زنجیر چرخ خودرو یکی از وسایلی است که برای رانندگی در فصل زمستان و مسیرهای برفی، بایستی در خودرو خود به همراه داشته باشید. علاوه بر آن دانستن طریقه بستن زنجیر چرخ رانندگی بسیار مهم است. چرا که رانندگی بدون آن در جادههای یخ زده بسیار خطرناک است، و به دلیل اصطکاک پایین میان چرخ و جاده، هر لحظه امکان لغزش خودرو وجود دارد.
در این مقاله از کیان باتری ابتدا به راهنمایی شما در زمینه خرید زنجیر چرخ از میان انواع مختلف پرداخته و سپس به شما آموزش می دهیم چگونه زنجیر چرخ را ببندید؟ در این جا ساده ترین روش بستن زنجیر چرخ و نحوه باز کردن چرخ زنجیری و را توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
زنجیر چرخ چیست؟
از تجهیزات و ابزارهای لازم زمستان می باشد که می بایست حتماً در اتومبیل خود از آن به تعداد دو عدد یعنی برای یک جفت لاستیک همراه وجود داشته باشد. به زنجیری گفته می شود که دور تا دور تایر ها کشیده و بسته می شود تا لاستیک بر روی سطح یخ زده و برفی لیز نخورد.
مقاله پیشنهادی: دلایل و راهکارهای روشن نشدن ماشین در هوای سرد
راهنمای خرید زنجیر چرخ برای ماشین
زنجیر چرخ وسیلهای است که برای پیشگیری از حوادث رانندگی بر روی چرخ بسته میشود تا اصطکاک را افزایش داده و امنیت بیشتری را فراهم نماید. البته استفاده از لاستیکهای میخدار (یخشکن) نیز یکی از راههای رانندگی بر روی جادههای لغزنده است، اما میتواند هزینه بالایی را برایتان به همراه داشته باشد. بنابراین موارد زیر را پیش از خرید زنجیر چرخ خودرو باید بدانید.
1- ابعاد تایر در خرید زنجیر چرخ
برای این منظور باید از ابعاد و اندازهٔ تایر خودرو مطلع شوید. اگر به لبهٔ بیرونی تایر نگاه کنید، حروف انگلیسی و اعدادی را خواهید دید که دنبال هم نوشته شدهاند. برای خرید زنجیر چرخ به این اطلاعات نیاز پیدا میکنید:
- عدد اول مشخصکنندهٔ پهنای تایر است؛
- عدد دوم نسبت ارتفاع تایر را نشان میدهد (نسبت ارتفاع جدارهٔ تایر در مقایسه با پهنای آن)؛
- عدد سوم هم قطر تایر را نشان میدهد. اگر از برندهای خارجی تایر استفاده میکنید، احتمالا این اعداد به اینچ خواهند بود؛
- روی همان بستهبندی زنجیر چرخ مشخص شده است که مناسب برای کدام ابعاد و اندازهٔ تایر است. اگر مطمئن نبودید، با سؤالکردن از فروشندگان از ابعاد زنجیر مناسب کسب اطلاع کنید.
2- انواع زنجیر چرخ
زنجیر چرخها انواع و اشکال بسیار متنوعی دارند و شما میتوانید با توجه به بودجه مورد نظر، ابعاد لاستیک و همچنین نوع محور محرک خودرو خود یکی از آنها را انتخاب نمایید. اگر شما هم جز کسانی هستید که قصد خرید زنجیر چرخ دارید، با ما همراه باشید تا شما را با انواع زنجیر چرخ و کاربردهای آن آشنا کنیم.
- زنجیر چرخ فلزی
- زنجیر چرخ نانو پلیمر یا همان ژله ای
- زنجیر چرخ پارچه ای
زنجیر چرخ فلزی
استفاده از این نوع از زنجیر چرخ ها از گذشته های دور مرسوم بوده است. ولی با رشد شگفت انگیز علم و تکنولوژی، انسانها متوجه شدند که بهره برداری از این نوع از زنجیر چرخ ها در اغلب مواقع موجبات ورود آسیبهایی به ماشین می شود، در نتیجه محققان راهی را آغاز کردند تا سرانجام این را به تولید زنجیر چرخهای جدید شد که با عنوان زنجیر چرخ های ژله ای معروف گشته اند.
