحبت از سرعت عمل بالا و یا کاهش هزینه ساخت باشد، برتری با دریچه گاز مکانیکی خواهد بود.
رفع تاخیر دریچه گاز برقی
در خودروهای امروزی به منظور کنترل آلایندگی و گرفتن استاندارد های آلایندگی یورو ۴ دریچه گاز را بصورت برقی طراحی می کنند تا ایسیو میزان بازشدن آن را کنترل کند. این امر باعث شده تا تاخیر دریچه گاز در خودروهای جدید مشهود باشد.
مثلا در ۲۰۷ و ۲۰۶ های جدید ایرانیزه با ایسیو EeasyU2. 5 تاخیر دریچه گاز بسیار مشهود می باشد که در ریمپ ایسیو و به کمک جداولی مانند شکل زیر می توان تاخیر دریچه را بهینه کرد.
همچنین کاراکال با پیداکردن ادرس های مرتبط با دریچه و پدال گاز، می تواند این نسبت را بصورت خطی تغییر دهید و تاخیر دریچه گاز بطور کامل حذف شود و پدال گاز مانند پدال گازهای سیمی عمل کند
در خودروی های چینی مثل S5 و جک J5 و لیفان ۸۲۰ و ایکس ۶۰ نیز این تایخر بسیار زیاد بوده که با ریمپ ایسیو کاملا این تاخیر رفع می گردد.
عیب یابی و علائم خرابی دریچه گاز
در صورت خرابی این قطعه چراغ چک روشن می شود. و دیگر با فشار دادن پدال گاز، دور موتور افزایش نمی یابد، یا بسیار ناچیز بالا می رود.
قابل ذکر است که چون این قطعه در معرض هوا قرار دارد، معمولا کثیف شدن و جرم گرفتن آن باعث نوسان دور موتور آرام خودرو می شود، که در این حالت با استفاده از “اسپری گانک”، می توان آنرا شستشو داد و مشکل را حل کرد.

سرویس دریچه الکترونیکی
برای شستشو و سرویس محفظه ی ورودی هوا باید خودرو خاموش باشد، در حالت موتور روشن هرگز نباید عملیاتی روی دریچه گاز انجام داد.
- هواکش موتور را باز کنید. برای باز کردن هواکش فقط به یک پیچ گوشتی دو سو نیاز دارید.
- بست هواکش را باز کنید و هواکش را بیرون بیاورید.
- کمی هواکش سفت درمیاید با دقت و با زور بیشتر هواکش را به سمت بیرون بکشید.
- با یک اسپری انژکتور داخل دریچه را تمیز کنید.
- یک نفر داخل خودرو بشیند. سوئیچ را باز کند و پدال گاز را تا انتها فشار دهد.
- پولکی دریچه گاز باز میشود. وقتی دریچه باز شد کامل میتوانید ورودی هوا را سرویس کنید.
رفع کپ دریچه برقی (تعریف و برنامه ریزی)

در بعضی مواقع خودرو به مشکل گاز نخوردن و یا نوسان دور موتور برمیخورد. برای حل این مشکل نیاز به معرفی دریچه گاز برقی و هماهنگ سازی دریچه با ECU است. این کار نیاز به فعالیت و کار خاصی ندارد.
- ابتدا سر باتری قطب مثبت باتری ماشین را ۵ دقیقه قطع کنید.
- پس از گذاشتن سر باتری سوئیچ را کامل باز کنید.
- پدال گاز را تا انتها به مدت ۳۰ ثانیه نگهدارید.
- سوئچ را ببندید.
- پدال را رها کنید.
- بعد ۱۰ ثانیه سوئیچ را باز کنید.
- بعد از ۱۵ ثانیه استارت بزنید.
ریست دریچه گاز برقی با دستگاه

گاهی هم پیش میاید برنامه ی کامپیوتر بهم میخورد. در این مواقع نیاز است دریچه گاز برقی با ECU برنامه ریزی شود. به این کار ریست کردن یا فلش کردن کامپیوتر خودرو میگویند. این کار با دستگاه انجام میشود.
سلام ساینا ۱۴۰۱ داریم وقتی صبح هوای سرد استارت میزنم ماشین روشن میشه بعد بالافاصله خاموش میشه و بعد سه یا چهار استارت ماشین روشن میشه علت چی میتونه باشه؟
با سلام
با توجه به توضیحات اندک شما، خاموش شدن ناگهانی خودرو پس از استارت در هوای سرد، و نیاز به چند بار استارت برای روشن شدن مجدد، میتواند ناشی از چندین عامل باشد. در اینجا به بررسی احتمالات و راهحلهای ممکن میپردازیم:
1. مشکل در سیستم سوخترسانی:
* فشار سوخت:
* علت: پمپ بنزین ممکن است در هوای سرد، فشار سوخت کافی را به سرعت تأمین نکند.
