آسیب های قطع برق در امور مردم و کاهش خسارت آن

4.7
(635)

باتوجه به مشکلات اقتصادی که در چند سال اخیر در خانه های مردم رخنه کرده است این قطعی برق های ناگهانی سبب شده تا مردم نگران آسیب لوازم خانگی خود باشند. سومین ماه بهار 1400 با قطعی برق آغاز شد و مردم با چالش های بسیاری در زمینه آسیب های قطعی برق همراه شدند.

باتوجه به مشکلات اقتصادی که در چند سال اخیر در خانه های مردم رخنه کرده است این قطعی برق های ناگهانی سبب شده تا مردم نگران آسیب لوازم خانگی باشند. هرچند وزارت نیرو در نخستین روز خرداد ماه اعلام کرد مشکل قطعی برق وجود ندارد اما این معظل این روزها به دغدغه اصلی مردم تبدیل شده است.

آسیب های قطعی برق بر کار و زندگی مردم
آسیب های قطعی برق بر کار و زندگی مردم

در فصل تابستان نیز به علت افزایش دمای هوا و استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی مصرف برق به اوج خود رسیده که این موضوع سبب نزدیک شدن تقاضای مصرف به عرضه برق شده و در نتیجه برای کنترل آن ممکن است ساعاتی قطعی برق اتفاق بیفتد که با توجه به گزارش‌های مصرف برق در تابستان امسال نیز مصرف برق رکورد شکسته و به 58هزار و 252مگاوات رسیده است که این موضوع خاموشی‌هایی در برخی از نقاط تهران به همراه داشته است.

در سایر موارد نیز وزش طوفان‌ها و باران شدید، مشکل در تجهیزات، معیوب بودن حجمی از شبکه، وجود شبکه‌های قدیمی و. . . از عللی هستند که سبب خاموشی‌های بلند مدت و یا کوتاه مدت می‌شوند و لازم است تمهیدات لازم جهت پیشگیری از این عوامل فنی و یا غیر فنی اندیشیده شود که شاهد وقوع خاموشی‌هایی با علل این چنینی نباشیم.

قطعی برق و مشکلات آن
قطعی برق و مشکلات آن

آسیب های قطعی برق

به طور کلی، خاموشی به هر دلیلی که باشد، صدمات جبران ناپذیری هم به اقتصاد کشور و هم به زندگی روزمره مردم وارد می‌کند. اکنون نیز با توجه به قرار گرفتن در گرم‌ترین فصل سال و شکستن رکورد مصرف برق در برخی مناطق تهران شاهد قطعی‌های بلند مدت و کوتاه مدت برق بوده‌ایم که مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده‌است.

با توجه به این موضوع که بسیاری از صنایع بزرگ نیازمند برق برای ادامه حیات هستند، خاموشی می‌تواند آسیب جبران ناپذیری به آن صنعت و در نهایت به اقتصاد کشور وارد کند.

علاوه بر این یکی دیگر از بخشهایی که شدیدا دچار ضرر و زیان‌های مالی می‌شوند، مشاغل خرد  است که بدون برق فروش، تولید و یا ارائه خدمت آن‌ها با مشکل مواجه شده و روند کارشان تا وصل شدن برق متوقف می‌شود که بعضا ضررهای بسیاری را در پی این اتفاق متحمل می‌شوند.

اما آنچه که شاید کمتر به آن توجه می‌شود، زندگی روزمره مردم است که خاموشی‌ها آن را با آشفتگی روبرو می‌کند. طاقت فرسا بودن گرما، خاموش شدن تلفن‌های همراه، عدم امکان استفاده از وسایل برقی در زمان خاموشی و یا آسیب دیدن آن‌ها به علت خاموشی، کار نکردن آسانسورها و پمپ آب و. . . ، قطع شدن دستگاه‌های پزشکی در خانه‌هایی که از بیمار مراقبت می‌شود و. . . از جمله مشکلاتی است که قطعی برق با خود به همراه می‌آورد.

بیشتر بدانید: عیب یابی خرابی و قطع برق آسانسور

دغدغه مردم از آسیب دیدگی لوازم خانگی

 آسیب قطعی برق به وسایل خانه
آسیب قطعی برق به وسایل خانه

وزارت نیرو تلاش کرد با طرح جدولی از خاموشی مناطق مختلف، مردم را نسبت به قطعی برق آگاه کند اما همین موضوع ساده را هم بخش نیرو دولت تدبیر و امید هم نتوانست کنترل کند. قطعی برق ها در ساعت مختلف و برخلاف ساعت اعلام شده سبب شد تا لوازم خانگی که از حساست بیشتری در مقابل نوسانات برقی برخوردار هستند با چالش های بسیاری همراه شود.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق درباره خسارات احتمالی که نوسانات برق به وسایل الکتریکی وارد می‌کند می‌گوید: «اگر اتفاقی برای تجهیزات داخلی هر بخش، به خصوص بخش خانگی افتاده باشد، بیمه این خسارت را پرداخت می‌کند.

