شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چرا سیستم های مخابراتی نیاز به باتری مخابراتی دارند؟ و این باطری باید از چه نوع تکنولوژی برخوردار باشد و چه مشخصاتی داشته باشد تا بتواند در موارد خاص به عنوان منبع تعذیه عمل کند. در این مقاله از کیان باتری به سوال های شما پاسخ خواهیم داد و شما را در انتخاب بهترین باطری مخابراتی کمک خواهیم کرد.
سیستم های مخابراتی چیست؟
سیستم های مخابراتی، به تعدادی از تجهیزات و سیستمهای الکترونیکی گفته می شود که با هدف انتقال فرکانس حاوی اطلاعات مثل صدا، عکس و یا داده مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم ها معمولا از 3 قسمت اصلی تشکیل می شوند:
- فرستنده
- کانال مخابراتی
- گیرنده
توسعه سیستم های مخابراتی امروزه بسیار گسترده شده به صورتی که زندگی بشر با نبود این سیستم ها طبیعتاً با مشکلات زیادی روبرو خواهد بود. یو پی اس به علت ساختاری که در محافظت از سیستم های برقی و الکترونیکی دارند، در رویارویی با خطرات و مشکلات احتمالی اختلالات برق و همچنین تامین برق پاک (برق اضطراری بدون وقفه) برای تجهیزات برقی و الکترونیکی بصورت کاملا کارآمد عمل می کنند، به همین علت قسمت لاینفک سیستم های مخابراتی محسوب می شوند.
به همین علت در این بخش سعی شده تا پشنهادات و راهکارهای مرتبط برای تامین برق مناسب و بدون مشکل برای سیستم های ذکر شده گردآوری گردد.
نقش باتری مخابراتی و نیروگاهی
باطری مخابراتی بتا نیروگاهی توانایی مورد نیاز عملکرد تجهیزات کنترلی نظیر رله ها و مکانیزم عملکرد بریکر ها و سکسیونر ها، تامین کرده و نیازمند یک منبع توان خارجی مستقل از توان موجود در شبکه است، و نقش بسزایی در مدار های حفاظتی و کنترلی دارد.
بریکر ها و رله ها و سکسیونر ها برای عملکرد درست و بهتر خود از انرژی باطری استفاده می کنند پس لازم است تا باطری و باطری شارژر های ما در زمان های کوتاه مورد بررسی قرار بگیرد و نگهداری آنها باید به خوبی صورت بگیرد.
یک باطری از کنار هم قرار گرفتن چندین سلول باطری در کنار هم تشکیل می شود. هر سلول شامل یک الکترود مثبت و یک الکترود منفی و محلول الکترولیت می باشد.
انواع باتری مخابراتی
باطری های مود استفاده در سیستم های کنترلی به دو نوع زیر تقسیم می شوند:
- نوع اسیدی سربی (سیلد اسید)
- نوع نیکل کادمیم
کدام باتری مناسب سیستم مخابراتی است؟
باطری ها در طی دوره های شارژ و دشارژ خود گاز هیدروژن از خود تولید می کنند و باید برای مانع شدن از آتش سوزی هیدروژن آزاد شده را به حداقل رساند. سلول های اسیدی سربی به علت تولید هیدروژن زیاد موجب شد تا نوع سیلد شده به بازار بیاید.
باطری های نیکل کادمیم در مقابله با نوع اسیدی سربی (AGM) گران تر، مطمئن تر، تعمیرات و نگهداری کمتری دارند. به علاوه آزاد شدن گاز هیدروژن در یک سلول نیکل کادمیم در مقایسه با نوع اسیدی سربی کمتر است. از اینرو برای کاربردهای حفاظتی سوئیچگیر های متداول نوع نیکل کادمیم اکثرا استفاده نمی شود.
باطری نیروگاهی نوع اسیدی سربی قابل شارژ در سوئیچگیر ها دارای سلول هایی با ولتاژ ۲ ولت هستند. سلول شامل سرب خالص به عنوان قطب مثبت و اکسید سرب به عنوان قطب منفی و اسید سولفوریک رقیق شده به عنوان محلول الکترولیت مورد استفاده قرار میگیرد.
