حجم موتور خودرو و رابطه آن با قدرت موتور چیست

4.4
(253)

یکی از اعدادی که شرکت در اختیار خریداران و مردم می‌گذارد، حجم موتور خودرو است که با یک عدد مشخص می‌شود و این عدد ارتباط مستقیم با میزان قدرتی دارد که می‌تواند تولید کند. در این مقاله از کیان باتری قصد داریم اطلاعات جالبی در زمینه حجم موتور ماشین در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید!

پیشرانه خودرو دارای تعدادی سیلندر و پیستون است که این پیستون‌ها در سیلندر‌ها بالا و پایین می‌روند و طی این امر، هوا و سوخت در درون سیلندر‌ها با یک دیگر ترکیب می‌شوند. حجم موتور ارتباط مستقیمی با حجم سیلندر خودرو دارد، یعنی میزان معینی از اکسیژن و سوخت وارد یک سیلندر با قطر معین می‌شود و از ترکیب شدن آن دو با هم مقدار معینی انرژی به وجود می‌آید.

منظور از حجم موتور ماشین چیست؟

 حجم موتور در خودرو چیست
حجم موتور در خودرو چیست؟

حجم موتور که با عنوان “ظرفیت موتور” نیز شناخته شود، اندازه حجم کل سیلندرهای موجود در موتور می باشد. هرچه اندازه موتور بزرگتر باشد، فضای بیشتری برای عبور هوا و سوخت درون آن وجود دارد.

حجم موتور به طور معمول با لیتر بیان می شود. یک لیتر از 1000 سی سی (سانتی متر مکعب) تشکیل شده است، اما حجم موتور برای دقیق‌تر بودن معمولاً تا یک رقم بعد از اعشار گرد می شود (به عنوان مثال 1. 4 لیتر).

آیا همیشه حجم موتور بیشتر بهتر است؟

در گذشته به این صورت بود که حجم موتور میزان قدرت تولیدی توسط موتور را تعیین می کرد. به این ترتیب یک موتور بزرگ، قدرت بیشتری نسبت به یک موتور کوچک تولید می کرد. اما امروزه با اینکه این موضوع همچنان صحت خود را دارد، اما با معرفی موتورهای مدرن توربوشارژ در سال های اخیر می بینیم که موتورهای کوچکتر از قدرت بیشتری نسبت به گذشته برخوردار هستند.

مقدار توان تولید شده توسط یک موتور معمولاً با اسب بخار اندازه گیری و بیان می شود. منشأ این اندازه گیری به جیمز وات، پیشگام مشهور در صنعت موتور بخار نسبت داده می شود. امروزه سیستم های مختلفی برای اندازه گیری قدرت اسب بخار وجود دارد و نمی توان آنها را از نظر دقت بررسی با یکدیگر مقایسه کرد.

تفاوت حجم خودرو با پیشرانه

پیشرانه به معنی موتور خودرو است و زمانی‌که گفته می‌شود خودرویی با پیشرانه پایه گاز‌سوز است، به معنی خودرویی است که موتور آن بر پایه سوخت گاز طراحی شده است. حجم در موتورها به معنای حجم تمام سیلندرهای موتور خودرو است.

به عنوان مثال وقتی گفته می‌شود حجم خودرویی 1600 سی‌سی است، به این معنی است که اگر سیلندرهای آن را خارج کنیم، سر و ته آن را ببندیم و درون آن آب بریزیم، 1600 سی‌سی آب درون آن جای می‌گیرد. هر چه حجم خودرو بالاتر باشد، موتور قوی‌تر است و توانایی تولید نیروی بیشتری دارد.

 حجم موتور ماشین مجاز در ایران
حجم موتور ماشین مجاز در ایران

حجم موتور خودرو های ایرانی

در این قسمت حجم برخی از ماشین‌های داخلی را بیان می‌کنیم:

  • حجم موتور پراید:  cc 1323 سی‌سی
  • حجم موتور پژو 206 تیپ 5 : cc1587 سی‌سی
  • حجم خودرو پژو 405 : cc 1761 سی‌سی
  • حجم موتور سمند LX بنزینی و دوگانه‌سوز: cc1761 سی‌سی

 اصطلاح حجم موتور ماشین یعنی چه؟

محاسبه حجم موتور خودرو
محاسبه حجم موتور خودرو
حجم موتور مسئله با اهمیتی است که بر روی قدرت خروجی موتور و مصرف سوخت تاثیر می گذارد و شامل قطر سیلندر و اندازه ی مسیری که پیستون درون سیلندر طی می کند و همچنین تعداد سیلندرها می باشد.

