انواع مختلف ترمزها و سیستم های ترمز چیست؟
ترمز مهمترین ویژگی ایمنی هر وسیله نقلیه است. هدف از ترمزها یا سیستم های ترمز، قابلیت اطمینان و ایمنی یک وسیله نقلیه بدون توجه به سرعت آن است. علاوه بر این، ترمزها خودرو را هنگامی که راننده ای وجود ندارد یا وسیله نقلیه در سربالایی قرار گرفته است، آن را ثابت نگه می دارد.
داشتن اطلاعات در مورد ترمز یا انواع مختلف ترمز هنگام مراقبت یا تعمیر ترمز بسیار مهم است.
ترمز یا سیستم ترمز چیست؟
ترمز وسیله ای مکانیکی است که با جذب انرژی از یک مکانیسم متحرک حرکت را متوقف می کند. در حالی که یک سیستم ترمز در یک خودرو پیکربندی شده از چندین جزء و اتصال است که از انرژی جنبشی یک وسیله نقلیه در حال حرکت استفاده می کند و آن را از طریق اصطکاک به انرژی حرارتی تبدیل می کند و یک وسیله نقلیه را متوقف یا سرعت آن را کاهش می دهد.
کاربرد سیستم ترمز در خودرو چیست؟
چندین جزء در یک سیستم ترمز با استفاده از اصطکاک انرژی حرکتی ماشین را به گرما تبدیل می کنند. در زیر کاربرد سیستم ترمز بر روی خودروها به صورت گام به گام آورده شده است:
- مرحله 1: برای متوقف کردن حرکت یک وسیله نقلیه، راننده پدال یا لنت ترمز را روی قسمت های چرخان یک وسیله نقلیه فشار می دهد (ممکن است یک کاسه یا دیسک باشد).
- مرحله 2: سپس، به سرعت انرژی جنبشی یا تکانه وسیله نقلیه به دلیل اصطکاک ایجاد شده در اثر ساییدگی سطوح روی یکدیگر، به انرژی گرمایی تبدیل می شود و باعث کاهش سرعت یا توقف خودرو می شود.
- مرحله 3: هنگامی که خودرو از حرکت باز می ایستد، در اثر اصطکاک ایستا در جای خود می ماند. این اصطکاک بین تایرهای خودرو و سطح و بین سطوح ترمز در برابر حرکت بیشتر مقاومت می کند.
- مرحله 4: برای به حرکت درآوردن مجدد وسیله نقلیه، راننده ترمز را رها می کند و باعث می شود انرژی گرمایی از طریق حرکت و عبور انتقالی به انرژی جنبشی تبدیل شده و موجب حرکت وسیله نقلیه شود.
انواع مختلف ترمز چیست؟
انواع مختلف ترمز به شرح زیر می باشد:
1. ترمزهای دیسکی Disc Brakes
ترمزهای دیسکی دارای روتورهای ترمز هستند که مستقیماً به چرخ خودرو متصل می شوند. یک ترمز دیسکی از (callipers) کولیس ها برای فشار دادن جفت لنت ها به روتور یا دیسک برای ایجاد اصطکاک استفاده می کند.
فشار هیدرولیک از سیلندر اصلی به یک کالیپر ترمز اجازه می دهد تا لنت ترمز را در دو طرف روتور تحت فشار قرار دهد. کالیپر ترمز آن چیزی است که لنت های ترمز را روی سطح بیرونی روتور نگه می دارد. برخورد بین لنت ترمز و روتور به وسیله نقلیه شما اجازه توقف یا کاهش سرعت می دهد.
عملکرد
مزایای ترمزهای دیسکی
در زیر مزایای روتور دیسکی که از مکانیسم ترمز انقباض خارجی استفاده می کند، آورده شده است:
- کنترل بهتر ترمز را امکان پذیر می کند
- به شما امکان می دهد خودروی خود را با دقت در شرایط مختلف جاده متوقف کنید
- گرمای کمتری تولید می کند
- گشتاور بالا را در حجم کم منتقل می کند
2- ترمزهای کاسه ای یا Drum Brakes
نوع دیگری از ترمز با کاسه ترمز است که به سطح داخلی چرخ متصل می شود.
عملکرد
هنگامی که پدال ترمز منقبض می شود، فشار هیدرولیک هر دو پدال ترمز را در مقابل کاسه ترمز قرار می دهد. این عمل باعث ایجاد اصطکاک می شود و به وسیله نقلیه شما اجازه توقف یا کاهش سرعت می دهد.