باطری های نوع نیکل کادمیم تشکیل شده از سلول هایی با ولتاژ ۱/۲ ولت شامل ترکیبی از نیکل به عنوان قطب مثبت ترکیبی از کادمیم به عنوان قطب منفی و محلول هیدروکسید پتاسیم به عنوان الکترولیت مورد استفاده قرار میگیرد.
باتری های 2 ولتی VRLA نیروگاهی
یکی از انواع باطری های سیلد اسید VRLA، باطری سیلد اسید می باشد. باطری سیلد اسید به گونه ای طراحی شده است که قابل استفاده در کارهای مختلف است و همچنین نیاز به تعمیر ندارند. تنها موردی که در باطری های سیلد اسید باید به آن توجه کرد این است که باید آنها را تمیز نگه داشت زیرا اینگونه باطری ها به گرد و غبار و دمای بالا حساس می باشند.
از باطری های سیلد اسید می توان به عنوان منبع پشتیبان برق در مکان هایی که قطعی برق وجود دارد و جریان مستقیم برق (DC) نیاز است، استفاده کرد.
این باتری ها انتخاب بهینه ای برای تامین برق در سایت های مخابراتی با اندازه ی کوچک و متوسط هستند. این باطری ها را می توان با قفسه های اختصاصی طراحی شده معمولا 24+ و یا 48- ولت است، تنظیم کرد. ظرفیت انرژی این سیستم ها در حدود 91 تا 2000 آمپر ساعت در هر رشته یعنی معادل 100 کیلو وات توان ذخیره است.
باطری خشک مخابرات چگونه کار می کند؟
باطری های سیلد اسید چگونه عمل می کنند؟ باطری سیلد اسید، زمانی که 2 فلز غیر هم نام (که الکترود نامیده می شود) در مایع اسید (الکترولیت) کنار هم قرار بگیرند، جریان الکتریکی را به وجود می آورند. به طوری که یون های با بار منفی به الکترود مثبت جذب می شوند و باعث واکنش یون ها با الکترون مثبت(اکسید سرب) می شوند.
باطری سیلد اسید 2 ولتی مخابرات و باعث برقراری پتانسیل الکتریکی در دو قطب مثبت و منفی باطری باطری می شود. طراحی باطری سیلد اسید باید به گونه ای باشد که باطری، به خوبی انرژی ذخیره کند.
ساختار سلول در باطری سیلد اسید (Battery cell) سلول(cell)، به مجموعه ای از یک الکترود مثبت و یک الکترود منفی به همراه مایع اسید(الکترولیت) گفته می شود که این سلول ها می توانند 2 ولت برق را تولید کنند، برای این که ولتاژ بالاتری تولید شود باید مجموعه ای از این سلول ها را بهم متصل کنیم.
تست باتری ساکن مخابراتی
ساخت باتری مخابراتی
باتری های مخابراتی بصورت سلول های ۲ ولتی از ۲۰۰ تا ۳۰۰۰ آمپر ساعت در جلد های پلاستیکی شفاف تولید شده است و صفحات باتری داخل اسید غوطه ور است. برای دستیابی به ولتاژ مورد نیاز تعداد مشخص از این سلول ها توسط تسمه های سربی و توسط پل های سربی باتری جوشکاری می شود.
و در آمپرهای پایین تر باتری برای نصب تسمه ها با پیچ و مهره به هم متصل می گردند تا ولتاژ نهایی مورد نظر تامین شود. بیشترین موارد مصرف این نوع باتری ساکن در صنایع مخابراتی و نیروگاه های برق می باشد .
باطری سیلد اسید 2 ولتی مخابرات برای مثال اگر 6 تا از سلول ها را بهم متصل کنیم در نتیجه باطری با توان 12 ولت تولید می شود. سری کردن سلول ها به گونه ای است که باید الکترون منفی یک سلول به الکترون مثبت سلول دیگر وصل شود که نتیجه آن یک باطری با قطب مثبت و منفی می شود.
انواع باطری های سیلد اسید: باطری های سیلد اسید دارای دو نوع می باشند، که هرکدام نسبت به دیگری برتری دارند.
- یو پی اس
- Gel cell
کاربردهای باتری ups مخابراتی
- برای بالا بردن ضریب اطمینان در زمان تصادفات و ارتعاشات ناشی از کم شدن نشت اسید در موتور های برقی مورد استفاده قرار می گیرد.