* راهحل:
* بررسی کنید که آیا پمپ بنزین در هنگام استارت، صدای عادی دارد یا خیر.
* بررسی فشار سوخت توسط مکانیک ماهر.
* در صورت نیاز، تعویض پمپ بنزین (در صورت تشخیص خرابی).
* فیلتر سوخت:
* علت: گرفتگی فیلتر سوخت میتواند جریان سوخت را محدود کرده و باعث این مشکل شود، به خصوص در هوای سرد که سوخت غلیظتر است.
* راهحل: تعویض فیلتر سوخت.
* انژکتورها:
* علت: کثیفی یا گرفتگی در انژکتورها میتواند باعث عدم پاشش صحیح سوخت شود.
* راهحل:
* استفاده از مواد افزودنی تمیزکننده انژکتور در باک بنزین.
* تمیز کردن انژکتورها توسط متخصص.
* نشتی سوخت:
* علت: نشتی در خطوط سوخت میتواند باعث کاهش فشار و اختلال در استارت شود.
* راهحل: بررسی خطوط سوخت توسط مکانیک برای یافتن نشتی.
2. مشکل در سیستم جرقه:
* شمعها:
* علت: فرسودگی یا خرابی شمعها، به خصوص در هوای سرد، میتواند باعث ایجاد جرقه ضعیف یا عدم جرقه شود.
* راهحل: تعویض شمعها.
* کوئل:
* علت: خرابی کوئل میتواند باعث عدم ایجاد جرقه در سیلندرها شود.
* راهحل: بررسی و در صورت نیاز، تعویض کوئل.
* وایر شمع:
* علت: خرابی یا فرسودگی وایر شمع میتواند باعث انتقال نامناسب جریان برق به شمعها شود.
* راهحل: تعویض وایر شمعها.
3. مشکل در سنسورها:
* سنسور دمای آب (ECT):
* علت: این سنسور، دمای موتور را به ECU (کامپیوتر خودرو) گزارش میدهد. اگر سنسور ECT اطلاعات اشتباهی ارسال کند، ECU نمیتواند ترکیب سوخت و هوا را به درستی تنظیم کند، به خصوص در هوای سرد.
* راهحل:
* بررسی عملکرد سنسور ECT توسط دیاگ.
* در صورت نیاز، تعویض سنسور.
* سنسور دور موتور (RPM):
* علت: این سنسور، اطلاعات مربوط به دور موتور را به ECU ارسال میکند. اگر این سنسور خراب باشد، ECU نمیتواند عملکرد درستی داشته باشد.
* راهحل: بررسی و در صورت نیاز، تعویض سنسور.
* سنسور دریچه گاز (TPS):
* علت: این سنسور موقعیت دریچه گاز را به ECU اطلاع میدهد. خرابی آن میتواند بر عملکرد موتور تأثیر بگذارد.
* راهحل: بررسی و در صورت نیاز، تعویض سنسور.
4. مشکلات دیگر:
* باتری:
* علت: در هوای سرد، قدرت باتری کاهش مییابد. اگر باتری ضعیف باشد، ممکن است استارت زدن دشوار شود.
* راهحل:
* بررسی ولتاژ باتری.
* شارژ یا تعویض باتری (در صورت نیاز).
* استپر موتور (موتور پلهای):
* علت: استپر موتور وظیفه تنظیم دور آرام موتور را بر عهده دارد. خرابی این قطعه میتواند باعث خاموش شدن موتور پس از استارت شود.
* راهحل: تمیز کردن یا تعویض استپر موتور.
* ECU (کامپیوتر خودرو):
* علت: در موارد نادر، مشکل در ECU میتواند باعث بروز این مشکل شود.
* راهحل: بررسی ECU توسط متخصص.
مراحل عیبیابی:
1. بررسیهای اولیه:
* اطمینان از سالم بودن باتری.
* بررسی و تمیز کردن ترمینالهای باتری.
* بررسی سطح روغن موتور.
* بررسی و تعویض فیلتر هوای موتور (در صورت نیاز).
2. استفاده از دستگاه دیاگ:
* اتصال دستگاه دیاگ به خودرو برای خواندن کدهای خطا.
* بررسی پارامترهای سنسورها در لحظه استارت و روشن شدن موتور.