داخل موتور، پیستون ها در حال به صورت رفت و برگشتی در حال حرکت هستند و داخل سیلندر ها بالا و پایین می روند در نتیجه میل لنگ را می چر خانند. میزان حجم داخل یک سیلندر وقتی پیستون داخل آن در حرکت است، تغییر می کند.

در طی چرخه احتراق به صورت هم زمان، حجم دیگر سیلندرها با حرکت پیستون ها در داخل آنها تغییر می کند. بنابراین در حالی که حجم یک سیلندر در حال تغییر است، دیگر سیلندرها نیز تغییر می کند، بنابراین حجم کل موتور ثابت می ماند.

چگونه حجم موتور محاسبه مى شود؟

فرمول محاسبه حجم موتور=  (٣. ١٤/٤ * قطر سيلندر به توان2 )* مسافتى كه كه پيستون طى مى كند. حجم موتور معمولاً با ليتر(L)، سى سى (CC) و اينچ مكعب (CL) بيان مى شود.

موتور دو لیتر یا 2. 0 لیتر به چه معناست؟

اخیرا در مشخصات هر خودرو دو ویژگی حجم موتور و همچنین سطح تریم خودرو (trim level) بسیار مهم هستند. هرچه این عدد و سطح بالاتر باشد، قیمت ماشین نیز گران‌تر می شود.

بنابراین اگر با عددی مانند 2 یا عبارتی مانند 2.0 لیتر روبرو شدید، بدانید که این رقم این به ظرفیت موتور اشاره دارد. این ظرفیت ترکیبی از تمام سیلندرهای موجود در موتور است (تعداد سیلندرها، قطر سیلندر و اندازه مسیری که پیستون درون سیلندر طی می‌ کند).

موتورهای معمولی مدرن معمولاً دارای سه، چهار، شش یا بعضی اوقات هشت سیلندر هستند، بنابراین یک موتور 2. 0 لیتری چهار سیلندر و در هر سیلندر خود 500 سی سی حجم و ظرفیت دارد.

وقتی می‌گوییم مثلا حجم موتور یک خودرو دو لیتر است، یعنی اگر میلنگ این خودرو دو دور بچرخد، هر ۴ سیلندر مقدار ۲ لیتر هوا را مکش می‌کنند یا به عبارت ساده‌تر اگر بخواهیم فضای هر ۴ سیلندر را با آب پر کنیم، مجموعا مقدار ۲ لیتر آب در تمامی ۴ سیلندر جای می‌گیرد.

رابطه حجم موتور با قدرت موتور چیست؟

 تاثیر حجم موتور بر قدرت خودرو
تاثیر حجم موتور بر قدرت خودرو

قدرت و گشتاور مکمل هم در پیشرانه خودروها هستند که موجب افزایش سرعت و قدرت کلی یک خودرو می شوند. گشتاور بیشترین تاثیر را در بحث شتاب اولیه و شتاب در زمان شروع به حرکت خودرو، دارد که هرچه مقدار آن در در تعداد دور پایین، بیشتر باشد یعنی موتور خودروی شما در بحث شتاب اولیه، توانایی بیشتری دارد.

اما زمانی که در اطلاعات فنی یک پیشرانه عدد بالایی در مقابل اسب بخار نوشته شده باشد، یعنی خودرو شما بعد از شروع به حرکت، سرعت و شتاب ثانویه بیشتری دارد.

حجم موتور میزان قدرت موتور و گشتاور تولیدی آن و میزان سوخت مصرفی موتور را تعیین می کند. حجم موتور بیشتر قدرت بیشتری تولید می کند و حجم موتور کمتر مصرف سوخت کمتری دارد. حجم موتورتعیین کننده این است که چه مقدار سوخت وارد سیلندرها شود وهمچنین قدرت موتور را تعیین می کند.

