در این مقاله از مجموعه مقالات کیان باتری به بررسی برق دزدی ماشین و روش های برطرف کردن آن خواهیم پرداخت.
برق دزدی ماشین و روش های برطرف کردن آن
در باتری های استارتر خودرو معمولا اگر ماشین شما یک هفته خوابیده باشد توان استارت خودرو را دارند. اما این زمان بستگی به وضعیت باتری، میزان کارکرد و عمر مفید آن و وضعیت خود ماشین دارد. در بعضی از ماشین ها اگر باتری خوب و سالمی داشته باشند و خودرو نیز هیچ مشکلی نداشته باشد حتی بعد از یک ماه نیز استارت می خورند.
علائم برق دزدی چیست؟
اما شما درگیر مساله ای هستید که شب وقتی ماشین را پارک می کنید صبح ماشین شما استارت نمیخورد و باتری را نیز مدت زمان کمی است خریداری کرده اید. برق پشت آمپر دارید اما ماشین استارت نمیخورد! در این حالت باتری شما تخلیه شده است و باتری جوابگوی استارت زدن خودرو نمی باشد.
همچنین متوجه می شوید خودروی شما بعد از دو سه روز کاملا خالی می شود و هیچ برقی پشت آمپر نمی آید! این علائم در کنار هم نشان دهنده این است که در زمان خاموش بودن خودرو برق باتری استفاده می شود. در صورتی که مطمئن هستید چراغ سقفی و چراغ صندوق خاموش بوده، ماشین شما با مشکل برق دزدی مواجه است.
تمام ماشین ها در حالت خاموش برق استفاده می کنند. برق دزدی یعنی استفاده برق خیلی بیشتر از استاندارد در زمان خاموش بودن خودرو
شما باید بتوانید در عرض چند دقیقه مشکل تخلیه باتری خود را تشخیص دهید. به خاطر داشته باشید، بسته به وسیله نقلیه خود، احتمالا بیش از یک پنل فیوز دارید. اکثر خودروها حداقل یک صفحه فیوز در زیر کاپوت و دیگری در داخل کابین دارند. برخی از خودروهای خارجی دارای چندین پنل فیوز در داخل و در مناطق مختلف هستند.
اگر وسیله نقلیه شما از باتری انرژی می گیرد و همه چراغ ها و سایر اجزای الکتریکی خاموش هستند، ممکن است باتری بصورت کامل تخلیه شود. خوشبختانه، شما معمولاً می توانید علت برق دزدی باتری را خودتان پیدا کنید. با اتصال یک مولتی متر دیجیتال به ترمینال منفی باتری وسیله نقلیه خود شروع کنید. سپس، فیوزها را یکی یکی در حالی که مراقب تغییرات در مولتی متر هستید، جدا کنید. هنگامی که تغییرات کاهش می یابد، شما علت را پیدا کرده اید و می توانید برای تعمیر آن اقداماتی انجام دهید.
ابزار مورد نیاز
- مولتی متر – باید دارای آمپر (DC) باشد – حداقل 10 آمپر (ما از Southwire 14090T استفاده کردیم)
- آچار یا سوکت 8 میلی متر، 10 میلی متر، 7/16 یا 1/2 اینچ – برای جدا کردن ترمینال باتری
- انبر دماغه سوزنی یا فیوز کش – برای جدا کردن فیوزها از پنل فیوز
- زیپ بند یا گیره های کوچک
دستگاه مولتی متر چطور برق دزدی را نشان می دهد؟
1- همه دستگاه ها را از خودروی خود جدا کنید و مطمئن شوید که هیچ قطعه الکتریکی روشن نیست.
رادیو، بخاری یا تهویه مطبوع، چراغ ها، برف پاک کن ها و غیره را خاموش کنید و داشبورد و درپوش آینه آفتابگیر خودرو را ببندید. ترمز اضطراری را فشار دهید، وسیله نقلیه خود را خاموش کنید و سوئیچ را از مغزی سوئیچ خارج کنید. سپس تمامی دربها و کاپوت و صندوق عقب را ببندید تا هیچ یک از مدارها فعال نباشد.

اطمینان حاصل کنید که کابل هایی را که ممکن است به وسیله نقلیه شما وصل شده باشد، مانند GPS یا شارژر تلفن را نیز جدا کنید.
نکته: در برخی موارد، ممکن است لازم باشد زمانی که خودرو را پس از جدا کردن باتری روشن میکنید، یک کد امنیتی وارد کنید، بنابراین قبل از شروع به کار، از دفترچه راهنمای خودرو برای ارائه این کد کمک بگیرید.
2- باتری خود را به طور کامل شارژ کنید.
(اگر خودرو چند ساعتی متوقف بوده) همچنین اگر با خودروی خود یک ساعت رانندگی کنید باتری شما فول شارژ می شود.
برای تشخیص دقیق برق دزدی، باید با یک باتری کاملا شارژ شده شروع کنید. کاپوت را باز کنید و باتری وسیله نقلیه خود را پیدا کنید. از شارژر باتری خودرو برای شارژ باتری تا 100% استفاده کنید.

- بسیاری از باتری های خودرو 12.6 ولت هستند. برای اطمینان از شارژ کامل باتری، می توانید برق را با یک مولتی متر بررسی کنید.
- اگر باتری شما قدیمی یا آسیب دیده است یا در هنگام شارژ کامل ولتاژ 12.6 ولت را نمی خواند، ممکن است بخواهید قبل از حرکت آن را تعویض کنید.
3- کابل منفی باتری را از ترمینال منفی باتری جدا کنید.
کابل منفی را پیدا کنید که با علامت منفی (-) مشخص می شود و ممکن است یک پوشش سیاه روی آن باشد. در صورت لزوم، قاب را بردارید و از یک آچار برای باز کردن سیم منفی از پایانه باتری استفاده کنید.

- حتما از کابل منفی و نه مثبت برای تست استفاده کنید تا از اتصال کوتاه جلوگیری کنید.
- به طور کلی، یک آچار 10 میلی متری تنها ابزاری است که برای جدا کردن کابل به آن نیاز دارید.
4- یک مولتی متر دیجیتال تنظیم کنید.
مولتی متر دارای یک سیم سیاه و یک سیم قرمز به آن و همچنین چندین ورودی مختلف است. مولتی متر خود را روشن کنید و آمپر (A) را انتخاب کنید و مطمئن شوید که برای DC (جریان مستقیم) تنظیم شده است. شما باید یک نماد مانند یک خط ثابت، با خط تیره در زیر ببینید. شما AC یا برق متناوب (~) نمی خواهید، این برق برای برق خانه شما است. سیم مشکی را به ورودی “com” (معمولا به آن زمین گفته می شود) وصل کنید و سیم قرمز را به بالاترین ورودی آمپر (معمولا 20 آمپر) وصل کنید. صفحه مولتی متر را برای اندازه گیری آمپر تنظیم کنید. احتمالاً گزینه آمپر یا میلی آمپر (میلی آمپر) را خواهید داشت، بنابراین آمپر را برای شروع انتخاب کنید.

شما قرار است مولتی متر خود را در یک سری تخلیه باتری یا جریان قرار دهید. این بدان معنی است که جریانی از مولتی متر عبور می کند.
یک تستر دیجیتال را انتخاب کنید که بتواند حداکثر 20 آمپر و تا 200 میلی آمپر را بخواند.
نکته: یک وسیله نقلیه معمولی حدود 50 میلی آمپر جریان آمپر روی باتری خواهد داشت.
5- مولتی متر را به کابل و ترمینال منفی باتری وصل کنید.