- به علت وزن بسیار کم و داشتن اطمینان از عملکرد خوب، کاربرد زیادی در حمل و نقل و ماشین آلات مجهز به قطعه های سنگین دارد.
یو پی اس برای شبکه مخابراتی
مجموعهای از فرستندهها، گیرندهها یا ترانسپورترها(انتقال دهنده های) سیگنالهای مخابراتی که با هم ارتباط دارند را یک شبکه مخابراتی مینامند. طیف شبکه های مخابراتی که خود یک مجموعه کامل از یک سیستم مخابراتی را تشکیل می دهند بسیار گسترده است. از یک شبکه بی سیم کوچک محلی تا یک سیستم مخابراتی موبایل گسترده و یا یک سیستم مخابراتی ماهواره ای و.. .. همگی مثال هایی از شبکه های مخابراتی هستند.
شبکه های مخابراتی می توانند دیجیتال و یا آنالوگ باشند اما عموماً از تجهیزات بسیار حساس نسبت به نوسانات و یا اختلالات برق تشکیل شده اند که عدم تامین تجهیزات حفاظتی برای آنها در مقابل این نوسانات، می تواند در صحت عملکرد آنها بسیار تاثیرگذار باشد.
ضمن آنکه به منظور بهره برداری همیشگی از این شبکه ها، می بایستی تامین برق اضطراری قابل اطمینان برای هریک از آنها را مد نظر قرار داد.
از آنجایی که کاربری ها، مشخصات خاص فنی تجهیزات، گستردگی و شرایط استفاده هریک از شبکه های مخابراتی می تواند با شبکه های مخابراتی دیگر متفاوت باشد، لذا جهت حفاظت آنها در مقابل نوسانات و اختلالات شبکه برق و یا تامین برق اضطراری مورد نیاز آنها نیز نیازمند کارشناسی خاص فنی است.
جهت آشنایی با یو پی اس مقاله زیر را مطالعه نمایید:
یو پی اس چیست ؟ نقش سیستم ups
باتری های سیلد اسید مخابراتی صبا
یکی از تولید کننده های باتری مخابراتی شرکت صبا باتری می باشد،
از جمله شاخص ترین خصوصیات باتری های سیلداسید می توان به بالا بودن طول عمر و ظرفیت آنها اشاره کرد. کاربرد این باتری ها در دو بخش، استفاده پیوسته (سیکلی) و کاربرد جهت سیستم های آماده بکار (Standby) طبقه بندی می شود.
- سیستم های مخابراتی
- سیستم های ups
- سیستم های نیروگاهی
- سیستم های برق اضطراری
- سیستم های امنیتی
- تجهیزات کنترلی
- بدون نیاز به سرویس و نگهداری
- عدم نشتی الکترولیت (leak)
- طول عمر طولانی
- قابل استفاده در هر وضعیتی
- دشارژ خودبخودی پایین
- کمترین حجم و وزن ممکنه
- قابل نصب بر روی تجهیزات
خرید باطری مخابراتی
جهت خرید باطری مخابراتی، کافی است با مراجعه به لینک زیر لیست باتری های سیستم مخابراتی را مشاهده و خرید نمایید. و یا با کیان باتری تماس گرفته و از کارشناسان مربوطه مشاره تخصصی دریافت نمایید.
خرید اینترنتی باتری های مخابراتی
در صورت نیاز و در صورت درخواست مشتری، امکان حمل و نصب و راه اندازی و همچنین تست سلامت باتری ها و یوپی اس در محل پروژه توسط شرکت کیان باتری نیز وجود دارد.
قیمت باطری مخابراتی
-
باتری ۲ ولت 200 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 250 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 300 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 420 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 600 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 800 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 1000 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 1500 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 2000 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 3000 آمپر فاران
-
باتری ۲ ولت 3000 آمپر صبا باتری
-
باتری ۲ ولت 2000 آمپر صبا باتری
-
باتری ۲ ولت 1500 آمپر صبا باتری
-
باتری ۲ ولت 1000 آمپر صبا باتری
-
باتری ۲ ولت 420 آمپر صبا باتری