آسیب قطعی برق به مشاغل خرد

باتوجه به گسترش بیماری کرونا بسیاری از مشاغل با آسیب هایی همراه شدند. علی رغم عدم کمک دولت به مشاغل خرد و کلان اما صاحبان مشاغل برای ادامه این مسیر سخت به کار خود ادامه دادند. البته بسیاری از مشاغل هم به دلیل مشکلات مالی با چالش همراه شدند و به ناچار تعطیل شدند.

این قطعی های برق می تواند پیامدهایی به دنبال داشته باشد که از جمله آنها می توان به وقفه در کسب و کارهای وابسته به برق، خرابی تجهیزات کارگاهی، خراب شدن دستگاه های برقی، ایجاد بی نظمی و تصادف در موارد خاموشی چراغ های راهنمایی و رانندگی، ایجاد مشکلات روانی و جسمانی در پی ماندن در تاریکی یا آسانسور، ازکار افتادن دستگاههای پزشکی و. . . اشاره کرد.

یکی دیگر از بخش هایی که شدیدا دچار ضرر و زیان‌های مالی می‌شوند، مشاغل خرد است که بدون برق فروش، تولید و یا ارائه خدمت آن‌ها با مشکل مواجه شده و روند کارشان تا وصل شدن برق متوقف می‌شود که بعضا ضررهای بسیاری را در پی این اتفاق متحمل می‌شوند.

با یو پی اس در ساعات خاموشی یک قدم جلوتر از رقیب خود باشید!
با یو پی اس در ساعات خاموشی یک قدم جلوتر از رقیب خود باشید!

همچنین بخوانید: محافظت از تاثیرات قطعی برق در خرابی کامپیوتر

خرابی کامپیوتر ارگان های دولتی و خصوصی

یکی از مشکلات قطعی برق، احتمال آسیب دیدن کامپیوتر یا برخی قطعات سخت‌افزار نظیر مادربورد، پاور، هارددیسک و SSD است. در برخی نواحی، شبکه‌ی توزیع برق پایدار نیست و هر از گاهی به دلیل افزایش مصرف مشترکین یا دلایل دیگر، قطعی برق ناگهانی اتفاق می‌افتد.

اکنون که در عصر ارتباطات به سر می بریم و سیستم رایانه حرف اول را در مشاغل مختلف و زندگی فردی دارد، خاموشی ناگهانی و قطعی برق برای ساعاتی می تواند علاوه بر ضرر های مالی مشاغل به سیستم های کامپیوتری شرکت ها هم آسیب های جبران ناپذیری ایجاد کند.

باتوجه به اینکه اوضاع اقتصادی به گونه ای است که درآمد و مخارج ارگان ها با یکدیگر همخوانی ندارد، خرید لوازم حتی دست دوم هم با مشکلات بسیاری همراه است.

کارشناسان حوزه کامپیوتر درباره آسیب قطعی برق به کامپیوتر معتقدند که به دلیل آنکه سیستم عامل‌های امروزی نظیر ویندوز 10 و مک‌او‌اس، عملکرد پیچیده‌ای دارند. به همین جهت زمانی که سیستم را Shutdown یا خاموش می‌کنید، فرآیند چندثانیه‌ای آغاز می‌شود و طی این فرآیند، سیستم عامل همه‌ی پردازش‌ها و نرم‌افزارها را پس از ذخیره کردن اطلاعات و فایل‌ها، می‌بندد.

اگر برق ناگهان قطع شود، فرآیند خاموشی به شکل اصولی و صحیح انجام نمی‌شود. لذا این احتمال وجود دارد که فایل‌ها و داده‌ها آسیب ببینند.

کارشناسان این حوزه توصیه می کنند که برای جلوگیری از هر گونه آسیب از فایل‌های مهم نظیر عکس‌ها و فیلم‌های خاطره‌انگیز، اطلاعات شخصی، فایل‌های مربوط به مشاغل و سازمان‌ها و مواردی از این دست، روی هارد اکسترنال کپی تهیه کنید.

حتی اگر اهمیت فایلی بسیار زیاد است، بایدد روی چند حافظه‌ی ذخیره‌سازی مختلف، بکاپ تهیه کنید. با این روش می‌توانید از فایل‌های مهم و حیاتی در برابر قطعی ناگهانی برق یا خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر، حفاظت کنید.

بیشتر بدانید: راهنمای انتخاب و خرید بهترین باتری یو پی اس

 خسارت های قطعی برق
خسارت های قطعی برق

مشکلات ناگوار قطعی برق برای اقتصاد و صنعت کشور

در پی قطعی برق این روزها خسارات زیادی به اقتصاد کشور و مردم عزیز زده است. سوپر مارکت ها و فروشگاهای عزیزی که با قطعی برق تمامی لوازم یخ زده و یخچالی‌شان از بین رفته. پرورش های ماهی ؛ مرغداری و. . . که قطعی برق باعث تلفات جانی و از بین رفتن محصولاتشان شده است و خیلی از اتفاقات ناگوار دیگه که از نبود برق به وجود آمده است و به مردم عزیز کشورمان خساراتهای زیادی زده است.

تاثیر استخراج رمز ارز ها در قطع برق

 افزایش مصرف برق با استخراج رمز ارزها
افزایش مصرف برق با استخراج رمز ارزها

از اول خرداد ماه سال جاری قطعی سراسری در تهران و برخی از شهرهای ایران ایجاد شد که با اعتراض های بسیاری از مردم همراه شد. نخستین هجمه بر استخراج رمز ارزها بود که سبب خاموشی در سطح ایران شده است.