خروجی قرمز را روی سرباتری در انتهای کابل منفی باتری قرار دهید. خروجی سیاه را به ترمینال منفی باتری متصل کنید.

میتوانید از گیرههای پلاستیکی برای محکم کردن خروجی سیمهای دستگاه در جای خود استفاده کنید تا دستهای شما آزاد باشند و مولتی متر به کار خود ادامه دهد.
6- توجه داشته باشید که اگر عدد نمایش داده شده بیش از 50 میلی آمپر باشد، برق دزدی دارید.
چند چیز وجود دارد که دائماً در یک وسیله نقلیه برق میگیرد، مانند ساعت رادیو، بنابراین خوانش بین 20 تا 50 میلی آمپر طبیعی است. اگر میزان خوانش شما بالاتر از این باشد، به این معنی است که برق دزدی وجود دارد و وسیله ای در خودرو در حال استفاده از قدرت باتری به میزان بیش از حد می باشد.
( 1000 میلی آمپر = 1 آمپر می باشد)

بررسی فیوزها و پیدا کردن قطعه عامل برق دزدی
کیان باتری بزرگ ترین استارتاپ تخصصی تعویض باتری ماشین در محل مشتری است که به صورت شبانه روزی فعالیت می کند. تعویض باتری خودرو در کمتر از یک ساعت در محل شما انجام خواهد پذیرفت. همکاران ما در مرکز پیام شبانه روزی کیان باتری با شماره 02188882222 آماده پاسخگویی و رفع مشکل خودروی شما هستند. بهترین برند ما باتری کیان پاور پریمیوم پلاس با 21 ماه گارانتی تعویض میباشد. لیست قیمت این باتری در ادامه آورده شده است:
باتری | قیمت (تومان) | |
---|---|---|
![]() | باتری 50 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 55 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 60 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 66 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 70 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 74 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 90 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس | |
![]() | باتری 100 آمپر کیان پاور پرمیوم پلاس |
باتری کیان پاور پریمیوم پلاس Kian Power Premium Plus جدیدترین محصول کیان باتری، مخصوص خودروهای روز دنیا می باشد.
- قیمت با دریافت باتری فرسوده محاسبه شده است.
- ارسال باتری ماشین به صورت رایگان انجام میپذیرد.
- باتری کیان پاور پریمیوم پلاس دارای 21 ماه خدمات گارانتی در محل میباشد.
برطرف کردن برق دزدی ماشین:
در ادامه برای پیدا کردن محل دقیق برق دزدی ماشین و روش های برطرف کردن آن توصیه می کنیم مراحل زیر را انجام بدهید.
1- در حالی که خوانش مولتی متر را مشاهده می کنید، فیوزها را یکی یکی بیرون بکشید.
جعبه فیوز را در زیر کاپوت قرار دهید. برای جدا کردن فیوزها از فیوزکش استفاده کنید، از فیوزهایی که کمترین آمپر را دارند شروع کنید و به ترتیب به سمت فیوزهایی که بالاترین درجه آمپر را دارند بروید. پس از کشیدن یک فیوز، مولتی متر را بررسی کنید تا ببینید آیا مقدار آن تغییر می کند یا خیر!؟ اگر تغییری نکرد، فیوز را سر جای قبلی آن قرار دهید و به فیوز بعدی بروید.

- وقتی تمام فیوزهای جعبه فیوز زیر کاپوت را بررسی کردید، فیوزهای جعبه فیوز زیر داشبورد را بررسی کنید. اگر به کمک کسی این کار را انجام دهید بهتر است زیرا یک نفر هست که فیوزها را بکشد در حالی که فرد دیگر مولتی متر را مورد بررسی قرار می دهد. اگر کسی برای کمک ندارید، کنتور را در مقابل شیشه جلو نگه دارید تا بتوانید آن را از داخل خودرو بخوانید.

هشدار: قبل از باز کردن درب، مولتی متر را جدا کنید تا فیوزهای زیر داشبورد را بررسی کنید. سوئیچ درب را با بستن یک تکه چوب ضایعات روی آن غیرفعال کنید تا در حالت فشرده باقی بماند. سپس مولتی متر را دوباره وصل کنید.
هشدار: می توانید از راهنمای فیوز ماشین خودتان استفاده کنید و در گام اول سراغ فیوزهایی بروید که احتمال برق دزدی در آن زیادتر است. مثل فیوز دزدگیر ماشین. برای اینکه پیدا کردن راهنمای فیوزهای خودرو خودتان در لینک زیر کلیک کنید و فایل راهنمای مربوطه را دانلود کنید.
راهنمای باتری مناسب خودروها + راهنمای فیوزهای ماشین
2- ببینید کشیدن کدام فیوز باعث کاهش قابل توجه آمپر می شود.
برداشتن فیوز ممکن است باعث افت چند میلی آمپری عدد نمایشگر مولتی متر شود که طبیعی است. چیزی که به دنبال آن هستید افت قابل توجهی است، مثلاً اگر میزان از 3.03 آمپر به 0.03 آمپر برسد، شما مدار الکتریکی ای را پیدا کرده اید که برق دزدی را ایجاد می کند.

3- ببینید چه چیزی در مدار آسیب دیده در حال اجرا است.
با دیدن نمودار روی جعبه فیوز و کمک گرفتن از دفترچه راهنمای ماشین متوجه می شوید چه قطعاتی از فیوز تغذیه میکنند و کدامیک از آنها باعث تخلیه شده است. شما همچنین می توانید نمودار سیم کشی این مدار آسیب دیده را بررسی کنید تا به شما در حل مشکل کمک کند.
راهنمای فیوزهای ماشین خود را می توانید در مقاله های باتری مناسب هر خودرو دانلود نمایید. کلیک کنید

معمولاً میتوانید نسخههای دیجیتالی دفترچه راهنما و نمودارهای سیمکشی را به صورت آنلاین پیدا کنید.
4- هر دستگاه یا جزء موجود در آن مدار را بررسی کنید.
فیوز را تعویض کنید و هر لامپ، بخاری یا دستگاه الکتریکی را یکی یکی جدا کنید. تمام سوئیچ هایی را که مربوط به اجزا هستند نیز بچرخانید. مراقب باشید تا خوانش روی مولتی متر پایین بیاید تا بفهمید کدام جزء باعث تخلیه باتری می شود.

برای مثال، میگویند فیوز خطا، آنتن برق و همچنین رادیو را کنترل میکند. رادیو را از برق بکشید و ببینید که آیا برق دزدی از بین می رود یا نه. اگر اینطور نیست، آنتن را از برق بکشید و دقت کنید که ضریب مولتی متر پایین بیاید.
5- قطعه ای را که باعث برق دزدی می شود را تعمیر کنید، مولتی متر را جدا کرده و باتری را دوباره وصل کنید.
فرآیند تعمیر بسته به نوع مشکل خودرو بسیار متفاوت است. بنابراین اگر مطمئن نیستید که چگونه قطعه را تعمیر کنید، از یک متخصص برای تعمیر یا تعویض کمک بگیرید. اگر می توانید خودتان تعمیر را انجام دهید، آن را با اطمینان از اینکه خوانش روی مولتی متر کمتر از 50 میلی آمپر است بررسی کنید. پس از اتمام کار، مولتی متر را جدا کرده و کابل منفی باتری را دوباره وصل کنید.
ممکن است بتوانید به سادگی یک سوئیچ را در موقعیت “خاموش” قرار دهید تا برق دزدی را از بین ببرید، یا ممکن است با مشکل پیچیده تری مانند مشکل در دسته سیم روبرو باشید.