3. بازدید از یک مکانیک ماهر:
* در صورت عدم رفع مشکل، مراجعه به یک مکانیک ماهر برای بررسی دقیقتر و عیبیابی تخصصی.
نکات مهم:
* از دستکاری غیرضروری در سیستمهای خودرو خودداری کنید.
* در صورت عدم داشتن دانش فنی کافی، از یک مکانیک کمک بگیرید.
* به علائم دیگر خودرو (مانند روشن شدن چراغهای هشداردهنده) توجه کنید و به مکانیک اطلاع دهید.
امیدوارم این اطلاعات به شما در عیبیابی مشکل خودروتان کمک کند. کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
ممنون بابت توضیحات
درود بر شما، سلامت باشید.
آیا میشه دریچه برقی را باز کنم و سیمی جاش ببندم ماشینم سورن پلاس هستش
یه سوال داشتم پارس تیو فایو 1400دارم دریچه سیمی وقتی ماشین سرده صبحا که استارت میزنم راهت روشن میشه ولی وقتی راه میوفتم ماشین خاموش میشه گاز نمیخوره باید پر گاز بردی وقتی که گرم میشه مشکلش حل میشه
کسی نمیدونه مشکل چیه؟
با سلام
مشکلی که شما در خودروی پارس TU5 خودتون توصیف کردید، به نظر می رسه که مرتبط با سیستم سوخت رسانی یا سیستم کنترل موتور در حالت سرد باشه. چندین علت احتمالی میتونه داشته باشه:
* سنسور دمای هوا (IAT): این سنسور دمای هوای ورودی به موتور رو تشخیص میده. اگر این سنسور خراب باشه یا اطلاعات غلطی رو به ECU (کامپیوتر خودرو) ارسال کنه، ECU ممکنه مخلوط سوخت و هوا رو به اشتباه تنظیم کنه، به خصوص در حالت سرد موتور. این میتونه باعث خاموش شدن موتور در دور آرام بشه.
* سنسور دمای آب (ECT): این سنسور دمای آب خنک کننده موتور رو تشخیص میده. اگر این سنسور خراب باشه، ECU ممکنه اطلاعات نادرستی درباره دمای موتور داشته باشه و به همین خاطر تنظیم سوخت رو به درستی انجام نده.
* پمپ بنزین: ممکنه پمپ بنزین در حالت سرد به اندازه کافی بنزین رو پمپاژ نکنه. این میتونه در اثر فرسودگی، گرفتگی فیلتر بنزین یا مشکلات برقی ایجاد بشه.
* تزریق کننده ها (انژکتورها): اگر انژکتورها در حالت سرد به درستی سوخت رو تزریق نکنند، موتور ممکنه به دلیل کمبود سوخت خاموش بشه.
* سیم کشی و اتصالات: ممکنه در سیم کشی سنسورها یا سایر قطعات سیستم سوخت رسانی، اتصالی یا قطعی وجود داشته باشه.
* ECU: در موارد نادر، ممکنه مشکل از خود ECU باشه. اگر ECU اطلاعات صحیحی رو دریافت کنه ولی تنظیمات سوخت رو به درستی انجام نده، میتونه باعث این مشکل بشه.
راه حل پیشنهادی:
1. بررسی سنسورهای دمای هوا و آب: اول از همه، پیشنهاد میکنم که سنسورهای دمای هوا (IAT) و دمای آب (ECT) رو توسط یک مکانیک متخصص بررسی کنید. این سنسورها معمولا قابل تعویض هستند.
2. بررسی پمپ بنزین: فشار بنزین رو در حالت سرد موتور چک کنید. اگر فشار بنزین خیلی پایین باشه، ممکنه پمپ بنزین یا فیلتر بنزین مشکل داشته باشه.
3. بررسی انژکتورها: این کار نیاز به ابزارهای تخصصی و دانش فنی داره و بهتره توسط یک مکانیک با تجربه انجام بشه.
4. بررسی سیم کشی و اتصالات: سیم کشی و اتصالات مربوط به سیستم سوخت رسانی رو بررسی کنید. دنبال هرگونه سیم لخت، قطع شدگی یا اتصالی باشید.
5. دیاگ گرفتن: حتما یه دیاگ بگیرین تا ببینین آیا ECU کد خطایی رو ثبت کرده یا نه. این کدها میتونن به شناسایی مشکل کمک زیادی کنند.