مزایای ترمزهای کاسه ای
مزایای ترمزهای کاسه ای که از سیستم ترمز منبسط داخلی استفاده می کنند، به شرح زیر است:
- یک نیروی ترمز بالاتر از یک ترمز دیسکی با قطر مساوی را شروع می کند
- از ناحیه تماس اصطکاکی افزایش یافته تشکیل شده است که به ترمزها اجازه می دهد بیشتر دوام بیاورند
- گرمای کمی ایجاد می کند
- تولید مقرون به صرفه یا ارزان
3. ترمزهای اضطراری Emergency Brakes
تقریباً تمام وسایل نقلیه مدرن دارای ترمز اضطراری هستند که به عنوان ترمز دستی نیز شناخته می شود، یک مکانیسم ترمز ثانویه است که به طور مستقل در ترمزهای سرویس عمل می کند. این ترمزها به یک عنصر متحرک اجازه می دهد در هنگام پارک شدن ثابت بماند. علاوه بر این، ترمزهای اضطراری در مواقع اضطراری در صورتی که ترمزهای ثابت عمل نکنند، کارایی دارند.
انواع مختلفی از ترمزهای اضطراری وجود دارد که شامل یک اهرم چوبی بین راننده و سرنشین، یک دسته یا دکمه فشاری در نزدیکی ستون فرمان، یک پدال سوم و غیره است.
عملکرد
تمام ترمزهای اضطراری دارای سیم هایی هستند که به صورت مکانیکی به چرخ های خودرو فشار وارد می کنند. ترمز اضطراری سیستم ترمز هیدرولیک وسیله نقلیه شما را دور می زند تا چرخ های آن را در جای خود قفل کند. حرکت بیشتر خودرو را متوقف می کند.
مزایای ترمزهای اضطراری
مزایای ترمزهای اضطراری به شرح زیر است:
- خطر تصادف را کاهش می دهد
- قدرت توقف یک وسیله نقلیه را افزایش می دهد
4. ترمزهای ضد قفل Anti-Lock Brakes
علاوه بر ترمزهای اضطراری، سیستم های ترمز ضد قفل یا ABS در تمام وسایل نقلیه مدرن یافت می شود. هنگامی که راننده به طور ناگهانی ترمز اضطراری را فشار می دهد، ترمزهای ضد قفل مانع از قفل شدن چرخ های خودرو می شوند.
از سُر خوردن لاستیک خودرو در جاده جلوگیری می کند. این ویژگی منحصر به فرد زمانی مفید است که وسایل نقلیه در شرایط جاده لغزنده یا مرطوب حرکت کنند.
عملکرد
اگر وسیله نقلیه شما دارای ABS باشد، همانطور که ترمز می کنید، سنسورهای سرعت وسیله نقلیه شما کاهش چرخش چرخ ها را شناسایی می کنند. بنابراین، هنگامی که چرخش در شرف توقف است، این مکانیسم سیگنالی را به واحد کنترل الکتریکی یا ECU ارسال می کند تا از حرکت بیشتر خودرو جلوگیری کند.
مزایای ترمز ضد قفل
مزایای ترمز ضد قفل عبارتند از:
- ساییدگی لنت و دیسک ترمز را کاهش می دهد
- خطر قفل شدن چرخ های خودرو را کاهش می دهد
- از لغزش خودرو به خصوص در شرایط لغزنده جلوگیری می کند
انواع مختلف سیستم های ترمز بر اساس منبع تغذیه چیست؟
منبع قدرتی که راننده روی پدال ترمز برای کنترل دیسک ترمز نهایی یا درام برای کاهش سرعت یا توقف وسیله نقلیه در سیستم ترمز استفاده می کند، شش نوع است. این موارد عبارتند از:
1. سیستم ترمز مکانیکی Mechanical Braking System
این سیستم یکی از قدیمی ترین مکانیسم های مورد استفاده در مدل های موتور قبلی است. سیستم ترمز مکانیکی یک ترمز اضطراری یا دستی است.
عملکرد
در این سیستم، نیروی ترمز اعمال شده به پدال ترمز از طریق اتصالات مکانیکی مختلف به دیسک ترمز یا درام نهایی برای توقف یا چرخاندن هر وسیله نقلیه منتقل می شود. شامل تکیه گاه ها، فنرها، میله های استوانه ای و غیره می شود.