کدام قطعات و دستگاه های ماشین باتری را خالی می کنند؟
- دزدگیر ماشین
- ضبط خودرو
- قفل مرکزی
- شمع وایرها
- کویل
- کولر
- سیم کشی
استفاده از لامپ برای تشخیص برق دزدی
خیلی از استادکارها برای تشخیص برق دزدی یکی از سرباتری ها را جدا کرده و لامپ تست را بصورت سری بین سر باتری و قطب باتری قرار می دهند. در این حالت جریان مصرفی مدار ها از المنت لامپ تست عبور کرده و به مصرف کننده ها می رسد پس چنانچه لامپ روشن نشود یا بسیار ضعیف روشن شود به معنای عملکرد صحیح و عدم وجود برق دزدی است.

در حالتی سوییچ خودرو بسته است فقط مدارهای ECU و ساعت و رادیو پخش و صفحه آمپر جهت حفظ حافظه ی خود نیازمند مصرف جریان هستند. بنابراین مقدار این جریان بقدری ناچیز است که توانایی روشن کردن لامپ تست سری شده را ندارد. اما اگر یکی از مدارها دچار برق دزدی شود مثلاً سیمی که دارای ولتاژ مثبت است اگر بطور ناقص به بدنه اتصال پیدا کند این لامپ روشن می شود.
قداری از جریان باتری مثلاً نیم آمپر، از همان مسیر به بدنه می رسد و چون این جریان باید از لامپ تست بگذرد آن را روشن خواهد کرد. درنتیجه وجود برق دزدی مشخص خواهد شد. اگر شما هم دوست دارید مثل یک حرفه ای خودتان تست لامپ را انجام دهید کافی است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
برق دزدی ماشین و زود خراب شدن باتری
تمام باتری ها بر اساس تکنولوژی ساخت خود سیکل دشارژ عمیق دارند. یعنی یک باتری ماشین چند بار می تواند کاملا دشارژ و دوباره شارژ شود.
خالی شدن کامل باتری سبب همان دشارژ عمیق است که به شدت عمر باتری شما را کم می کند.
در نظر داشته باشید نگهداری باتری حتی با شارژ کم نیز عمر آن را کاهش می دهد.
پس اگر شما مشکل برق دزدی در خودروی خود دارید علاوه بر مشکل کم شدن شارژ باتری و نیاز به باتری به باتری با مشکل دیگری هم مواجه هستید و آن خراب شدن زودتر باتری نسبت به حالت نرمال است.
در پایان نیز توصیه می کنیم برای تمامی مراحل بررسی برق دزدی ماشین و روش های برطرف کردن آن حتما از یک متخصص برق خودرو کمک و راهنمایی بگیرید.
کیان باتری بزرگ ترین استارت اپ تعویض باتری خودرو و امداد باتری در کشور است که با بیش از 100 نفر نیروی تمام وقت در کمتر از یک ساعت باتری خودروی شما را تعویض می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره فنی با ما تماس بگیرید: 02188882222
درود بر شما، چه عواملی میتوانند باعث بروز برق دزدی در خودرو شوند و چگونه این مشکل میتواند بر عمر باتری و عملکرد سیستمهای الکتریکی خودرو تأثیر بگذارد؟ بهویژه، چگونه مصرف غیرمنتظره برق توسط اجزای مختلف خودرو مانند سیستمهای رادیویی، دستگاههای الکترونیکی داخلی، یا خطای در مدارهای الکتریکی میتواند موجب تخلیه باتری در زمانی کوتاه شود؟ همچنین، چه روشهایی برای شناسایی دقیق منابع برق دزدی در خودرو وجود دارد و چگونه با استفاده از ابزارهایی مانند مولتیمتر، دستگاه تست جریان و عیبیابهای الکترونیکی میتوان این مشکل را برطرف کرد؟ در نهایت، چگونه نصب سیستمهای حفاظتی و نظارتی بر مصرف برق در خودرو میتواند به پیشگیری از وقوع برق دزدی و حفظ سلامت باتری کمک کند؟
با سلام
برق دزدی یا مصرف غیرمنتظره برق در خودرو یکی از مشکلات شایع است که میتواند عمر باتری را کاهش دهد و عملکرد سیستمهای الکتریکی خودرو را تحت تأثیر قرار دهد. این مشکل زمانی به وجود میآید که برخی اجزای خودرو یا مدارهای الکتریکی بهطور مداوم برق مصرف میکنند، حتی زمانی که خودرو خاموش است. در اینجا به عواملی که باعث برق دزدی میشوند، تأثیر آن بر باتری و سیستمهای الکتریکی، و روشهای شناسایی و رفع این مشکل پرداخته میشود.
1. عوامل ایجاد برق دزدی در خودرو
برق دزدی معمولاً به دلایل مختلفی رخ میدهد که شامل موارد زیر میشود:
الف) اجزای الکترونیکی یا دستگاههای داخلی خودرو
سیستم رادیو و سرگرمی: برخی سیستمهای رادیویی یا پخش موسیقی در خودرو، حتی زمانی که خودرو خاموش است، همچنان برق مصرف میکنند. این مسئله مخصوصاً در خودروهایی که دارای سیستمهای پیچیدهتر با قابلیت اتصال بلوتوث یا حالت آمادهبهکار (standby) هستند، مشهودتر است.
دستگاههای الکترونیکی داخلی: برخی دستگاههای الکترونیکی خودرو مانند GPS، نمایشگرهای لمسی یا سیستمهای تهویه ممکن است پس از خاموش شدن خودرو همچنان به مصرف برق ادامه دهند.
سیستمهای ایمنی: سیستمهای ایمنی مانند دزدگیرها و سیستمهای ضد سرقت که بهطور دائم در حال نظارت و آمادهبهکار هستند، نیز ممکن است برق مصرف کنند.
ب) خطا در مدارهای الکتریکی
اتصال کوتاه یا نواقص در سیمکشی: در صورت وجود اتصالات نادرست یا کوتاهمدت در سیمکشی یا اتصال اشتباه در یکی از اجزای الکتریکی خودرو، ممکن است برق بهطور غیرمنتظره مصرف شود.
خرابی اجزای الکتریکی: برخی از قطعات الکتریکی مانند رلهها، سوئیچها یا فیوزها ممکن است دچار خرابی شده و باعث مصرف برق اضافی شوند. بهویژه رلهها اگر گیر کنند، ممکن است مدارهایی را بهطور مداوم روشن نگه دارند.
ج) باتری ضعیف یا آسیبدیده
باتری که نمیتواند انرژی را بهدرستی نگه دارد: باتریهای قدیمی یا آسیبدیده ممکن است بهدرستی برق را ذخیره نکرده و حتی در زمانی که خودرو خاموش است، بتوانند برق را از دست دهند.
2. تأثیر برق دزدی بر عمر باتری و سیستمهای الکتریکی خودرو
برق دزدی میتواند تأثیرات جدی بر عملکرد باتری و سیستمهای الکتریکی خودرو داشته باشد:
تخلیه سریع باتری: برق دزدی بهویژه زمانی که خودرو خاموش است، باعث تخلیه سریع باتری میشود. این تخلیه ممکن است باتری را کاملاً از شارژ خارج کرده و موجب ناتوانی در راهاندازی خودرو شود.
کاهش عمر باتری: در صورت تخلیه مکرر باتری، عمر مفید آن کاهش مییابد. باتریهایی که بهطور مداوم تخلیه میشوند، به سرعت ظرفیت خود را از دست میدهند.