طی هر دوره ی احتراق موتورهای با حجم موتور بالاتر برای تولید قدرت حجم بیشتری از مخلوط بنزین و هوا را مصرف می کند و به همین سبب مصرف سوخت افزایش می یابد. سیستم سوخت رسانی، سیستم جرقه زنی، مجموعه سوپاپ ها و القای اجباری از عوامل دیگری هستند که بر روی کارآیی و قدرت موتور تاثیر گذارند. موتور بزرگتر قدرت بیشتری تولید می کند و موتور کوچکتر سوخت کمتری مصرف می کند.

مقاله پیشنهادی: دلایل کاهش قدرت موتور خودرو

حجم موتور چه تاثیری در مصرف سوخت دارد؟

یک موتور بزرگتر که می تواند با هر دور چرخش در دقیقه سوخت بیشتری بسوزاند، معمولاً بیشتر از یک موتور کوچکتر با همان تعداد دور سوخت مصرف می کند. این مسئله هنگام انتخاب و خرید یک خودرو جدید بسیار مهم است. چرا که خودرو های قدرتمندتر و موتورهای بزرگتر معمولاً هزینه بیشتری داشته و از سوخت بیشتری نسبت به موتورهای کوچکتر استفاده می کنند.

اگر خودرو خود را فقط صرف رانندگی روزمره خواسته و قصد ندارید با آن بارهای سنگین را جابه جا کرده یا با سرعت خیلی زیاد برانید، می توانید یک خودرو با موتور کوچک و در عین حال قدرتمند خریده و در مصرف سوخت نیز صرفه جویی کنید.

موتورهای کوچک معمولاً متناسب با خودرو هایی هستند که بیشتر در داخل شهر استفاده می شوند. این موتورها عملکرد کافی را برای سفرهای کوتاه مانند رفتن به فروشگاه های شهری، مدرسه و دفتر کار فراهم می کنند.

اهمیت میزان حجم موتور هنگام خرید خودرو

در بعضی از کشورها بر اساس حجم موتور مالیات خودروها مشخص می گردد. باید بدانید هزینه ی طراحی و ساخت، موتورهایی که حجمشان بالاتر است، بیشترمی باشد.

در بازار خودروی امروز حجم موتورهای گوناگون مانند موتوهای کم حجم ٤ سیلندر تا موتورهای V8 و V12 با حجم موتور بالای ٦ لیتر وجود دارد. یکی از اعدادی که شرکت در اختیار خریداران و مردم می گذارد، حجم موتور است که با یک عدد مشخص می شود وفاکتور حجم موتور در زمان خرید خودرو بستگی به اولویت شما دارد.

اگر به یک خودروی شهری با مصرف سوخت پایین می خواهید باید محصولی با موتوری کم حجم را انتخاب کنید؛ اما اگر در پی سرعت و قدرت هستید و می خواهید با خودروی خود سفر می کنید حتما خودرویی با موتورهای پرحجم انتخاب کنید.

مقاله پیشنهادی: برای خرید ماشین دست دوم چه نکاتی باید رعایت شود؟

حجم موتور بالا برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که به دنبال موتور هایی با حجم بالا هستند، معمولا کاروان داراند و افرادی هستند که باید مسافت های طولانی را در بزرگراه ها طی کنند. البته این موتور های بزرگ و پرقدرت می تواند برای کسانی که از رانندگی لذت برده و فقط جهت سرگرمی رانندگی می کنند نیز مفید باشد، زیرا دارای قدرت بیشتری بوده و معمولا سر و صدای بیشتری نیز دارند. به علاوه خودروهایی که خودشان نیز بزرگ و سنگین هستند نیاز به موتورهای بزرگی دارند.

تفاوت بین موتور بنزین و گازوئیل چیست؟

موتور بنزینی بهتر است یا گازوئیلی؟
موتور بنزینی بهتر است یا گازوئیلی؟

بنزین و گازوئیل هر دو از روغن ایجاد شده‌اند، اما نحوه تولید و استفاده از آنها در موتورهای خودرو متفاوت است. به همین دلیل شما باید همواره سوخت متناسب با خودرو را درون آن وارد کنید. گازوئیل از انرژی بیشتری نسبت به بنزین برخوردار بوده و نوع عملکرد موتورهای گازوئیل باعث کارآیی بیشتر آنها نسبت به نمونه های بنزینی می شود.