سخنگوی صنعت برق هم در این زمینه، گفت: به منظور تامین برق مشترکان و کمک به جلوگیری از بروز خاموشی، مراکز مجاز استخراج رمز ارز در ساعات اوج مصرف برق از شنبه اول خرداد خاموش می‌شوند.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق گفت: هم اکنون مصرف برق مراکز استخراج رمز ارز که به صورت مجاز فعالیت می‌کنند به 300 مگاوات می‌رسد که برق این میزان به منظور حفظ تعادل و پایداری شبکه برق، قطع می‌شود.

وی افزود: براساس بارهای شناسایی شده و براوردهای انجام شده در مانورهای برگزار شده، در حال حاضر بیش از 2000 مگاوات برق در مراکز غیر مجاز استخراج رمز ارز در کشور مصرف می‌شود، که این مصارف غیرقانونی به دلیل اتصالات نادرست و افزایش نقطه‌ای مصرف برق باعث آسیب دیدگی و حتی سوختن تجهیزات شبکه شده که خاموشی‌هایی را به دنبال دارد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه مصارف غیرقانونی باعث ایجاد نوسان در شبکه برق می‌شوند، از مشترکان خانگی که از دستگاه ماینر و تجهیزات مربوطه برای استخراج رمز ارز در منزل استفاده می‌کنند خواست که سریع‌تر نسبت خاموش کردن اقدام کنند.

اعتراض مردم تهران درباره قطعی برق

متعاقب اخباری که اخیرا در رابطه با خاموشی در برخی از مناطق تهران گزارش شد، اقتصادآنلاین به سراغ ساکنین مناطق مختلف تهران رفت تا مشکلات و تجریبات آن‌ها را در این خصوص جویا شود.

یکی از اهالی صادقیه تهران در این باره گفت: قطعی ناگهانی برق سبب سوختن یکی از قطعات کامپیوترم شد که برای تعمیر آن مجبور شدم هزینه زیادی بپردازم. همچنین بارها اتفاق افتاده بود که قطع شدن برف باعث شود مطالبم ناگهان از بین برود و زحمت دوباره برایم ایجاد کند.

شهروندی دیگر از منطقه4 تهران نیز اظهار کرد: علاوه بر سخت بودن تحمل گرما، یکی از مشکلاتی که قطعی برق برای ما ایجاد می‌کند، قطع شدن آسانسور است که مجبور می‌شویم تعداد زیادی پله را بالا و پایین کنیم و این برای ساکنین طبقات بالاتر معضلی بزرگ است.

همچنین یکی از ساکنین غرب تهران در این خصوص بیان کرد: قطعی برق برای ما قطعی آب را نیز به همراه دارد. زیرا در طبقات بالا بدون پمپ آب نداریم و قطع شدن برق سبب قطع شدن پمپ آب می‌شود که در نتیجه زمان خاموشی‌ها ما نه برق داریم و نه آب.

فرد دیگری از همین منطقه نیز گفت: قطع شدن برق سبب شد درب پارکینگ باز نشود و چون کلید به همراه نداشتم، مجبور شدم در خیابان معطل بمانم تا برق وصل شود که با توجه به گرمای هوا برایم شرایط غیرقابل تحملی را ایجاد کرده‌بود.

در ادامه نیز یکی از افرادی که در تهران‌پارس سکونت دارد، از این موضوع ناراحت بود و اظهار داشت: خاموشی‌ها در گرما واقعا آزار دهنده است و جدا از بحث گرما، سبب از کار افتادن یخچال می‌شود که بارها سبب خراب شدن برخی از مواد غذایی شده‌است و بهتر است در این باره چاره‌ای اندیشیده شود و حتی اگر قرار به قطع برق است با اطلاع قبلی باشد.

یکی از اهالی سعادت آباد تهران نیز در این باره گفت: چیزی که بیش از قطعی برق، برای ما آسیب‌زا بوده است، افت فشار برق است که موجب می‌شود وسایل برقی که به محافظ وصل است، خراب شوند و یا در روند کار آن‌ها مشکل ایجاد شود و اگر آن‌ها را از محافظ جدا کنیم هم، ممکن است با قطع شدن برق بسوزند.

سایر شهروندان تهران نیز از مشکلات این چنینی گله داشتند و معتقد بودند با توجه به گرمای هوا قطع شدن برق آن هم در شرایطی که مجبور هستند ماسک بزنند، بسیار برایشان سخت است و ادامه دار شدن این موضوع زندگی را برایشان سخت‌تر از آنچه هست، می‌کند.

انتقاد اصلی، قطعی بی برنامه

با توجه به پیشی گرفتن مصرف برق از میزان تولید آن در كشور، طبیعی است كه گریزی از قطعی برق نیست اما انتقاد اصلی و مهم صنایع، تولید كننده ها و اصناف، ‘بی برنامگی و ناگهانی بودن خاموشی ها’ است.
برای صنایع مهمترین موضوع، اطلاع از برنامه دقیق قطعی برق است تا پیش از آن دستگاه‌ها و تجهیزات خود را خاموش كنند اما متاسفانه برنامه منتشر شده رعایت نمی‌شود. صنایع استان نسبت به قطعی بدون اعلام ‌قبلی برق گلایه های بسیاری دارند كه باید به مشكل آنها رسیدگی شود.