زنجیر چرخ تکی
این نوع زنجیر چرخها که آهنی هستند، از دو زنجیر به صورت موازی در طول و زنجیرهای کوتاه در عرض که دور تا دور چرخ به دو زنجیر موازی وصل شدهاند، تشکیل شده است و در نهایت، ابتدا و انتهای زنجیر چرخ تکی در راستای رشته طولی به هم متصل میشوند.
زنجیر چرخ زوجی
ساختار کلی زنجیر چرخهای زوجی تقریبا شبیه نوع تکی است؛ تفاوت آن در استفاده از سه زنجیر در طول و دو سری رشتههای عرضی ضربدری (جهت اتصال زنجیرهای طولی) در بافت آن است؛ همچنین این نوع زنجیرها نیز مانند زنجیر چرخ تکی، فلزی بوده از آهن ساخته میشوند.
مزیت های زنجیر چرخ های فلزی
- این نوع از زنجیر چرخ بسیار مستحکم هستند و خیلی راحت پاره نمی شوند.
- زنجیر چرخ فلزی برای بکسوات کردن خودرو کاربرد دارند و از لیز خوردن لاستیک ها در جاده ها جلوگیری می کنند.
- این زنجیر چرخ را در جعبه مخصوص نگهداری کنید.
معایب زنجیر چرخ های فلزی
- در هنگام حرکت خودرو ممکن است این زنجیر چرخ باز شود.
- در صورت مراقبت نکردن از این زنجیر چرخ احتمال زنگ زدگی وجود دارد.
- باز شدن زنجیر چرخ در هنگام حرکت موجب رسیدن آسیب جدی به گلگیر، جلوبندی یا حتی ترمز خودرو می شود.
- بستن این زنجیر چرخ ها مشکل است و نسبت به مدل های ژله ای کمربندی سخت تر است.
- برای بستن این نوع زنجیر چرخ ابتدا زنجیر چرخ را کف زمین پهن کنید و خودرو را به وسط زنجیر ببرید.
- استفاده از زنجیر چرخ های فلزی ممکن است به لاستیک آسیب برساند. استفاده زیاد از زنجیر چرخ و دقت نکردن در بستن زنجیر چرخ سبب ایجاد ترک بر روی محل قرارگیری زنجیر ها می کند.
زنجیر چرخ پارچه ای (ابریشمی)
زنجیر چرخهای پارچهای یا ابریشمی برای مسیرهای کوتاه مناسباند، زیرا که جنس محکمی ندارند و بیشتر در ایجاد اصطکاک و لیز نخوردن در جادههای لغزنده استفاده میشوند؛ در واقع این نوع از زنجیرها که قیمت بالایی هم دارند از فرو رفتن خودرو در برف عمیق جلوگیری نمیکنند.
همانطور که میتوان از اسم این نوع زنجیر چرخ حدس زد، جنس آن از یک نوع ابریشم خاص است که اصطکاک کمی را در جاده ایجاد میکند.
مشخصات مزایا و معایب زنجیر چرخ پارچه ای
- زنجیر چرخ های پارچه ای گران قیمت هستند بنابراین از این نوع زنجیر چرخ کمتر استفاده می شود.
- از زنجیر چرخ پارچه ای نمی توان برای چند نوع خودرو استفاده کرد و هر خودرو زنجیر چرخ مخصوص به خود را دارد.
- زنجیر چرخ های پارچه ای قدرت ماشین را کاهش نمی دهند.
- سرعت خودرو در صورت استفاده از زنجیر چرخ کاهش می یابد اما در صورت استفاده از زنجیر چرخ پارچه ای سرعت خودرو کمتر از انواع دیگر کاهش می یابد.
- به اصالت این نوع زنجیر چرخ در هنگام خرید توجه کنید زیرا الیاف مخصوص به کار رفته در تولید این نوع زنجیر چرخ سبب بالارفتن کیفیت آن خواهد شد.
- این زنجیر چرخ ها از مدل های دیگر کمتر جلوی انتقال قدرت موتور را می گیرند و در آنها لرزش، آسیب به چرخ، آسفالت جاده و جلوبندی خودرو کمتر اتفاق می افتد.
- با وجود این زنجیر چرخ ها ترمز ABS بهتر وظیفه خود را انجام می دهد و در عملکرد آن اختلالی به وجود نمی آید.
- زنجیرچرخ های ژله ای کمربندی راحت تر و سپس زنجیر چرخ های پارچه ای و بعد انواع فلزی آن نصب می شوند.