موتورهای بنزینی و گازوئیلی خصوصیات متفاوتی دارند. گازوئیل سوخت مناسبی برای رانندگی در مسافت های دور مانند بزرگراه ها است. از طرف دیگر بنزین اغلب برای اتومبیل های کوچکتر بهتر است. اما از نظر صرفه جویی در مصرف سوخت، انتخاب بین یک موتور گازوئیلی و بنزینی کار سختی است.

بهترین موتورها و پیشرانه‌های خودرو در سال 2020

 صنعت خودروسازی همانند سایر صنایع در دنیا هر ساله با تغییرات زیادی در زمینه تکنولوژی همراه است؛ بدین صورت که در لیست بهترین موتورها و پیشرانه‌های خودرو در سال ۲۰۲۰ علاوه بر سایر خودروها، انواع خودروهای هیبرید، الکتریکی و خودروهایی با سوخت هیدروژنی، بهترین حجم موتور خودروها نیز بررسی شده است.

اینکه بیشترین حجم از موتور متعلق به کدام برندها و کمپانی‌های دنیا است، همواره برای طرفداران خودرو جذاب بوده است.

1- بی ام و M340i / موتور: 3. 0L Turbo I6

پیشرانه شش سیلندر توربو شارژر 3. 0 لیتری بی ام و، عملکردی بسیار خوب و روان دارد. تجربه رانندگی با M340i نشان می‌دهد BMW M340i با ترکیب عناصری همچون M Sport، قدرتمندترین سری M 3 تولید شده «بی ام و» است.

2- شِوی کوروت استینگری / موتور: 6. 2L V8

موتور هشت سیلندر LT2 مسئول قدرت رسانی به شوی کوروت C8 جدید است و انرژی و قدرتی باورنکردنی دارد. این موتور نسخه به روزرسانی شده LT1 هشت سیلندر این شرکت است.

3- فورد ماستنگ / موتور: 2. 3L Turbo I4

موتور چهار سیلندر 2. 3 لیتری توربوشارژ موجود با پیکربندی ماستانگ، شامل یک کمپرسور توربو بزرگ‌‌تر، کالیبراسیون موتور جدید و رادیاتور بزرگ‌تر می‌شود.

4- سیرا GMC / موتور: 3. 0L TurboDiesel I6

سیرا GMC دیزل، از لحاظ سوخت نسبت به گذشته مقرون به صرفه‌تر شده است. گشتاور آن چه برای سفرهای جاده‌ای آخر هفته و چه برای بکسل کردن، کاملا مناسب است.

5- هوندا آکورد هیبرید/ موتور: 2. 0L / Electric Motors

ظاهرا موفقیت هوندا با مدل Accord هیبرید تمامی ندارد و این شرکت همچنان از فروش این مدل سود می‌برد. موتور این محصول بسیار اقتصادی و به صرفه بوده و یکی از دلایل محبوبیت زیاد این سدان دوست داشتنی است.

6- هیوندای Kona EV / موتور: 150-kW EV

هیوندای Kona کراس ‌اوور همچنان یکی از مدل‌های بسیار موفق در زمینه مقرون به صرفه‌های بازار است که در میان کراس‌ اوورها نیز حرفی برای گفتن دارد.

7- هیوندای سوناتا/ موتور: 1. 6L Turbo I4

در معرفی این خودرو اعلام شده که قرار است موتور هیوندای سوناتای 2020، قدرت بسیار زیادی به این سدان ببخشد.

8- مرسدس بنز GLE450/ موتور: 3. 0L 48V Turbo I6

تنظیمات GLE450 قدرت خطی و آرامی دارد. در توضیح این محصول گفته شده است: «نگران نباشید، در صورت لزوم می‌توانید تا حد دلخواه و لازم گاز بدهید!»

9- نیسان آلتیما/ موتور: 20. L VC-Turbo I4

معرفی نیسان آلتیما در این لیست بدین صورت است که علاوه بر عملکرد سریع موتور، محال است راننده را در سرعت بالا نا امید کند. با توجه به حضور یکی از مدل‌‌های برند نیسان، باید اشاره کرد که این برند توانسته طی سال/ های اخیر پیشرفت زیادی در توسعه برند و محصولات خود رقم بزند.

10- رام 1500/ موتور: 3. 6L eTorque V6

پیک آپ هیبریدی رام ترکیبی از یک موتور شش سیلندر با راندمان بالا و تا حدی مساعدت الکتریکی است.