اختلال در عملکرد سیستمهای الکتریکی: مصرف غیرمنتظره برق میتواند به سیستمهای الکتریکی خودرو آسیب بزند، زیرا دینام نمیتواند انرژی مورد نیاز را بهطور کامل تأمین کند. این مشکل بهویژه زمانی که از سیستمهای پیچیده مانند سیستمهای رادیویی پیشرفته، سیستمهای تهویه و دستگاههای دیگر استفاده میشود، مشهود است.
3. روشهای شناسایی دقیق منابع برق دزدی در خودرو
شناسایی دقیق منابع برق دزدی به دقت و استفاده از ابزارهای خاص نیاز دارد. در اینجا به برخی از روشها و ابزارهای مورد استفاده برای شناسایی برق دزدی اشاره میشود:
الف) استفاده از مولتیمتر
اندازهگیری جریان برق: برای شناسایی مصرف غیرمنتظره برق، ابتدا مولتیمتر را در حالت اندازهگیری جریان (Amps) تنظیم کنید و آن را به باتری وصل کنید. جریان طبیعی باتری خودرو باید بسیار کم باشد زمانی که خودرو خاموش است (بین 20 تا 50 میلیآمپر معمولاً طبیعی است). اگر این مقدار بیشتر از حد طبیعی باشد، نشاندهنده برق دزدی است.
تشخیص منبع برق دزدی: با استفاده از مولتیمتر، میتوانید جریان برق را از باتری عبور داده و سپس بهطور متناوب اجزای مختلف خودرو (رادیو، چراغها، سیستم تهویه و غیره) را خاموش کنید تا منبع برق دزدی مشخص شود.
ب) دستگاه تست جریان
تست جریان در مدارهای مختلف: با استفاده از دستگاه تست جریان، میتوان جریان مصرفی را در مدارهای مختلف خودرو بررسی کرد. این ابزار کمک میکند تا اجزای خاصی که مصرف برق غیرمنتظره دارند، شناسایی شوند.
ج) عیبیابهای الکترونیکی (Scan Tools)
تشخیص خودکار مشکلات الکتریکی: برخی از دستگاههای عیبیاب الکترونیکی میتوانند مشکلات الکتریکی را شناسایی کنند. این دستگاهها میتوانند بهطور دقیق خطاها را در سیستم برق خودرو پیدا کنند و مشخص کنند که کدام اجزا باعث مصرف برق اضافی میشوند.
4. راهکارهای پیشگیری از برق دزدی و حفظ سلامت باتری
برای جلوگیری از برق دزدی و حفظ سلامت باتری و سیستمهای الکتریکی خودرو، میتوان از راهکارهای زیر استفاده کرد:
الف) نصب سیستمهای حفاظتی
سیستمهای قطع برق خودکار: نصب سیستمهایی که بهطور خودکار برق را از مدارهای خاص قطع میکنند (مانند مدارهای مربوط به سیستم صوتی یا سیستم تهویه) میتواند از برق دزدی جلوگیری کند. این سیستمها معمولاً پس از مدت زمانی مشخص که خودرو خاموش است، مصرف برق را قطع میکنند.
دزدگیرهای با قابلیت خاموش کردن سیستمها: برخی از دزدگیرها یا سیستمهای امنیتی خودرو میتوانند بهطور خودکار برق مصرفی را در صورتی که هیچکسی در داخل خودرو نیست یا خودرو خاموش است، قطع کنند.
ب) چک کردن دورهای سیستم برق
بررسی منظم مدارها و اجزا: بررسی دورهای و منظم سیمکشیها، رلهها، سوئیچها و اجزای الکتریکی میتواند از بروز مشکلات برق دزدی جلوگیری کند. همچنین، بررسی وضعیت باتری و اطمینان از اینکه باتری نمیتواند برق را بهطور غیرمنتظره مصرف کند، ضروری است.
نصب فیوز مناسب: استفاده از فیوزهای مناسب و استاندارد در سیستمهای الکتریکی خودرو میتواند از مصرف غیرمجاز برق جلوگیری کند.
ج) نگهداری مناسب باتری
بررسی وضعیت باتری: باتری باید بهطور منظم بررسی شود و در صورت مشاهده علائم خرابی، مانند تخلیه سریع یا عدم توانایی در حفظ شارژ، باید تعویض شود.
پاکسازی ترمینالهای باتری: تمیز نگهداشتن ترمینالهای باتری و اطمینان از اتصال صحیح آنها میتواند از مشکلات احتمالی جلوگیری کند.
نتیجهگیری
برق دزدی در خودرو میتواند تأثیرات منفی زیادی بر عمر باتری و عملکرد سیستمهای الکتریکی خودرو داشته باشد. شناسایی منابع برق دزدی از طریق استفاده از ابزارهای دقیق مانند مولتیمتر، دستگاه تست جریان و عیبیابهای الکترونیکی امکانپذیر است. با پیشگیری از برق دزدی از طریق نصب سیستمهای حفاظتی، نگهداری منظم باتری و چک کردن سیستم برق خودرو میتوان سلامت باتری را حفظ کرد و از تخلیه سریع آن جلوگیری نمود.
کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد. ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
سلام وقت بخیر ماشین من 207 مدل 96 هست خودم تست لامپ دارم و برق دزدیو چک میکنم وقتی تست لامپ میزنم لامپ روشن میشه تقریبا پر نورم هست ولی تا الان باطری ماشین اصلا نخوابیده و حتی بعد 2 روز خاموشی هم سرحال استارت میخوره روشن میشه … پیش یه باتری ساز رفتم تست کرد گفت کیلومتر این ماشینا شبکه اییه و این مصرف برای اونه که طبیعیه… به نظر شما طبیعیه یا مشکلی هست؟ البته یه نکته هم هست وقتی ماشینو خاموش میکنم و پخش روشن میمونه همون لحظه توی مانیتور ماشین خطا پایین بودن سطح ولتاژ باطری میزنه و با روشن شدن ماشین خطا پاک میشه.
با سلام
با توجه به توضیحات شما و بررسی وضعیت باتری و سیستم برق خودرو (پژو 207 مدل 1396)، در ابتدا باید بگوییم که توضیحات شما شامل موارد مختلفی است که میتواند به شفافسازی علت رفتار باتری و سیستم برق خودرو کمک کند. به طور کلی، مصرف برق در خودروهای مدرن به دلیل سیستمهای الکترونیکی پیشرفتهای که دارند، میتواند بیشتر از خودروهای قدیمیتر باشد و همینطور مشکلاتی که ممکن است به عنوان “طبیعی” از سوی برخی مکانیکها به نظر برسد، گاهی واقعاً نیاز به بررسی دقیقتری دارند.
تحلیل مسائل ذکر شده:
1. لامپ تست روشن شدن به صورت پر نور
زمانی که لامپ تست را به باتری وصل میکنید و روشن شدن آن پر نور است، نشاندهنده این است که باتری قدرت کافی برای راهاندازی مدار را دارد. اما فقط پر نور بودن لامپ تست به تنهایی نمیتواند شاخص دقیقی از سلامت باتری یا سیستم برق خودرو باشد، زیرا لامپ تست فقط میتواند جریان الکتریکی را نشان دهد و ممکن است در برابر جریانهای جزئی و ولتاژ پایینتر نیز روشن شود. این وضعیت بیشتر نشاندهنده وجود جریان در مدار است تا اینکه یک بررسی جامع از وضعیت باتری یا سیستم شارژ باشد.