زنجیر چرخ پلیمری (ژلهای)
پلیمر مادهای است که تقریبا ارزشی برابر با آهن دارد؛ زنجیر چرخ پلیمری (ژلهای) طوری طراحی شده است که نسبت به نوع آهنی آن، بسیار راحتتر نصب شود. همچنین این نوع از زنجیر چرخها، اصطکاک بیشتری را با جاده ایجاد میکنند و در برف عمیق، مانع از فرو رفتن خودرو میشوند.
زنجیر چرخ پلیمری از محبوبیت زیادی در بازار برخوردار است و در عین حال قیمت بالایی هم دارد؛ به همین دلیل آمار فروش آن نسبت به نوع آهنی کمتر بوده و رتبه دوم خرید در بازار را به خود اختصاص داده است. این نوع از زنجیر چرخها به دلیل نصب آسان و ظاهری شیک، بیشتر در چرخهای دارای رینگ اسپرت استفاده میکنند.
زنجیر چرخ نانو پلیمری
زنجیر چرخ نانو پلیمری نسل جدیدی از زنجیر چرخهای پلیمری است که بیشتر در کشورهای بسیار سرد دنیا کاربرد دارند. از ویژگیهای منحصر به فرد این نوع زنجیر چرخها میتوان به مواردی همچون جلوگیری از آسیب به جلوبندی و گلگیر خودرو، حفظ آج لاستیک برای مدت طولانیتر و عدم ایجاد اختلال در سیستم ABS اشاره کرد.
مشصات مزایا و معایب زنجیر چرخ های ژله ای
- زنجیر چرخ های ژله ای از نوع فلزی قیمت بیشتری دارند.
- بستن این زنجیر چرخ ها راحت تر از انواع فلزی آن است.
- این زنجیر چرخ ها عموما به شکل کمربندی تولید می شوند اما از زنجیر چرخ کمربندی نمی توان روی برخی چرخ ها استفاده کرد.
- زنجیر چرخ های ژله ای در انواع باکیفیت و بی کیفیت در بازار وجود دارد.
- این زنجیر چرخ ها کارایی کمتری نسبت به زنجیر چرخ های فلزی دارند.
- افزایش کارایی زنجیر چرخ در برخی برند ها از قطعات فلزی که نقش یخ شکن دارند، استفاده می کنند.
- مهم ترین مزیت این نوع زنجیر چرخ، این است که به لاستیک ها آسیب نمی رسد چرا که با لاستیک تا می کنند.
- در صورت باز شدن این زنجیر چرخ ها جلوبندی خودرو در امان است و به گلگیر ضربه وارد نخواهد شد.
- اگر زنجیر چرخ فلزی باز نشود، سرنشین متوجه آن می شود، اما در صورت باز شدن زنجیر چرخ های ژله ای نمی توانید آن ها را هرگز پیدا کنید.
زنجیر چرخ تسمه ای
این نوع از زنجیرها به صورت موازی و مانند تسمه دور تا دور چرخ را احاطه میکنند. زنجیر چرخهای تسمهای، بازدهی کمتری نسبت به نوع پلیمری دارند و همچنین در بازار از محبوبیت کمتری نسبت به سایر زنجیر چرخها برخوردارند.
نکات مهم دیگر در خرید زنجیر چرخ
- بستها و اتصالات زنجیر چرخ را بررسی کرده و از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
- بعضی از زنجیر چرخها دارای آچار مخصوص هستند ؛ دقت داشته باشید که هنگام خرید، آن را از فروشنده دریافت کنید.
- در انتخاب زنجیر چرخ به نوع لاستیک دقت کنید؛ به طور معمول در بروشور مربوط به زنجیر چرخها، لیستی از لاستیکهای پشتیبانی شده ارائه میشود.
- در انتخاب زنجیر چرخ علاوه بر نوع، به سایز لاستیک هم دقت کنید و زنجیری متناسب با سایز تایر خود خریداری کنید.
زنجیر چرخ به کدام چرخ ها بسته می شود؟
انتخاب تایر به نوع دیفرانسیل خودرو ارتباط دارد. در خودروی تکدیفرانسیل، انتقال قدرت یا به دو چرخ جلو صورت میگیرد یا به دو چرخ عقب. باتوجهبه این مسئله لازم است زنجیر چرخها به دو چرخی متصل شوند که انتقال قدرت به آنها صورت میگیرد.
حالت دیگر مربوط به خودروی با چهار چرخ متحرک است: در این صورت هر چهار چرخ خودرو به زنجیر چرخ نیاز خواهند داشت.