به طور خلاصه، تشخیص دقیق مشکل نیاز به بررسی های فنی دقیق توسط یک مکانیک ماهر داره. دیاگ گرفتن اولین و مهمترین گام برای تشخیص مشکل هست. با توجه به اینکه مشکل فقط در حالت سرد موتور وجود داره، تمرکز بیشتر روی سنسورهای دمای هوا و آب و پمپ بنزین منطقی تر به نظر میاد.
کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
ممنون بابت پاسخ گویی ❤️🙏🏼
سلام من سلکس (پژو 405 SLX) مدل ۹۰ دارم دریچه برقی پرقدرت وپرشتاب اصلان تاخیرنداره توگازوشتاب باماشین دریچه سیمی هم انداختم بازم نتونستن ردکنن ازم ماشالله درجاشتاب میگیره بدون تاخیر
سلام
خیلی عالی و مفید همه چی رو توضیح دادید
ممنون از شما،🙏🙏🙏🌹🌹🌹
با سلام
درود بر شما و سپاسگزاریم.
بسیار خرسندیم از اینکه مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید بوده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام من ی تیوفایو میخوام بخرم شتابش کمه ولی دریچه سیمیه بعد از ی مدت گازش بدم شتابش درست میشه؟
با سلام
تیوفایو (T5، یا موتور TU5) بهطور کلی موتور قابل اعتمادی هست، اما ضعفهایی مثل شتاب اولیه کمی پایینتر از انتظار داره، مخصوصاً توی خودروهایی که وزن بیشتری دارن (مثل سمند با این موتور).
در مورد سؤال شما:
✅ افت شتاب معمولاً میتونه به عوامل مختلفی ربط داشته باشه، از جمله:
– وضعیت دریچه گاز سیمی که ذکر کردی
– گرفتگی سنسورها (مثل سنسور اکسیژن یا سنسور دریچه گاز)
– کثیفی یا گرفتگی انژکتورها
– فشار ضعیف پمپ بنزین
– کیفیت بنزین
✅ بهبود عملکرد با گذشت زمان: وقتی گاز بیشتری بدی و موتور گرمتر بشه، ممکنه شتاب کمی بهتر بشه که این به علت گرم شدن موتور و روانتر شدن عملکرد قطعات هست، اما این تغییر بیشتر موقتیه و گاز دادن و گاز خوردن باعث افزایش شتاب خودرو نخواهد شد.
چطوری بفهمیم مشکل کجاست؟
1. سرویس دریچه گاز: دریچههای سیمی معمولاً در اثر گذر زمان کثیف میشن. تمیز کردن یا سرویسش میتونه تا حد زیادی رکود شتاب رو رفع کنه.
2. چکاپ انژکتورها: رسوبها ممکنه عملکرد انژکتورها رو مختل کنن. استفاده از انژکتورشور یا شستشوی تخصصی میتونه مؤثر باشه.
3. تعویض فیلترها: فیلتر هوا و فیلتر بنزین رو اگه مدتیه عوض نکردی، حتماً تعویض کن.
4. بررسی سنسورها: سنسور اکسیژن، مپ سنسور (MAP)، و حتی ایرباد تنظیم سوخت رو چک کن تا مثلث احتراق (سوخت، هوا، جرقه) درست کار کنه.
5. بنزین مناسب: همیشه بنزین باکیفیتتر و در صورت امکان سوپر استفاده کن. ترکیب سوخت بد میتونه شتاب رو کم کنه.
بهبود دائمی شتاب تیوفایو:
– ریمپ ECU (افزایش توان نرمافزاری): تنظیمات کامپیوتر موتور (ECU) رو میشه تغییر داد که قدرت و شتاب رو بهتر کنه، البته با مصرف سوخت کمی بالاتر.
– ارتقاء قطعات مثل هدرز (برای خروج بهتر گاز) یا استفاده از فیلتر هوای اسپرت میتونه به افزایش راندمان موتور کمک کنه.
– تعویض شمعها با مدلهای باکیفیت (مثل شمعهای سوزنی) هم میتونه تأثیر خوبی روی احتراق و شتاب بذاره.
کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
عالی بود،ممنون
با سلام
درود بر شما سپاسگذاریم. خوشحالیم از اینکه مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید بوده است.