2. عملکرد خوب باتری حتی بعد از دو روز خاموشی
در مورد عملکرد باتری که باوجود خاموش بودن ماشین بعد از دو روز هنوز قادر به استارت خوردن است، این معمولاً نشاندهنده سالم بودن باتری و سیستم شارژ است، ولی باید توجه داشت که مصرف برق خودرو به دلایل مختلف ممکن است موجب از دست رفتن تدریجی توان باتری شود. به عنوان مثال، وجود سیستمهای الکترونیکی همچون کیتهای ارتباطی شبکهای (مثل سیستمهای دیجیتال) که همیشه به باتری وصل هستند، میتواند به تدریج از انرژی باتری استفاده کند.
در خودروهای مدرن، برخی سیستمها مثل ساعت، سیستمهای امنیتی یا دزدگیر، سیستمهای شبکهای (که در اینجا به آن اشاره کردهاید که “کیلومتری شبکهای است”) میتوانند همچنان مصرف برق جزئی داشته باشند حتی وقتی خودرو خاموش است. این مصرف برای سیستمهایی است که در حالت آماده به کار (standby) هستند و به محض روشن شدن خودرو از حالت خواب خارج میشوند.
3. پیغام خطا در مانیتور خودرو در هنگام خاموش شدن ماشین
پیامی که در مانیتور خودرو با عنوان “خطای پایین بودن سطح ولتاژ باتری” ظاهر میشود، به احتمال زیاد به دلیل افت ولتاژ موقتی در زمان روشن بودن دستگاههای الکترونیکی (مانند پخش صوتی یا مانیتور) است. در حقیقت، وقتی که ماشین خاموش است، سیستم شارژ باتری (دینام) در حال کار نیست و در نتیجه، ولتاژ باتری ممکن است کمی کاهش یابد. این کاهش ولتاژ معمولاً برای سیستمهای الکترونیکی، به ویژه در زمان روشن بودن تجهیزات مانند پخش و مانیتور، مشکلساز است.
وقتی ماشین روشن میشود، سیستم شارژ شروع به کار میکند و ولتاژ به سرعت به مقدار عادی باز میگردد، بنابراین پیغام خطا حذف میشود. این امر به خودی خود طبیعی است، اما اگر این خطا مکرراً و در شرایطی غیر از زمانی که تجهیزات الکترونیکی روشن هستند، ظاهر شود، میتواند نشانهای از مشکلات دینام یا سیستم شارژ باتری باشد.
آیا این وضعیت طبیعی است؟
به طور کلی، مصرف برق در خودروهای مدرن طبیعی است به خصوص در خودروهایی که دارای سیستمهای الکترونیکی پیچیده مانند شبکه کیلومتر، پخش صوتی دیجیتال، سیستمهای ارتباطی و مانیتورهای داخلی هستند. این سیستمها حتی زمانی که خودرو خاموش است، ممکن است مصرف برق بسیار کمی داشته باشند.
نکته کلیدی که باید به آن توجه داشته باشید:
– ولتاژ باتری: معمولاً یک باتری سالم در حالت عادی ولتاژی در حدود 12.6 ولت دارد. وقتی خودرو روشن میشود و دینام شروع به شارژ میکند، ولتاژ باید به حدود 13.8 تا 14.4 ولت برسد.
– پایین بودن ولتاژ باتری: اگر در هنگام روشن بودن ماشین همچنان پیغام خطا مبنی بر پایین بودن ولتاژ باتری مشاهده شود، این میتواند نشاندهنده مشکلاتی در دینام یا سیستم شارژ باتری باشد.
– مصرف برق اضافی: اگر شما مصرف برق اضافی از سیستمهای الکترونیکی مشاهده میکنید (به ویژه در حالت خاموش)، این میتواند نیازمند بررسی دقیقتر سیستمهای الکتریکی باشد تا اطمینان حاصل شود که هیچ دستگاهی به طور غیرضروری باتری را تخلیه نمیکند.
با توجه به مواردی که مطرح گردید توصیه می شود:
1. بررسی دینام: برای اطمینان از اینکه دینام به درستی باتری را شارژ میکند، میتوانید ولتاژ خروجی دینام را با دستگاه ولتمتر بررسی کنید. این کار میتواند کمک کند تا بفهمید که آیا ولتاژ در حالت روشن بودن ماشین به اندازه کافی بالا میرود یا نه.
2. بررسی مصرف برق در حالت خاموش بودن ماشین: با استفاده از ابزارهای مخصوص مصرف برق خودرو، میتوانید مصرف برق خودرو را در زمانی که خاموش است اندازهگیری کنید. این کار کمک میکند تا مطمئن شوید که مصرف برق خودرو در حد طبیعی است و مشکلی از نظر اتصالات یا سیستمهای الکترونیکی ندارید.
3. نصب یک دستگاه تشخیص وضعیت باتری: استفاده از یک دستگاه دیاگ میتواند کمک کند تا مشکلات پنهان در سیستم شارژ یا باتری را شناسایی کنید. این دستگاهها میتوانند وضعیت باتری، دینام، و سیستمهای برقی خودرو را بررسی کنند و در صورت وجود مشکل، گزارش دهند.
4. چک کردن وضعیت سیستم دزدگیر و الکترونیکهای خودرو: گاهی اوقات سیستم دزدگیر یا سیستمهای دیجیتال به طور مداوم به باتری وصل میشوند و مصرف برق جزئی دارند. این موارد معمولاً طبیعی هستند، اما بررسی مصرف برق در این سیستمها میتواند مفید باشد.
در پایان با توجه به توضیحات شما می توان نتیجه گرفت که به نظر میرسد وضعیت باتری و سیستم برق خودروی شما به طور کلی طبیعی است، اما برای اطمینان بیشتر، بررسی دقیقتر ولتاژ دینام و مصرف برق در حالت خاموش میتواند کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که هیچ مشکلی در سیستم برق خودرو وجود ندارد. پیغام خطا در مانیتور معمولاً زمانی که خودرو خاموش است و سیستمها در حال کار هستند، طبیعی است و به دلیل پایین بودن موقتی ولتاژ باتری است. با این حال، در صورتی که این پیغام به طور مداوم و در شرایط غیرمنتظره ظاهر شود، باید سیستم شارژ و دینام مورد بررسی قرار گیرد.
کیان باتری بزرگترین استارتآپ تخصصی باتری خودرو در کشور است که به صورت شبانه روزی به حمل و نصب رایگان باتری خودرو در محل مشتری می پردازد.
ما در این مجموعه سعی کرده ایم بهترین محصولات تولیدی داخل کشور را از هر تولیدکننده جمع آوری نموده و با ارائه یک سبد فروش متنوع، به صورت همزمان در اختیار مشتریان خود قرار دهیم.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
سلام وقت بخیر، بنده مطالعه کردم این مقاله رو خیلی ممنون برای اطلاعات مفیدی ک میذارید، فقط ممنون میشم ی مقدار جزئی تر بدونم راجبش و سوالم اینجاست ک طی برق دزدی هایی ک ماشین داشته و چک کردیم زده بود باتری رو خراب کرده بود، ک خیلی تعجب کردم، نظر شما چیه؟ خوشحال میشم راجبش بیشتر بدونم!