بر اساس اعلام برترین‌های صنعت خودرو در سال ۲۰۱۹ به نظر می‌رسد سال ۲۰۲۰ بسیار زودتر از رسیدن به نیمه سال لیستی بلند بالا از برترین‌های خودرو اعلام کند؛ چرا که رقابت خودروسازان دیگر به خودروهای دیزلی محدود نمی‌شود و بر اساس گزارش‌های موجود، خودروهای الکتریکی و هیبرید نیز در حال رکورد زنی در طراحی برترین‌ها هستند.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

5 دیدگاه دربارهٔ «حجم موتور خودرو و رابطه آن با قدرت موتور چیست»

  1. سلام و عرض ادب
    فکر کنم فرمول محاسبه رو اشتباه نوشته باشید،
    (شعاع سیلندر (نصف قطر) به توان 2×عدد پی×استروک یا میزان بالا پایین شدن پیستون در سیلندر×تعداد سیلندر)

  2. مرتضی محمدزاده

    حجم موتور خودرو چه تأثیری بر عملکرد کلی موتور خودرو و مصرف سوخت دارد زمانی که حجم موتور افزایش می‌یابد، و چگونه می‌توان با استفاده از فناوری‌هایی مانند توربوشارژر، سوخت رسانی مستقیم و سیستم‌های مدیریت موتور، از این افزایش حجم به نفع کارایی و کاهش مصرف سوخت بهره برد؟

    1. کیان باتری

      با سلام
      حجم موتور خودرو تأثیر زیادی بر عملکرد کلی موتور و مصرف سوخت دارد. زمانی که حجم موتور افزایش می‌یابد، به طور معمول قدرت و گشتاور بیشتری تولید می‌شود. با این حال، این افزایش می‌تواند منجر به افزایش مصرف سوخت نیز شود. در اینجا به تفصیل به تأثیر حجم موتور و روش‌هایی که می‌توان با استفاده از فناوری‌های مدرن از این افزایش حجم بهره‌برداری بهینه کرد، می‌پردازیم:
      1. تأثیر حجم موتور بر عملکرد و مصرف سوخت

      افزایش قدرت و گشتاور: وقتی حجم موتور (معمولاً بر حسب لیتر یا سی‌سی اندازه‌گیری می‌شود) افزایش می‌یابد، حجم هوای بیشتری وارد موتور می‌شود و می‌تواند سوخت بیشتری بسوزاند. این امر منجر به افزایش قدرت و گشتاور می‌شود، به‌ویژه در دورهای بالا، که بهبود عملکرد خودرو را در شرایط خاص مانند شتابگیری سریع، سرعت بالا و بارهای سنگین ممکن می‌سازد.
      افزایش مصرف سوخت: با افزایش حجم موتور، موتور برای تولید قدرت بیشتر، سوخت بیشتری مصرف می‌کند. این امر معمولاً منجر به افزایش مصرف سوخت در مقایسه با موتورها با حجم کمتر می‌شود، به‌ویژه زمانی که خودرو در شرایط عادی یا ترافیک شهری رانده می‌شود.
      کارایی موتور: در موتورهایی با حجم بزرگتر، احتمالاً موتور قادر به تولید قدرت بیشتر در دور پایین نیز خواهد بود. این یعنی می‌تواند در شرایط مختلف رانندگی عملکرد بهتری ارائه دهد، اما در عین حال، این عملکرد بیشتر می‌تواند به قیمت مصرف سوخت بالاتر تمام شود.

      2. چگونه فناوری‌ها می‌توانند از افزایش حجم موتور به نفع کارایی و کاهش مصرف سوخت بهره‌برداری کنند؟
      الف) توربوشارژر

      عملکرد: توربوشارژر به‌طور مؤثر می‌تواند حجم موتور را تقویت کند بدون اینکه به‌طور قابل توجهی نیاز به افزایش حجم موتور داشته باشیم. این فناوری با استفاده از گازهای خروجی از اگزوز، یک کمپرسور را به گردش درمی‌آورد که هوای بیشتری را به داخل سیلندر می‌فرستد. این افزایش هوای ورودی به موتور باعث می‌شود موتور بتواند بیشتر سوخت بسوزاند و قدرت بیشتری تولید کند.
      مزایا:
      افزایش قدرت موتور در حالی که حجم موتور ثابت می‌ماند.
      کاهش مصرف سوخت نسبت به موتورهای با حجم بالا، زیرا موتور با حجم کمتری می‌تواند قدرت مشابهی تولید کند.
      بهبود عملکرد در دورهای پایین‌تر و میانه.
      نتیجه: توربوشارژر باعث می‌شود که از همان حجم موتور به عملکرد بالاتر و مصرف سوخت پایین‌تر دست پیدا کرد.