سلام وقت بخیر دوستان
به نظر شما مصرف بنزین زیاد سایناs مربوط به دریچه گاز برقی هست؟ دوستانی که ساینا دارن کمک کنن ماشین من خیلی بنزین میسوزونه
نگران نباشید چون ماشین شما صفره این مشکل رو داره بعد از کارکرد حدود ۵ الی ۱۰ هزار مصرفش نرمال میشه
با ۲۰ هزار کار ماشین درجا خاموش میشود و مصرف سوخت بالا
سلام آیا cng دستی روی نیسان که دریچه برقی داره جواب میدهد
سلام من یه ۲۰۷ دارم دریچه گازش برقیه هنگام رانندگی وقتی پامو از روی گاز بر میدارم حدودا ۲ ثانیه طول میکشه که دور موتور پایین بیاید بفرمایی مشکل کجاست .ممنون
احتمال زیاد سویچ کلاچ فشنگی کلاچ هم میگن مشکل داره، یا کلا خرابه که میتونی با اهم متر چک کنی یا به موقع کلید عمل نمیکنه که باید موقعیتش رو تنظیم کنی
خیلی عالی توضیح دادید،تشکر
سلام.درخصوص دریچه گاز ۲۰۶ سیمی.
جایی که سیم گاز به آن وصل میشود آن قسمت مشکی رنگ پلاستیکی رنگ شکسته وکمیاب هست.درضمن وخرید یک دریچه گاز کامل هم گران در میاد بخاطر آن قطعه .آیا آن قطعه مشکی رنگ پلاستیکی که سیم گاز به آن وصل میشود بتنهایی پیدا میشود؟
سلام
سپاس بابت مطالب ارزشمندی که جمع آوری کرده بودید.
تازه متوجه عملکرد دریچه های برقی شدم.
بنده درچه گاز برقی را پیشنهاد میکنم به عنوان یک مکانیک
به چه علت بهتر هست؟ میشه نظرتون رو بیشتر توضیح بدین چون خودم برقی دارم
سلام میشه توضیح بدین ممنونم چون من برقی دارم گاز خورش افتضاع است
استهلاک اینجوریه ممنون از اطلاعات خوبتون
سلام من پژو پارس اتومات TU5 دارم. ماشین ۳-۴ سالی هست همش ارور دریچه گاز میده، تا حالا خیلی هم خرجش کردم ولی کسی نتونسته درستش کنه.
گاهی اوقات گاز نمیخوره، هیچ مشکل دیگه ای نداره. هزینه کردم دریچه گاز رو هم تعویض کردم ولی درست نشده. چیکار کنم؟؟
بنده هم دقيقاً اين مشكل را باماشين خودم دارم.در ضمن ماشين من صبحها اصلا ساساتش كار نميكنه حتي در دماي زير صفر.
مشکل از دریچه گاز نیست از فیش های پدال گازه
فقط پژوپارس تیوفایو گاز سیمی موشک زمینیه تو انی ۲۰۰تاروپرمیکنه اما برقیشون جگرتو خون میکنه تا برسی به ۱۲۰تا وتو سینه کشی هم که کاریت میکنه بیاری بالا تیوفایوسیمی هرچی بگی میارزه
نه.اینطور نیست.من یه پارس تیوفایو ۹۹ گاز برقی دارم ۷۰۰۰ تا کارکرد. ماشاالله راحت سرعت رو پر میکنه
پس نتیجه گیری اینه که دریچه گاز سیمی بهتره
سلام جناب،من ساینا اس دارم بنظرتون آیا میشه دریچه گاز برقی عوض کنم بجاش سیمی بزارم
با تشکر از مطلب عالی که گذاشتید.
فقط استهلاک درست است نه اصطحلاک.