مزایای سیستم ترمز مکانیکی
مزایای سیستم ترمز مکانیکی به شرح زیر است:
- کاربرد عالی برای پارکینگ و ترمزهای اضطراری
- طراحی ساده و نگهداری آسان
- مقرون به صرفه بودن در مقایسه با سیستم ترمز هیدرولیک
2. سیستم ترمز هیدرولیک Hydraulic Braking System
یکی از مهم ترین مکانیسم های ترمز در خودروهای مدرن، سیستم ترمز هیدرولیک نوعی است که در آن روغن ترمز، اصطکاک و سیلندرها قابل استفاده است.
عملکرد
دی اتیلن گلیکول یا گلیکول اتر لنت های ترمز را وادار می کند تا با اعمال فشار در داخل مکانیسم حرکت چرخ ها را متوقف کنند. نیروی ترمزی که راننده روی پدال ترمز اعمال می کند ابتدا به فشار هیدرولیک از سیلندر اصلی تبدیل می شود، سپس از طریق خطوط ترمز به دیسک ترمز یا روتور درام منتقل می شود.
مزایای سیستم ترمز هیدرولیک
مزایای سیستم ترمز هیدرولیک به شرح زیر است:
- احتمال خرابی کمتر ترمز به دلیل اتصال مستقیم بین دیسک ترمز یا درام و محرک
- تلاش در برابر ترمز را در تمام چرخ های خودرو تضمین می کند
- تولید نیروی ترمز بالاتر و اثربخشی بالا
- تلاش نسبی ترمز برای ارائه خروجی مشابه کمتر است
- هر ترمز تلاش کامل پدال را دریافت می کند
- مناسب برای خودروهایی با سیستم تعلیق مستقل
3. سیستم ترمز هوایی یا پنوماتیکی Air or Pneumatic Braking System
ترمزهای پنوماتیک یا هوا از هوای فشرده استفاده می کنند که کمپرسور را تولید و در یک مخزن ذخیره می کند. ترمزهای بادی یا بادی برای وسایل نقلیه سنگین مانند کامیون و اتوبوس مناسب هستند. به این دلیل است که ترمزهای هیدرولیک نمی توانند نیروی ترمز بالایی را در فواصل دورتر منتقل کنند.
عملکرد
هنگامی که راننده پدال یا اهرم را به کار می اندازد، هوای فشرده از طریق یک سوپاپ به پیستونی که ترمز را درگیر می کند، جریان می یابد. سپس، هنگامی که فشار آزاد می شود، یک فنر ترمز را آزاد می کند.
مزایای سیستم ترمز پنوماتیکی
مزایای سیستم ترمز پنوماتیکی یا هوا در زیر آورده شده است:
- مناسب برای وسایل نقلیه سنگین و خودروهای مدل بالا به دلیل کارایی بالا
- خطر خرابی ترمزها کم است زیرا آنها مخزن ذخیره هوا دارند
- مقرون به صرفه، مکانیسم قابل اعتماد و هزینه کمتر تعمیر و نگهداری
- نیاز به گشتاور پایین
- کنترل آسان حتی با یک پدال که روی کل تجهیزات ترمز پنوماتیک کار می کند
4. سیستم ترمز خلاء Vacuum Braking System
سیستم ترمز سروو یا خلاء یک پیکربندی معمولی قابل اعتماد در قطارهای قدیمی و واگن های ریلی است. خطوط ترمز، سوپاپ ها، اگزوز، سیلندر اصلی و روتور/درام دیسکی اجزای اصلی هستند که برای ایجاد یک سیستم ترمز خلاء جمع می شوند.
عملکرد
در این سیستم خلاء داخل خطوط ترمز به لنت ترمز اجازه حرکت می دهد. این عملکرد در نهایت یک وسیله نقلیه را متوقف یا کاهش می دهد. فشاری که راننده بر روی پدال وارد می کند افزایش می یابد.
مزایای سیستم ترمز خلا
مزایای سیستم ترمز خلاء یا سروو در زیر آمده است:
- مقرون به صرفه
- طراحی ساده و سطح ایمنی بالا
- کنترل آسان، زیرا به فرآیند خودکار اجازه می دهد تا با اعمال نیرو، ترمز را در تمام طول خودرو اعمال کند.
- بسیار مؤثر است زیرا به تجهیزات اضافی نیاز ندارد.