با سلام
در ابتدا برای جزئی تر شدن در بخش برق دزدی که سوال داشتید باید اشاره کنم که تشخیص برق دزدی یا مصرف غیرطبیعی برق در خودرو میتواند پیچیده باشد، چرا که ممکن است این مشکل بهطور مستقیم قابل مشاهده نباشد. برق دزدی زمانی اتفاق میافتد که سیستم برقی خودرو، حتی زمانی که موتور خاموش است، همچنان انرژی از باتری میکشد و موجب تخلیه زودهنگام باتری میشود. این مشکل میتواند به دلیل خرابی یا اتصالات اشتباه در مدارهای الکتریکی، تجهیزات جانبی یا حتی اتصالات ناکافی به وجود آید. برای تشخیص برق دزدی به صورت حرفهای و تخصصی، روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به طور دقیق بررسی میکنیم.
۱. بررسی تخلیه برق باتری (پارازیتها و جریانهای غیرطبیعی)
اولین قدم در تشخیص برق دزدی، بررسی میزان تخلیه باتری است. این کار میتواند از طریق آمپرسنجی انجام شود.
روش آمپرسنجی (سنجش جریان برق):
باتری ماشین را از نظر سطح ولتاژ بررسی کنید تا مطمئن شوید که باتری سالم است و ظرفیت خوبی دارد.
آمپرسنج را در مدار باتری قرار دهید. این به این معناست که شما آمپرسنج را به سری با اتصال منفی باتری و زمین وصل میکنید.
اگر جریان در حالی که خودرو خاموش است بیشتر از مقدار معمول (حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیآمپر) باشد، احتمالاً برق دزدی وجود دارد.
نکته تخصصی: در خودروهای جدید، مصرف برق معمولاً پس از خاموش شدن موتور به مدت چند دقیقه برای سیستمهای نگهداری شده (ECU و دیگر سیستمها) ادامه پیدا میکند، اما این مقدار باید پس از گذشت چند دقیقه به صفر نزدیک شود. مصرفی بیشتر از 50 میلیآمپر میتواند نشانهای از برق دزدی باشد.
۲. تست اتصالات الکتریکی و مدارها
در مرحله بعدی، باید اتصالات سیستمهای برقی و مدارهای مختلف خودرو را بررسی کنید. برای این کار، باید تمام اتصالات، فیوزها و مدارات مختلف خودرو را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچکدام از آنها به طور غیرعادی جریان برق مصرف نمیکنند.
روش بررسی مدارها:
تمام تجهیزات جانبی، از جمله سیستم صوتی، چراغها، تجهیزات تهویه و سایر دستگاههای برقی اضافی را خاموش کنید.
بهطور دستی یا با استفاده از سیمکشیهای جدید و بررسیهای تخصصی، به دقت به مدارهای مختلف نگاهی بیندازید. در بسیاری از موارد، خرابی در سیستمهای اضافی مانند آلارمها، سیستمهای ردیابی، یا شارژرهای فندکی میتواند باعث برق دزدی شود.
نکته تخصصی: بررسی دقیق مدارهای خودرو برای اتصال کوتاه یا اتصالات معیوب بسیار مهم است. استفاده از دستگاه اسیلوسکوپ میتواند برای تشخیص نوسانات یا مشکلات دیگر در جریان مفید باشد.
۳. ایزوله کردن سیستمهای برقی (روش سیستماتیک)
یکی از روشهای مهم و دقیق برای شناسایی برق دزدی، ایزوله کردن سیستمهای برقی خودرو است. این روش به شما این امکان را میدهد که به طور سیستماتیک بخشهای مختلف خودرو را از هم جدا کنید تا دقیقا بدانید که مشکل از کدام بخش است.
روش ایزوله کردن:
ابتدا باتری را از مدار خودرو جدا کنید.
هر یک از اجزاء خودرو را بهطور جداگانه از باتری جدا کنید، بهویژه سیستمهای برقی حساس مانند سیستمهای صوتی، سیستم ردیاب، سیستمهای کمکی رانندگی (ADAS) و هر دستگاه دیگری که به برق خودرو وصل است.
پس از جدا کردن هر بخش، دوباره از آمپرسنج برای بررسی جریان برق استفاده کنید.
اگر جریان برق در حالی که دستگاهی جدا شده است همچنان بالاست، این بدان معناست که مشکل در همان سیستم است.
نکته تخصصی: این روش، حتی اگر نیاز به زمان بیشتری داشته باشد، دقت بالایی دارد و کمک میکند تا بتوانید مشکل را به طور دقیق شناسایی کنید. استفاده از فیوژن لیزر یا تسترهای خاص برای دستگاههای جانبی میتواند بسیار مفید باشد.
۴. بررسی فیوزها و مدارهای حساس
فیوزهای خودرو را بررسی کنید. در صورتی که فیوزی به طور مداوم در حال سوختن است، این میتواند نشانهای از اتصال کوتاه یا مصرف برق بیش از حد در مدار خاصی باشد.
روش بررسی فیوزها:
فیوزهای تمام مدارهای برقی را چک کنید. در صورتی که فیوزی بدون دلیل سوخته باشد، احتمالاً باید دنبال اتصال کوتاه یا برق دزدی در مدار مربوطه باشید.
اگر فیوزها مرتباً میسوزند، نشاندهنده یک عیب بزرگتر در سیستمهای برقی است که نیاز به بررسی دقیقتری دارد.
نکته تخصصی: اگر نیاز دارید که بررسی دقیقتری داشته باشید، استفاده از اسیلوسکوپ برای بررسی نوسانات ولتاژ در مدارهای حساس مانند ECU یا سیستمهای دیگر میتواند اطلاعات دقیقتری به شما بدهد.
۵. مورد بررسی قرار دادن سیستمهای اضافی (آلارمها و ردیابها)
برخی از سیستمها که ممکن است به صورت پیشفرض در خودرو نصب شده باشند، مانند سیستمهای امنیتی، آلارمها یا ردیابها میتوانند به طور غیرعادی برق مصرف کنند. این سیستمها ممکن است به دلایلی مثل عیب در سیمکشی یا تنظیمات نامناسب، برق دزدی ایجاد کنند.
روش بررسی این سیستمها:
سیستمهای امنیتی و آلارم را بهطور کامل بررسی کنید. اگر این سیستمها بهطور مداوم برق مصرف میکنند، ممکن است به دلیل خطای نرمافزاری یا سختافزاری باشد.
ردیابها و سیستمهای GPS را نیز بررسی کنید. این سیستمها در صورت خرابی یا مشکلات نرمافزاری میتوانند باعث مصرف برق غیرعادی شوند.
نکته تخصصی: سیستمهای جانبی مانند سیستمهای روشنایی داخلی، سنسورها یا دستگاههای ارتباطی خودرو نیز میتوانند دچار خرابی شوند که باعث برق دزدی شوند.
۶. نوسانات غیرطبیعی در باتری یا سیستم شارژ
بررسی نوسانات ولتاژ در باتری یا سیستم شارژ میتواند کمک کند تا بفهمید آیا برق دزدی در حال رخ دادن است یا نه. استفاده از تستر باتری میتواند نشان دهد که آیا باتری تحت فشار بیش از حد قرار دارد یا خیر.
روش بررسی نوسانات باتری:
سیستم شارژ خودرو را با استفاده از دستگاههای دیاگ پیشرفته بررسی کنید.
نوسانات ولتاژ در هنگام روشن بودن موتور و در هنگام خاموش بودن خودرو را مقایسه کنید.
برای نتیجهگیری این مورد:
برق دزدی در خودرو میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند، از جمله تخلیه زودهنگام باتری و آسیب به سیستمهای الکتریکی. برای تشخیص این مشکل بهصورت دقیق، باید از روشهای مختلفی مانند آمپرسنجی، بررسی اتصالات، ایزوله کردن سیستمها، بررسی فیوزها و سیستمهای اضافی استفاده کرد. استفاده از تجهیزات تخصصی مانند اسیلوسکوپ، دستگاههای دیاگ و تسترهای ولتاژ به شما این امکان را میدهد که به طور حرفهای و تخصصی برق دزدی را شناسایی کرده و آن را برطرف کنید.