البته در همان حالت اول هم، یعنی خودروهای تکدیفرانسیل، بهمنظور ایمنی بیشتر میتوان برای هر چهار چرخ از زنجیر استفاده کرد. این کار زمانی توصیه میشود که جادهها بیش از حد لغزنده باشند یا شرایط آبوهوایی بهشدت نامساعد باشد.
نحوه تشخیص دیفرانسیل خودرو
قبل از اقدام به بستن زنجیر، از دیفرانسیل جلو یا عقب بودن خودروی خود مطلع شوید، زنجیر بر روی چرخی بسته می شود که نیروی محرک خودرو به آن منتقل می شود.
اکثرا خودروهای تولید داخل دیفرانسیل جلو هستند، زنجیر چرخ بر روی خودروهای پراید، ۲۰۶، تندر ۹۰ (L90)، سمند که دیفرانسیل جلو هستند بر روی لاستیک جلو بسته می شود اما در پیکان، آر دی، مزدا۲۰۰۰، لامبورگینی، فراری زنجیر چرخ بر روی چرخ عقب بسته می شود.
نحوه تشخیص نوع دیفرانسیل در خودرو
- مشاهده زیر خودرو (دیفرانسیل عقب کاملا مشخص است).
- در عمل تیکاف، چرخ هایی که درجا می چرخند و یا بکسوات می کنند بیانگر نوع دیفرانسیل اند.
- قرارگیری موتور در خودروهای دیفرانسیل عقب مطابق شکل (موازی با طول خودرو) عمودی و دیفرانسیل جلو موازی با عرض خودرو (افقی) است).
- دقت کنید برخی خودروها دیفرانسیل جلو و عقب هستند
آموزش نحوه بستن زنجیر چرخ
برای زنجیر چرخ زدن چه چیزهایی نیاز است؟
- تا حدودی دست به آچار بودن
- داشتن آگاهی کافی از اصول نصب و بستن زنجیر چرخ
- دستکش و پک کامل زنجیر چرخ
- برخی مواقع جک و آجر
- آچار مخصوص قفل زنجیر چرخ و یا پیچ گوشتی قوی 2 سو
مراحل ساده ترین روش زنجیر چرخ بستن
1- وصلکردن زنجیر چرخ به تایر
کار عملی در نحوه بستن زنجیر چرخ از این مرحله به بعد شروع میشود. پیش از شروعبهکار لازم است خودرو را در مکان مناسبی پارک و ترمزدستی را درگیر کنید. زنجیر چرخ را بهصورت طولی روی قسمت بالایی تایر بیندازید.
امتداد آن باید از لبههای تایر آویزان شود که تقریبا سهچهارم اندازهٔ تایر را اشغال میکند. زنجیرهایی که در امتداد پهنای تایر از سمتی به سمت دیگر کشیده میشوند هم باید کاملا صاف و مستقیم باشند.
قسمتی از زنجیر را که در سطح برخورد لاستیک تایر با زمین قرار دارد با کمی فشار به داخل هل دهید تا بههنگام حرکت خودرو زنجیر چرخ تکان نخورد.
در برخی از انواع زنجیر چرخ حلقههایی به زنجیرها متصل هستند. این حلقهها بههنگام بستن زنجیر چرخ باید نزدیک به زمین و قسمت پایینی تایر قرار بگیرند. بهعلاوه برای نصب این نوع از زنجیر چرخها ممکن است نیاز باشد زیر خودرو بروید و برای صافکردن آن تنظیمات لازم را انجام دهید.
2- حرکتدادن خودرو روبه جلو
ترمزدستی را آزاد کنید، خودرو را روی دنده بگذارید و اندکی آن را به جلو حرکت دهید. هدف این است که قسمت باقیمانده از تایر هم در تماس با زنجیر چرخ قرار بگیرد. ازآنجاکه تنها قسمت کوچکی از تایر در تماس با زنجیر نیست (حدود یکچهارم اندازهٔ تایر)، با کمی جلوبردن خودرو هدف موردنظر حاصل میشود.