5. سیستم ترمز الکترومغناطیسی Electromagnetic Braking System
سیستم های ترمز الکترومغناطیسی در چندین خودروی هیبریدی و مدرن وجود دارد. این پیکربندی از اصل الکترومغناطیس برای ترمز بدون اصطکاک استفاده می کند. افزایش عمر مفید و قابلیت اطمینان ترمز را تضمین می کند.
عملکرد
هنگامی که برق به یک سیم پیچ الکترومغناطیسی اعمال می شود، شار مغناطیسی در این سیستم ترمز، آرمیچر را به سطح ترمز نزدیک می کند. سپس، دیسک های اصطکاک خارجی و داخلی را به هم متصل می کند و توپی روی استوانه ای که می چرخد می نشیند.
همانطور که جریان در جهت مخالف جهت چرخش چرخ جریان می یابد، نیرویی مخالف چرخش چرخ ایجاد می کند و چرخ خودرو را کند می کند.
مزایای سیستم ترمز الکترومغناطیسی به شرح زیر است:
- یک سیستم ترمز سریع و مقرون به صرفه می باشد
- هیچ هزینه تعمیر و نگهداری اضافی در تعویض کفشک های ترمز وجود ندارد
- عملکرد سیستم مانند افزایش سرعت های بالاتر، بارهای سنگین و غیره را بهبود می بخشد.
- گرمای کم ایجاد می کند و احتمال خرابی ترمز را کاهش می دهد
- طول عمر و قابلیت اطمینان ترمزها را افزایش می دهد
- هزینه های جاری پایین و فرسودگی کمتر یا بدون پارگی به دلیل عدم اصطکاک
6. سیستم ترمز الکتریکی Electric Braking System
سیستم ترمز الکتریکی در وسایل نقلیه الکتریکی رایج است که در آن ترمز با استفاده از موتورهای الکتریکی اعمال می شود. این منبع انرژی اولیه در خودروهای الکتریکی است. سه نوع سیستم ترمز الکتریکی به شرح زیر موجود می باشد:
ترمزهای بسته Plugging Brakes
ترمزهای بسته یک مکانیسم ترمز ساده هستند که وقتی راننده پدال ترمز را در یک وسیله نقلیه الکتریکی فشار می دهد، به طور موثر کار می کند. این شامل ترمز برقی می شود.
عملکرد: در این سیستم قطب موتورها تغییر می کند بنابراین جهت موتور را تغییر می دهد و ترمز را اعمال می کند.
ترمز احیا کننده Regenerative Braking
نوعی ترمز الکتریکی است که در زمان ترمزگیری، موتوری که منبع اصلی قدرت خودرو است به ژنراتور تبدیل می شود.
عملکرد: هنگامی که راننده ترمز می کند، منبع تغذیه به موتور نمی رسد و باعث می شود انرژی مکانیکی از چرخ ها به نیروی چرخشی برای موتور تبدیل شود. این کار به نوبه خود انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. این انرژی در یک باتری ذخیره می شود. این شکل از ترمز باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و امروزه به طور گسترده در خودروهای برقی کاربرد دارد.
در خصوص ترمز احیا کننده بیشتر بخوانید:
ترمز دینامیک یا رئوستات Dynamic or Rheostat Braking
در این مکانیسم ترمز، مقاومتی که رئوستات ایجاد می کند، ترمز را آغاز می کند.
عملکرد: در اینجا یک رئوستات به مدار متصل می شود. این مدار مقاومت موتور را تضمین می کند. بنابراین، موتور مسئول کاهش سرعت یا توقف حرکت خودرو است.
مزایای مکانیسم ترمز الکتریکی
مزایای مکانیسم ترمز الکتریکی به شرح زیر است:
- باعث صرفه جویی در انرژی می شود
- بسیار کارآمد است و به هزینه نگهداری کمتری نیاز دارد
- عدم تعویض مکرر قطعات سیستم ترمز
- مقرون به صرفه است زیرا به شیوه ای موثر عمل می کند
- ظرفیت سرعت در مکانیسم ترمز را افزایش می دهد
- مکانیسم ایمن تر که از عدم شوک اطمینان حاصل می کند
- وابسته به نرم افزار
بسته به مکانیسم اعمال ترمز، دو نوع سیستم ترمز وجود دارد که عبارتند از:
7. سیستم ترمز سرویس پا Foot/Service Braking System
این مکانیسم برای اتومبیلها و دوچرخههایی اعمال میشود که به پا یا دست اجازه میدهند ترمز را به کار گیرند.