تلاش می كنیم قطعی با برنامه باشد

مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق استان كرمانشاه گفت: متاسفانه امكان تفكیك همه مشتركان صنعتی از سایر مشتركان وجود ندارد اما در مناطقی مانند شهرك های صنعتی كه این شرایط مهیا است، تلاش می كنیم كه پیش از قطعی برق اطلاع رسانی دقیقی بكنیم.

علیمراد مرادی‌ مجد افزود: برق این دسته از صنایع و تولیدی ها به انتخاب خودشان و در زمانی كه كمترین ضرر متوجه آنها می شود، قطع خواهد شد كه عموما بین ساعات 12 تا 14 یعنی زمان ناهار و نماز است.

مرادی مجد درباره سایر صنایع هم گفت: زمان قطعی برق صنایع بزرگ استان هم با هماهنگی خانه صنعت و معدن استان به صورت پیامكی اطلاع رسانی می شود.
آنچنان كه او بیان كرد: برق سه بازار اصلی شهر كرمانشاه یعنی مدرس، مسكن و نوبهار نیز در زمان ظهر و با هماهنگی اتحادیه اصناف استان قطع می شود تا با تعطیلی روزانه كسبه همزمان شود و ضرر كمتری به آنان برسد.

به گفته مرادی مجد، این شیوه در قطعی برق بیمارستان ها و مركز اصلی پزشكان استان (پاركینگ شهرداری) هم اجرا می شود و خاموشی این اماكن با هماهنكی دانشگاه علوم پزشكی و پزشكان صورت می گیرد.

همچنین بخوانید: برنامه قطعی برق تهران سال ۱۴۰۰

چه طور از خسارت های قطعی برق جلوگیری کنیم؟

قطعی برق از ابتدای خردادماه باعث دردسرهای زیادی شده است. این قطعی‌های ناگهانی خسارت‌ها و آسیب‌هایی را به مردم وارد کرده و به دغدغه این روزهای شهروندان تبدیل شده است. اما راه‌هایی برای کاهش این خسارت‌ها وجود دارد که باید آنها را مدنظر قرار دهیم.

جلوگیری از خسارت های ناشی از قطعی برق
جلوگیری از خسارت های ناشی از قطعی برق

گرفتن خسارات لوازم برقی ناشی از قطعی برق

برخی گزارش‌های رسیده از قطع برق در نقاطی از تهران خبر می‌دهند و البته تعدادی از شهروندان از آسیب به وسایل برقی خود گزارش می‌دهند

وسایلی که حالا با جهش قیمت‌ها، اررش اسمی چند برابری پیدا کرده‌اند و تعمیر یا خرید مجدد آنها فشار سنگینی به خانوار وارد می‌کند.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق درباره خسارات احتمالی که نوسانات برق به وسایل الکتریکی وارد می‌کند می‌گوید: «اگر اتفاقی برای تجهیزات داخلی هر بخش، به خصوص بخش خانگی افتاده باشد، بیمه این خسارت را پرداخت می‌کند.

او ادامه می‌دهد: مشترکان خسارت‌دیده به نشانی (https://bime. tavanir. org. ir) کنند. و در آن سایت فرم پر کنند تا کارشناسان بیمه خسارات را پیگیری می‌کنند و بعد از برآورد شدن خسارات، بیمه آن را پرداخت کند. »

او توصه می‌کند: «مشترکان خسارت دیده، همچنین می‌توانند وارد اپلیکیشن برق من شوند و خسارات وارد شده را گزارش کنند تا اگر نیاز است اصلاح ولتاژ در منطقه انجام شود یا اگر احتمالا  همسایه‌ها استفاده نادرست و غیرمجاز از وسایل برقی کرده باشند، اقدامات لازم انجام شود. »

بیشتر بدانید: موارد استفاده و کاربردهای یو پی اس

کاربرد اضطراری سیستم یو پی اس

یو پی اس ها با کاربری های مختلفی ارائه می شوند، که می توان به موارد زیر اشاره نمود:

فروش موتور برق جهت مصارف خانگی، ویلا، ساختمان، سوپر مارکت ها، داروخانه ها،  بیمارستان ها، بانک ها، کارخانه ها، آنتن ها، کافه های سیار،  رستوران ها، کارگاهی، مصارف اضطراری دیگر.