3- چرخاندن فرمان خودرو برای سهولت دسترسی به بستها و اتصالات زنجیر چرخ
با چرخاندن فرمان خودرو (بهشکلی که تایرهای روبهداخل برگردند)، دسترسی شما به بستها و اتصالات زنجیر چرخ آسانتر خواهد شد. برای این منظور، به ترتیب زیر عمل کنید:
- اگر زنجیر چرخ را بر روی تایرهای سمت چپ نصب میکنید، فرمان را به سمت راست بگردانید تا تایرها روبهداخل قرار بگیرند؛
- اگر زنجیر چرخ را بر روی تایرهای سمت راست نصب میکنید، فرمان را به سمت چپ بگردانید تا تایرها روبهداخل قرار بگیرند؛
- سپس خودرو را خلاص کنید و ترمزدستی را دوباره درگیر کنید.
4- متصلکردن بستها و قلابهای زنجیر چرخ به یکدیگر
کار را از قسمت داخلی تایر، نزدیک محور چرخها شروع کنید و دو لبه قلابمانند زنجیر را بههم متصل کنید. سپس لبههای قلابمانند قسمت بیرونی تایر را هم سر جایشان متصل کنید. با چرخاندن بست، زنجیر چرخ را خوب سر جایش محکم کنید.
برای محکمکردن زنجیر چرخهای قدیمی میتوان از ابزار مخصوص استفاده کرد، اما بهتر است از این ابزار برای محکمکردن زنجیرهای یکسره استفاده نشود. تسمههای نایلونی مخصوصی هم هستند که برای محکمکردن بیشتر زنجیر چرخ در اطراف تایر قابلاستفاده هستند؛ البته این تسمهها باید بهطور مجزا تهیه و بر روی زنجیر نصب شوند.
5- تنظیم زنجیر چرخ قسمتهای داخلی و بیرونی تایر
زنجیر باید صاف و مستقیم در امتداد پهنای تایر کشیده شده باشد. اگر به نظر میرسد که زنجیر در قسمت داخلی تایر محکم شده است اما در قسمت بیرونی خیر، باید آن را تنظیم کنید و دوباره سر جایش محکم کنید.
6- تکرار تمامی مراحل نحوه بستن زنجیر چرخ بر روی تایر دیگر
در این مرحله لازم است تمامی مراحلی را که شرحشان آمد بر روی تایر دیگر تکرار کنید. زنجیر چرخ را بر روی آن نصب کنید، قسمتهای داخلی و بیرونی را تنظیم و در نهایت آن را سر جایش محکم کنید.
بعد از آنکه کمی با نحوه بستن زنجیر چرخ آشنا شدید و در این امر مهارت پیدا کردید، میتوانید زنجیر هر دو چرخ را در آن واحد و بهصورت همزمان نصب کنید. سرعت نصب زنجیرها به این صورت دوچندان خواهد شد.
7- رانندگی به مسافت ۳۰ متر و محکمکردن دوبارۀ زنجیر چرخ
احتمال تکانخوردن زنجیر چرخ در حین رانندگی یا شلشدن آن وجود دارد. برای جلوگیری از این مسئله، مسافتی بهطول تقریبی ۳۰ متر را با خودرو طی کنید و پس از آن با ابزار یا آچار مخصوص دوباره زنجیرها را محکم کنید.
فیلم آموزشی نحوه بستن زنجیر چرخ
ویدئوی زیر در ارز 2 دقیقه آموزش طریقه بستن زنجیر چرخ ماشین را نمایش می دهد. حتما آن را تماشا نمایید.
چگونه زنجیر چرخ را باز کنیم؟
آنچه تا این قسمت از مطلب توضیح داده شد، نحوه بستن زنجیر چرخ بر روی تایرها بود. در ادامه طی چهار مرحله جزئیات بازکردن زنجیر چرخ را بررسی خواهیم کرد.
1- بازکردن زنجیر چرخ بهمحض رسیدن به جادهٔ خشک یا معمولی
اگر از جادههای لغزنده بیرون آمدید یا با علائمی مواجه شدید که حاکی از بینیازی به زنجیر چرخ بودند، جهت بازکردن آنها اقدام کنید. رانندگی با زنجیر چرخ در شرایط آبوهوایی مساعد و معمولی نهتنها به تایرهای خودروی شما، که به سطح آسفالت جاده هم آسیب میرساند.
2- بازکردن بستها یا حلقهها از قسمت داخلی تایر
برای دسترسی به محل اتصال بستها نیاز است روی زمین قرار بگیرید. برگرداندن چرخهای خودرو بهسمت داخل هم ممکن است باعث آسانتر شدن این دسترسی شود.