عملکرد
در این مکانیسم، زمانی که راننده روی پدالی که در داخل کابین قرار دارد، ترمز میکند، نیروی پدال را افزایش میدهد. سپس توسط اتصالات مکانیکی یا فشار هیدرولیک به دیسک یا درام ترمز جریان می یابد. این عمل برنامه ترمز را آغاز می کند.
مزایای سیستم ترمز پا
مزایای سیستم ترمز پا در زیر آمده است:
- انتقال وزن خودرو را کنترل می کند
- در هنگام ترمز اضطراری به میزان زیادی در زمان صرفه جویی می شود
- مقرون به صرفه است
8. سیستم ترمز دستی/پارکینگ Hand/Parking Braking System
پارکینگ یا ترمز دستی نیز به عنوان مکانیسم ترمز اضطراری شناخته می شود، زیرا به خودرو اجازه می دهد در هنگام پارک ثابت بماند. این سیستم هنگامی که ترمزهای هیدرولیک کار نمی کنند قابل اجرا است.
از اجزای این سیستم ترمز می توان به ترمز دستی اشاره کرد که دارای اهرم ترمز دستی است. این اهرم از طریق یک سیم فلزی به روتور دیسک یا درام ترمز متصل می شود.
عملکرد
هنگامی که راننده اهرم ترمز دستی را می کشد، میله فلزی کار می کند. با این کار روتور دیسک یا درام ترمز کار می کند و باعث توقف خودرو می شود. ترمز دستی فقط روی چرخ های عقب خودرو کار می کند.
مزایای مکانیسم ترمز دستی/پارکینگ
مزایای مکانیسم ترمز دستی/پارکینگ به شرح زیر است:
- پارکینگ ثابت در شیب یا سطح صاف
- باعث کاهش کشش در هنگام ترمزگیری می شود
- از قفل شدن چرخ ها با یکدیگر جلوگیری می کند
وابسته به مکانیسم توزیع نیرو
بر اساس مکانیسم توزیع نیرو، دوباره دو نوع سیستم ترمز وجود دارد:
9. سیستم ترمز تک اثرهSingle Acting Braking System
ترمزهای تک اثره در وسایل نقلیه سبک یا دوچرخه اعمال می شود. در اینجا، یک جفت چرخ در یک ماشین نیروی ترمز را دریافت می کند.
عملکرد
در این نوع سیستم ترمز، نیروی ترمز از یک جفت چرخ خودرو به یک چرخ دوچرخه تکی از طریق یک مکانیسم فعال منتقل می شود. برای کار از یک سیلندر اصلی و پیوندهای مکانیکی استفاده می کند.
مزایای مکانیسم ترمز تک اثره
مزایای مکانیسم ترمز تک اثره به شرح زیر است:
- اجازه فشار یکنواخت را می دهد
- عمر طولانی تر کفشک ترمز
10. سیستم ترمز دوگانه Dual Acting Braking System
سیستم ترمز دوگانه در خودروها و خودروهای سنگین نیز قابل استفاده است. این مکانیسم دارای دو سیستم ترمز بادی متفاوت است که هر یک از آنها از یک مجموعه کنترل ترمز استفاده می کنند. علاوه بر این، هر کدام دارای خطوط، مخازن هوا، شیلنگها و غیره هستند. با این حال، یک مکانیسم عملکرد ترمزهای معمولی روی محور عقب را کنترل میکند.
عملکرد
در این مکانیسم ترمز، از سیلندر اصلی، مایع ترمز پرفشار در دو جهت به تمام چرخهای خودرو با مکانیسم دوتایی حرکت میکند. این بدان معناست که هر مدار ترمز بر روی یک چرخ جلوی وسیله نقلیه و به صورت مورب به چرخ عقب مقابل عمل می کند. در صورت توقف کار هر یک از مدارها، مدار دوم ترمز باقیمانده را تضمین می کند.