شرکت کیان باتری بهترین فروشنده باتری یو پی اس در بازار تهران با داشتن  باتری های یو پی اس از 4. 5 آمپر تا 200 آمپر می‌تواند مشکل قطعی برق شما  را حل کند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید باتری UPS با کیان باتری تماس بگیرید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

بین 1 تا 5 ستاره نمره دهید

5 دیدگاه دربارهٔ «آسیب های قطع برق در امور مردم و کاهش خسارت آن»

  1. مهدی مختاری 291

    با سلام. خطاب به دولت پزشکیان و شرکت تولید و توزیع برق: ما به عنوان خریدار ، هر ماه [به جز پرداخت هزینۀ میزان مصرف] پولی را هم با عنوان خرید برق (یعنی هزینۀ سوخت نیروگاهی + هزینۀ بیمه + مالیات + آبونمان + عوارض) به شما پرداخت می کنیم و شما هم به عنوان فروشنده وظیفه دارید کالایی که فروخته اید (یعنی برق) را به مشتری تحویل بدهید؛ پس بنابراین شما حق ندارید روزی 2 بار برق را بر روی مشتریان خود قطع کنید. این کار خلاف قوانین الهی (سورۀ مبارکۀ مطففین آیات 1 تا 11 و سورۀ مبارکۀ شعرا آیات 181 تا 183) است. شما با این کار به مردم خسارت های جبران ناپذیری را وارد می کنید و باید به مشتریان خود خسارت بپردازید.

  2. دیبا خانزادی

    قطع ناگهانی برق چه آسیب‌های فنی و اقتصادی به تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های صنعتی وارد می‌کند و چگونه این آسیب‌ها می‌توانند بر عملکرد و طول عمر دستگاه‌ها تأثیر بگذارند؟ به‌ویژه، چگونه نوسانات و اختلالات ناشی از قطع و وصل برق (مثل ولتاژ لحظه‌ای یا نویزهای برقی) می‌توانند به اجزای حساس مانند سرورها، سیستم‌های ارتباطی، و دستگاه‌های پزشکی آسیب برسانند؟ همچنین، در چه مواردی نیاز به استفاده از سیستم‌های پشتیبان مانند UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) و ژنراتورها برای پیشگیری از آسیب‌های جدی وجود دارد و چگونه این سیستم‌ها می‌توانند از بروز مشکلات و خرابی‌های ناشی از قطع برق جلوگیری کنند؟ در نهایت، چه اقداماتی می‌توان اتخاذ کرد تا از آسیب‌های طولانی‌مدت و هزینه‌های ناشی از قطع برق در صنایع حساس جلوگیری شود؟

    1. با سلام
      قطع ناگهانی برق می‌تواند تأثیرات شدیدی هم از نظر فنی و هم از نظر اقتصادی بر تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های صنعتی بگذارد. این آسیب‌ها می‌توانند منجر به خرابی دستگاه‌ها، از دست رفتن داده‌ها، توقف‌های طولانی مدت در تولید و افزایش هزینه‌ها شوند. در ادامه، به بررسی انواع آسیب‌های ناشی از قطع برق، چگونگی جلوگیری از آن‌ها با استفاده از سیستم‌های پشتیبان، و اقدامات پیشگیرانه برای کاهش هزینه‌ها و خرابی‌ها خواهیم پرداخت.

      1. آسیب‌های فنی ناشی از قطع ناگهانی برق

      آسیب به اجزای حساس

      سرورها و تجهیزات IT: سرورها و تجهیزات دیگر که داده‌های حیاتی را ذخیره می‌کنند، در صورت قطع برق به‌طور ناگهانی ممکن است داده‌ها از دست بروند یا سیستم‌های عملیاتی به هم بریزند. این مسئله به ویژه در سیستم‌های ذخیره‌سازی داده‌ها یا دیتا سنترها که نیاز به عملکرد بدون وقفه دارند، بسیار مهم است.
      سیستم‌های ارتباطی: تجهیزات ارتباطی مانند مودم‌ها، روترها، و سوئیچ‌ها در صورت قطع برق ناگهانی ممکن است به دلیل نوسانات ولتاژ یا افت مکرر برق آسیب ببینند. این امر می‌تواند منجر به قطع ارتباطات یا افزایش نرخ خطای انتقال داده شود.
      دستگاه‌های پزشکی: دستگاه‌های پزشکی که به برق متکی هستند، در صورت قطع ناگهانی برق، ممکن است به عملکرد نادرست یا توقف ناگهانی دچار شوند. این می‌تواند به آسیب به سلامت بیماران یا خطای در تشخیص‌ها منجر شود.

      نوسانات ولتاژ و اختلالات برقی

      ولتاژ لحظه‌ای و نویزهای برقی: در صورت قطع و وصل برق، نوساناتی مانند افزایش و کاهش ولتاژ لحظه‌ای یا نویزهای برقی ایجاد می‌شود که می‌تواند به اجزای حساس مانند مدارهای مجتمع و سنسورها آسیب بزند. این اختلالات به‌ویژه می‌توانند باعث خرابی دستگاه‌های الکترونیکی یا افت کارایی آن‌ها شوند.

      آسیب به تجهیزات تولیدی

      در سیستم‌های صنعتی مانند کارخانه‌ها، قطع برق می‌تواند منجر به توقف تولید، خرابی ماشین‌آلات و افزایش هزینه‌ها شود. دستگاه‌های پیچیده مانند کوره‌ها، دستگاه‌های CNC یا دستگاه‌های پرس در صورت قطع برق ممکن است دچار آسیب‌های دائمی شوند که تعمیر آن‌ها هزینه‌بر خواهد بود.