سلام من برلیانس ۲۳۰ دارم .دور موتور ماشین تو حالت خلاص بین ۱.۲ تا ۱.۴ هستش و مصرف بنزینشم هم بالا رفته.به تعمیرگاه مراجعه کردم گفتن از دریچه گازشه و باید تعویض بشه.میخواستم بدونم ممکنه از سنسور دریچه گاز بلشه و دریچه گاز قابلیت تعمیر و یا رفع عیب داره یا نه
والا کی گفته خرابی گاز سیمی بیشتره
منکه ۱۲ ساله هیچ خرابی ای مربوط به گاز نداشتم، فقط یبار استپر عوض کردم
گاز برقی کنده بدرد نمیخوره
سلام من پژو ۲۰۷ سقف شیشه ای دارم گاز برقی میخواستم بدونم وقتی گاز میدم دنده یک میخوام برم رو دو ماشین ۲ ثانیه گاز میخوره دوباره برمیگرده مشکل چیه؟؟و چجوری رفت میگرده؟؟
ماشین مدل ۹۷ هستش.این مشکل بیشتر برای شتاب در دنده های سبک مشاهده میشود
سلام خسته نباشد.من یک سمند ef7دوگانه با ایسیو m17دارم.جدیدا پشکل که پیدا کردم در حالت شتاب اولیه ماشین ریپ میزنه و بعد از بالا رفتن دور موتور مشکل رفع میشه.این مشکل بیشتر روی بنزین مشاهده میشه و روی گاز به صورت محسوسی.اکثر سنسورها رو عوض کردم نتیجه ای نگرفتم.حتی برنامه ایسیو رو نیز عوض کردم .ممنون میشم راهنمایی کنید
Ok
سلام slxمدل ۹۹گاز برقی بوش m17دارم
توجاده سرعت ۱۴۰تا چراغ چک روشن شد،گاز خوب نمیخورد ،ماشین کم جون شد ،مصرف بنزین زیاد شده،و ی صدایی مث گرفتگی قسمت منیفولد میاد بردم دستگاه گذاشتم گفت ک کاتالیزت گرفته
از دوستانی ک براشون پیش اومده یا اطلاعی دارن ممنون میشم راهنمایی کنن
با تشکر
کاتالیزورت باید خالی کنی و خاک داخلش رو ۲ میلیون میخرن ولی به هیچ عنوان با اون کاتالیزور خالی ماشینت رو رها نکن چون مصرف بالا میره صدا زیاد میشه عمر قطعات موتور کم میشه در اولین فرصت یه کاتالیزور ایران دلکو مارک اصلی بخر بنداز روش حدودا ۴ تومن هست ولی خیالت تا ۱۰۰ هزار تا راحت میشه.
سلام ایکس 22دنده دارم چهارهزارتا کار دیاگ زدن نمایندگی گفتن مشکل دریچهگاز حین حرکت دیگه ماشین گاز نمیخوره قطع میشه باید خاموش روشن کنی تا دوباره گازش کارکنه باز چند متر میره دوباره وقتی پات رو پدال گاز قطع میشه حین حرکت خطرناکه مخصوصا سرپل یا سربالای دریچه گازش تعمیر میشه یا باید تعویض کنم ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام
با توجه به توضیحاتی که بیان نمودید این مشکل نیاز به بررسی و چکاپ کامل توسط نمایندگی های رسمی و خدمات پس از فروش خودروی شما دارد.
توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با امداد خودرو مدیران خودرو تماس حاصل نمائید.
منم تو ایکس 33همین مشکل رادارم
سلام. سوال من اینه ک شما فرمودین میشه ریمپ کرد و مشکل تاخیر حل میشه و مثل دریچه گاز سیمی میشه. این ریمپ کردن باعث نمیشه که مصرف سوخت بره بالا و مثل مصرف دریچه سیمی بشه؟
سلام منم این مشکلی دارم دریچه گاز برق م آیا ریمپ بکنم بر طرف میشه جواب ممنونم پارس موتور جدید هستم
تشکر از راهنمایی و آگاهی رسانیتون
سلام من یک پراید یورو 4دارم توی دور پایین ریپ میزنه، اولم که روشن میشه سه کار میکنه بعد درست میشه برای روشن شدنم باید یکم گاز رو بگیری هرجا میرم نمیتونن درست کنن کسی هست کمک کنه؟؟؟
با سلام
شرکت کیان باتری یک استارتاپ تخصصی در زمینه باتریهای استارتر خودرویهای مختلف است که به صورت شبانهروزی در مناطق 22 گانه شهر تهران به ارائه خدمات حمل و نصب رایگان در محل مشتری میپردازد.
اطلاعات و مقاله هایی که مشاهده و مطالعه می نمائید برای ارتقاء سطح اطلاعات مشتریان این شرکت تهیه و بارگزاری می شوند و به صورت تخصصی این خدمات را ارائه نمی دهیم.
مشکلی که بیان نمودید به احتمال زیاد برای تنظیم نبودن سنسور دریچه گاز خودرو اتفاق می افتد اما توصیه می شود برای رفع این مشکل حتما به یک متخصص برق خودرو مراجعه نمائید تا پس از بررسی و چکاپ کامل (سیستم های سوخت، هوا و برق خودرو) را بررسی نماید.
این مشکل دلایل مختلفی از جمله فرسودگی یا تنظیم نبودن فیلر شمع ها و یا خرابی و نشتی وایرها، خرابی استپر موتور یا سنسور دریچه گاز، تنظیم نبودن سوزن های انژکتور، خرابی سیستم هوا (مکش تراکم و احتراق خودرو).