و اما برای ربط برق دزدی به خرابی باتری:
برق دزدی (اختلال در مصرف غیرطبیعی انرژی توسط سیستمهای برقی خودرو) میتواند تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر خراب شدن باتری ماشین داشته باشد. در حقیقت، برق دزدی به عنوان یکی از علل اصلی فرسایش و تخلیه سریع باتریهای خودرو شناخته میشود. برای درک این ارتباط، باید عواملی را که باعث تخلیه زودهنگام و آسیب به باتری میشوند بررسی کنیم.
1. تخلیه پیوسته باتری
یکی از مهمترین مشکلاتی که برق دزدی ایجاد میکند، تخلیه پیوسته باتری است. باتری خودرو معمولاً طراحی شده است تا تنها زمانی که موتور خاموش است، انرژی محدودی را برای سیستمهای برقی ضروری فراهم کند، مانند ECU (واحد کنترل الکترونیکی)، سیستمهای امنیتی یا ساعت داخلی. با این حال، اگر جریان برق از باتری بهطور غیرطبیعی ادامه پیدا کند (مثلاً به دلیل اتصالات اشتباه یا خرابی در مدارها)، باتری شروع به تخلیه مداوم میکند.
تأثیر بر باتری:
تخلیه پیوسته به باتری فشار میآورد و توان باتری را به سرعت کاهش میدهد. این اتفاق میتواند منجر به افت ولتاژ و کاهش عمر باتری شود.
زمانی که باتری به طور مداوم در حال تخلیه است، فرآیند تخلیه و شارژ مجدد آن دچار اختلال میشود، و این باعث کاهش ظرفیت کلی باتری میگردد.
نتیجه:
این نوع تخلیه مداوم میتواند به طور قابل توجهی بر توان ذخیرهسازی باتری تأثیر بگذارد، بهطوری که باتری دیگر قادر به ذخیره انرژی برای استارت خودرو یا تأمین انرژی سیستمهای الکتریکی نخواهد بود.
2. آسیب به ساختار داخلی باتری (نابودی سلولها)
در اثر تخلیه پیوسته و بیش از حد، ساختار سلولهای داخلی باتری دچار آسیب میشود. باتریهای خودرو از مجموعهای از سلولهای شیمیایی تشکیل شدهاند که هر یک وظیفه ذخیره و آزاد کردن انرژی را بر عهده دارند. وقتی باتری به طور مداوم تخلیه میشود (که ناشی از برق دزدی است)، این فرآیند به طور مداوم سلولها را در حالت تخلیه نگه میدارد، که باعث فرسایش و آسیب دائمی سلولها میشود.
تأثیر بر باتری:
سلولها نمیتوانند دوباره به حالت شارژ کامل برگردند، حتی زمانی که باتری به سیستم شارژ متصل میشود. این وضعیت منجر به کاهش ظرفیت باتری و در نتیجه عملکرد ضعیفتر باتری میشود.
این تخلیه غیرطبیعی میتواند باعث ایجاد رسوبهای داخلی و کاهش کارایی باتری شود که ممکن است در نهایت به خرابی کامل باتری منجر گردد.
3. نوسانات ولتاژ و شارژ اضافی
در صورتی که سیستمهای خودرو به دلیل برق دزدی به طور مداوم جریان برق مصرف کنند، ولتاژ موجود در باتری به شدت دچار نوسان میشود. این نوسانات میتواند باعث اضافهبار در سیستم شارژ خودرو گردد.
تأثیر بر باتری:
این نوسانات و اضافهبار میتواند به رگولاتور ولتاژ و آلترناتور (دینام) فشار وارد کند و در نهایت این سیستمها را مجبور به کار بیشتر برای تأمین نیاز برق کنند. در نتیجه، سیستم شارژ ممکن است قادر به شارژ مجدد باتری به طور کامل نباشد، که باعث کمبود شارژ باتری و در نتیجه افت توان باتری میشود.
علاوه بر این، نوسانات ولتاژ میتوانند باعث آسیب به سیستمهای الکترونیکی خودرو شده و از آنجا که بیشتر خودروها بهویژه خودروهای مدرن از الکترونیک پیشرفته استفاده میکنند، حتی ممکن است سیستمهای ECU یا دیگر مدارهای حساس خودرو دچار خرابی شوند.
4. کاهش عمر مفید باتری
با تخلیه مداوم و پیوسته باتری، این باتری به سرعت وارد مرحله فرسایش میشود و دیگر قادر به ذخیره انرژی بهطور مؤثر نخواهد بود. حتی اگر باتریها بهطور معمول با فرآیندهای شارژ و دشارژ مدیریت شوند، تخلیه غیرطبیعی ناشی از برق دزدی میتواند باعث کاهش چشمگیر عمر مفید باتری گردد.
تأثیر بر باتری:
یک باتری که به طور مداوم تحت تخلیه بیوقفه باشد، بهطور قابل توجهی عمر کمتری نسبت به حالت عادی خواهد داشت. در نتیجه، باتری زودتر از موعد نیاز به تعویض پیدا میکند.
5. مشکلات در استارت خودرو و عملکرد سیستمهای الکتریکی
یکی دیگر از پیامدهای برق دزدی، عدم توان استارت مناسب و مشکلات در عملکرد سیستمهای الکتریکی خودرو است. وقتی باتری تحت فشار زیاد قرار میگیرد و توان ذخیرهسازی آن کاهش مییابد، خودرو ممکن است به درستی روشن نشود یا سیستمهای برقی مانند چراغها، سیستم تهویه و سیستم صوتی با مشکل مواجه شوند.
تأثیر بر باتری:
استارت خودرو ممکن است ضعیف و کند باشد، که به این معناست که باتری قدرت لازم برای راهاندازی موتور را ندارد.
سیستمهای الکتریکی خودرو به دلیل عدم تأمین انرژی کافی به درستی عمل نمیکنند، که نشاندهنده فشار بیش از حد به باتری است.
همچنین برای نتیجهگیری
در نهایت، برق دزدی مستقیماً به خراب شدن باتری خودرو منجر میشود. تخلیه مداوم باتری، آسیب به سلولهای داخلی، نوسانات ولتاژ و اضافهبار در سیستم شارژ، همگی باعث میشوند که عمر باتری کاهش یابد، ظرفیت ذخیرهسازی آن کم شود و حتی به خرابی کامل باتری منجر گردد. بنابراین، برق دزدی نه تنها باعث تخلیه سریع باتری میشود، بلکه میتواند به اجزای دیگر خودرو نیز آسیب بزند و سیستمهای الکتریکی و الکترونیکی خودرو را تحت تأثیر قرار دهد. لذا تشخیص و رفع برق دزدی باید در اسرع وقت انجام شود تا از آسیبهای بیشتر به باتری و سیستمهای برقی خودرو جلوگیری شود.