      2. نقش سیستم‌های پشتیبان (UPS و ژنراتورها)

      UPS (منبع تغذیه بدون وقفه)

      تأمین انرژی بدون وقفه: دستگاه‌های UPS به‌طور لحظه‌ای جایگزین برق قطع‌شده می‌شوند و انرژی لازم برای مدت زمان کافی را تأمین می‌کنند تا تجهیزات به عملکرد خود ادامه دهند یا دستگاه‌ها به سیستم برق اضطراری مانند ژنراتور متصل شوند.
      حفاظت در برابر نوسانات: UPS‌ها می‌توانند نوسانات ولتاژ و اختلالات برقی را فیلتر کرده و جریان الکتریکی ثابت و سالمی برای تجهیزات حساس فراهم کنند.
      کاهش آسیب به دستگاه‌ها: با حفظ ثبات در ولتاژ و جلوگیری از قطع ناگهانی برق، UPS‌ها می‌توانند از خرابی دستگاه‌ها، از دست رفتن داده‌ها و کاهش عمر مفید آن‌ها جلوگیری کنند.

      ژنراتورها

      تأمین انرژی بلندمدت: در مواردی که قطع برق برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، ژنراتورها می‌توانند انرژی لازم را برای سیستم‌ها تأمین کنند. ژنراتورها به‌ویژه در کاربردهای صنعتی یا سیستم‌های حساس که نیاز به تأمین انرژی در زمان طولانی‌تری دارند، بسیار مهم هستند.
      عملکرد همزمان با UPS: ژنراتورها اغلب در ترکیب با UPSها به کار می‌روند تا به محض تمام شدن باتری‌های UPS، انرژی مورد نیاز سیستم را برای مدت بیشتری تأمین کنند.

      3. اقدامات پیشگیرانه برای کاهش آسیب‌های طولانی‌مدت

      استفاده از سیستم‌های UPS با ظرفیت مناسب

      برای جلوگیری از خرابی‌ها و آسیب‌های طولانی‌مدت، ضروری است که UPS مناسب با ظرفیت کافی برای تأمین نیازهای انرژی تجهیزات انتخاب شود. انتخاب UPS با ظرفیت کمتر از نیاز واقعی سیستم می‌تواند منجر به آسیب به تجهیزات و افزایش فشار به UPS شود.
      آزمایش و نگهداری منظم

      آزمایش دوره‌ای UPS و ژنراتورها برای اطمینان از عملکرد صحیح آن‌ها در شرایط بحرانی ضروری است.
      نگهداری منظم باتری‌های UPS برای حفظ کارایی و افزایش عمر مفید سیستم‌های پشتیبان الزامی است.

      پشتیبانی از تجهیزات با تنظیمات ویژه

      استفاده از فیلترهای ولتاژ و رگولاتورهای ولتاژ می‌تواند در محافظت از دستگاه‌ها در برابر نوسانات و افت ولتاژ مؤثر باشد.
      مدیریت بار الکتریکی در هنگام قطعی برق می‌تواند از فشار اضافی به سیستم‌های پشتیبان جلوگیری کرده و عمر مفید آن‌ها را افزایش دهد.

      استفاده از سیستم‌های هیبریدی

      ترکیب UPS و ژنراتورها در بسیاری از صنایع به‌ویژه در مکان‌های حساس می‌تواند باعث شود که از قطع برق به‌طور کامل محافظت شود و حتی در صورت بروز مشکلات جدی در شبکه برق، همچنان انرژی لازم تأمین شود.

      4. تأثیر اقتصادی قطع برق

      قطع برق ناگهانی می‌تواند تأثیرات اقتصادی زیادی به همراه داشته باشد، از جمله:

      هزینه‌های تعمیر و نگهداری: آسیب به تجهیزات حساس می‌تواند هزینه‌های زیادی برای تعمیر یا جایگزینی قطعات معیوب به همراه داشته باشد.
      از دست رفتن داده‌ها: در سیستم‌های IT و سرورها، از دست رفتن داده‌ها می‌تواند به هزینه‌های سنگین در جبران داده‌ها و بازیابی اطلاعات منجر شود.
      توقف تولید: در صنایع تولیدی، قطع برق می‌تواند منجر به توقف موقت در تولید و کاهش بهره‌وری شود که این امر می‌تواند تأثیر منفی بر درآمد شرکت‌ها داشته باشد.

      نتیجه‌گیری

      قطع ناگهانی برق و نوسانات آن می‌تواند به آسیب‌های فنی و اقتصادی جدی در تجهیزات الکترونیکی و سیستم‌های صنعتی منجر شود. استفاده از سیستم‌های پشتیبان مانند UPS و ژنراتورها می‌تواند این آسیب‌ها را کاهش داده و از خرابی‌های بزرگ‌تر جلوگیری کند. همچنین، با انجام اقدامات پیشگیرانه مانند آزمایش‌های منظم، نگهداری به‌موقع و انتخاب سیستم‌های پشتیبان مناسب، می‌توان از آسیب‌های طولانی‌مدت و هزینه‌های سنگین ناشی از قطع برق جلوگیری کرد.