سلام.. ماشینت واشر سوخته
سلام
مرسی بابت توضیحات عالی دم شما گرم
من دقیقا مشکل نوسان دور موتور و گاز نخوردن دارم(ماشین ۲۰۷)
هرجا میبرم یه چیزی میگن و چون با خاموش کردن ماشین تا چند روز رفع میشه ، نمیشه پیش مکانیک فهمید که ایراد برطرف شده یا نه…
ممنون میشم کسی اگه تجربه ایی داره راهنمایی کنه…
با سلام
ماشینم در دنده های پایین یک و دو با فشار دادن پدال گاز سه چهارتا لگد میزنه و بدنه به جلو هی پرت میشه هی ول میکنه تا آخر انگار با بالا رفتن دور موتور لگد قطع میشه و خوب میشه.
در ول کردن پدال گاز هم باز همین اتفاق می افته و سه بار ضربه میزنه و بعد حرکت ماشین عادی میشه.
حس میکنم یک چیزی تو سیستم کلاچ گیربکس لقه که باعث این میشه و زمانی که کلا کلاچ رو ول میکنم ی تق صدا میده و بعد کلاچ درگیر میشه و مثل وقتی هست که راننده ناشی است و یک دفه کلاچ رو ول میکنه میشه و انگار یکی از پشت میزنه به ماشین و گوپ صدا میده.
لطفاً این مشکل منو بگید از چیه تو رو قرآن سه ماهه دارم میرم نمایندگی نمیتونن حلش کنن.
چون ماشین شما صفر هست و دیسک و صفحه رگلاژ نیست من هم بعد از اینکه دیسک و صفحه عوض کردم این مشکل هست یا کلاچت بیار بالا که فشار میاره به گیربکس یا با همین مشکل کمی صبر کن تا ساز صفحه نازک تر بشه و مشکل رفع بشه.
مشکل کاتالیزور دارد
با سلام من پارس tu5 دارم ولی با اینکه 1401 هست اولی سفری که در کوه ها رفتم اصلاً کشش نداشت و راضی نیستم و نمیدانم این مورد مربوط به برقی بودن دریچه فقط میباشد یا چیز دیگر
با سلام
عدم توانایی و کشش خودرو در سربالایی، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. برای عیب یابی و رفع این مشکل می بایست به یک متخصص یا خدمات پس از فروش خودروی خود مراجعه نمائید تا پس از بررسی های مورد نظر مشکل آن را مرتفع نمایند.
آره مشکل مردمم اینجاس ک دریچه گاز ماشینتون برقیه.اگه سیمی باشه این شکلی نیست مستقیما با فشار پدال گاز میخوره بدون تاخیر
سلام من ایکس 33کراس دنده ایی گرفتم کافیه که سربالایی ایست کنی دیگه بیچاره ایی. مگه حرکت میکنه ..حتی سه بار خاموش کردم. اصلا سربالایی کشش نداره همه میگن بخاطر گاز برقی هستش..آخه چرا ؟
دیسک صفحه حتما چک بشه. خودرو ۴۰۵ صفر کیلومتر داشتم کشش نداشت. دیسک صفخه باز شد. کاملا تاب داشت.خودرو صفر بود تاکید میکنم. متشکرم از مدیران ایران خودرو….
سلام همشون خيلي هم خوبند الحمدلله و عيب ندارد الحمدلله.
سلام همیشه از راهنمایی های سایت کیان باطری بهره مند میشم و ممنون از راهنمایی علمی شما چون بعضی از مکانیک های ایران یا معلومات علمی ندارند و یا اگر معلومات هم داشته باشند وقت برای مشتری نمی گذارند
با سلام
درود بر شما، سپاسگذاریم.
بسیار خرسندیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
توضیح عالی و عامه فهم. دمتون گرم. حال کردم
استفاده کردم. بسیار بسیار علمی و در عین حال روان توضیح دادین.
با سلام
درود بر شما، سپاسگذاریم، بسیار خوشحالیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
عالی بودمرسی
با سلام
درود بر شما، بسیار خرسندیم که مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
پژو 405 ها دریچه گازشون سیمی ان ؟
با سلام
خودروهای 405 هم دریچه گاز سیمی دارند و هم دریچه گاز برقی. خودروهایی که در چند سال اخیر و در حال حاضر توسط ایران خودرو تولید می شوند از دریچه گاز سیمی بهره می برند.
خیلی مختصر و مفید بود دمتون گرم عالی بود ممنون بابت توضیحات کاملتون
با سلام
درود بر شما، بسیار خرسندیم که مطالب موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
با سلام
مطالب عالی بود.فقط مشکل من حل نشد.من پژو tu5. Slxمدل ۹۳ دارم.شمع وایر و کوئیل عوض کردم.دریچه گاز که برقی هست برنامه زدند.حالا مکانیک میگه باید پدال گاز عوض شود.کل کارکرد ماشین ۷۰هزارتاست.در صورت امکان بفرمایید اولا پدال گاز را چگونه ریست کنیم.دوما پدال گاز مدل ۹۳ چندسیمه هست.سوم راهنمایی فرمایید.چکارکنم.