مزایای مکانیسم ترمز دوگانه
مزایای مکانیسم ترمز دوگانه به شرح زیر است:
- برای وسایل نقلیه سنگین بسیار ایمن می باشد
- از شکست کامل ترمز جلوگیری می کند
- امکان کنترل بیشتر خودرو را فراهم می کند
بستگی به تماس اصطکاکی دارد
بر اساس تماس اصطکاکی، مکانیسم ترمز از دو بخش تشکیل شده است:
11. سیستم ترمز منبسط داخلی Internal Expanding Braking System
در این مکانیسم ترمز، فشار هیدرولیک کفش های ترمز را به قسمت داخلی درام ترمز فشار وارد می کند. این درام که جزئی از کفشک های ترمز است به توپی چرخ وصل می شود به گونه ای که قسمت بیرونی درام با چرخ می چرخد. این مکانیسم اجازه می دهد تا بخش داخلی ثابت بماند.
عملکرد
هنگامی که یک راننده یک ترمز بر روی مکانیسم اعمال می کند، منجر به انبساط ترمز می شود. این مکانیسم امکان انبساط کفش های ترمز را فراهم می کند و باعث می شود که بخش اصطکاکی خارجی با بخش درام چرخان تماس اصطکاکی برقرار کند. این عمل باعث می شود که درام چرخان خودرو را متوقف یا کاهش دهد.
مزایای سیستم ترمز منبسط داخلی
مزایای سیستم ترمز منبسط داخلی به شرح زیر است:
- احتمال شکست ترمز را کاهش می دهد
- ارزان تر از چندین نوع ترمز دیگر
- سرویس دهی آسان به گسترش دهنده های داخلی
- سیستم بسیار کارآمد، قابل اعتماد و تعمیر و نگهداری آسان
- طراحی ساده، اندازه کوچک و وزن سبک آن، امکان نصب و استفاده آسان را فراهم می کند
- مقاومت در برابر تغییرات ولتاژ بدون آسیب رساندن به قطعه عایق
- با افزایش نیروی توقف به دلیل ترمزهای جلو، گرمای کمتری تولید می کند
- نیروی ترمز بیشتری را تضمین می کند
12. سیستم ترمز انقباض خارجی External Contracting Braking System
سیستم ترمز انقباض خارجی مکانیسمی است که در آن روتور دیسکی متصل به توپی چرخ به چرخ می چرخد. روتور دیسکی بین کولیس قرار می گیرد که به طور مناسب با بند انگشت خودرو ثابت می شود. سیلندر کولیس و اتصالات مکانیکی بخشی از این مکانیسم است.
عملکرد
هنگامی که یک راننده ترمز را روی مکانیسم اعمال می کند، پدال های ترمز را منقبض می کند. این مکانیسم امکان تماس اصطکاکی با روتور دیسک گردان را فراهم می کند و در نهایت باعث توقف خودرو می شود.
مزایای سیستم ترمز انقباض خارجی
مزایای سیستم ترمز انقباضی خارجی در زیر آمده است:
- سرعت یک وسیله نقلیه را به طور موثر کنترل می کند
- قدرت متوقف کننده نیروی بیشتری تولید می کند
- فوق العاده سبک و بادوام
- تعمیر و نگهداری آسان
اصول کار ترمز چیست؟
اصطکاک به معنای مقاومت ایجاد شده بین حرکات دو عنصر ناشی از یکدیگر است. برای کنترل کارآمد یک وسیله نقلیه، دو شکل اصطکاک نقش مهمی دارند: متحرک یا جنبشی و ثابت یا استاتیک.
میزان مقاومت در برابر حرکت بستگی به نوع ماده ای دارد که با سطح تماس می گیرد، فشاری که آن را در کنار هم نگه می دارد و صافی مناطق سطح مالش می شود، دارد.
به عبارت دیگر می توان گفت که اصطکاک اصل کار ترمزها است. هنگامی که یک وسیله نقلیه در حال حرکت با یک عنصر ثابت تماس پیدا می کند، بر حرکت وسیله نقلیه در حال حرکت تأثیر می گذارد. این به دلیل نیروی اصطکاک است که در جهت مخالف حرکت عمل می کند، که انرژی جنبشی را به انرژی گرمایی تبدیل می کند.
این بحث ما را در مورد چیستی ترمز و انواع مختلف آن به پایان می رساند. علاوه بر توقف وسیله نقلیه در حال حرکت، هدف از ترمزها شامل جلوگیری از تصادف وسایل نقلیه یا ایجاد خسارت ناشی از شرایط جاده است.
بنابراین باید سیستم ترمز را به خوبی حفظ کرد. تعمیر و نگهداری ضعیف ترمز باعث کاهش طول عمر و عملکرد خودرو می شود و به حوادث غیر مترقبه در جاده ها یا تصادفات کمک می کند. منبع