      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد. ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

  3. سلام وقت بخیر، مرسی از مقاله خوبتون و اطلاعاتی ک میذارید، ما در منطقه ای هستیم ک متاسفانه برق خونه خیلی میره ک مجبوریم از سیستم های انرژی خورشیدی خونگی استفاده کنیم ک یا باتری یو پی اسی میخواد یا بعضا از باتری استارت ماشین استفاده میکنیم!، شاید باعث تعجب بشه ولی خب ناچارن اینکارو میکنیم، ممنون میشم بگین ک چرا باید زمانی ک هم از یو پی اس هم باتری ماشین استفاده میکنیم باتریا زود خراب بشن!، از دوتاشون استفاده میشه و خب نیازی نیست ک زودتر خراب بشه، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. کیان باتری

      سلام وقت شماهم بخیر
      برای اطلاعات جزئی :
      قطع شدن برق خانه‌ها و خرابی باتری ماشین ممکن است به‌طور غیرمستقیم به هم مرتبط باشند، اما این ارتباط می‌تواند از جنبه‌ای فنی و پیچیده به وجود بیاید. برای توضیح این ارتباط، به دو عامل مهم در سیستم‌های برق خانه و خودرو اشاره می‌کنم:

      رابطه سیستم‌های شارژ و برق‌گیری خودرو با برق شهری: برخی از سیستم‌های خانگی، مانند دستگاه‌های شارژ خودروهای الکتریکی یا سیستم‌های UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) که از باتری‌های خودرو استفاده می‌کنند، به‌طور مستقیم با شبکه برق خانه و خودرو ارتباط دارند. این سیستم‌ها معمولاً برای پشتیبانی از برق‌رسانی در زمان قطع برق یا به‌منظور شارژ کردن باتری‌های خودرو، به برق خانه متکی هستند. زمانی که باتری خودرو خراب می‌شود یا ظرفیت آن کاهش می‌یابد، ممکن است این سیستم‌ها به درستی عمل نکرده و منجر به قطع شدن برق در خانه شوند.

      اختلال در سیستم برق خودرو و تأثیر بر سیستم برق خانه: باتری ماشین نقش حیاتی در تامین برق برای سیستم‌های مختلف خودرو از جمله استارت موتور و سیستم شارژ دارد. اگر باتری خودرو خراب شود، ممکن است الکترونیک خودرو دچار اختلال شود و این مسئله می‌تواند به‌طور غیرمستقیم به شبکه برق خانه نیز تاثیر بگذارد. برای مثال، در برخی سیستم‌ها، باتری‌های خودرو از طریق شارژرهای مخصوص می‌توانند انرژی را از خودرو به خانه منتقل کنند (مثلاً در سیستم‌های انرژی خورشیدی خانگی که از باتری خودرو برای ذخیره‌سازی انرژی استفاده می‌کنند). خرابی باتری خودرو در این نوع سیستم‌ها می‌تواند باعث اختلال در ذخیره‌سازی و توزیع برق خانه شود و در نهایت منجر به قطع برق شود.

      تأثیرات مشترک در سیستم‌های الکترونیکی: در موارد نادر، برخی خانه‌ها از سیستم‌های الکتریکی و نوسانات جریان برق آسیب می‌بینند که به دلیل مشکلات باتری خودرو و عملکرد نادرست دینام (alternator) یا سیستم شارژ خودرو اتفاق می‌افتد. اگر باتری خودرو به درستی شارژ نشود، دینام تلاش می‌کند تا برق مورد نیاز خودرو را تأمین کند، اما این نوسانات ممکن است بر ثبات ولتاژ تأثیر بگذارد. این نوسانات می‌توانند به‌طور غیرمستقیم بر سیستم برق خانگی که به‌نوعی به سیستم خودرو مرتبط است، تأثیر منفی بگذارند.

      در نهایت، مشکلات باتری ماشین اگر نادیده گرفته شوند، می‌توانند بر سایر سیستم‌های برق در خانه و خودرو تاثیر منفی بگذارند. برای پیشگیری از این مشکلات، توصیه می‌شود که باتری خودرو به موقع تعویض شود تا از ایجاد اختلالات در سیستم‌های مختلف جلوگیری شود.

      و برای استفاده همزمان از باتری ماشین و یو پی اس (UPS) برای ذخیره‌سازی برق و تأمین انرژی در مواقع قطع برق باید گفت که بله درست میفرمایید این مورد می‌تواند باعث خراب شدن سریع‌تر باتری‌ها شود. و اما از دلایلی که باعث خراب شدن زودتر باتری ها میشوند و این مشکل رو بوجود می آورند معمولاً به دلایل فنی زیر برمی‌گردد:
      1. نوسانات و اضافه بار

      هم باتری ماشین و هم باتری‌های یو پی اس به‌طور مشابه از انرژی برای ذخیره‌سازی و تأمین برق استفاده می‌کنند. اگر از باتری خودرو به‌طور همزمان با یو پی اس استفاده کنید، به‌ویژه در مواقعی که نیاز به تأمین برق بیشتری دارید (مثلاً در شرایط اضطراری یا قطع برق طولانی‌مدت)، این می‌تواند باعث اضافه بار بر روی هر دو سیستم شود. باتری‌ها معمولاً طراحی شده‌اند که برای مدت زمان مشخصی انرژی ذخیره کنند، اما اضافه بار و استفاده مداوم از آن‌ها بدون استراحت مناسب می‌تواند موجب خرابی سریع‌تر و کاهش عمر مفید باتری‌ها شود.
      2. چرخه‌های شارژ و دشارژ متوالی