      ب) سوخت‌رسانی مستقیم (Direct Fuel Injection)

      عملکرد: سیستم سوخت‌رسانی مستقیم سوخت را به‌طور مستقیم به محفظه احتراق تزریق می‌کند. این فناوری باعث می‌شود که سوخت به‌طور دقیق‌تر و با فشار بالا به داخل سیلندر وارد شود، که امکان احتراق بهینه‌تر را فراهم می‌آورد.
      مزایا:
      افزایش کارایی احتراق و توانایی کنترل بهتر ترکیب سوخت و هوا.
      بهبود مصرف سوخت به دلیل استفاده بهینه‌تر از سوخت.
      کاهش آلاینده‌ها و تولید گازهای خروجی کم‌تر.
      نتیجه: سوخت‌رسانی مستقیم می‌تواند باعث بهبود مصرف سوخت شود، حتی اگر حجم موتور افزایش یافته باشد، زیرا سوخت به صورت بهینه‌تری سوزانده می‌شود.

      ج) سیستم‌های مدیریت موتور (Engine Management Systems)

      عملکرد: سیستم‌های مدیریت موتور (ECU) می‌توانند تنظیمات موتور را به‌طور دقیق بر اساس نیازهای لحظه‌ای تغییر دهند. این سیستم‌ها می‌توانند متغیرهایی مانند نسبت سوخت به هوا، زمان‌بندی احتراق و دمای موتور را به‌طور هوشمند کنترل کنند.
      مزایا:
      بهبود عملکرد در شرایط مختلف رانندگی.
      کاهش مصرف سوخت با استفاده از استراتژی‌های بهینه‌سازی احتراق.
      کاهش انتشار آلاینده‌ها با تنظیم دقیق سوخت‌رسانی و احتراق.
      نتیجه: سیستم‌های مدیریت موتور می‌توانند عملکرد خودرو را در شرایط مختلف بهینه کرده و مصرف سوخت را به حداقل برسانند، حتی اگر موتور بزرگتر باشد.

      3. ترکیب فناوری‌ها برای بهره‌وری بهتر

      ترکیب فناوری‌های مختلف مانند توربوشارژر، سوخت‌رسانی مستقیم و سیستم‌های مدیریت موتور می‌تواند به خودروهای با حجم موتور بالا کمک کند تا علاوه بر افزایش قدرت، مصرف سوخت را کاهش دهند. برای مثال:

      توربوشارژر به موتور اجازه می‌دهد تا با حجم کوچکتر ولی عملکرد بالاتر کار کند.
      سوخت‌رسانی مستقیم باعث بهبود کارایی احتراق شده و مصرف سوخت را کاهش می‌دهد.
      سیستم‌های مدیریت موتور می‌توانند شرایط خاص رانندگی (مانند سرعت‌های بالا یا رانندگی شهری) را شبیه‌سازی کرده و تنظیمات بهینه‌تری را اعمال کنند.

      در نتیجه افزایش حجم موتور می‌تواند منجر به افزایش قدرت و گشتاور شود، اما معمولاً مصرف سوخت را نیز افزایش می‌دهد. با استفاده از فناوری‌هایی مانند توربوشارژر، سوخت‌رسانی مستقیم و سیستم‌های مدیریت موتور، می‌توان از افزایش حجم موتور بهره برد و در عین حال مصرف سوخت را کاهش داد. این فناوری‌ها نه تنها به بهبود کارایی و عملکرد کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به کاهش اثرات منفی ناشی از حجم بالای موتور بر مصرف سوخت و آلاینده‌ها کمک کنند.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

    1. با سلام
      فرمول محاسبه حجم موتور (٣. ١٤/٤ * قطر سيلندر به توان 2 ) مسافتى كه كه پيستون طى مى كند. حجم موتور معمولاً با ليتر(L)، سى سى (CC) و اينچ مكعب (CL) بيان مى شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش