ممکن است شما به خرید پنل خورشیدی فکر کنید اما اغلب هنگامی که می خواهید نوع پنل خورشیدی مورد نیازتان را مشخص کنید با سردرگمی مواجه خواهید شد و نمی دانید بهترین انتخاب پنل برای شما کدام نوع است ؟ پارامتر های بی شماری وجود دارد که باید در هنگام خرید پنل خورشیدی مد نظر قرار دهید تا بتوانید برای سیستم فتوولتاییکتان یک انتخاب شایسته داشته باشید.
در این مقاله از کیان باتری با بررسی برند های پنل های خورشیدی به عنوان اصلی ترین عنصر در نیروگاه های فتوولتائیک در بازار سولار ایران ویژگی های هر کدام را بررسی میکنیم، با ما همراه باشید.
آیا خرید پنل خورشیدی در ایران عاقلانه است؟
انرژی خورشیدی بدون شک یکی از منحصر به فردترین منابع انرژی تجدیدپذیر در کره زمین است. انرژی خورشید را میتوان به صورتهای مختلفی به انرژیهای دیگر تبدیل کرد. موقعیت جغرافیایی کشور ما ایران به گونهای است که با داشتن بیش از 300 روز آفتابی یکی از بهترین بسترها برای تولید برق از انرژی خورشیدی است. همه ما میتوانیم در خانه خود یک پنل خورشیدی به سادگی هر چه تمامتر راهاندازی کنیم و نگران قبض برق به خصوص در تابستان نباشیم. با راهنمای خرید پنل خورشیدی با ما همراه باشید.
نحوه انتخاب بهترین صفحه خورشیدی
شرکت های داخلی و خارجی زیادی سازنده پنل های سولار می باشند، همچنین تعداد برندهای پنل خوشیدی ایرانی کم نیستند، بنابراین ویدئوی زیر به معرفی برخی از این مارک ها پرداخته و همچنین معیار های انتخاب یک پنل خورشید مناسب را بررسی کرده است
نکات مهم هنگام خرید پنل خورشیدی
برای خرید پنل های خورشیدی شما باید به نکته هایی توجه کنید:
- محل نصب پنل خورشیدی
- نوع سیستم خورشیدی
- کشور سازنده پنل خورشیدی
- انواع سلول های خورشیدی
- گارانتی پنل خورشیدی
راهنمای انتخاب بهترین پنل خورشیدی خانگی
بهترین راه برای پی بردن به هزینه و بهترین نوع پنل مورد نیاز برای خانه شما و شرایط و مصارف خاص شما، مشورت با یک مشاور متخصص در زمینه پیاده سازی سیستم های انرژی خورشیدی است اما در ادامه چند سناریو عمومی و رایج به صورت سطحی شرح داده می شود.
ابعاد پنل خورشیدی
برای افرادی که فضای کافی برای نصب پنل های تین فیلم در اختیار ندارند ( اکثر افراد ) یا افرادی که نمی خواهند سیستم فتوولتاییک بخش زیادی از فضای آنها را اشغال کند پنل های سیلیکون کریستالی بهترین انتخاب خواهند بود حتی اغلب در شرایطی که فضای بیشتری نیز در اختیار داریم، پنل های کریستالی سیلیکون معمولا انتخاب بهتری هستند. در حال حاضر شرکت های معدودی نصب پنل های تین فیلم را برای مصارف خانگی پیشنهاد می کنند.
شما می توانید ابعاد مختلف پنل های خورشیدی را با توان های مختلف انتخاب نمایید. به عنوان مثال پنل های ۱۸۰، ۲۰۰ و ۲۲۰ وات معمولا همگی در یک ابعا ساخته می شوند. آنها معمولا به یک شیوه ساخته می شوند اما در هنگام تست معمولا توان خروجی در یک محدوده وسیع قرار دارد که ممکن است به میزان مشخصی کمتر یا بیشتر از مقدار از پیش تعیین شده باشد از این رو آنها را در دسته بندی های مختلفی از نظر توان خروجی طبقه بندی می کنند. اگر فضای محدودی در اختیار دارید باید به دنبال بیشترین توان در کمترین ابعاد باشید.
فضای مورد نیاز پنل های خورشیدی
هر دو نوع پنل پلی کریستال و مونوکریستال انتخاب های خوبی هستند و معمولا هر دو مزایای مشابهی برای شما دارند. اگرچه پنل های پلی کریستال فضای بیشتری برای نصب نیازدارند و پنل های مونوکریستال در سطح یکسان برق بیشتری تولید می کنند، اما معمولا همواره اینگونه نیست و باز تاکید می شود که تقریبا غیر ممکن است که بتوان بدون بررسی و تحلیل کافی شرایط خاص پروژه، پنل خاصی را به افراد پیشنهاد کرد.
پنل های خورشیدی کمی گرانتر هستند اما کمی بهتر از فضا بهره می برند و به فضای کمتری نیاز دارند، به عنوان مثال اگر شما یک پنل پلی کریستال و یک پنل مونوکریستال داشته باشید که هر دو از نظر توان یکسان باشند ( مثلا ۲۲۰ وات )، هر دو به یک میزان انرژی الکتریکی تولید می نمایند اما پنل مونوکریستال فضای کمتری اشغال خواهد نمود.
قیمت پنل سولار
اگر شما به دنبال ارزان ترین قیمت در یک توان مشخص هستید و می خواهید به ازای یک میزان مشخص انرژی الکتریکی کمترین هزینه را پرداخت نمایید، بهتر است بر روی پنل های تین فیلم تحقیق نمایید که به لحاظ هزینه می توانند مرقوم به صرفه تر از پنل های سیلیکون کریستالی باشند البته در ایران این نوع سلول خورشیدی رایج نیست و سلول های خورشیدی پلی کریستال می تواند جایگزین این نوع به حساب آید.
انواع صفحات خورشیدی
پنلهای خورشیدی که برای خرید و کاربرد در دسترس هستند به طور کلی در سه نسل اول قرار میگیرند که از قرار زیر هستند.
- نسل اول؛ سیلیکونهای تک بلوری و سیلیکونهای چند بلوری
- نسل دوم؛ فیلم نازک سیلیکون آمورف، فیلم نازک کادمیم تلورید و فیلم نازک مس ایندیم گالیم دی سلنید
- نسل سوم؛ سلولهای خورشیدی دارای نانو بلور، سلولهای خورشیدی دارای بسپار و سلولهای خورشیدی متمرکز
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع صفحات سولار و مزایا و معایب هرکدام مقاله زیر را مطالعه نمایید:
بهترین مارک پنل خورشیدی خانگی
برای انتخاب بهترین پنل خورشیدی خانگی به ویژگی های زیادی در این محصولات باید اشاره کرد اما از میان آنها به برخی از این ویژگی ها اشاره خواهیم کرد. پنل های خورشیدی خانگی باید در مقابل آلودگی ها و هم چنین زنگ زدگی مقاوم باشند چون این عامل موجب می شود تا انرژی خورشیدی کم تری را دریافت کند.
پنل های خورشیدی خانگی باید قابلیت حرکت داشته باشند تا در فصل های مختلف سال به دلیل تغییر زاویه خورشید این پنل ها نیز مطابق آن حرکت کنند و در عمود خورشید قرار داده شوند تا بیش ترین انرژی را از آن دریافت کنند. پنل های خورشیدی خانگی باید درصد زیادی از انرژی تابشی را به برق تولید کند که به این موضوع راندمان پنل گفته می شود.
مارک های زیادی در ایران برای پنل های خانگی خورشیدی وجود دارد اما از میان همه آنها شارپ و سولار شناخته شده تر هستند.
برندهای پنل خورشیدی
شرکت یینگیلی سولار
شرکت یینگیلی سوار Yingli Solar یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده پنل خورشیدی در دنیا می باشد. طبق ادعای سایت رسمی این شرکت چینی، تا کنون حدود 15 گیگاوات پنل به نقاط مختلف دنیا از جمله آلمان، اسپانیا، ایتالیا، یونان، فرانسه، کره جنوبی، ژاپن، برزیل، استرالیا، آفریقای جنوبی، مکزیک و ایالات متحده آمریکا صادر شده است.
کشور ما ایران نیز از این برند معتبر جهانی بی نصیب نمانده و محصولات آن در ایران به فروش می رسد. پنل های این شرکت از خوشنام ترین پنل های عرصه بازار خورشیدی شناخته می شود و ازطرفی قیمت بسیار رقابتی با سایر برندهای مطرح در این زمینه دارد.
شین سانگ
شرکن شین سانگ (SHINSUNG) از شرکتهای معتبر خارجی در تولید و ساخت پنلهای خورشیدی است که چند سالی از فعالیت آن در ایران میگذرد. پنلهای خورشیدی تولید شده در این شرکت با توجه به استفاده از فناوریهای روز دنیا و قابلیتهای خاص آنها در استفاده بر روی پشت بام خانهها و تولید برق خانگی توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است.
ال جی
شرکت ال جی یکی از موفقترین شرکتها در زمینه محصولات الکترونیکی، با 60 سال تجربه در تولید تکنولوژی و لوازم الکترونیکی و 30 سال تحقیق و توسعه در زمینه سیستمهای خورشیدی، یکی از پربازدهترین پنلهای خورشیدی را ارائه میکند.
این محصول و دیگر محصولات سیستمهای خورشیدی این شرکت با بهرهمندی از پیشرفتهترین خطوط تولید در کشور کره ساخته میشوند. صفحات خورشیدی ال جی مورد تایید آزمایشگاه تی یو وی آلمان بوده و منطبق بر استانداردهای تعیین شده تولید میشود.
از دیگر برندهای شناخته شده پنل خورشیدی میتوان به شرکت پاک آتیه، ماکس سل و سوریا سامان هور اشاره کرد.
شرکت های سازنده پنل های خورشیدی در ایران
پنل خورشیدی تابان
شرکت تامین انرژی برق ایرانیان تابان اولین و بزرگترین خط تولید ایرانی پنل های خورشیدی است. اگر به دنبال احداث نیروگاه خورشیدی هستید حتما یکی از گزینه هایی که باید با همیارسولار بررسی کنید پنل تابان هست. در این مطلب با همیار همراه باشید تا با این برند ایرانی بیشتر آشنا شوید.
شرکت تابان با سرمایه گذاری بانک حکمت ایجاد شده است. لازم به ذکر است که این بانک وابسته به ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد. شرکت تابان بزرگترین خط تولید پنل خورشیدی ایرانی را وارد کرده است. به ادعای مدیران این شرکت داخلی بیشینه ی تولید این کارخانه در سال ۱۳۰ مگاوات می باشد. البته این شرط بسته به شرایطی است که خط تولید به صورت شبانه روزی و در سه شیفت فعال باشد.
جالب است بدانید که خط تولید این شرکت چینی و از شرکت Horad می باشد. تعداد کارکنان شرکت چینی حدود ۳۰۰ نفر عنوان شده است. جهت آشنایی با بیزنس خط تولید پنل های خورشیدی می توانید به بسته های آموزشی و مقالات مجله آموزشی همیار سولار مراجعه بفرمایید.
با توجه به موارد فوق و این امر که شرکت تابان چندین نیروگاه مگاواتی با پنل های خود احداث کرده است می توان به کیفیت این پنل ها اطمینان خاطر بیشتری داشت.
این شرکت نیز مانند سایر رقبای موجود در بازار ضمانت های ۱۰ و ۲۵ ساله به ترتیب برای خرابی محصول و کیفیت آن را ارائه کرده است.
سولار صنعت فیروزه
صفحات خورشیدی برند پاک آتیه
پنل سولار سوریا سامان هور
پنل های خورشیدی ایرانی سوریا سامان هور با ۵۰ درصد افزایش طول عمر نسبت به پنل های موجود در بازار تولید می شود. همچنین لازم به ذکر است تغییرات این پنل با توجه به دما به نسبت سایر پنل ها ۵ درصد از راندمان بیشتری برخوردار است.
گارانتی راندمان این پنل های خورشیدی نیز ۲۵ ساله می باشد. شرکت سوریا سامان هور با شماره ثبت ۱۰۶۵۷ به عنوان یکی از تولید کننده های پنل خورشیدی ایرانی ثبت شده است. مدیر عامل این شرکت آقای محسن نجیب زاده ی وامق آبادی، کارآفرین و سرمایه گذار خوش فکر ایرانی هستند.
برق آفتابی هدایت نور یزد
شرکت تولید برق خورشیدی در سال ۱۳۶۰ تولید کننده پنلهای خورشیدی در ایران شناخته میشود. تمامی محصولات تولید شده در این شرکت از تکنولوژیهای کشور آلمان بهره میبرند. در حال حاضر محصولات تولید شده در این شرکت شامل انواع پنلهای خورشیدی از ۱۰ وات تا ۳۰۰ وات است که با توجه به توان تخصصی و تجهیزات پیشرفتهای که در ساخت آنها به کار گرفته شده است آمادگی تولید انواع پنلهای خاص در توان و ابعاد مختلف بر اساس نیاز مشتریان را دارا است.
بهترین مارک پنل خورشیدی در ایران چیست؟
اصلی ترین المان های یک پنل خورشیدی به شرح پایین هستند:
1- کارایی پنل خورشیدی
وقتی که اهالی صنعت درباره ی کارایی صحبت می کنند، منظور آنها میزان نور خورشیدی است که به سلول خورشیدی می رسد که در حقیقت تبدیل به برق شده است. برای پنل های سیلیکونی مرسوم، این مقدار معمولا” بین ۱۴ تا ۲۲ درصد است.
هر پنل دارای مقدار وات نیروی برق و یا نرخ توان متفاوتی است. این نشان دهنده ی میزان نیرویی است که یک پنل می تواند تولید کند که معمولا” بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ وات است. پنل های با مقدار وات بالاتر غالبا” پربازده تر هستند اما در عین حال از نظر ابعاد بزرگتر و گرانقیمت تر هستند.
2- ضمانت و گارانتی صفحه خورشیدی
نصاب خورشیدی و سازندگان تجهیزات خورشیدی تان ضمانت های زیادی را فراهم خواهند کرد تا مطمئن شوند که سیستم شما در طول عمرش راحت کار می کند. ضمانت ها در مدت و شرایط با هم توفیر دارند اما معمولا بین ۱۰ تا ۲۵ ساله هستند.
مدت زمان یک ضمانت پنل خورشیدی پیامی از سوی سازنده ی پنل است مبنی بر اینکه آنها بهترین نوع پنل خورشیدی را تولید کرده اند. هرچه ضمانت طولانی تر باشد، کیفیت پنل بالاتر خواهد بود. این مشخصا بدین دلیل است که سازنده برای اثبات ادعایش حرکتی عملی زده است. هنگام مقایسه ی پنل های خورشیدی، اطمینان یابید که شما نکاتی درباره ی شرایط ضمانت هر سازنده را برداشته اید.
3- شرکت سازنده سولار معتبر
وقتی که یک برند پنل خورشیدی را می خواهیم انتخاب کنیم، حواستان باشد که شرکتی که انتخاب می کنید همچنان بتواند ضمانت شما را محترم یشمارد. مشخصا” شرکت های بزرگتری چون الجی، پاناسونیک و هانوا گزینه های مطمئنی هستند و قابلیت اطمینان بالا دارند.
از نقطه نظر نیرو و کارایی (بازدهی)، سازندگان ممتاز پنل خورشیدی ۲۰۱۹ هانوا، الجی، سولاریا، سان پاور و سیلفاب هستند. در هر صورت، ماژول سازهای بسیار زیاد دیگری هستند که در رقابت برای جایگاهی در صحنه هستند.
هر پنج تای این سازندگان برای محصولاتشان یک ضمانت قوی ۲۵ ساله دارند. “سان پاور” یکی از تثبیت شده ترین شرکت های خورشیدی است، و الجی و پاناسونیک شرکت های بزرگ و چند ملیتی هستند. از اینرو، هر سه اینها بسیار قابل اطمبنان هستند و میتوانند به احتمال بالا ضمانت ۲۰ ساله سیستمتان را اغنا سازند.
همچنان، بهترین شرکت پنل خورشیدی برای شما بسیار وابسته به ویژگی های خاص منزلتان است. بسیاری از سازندگان پنل خورشیدی استاندارد ها را برای ضمانت تجهیزاتشان بالا می برند و یا اینکه سایر کمپانی های بزرگ مانند “هانوا کیو سلز” کره جنوبی به سرعت در حال جذب سهم بازار هستند.
حتی بازیگران و سازندگان کوچکتر بازار نیز مسیرشان را برای بازار اخیرا” باز کرده اند. برند “سولاریا” رشد طوفانی را در ۲۰۱۹ در پلتفرم” سولار دات کام” به عنوان نمونه شاهد بود. خیلی از منازل نیازی به کارایی بالای ماژول های الجی و سان پاور ندارند.
ویژگی های بهترین پنل های خورشیدی
برای اینکه بتوانید باکیفیتترین و مناسبترین پنل خورشیدی را برای هدف خود انتخاب کنید باید محصول را از چند نقطه نظر مورد بررسی قرار دهید. یک پنل خورشیدی با کیفیت باید به سیستم خانه و زمین تناسب داشته باشد. باید بازدهی بالا داشته باشد و با کمترین هزینه، نیازهای انرژی را برآورده کند.
مهمترین فاکتور در انتخاب و خرید پنلهای خورشیدی خدمات پس از فروش شرکت ارائه دهنده آن است. از آنجایی که فناوری به کار رفته در ساخت پنلهای خورشیدی جدید است افراد کمی دارای سر رشته در آن هستند و بدون دانش کافی هم اصلا به صلاح نخواهد بود که به آن پرداخته شود. پس در اولین اقدام قبل از خرید تمامی شرایط ضمانت و خدمات پس از فروش شرکت را دقیقا بررسی کنید.
در گام بعدی برای خرید پنل خورشیدی مقدار نیاز خودتان به انرژی برق را مشخص کنید. مقدرا بودجهای که در اختیار دارید هم عامل بسیار مهمی در انتخاب و خرید پنل خورشیدی است. در آخر هم در مورد امکانات پنل و شرایط لازم برای ارتقای سیستم، میزان تولید برق سالیانه، امکان فروش برق تولید شده و نصب و راه اندازی آنها نیز حتما اطلاعات دقیق را کسب کنید.
کلام آخر
ایران کشور بسیار مناسبی برای به کار گرفتن انواع پنلهای خورشیدی است. در این راهنمای خرید پنلهای خورشیدی سعی کردیم که شما را تا حدودی به نحوه انتخاب و خرید پنل خورشیدی آشنا کنیم. برندهای خارجی و ایرانی زیادی در این خصوص در ایران فعالیت میکنند. برندهای ایرانی به دلیل خدمات پس از فروش خوب و همچنین قیمتهای بهتر انتخاب جذابی به نظر میرسند.
چه عواملی میتوانند بر بازدهی و عمر مفید پنلهای خورشیدی تأثیر بگذارند، و چگونه میتوان با استفاده از فناوریهای نوین مانند مواد نیمههادی پیشرفته، سیستمهای خنککننده فعال یا بهینهسازیهای طراحی، عملکرد پنلهای خورشیدی را در برابر تغییرات دمایی و شرایط محیطی مختلف بهبود داد؟
با سلام
بازدهی و عمر مفید پنلهای خورشیدی تحت تأثیر عوامل متعددی قرار میگیرد. در ادامه به بررسی این عوامل و راهکارهایی برای بهبود عملکرد پنلهای خورشیدی با استفاده از فناوریهای نوین پرداخته شده است:
عوامل مؤثر بر بازدهی و عمر مفید پنلهای خورشیدی
1. دمای عملیاتی: افزایش دما باعث کاهش بازدهی پنلهای خورشیدی میشود، زیرا نیمههادیها در دماهای بالاتر کارایی کمتری دارند.
2. کیفیت مواد: استفاده از مواد با کیفیت پایین میتواند منجر به کاهش عمر مفید و مقاومت کمتر در برابر شرایط محیطی شود.
3. تابش خورشید: مقدار تابش دریافتی تأثیر مستقیم بر تولید برق دارد. تغییر در زاویه تابش، سایه یا شرایط جوی نامطلوب میتواند بازدهی را کاهش دهد.
4. آلودگی و غبار: تجمع گرد و غبار یا آلودگی بر روی پنلها میتواند مانع از تابش بهینه نور خورشید و کاهش بازدهی شود.
5. رطوبت و شرایط آب و هوایی: رطوبت زیاد و شرایط محیطی مانند برف و باران میتوانند به پوششها و ساختار پنل آسیب وارد کنند.
راهکارهایی برای بهبود عملکرد پنلهای خورشیدی
1. استفاده از مواد نیمههادی پیشرفته:
– سلولهای خورشیدی پرک یا هتروجانکشن: این نوع سلولها از مواد نیمههادی پیشرفته استفاده میکنند که بازدهی بیشتری در دماهای مختلف دارند.
– مواد جدید با بازدهی بالاتر: استفاده از مواد نظیر پروسکایتها که دارای خواص الکتریکی مناسبی هستند و میتوانند در دماهای مختلف عملکرد بهتری داشته باشند.
2. سیستمهای خنککننده فعال:
– خنککنندههای مایع یا هوایی: نصب سیستمهای خنککننده میتواند دمای پنلها را کاهش داده و بازدهی آنها را افزایش دهد.
– سیستمهای تبادل حرارتی: استفاده از سیستمهای تبادل حرارتی میتواند دمای سلولها را مدیریت کند و بهینهسازی حرارتی را بهبود بخشد.
3. بهینهسازی طراحی:
– طراحیهای نوین پنلها: طراحیهایی که امکان استفاده بهتر از نور خورشید را فراهم میکنند، همچون استفاده از لنزها یا صفحات بازتابنده.
– ساختار ماژولار: طراحی پنلهایی که قادر به تنظیم خودکار جهت و زاویه باشند تا حداکثر تابش خورشید را دریافت کنند.
4. محافظت و نگهداری:
– شیشههای خودتمیزشونده: استفاده از پوششهای خودتمیزشونده برای کاهش اثرات گرد و غبار و آلودگی.
– نگهداری دورهای و تمیزکاری: انجام منظم برنامههای نگهداری و تمیزکاری برای حفظ کارایی پنلها.
5. سیستمهای نظارتی هوشمند:
– مانیتورینگ وضعیت پنل: استفاده از سیستمهای نظارتی مجهز به حسگرها برای پایش وضعیت پنلها و شناسایی زودهنگام مشکلات.
در نتیجه استفاده از فناوریهای نوین و پیادهسازی راهکارهای بهینهسازی میتواند به طور چشمگیری بازدهی و عمر مفید پنلهای خورشیدی را افزایش دهد. این اقدامات، علاوه بر افزایش تولید انرژی، میتوانند به کاهش هزینههای نگهداری و افزایش دوام سیستمها کمک کنند.
کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد. ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
به نظرم بهترین وپر باز ده ترین پنل پنل های نانو سرامیکی است . آیا به تولید انبوه رسیده یا نه
وقت بخیر
چطوری متوجه بشیم که زمان تعویض باتری پنل های خورشیدی رسیده است؟ آیا دستگاه به ما آلارم خواهد داد؟
با سلام
دستگاه های پنل خورشیدی هیچگونه آلارمی مبنی بر خرابی باتری ندارد. شما فقط می توانید از مدت زمان نگهداری برق دستگاه، یا استفاده از دستگاه مولتی متر نسبت به سلامت باتری های دستگاه خود مطمئن شوید.
اگر در هنگام قطع برق و یا استفاده از دستگاه یو پی اس، مدت زمان نگهداری شارژ دستگاه به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است و یا بیش از 2 یا 3 سال از تاریخ تولید باتری ها گذشته است، توصیه می کنیم از یک متخصص برای بررسی و چکاپ کامل دستگاه و باتری های آن کمک بگیرید.
برای یه خونه پنل باید چقدر باشه اولویتم اینه که کولر گازی رو بهش وصل کنم و آیا میشه بعد به این پنل ها اضافه کرد ؟
سلام
برای ساخت مزرعه بیت کوین چند تا پنل خورشیدی باید بخرم ؟
سلام ایا هزینه ی مصرف ی پنل خورشیدی بالاست ؟
با سلام
با توجه به اینکه ما در کشوری قرار گرفته ایم که میانگین روز های افتابی ان در سال 300 روز است ، با توجه به این مطلب می توان دریافت که پنل های خورشیدی بازده بالایی در کشور ما می توانند داشته باشند.