      هر دو سیستم باتری خودرو و یو پی اس نیاز به شارژ و دشارژ دارند. اما در این سیستم‌ها، چرخه‌های شارژ و دشارژ به صورت متناوب اتفاق می‌افتد و اگر باتری‌ها بیش از حد دشارژ شوند یا شارژ بیش از حد دریافت کنند، عمر مفید آن‌ها کاهش می‌یابد. برای مثال:

      در باتری ماشین، اگر دینام (Alternator) نتواند به‌درستی باتری را شارژ کند یا اگر در شرایطی نیاز به تأمین برق زیادی باشد، ممکن است باتری به‌طور کامل دشارژ شود که به شدت به باتری آسیب می‌زند.
      در یو پی اس نیز اگر باتری به طور پیوسته در حال دشارژ باشد و نیاز به شارژ فوری و زیاد داشته باشد، این می‌تواند باعث کاهش عمر مفید باتری یو پی اس شود.

      3. مشکلات مربوط به شارژرها

      هر دو دستگاه، یعنی دینام خودرو و شارژر یو پی اس، برای شارژ باتری‌ها طراحی شده‌اند. اما این دو سیستم معمولاً برای شارژ باتری‌ها در شرایط متفاوتی کار می‌کنند و ممکن است تنظیمات و ولتاژهای شارژ آن‌ها با یکدیگر هم‌خوانی نداشته باشند. در نتیجه، اگر باتری خودرو به‌طور همزمان به یو پی اس متصل باشد، ممکن است هر دو دستگاه نتوانند باتری‌ها را به‌درستی و به صورت هم‌زمان شارژ کنند و این می‌تواند به باتری آسیب بزند.
      4. دما و شرایط محیطی

      باتری‌ها به دما و شرایط محیطی حساس هستند. استفاده همزمان از باتری خودرو و یو پی اس می‌تواند دمای باتری را بالا ببرد (به ویژه در زمان شارژ و دشارژ)، که باعث تسریع در تخریب مواد داخلی باتری می‌شود. در صورتی که این دما از حد مشخصی بالاتر برود، عملکرد باتری به‌شدت کاهش یافته و عمر مفید آن کوتاه‌تر می‌شود.
      5. نوع باتری‌ها

      باتری‌هایی که در خودرو و یو پی اس استفاده می‌شوند، ممکن است از نوع سیلد اسید (SLA) یا باتری‌های ژل باشند، که هرکدام ویژگی‌ها و محدودیت‌های خاص خود را دارند. این نوع باتری‌ها معمولاً برای استفاده‌های کوتاه‌مدت و پیک‌های مصرف طراحی شده‌اند. اگر از آن‌ها برای تأمین انرژی طولانی‌مدت یا در شرایط فشار مداوم استفاده شود، به سرعت فرسوده می‌شوند.
      6. عدم تطابق در نیازهای انرژی

      باتری خودرو برای تأمین انرژی مصرفی خودرو در هنگام استارت و روشنایی خودرو طراحی شده است، در حالی که یو پی اس برای تأمین برق ثابت و طولانی‌مدت در مواقع قطع برق طراحی می‌شود. وقتی این دو سیستم به‌طور همزمان مورد استفاده قرار می‌گیرند، باتری‌ها به دلیل اختلاف در نیازهای انرژی ممکن است نتوانند به‌طور بهینه کار کنند، که این باعث می‌شود هر دو سیستم دچار آسیب شوند.
      از باب نتیجه‌گیری:

      استفاده همزمان از باتری ماشین و یو پی اس می‌تواند باعث مشکلاتی مانند اضافه بار، دشارژ و شارژ بیش از حد، نوسانات ولتاژ و دما شود که در نهایت به خرابی زودهنگام باتری‌ها می‌انجامد. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است که از باتری‌های جداگانه برای هر سیستم استفاده شود یا از باتری‌های با کیفیت بالا و شارژرهای مخصوص استفاده کنید که با شرایط عملکردی سیستم‌های مختلف هماهنگ باشند.
      و اما طبق تجربه ی بررسی روزانه و نمودارها، اگر میخواهید انتخابی هوشمندانه نسبت به طول عمر و نیاز کمتر به نگهداری یک باتری داشته باشید برای افرادی که به دنبال قیمت رقابتی و در عین حال کارایی بالا هستند،
      کیان پاور پریمیوم پلاس پیشنهاد ما به شما است، کلمه “پریمیوم” به‌معنای استفاده از تکنولوژی روز و مواد اولیه با کیفیت و عمر طولانی است که این باتری را تضمین میکند و کلمه “پلاس” به معنای ارتقای مدت زمان گارانتی از 12 یا 15 ماه به 21 ماه از تاریخ تولید است، این باتری با ظرفیت و قدرت استارت‌دهی بالا، در تمام شرایط آب‌وهوایی، چه در گرمای تابستان و چه در سرمای زمستان، به‌راحتی عملکرد خود را حفظ می‌کند، و تمامی این موارد گویا هستند که این برند گزینه‌ای مطمئن و مقرون به صرفه برای انتخاب است.
      کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
      ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
      شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره شبانه روزی و ثبت سفارش