اگر تایر بر روی محل اتصالات قرار گرفته بود، کمی خودرو را بهسمت جلو حرکت دهید تا محل موردنظر در دسترس قرار بگیرد. اگر هم از تسمههای نایلونی مخصوص جهت محکمتر کردن زنجیر دور چرخها استفاده کردید، لازم است پیش از بازکردن زنجیر چرخ، آن تسمهها را باز کنید.
3- تخت قراردادن زنجیر چرخ روی زمین پس از بازکردن آن
زنجیر چرخ را که باز میکنید، زیر تایر قرار خواهد گرفت و فعلا امکان بیرونکشیدن آن وجود نخواهد داشت. زنجیر را کاملا تخت و صاف روی زمین پهن کنید تا بههنگام حرکتدادن خودرو از واردشدن آسیب به تایر جلوگیری شود. زنجیر بههیچعنوان نباید اطراف محور چرخها یا تایرها پیچوتاب خورده باشد.
4- حرکتدادن آهستهٔ خودرو روبهجلو
خودرو را تنها بهاندازهای حرکت دهید که امکان برداشتن زنجیر چرخها وجود داشته باشد. برای جلوگیری از زنگزدگی زنجیر چرخها پیش از قرار دادن آنها در بستهبندی، خوب خشکشان کنید؛ بهعلاوه تا جای ممکن از پیچوتاب خوردن آنها جلوگیری کنید تا در موارد استفاده بعدی، متحمل دردسر اضافی نشوید.
چگونه زنجیر چرخ بسازیم؟
ویدئوی زیر نحوه ساخت زنجیر چرخ با طناب را برای شرایط اضطراری آموزش داده است.
رانندگی با زنجیر چرخ در برف
بههنگام رانندگی با زنجیر چرخ، خوب به صداهایی که به گوش میرسند دقت کنید. اگر صدایی شبیه به برخورد دو قطعهٔ فلزی با یکدیگر به گوشتان خورد، سریعا خودرو را متوقف کنید. اگر زنجیر چرخ شل باشد یا در حین رانندگی قسمتی از آن باز شود، احتمال دارد دور برخی قطعات خودرو بپیچد و به آنها آسیب جدی برساند.
برای جلوگیری از آسیبدیدن خودرو بههنگام رانندگی با زنجیر چرخ، این چند توصیه را در ذهن داشته باشید:
- از سرعت تقریبی ۴۰ کیلومتر بر ساعت تجاوز نکنید؛ در غیر این صورت، ممکن است به زنجیر چرخ یا خودرو آسیب وارد شود؛
- بههیچعنوان بر روی جادههای خشک و معمولی رانندگی نکنید؛
- از گازدادنها و ترمززدنهای آنی و ناگهانی پرهیز کنید. قفلشدن ناگهانی تایرها یا چرخیدن سریع آنها ممکن است موجب آسیب شود.
نکات پایانی درباره نصب و استفاده از زنجیر چرخ
- تنها زمانی اقدام به بستن زنجیر چرخ کنید که ضخامت برف نشسته بر روی زمین حداقل معادل ۲٫۵ سانتیمتر باشد. بهترین زمان برای بستن زنجیر چرخ در حین بارش شدید برف یا پس از آن است.
- استفاده از زنجیر چرخ در جادههای گلی هم رایج است؛ اما بهمحض واردشدن به جادههای معمولی آن را باز کنید (بهمنظور جلوگیری از آسیبرساندن به تایر و سطح جاده)؛
- حتما زنجیر چرخ را در تناسب با ابعاد تایر خودرو تهیه کنید. جانیفتادن مناسب زنجیر چرخ دور تایر میتواند منجر به تصادف شود. زنجیر چرخ مناسب در مقایسه با تایرهای زمستانی و یخشکن کارکرد بهتری دارد، چراکه ضخیمتر است و تأثیر بیشتر و بهتری بر جلوگیری از لغزش و انحراف خودرو دارد؛
- سعی کنید همیشه زنجیر چرخ اضافی یا یدک همراه داشته باشید، بهویژه اگر در مناطق سردسیر و برفخیز زندگی میکنید. در این صورت اگر زنجیر مورداستفاده آسیب ببیند، مشکلی بابت تعویض آن نخواهید داشت؛
- فراموش نکنید که ابعاد درجشده بر روی بستهبندیهای زنجیر چرخها تقریبی هستند. پس از متصلکردن آنها کمی با خودرو برانید و از جاافتادن مناسب آنها کسب اطمینان کنید. ممکن است پس از مدتی رانندگی، شیوهٔ قرارگیری زنجیر دور تایر تغییر کند و مثل قبل محکم نماند.