پدال گاز ۴۰۵slx مدل ۹۳ شش سیمه است اگر در بین حرکت ماشین گاز نخورد وslow شد بایستی با شش رشته سیم از پدال تا ecu بطور مستقیم لحیم کاری شود در صورتی که ایراد بر طرف نشدبایستی از ecuتادریچه گاز نیز سیم کشی تعویض شود .در صورت کثیفی دریچه گاز نیز در حالت سلو ماشین گهگاهی گاز می خوردیا دور ماشین به ۱۲۰۰می رسد ولی ماشین توانایی حرکت ندارد.خرابی رله دوبل هم گاهی اوقات ماشین در حین حرکت مخصوصا سر پیچ ها خاموش می شود وبعد از استارت بدون هیچ فالتی مجددا استارت می شودواین حالت گاهی اوقات تکرار می شود.دیاگ های بلوتوثی با نرم افزار torque قادر به حذف فالت برای ۴۰۵slx هایی که ecu آنها بوش ۷.۴.۴me است می باشد.
دست شما درد نکنه
اگه بخوایم سیم کشی نکنیم باید پدال عوض بشه؟
سلام ecuبوش me 17 مدل95slx دیچه گاز سیمی هست یا برقی میخواستم بدونم ecu me17 روهردودریچه جواب میده
سلام خیر me17 فقط دریچه گاز برقی میخوره
دریچه گاز شما برقی هست بوش برقی هست زیمنس سیمی هست.
سلام، پدال گاز ساینا اس من هم انگار خلاصی داره، ی خورده ک پدال رو فشار میدی اصلا گاز نمیخوره، باید خیلی زیاد فشار بدی تا گاز بخوره، با دنده جلو که راه میری موقع تعویض دنده چون دیر گاز میخوره انگار از بقیه جا میمونی ماشینت با اونکه گاز میدی ولی نمیره جلو. چون ماشین های قبلیم این مشکل رو نداشتن، احساس میکنم رانندگی با ساینا اس سخته و طول میکشه تا عادت کنی.
۳روزه این مشکل برای منم بوجود اومده، میگن با دیاگ میفهمی مشکل از کجاست، راه حل فعلی که دارم استفاده میکنم اینه که همون لحظه که این اتفاق میافته پامو از رو گاز بر میدارم دوباره که گاز میدم مشکل برطرف میشه
ایشالا که خیره😅و مشکلی پیش نیاره
باتوجه به توضیحات شما،کپ کردن حین حرکت ورها کردن پدال گاز وگاز مجدد ورفع مشکل وگازخوردن مجدد،مشکل ماشین شماواسه سوئیچ ترمز(استپ ترمز) هست،خودتونم میتونیدعوضش کنید،التماس دعا
سایناs وکوئیکs بخاطرکیفیت پایین این قطعه،اکثرا بایدعوضش کنن
بسیار عالی من ساینا s خریدم وهمین مشکل را دارم انگار ماشین تنبل هست ونمیخواد راه بره وباید گاز بیشتر بدم تا بهتر بشه آیا باید ecu ریمپ بشه یا راه دیگری هست یا شاید به مرور بهتر میشه(قاضی)
من ساینا مدل ۹۸ دارم خداروشکر دریچه گاز سیمی هست و این مشکلاتو نداره!دریچه گاز برقی اصلا بدرد نمیخوره تاخیر گاز و تنبل بودن ماشین ب خاطر اینه که وقتی شما گاز میدی ب ایسیو فرستاده میشه و ایسیو تصمیم میگیره که هوا بنزین و پاشش سوخت … واینا چقدر باشه! ب همین خاطر مکث داره! ولی رو حالت سیمی اینطور نیست
😅😅😅😅عوضش هی باید استپر موتور و سنسور دریچه گاز و سیم گاز بخری تازه بعضیهاشون هم مثل تستپر با یکی جواب نمیده 10 تا باید بخری 😅😅😅
سلام.اگر درحالت روشن عملیات پاشیدن اسپری انژکتور را برروی دریچه گاز برقی انجام دهیم موتور خاموش میشود .چه اتفاقی می افتد؟دلیل خاموش شدن ماشین چیست؟دراین حالت چه اتفاقی برای دریچه گاز برقی خواهد افتاد؟
بسیار عالی