و اما طبق تجربه ی بررسی روزانه و نمودارها، اگر میخواهید انتخابی هوشمندانه نسبت به طول عمر و نیاز کمتر به نگهداری یک باتری داشته باشید برای افرادی که به دنبال قیمت رقابتی و در عین حال کارایی بالا هستند،
کیان پاور پریمیوم پلاس پیشنهاد ما به شما است، کلمه “پریمیوم” بهمعنای استفاده از تکنولوژی روز و مواد اولیه با کیفیت و عمر طولانی است که این باتری را تضمین میکند و کلمه “پلاس” به معنای ارتقای مدت زمان گارانتی از 12 یا 15 ماه به 21 ماه از تاریخ تولید است، این باتری با ظرفیت و قدرت استارتدهی بالا، در تمام شرایط آبوهوایی، چه در گرمای تابستان و چه در سرمای زمستان، بهراحتی عملکرد خود را حفظ میکند، و تمامی این موارد گویا هستند که این برند گزینهای مطمئن و مقرون به صرفه برای انتخاب است.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به صورت شبانه روزی با کارشناسان فروش مجموعه کیان باتری به شماره تلفن 88882222-021 تماس حاصل نموده، سوالات خود را مطرح کنید و مشاوره دریافت نمایید.
سلام وقتتون بخیر
من یه رانا 1400 دارم. حدود 2 ماهی که باتری رو عوض کردم. چند روزی میشه که وقتی میخوام استارت بزنم برق پشت آمپر ندارم و استارت نمیخوره. بردم باتری سازی باتری و دینام رو تست کردن گفتن سالمه. به نظر شما برق دزدی داره که همش برق ماشین میره؟ تقریبا هر روز دارم باتری به باتری انجام مید.ممنون میشم راهنماییم کنید. ممنونم
با سلام
توصیه می کنیم برای عیب یابی خودروی خود حتما به یک متخصص برق خودرو مراجعه نمایید. این مشکلی که بیان نمودید دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که مهمترین آنها مربوط به باتری، سیستم الکتریکی، سیم کشی و یا دینام خودرو است. در نتیجه حتما بایستی به یک کارشناس ماهر و باتجربه مراجعه کنید زیرا این ایراد نیاز به بررسی حضوری خودرو دارد.
سلام وقت بخیر
آیا نصب تجهیزات جدید الکتریکی مثل دزدگیر یا جی پی اس ممکنه برق دزدی ایجاد کنه؟
با سلام
بله یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن برق دزدی در خودرو مربوط به نصب دزدگیر و یا سیستم های صوتی است.
توصیه می شود حتما این کار زیر نظر یک متخصص ماهر و باتجربه انجام شود و حتما پس از اتمام کار برای اطمینان بیشتر یک تست برق دزدی نیز از خودرو گرفته شود.
سلام و عرض ادب، بنده یک آریز 5 توربو دارم که حدود 900 میلی آمپر در حالت خاموش جریان میکشه وقتی یکی از فیوز ها که مربوط به مولتی مدیا هست میکشم تا 200 میلی آمپر پایین میاد. نمایندگی هم زیر بار نرفت. امکان داره راهنمایی بفرمایید و اینکه تعمیرگاه مناسب سراغ دارید؟
قبلا از حسن نظر شما سپاسگذارم
سلام وقت بخیر . با مولتی متر تست را انجام دادم این عدد را نشون میده: 0.080 تا 0.090 امپر متغیره . ایا اتصالی داره تمام فیوز های داخل کابین را کشیدم تغییری نکرد وقتی فیوز دزگیر را کشیدم ۴۰ تا ۶۰ متغیر شد ایا اتصالی داره؟ درحالت عادی ۰.۰۸۰ تا ۰.۰۹۰ متغیر مثلا ۸۲ ۸۸ ۹۰ ۸۷ ۸۹ ۹۰ اینطوری میشه
س من لامپ تست را زدم دیدم ماشین برق دزدی داره ماشین پراید هست من لامپ تست را وصل کردم وبعد رفتم درها خودرو را بستم بعد فیوز ها را تک به تک در آوردم ولی لامپ تست خاموش نشد میشه کمک کنید
واقعا دستتون درد نکنه خیلی کامل بود کل اینترنت سرچ کردم خدایش بهترین ها رو نوشین برقرار باشید
با سلام
درود بر شما، سپاسگذاریم.
بسیار خوشحالیم که مطالب موجود در این شماره مقاله برای شما مفید واقع شده و رضایت شما را جلب نموده است.
سلام من تست بالامپ زدم لامپ اولش پرنور میشه بعد ضعیف اماوخاموش نمیشه نشانه برق دزد هست
با عرض سلام و احترام من هر دو فیوز سیمی پراید کاربراتوری را باز کردم ولی باز هم باتری خالی میشود ، فقط موقعی که سر باتری (-) را باز میکنم باتری خالی نمیشود ، بنظر شما برق دزدی مربوط به کدام قسمت یا سیم میباشد!؟
دوستان عزیز میشه کمک کنید
سلام و عرض خسته نباشید من تست لامپ انجام دادم برق دزدی داره ماشینم . ماشینم رانا هستش و امروز ماشین تو حرکت خاموش شد چک که کردم فیوز پمپ بنزین از داخل موتور سوخته بود و هر فیوزی میذاشتم تا سویچ باز میکردم میسوخت و وقتی که سوکت سنسور اکسیژن بالا رو جدا کردم دیگه فیوز نسوخت چجوری میتونم خرابی این سیم پیدا کنم ببینم کجاشه ؟؟؟؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید مرسی
با سلام
برای بررسی و عیب یابی این موضوع توصیه می شود حتما از یک متخصص برق خودرو کمک بگیرید. اما نخستین منبع ایراد احتمالا میتواند مربوط به سیستم دزدگیر خودرو باشد.
سلام من ماشین روشن .لامپ صندوق عقب پراید هم بسته چراغش روشنه ..وهرشب مجبوورم کابل باتری در بیارم تا خالی نکنه .سوال من ایا چکار کنم دروش بشه وایت برق دزدی دیگه .وسویچ در میارم لامپ صندوق عقب روشن نیست
با سلام
مشکلی که بیان نمودید به احتمال زیاد به خاطر فرسودگی سوئیچ بین درب صندوق اتفاق می افتد.
سوئیچهای بین درب در اکثر خودروها ولتاژ منفی چراغ سقفی را قطع و وصل و همچنین چراغ باز بودن درب در صفحه آمپر را روشن می کنند.
در خودروی پراید از سیم خروجی سوئیچهای لای درب یک انشعاب به واحد کنترل قفل مرکزی می رود تا برای نصب دزدگیر آماده باشد و یا در برخی خودروها مثل سمند سوئیچ لای درب با واحد سخنگو در ارتباط است و اگر سخنگو سیگنال باز بودن در و سیگنال سنسور سرعت خودرو را همزمان باهم دریافت کند هشدار (درب خودرو باز است) می دهد.
از علائم خرابی این سوئیچ میتوان به روشن نشدن چراغ سقف هنگام باز و بسته شدن درب یا روشن ماندن طولانی مدت چراغ سقف یا صندوق، روشن نشدن چراغ اخطار روی پنل کیلومترشمار در صورت باز بودن درب و یا روشن و خاموش شدن بی دلیل چراغ سقف یا چراغ اخطار اشاره کرد.
مهمترین علت خرابی سوئیچ بین درب میتواند اتصالی و وجود پوسیدگی باشد که مانع از عملکرد صحیح این قطعه میشود.
واقعا ممنون
سلام من خودرو هایما s7دارم این تست را انجام دادم جریان 0.5آمپر را نشان می دهد. آیا برقدزدی دارد یا خیر؟
منم این مشکل رو دارم… هایما s7 توربو پلاس… حدود 0.5 آمپر برقدزدی داره…در عرض چند روز باتری خالی میشه
شاید به خاطر کیلس استارت باشه
منظور از برق دزدی ماشین چیه؟